8.1.16

Happy moments: Ένα Πρωτοχρονιάτικο Brunch Playdate/Party για να υποδεχτούμε το 2016


Η αρχική ιδέα ήταν η εξής: Να προσκαλέσουμε τις έξι καλύτερες φίλες της Δάειρας από το σχολείο για να παίξουν (η Μελίβοια, αν και άρχισε σχολείο παιδικό σταθμό, είναι πολύ μικρούλα και δεν έχει αποκτήσει ακόμη φίλες από τον παιδικό). Με τα συγκεκριμένα κοριτσάκια μπορεί να βρισκόμαστε τακτικά σε ομάδες των 2, των 3 ή των 4, εντός ή εκτός σπιτιών (σε παιδικά πάρτι, σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις κλπ), όμως στο σπίτι μας όλες μαζί έχουμε να τις προσκαλέσουμε από τότε που κάναμε το πάρτι μας...Σ' ένα δάσος μια φορά. Από πέρυσι δηλαδή. Με είχε "φάει" και η Δάειρα ότι θέλει να καλέσει όλες της τις φίλες μαζεμένες για να παίξουν, ε, δεν ήθελα και πολύ...
Οπότε, η τελική ιδέα διαμορφώθηκε ως εξής: Επειδή η μαμά, ως γνωστόν, "κουβαλάει" μία δημιουργική τρέλα, δεν μπορούσε να αρκεστεί σε ένα απλό playdate μέρες (γιορτινές) που ήταν. Ήθελε να κάνει και τις τσαχπινιές της, ήθελε να κάνει και τα happenings της, ήθελε και τις εκπλήξεις της! Άλλωστε, μόλις θα είχε μπει ο νέος χρόνος, το σπίτι θα "φορούσε" ήδη τα γιορτινά του, τέλεια ευκαιρία ήταν να παρατείνουμε για λίγο ακόμη το γιορτινό κλίμα και να δημιουργήσουμε αξέχαστες στιγμές για τα παιδάκια. Οπότε η μαμά έκανε ένα 'τσικ' παραπάνω από ότι "προστάζει" ένα απλό κάλεσμα για παιχνίδι. Και αυτό το 'τσικ', το ονόμασε Πρωτοχρονιάτικο Brunch Playdate. Ένα Playdate που δε διέφερε καθόλου από party, ένα party που δεν έγινε με αφορμή κάποια γενέθλια, ονομαστική γιορτή ή επέτειο, αλλά έγινε για να υποδεχτούν τα πιτσιρίκια το 2016 και είχε (και αυτή τη φορά όπως και στο περσινό Xmas Birthday Party της μαμάς) εκπλήξεις, happenings και τρέλα κορδέλα (μπαλαρινοαγιοβασιλίνα με έχετε ξαναδεί; Ε, θα με δείτε!)

Το μόνο που μου τη χάλασε ήταν ο καιρός, ο οποίος δεν ήταν καθόλου σύμμαχός μου στη φωτογράφηση με τόση συννεφιά, αλλά τι να κάνουμε; Ανωτέρα βία.

☆ Η ιδέα (concept) 

Όπως όλα τα πάρτι μας (αλλά και οι βαφτίσεις μας), έτσι και αυτό έχει μία ιστορία να αφηγηθεί από πίσω. Ένα concept. Και αυτή τη φορά, το στόρι/concept ήταν το εξής:


Ο Άγιος Βασίλης, παρόλο που ολοκλήρωσε την φετινή αποστολή του στη γη και μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδάκια, αποφάσισε, πριν ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής, να κάνει μία στάση στο σπιτικό μας. Να τον φιλέψουμε από τον γιορτινό μπουφέ μας και να αφήσει για λίγο τα ταρανδάκια του με τις φωτεινές μυτούλες να ξεκουραστούν, τρώγοντας μαζί brunch, παίζοντας και συμμετέχοντας σε διάφορες εκπλήξεις και happenings που θα έχει ετοιμάσει η Mrs Santa-μπαλαρίνα Ασπασία :)

Η μουσική υπόκρουση θα είναι Πρωτοχρονιάτικη (Santa Claus is coming to town ♪ ♫ ♫ ♪ ♪ Rudolph The Red Nosed Reindeer ♫ ♪ ♪ Rockin' around the Christmas tree ♪ ♫ ♫ Santa baby κλπ ♪ ♪ ♫). Τα δε χρώματα του party θα είναι του ήδη υπάρχοντος Xmas στολισμού με λίγες φούξια πινελιές για ένταση στο τελικό αποτέλεσμα (όλα τα είχα σκεφτεί η μάνα!)

Οπότε, αφού μου ήρθε η έμπνευση, έφτιαξα την...

☆ Πρόσκληση 

Βρήκα κάτι απίθανες καρτούλες που ταίριαζαν γάντι στο πνεύμα του playdate, έγραψα και ένα κειμενάκι που προϊδεάζει για τις εκπλήξεις και τα happenings χωρίς όμως να τα αποκαλύπτει όλα (μου αρέσει να πλανάται λίγο μυστήριο), το κόλλησα, τις έβαλα στους φακέλους, τους πασπάλισα με χρυσόσκονη και ακριβώς δύο εβδομάδες πριν το brunch, η Δάειρα μοίρασε τις προσκλήσεις στις φίλες της ώστε να κάνουν οι μαμάδες...save the date!





☆ Έκπληξη #1: Το καλωσόρισμα 

Η πρώτη έκπληξη περίμενε τους καλεσμένους στην πόρτα της εισόδου, όπου υπήρχαν σαφείς οδηγίες από τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά του, κρεμασμένα με μανταλάκια σκουφάκια για τις μαμάδες και ταρανδοκέρατα και κόκκινες μύτες με λαμπάκι που αναβόσβηνε για τα παιδάκια. Εάν δεν ακολουθούσες τις οδηγίες, η πόρτα δεν άνοιγε.


 
☆ Έκπληξη #2: Ο τοίχος που ήθελε χρώμα ☆ 

Η Δάειρα και η Μελίβοια (μεταμορφωμένες και αυτές σε ταρανδάκια, η Μελίβοια βέβαια όχι για πολύ) υποδέχονταν τα παιδάκια στην είσοδο και τα οδηγούσαν στο playroom όπου εκεί τους περίμενε ο τοίχος που ήθελε χρώμα, μαρκαδόροι και μπλοκάκια. Έτσι τα "ταρανδάκια" απασχολούνταν δημιουργικά δίνοντας χρώμα στον τοίχο ή/και ζωγραφίζοντας ελεύθερα στα μπλοκ, μέχρι να έρθουν όλα τα παιδάκια. Μία δραστηριότητα που τη συνέχισαν μέχρι το τέλος της ημέρας -όποτε τους έκανε κέφι να ζωγραφίσουν- και κάπως έτσι σιγά-σιγά ένας ασπρόμαυρος τοίχος, άρχισε να αποκτά χρωματικό ενδιαφέρον.




☆ Το παιδικό τραπέζι 

Όταν λοιπόν μαζεύτηκαν όλα τα παιδάκια (4 από τα 6 - δυστυχώς είχαμε 2 απουσίες λόγω γαστρεντερίτιδας), κάθισαν όλα μαζί με Δάειρα και Μελίβοια να φάνε στο παιδικό τραπέζι. Το παιδικό τραπέζι είναι #must σε όλα τα πάρτι μας και πραγματικά απολαμβάνω τη στιγμή που το στρώνω και το στήνω φροντίζοντας την κάθε λεπτομέρεια. Μία διαδικασία που συνήθως γίνεται στις 4:00-5:00 το πρωί, αφού σε ΚΑΘΕ brunch το ξενυχτάω (δε βγαίνει αλλιώς).




Οκτώ έτοιμες στημένες θέσεις, μία για κάθε παιδάκι. Το κεφάλι του Άγιου Βασίλη είναι πιάτο, το σώμα είναι χαρτοπετσέτα και ο μικρός σάκος/δισάκι που κρατάει στο χέρι και έχει ριγμένο στην πλάτη του είναι πλαστικό κουταλάκι που φέρει πάνω του ένα γιορτινό σοκολατάκι (τα απίθανα πιατάκια, ποτηράκια, χαρτοπετσέτες ξετρελάθηκα μόλις τα είδα. Tα παρέλαβα αρχές Νοέμβρη από το happy teapot και από εκείνη τη στιγμή άρχισα να σχεδιάζω στο μυαλό μου το γιορτινό brunch).

Τα περιεχόμενα του παιδικού τραπεζιού είναι 99% ίδια σε κάθε πάρτι μας (δεν πονοκεφαλιάζω κάθε φορά τι να βάλω δηλαδή) και συνιστούν ένα πλήρες brunch. Από εκεί και πέρα, το κάθε παιδάκι μπορεί να φάει #εννοείται ό,τι άλλο επιθυμεί από τον buffet των μεγάλων.



Έτσι και αυτή τη φορά στο τραπέζι υπήρχαν αστεροειδή τοστάκια (γαλοπούλα, edam, philadelphia), κρουασάν βουτύρου...



...φέτες ψωμί για άλειμμα, και φέτες τσουρέκι (άλλες φορές βάζω κέικ). Επίσης υπήρχαν τρεις μαρμελάδες (blueberries, φράουλα, πορτοκάλι), nutella, cornflakes και γάλα.



Το δε γάλα σερβιρίστηκε σε μισόλιτρα γυάλινα μπουκαλάκια που μεταμορφώθηκαν σε ταρανδάκια (μία ιδέα που ομολογώ ότι δεν είναι δική μου. Την έχω δει από πέρυσι εκτενώς στο pinterest, αλλά φέτος αξιώθηκα να την υιοθετήσω). Και επειδή δεν μου βρισκόταν εύκαιρες μύτες και μάτια, τα σχεδίασε ο μπαμπάς με μαρκαδόρους σε χαρτοταινία (από αυτή που κολλάς όταν βάφεις τον τοίχο, για να προστατέψεις τις γειτονικές επιφάνειες), την οποία ταινία κόψαμε περιμετρικά και κολλήσαμε στα μπουκάλια.

Στην ατομική θέση κάθε παιδιού υπήρχε κλασικά ένας χυμός, ένα γιαουρτάκι...



...ένα βραστό χωριάτικο αυγουλάκι (από τις κοτούλες του παππού Νίκου), ένα τυράκι και το σοκολατάκι όπως προανέφερα.



Και κάπως έτσι τα πιτσιρίκια απόλαυσαν το brunch τους μέχρι να σκάσουν μύτη οι δυο νεράιδες της Πρωτοχρονιάς (θα σας πω λίγο παρακάτω για αυτές)...

☆ Ο μπουφές 

Ο μπουφές είχε φροντιστεί με τόση αγάπη ολονυχτίς, που πραγματικά παρακαλούσα τον Άγιο Βασίλη να κάνει μία στάση για να τσιμπολογήσει κατιτίς. Ως και επιγραφή του έβαλα :)


Καφέδες, διάφορα είδη τσαγιού, μαρμελάδες, μέλι, στικς κανέλας με σταφίδες, καλτσουνάκια, κριτσινάκια και ψωμί πολύσπορο βιολογικό διαίτης στη μία άκρη...



...αλμυρά και γλυκά στη μέση (με αυτοσχέδια σημαιάκια που μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε με χρωματιστές οδοντογλυφίδες και washi tape)...



...χυμοί, cupcakes (ξεφούσκωτα και αποτυχημένα σε εμφάνιση, αλλά πολύ νόστιμα σε γεύση) και γιαουρτάκια στην άλλη άκρη. Και επειδή μπορεί κάτι από αυτά να θέλετε να τα φτιάξετε και εσείς, θα σας πω ακριβώς που να τα βρείτε. Όλες οι συνταγές είναι από το βιβλίο Party της Αθηνάς Πάνου ή το blog της (sugarbuzz.gr), με εξαίρεση τα κριτσινοκατσουνοειδή και την τάρτα φράουλα (που είναι από το φούρνο της γειτονιάς) και τα muffins μπανάνας με nutella που τα κάνουμε πολύ συχνά και είναι της Τάνιας, the greenmixer. Συγκεκριμένα...



Πανεύκολο σοκολατένιο κέικ χωρίς αυγά και γάλα, από www.sugarbuzz.gr



Cupcakes κοκτέιλ μαργαρίτα-φράουλα από το βιβλίο Party.



Τορτίγιας με κοτόπουλο και ατομικά ομελετάκια (δε φαίνονται εδώ) επίσης από το βιβλίο Party.




Μάφιν μπανάνας με πραλίνα φουντουκιού από www.thegreenmixer.com




Ατομικά γιαουρτάκια με musli, σταφίδες και cranberries (από το μυαλό μου)...και με μέλι (από το μυαλό όποιου ήθελε να προσθέσει μέλι για extra γλύκα)...



...τάρτα φράουλα, κριτσινοειδή και τσουρέκι (δοκιμασμένα και εγγυημένα από το φούρνο της γειτονιάς)...



...sandwitch με πέστο μαϊντανού, μανούρι και τομάτα από το βιβλίο Party...



...βασιλόπιτα με εσπεριδοειδή και φουντούκια, από www.sugarbuzz.gr



Στο πίσω μέρος του μπουφέ, κάτι σαν διακριτικό backdrop δηλαδή, κρέμασα μία γιρλάντα (επίσης από το Happy Τeapot) με ελάχιστες κορδέλες λευκές και φούξια να κρέμονται. Δεν έβαλα πολλές γιατί δεν ήθελα να απομονώσω τον μπουφέ από το καθιστικό. Ήθελα απλά να δώσω την αίσθηση του διαχωριστικού που όμως δεν ήταν ακριβώς διαχωριστικό.




Έστρωσα ίδιο φούξια-λαχανί-πράσινο runner όπως και στο παιδικό τραπέζι, σκόρπισα λίγες κουκουνάρες, κρέμασα και τον μεγάλο χάρτινο σκούφο σαν λαμπατέρ και έτοιμος ο μπουφές χωρίς πολλά πολλά.



...ενώ το μεγάλο χάρτινο δεντράκι, το κρέμασα προσωρινά στα κλαδιά με τα χειροποίητα αστεράκια-στολίδια από σόδα, κορνφλάουρ και νερό (συνταγή της Λαμπρούκας - δείτε πώς να τα φτιάξετε εδώ), αλλά μου άρεσε τόσο πολύ εκεί, που τελικά το άφησα.



☆ Έκπληξη #3: Photobooth

Τα πιτσιρίκια και οι μεγάλοι, είχαμε την ευκαιρία αφενός μεν να φωτογραφηθούμε στο επιτοίχιο δεντράκι που φτιάχτηκε με washi tapes, αφετέρου δε με μια άδεια απλή κορνίζα που "απέκτησα" ξηλώνοντας προσωρινά ένα κάδρο (τη συγκεκριμένη ιδέα την είχα δει παλαιότερα στο internet, αλλά μου τη θύμισε η Ερμιόνη στο υπέροχο πάρτι της Ισμήνης της). Αν και η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα μία vintage σκαλιστή λευκή ή κόκκινη ή χρυσή στη θέση της, αλλά δε μου βρισκόταν κάδρο αντίκα στο σπίτι (#ΝextΤimeΒetter #promise).



☆ Έκπληξη #4: Face painting

Μία από τις εκπλήξεις της ημέρας για τα πιτσιρίκια, ήταν οι δύο νεράϊδες της Πρωτοχρονιάς, η Δανάη και η Βίβιαν και οι δύο εξαιρετικές στη δουλειά τους που κράτησαν αμείωτη την προσοχή των παιδιών για το 2ωρο που τα απασχόλησαν δημιουργικά (και οι δύο είναι από τα paidikaparti.gr). Η Δανάη ανέλαβε να μεταμορφώσει τα ταρανδάκια σε βασίλισσες του χιονιού (αφού αυτό της ζήτησαν - βλ. Δάειρα στην παραπάνω φωτογραφία)...

☆ Έκπληξη #5: Yoga γέλιου και διαδραστικό παιχνίδι 

...ενώ η Βίβιαν ανέλαβε να διασκεδάσει τα πιτσιρίκια με yoga γέλιου, θεατρικό παιχνίδι και διάφορα διαδραστικά παιχνίδια. Η Μελίβοια δεν πολυσυμμετείχε (ήταν ως επί το πλείστον με τη νονά της Αθηνά).



☆ Έκπληξη #6: Η πινιάτα 

Η Δάειρα μου ζήτησε, δυο μέρες πριν το πάρτι (!!!), πινιάτα (θυμήθηκε το πάρτι μας στα ερείπια του παλιού πέτρινου σπιτιού και την πινιάτα ανανά, #ΟΘεοςΝαΤηνΚανειΑνανα), οπότε με ρωτάει με απορία και έκπληξη μαζί "Μαμά, πινιάτα δε θα έχουμε;;;". Οπότε τι λέτε ότι κάνει η μάνα σε αυτή την περίπτωση, στο παρά πέντε;;; Γίνεται Μαγκάιβερ και προσπαθεί να φτιάξει πινιάτα με ό,τι έχει διαθέσιμο. Δηλαδή...

...ξεκρεμάει το χάρτινο φωτιστικό από το παιδικό δωμάτιο, του κολλάει πάνω washi tape και τα glitter αστεράκια μας (που στόλισαν πέρυσι και πρόπερσι τους τοίχους μας, αλλά φέτος δεν αξιοποιήθηκαν πουθενά καθώς τα είχα βαρεθεί), το γεμίζει (το φωτιστικό ντε!) με τα ΣοκολατοΓκοφρετοΚαραμελοΕιδή που μας περίσσεψαν από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, βάζει και κορδελάκια για extra τσαχπινιά...και τα ρα τα ταμ....έτοιμη η πινιατούλα! (φέρνει λίγο σε γλόμπο μάγισσας, αλλά δε βαριέστε... Από το ολότελα, καλή και η Παναγιώταινα.)



☆ Έκπληξη #7: Το κόψιμο της βασιλόπιτας 

Όσοι με ακολουθείτε/είμαστε φίλοι σε Ιnstagram και FB αντίστοιχα, θα πήρατε χαμπάρι ότι στη βασιλόπιτα της Πρωτοχρονιάς ξέχασα να βάλω μπέικιν με αποτέλεσμα η βασιλόπιτα να μείνει τάπα (στο ύψος), σωστά; Ε λοιπόν, ο επιμένων νικά! Την έφτιαξα ξανά, για το πάρτι μας αυτή τη φορά, αλλά με άλλο ντεκόρ. Χρωματιστή, με άστρο και πασπαλισμένη με μπόλικη χρυσόσκονη (βρώσιμη)...όπως ακριβώς εύχομαι να είναι η νέα χρονιά! Και ΔΕΝ ξέχασα αυτή τη φορά το μπέικιν και ΔΕΝ έμεινε αυτή τη φορά ξεφούσκωτη και ήταν και πεντανόστιμη (συνταγή της Αθηνάς, θα τη βρείτε εδώ).



Η εύρεση του φλουριού συνοδευόταν από δωράκι έναν σοκολατένιο Άγιο Βασίλη.



☆ Έκπληξη #8: Τα δώρα 

Τελευταία έκπληξη της ημέρας ήταν η μπαλαρινοαγιοβασιλίνα Ασπασία (βοηθός του Santa και μπαλαρίνα - το είπαμε αυτό) που μοίρασε τα δωράκια σε όλα τα παιδάκια.



Και κάπως έτσι περάσαμε ένα πολύ όμορφο 7ωρο. Τα παιδάκια δεν ήθελαν να φύγουν στο τέλος. Μπορεί να ξενύχτησα για μια ακόμη φορά, αλλά άξιζε τον κόπο και με το παραπάνω!

Ποτέ δεν είναι αργά να οργανώσετε ένα παρόμοιο brunch playdate για να υποδεχτείτε το 2016. Και να καθίσει και λίγες μέρες ακόμη ο Άγιος Βασίλης στη γη για να περάσει μία βόλτα από το δικό σας σπιτικό, δεν έγινε και τίποτα. Άλλωστε θα χαζολογάει για άλλες 357 μέρες ακόμη εκεί στη Λαπωνία. Οπότε, think about it :)

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, χαρά, δημιουργικότητα, ευτυχία, χαμόγελα, τύχη, ευλογία και πολλές αφορμές για πάρτι και γιορτές! Γιορτάστε και διασκεδάστε όσο συχνά μπορείτε, με ή χωρίς σημαντικές αφορμές/λόγους. Όπως μου έγραψε πρόσφατα μία φίλη στο FB: "...Συνέχισε να φτιάχνεις μαγικές στιγμές για σένα, την οικογένειά σου και τους αγαπημένους σου", σας παροτρύνω και εγώ με τη σειρά μου να δημιουργείτε όσο συχνά μπορείτε μοναδικά όμορφες στιγμές για τα παιδάκια σας, τους εαυτούς σας και τους αγαπημένους σας!

Ας είναι το 2016 μία χρονιά πολύ καλύτερη από την προηγούμενη! Αν και το 2015 ήταν σε γενικές γραμμές μία πολύ καλή χρονιά σε προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο και το συνδέω με τρία πολύ σημαντικά ευχάριστα γεγονότα στην οικογένεια (πρώτα γενέθλια της Μελίβοιας, βάφτιση της Μελίβοιας, έγινα θεία για πρώτη φορά), από την άλλη εισέπραξα απογοητεύσεις από ανθρώπους, αναθεώρησα σχέσεις, αναστατώθηκα και αγχώθηκα με τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι στη χώρα, στενοχωρήθηκα και οργίστηκα με ό,τι συνέβη στο Παρίσι, με όσα συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν στο Αιγαίο και τη Συρία. Ας είναι κάθε χρόνος καλύτερος ή λιγότερο άσχημος από τον προηγούμενο. Για όλον τον κόσμο. Και ας μη χάνουμε την πίστη και την ελπίδα ότι αυτός ο κόσμος κάποτε θα αλλάξει προς το καλύτερο.
 
Σας φιλώ!

P.S. To post δεν είναι διαφημιστικό. Σας είπα που θα βρείτε τις συνταγές. Να σας πω πού θα βρείτε και κάποια άλλα πραγματάκια:

Party supplies (ποτηράκια, πιατάκια, χαρτοπετσέτες, καλαμάκια, γιρλάντα, χάρτινος μεγάλος κόκκινος σκούφος και δέντρο, επιγραφή Santa Stop Here): happyteapot.gr (ευχαριστώ για όλα τα δωράκια, Λευκή!!!)

Face painting, yoga γέλιου, διαδραστικά παιχνίδια: paidikaparti.gr

Κάρτες για προσκλήσεις, χαρτοπετσέτες buffet, θήκες cupcakes, κόκκινα σκουφάκια, ταρανδοκέρατα και μυτούλες με λαμπάκια, χαρτί περιτυλίγματος/runner, washi tapes: Tiger stores

Χάρτινο φωτιστικό: ΙΚΕΑ

Κουκουνάρες: από το πεύκο στον κήπο του πατρικού μου :)))))))))))))))

Ό,τι άλλο θέλετε να ρωτήσετε, μου στέλνετε μήνυμα εδώ.






42 σχόλια :

  1. Απολαυστικες εικόνες που μιλούν από μόνες τους και για άλλη μια φορά το brunch-party σου φαίνεται πολύ πετυχημένο! Καλή χρόνια με πολλά parties, πολύ χαρά και δημιουργία! Φιλιαααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασπασία μου. τι να πρωτοπώ; Τα πάρτι σου είναι τόσο λαμπερά και μοναδικά! Για μένα (και φαντάζομαι και για πολλούς άλλους) αποτελούν πηγή έμπνευσης! Δε χορταίνω να βλέπω και να χαίρομαι τις φωτογραφίες και πόσο καλοστημένα έχεις τα πάντα... ακόμα και τις πιο μικρές λεπτομέρειες! Σε καμαρώνω τόσο πολύ ... Θα ήθελα να σου ζητήσω όμως να μας δώσεις καμιά συμβουλή πως να μην μας πιάνει το άγχος και ο πανικός μία ώρα πριν... Καταλαβαίνω ότι το βράδυ είχες ολονυχτία... αλλά εμένα και πάλι θα με έπιανε πανικός! σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Clelia μου, σε ευχαριστώ! Η συμβουλή είναι ότι μια ώρα πριν έρθουν οι καλεσμένοι, σταματάς ό,τι κάνεις και αρχίζεις να ετοιμάζεσαι. Ό,τι πρόλαβες, πρόλαβες. Ό,τι δεν πρόλαβες, δεν το ξέρει κανείς. Π.χ. εγώ πάλι δεν πρόλαβα να κάνω μία σαλατούλα που είχα στο μυαλό μου, αλλά κανείς δεν την αναζήτησε γιατί κανείς δεν ήξερε ότι ήθελα να υπήρχε στον μπουφέ. Οπότε, ούτε γάτα ούτε ζημιά :)))))))))
      Το άγχος και ο πανικός δε βοηθούν. Ίσα ίσα είναι ανασταλτικοί παράγοντες στο να περάσεις καλά. Αλλά τα ξέρεις αυτά. Μην στα λέω εγώ.
      Καλή Χρονιά!

      Διαγραφή
  3. Δεν έχω να πω πολλά....καταντάει κουραστικό κάθε φόρα να σου λέω ΠΟΣΟ υπέροχα ήταν όλα!!!!
    Εύχομαι υγεία και πάντα τέτοιες όμορφες στιγμές να κατακλύζουν το σπιτικό σας!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απολαυστικο το ποστ και το πάρτυ σας!!! Φιλία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο επόμενο brunch σε παρακαλώ να με καλέσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχα όλα όπως πάντα! Φιλιά πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "σταφίδες και cranberries (από το μυαλό μου)...και με μέλι (από το μυαλό όποιου ήθελε να προσθέσει μέλι για extra γλύκα)..." χαχα...τέλειο!
    Άψογη οργάνωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ανυπομονουσα βλεποντας στο ινστα φωτογραφια να δω ολοκληρωμενο το brunch.πραγματικα φανταστικο..αν μεναμε κοντα θα ερχομασταν- ακαλεστοι -(μερες που ναι τραταρουμε και τους περαστικους!ετσι δεν ειναι?χαχα)καλη χρονια με υγεια πανω απο ολα και ψυχικη ηρεμια και πολλα χαμογελα για τα παιδακια σας..χρυσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν το πιστεύω α) πόσο χρόνο αφιέρωσες για το παρτι brunch και β) πόσο κόλλησα με τις περιγραφές και τις φωτογραφίες, παρότι έχω περάσει προ πολλού τη φάση των παιδικών πάρτι. Αν ήταν τα παιδιά μου μικρότερα θα είχα ξεσηκώσει τουλάχιστον τα μισά απ' όσα είδα.
    Σου εύχομαι να έχεις το ίδιο κέφι και διάθεση κάθε χρόνο και θα σε παρακαλέσω για ένα επόμενο post: ιδέες για brunch για μεγάλους!

    Καλή χρονιάααααααα
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μα ΤΙ καταπληκτικά ΟΛΑ!!!!!!!! Έχω μείνει άφωνη!!!!! Μπράβο και πάλι μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ασπασάκι μου καλή χρονιά σε εσένα και την όμορφη οικογένεια σου!! Για άλλη μια φορά σε θαυμάζω για την ικανότητα σου να δημιουργείς τόσο καταπληκτικά πάρτι. Να μη σταματήσεις ποτέ να είσαι τόσο δημιουργική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κανονικότατο Πρωτοχρονιάτικο πάρτυ ετοίμασες! Μπράβο βρε Ασπασία, μου αρέσει πάντα πιο πολύ το παιδικό τραπέζι :-) εγώ θα ήμουν η "θεία" που θα έλεγε "εγώ θα κάτσω με τα παιδιά!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπό τα πιο αστεία και έξυπνα σχόλια που έχω διαβάσει ποτέ! (αυτό με τη θεία). Τέλειο! Μπράβο! Σήμερα όλο πρωτότυπα πράγματα διαβάζω.

      Διαγραφή
  13. Καθε φορα ξεπερνας τον εαυτο σου με κατι καινουριο που σκεφτεσαι Ασπασια!! Το θεμα ειναι το μισο παρτι και το αλλο μισο οοοοολα αυτα που φτιαχνεις! Τι να πω; Εκανες πολυ καλη δουλεια παλι οπως ηταν αναμενομενο! Και ειμαι απολυτα σιγουρη για το τι σχολια θερμα εισεπραξες απο τις μαμαδες που .....ε, δεν βλεπουν και καθε μερα τετοιες υπερπαραγωγες παρτι!!! Χαχαχα

    Μπραβο για ολα! Θερμα συγχαρητηρια!!!!!!
    Και κατι ακομα. Ησουν πολυ ομορφη με τα ρουχα που επελεξες να φορεσεις!! Σουπερ για την ακριβεια!!!!

    Και του χρονου λοιπον, να εισαι γερη να το ξανακανεις!! Φιλιαααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για άλλη μια φορά: δεν έχω λόγια! είσαι η έμπνευση μου, η ηλεκτρονική γκουρού αυτοβελτίωσης!!
    Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλά όχι ότι δεν το περίμενα, αλλά έχω πάθει πλάκα ακόμα μια φορά! Ζηλεύω, ζηλεύω, ζηλεύω! Την όρεξη και τη δημιουργικότητά σου, το γούστο και το μεράκι σου!!! Έχω ξετρελαθεί! Εννοείται τα pinάρω όπως και τα άλλα πάρτι σας!!!! Όχι ότι σκοπεύω να τα υλοποιήσω άμεσα! Φαντάζουν ακατόρθωτα στα μάτια μου!!!
    Φιλάκια πολλά και πάντα τέτοια όμορφα !!!!


    Βάσω, η Μαμά Πρωτάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ασπασία μου καλή χρονιά σου εύχομαι!! Το bruch πάρτυ σας φανταστικό!!! Έγιναν όλα πολύ ωραία ! !! Άμα έχεις όρεξη όλα γίνονται !! Μπράβο και πάλι μπράβο!! Δεν σου εύχομαι και του χρόνου, σου εύχομαι σύντομα!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλή χρονιά Ασπασία, να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου! Τι όμορφα που τα έκανες όλα! Επαναλαμβάνομαι, αλλά τι άλλο να πω παρά μόνο χίλια μπράβο για άλλη μια φορά!Είσαι έμπνευση και με "ξεσηκώνεις" να βρω ευκαιρία για brunch.
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν ξέρω τι να πω...κάθε φορά είναι καλύτερη από την προηγουμενη.Είσαι μια μαμα-μαγισσα που κουνώντας το ραβδάκι της,σκορπα ζεστά χαμόγελα σε όλους.Keep up the good work!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μου είχαν λείψει τα party σου! απορώ με την όρεξη σου κάθε φορά! και με την έμπνευση! μπράβο! είσαι inspirational.. δεν μπορώ να πώ! χμμ... έχω αρκετό χρόνο μέχρι τις Απόκριες να οργανώσω κάτι! (δεν έχω κάποια άλλη γιορτή ενδιάμεσα ;) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλή χρονιά με υγεία κορίτσι μου όμορφο!!! Το παραμυθένιο brunch σας είναι κ α τ α π λ η κ τ ι κ ο ♡♡♡♡ το λάτρεψα εγώ που δεν είμαι παιδί.. φαντάζομαι τα μικρούλια χαρά που πήραν!!!Είσαι απίθανη λέμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μαγεύτηκα ακόμα μια φορά!!
    Καλή χρονιά με όμορφες στιγμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι υπέροχα που είναι όλα!Ακόμα και εγώ που δε το έχω με τέτοια πράγματα μπαίνω στο πειρασμό να το κάνω! Στο 1%του ίσως!
    Καλή Χρονιά , και του χρόνου καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Απίστευτα όμορφο το πάρτι σας!!! Εμείς περάσαμε τέλεια που διαβάσαμε και είδσμε τις τέλειες φωτογραφίες σας , φαντάζομαι τα παιδάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εντάξει...τι να πω, τι να πρωτοσχολιάσω...απλά μαγευτικό! Τα πιτσιρίκια σίγουρα ξετρελάθηκαν ,κι εμείς επίσης που είδαμε τις φωτογραφίες! Μπράβο σου και πάλι μπράβο σου που μπόρεσες και έφτιαξες τόσα πολλά πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ασπασία μου καλή χρονια με υγεια και πολλές ευχαριστες στιγμές σαν και αυτες που περιγράφεις. Ηταν όλα υπέροχα αλλά περισσότερο μου έκανε εντυπωση η ευρηματική και πανευκολη πινιατα της τελευταιας στιγμης. Καταφερες και εκανες την επιθυμία της μικρης πραγματικότητα και για μένα αυτο ήταν το πιο σημαντικό. Πολλά φιλιά σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ασπασία μου καλή χρονια με υγεια και πολλές ευχαριστες στιγμές σαν και αυτες που περιγράφεις. Ηταν όλα υπέροχα αλλά περισσότερο μου έκανε εντυπωση η ευρηματική και πανευκολη πινιατα της τελευταιας στιγμης. Καταφερες και εκανες την επιθυμία της μικρης πραγματικότητα και για μένα αυτο ήταν το πιο σημαντικό. Πολλά φιλιά σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σωτηρία
    Clelia
    Έλενα
    Δέσποινα
    Χριστίνα
    Γιάννα
    Αθηνά
    Χρύσα
    Ελένη
    Μαίρη
    Μαριλένα
    Βέρα
    Ελίνα
    Χρυσαυγή
    Αμαλία
    Βασιλική
    Αθηνά
    Μαρίνα
    Σοφία
    Δάφνη
    Ίριδα
    Μαρία
    Δέσποινα
    Paixnidaki
    Κάλη
    Μαρία-Έλενα
    Μαρία
    σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας! Καλή χρονιά να έχουμε με πολλές αφορμές/λόγους για πάρτι και γιορτές γενικότερα! Φιλάκια σε όλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ασπασία μου για άλλη μια φορά δεν έχω λόγια!!! Είσαι μια υπέροχη οικοδέσποινα που φροντίζεις για τα πάντα με τόση πολύ αγάπη και μεράκι! Σε θαυμάζω και περιμένα με αγωνία να διαβάσω όλες τις λεπτομέρειες του πάρτι. Είσαι πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας. Σ ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σου! Υ.Γ. Πόσο πολύ θα ήθελα να ήμουν καλεσμένη σε ένα από αυτά τα πάρτι! Και φυσικά θα καθόμουν κι εγώ στο παιδικό τραπέζι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Απιστευτο το μίνι brunch-party-playdate,όπως πάντα έδωσες τον καλύτερο σου εαυτο. Σε θαυμάζω που έχεις την όρεξη και κανονίζεις τα πάντα, μεχρι την παραμικρή λεπτομέρεια (εγω λογω τεμπελιάς κάνω ούτε τα μισά απ'όσα θα θελα). Καλή Χρονια εύχομαι σε όλους σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Υπέροχο πάρτυ με τέλειες ιδέες και άψογη οργάνωση, όπως κάθε φορά. Δεν περίμενα τίποτε λιγότερο άλλωστε, έχεις ανεβάσει πολύ τον πήχη, χαχα!
    Θα σταθώ στα τέλεια ποτηροπιατάκια της Λευκής που πολύ τα ζήλεψα και ψάχνοντάς τα δυο μέρες πριν την Πρωτοχρονιά δεν κατάφερα να τα βρω. Μετά διάβασα οτι τα αγόρασες το Νοέμβρη και συνειδητοποίησα οτι προφανώς είχαν εξαντληθεί όταν τα αναζητούσα, δηλαδή την τελευταία στιγμή!
    Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα γιατί πραγματικά ξετρελάθηκα, αλλά θα με πάρει το βράδυ γράφοντας χαχα! Να περνάτε πάντα όμορφα!
    Αθηνά
    Craftaholic.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτό το "τσικ" παραπάνω που κάνεις είναι άψογο! Δεν έχω λόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Λευκή, Τάνια, Αθηνά και Μάγδα μου, σας ευχαριστώ και εσάς πολύ πολύ για τα τόσο όμορφα λόγια που μου γράφετε και που ξέρω ότι τα εννοείτε! Σας φιλώ και σας εύχομαι καλή, δημιουργική, χαρούμενη χρονιά με πολλές αφορμές για celebrations! Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Η Σοφία ήταν πολύ εύστοχη στο σχόλιο της. Είσαι μια μαμά μάγισσα που κουνάς το ραβδάκι σου και σκορπάς χαμόγελα. Μάγεψες εμάς που διαβάσαμε την ανάρτηση. Φαντάζομαι πόσο μάγεψες τους μικρούς και μεγάλους που ήταν στο πάρτυ σας. Πάντα χαρές στο σπίτι σας Ασπασάκι!! Μόνο χαρές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καταπληκτική γιορτούλα! Όλα τόσο προσεγμένα με αγάπη και ζεστασιά. Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Είσαι απίθανη κορίτσι μου..διάβασα και το άλλο σας πάρτι στο δάσος και έχω μείνει με το στόμα ανοικτό με την έμπνευση και δημιουργικότητα σου. Πολλά μπράβο θα σου πω! Είσαι πηγή έμπνευσης για εμάς τις εργαζόμενες μαμάδες. Μαμά εργαζόμενη και εγώ με δύο παιδιά..3 και 5..ξέρω πόσο δύσκολο είναι να είσαι και μαμά και εργαζόμενη και πραγματικά απορώ πως βρίσκεις το κουράγιο και το χρόνο να κάνεις ότι κάνεις. Σε θαύμασα, να το ξέρεις!! Και με ξεσήκωσες :-)
    Φιλικά, Μαρία Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ακόμη και τόσες μέρες μετά, συνεχίζω να λαμβάνω σχόλια τα οποία με χαροποιούν και με συγκινούν ταυτόχρονα. Σας ευχαριστώ Αρετή, Έλενα και Μαρία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αχ μα τι όμορφο πάρτυ ήταν αυτο! Σημείωσα και κάποιες από τις δημιουργικές σου ιδέες γιατί ποιος ξέρει σα δασκάλα κάπου θα τις χρειαστω!! Τι μπουφές, τι διακόσμηση, τι όμορφη τουλινη φούστα!! Αγαπώ να διαβάζω τα ποστ σου!! Μου ανεβάζουν τη διάθεση (ειδικά τωρα που είμαι κ άρρωστη) και με εμπνέουν πολυ!!! Πολλά πολλα φιλάκια!!!

    xo,
    ohmydarlingdeer.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ασπασάκι αν και διαβάζω πάντα όλες τις αναρτήσεις σου, δεν έχω το χρόνο να σχολιάζω. Σήμερα ξέκλεψα λίγο και ήρθα ν'αφήσω ένα σχόλιο στο υπέροχο αυτό brunch που με τόση αγάπη οργάνωσες.
    Αυτό που θαυμάζω σε σένα είναι το μεράκι, η αγάπη, η φροντίδα για την παραμικρή λεπτομέρεια και φυσικά η αναλυτική σου ανάρτηση που λύνει τα χέρια σε όλες εμάς που θέλουμε να "κλέψουμε" καμιά ιδέα.
    Θαύμασα όλα όσα έφτιαξες και έστησες. Τα προιόντα της Λευκής είναι αγαπημένα και τα προτιμώ σε κάθε εορταστική μας περίσταση. Όσο για το βιβλίο της κουμπαρίτας σου, το έχω λιώσει!!! Ότι έχω φτιάξει είναι απόλυτα πετυχημένο, εύκολο και τσαχπίνικο!!! Ιδανικό για....party δλδ!!!
    Φιλάρες πολλές και σου εύχομαι να έχεις πάντα αυτή την αστείρευτη ενέργεια και τις όμορφες ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Έχω πάθει πλάκα. ...πολύ όμορφα. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts