12.2.16

Happy moments: Η βάφτιση της Χριστίνας Μελίβοιας...στα βάθη του Ωκεανού


Την Κυριακή 19 Ιουλίου, και ώρα 12:00 το μεσημέρι, βαφτίσαμε την μπεμπούλα μας στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό. Ένα πετρόχτιστο μικρό όμορφο εκκλησάκι μέσα σε έναν καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο, με το οποίο μας συνδέουν πολύ ευχάριστες αναμνήσεις και νοσταλγικές στιγμές, αφού εκεί πριν από 9 χρόνια είχαμε κάνει το γάμο μας. Νονά μας, η αγαπημένη μου φίλη (και #koumparoula πλέον) Αθηνά Πάνου (sugarbuzz.gr). Μετά το μυστήριο ακολούθησε ένα refreshment drink στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και αμέσως μετά μία all day long δεξίωση/party για όλους τους καλεσμένους μας στο Island Art & Taste μέχρι τις 10:00+ το βράδι, οπότε και το "διαλύσαμε" οι τελευταίοι, υπό το φως του φεγγαριού. Εκεί στo Island, έναν υπέροχο χώρο ανάμεσα στη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα, μέσα σε ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο, γατζωμένος στην άκρη μίας απόκρημνης ακτής με θέα στο Αιγαίο πέλαγος και με κτίσματα κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, βρισκόταν κρυμμένος ο βυθός του Ωκεανού της γοργονίτσας μας. Μία ημέρα γεμάτη θετική αύρα, πολλή ενέργεια και πολύ χρώμα. Χρώματα, για την ακρίβεια. Μία ημέρα γεμάτη ευτυχισμένες στιγμές. Μία ονειρεμένη βάφτιση που έγινε πραγματικότητα, έτσι ακριβώς όπως την είχα φανταστεί, ονειρευτεί και σχεδιάσει στο μυαλό μου με κάθε λεπτομέρεια, παρά τις αντίξοες συνθήκες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας (capital controls, κίνδυνος για Grexit με ό,τι αυτό συνεπάγεται). Μία λέξη για το τέλος: #bliss.



Τώρα που έχω στα χέρια μου το επαγγελματικό φωτογραφικό υλικό, είπα επιτέλους να γράψω και να μοιραστώ μαζί σας κάποιες ενδεικτικές εικόνες για να σας μεταφέρω λίγο από το κλίμα της ημέρας. Εικόνες που με δυσκολία ξεχώρισα ανάμεσα σε 1.000+ υπέροχες επαγγελματικές φωτογραφίες. Από στιγμές του μυστηρίου και τη λαμπάδα μας, μέχρι τη διακόσμηση της εκκλησίας και του χώρου της δεξίωσης/πάρτι. Kαι όχι μόνον αυτά! Θα σας δείξω πολλά σήμερα! Σκοπός μου να ταξιδέψω στο χρονικό της βάπτισης όλους εσάς που δεν ήσασταν μαζί μας τη μέρα εκείνη (μεταξύ των οποίων και αγαπημένοι φίλοι και συγγενείς από μακριά που δεν καταφέρατε να έρθετε), να πάρετε ιδέες όσοι ετοιμάζετε βάφτιση (ή ακόμη και πάρτι) με το ίδιο ή παρόμοιο θέμα και -last but not least- να αφήσω αυτή την ανάρτηση παρακαταθήκη στα παιδιά μου και ειδικά στην μπεμπούλα μας, αφού η συγκεκριμένη ημέρα ήταν αφιερωμένη σε αυτήν.

Όπως και 3 χρόνια πριν στη βάφτιση της Δάειρας, και σε αυτή εδώ τη βάφτιση υπήρχε ένα συγκεκριμένο concept με αρκετούς συμβολισμούς σε επιμέρους στοιχεία, αλλά και αρκετές μικρές λεπτομέρειες στις οποίες πάντα δίνω μεγάλη σημασία. Άλλωστε, όσοι με γνωρίζετε ή όσοι με διαβάζετε καιρό, γνωρίζετε για τη δημιουργική φαντασία μου που οργιάζει αλλά και την εμμονή μου στις λεπτομέρειες. Όταν λοιπόν συνεργάζεσαι -για να κάνεις αυτή τη δημιουργική φαντασία, πράξη- με τα πιο κατάλληλα άτομα με επίσης δημιουργική φαντασία, άρτια αισθητική και δένει η χημεία σας από την πρώτη στιγμή, όταν έχεις άψογη συνεργασία και δεν τους κουράζεις με τη σχολαστικότητα και τελειομανία σου...ΤΟΤΕ το αποτέλεσμα είναι..."καταστροφικά" δημιουργικό!

Την ανάρτηση την έχω δομήσει σε επιμέρους ενότητες για πιο εύκολη ανάγνωση. Αν εξαιρέσετε την εισαγωγή που μόλις διαβάσατε, από εδώ και στο εξής δε θα σας κουράσω με κείμενο. Μικρές παράγραφοι συνοδεύουν τις επιμέρους ενότητες, απλά για να βάλω και εγώ τις αφηγηματικές πινελιές μου και να σας περιγράψω και λίγο από το παρασκήνιο. Θα σας δείξω όμως πολλές φωτογραφίες!

Σημ. Όλες οι φωτογραφίες είναι από την αγαπημένη Μόνικα (Fiorello Photography) τη φωτογράφο μας, με εξαίρεση 12 που είναι δικές μου. Αυτές λοιπόν τις 12, τις έχω μαρκάρει με το όνομά μου, για να προστατέψω τη Μόνικα, καθώς η δική μου φωτογραφική ματιά είναι άκρως ερασιτεχνική :)

Ετοιμάστε καφεδάκι, τσαγάκι ή ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τη διάθεση στην οποία σας πετυχαίνω, και καθίστε αναπαυτικά :)

Σημ. Το concept, το προσκλητήριο με τις εκπλήξεις που αυτό έκρυβε, το όνομα, τι σημαίνει, που το βρήκα και πώς αυτό συνδέεται με το αίνιγμα της γοργόνας και το θέμα μας, τα παρουσίασα με κάθε λεπτομέρεια στην εισαγωγική ανάρτηση (ΜΕΡΟΣ Α) που είχα δημοσιεύσει λίγες μέρες μετά τη βάφτιση και μπορείτε να βρείτε εδώ: Happy moments: Το αίνιγμα της γοργόνας (Βάφτιση μπέμπας - Μέρος Α. Ωστόσο, θα κάνω μία σύντομη ανασκόπηση και εδώ μέσα από 5 σύντομες Ενότητες (1-5), ώστε να πάρετε μια ιδέα όσοι δεν έτυχε να διαβάσετε ακόμη το Μέρος Α. Όσοι όμως το έχετε διαβάσει και θυμάστε το concept, μπορείτε να πάτε απευθείας στην Ενότητα 6.


[1] CONCEPT - THE STORY


Mία γλυκιά Ωκεανίδα νύμφη, (την οποία "ξέθαψα" από τα άδυτα της Μυθολογίας και η οποία χάρισε το όνομά της στην μπεμπούλα μας) "ξεθάβει" από τα βάθη του χειμώνα...και του Ωκεανού εκεί που ζουν οι γοργόνες, ένα γλυκό όνομα σαν μέλι και το φέρνει στην ακροθαλασσιά. Και εκεί το βρίσκουν η μαμά και ο μπαμπάς και το "κρύβουν" ως μυστικό θησαυρό στην εκκλησία, τον οποίο θησαυρό και αποκαλύπτει η νονά της ημέρα της βάφτισης. Και μετά, υποδέχεται τους καλεσμένους της στον παραμυθένιο Ωκεανό της για να γιορτάσουν αυτό το χαρούμενο γεγονός.

To concept, αφού πρώτα το εμπνεύστηκα, ζήτησα τη βοήθεια του μπαμπά για να το "μεταλλάξω" σε κείμενο του προσκλητηρίου. Περασμένα μεσάνυχτα, λίγο κόκκινο κρασί, brain storming της μαμάς και του μπαμπά, λίγο ποιητική διάθεση και έτοιμο! :) #inspiration #imagination


[2] ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΒΑΦΤΙΣΗΣ - ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ


Τυρκουάζ, πράσινο της μέντας, πράσινο του σμαραγδιού και κοραλλί σε διάφορους τόνους και αποχρώσεις ήταν τα χρώματά μας. Ψάρια, αστερίες, μέδουσες, κοχύλια, αχιβάδες, στρείδια, κοράλια, μαργαριτάρια, καρχαρίες, ένας αστακός, λίγοι ιππόκαμποι, φύκια και λουλούδια των υφάλων, είχαν δημιουργήσει με την παρουσία τους (στο χαρτί, στα γλυκά, στο ντεκόρ, στα βαφτιστικά στοιχεία, στο centerpiece - παντού κάτι έβλεπες) ένα πανέμορφο, ειδυλιακό σκηνικό, τόσο παραμυθένιο και ονειρεμένο, σαν να έχει ξεπηδήσει μέσα από τα βάθη κάποιου Ωκεανού. Και κάπου εκεί ανάμεσα σε όλα αυτά τα στοιχεία του βυθού, μία γλυκιά γοργόνα άλλοτε αιωρούνταν αμέριμνη στα γαλαζοπράσινα νερά απολαμβάνοντας την ηρεμία της αβύσσου και άλλοτε βουτούσε στα βαθιά κάνοντας ελιγμούς με την ουρά της.

Η γοργονίτσα μας -ως πρωταγωνίστρια όλου αυτού του σκηνικού- έκανε αισθητή την παρουσία της σε διάφορα μέρη και με διάφορους τρόπους (θα δείτε παρακάτω τι εννοώ) και συμβόλιζε την Ωκεανίδα νύμφη η οποία χάρισε το όνομά της στην μπεμπούλα μας. #inspiration #creativity #imagination


[3] ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ



(Το προσκλητήριο το παρουσίασα εκτενώς στο Μέρος Α. Εδώ θα κάνω μία σύνοψη μόνο). Προσωπικά δίνω πολύ μεγάλη βαρύτητα στην πρόσκληση ως ένα στοιχείο που προϊδεάζει τον προσκεκλημένο, του δίνει κάποια ερεθίσματα και εξιτάρει τη φαντασία του για το τι θα βιώσει την ημέρα εκείνη. Για αυτό ήθελα κάτι μοναδικό, ειδικά σχεδιασμένο για τη βάφτισή μας, κομμένο και ραμμένο στη σκέψη, τη φαντασία και τις ιδέες που είχα σκεφτεί. Ιδέες που η αγαπημένη μου Τζίνα (Love Me Do) μετουσίωσε σε γραφιστικό στοιχείο και οπτικοποίησε στο χαρτί, σχεδιάζοντας μία μεγάλου μεγέθους custom made πρόσκληση με την πιο γλυκιά γοργονίτσα που υπάρχει ever! Η πρόσκληση τυπώθηκε σε σκληρό άκαμπτο χαρτί που έφερε κοραλί τελείωμα στις άκρες του και μπήκε σε έναν (επίσης custom made) φάκελο που έκρυβε πολλές εκπλήξεις. Μία από τις εκπλήξεις αυτές, ήταν και το αίνιγμα της γοργόνας! . #inspiration #creativity #imagination




[4] ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΓΟΡΓΟΝΑΣ

Για να αυξήσω το σασπένς και να το κάνω και λίγο πιο παιχνιδιάρικο, εμπνεύστηκα ένα αίνιγμα. Το αίνιγμα της γοργόνας αναγραφόταν σε ένα ξεχωριστό καρτελάκι που περιέχονταν στο φάκελο του προσκλητηρίου και συνοδευόταν από 20 ξεχωριστά κομμένα γράμματα του ελληνικού αλφάβητου: Α Α Β Ε Ε Ι Ι Ι Ι Λ Μ Ν Ν Ο Ο Ρ Ρ Σ Τ Χ. Όσοι από τους καλεσμένους μας δεν είχαν υπομονή μέχρι την ώρα της κολυμπήθρας ή απλά ήθελαν να "ακονίσουν" το μυαλό τους για να βρουν τη λύση του γρίφου, προσπάθησαν να λύσουν το αίνιγμα της γοργόνας. Ένα αίνιγμα για γερούς λύτες που όμως φρόντισα να το κάνω άλυτο για όλους μέχρι την εκκλησία :) #inspiration #creativity #imagination #surprise #quiz



[5] ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΝΙΓΜΑΤΟΣ - TO ONOMA

Η λύση του αινίγματος δόθηκε στην εκκλησία από τη νονά. Ο δε παπάς, το βροντοφώναξε, θυμάμαι, τόσο δυνατά που το άκουσαν και οι πέτρες.



Και επειδή το αίνιγμα έχρηζε και επεξήγησης, στο χώρο της δεξίωσης/πάρτι, στο τραπέζι, μπροστά από τη θέση κάθε καλεσμένου, διπλωμένο μέσα σε μία κοραλί υφασμάτινη πετσέτα, είχε τοποθετηθεί ένα ατομικό μενού στο μπροστινό μέρος του οποίου η γοργόνα καλωσόριζε τους καλεσμένους στον παραμυθένιο ωκεανό της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ - ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ και έδινε την επεξήγηση του αινίγματος.




[6] ΒΕΝΤΑΛΙΕΣ, FLAGS, ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ, ΑΤΟΜΙΚΑ MENU

Δανειζόμενα στοιχεία του προσκλητηρίου, σχεδιάστηκαν και τα υπόλοιπα εκτυπώσιμα, τα μαρτυρικά και οι μπομπονιέρες των μεγάλων.



Μικρές λεπτομέρειες ήταν οι δυο ειδών βεντάλιες για τους καλεσμένους (αν και το δροσερό καλοκαιρινό αεράκι της ημέρας, τις κατέστησε καθαρά διακοσμητικές) και 5 διαφορετικά flags για τα καλαμάκια, με μηνύματα εμπνευσμένα από το concept.


Μικρές κονκάρδες 3 ειδών που έγιναν μαρτυρικά για τους κυρίους και όλα τα παιδάκια, αλλά και μεγαλύτερες κονκάρδες-μαρτυρικά για νονά, μαμά, μπαμπά και Δάειρα, τα οποία έφεραν και την ιδιότητά μας (godmother, mommy, daddy, sister). Για τις κυρίες φτιάχτηκαν κολιεδάκια με ένα ακατέργαστο μαργαριταράκι και ένα τυρκουάζ ματάκι, κρεμασμένα από κερωμένο κοραλί κορδόνι. Simple and chic.


Επίσης (μία ιδέα που είχα εμπνευστεί 3χρόνια πριν, στη βάφτιση της Δάειρας), σχεδιάστηκαν ατομικά μενού για κάθε καλεσμένο για να ξέρουν τι θα φάνε :) Στο μπροστινό μέρος του menu υπήρχε καλωσόρισμα, το αίνιγμα και η λύση του αινίγματος (όπως έδειξα και πιο πάνω) ώστε να το διαβάσουν και να τους λυθούν οι απορίες (μην εξηγώ στον καθέναν τη λύση του αινίγματος, ποια ήταν η Μελίβοια κλπ κλπ)...


...ενώ στο πίσω μέρος υπήρχε αναλυτικότατα το μενού της ημέρας που περίμενε τους καλεσμένους στον μπουφέ και το οποίο θα σας δείξω παρακάτω.



[7] ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ

Οι μπομπονιέρες μας ήταν αρωματικά μαξιλαράκια γεμισμένα με αποξηραμένη λεβάντα. Ράφτηκαν σε chevron-style τυρκουάζ και λευκό ύφασμα (το pattern και τα χρώματα συμβόλιζαν τα κύματα και τον αφρό της θάλασσας). Το μαξιλαράκι δέθηκε με ένα κολιεδάκι. Ένα κερωμένο κοραλί (ή τυρκουάζ) κορδόνι που κατέληγε σε ένα επιχρυσωμένο ψαράκι με μία κοραλλί χαντρούλα και μία τυρκουάζ (ή κοραλί) φουντίτσα η οποία συμβόλιζε την ουρά της γοργόνας (φτιάχτηκαν 2 παραλλαγές του κολιέ με το κορδόνι και τη φουντίτσα σε εναλλάξ χρώματα).


Στο πίσω μέρος τους έφεραν ένα τσεπάκι στο οποίο τοποθετήθηκαν μαργαριτάρια (crispy κουφέτα λευκό περλέ και παλ ροζ περλέ) και ένα ευχαριστήριο καρτελάκι με το μήνυμα "Ένα γλυκό φιλάκι και χίλια ευχαριστώ που ήρθατε, Χριστίνα - Μελίβοια" (όπως ακριβώς και με το αντίστοιχο ευχαριστήριο καρτελάκι στη βάφτιση της Δάειρας).



[8] ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ - ΔΩΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για μπομπονιέρες των παιδιών δεν ήθελα ακριβώς μπομπονιέρες. Ήθελα χρηστικά δωράκια που θα τα γεμίσει χαρά (όπως και στη βάφτιση της Δάειρας). Οι παιδικές μπομπονιέρες/δωράκια για τα πιτσιρίκια ήταν μεταλλικά βαλιτσάκια με καρχαρία (θυμάστε ένα αντίστοιχο βαλιτσάκι καρχαρία που είχαμε χαρίσει στη δασκάλα μας το καλοκαίρι; Εκείνο ήταν από σκληρό χαρτόνι και πιο μεγάλο ενώ αυτό ήταν μεταλλικό και λίγο μικρότερο). Τα βαλιτσάκια τα γέμισα με:

10 μαρκαδόρους
- ένα τετράδιο με σκληρό εξώφυλλο με pattern πολύχρωμες σταγόνες νερού (για να μη ξεφύγουμε καθόλου από το θέμα μας)
- ένα πλαστικό ζωάκι της θάλασσας (διαφορετικό για κάθε παιδάκι)
- καραμελάκια smarties και
- 6 διαφορετικά εκτυπώσιμα που σχεδίασε η Τζίνα, τα οποία δανείστηκαν και αυτά στοιχεία από το προσκλητήριο

[ΠΡΟΣΟΧΗ! Εάν θέλετε να κάνετε και εσείς την ίδια ιδέα για δωράκι/μπομπονιέρα παιδιών, στα πολύ μικρά παιδάκια αποφύγετε τα καραμελάκια εκτός και αν ξέρετε ότι θα τα καταναλώσουν υπό την επίβλεψη κάποιου ενήλικα].

Τα φούξια βαλιτσάκια χαρίστηκαν στα πιτσιρίκια που ήταν παρόντα στη βάφτιση ενώ τα μπλε βαλιτσάκια χαρίστηκαν σε παιδιά αγαπημένων φίλων που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.




Ένα βαλιτσάκι το οποίο μπορούν να κουβαλούν παντού και να ζωγραφίζουν (θυμήθηκα και την όμορφη ιδέα με το κουτί της Ελπίδας), αλλά και μία ιδέα για να απασχοληθούν την ημέρα της βάφτισης οι μικροί καλεσμένοι (όπως και τότε, στη βάφτιση της Δάειρας. Καταλάβατε νομίζω ότι εκείνη η βάφτισή μας ήταν "πρότυπό" μας σε πολλά πράγματα - χαχα).  Περιττό να αναφέρω ότι τα πιτσιρίκια στη θέα των δώρων, ξετρελάθηκαν!


[9] ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Οι στιγμές της προετοιμασίας ήταν πολύ χαλαρές. Έγιναν όλα on time, χωρίς καμία χρονική πίεση, χωρίς καθόλου άγχος...μέχρι ένα τέταρτο πριν φύγουμε για την εκκλησία όταν ξαφνικά η Δάειρα ήθελε σώνει ντε και καλά να βάλει έναν τεράστιο φιόγκο στο κεφάλι της. Έκανα αμάν να την πείσω ότι δεν ταιριάζει, απειλούσε ότι θα καταστρέψει τον κότσο της...ε, μια λαχτάρα την πέρασα η μάνα :) Τέλος καλό όλα καλά όμως. Ακολουθούν λίγες ενδεικτικές φωτογραφίες από τις στιγμές της προετοιμασίας, με κυρίως την μικρή πρωταγωνίστρια της ημέρας, αλλά και τη Δάειρα που βρήκε το επαγγελματικό βαλιτσάκι της Ελένης (make-up artist) γεμάτο χρώματα και βούτηξε #happymoments # happymemories #bliss 





[10] FAMILY DRESSING CODE

Για τη μαμά (c'est moi), τη Δάειρα και τη Μελίβοια επέλεξα να φορέσουμε το ίδιο φόρεμα, το οποίο σχεδίασαν οι Rita & Liana Pateroni του ομώνυμου οίκου. Ένα 50's, girly look κοραλί φόρεμα από μεταξωτό ταφτά με σατέν ζώνη σε παλ ροζ-περλέ που έδενε σε φιόγκο (μπροστά για τα κορίτσια, πίσω για τη μαμά). Ο δε μπαμπάς μας φόρεσε ένα Hugo Boss σύνολο. Κουστούμι σε χρώμα γλυκό μπλε με διακριτική ρίγα, λευκό πουκάμισο και κοραλί γραβάτα.



Μικρές τσαχπίνικες λεπτομέρειες ήταν τα δελφίνια στη γραβάτα του μπαμπά, τα σκουλαρίκια πέρλες της μαμάς και το γεγονός ότι η Δάειρα με άφησε να εμφανιστώ "ά-τσαντη" στην εκκλησία, αφού μου άρπαξε το clutch γιατί ήθελε σώνει ντε και καλά να το κρατάει αυτή. Ρισκάρεις γκρίνια και κλάμα τέτοιες ώρες; Δε ρισκάρεις! Και μάλιστα έχοντας προηγηθεί στο σπίτι απειλή καταστροφής κότσου; Ε, δε ρισκάρεις!




[11] ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΛΑΜΠΑΔΑ

Τη γενική επιμέλεια της διακόσμησης σε εκκλησία και δεξίωση/party την είχε η Χρυσούλα (Think Happy) σε συνεργασία με τη Τζίνα (Love Me Do) η οποία φιλοτέχνησε και τα βαφτιστικά (λαμπάδα, λαμπαδάκια, μαρτυρικά κλπ), ενώ τις ανθοσυνθέσεις και τα centerpieces στη δεξίωση είναι δημιουργίες του Κώστα (Red Box Days).

Για την είσοδο της εκκλησίας είχαμε διακριτικό στολισμό. Δύο λινά τσουβαλάκια στο χρώμα της άμμου με chevron τυρκουάζ μοτίβο ραμμένο πάνω τους, αποτελούσαν τη βάση για δύο φρέσκα μπουκέτα με κοραλί τριαντάφυλλα...Ίδια φρέσκα μπουκέτα διακόσμησαν και την κολυμπήθρα.


Η γοργονίτσα του προσκλητηρίου εκτυπώθηκε σε ύφασμα και έγινε μαξιλαράκι για να στολίσει τη λαμπάδα, αλλά και την ποδιά της νονάς. Στο ίδιο concept ήταν και τα υπόλοιπα βαφτιστικά.
 



[12] ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ

Νονά της μπέμπας, η αγαπημένη φίλη Αθηνά Πάνου (sugarbuzz.gr#koumparoula για την οποία σας μίλησα εκτενώς στο Μέρος Α. Η πιο γλυκιά νονά για τη γλυκιά μας Χριστίνα - Μελίβοια! Σχετικά με το μυστήριο, επικράτησαν στιγμές συναισθηματικά φορτισμένες (ευτυχώς φορούσα αδιάβροχη μάσκαρα), έντονη συγκίνηση και μια Μελίβοια που, από το μπλουμ και μετά, δε σταμάτησε να κλαίει. Όχι απλά έκλαιγε, είχε πλαντάξει στο κλάμα! Ο δε παπάς, τέλεσε το μυστήριο κανονικότατα (όπως του είχα ζητήσει ευγενικά να κάνει, δηλ. χωρίς συντομεύσεις και περικοπές) και ζήσαμε κάθε του στιγμή, από την αρχή ως το τέλος #happymoments #bliss
 



[13] ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Λίγες από τις δεκάδες φωτογραφίες που βγάλαμε έξω από την εκκλησία, πριν και μετά το μυστήριο (η Μελίβοια μόλις σταμάτησε να βλέπει τον παπά, σταμάτησε και να κλαίει) #happymemories



[14] REFRESHMENT STAND

Μετά το μυστήριο, ακολούθησε ένα δροσιστικό διάλειμμα έξω από την εκκλησία, στο refreshment stand που είχε στηθεί. Κίτρινη και ροζ σπιτική λεμονάδα σε ατομικά γυάλινα μπουκαλάκια και βαζάκια αλλά και χρωματιστά ποτηράκια, με ασορτί καλαμάκια που έφεραν πάνω τους flags με εμπνευσμένα "γοργονίσια" μηνύματα:
* Listen to the sea
* Sea speaks to the soul
* Let the sea set you free
* Believe in miracles
* I will sing for you.
Μικρά μηνύματα τροφή για σκέψη #inspiration


Εκτός από την σπιτική λεμονάδα, υπήρχαν και ατομικά νεράκια με custom made labels. Πάλι βουτάει η γοργονίτσα μας στα βαθιά :)



[15] ΔΕΞΙΩΣΗ - PARTY ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ (ISLAND ART AND TASTE)

Η all day long δεξίωση/party έλαβε χώρα στο Island Art & Taste και συγκεκριμένα στον χώρο Residence, τον πιο όμορφο μεγάλο και open space χώρο από τους τρεις που διαθέτει το συγκεκριμένο venue. Άλλωστε θέλαμε άπλετο χώρο για να παίζουν/τρέχουν τα πιτσιρίκια. Ένας επιβλητικός κήπος γεμάτος γκαζόν, αιωνόβιες ελιές και αλμυρίκια, με φυσικό όριο τη θάλασσα. Ένας χώρος με φυσικά χρώματα, μεσογειακή αρχιτεκτονική και αφαιρετική διάθεση που συνδυάζονται απόλυτα με την αυθεντικότητα του τοπίου.

Ο χώρος ήταν από μόνος του πανέμορφος. Η διακόσμηση που προστέθηκε ήταν όση χρειαζόταν για να δημιουργηθεί το παραμυθένιο σκηνικό, χωρίς υπερβολές και με κριτήριο το minimal chic.



Προχωρώντας πιο μέσα, "έπεφτες" πάνω σε μία αυτοσχέδια ξύλινη επιγραφή καλωσορίσματος που έδειχνε το δρόμο για τον βυθό μας. Όμορφη θέα, καναπέδες κρεβάτια και lounge easy listening μουσική άκρως καλοκαιρινή (παρεπιπτόντως, καταπληκτικός ο DJ μας. Έκανε ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα ενώ έπαιζε ασταμάτητα από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 10:00+ το βράδι που φύγαμε οι τελευταίοι)...







...ενώ οι μέδουσες, τα τουλουπάνια και οι κορδέλες στα δέντρα, ανέμιζαν δημιουργώντας μία μαγική ατμόσφαιρα που άλλο να τη βλέπεις από τις φωτογραφίες, άλλο να ζεις το σκηνικό μπροστά στα μάτια σου. Υπήρχε μία αέναη κίνηση παντού για την οποία βοηθούσε το δροσερό καλοκαιρινό αεράκι.



[16] DESSERT TABLE

Το τραπέζι με τα γλυκά καλωσορίσματος (υπήρχαν και άλλα γλυκά στον μπουφέ) ήταν αυτό που αντίκριζε κάποιος πρώτο-πρώτο μόλις έμπαινε στο βυθό μας.



Τα βασικά διακοσμητικά στοιχεία του dessert table ήταν μία φρέσκια ανθοδέσμη με σελόζιες (που παραπέμπουν σε κοράλια) αλλά και αληθινά κοράλια.


Υπήρχαν επίσης ραβδάκια με αστερίες (με τα οποία σκορπίζει η Ωκεανίδα Μελίβοια την γοργονόσκονή της τριγύρω και μας χαρίζει λίγη από τη μαγεία του ωκεανού)...


...ενώ το πιο αγαπημένο μου διακοσμητικό ήταν οι γυάλες με τα ζωντανά χρυσόψαρα. Τα ζωντανά χρυσόψαρα ήταν μία ιδέα που είχα σκεφτεί από το γάμο μας κιόλας, όμως η τότε διακοσμήτρια με αποθάρρυνε (και καλά μήπως ψοφήσουν και σοκαριστούν οι καλεσμένοι), οπότε δεν την υιοθέτησα στην τότε διακόσμηση. Τώρα όμως, και ειδικά με τέτοιο concept, τα ζωντανά ψάρια ήταν must :)

 
Εκτός από την τούρτα, στο dessert table υπήρχαν μεγάλα cupcakes με τη γοργονίτσα μας να βουτάει στη βουτυρόκρεμα, mini cupcakes με αστερίες και κοχύλια, μπισκότα αχιβάδες, αστερίες και στρείδια με μαργαριτάρια, macaron τυρκουάζ και κοραλλί και μία γαβάθα-αληθινό τεράστιο κοχύλι, γεμάτο κουφέτα μαργαριτάρια. Όλα από τη Χριστίνα (Cake A Wish).








Στο ίδιο τραπέζι, υπήρχε και το βιβλίο ευχών, το λινό εξώφυλλο του οποίου φιλοτέχνησε μία ζωγράφος εμπνευσμένη από το προσκλητήριό μας. Το λάτρεψα! Βασικά όλα τα λάτρεψα! Και τα γλυκάκια και την τούρτα, ΟΛΑ! Ήταν απίστευτα αφράτα με γεύση σπιτική.


Για backdrop του dessert table τυπώθηκε σε kappa mount η γοργονίτσα μας (~1m x 1m) και δέσποζε επιβλητική πάνω από τα γλυκά, ενώ το καλοκαιρινό αεράκι ανέμιζε τις κορδέλες και ο ήλιος προκαλούσε αντανακλάσεις στις κρυστάλλινες κρεμαστές λεπτομέρειες δίνοντας την αίσθηση ότι η γοργονίτσα κολυμπάει αμέριμνη στα βαθιά.



Γενικά, το έντονο καλοκαιρινό αεράκι που επικρατούσε εκείνη την ημέρα, ήταν σωτήριο από κάθε άποψη. Από τη μία μας δρόσιζε το καταμεσήμερο του Ιούλη, από την άλλη βοήθησε πάρα πολύ στο να αναδειχτεί η διακόσμηση με την κίνηση που προκαλούσε στα διακοσμητικά αντικείμενα :)


[17] TABLE SETTING, CENTERPIECE

Όπως και στη βάφτιση της Δάειρας, θέλαμε και τώρα η διάταξη των τραπεζιών να μην είναι ανεξάρτητες ροτόντες, ώστε να μη μοιράζεται ο κόσμος σε "πηγαδάκια". Αντί αυτού θέλαμε να τοποθετηθούν έτσι ώστε να δημιουργούν ένα τεράστιο ενιαίο τραπέζι. Μου κάνει πιο οικείο, πιο ζεστό, ότι είμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα και ας απέχει ο πρώτος από τον τελευταίο 30 μέτρα. Επειδή όμως το ένα ενιαίο τραπέζι θα έφτανε στη θάλασσα, δημιουργήθηκαν δύο! Στα τραπέζια στρώθηκε λινό, ενιαίο από άκρη σε άκρη, ύφασμα στο χρώμα της άμμου για να προσωμοιώνει τον πάτο του βυθού του Ωκεανού ενώ από πάνω κυμάτιζε μία λευκή τέντα δίνοντας την αίσθηση κυματιστής θάλασσας (και εμείς από κάτω να τρώμε στο βυθό) #inspiration #imagination


Κατά μήκος των τραπεζιών ως centerpieces τοποθετήθηκαν νησίδες με αληθινή άμμο (συμβολίζοντας υφάλους του βυθού). Όλες οι νησίδες ήταν μοναδικές και διαφορετικές η μία από την άλλη και τις φιλοτέχνησε ο Κώστας (Red Box Days).
 

Πάνω στους "υφάλους" υπήρχαν κοράλια και διάφορα φυτά του βυθού (σελόζιες και διάφορα φρέσκα και αποξηραμένα φυτά που παραπέμπουν σε φυτά του βυθού).



35 γυάλες με ζωντανά χρυσόψαρα συμπλήρωναν το σκηνικό (Σημ. οι ύφαλοι χαρίστηκαν σε καλεσμένους μας και τα ψαράκια χαρίστηκαν σε όποια παιδάκια ήθελαν να "υιοθετήσουν" ψαράκι).







Και κάπως έτσι προσομοιώσαμε το βυθό με τους υφάλους και τα ψάρια του.

Στη θέση κάθε καλεσμένου υπήρχε μία υφασμάτινη κοραλί πετσέτα (που ράφτηκε ειδικά για τη βάφτιση), η οποία αποτέλεσε και τη βάση για το μενού και τα μαχαιροπίρουνα. Επίσης μία βεντάλια και μία μπομπονιέρα δώρο σε κάθε καλεσμένο μας.



[18] KIDS' CORNER

Η παιδική "γωνιά" στήθηκε ανάμεσα από τα δύο μεγάλα τραπέζια και είχε πολύ χρώμα! (Μικρή λεπτομέρεια, τα καρεκλάκια στα ίδια χρώματα με τα βαλιτσάκια).


Δυο καρχαρίνια-μαξιλαράκια περίμεναν υπομονετικά να χρησιμοποιηθούν για το photobooth (θα δείτε παρακάτω).




[19] WELCOME DRINK, ΜΠΟΥΦΕΣ

Τους καλεσμένους τους υποδεχόμασταν με iced strawberry green tea smoothie και mastic champagne (αφρώδη οίνο liqueur μαστίχα με ένα φυλλαράκι φασκόμηλου).



Ο μπουφές περιείχε ό,τι ακριβώς αναγραφόταν στο ατομικό menu και ανανεώνονταν συχνά...



...ενώ υπήρχαν δύο stands (pasta stand & barbeque stand) για τα κυρίως πιάτα (ζυμαρικά, κρέας και ψάρι) που ετοιμάζονταν εκείνη τη στιγμή, μπροστά στα μάτια μας.


Σε μία άλλη γωνιά, υπήρχε καρότσι παγωτού, το αγαπημένο μέρος των παιδιών...και όχι μόνο ;)


Για σαλάτες είχαμε επιλέξει...
* κρητική σαλάτα με κριθαροκούλουρο, ντομάτα και ανθότυρο
* ρόκα , λιαστές ντομάτες , φλούδες παρμεζάνας και balsamico
* σαλάτα πράσινη με σπανάκι, αχλάδι, καβουρδισμένα αμύγδαλα και vinaigrette από balsamico και μέλι
* ποικιλία πράσινων σαλατικών με αβοκάντο, grapefruit, γαρίδες και vinaigrette εσπεριδοειδών
 

Για ορεκτικά/συνοδευτικά είχαμε επιλέξει...
* λαχανικά σχάρας με ελαιόλαδο και balsamico
* quiche με κολοκυθάκια και σολομό
* ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με πικάντικο κοτόπουλο
* πατατούλες με ελαιόλαδο και θυμάρι και
* λαχανικά στον ατμό



Υπήρχε επίσης...
* plateau τυριών με μανούρι , γραβιέρα Κρήτης και καπνιστό μετσοβόνε
* crackers, melba toast και διάφορα ψωμάκια


Τα κυρίως πιάτα ετοιμάζονταν εκείνη την ώρα, παρουσία των προσκεκλημένων.
Στο pasta stand μπορούσε κανείς να βρει...
* μοσχαράκι γάλακτος με λαζάνια και
* πένες με ricotta, τομάτα και βασιλικό
ενώ στο barbeque stand, μπορούσε να βρει...
* κοτόπουλο churrasco, μαριναρισμένο σε μουστάρδα Dijon
* χoιρινό churrasco, μαριναρισμένo με ελαιόλαδο και μυρωδικά
* μοσχαρίσια μπιφτεκάκια με γιαούρτι και δυόσμο και για όσους ήθελαν ψάρι αντί για κρέας...
* φιλέτα σολωμού



 
Τα επιδόρπια που επιλέξαμε για τον buffet ήταν...
* eclairs με σοκολάτα και mocha
* choux με κρέμα
* sablés à la crème με φρούτα εποχής
* λουκουμάδες με μέλι και κανέλα




Υπήρχαν επίσης καλοκαιρινά δροσερά φρούτα εποχής...





...ενώ στο καρότσι παγωτού μπορούσες να βρεις 3 διαφορετικές γεύσεις (βανίλια, σοκολάτα, μάγκο) και 3 διαφορετικά toppings για το γαρνίρισμα.




[20] PHOTOBOOTH

Για τη φωτογράφηση είχα την ιδέα να ράψουμε μία ουρά γοργόνας για να φωτογραφηθούν τα κοριτσάκια. Μετέφερα την επιθυμία μου στη Χρυσούλα (Think Happy) η οποία έκανε την επιθυμία μου πράξη με τον πιο καλαίσθητο τρόπο. Η μοδίστρα που έραψε και τις μπομπονιέρες, σχεδίασε και έραψε μία απίθανη γοργονοουρά με μπουστάκι (ξετρελάθηκα μόλις την είδα!!!) σε ένα πολύ όμορφο τυρκουάζ ύφασμα με παγιέτες. Ήταν ονειρεμένη!
Στη φωτογράφηση συμμετείχαν όλα τα κοριτσάκια, αλλά και όλα τα αγοράκια σε διάφορους συνδυασμούς, μόνα τους, ανά δύο ή περισσότερα μαζί (ακολουθούν λίγες ενδεικτικές φωτογραφίες).





Με την ίδια γοργονοουρά έκανα τη φωτογράφηση της Δάειρας δίπλα στο κύμα, σχεδόν 1 μήνα αργότερα, που είχα ανεβάσει στο Instagram (όσοι με ακολουθείτε, θα την είδατε).



[21] KIDS' FUN

Το καταπληκτικό δίδυμο Δαυίδ και Φανή από τα Parties to Be Remembered της Ειρήνης Καλογερά, έκαναν το θαύμα τους και άφησαν τους γονείς ανενόχλητους για ώρες πολλές να χαλαρώσουμε χωρίς την έγνοια των παιδιών. Τα δε παιδάκια το ευχαριστήθηκαν τόσο πολύ, που στο τέλος δεν ήθελαν να φύγουν. Απασχολήθηκαν δημιουργικά, έτρεχαν και έπαιζαν ασταμάτητα για πάνω από 5,5 ώρες. Λαγουδάκια της Duracel. Non stop μιλάμε! Ξεκίνησαν με ζωγραφική (από το βαλιτσάκι μας) και χειροτεχνίες και συνέχισαν με πολλά διαδραστικά παιχνίδια: δυελκιστίδα, κυνήγι θησαυρού, τοξοβολία, μονομάχο, καραμελοβουτιές, angry birds, μπαλονοδρομίες, αγώνες ταχύτητας, τρελές βάσεις, hula hoop. Επίσης χόρεψαν και έκαναν και tatoo. Στην δυελκιστίδα και την τοξοβολία συμμετείχαμε και οι μεγάλοι (αμαζόνα με έχετε δει; Ε, θα με δείτε).
Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες (σημ. σε όσα παιδάκια φαίνεται το πρόσωπό τους χωρίς να το έχω αποκρύψει, έχω την άδεια από τους γονείς τους να δημοσιεύσω φωτογραφίες τους).



Τέλος, όποια παιδάκια ήθελαν, μπορούσαν φεύγοντας να πάρουν όποιο ψαράκι ήθελαν. Μάλιστα, 2 ψαράκια έκανα 250 km δρόμο και έφτασαν σώα στον προορισμό τους (την επομένη πήρα τηλέφωνο τη μαμά για να ρωτήσω αν έφτασαν σώα. Τόσο έγνοια την είχα). Τα δε ψαράκια που περίσσεψαν και δεν υιοθετήθηκαν από κάποιο παιδάκι, τα χαρίσαμε στο pet shop από όπου τα αγοράσαμε, μόνο και μόνο για να επιζήσουν.



[22] ΣΤΙΓΜΕΣ

Η Μόνικα απαθανάτισε στο φακό της εκατοντάδες όμορφες στιγμές από το χώρο της δεξίωσης. Ακολουθούν λίγες ενδεικτικές που ξεχώρισα (με δυσκολία, αφού ήταν όλες οι φωτογραφίες υπέροχες).














[23] TEASER

Και αν μετά από τόση αφήγηση και τόσο φωτογραφικό υλικό θέλετε να μπείτε ακόμη περισσότερο στο κλίμα της ημέρας, τότε αξίζει να δείτε το παρακάτω 2λεπτο βιντεάκι-teaser στο οποίο ο Νίκος (Nikos Fragoulis) έχει αποδώσει με υπέροχο τρόπο το #moodoftheday. To Λ-Α-Τ-Ρ-Ε-Ψ-Α! Καταπληκτική δουλειά.


20130903 001325 from My Lovable Baby on Vimeo.


[24] ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Ήταν μία μαγική μέρα. Απλά μαγική! Πρωτόγνωρα συναισθήματα στη μέγιστη ένταση: χαρά, συγκίνηση, αγωνία, ανυπομονησία, ευτυχία, ευγνωμοσύνη. Όλη τη μέρα αισθανόμουν μία απίστευτη ευφορία (είμαι που είμαι και ευαίσθητη...δε θέλω και πολύ)! Αισθάνομαι τόσο ευγνώμων που έζησα αυτές τις στιγμές με τόσο ένταση.

Χαίρομαι που συνεργάστηκα με εξαίρετους επαγγελματίες οι οποίοι συνετέλεσαν, έκαστος στο είδος του, στο να πραγματοποιηθεί η ονειρεμένη βάφτιση της γοργονίτσας μας, Χριστίνας-Μελίβοιας όπως ακριβώς την ονειρευόμουν και την είχα σχεδιάσει στο μυαλό μου και να "παγώσουν" για πάντα μοναδικές στιγμές στη μνήμη μας, σε φωτογραφίες και σε κινούμενη εικόνα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο! Είχα τόσο άριστη συνεργασία με όλους τους που τους αισθάνομαι πλέον φίλους.

Δυστυχώς, οι στιγμές δεν επαναλαμβάνονται. Περνούν για πάντα, αλλά αφήνουν πίσω τους υπέροχες αναμνήσεις. Κάποτε στο μέλλον, μικρούλα μου Μελίβοια-Χριστίνα, θα διαβάζεις αυτές εδώ τις αράδες για να δεις πώς τα περάσαμε εκείνη την ημέρα...

Σας φιλώ,


Photography by Fiorello Photography [Monika Kritikou]
Video/teaser by Nikos Fragoulis Videography [Nikos Fragoulis]
Invitation and printables by Love Me Do [Gina Zafeiraki]
Decoration and styling by Think Happy and Love Me Do
Flowers and centerpiece by Red Box Days [Kostas Korakas]
Dessert table desserts by Cake A Wish [Christina Vidou]
Kid's fun by David and Fani from Parties 2Be Remembered [Eleni Kalogera]
Dad's attire by Hugo Boss
Dresses by Rita Pateroni [Rita and Liana Pateroni]
Make up by MAC Professional Makeup Team [Eleni Oikonomakou]
Venue: Island Art and Taste
Menu: ARIA fine catering








61 σχόλια :

  1. Ασπασία μου, καταρχήν ήσουν πανέμορφη, τρελάθηκα με το concept του ίδιου dress code...Υπέροχες φωτογραφίες, υπέροχη βάφτιση και δεξίωση, είναι πολύ σημαντικό που το χάρηκες και το ευχαριστήθηκες τόσο πολύ....όσο διάβαζα είχα ένα μόνιμο χαμόγελο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπεροχότατη βάπτιση, προσεγμένη στην κάθε λεπτομέρεια, αλλά δεν περίμενα τίποτα λιγότερο απο εσένα και το ξέρεις! καταπληκτικές δραστηριότητες για τα πιτσιρίκια, απίστευτο το ότι βρήκες τρόπο να ντυθείτε ίδια οι γυναίκες της οικογένειας! Είμαι σίγουρη ότι όλοι οι καλεσμένοι θα θυμούνται για χρόνια αυτή τη βάπτιση!Να την χαίρεστε και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πόσο πραγματικα μαγική ηταν η μερα της βαφτισης σας βρε Ασπασια μου... Σχεδιασμενη με αγαπη και με τοση προσοχη σε καθε λεπτομερεια..... Δεν εχω αναδει πιο ομορφη και προσεγμενη βαφτιση απο την πρωτη ως την τελευταια λεπτομερεια! ολα τελεια!! Κι εσεις ολοι μια πανεμορφη οικογενεια!! (by the way της Δαειρας της πήγαινε το τσαντακι περισσοτερο..χεχεχεχε)... Δεν χορταινω να σας βλεπω!!! Μπραβο κοριτσι μου!!! Να χαιρεστε τα κοριτσακια σας... πολλα πολλα φιλια (και ευχαριστω για την αναφορα... Αν και το δικο σου βαλιτσακι.. απειρως καλυτερο.. <3)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασπασία μου τι να σου πρωτοπώ! Την λάτρεψα την βάπτισή, το θεμα, τις φώτος, όλα! Μπράβο σας! Να είστε άξιοι και στους γάμους των παιδιών σας! Οι φωτογραφίες με τα παιδιά που παίζουν στον κήπο είναι άπαιχτες. Τόσο ζωντανές και τόσο χαρούμενες ... σαν να ακούω τις φωνές τους! Ξεχώρισα τις μπομπνιέρες μικρών και μεγάλων, τις βεντάλιες, το γραφικό σας που ήταν καταπληκτικό! Κάθε μικρή λεπτομέρεια πραγματικά έκανε την διαφορά! Θα μπορούσα να γράφω ώρες! Μπράβο σας και πάλι! Πρώτη φορά που δεν ήθελα να τελειώσει το σεντόνι σου... που υπόσχομαι να μην σε ξαναπειράξω μιας κι εγώ όταν είμαι ενθουσιασμένη τα ίδια κάνω, χεχε! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήταν όλα καταπληκτικά Ασπασία μου! Συγχαρητήρια και σε εσένα και στους επαγγελματίες που εμπιστεύθηκες. Να χαίρεσαι τα κορίτσια σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οκ.. από πού να αρχίσω! καταρχάς, ήταν σούπερ που έβαλες το post Παρασκευή πρωί, που έφτασα
    με τον καφέ στη δουλειά και ήθελα κάτι χαλαρό και ευχάριστο για να ξυπνήσω!

    Μου κάνει εντύπωση κάθε φορά η επιμονή σου στη λεπτομέρεια που ούτε επαγγελματίας δεν θα
    είχε! (και ότι είσαι συνεπής σε αυτήν γιατί ιδέες πολλές έχουμε..-λέμε τώρα- αλλά όταν
    φτάνουμε στο.. δια ταύτα να τις υλοποιήσουμε, λίγο η κούραση, λίγο η έλλειψη χρόνου, μένουν
    στα χάρτια -δηλ. στο κεφάλι μας..- ) Αυτή κάνει τη διαφορά!

    Πολύ σικ όλη η οικογένεια! Οι μικρές... παρεκτροπές από το αρχικό πλάνο (βλέπε ά-τσαντη μαμά, κότσος που θέλει να ..την κάνει) είναι και αυτές που θα θυμάσαι! :)

    Επίσης, φοβερός ο συνδιασμός στον χρωμάτων που επέλεξες! Πολύ καλοκαιρινός και δροσερός και όχι το κλασσικό ροζ!

    Ερωτήσεις τώρα:
    1) Τον μπουφέ έξω από την εκκλησία τον ανέλαβε κάποιος επαγγελματίας ή συγγενείς και φίλοι?
    2) Την τεράστια γοργονίτσα (kappa mount τι είναι??) πού την εκτύπωσες και την έκοψες? εννοώ στο περίγραμμα.. γενικά όλα τα "κομμένα" χαρτικά τα αναλαμβάνει κέντρο εκτύπωσης να τα κόψει? η γοργονίτσα- ή κάτι τέτοιο- είναι σούπερ ιδέα για ντεκόρ στο παιδικό δωμάτιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Δάφνη! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια! :)
      Απαντώ στις ερωτήσεις :)
      1. Την όλη επιμέλεια της διακόσμησης, μαζί και το refreshment stand, την είχε το Think Happy με το οποίο συνεργάστηκα.
      2. Η τεράστια γοργονίτσα εκτυπώθηκε σε τυπογραφείο και κόπηκε με κοπίδι. Και τα δύο τα ανέλαβε η Τζίνα (Love Me Do) που σχεδίασε τα προσκλητήρια. Το kappa mount είναι ένα υλικό πολύ ελαφρύ, το οποίο έχει πάχος σχεδόν 1 cm και είναι τόσο ελαφρύ που μπορεί να στερεωθεί στον τοίχο με blue tac. Είναι όντως σούπερ ιδέα για το παιδικό δωμάτιο.
      Καλημέρα :)

      Διαγραφή
  7. Δεν έχω λόγια! Άλλη δουλειά θα έπρεπε να κάνεις Ασπασία μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ βρε Ασπασία......πόσα υπέροχα, τέλεια, απίστευτα ήταν όλα!!!!!!Να την χαίρεστε την μικρή σας, να ναι καλότυχη και υγιής για μια ζωή! άντε και στους γάμους τους τώρα!χεχε....

    ΥΓ. Η ανάρτηση σου έγινε την κατάλληλη στιγμή, μίας και σαν control & program freak που είμαι ψάχνω από τώρα θέμα κτλ για την βάφτιση του μικρού!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ασπασία, ήταν όλα υπέροχα...πόσο όμορφες επιλογές, το θέμα, τα χρώματα, η αισθητική ξεχωρίζει παντού :-) Μπράβο βρε Ασπασία μου, πάντα να έχεις τέτοια δημιουργικότητα να οργανώνεις τέτοια events, γιατί μπορεί να είχες συνεργάτες αλλά και μόνο που έπρεπε να τους μεταδώσεις αυτό που είχες στο μυαλό σου και να τους συντονίσεις θέλει πολλή δουλειά! Πάντα καλά να είστε, ευτυχισμένοι και αγαπημένοι να χαίρεστε τέτοιες πολύτιμες στιγμές :-) Τα κορίτσια δε είναι γλύκα! Μη τυχόν και ξαναφήσεις τη Δάειρα χωρίς τσαντάκι δικό της (ε μα κι εσύ) Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φανταστικά όλα, υπέροχα, μοναδικά!!! Ξετρελάθηκα!!!!!! Η ωραιότερη βάφτιση που έχω δει.
    Εύχομαι να λάμπετε πάντα από ευτυχία και αγάπη!!
    Οι καλύτερες ευχες μου για την όμορφη οικογένειά σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχω μείνει άφωνη!!! Φανταστική βάφτιση!!! Δε ξέρω αν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι φαίνονται όλα υπέροχα μέχρι και τη τελευταία λεπτομέρεια! Έμεινα να κοιτάω τα centerpiece των τραπεζιών, άπαιχτα!! Να χαίρεσαι την όμορφη οικογένεια σου!!
    Νομίζω πως τα κορίτσια σου μία μέρα θα σε ευχαριστήσουν για όλα αυτά που έκανες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα πόσο υπέροχα είναι όλα!!!Πόσο φροντισμένα!!!Πόσο μαγικά!!!Δεν έχω δει κάτι πιο όμορφο!!!Να το χαίρεσαι το κοριτσάκι σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. To "μωρό" είναι η χαρά της ζωής προσωποποιημένη.
    Δε θα καταλάβαινα ποιες φωτογραφίες ήταν δικές σου και ποιες της φωτογράφου.
    Να ζήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν εχω λογια! Δεν εχω δει πιο ομορφη βαπτιση εβερ! Απο τα χρωματα, την ιδεα, τα χαμογελα, την ευτυχια! Απιστευτα οορφη! Χιλια μπραβο....
    χοχο
    Αθανασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ουαου... Ότι και να πω είναι λίγο! Με έχεις αφήσει άφωνη!!! Τα λάτρεψα όλα!!! Τις υπέροχες μπομπονιέρες μικρών και μεγάλων, τον dress code (ίδιο φόρεμα μαμά - κόρες, έχω και εγώ κάτι τέτοια κολλήματα), τα γραφικά σας, τα γλυκά σας, τον υπέροχο χώρο, τα centerpiece των τραπεζιών, τα ψαράκια, όλα!!! θα πρέπει να γράφω αιώνες για να σου δείξω πόσο ξετρελάθηκα με όλα!!! Νομίζω πως πρέπει να αλλάξεις δουλειά!!! Άμεσα! Είναι ότι πιο όμορφο έχω δει!!! Σικάτο, μοντέρνο, μαγικό!!! Η οργάνωσή σου στα events και το ταίριασμα ακόμα και των πιο μικρών λεπτομερειών αποτελεί έμπνευση για εμάς!!! Χίλια μπράβο!!! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να μπορείς να τα φτιάχνεις όλα πάντα όπως εσύ τα θες!!! Εύχομαι να ζήσετε πολλές πολλές μαγικές στιγμές! Σε γλυκοφιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εκπληκτικά όλα!!!!!!! Η καλύτερη βάφτιση που έχω δει! Μακράν η καλύτερη! Πολλά συγχαρητήρια σε εσένα και στους επαγγελματίες που συνεργάστηκες! Να χαίρεσαι τα κοριτσάκια σου, και οι τρεις σας κούκλες στα ασορτί σας φορέματα και η νονά σας μία κούκλα επίσης και ο μπαμπάς τζεντλεμαν. Συγχαρητήρια για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ασπασία όπως είπαν και τα κορίτσια παραπάνω δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω!!Υπέροχη βάφτιση, υπέροχα χρώματα, όλα φυσικά όμορφα, προσεγμένα στην εντέλεια..εσύ κούκλα λαμπερή, τα κορίτσια μέσα στην γλύκα και ο μπαμπάς να τα καμαρώνει..συγκινήθηκα πολύ με τη συγκίνησή σου στην βάφτιση και θυμήθηκα αμέσως τα δικά μου δάκρυα και στις δυο βαφτίσεις των παιδιών μου..νιώσαμε και οι δυο το μυστήριο στο πετσί μας και αυτό φαίνεται!!Το βλέμμα σου ακόμη και το χαμόγελό σου στις φωτογραφίες αποπνέει πληρότητα και ευτυχία!!Σου εύχομαι πάντα μα πάντα να έχεις αυτό το βλέμμα στη ζωή σου!!!Σας εύχομαι τα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ασπασία μου πόσο τέλεια όλα!!!! Βέβαια μετά το Α μέρος ήμουν σίγουρη ότι θα είναι όλα φανταστικά!! Τέλεια από την αρχή έως το τέλος!! Να τα χαίρεστε τα γλυκά σας κορίτσια!! Να είστε πάντα καλά και να χαίρεστε πάντα τόσο όμορφες στιγμές!! Πολλά πολλά φιλιά, καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπέροχα όλα, μαγευτήκαμε κι εμείς από τη γοργόνα σας!Θέλω κι εγώ εδώ και πόσο καιρό να γράψω για τη βάφτιση της Ναταλίας (είμαι η νονά, όχι η μαμά) και επειδή είχαν περάσει τόσοι μήνες το άφησα, αλλά νομίζω μου έδωσες το ε΄ναυσμα να γράψω κι εγώ τι κάναμε εκείνη τη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Από όταν διάβασα το μέρος α κάτι μήνες πριν, περίμενα πώς και πώς το μέρος β γιατί μου είχες εξάψει την περιέργεια τι θα δουν τα μάτια μου. Ανυπομονούσα και ερχόμουν συχνά πυκνά να δω αν ανέβασες τη βάφτιση :-) Άργησες αλλά μας αποζημίωσες και με το παραπάνω!! Μας περιπλάνησες στη μέρα εκείνη τόσο όμορφα που απολάμβανα να σε διαβάζω και να χαζεύω τις φωτογραφίες και το βιντεάκι σας. Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω. Είναι όλα τόσο όμορφα και ιδιαίτερα, λάμπετε οικογενειακώς, το μωρό μέσα στη γλύκα, η Δάειρα μία μικρή δεσποινίδα κουκλίτσα το τσαντάκι της πάει πολύ, χαλάλι που σε άφησε να εμφανιστείς εσύ χωρίς τσάντα, μαμά μπαμπάς και νονά και οι τρεις σας πολύ σικ! Η βάφτιση ένα όνειρο. Ένα παραμύθι. Τέλεια τα χρώματα. Όσο για την εμμονή σου στις λεπτομέρειες, καλά κάνεις και εμμένεις γιατί αυτά είναι τα ωραία. Τα μικρά που τα παρατηρείς σε ανύποπτες στιγμές που δεν κάνουν μπαμ με τη μία. Τα ανακαλύπτεις στην πορεία. Μα να βρεις γραβάτα με δελφίνια και μάλιστα κοραλί; Πως το σκέφτηκες; Ήξερες ότι υπάρχουν; Εντυπωσιάστηκα. Όπως εντυπωσιάστηκα και με το αίνιγμα, το προσκλητήριο, τους υφάλους στα τραπέζια..το concept...τα ζωντανά ψάρια..τα γλυκά.. την τούρτα.. το φαγητό σας όλα καταπληκτικά! Και οι μπομπονιέρες παιδιών και ενηλίκων τέλειες. Και η φωτογράφηση με τους καρχαρίες και την ουρά. Μπορώ να σου γράφω με τις ώρες. Όσο γράφω τόσα θυμάμαι για να σχολιάσω :-))) Τα παιδιά φαίνεται ότι το διασκέδασαν πολύ. Οι φωτογραφίες τόσο ζωντανές που αισθάνεσαι σαν να ήσουν εκεί κάπου αόρατα και να παρατηρούσες τα πάντα. Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας τόσο οικογενειακές στιγμές. Σταματώ εδώ γιατί θα γράψω ανάρτηση μέσα στην ανάρτηση :-))))) Σας εύχομαι κάθε ευτυχία σε εσένα και την όμορφη οικογένειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι να πω; Τι μένει να πω; Έμεινα άφωνη γιατί στο τέλος το βίντεο με συγκίνησε πολύ! Ασπασία είσαι μια κουκλάρα. Το ίδια φορέματα με αποτρέλαναν! Υπέροχες! Ζήλεψα το κοριτσίστικο στυλ σας.Κι ο μπαμπάς σας υπέροχος τόσο χαρούμενος με τα κορίτσια του αγκαλιά! Ολα μαγικά.Πανέμορφα σαν ταινία.Φανταστικό μέρος.Φανταστικό τοπίο.Το Μελιβοιάκι μια τρέλα! Να είναι φωτισμένη κι ευτυχισμένη αγάπη μου. Κι εσείς να καμαρώνετε τα παιδιά σας και πάντα να έχετε χαρές....κι η κούκλα νονά Πάντα άξια...φεύγω κλαίγοντας γιατί θέλω εκλαιράκι και λουκουμάδες και παγωτό! Μου γέμισες τα μάτια φως και χαμόγελα. Μπράβο, μπράβο, μπράβο.Συγχαρητήρια για όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έχω μείνει άφωνη. Μαγεύτηκα. Ονειρεμένη η βάφτιση σας! Και εσύ μια κούκλα. Και η μικρή γοργονίτσα σας και η Δάειρα, κουκλάκια ζωγραφιστά και οι δύο μικρές. Και η νονά σας πολύ όμορφη και γλυκιά. Εύγε για όλα!! Είσαι έμπνευση. Σημαντική η βοήθεια των επαγγελματιών που επέλεξες, πολύ σημαντική, αλλά όλα πιστεύω ξεκινούν και τελειώνουν από τη μαμά. Έχεις το χάρισμα να παίρνεις μια ιδέα και να την απογειώνεις. Aν σου πω τώρα ότι θα ήθελα να κάνεις τρίτο παιδί για να δω τη δική του βάφτιση τι θα πεις; Σε φιλώ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπράβο Ασπασάκι!!!Ήταν όλα παραμυθένια!!!!Με ταξίδεψες μαζί σας!!!Τι πιο σημαντικό απο το να μπορείς να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα!!!Με συγκίνησε το βίντεο...(είμαι και εγώ συναισθηματική βλέπεις ) Μπράβο και πάλι Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πω πω! Την βλέπω και την ξαναβλέπω και δεν την χορταίνω Ασπασία μου! Τι λεπτομέρειες υπέροχες! Με ενθουσίασε που έγινε η δεξίωση "πάρτυ" με τα παιχνίδια που συμμετείχαν μικροί μεγάλοι! Αν μου έλεγες τι είναι αυτό που μου άρεσε περισσότερο δεν θα μπορούσαν να το επιλέξω γιατί απλά μου άρεσαν όλα πάρα πολύ!
    Να είναι γερά τα κοριτσάκια σας κι εσείς για να τα βλέπετε να μεγαλώνουν!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πόσο όμορφη οικογενεια....Και οι τρεις ήσασταν κούκλες...!!!! Πόσο υπέροχη η βάφτιση....ολα τοσο προσεγμένα...Μου άρεσαν τόσο τα χρώματα που δεν ηταν το κλασικο ροζ...Μπραβο Ασπασια....Να χαιρεσαι τα κορίτσια σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ασπασία θα συμφωνήσω με τις προλαλησασες, επρεπε να το κάνεις επαγγελματικά! Ηταν ολα υπεροχα,ξετρελαθηκα δε με τα προσκλητήρια και το μυστήριο του ονόματος, καθώς και με τη μικρή γοργόνα!
    Να εισαι5 πάντα δημιουργική και να χαίρεσαι την οικογενεια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το ήξερα ότι στο τέλος δεν θα έχω λόγια...τι να πει κανείς μπροστά σ'αυτήν την τελειότητα ,για πες?Δεν υπάρχει κάτι,ένα μικρό ψεγάδι,κατι που να πεις δεν ταίριαζε,δεν κολλούσε..ΟΛΑ τόσο καλά μελετημένα χάρη στην δημουργικότητά σου κορίτσι μου και στο ταλέντο που έχεις να διοργανώνεις άψογα όλα τα χαρούμενα γεγονότα ,από το πιο απλό κάλεσμα για καφέ μέχρι τις βαπτίσεις των κοριτσιών σου!!
    Συγχαρητήρια και πολλά μπράβο σε σ'ένα αλλά και στους συνεργάτες σου που έκαναν πραγματικότητα αυτά που είχες στο μυαλό σου!!
    Να είστε πάντα χαρούμενοι και ευτυχισμένοι με τα κοριτσάκια σας και πολύ αγαπημένοι για πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τι να πρωτοσχολιάσω... Άψογα όλα! Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μοναδική μου Ασπασία,εξαιρετική η ανάρτησή σου για τη βάφτιση τής χαριτωμένης κορούλας σας,για χάρη της οποίας ετοιμάσατε αυτή την εξαίσια τελετή!Θα σας είναι ευγνώμων στο μέλλον, όταν θα τη διαβάζει.Θα εκτυλίσσεται μπροστά της το όλο σκηνικό εκείνης τής ημέρας.
    Σε θαυμάζω για την υπομονή,επιμονή,την εργατικότητά και την αρμονική συνεργασία σου με όλους τους ειδικούς συνεργάτες.Οιιδέες σου ήταν καταπληκτικές και εξαίσιες,η δε υλοποίησή τους εντελώς πετυχημένη και αψεγάδιαστη.
    Τι να πρωτοθαυμάσεις;Τα πολύ ωραία και ζεστά χρώματα τα γεμάτα αρμονία στις ενδυμασίες της οικογένειας και στον όλο διάκοσμο των χώρων;Τα γλυκά πρόσωπα τα γεμάτα χαμόγελα και ευτυχία;Την ποικιλία των εδεσμάτων;Τη λεπτομέρεια;Το όλο σκηνικό;Το θαυμάσιο βιβλίο ευχών;Τα ευτυχισμένα προσωπάκια των παιδιών;Την εξαίσια μουσική;Τα πολύχρωμα ψαράκια στις γυάλες;Ασπασία μου,οι καταπληκτικές φωτογραφίες έχουν απαθανατίσειζωντανά πολλές στιγμές.Σου αξίζει ένα μεγάλο εύγε!
    Ιδιαίτερα χάρηκε αυτές τις στιγμές η αδελφούλα της.Το δείχνει το φαρδύ χαμόγελό της,οι εκφραστικές της κινήσεις και η όλη δράση της.Απολαμβάνει την κάθε στιγμή!Είναι η συμπρωταγωνίστρια.
    Το δε τιμώμενο προσωπάκι αστράφτει στο άσπρο φόρεμά της σαν ένα μικρό αγγελουδάκι.Τα μάτια της λάμπουν.Αισθάνεται ότι όλα γίνονται για αυτή-πουλιά,θαλάσσια αύρα,λουλούδια,παιδάκια και μεγάλοι καλεσμένοι-ψάλλουν για αυτή τον πιο γλυκό σκοπό μέσα σε αυτό το θαυμάσιο τοπίο.
    Ασπασία μου, δεν μπορώ να μην εκφράσω τη βαθειά συγκίνηση και περηφάνια που ένιωσα,όταν άκουσα το διπλό όνομα τής κορούλας σας που ένα από αυτά ήταν και το δικό μου.Δάκρυα χαράς και συγκίνησης πλημμύρισαν τα μάτια μου.Ένιωσα ευτυχία,γιατί με αξίωσε ο Θεός να ζήσω αυτή την όμορφη στιγμή.Δεν υπάρχει πιο συγκινητική στιγμή από αυτή που ακούς να συνεχίζεται το όνομα τής μητέρας.Το έχω νιώσει,όταν έχασα τη μαμά μου, αλλά συνεχίζω να φωνάζω το όνομά της στην κόρη μου, την Αθηνά, και όταν έχασα την πεθερά μου, που αγάπησα σαν δεύτερη μητέρα, και συνεχίζω να φωνάζω το όνομά της σε σένα. Ένιωσα περήφανη, γιατί νιώθεις μέσα σου τις ρίζες της φυλής μας,ώστε επέλεξες το δεύτερο όνομα από τη μυθολογία μας.Κρατάτε,κόρη μου,αντιστάσεις μέσα στη δίνη των καιρών μας που τα πάντα πάνε να αλλοτριωθούν και μεταλαμπαδεύστε στα παιδιά σας το πνεύμα της φυλής μας που μας κράτησε περήφανους και ολόρθους παρόλο που πολλοί μάς επιβουλεύτηκαν και ήθελαν να μας αφανίσουν.Ακούω τη Δάειρα να λέει ότι το όνομά μου και της αδελφής μου είναι αρχαία ελληνικά.Αυτό σημαίνει ότι το μήνυμα το έχει πιάσει το πρώτο σας αστέρι.
    Ό,τι και να γράψω είναι πολύ λίγα, για να περιγράψω αυτή την τελετή που μόνο εσύ μπορούσες να ετοιμάσεις με την επινοητικότητά σου, την επιδεξιοσύνη σου και την ικανότητά σου. Είμαι περήφανη για σένα και εύχομαι με όλη μου την ψυχή ο Θεός να σας δίνει δύναμη και ζήλο για δημιουργικότητα.Να ζήσετε σαν οικογένεια πάρα πολλές στιγμές όμορφες με αγαπημένα πρόσωπα και φίλους.Τα δυο κοριτσάκια σας να σας χαρίσουν μοναδικές στιγμές,που θα σας κάνουν να νιώθετε ευτυχισμένοι,περήφανοι και ικανοποιημένοι για τον αγώνα που δίνετε να τους παράσχετε όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια,για να αντιμετωπίσουν με σθένος τις προκλήσεις της ζωής.
    Εύχομαι ακόμη η θεία φώτιση που επικαλείται ο λειτουργός κατά το μυστήριο της βάφτισης να ακολουθεί τη Χριστίνα- Μελίβοια σε όλη της τη ζωή και να την οδηγεί σαν φωτεινός φάρος σε ασφαλή λιμάνια.Να της δίνει δύναμη να προσπερνάει τους σκοπέλους και τους υφάλους της ζωής με επιδεξιότητα και μαεστρία και να κολυμπά σαν μικρή γοργόνα στην ήρεμη θάλασσα απολαμβάνοντας το καταγάλανο χρώμα της που γίνεται πιο φωτεινό και απαστράπτον από το φως του ήλιου. Να είναι φωτεινή η ζωή της, έντονη και όμορφη σαν τα κατακόκκινα τριαντάφυλλα που στόλιζαν την είσοδο της εκκλησίας και του χώρου της δεξίωσης καθώς και την κολυμβήθρα τής βάφτισης. Να ζήσει πολλά πολλά χρόνια. Να μοιάζει η ζωή της την ήρεμη γαλάζια θάλασσα που ποτέ δεν ησυχάζει και να της σιγοψιθυρίζει το πιο γλυκό τραγούδι που δεν είναι άλλο από την ίδια τη ζωή!

    Σας αγαπώ πάρα πολύ
    Η μαμά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τι ανάρτηση μεγατόνων είναι αυτή! Είχα διαβάσει την προηγούμενη με το πρώτο μέρος της βάφτισης και περίμενα ένα πιο δυναμικό come back, αλλά δε φανταζόμουν κάτι τέτοιο! Περιττό να σου πω ότι προσπάθησα αρχικά να τη διαβάσω από κινητό και με πετούσε έξω. Φυσικό θα μου πεις με τόσο όγκο! Όλα ήταν τόσο προσεγμένα και στην πιο παραμικρή λεπτομέρεια, αλλά περισσότερο ζήλεψα αυτά τα φούξια βαλιτσάκια! Καλά, τι βλέμμα έχει εκείνος ο μικρός με την πράσινη σαΐτα - χαρτάκι! :) Να σας ζήσει και πάλι η γοργονίτσα σας και να είστε μια γερή και ευτυχισμένη οικογένεια, Ασπασάκι μου! Και πάντα άξια η γλυκύτατη νονά! Να ευχηθώ και με έναν γιο τώρα;;;; Φιλιά!
    Maria Ifadopoulou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ασπασία μου ηταν όλα μαγικά. Την πρώτη νυχτα που εμαθσ ότι είμαι εγκυος αρχισα κιολας να ψαχνω για τη βάπτιση με θέμα την Αριελ σε πσρομοια χρωματα. Μετα θυμήθηκα το δικό σου θέμα και αποφασισα να μην το κάνω. Γιατι κορίτσι μου ποιος να συγκριθεί μαζί σου. Εισαι ταλέντο. Θα επρεπε να γίνεις διοργανώτρια εκδηλώσεων. Εχεις ιδέες, οργανωτικότητα, προσέχεις και την παραμικρή λεπτομέρεια και είσαι αποτελεσματική! Θα έκανες πολλές οικογένειες ευτυχισμένες. Ευχομαι να είστε πάντα τόσο ευτυχισμένοι. Αθηνά πάντα άξια κορίτσι μου. Ησουν μία κούκλα. Πολλά φιλιά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Όλα τέλεια!!! Μοναδική η οργάνωσή σου!!! Έχω λιώσει με τα παπουτσάκια των κοριτσιών και που ήσασταν και οι 3 ασορτί!!!! αχ υπέροχα! Να σας ζήσει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μόνο μια λέξη θα μπορούσα να πω για να περιγράψω την βάπτιση της μικρής σου: "μαγική"!!!Τα υπέροχα λόγια της μητέρας σου τα λέει όλα.Εύχομαι ολόψυχα να χαίρεσαι την υπέροχη οικογένειά σου και στην γλυκιά νονά σας να είναι πάντα άξια!
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αχ Ασπασία μου, τι να πω; Ενθουσιάστηκα!!!! Πάρα πολύ όμορφα όλα! Ανυπομονούσα για το δεύτερο μέρος. Καταπληκτική δουλειά στην κάθε της λεπτομέρεια. Πολλά μπράβο σε εσένα και τους επαγγελματίες που εμπιστεύτηκες. Εξαιρετική βάφτιση!! Κούκλες μαμά, νονά και μικρές. Και ο μπαμπάς σας τυχερός μέσα σε τόσες όμορφες γυναίκες! Πάντα άξια η νονά και εσύ να είσαι πάντα τόσο δημιουργική και πάντα ευτυχισμένη. Να σας ζήσει η μικρούλα Μελίβοια Χριστίνα με το όμορφο όνομα.
    Αριάδνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Βασικά νομίζω δεν έχω λόγια :)
    Πρέπει να ξεπέρασες τον εαυτό σου στη βάφτιση της Μελίβοιας. Όλα είναι τόσο όμορφα και προσεγμένα, και στα αλήθεια παραμυθένια!
    Οι λεπτομέρειες, τα χρώματα, το θέμα σας, όλα τα στοιχεία της βάφτισης σας, συνθέτουν ένα από τα πιο μαγικά σκηνικά που έχω δει ποτέ.
    Και είναι τέλειο που θα μεγαλώσει η Μελίβοια και θα δει τι κάνατε προς τιμή της.
    Ξέρεις όμως τι μου άρεσε περισσότερο από όλα; Στο βιντεάκι, φαίνεσαι στην εκκλησία κάποια στιγμή. Και είσαι τόσο συγκινημένη και συναισθηματικά φορτισμένη που με έκανες να συγκινηθώ και εγώ!
    Περάσατε φανταστικά και φαίνεται! Να χαίρεσαι την πανέμορφη οικογένεια σου!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Να σας ζήσει η πριγκηπέσσα σας.
    Πολύ όμορφη η βάφτιση.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. W O W.....Πόσες λέξεις? πόσα αισθήματα μπορούν να κλειστούν μέσα σε μια μικρή λέξη?....έχω μείνει άφωνη...δεν περίμενα κάτι λιγότερο βέβαια αλλά πιστεύω πως ξεπέρασες εαυτόν...χρώματα, αρώματα, αισθήματα, γεύσεις και όλα στον υπέρτατο βαθμό....οι λεπτομέρειες....αχ αυτές οι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά....απο που να αρχίσω....το προσκλητήριο? το αίνιγμα (που ήμουν σίγουρη πως δεν το έλυσα ούτε εγώ!)η προετοιμασία πριν τη βάπτιση? το μακιγιάζ σου..τα υπέροχα σκουλαρίκια σου? η γραβάτα του υπέροχου μπαμπά σας?...η επιλογή της εκκλησίας (όπου εκεί είχατε επισφραγίσει την αγάπη σας ....ολοκληρώνοντας τη σχέση σας παίρνοντας την ευλογία του Θεού και ανθρώπου), τα μαρτυρικά?
    ....και μετά το πάρτι.... ίσως ήταν το πιο πετυχημένο πάρτι που έχω δει....όλα στην εντέλεια....με έμφαση στη λεπτομέρεια...μα αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η χαρά στα μάτια και τα πρόσωπα των παιδιών...εκεί καταλαβαίνω εγω την επιτυχία ενός πάρτι....στα παιδιά....και το δικό σας πάρτι όλα τα παιδιά θα το θυμούνται για πάντα...γιατί πέρασαν τέλεια....
    και εσύ.....εσύ τέλεια Μαμά-οικοδέσποινα-κουμπάρα-φίλη-event planner...και όλα αυτά πάνω στα ψηλοτάκουνα υπέροχα πέδιλά σου μετά απο κοπιαστική προετοιμασία..αλλά και πολύ άγχος και στρες λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα...
    πραγματικά τα Συγχαρητήριά μου για ακόμα μια φορά....είσαι εκπληκτική και αξιοθαύμαστη....
    Σας εύχομαι ότι καλύτερο για τις μικρές σας γοργόνες....και εσείς να είστε πάντα καλά να τι χαίρεστε και ο Θεός να σας δίνει μόνο χαρές και Ευτυχία...
    Σας φιλώ γλυκά γλυκά
    Ευαγγελία Παντή και διδυμογοργονούλες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ασπασία αγαπημένη,
    Τα λογια ειναι τοσο λιγα...
    Συγκινήθηκα με τις εικόνες, συγκινήθηκα με την τελευταία παραγραφό σου, συγκινήθηκα με το μηνυμα της μαμάς σου πιο πάνω. Εύχομαι όλες οι οικογενειακές σας στιγμές να έχουν πάντα τόςη Χάρη και οι μικρές λεπτομερειες από το έργο της κοινής σας πορείας να ειναι πάντα έτσι καλο προσεγμένες. Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Εγώ τι να πω !!!Χαίρομαι πολύ που σε έχω γνωρίσει γιατί μέσα από αυτό το έργο σου φαίνεται η αγάπη και η καθαρότητα της ψύχης σου !!!!! Η επιτυχία αυτή είναι ένα μήνυμα για σένα .....να κάνεις το επόμενο βήμα!!!!Εάν πραγματικά το θέλεις πολύ θα έρθει και ο τρόπος!Μπράβο σου!!Εύχομαι να έισαστε χαρούμενοι και αγαπημένοι όπως εκείνη τη μέρα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ασπασάκο μου αυτή η δροσερή ημέρα του καλοκαιριού που ζήσαμε όλοι μαζί θα μας μείνει αξέχαστη.Οι φωτογραφίες είναι τόσο ζωντανές που πραγματικά μαρτυρούν με κάθε λεπτομέρεια την μαγεία όσων βιώσαμε.
    Εγώ που σας αγαπώ ένιωσα την ευτυχία σου στα μάτια σου που για άλλη μια φορά βουρκώσαν,ένιωσα την χαρά σου αλλά και την αγωνία σου να μην τελειώσει αυτή η ημέρα.
    Το σκηνικό που για άλλη μια φορά με πρωτότυπη καλαισθησία έστησες, ολοκληρώθηκε με τις δικές σας φιγούρες που όχι απλά το γέμισε και το συμπλήρωσε αλλά το υπερκαλύψε γιατί είσαστε οικογενειακώς τέλειοι με την πρωταγωνίστρια Χριστίνα - Μελίβοια να κλέβει λίγο παραπάνω την παράσταση!!!
    Να είστε γεροί με τον Θοδωρή σου να χαίρεστε τα δύο πανέμορφα κοριτσάκια σας,εύχομαι να είσαι αστείρευτη σε έμπνευση για να τους προσφέρεις πάντα Ονειρεμένες Μαγικές Μοναδικές στιγμές όπως εσύ ξέρεις τόσο καλά .
    Σ'αγαπώ πολύ Εφη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Να χαιρεστε τη γλυκια σας γοργονα, πολλα συγχαρητηρια για όλα!! Με μαγεψατε! Η ιδεα, οι εικονες, το τοσο ιδιαιτερο και ομορφο ονομα που επιλεξατε για τη μικρη σας, η αισθητικη στα πάντα. Πολλα μπραβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αθηνά
    Μάχη
    Ελπίδα
    Κάλη
    Αναστέλλα
    Δάφνη
    Μάγδα
    Έλενα
    Βέρα
    Paixnidaki
    Ελεάνα
    voula@efsta
    Ελίνα
    Αθανασία
    Κλειώ
    Maria P.
    Έυη
    Αθηνά
    Δέσποινα
    Βάσια
    Κατερίνα
    MissFree Mommy
    Κατερίνα
    Αλεξάνδρα
    Δέσποινα
    Λαμπρινή
    Άντζυ
    μαμά
    Μαρία
    Μαρία
    Χριστίνα
    Μαρίνα
    Αριάδνη
    Ερμιόνη
    Μαρία Έλενα
    Ευαγγελία
    Μαριάννα
    Γωγώ
    Έφη
    Χριστίνα

    Κορίτσια μου και αγαπημένη μου μαμά, σας ευχαριστώ όλες, καθεμία ξεχωριστά για τα τόσο όμορφα σχόλια που μου αφήσατε. Με συγκινήσατε με την ανταπόκρισή σας και τα τόσο θερμά λόγια σας! Μα περισσότερο με συγκινήσατε με τις ευχές σας! Τόσο γλυκές και ανθρώπινες, που προσθέσατε πολλά κιλά μαγείας σε ό,τι αισθάνομαι ήδη αναπολώντας αυτή τη μαγική μέρα που ζήσαμε. Να είστε πάντα καλά!

    41 ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ, μία για την καθεμία σας :)
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ασπασία μου πραγματικά δεν έχω λόγια... Δεν θα σου πω πολλά γιατί το σχόλιο μου θα μπορούσε να είναι σίγουρα έκθεση! Δεν έχω ξαναδεί πιο όμορφη και προσεγμένη βάπτιση. Μαγική! Πολλά, πολλά μπράβο από εμένα! Να χαίρεσαι τα όμορφα κοριτσάκια σου, να είναι πάντα γερές και χαμογελαστές!
    Φιλιά πολλά <3
    Το πόσο συγκινήθηκα με το σχόλιο της μανούλας σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ασπασία όντως τα λόγια είναι περιττά, οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, φωνάζουν δηλαδή πόση ομορφιά κι ευτυχία και γαλήνη κι ευτυχία... Να είστε πάντα τόσο αγαπημένοι και χαρούμενοι, πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ασπασάκι μου ό,τι και να πω εγώ είναι λίγο! Γιατί είχα την τεράστια χαρά και τιμή να είμαι μέρος όλων αυτών των στιγμών! Κάθισα και τα διάβαζα και κοιτούσα τις φωτογραφίες και ένιωθα να με πλημμυρίζουν υπέροχα συναισθήματα, ήρθαν στο μυαλό μου αυτές οι πανεμορφες στιγμές. Το ζουζούνι μας να είναι πάντα γερό και ευτυχισμένο και κάθε χρονιά ομορφότερο! Μπορεί να είχε πλαντάξει στο κλάμα, αλλά κι αυτό θα το θυμάμαι με γέλιο! Όπως επίσης το γεγονός ότι ο αέρας που φυσούσε μας σήκωνε τα φορέματα κι έπρεπε να τα κρατάμε συνέχεια!! Από τις ομορφότερες στιγμές στη ζωή μου και σ ευχαριστώ που τη μοιραστήκαμε μαζί! Και έχουμε πολλά ακόμα!
    Η νονά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ασπασια μου, ειδα την αναρτηση σου απο την πρωτη κιολας μερα που τη δημοσιευσες...Ειχα τον καφε μου διπλα μου και πραγματικα "χαθηκα" στις πανεμορφες φωτογραφιες, στα καλογραμμενα και συγκινητικα κειμενα, στα χρωματα, τις ιδεες, την λεπτομερεια αλλα κυριως στα χαρουμενα προσωπα ολων σας και στην λαμψη των ευτυχισμενων ανθρωπων που εκπεμπατε ολοι σας!Θελω να σου πω πολλα πολλα συγχαρητηρια για οσα ετοιμασες και οργανωσες-κατα τη γνωμη μου ειναι η ομορφοτερη βαφτιση που εχω δει ειτε απο κοντα ειτε σε φωτο (και πιστεψε με εχω δει παααρα πολλες).Να χαιρεστε την Μελιβοια-Χριστινα αλλα και την Δαειρα και να ειστε παντα αγαπημενοι και χαμογελαστοι στη ζωη σας!

    Σε φιλω
    Σοφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ασπασία μου από μέρες θέλω να σου γράψω. Αν και τα είπαν όλα οι προλαλήσασες θα σου πω και εγώ με τη σειρά μου πολλά συγχαρητήρια γιατί όσα συγχαρητήρια και να σου πούμε δεν είναι αρκετά. Για άλλη μια φορά με άφησες άφωνη με την έμπνευση σου. Και για εμένα η πιο όμορφη βάπτιση που έχω δει. Εντυπωσιάστηκα! Να χαίρεστε τα κοριτσάκια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ξεκίνησα ανάποδα, με το υπέροχα τρυφερό και αισθαντικό video... Τελικά μπορούν 2 λεπτά να μεταφέρουν τόσο συναίσθημα!!!
    Ασπασάκι μου πραγματικά σε θαυμάζω για την καλαισθησία, την αφοσίωση στη λεπτομέρεια, την αστείρευτη δημιουργικότητά σου και την ψυχή που καταθέτεις σε κάθε εκδήλωση, party, project που έχεις οργανώσει.
    Εδώ, στη βάπτιση της κοράκλας σου ξεπέρασες τον εαυτό σου νομίζω! Σε είχα γνωρίσει μέσα από την πρωτη βάπτιση, της Δάειρας και είχα εντυπωσιαστεί. Τώρα ανέβασες τον πήχη τόσο ψηλά που δεν ξέρω αν ξεπερνιέται:)
    Λάτρεψα κάθε μικρή και μεγάλη ιδέα σου, τα φορέματά σας, το concept, το χώρο, τη διακόσμηση, τα μαρτυρικά, το dessert table, τις φωτογραφίες, το video, τις μπομπονιέρες, τη γλυκιά νονά σας, όλα!!!
    Πραγματικά σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είστε πάντα ευτυχισμένοι με την όμορφη οικογένειά σου και να πραγματοποιείς όλα σου τα όνειρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και τις ευχές για τη νεοφώτιστη στις έχω μεταφέρει Ασπασάκι, δεν γίνεται να μην τις καταθέσω και εδώ, να τις διαβάσει όταν μεγαλώσει:)
      Χριστίνα Μελίβοια σου εύχομαι να είσαι πάντα τόσο γλυκιά και να εκπέμπεις καλοσύνη και τρυφερότητα. Να κάνεις όλα σου τα όνειρα αληθινά και να είσαι πλαισιωμένη από αγάπη. Να έχεις υγεία και καλή τύχη, να είσαι δεμένη με την υπέροχη οικογένειά σου και κάποια μέρα (όταν μεγαλώσεις φυσικά) να φτιάξεις και εσύ τη δική σου με τα ίδια συστατικά: αγάπη, σεβασμό, ελευθερία, αλήθεια.
      Θοδωρή Ασπασία και Δάειρα, να σας ζήσει η Μελίβοια!!!

      Διαγραφή
  49. Ελένη
    Γεωργία
    Σοφία
    Ιωάννα
    Δήμητρα
    ...σας ευχαριστώ από καρδιάς για τα όμορφα λόγια και τις όμορφες ευχές. Με συγκινήσατε!!! <3 <3 <3 <3 <3

    Αθηνούλι μου, εγώ σε ευχαριστώ. Για ΟΛΑ! <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τι να πω βρε κορίτσι μου;;; Τι;;; Ότι είσαι μια ΚΟΥΚΛΑ; Ότι και οι κόρες σου είναι ΚΟΥΚΛΕΣ; (έχω την αίσθηση πως η Δάειρα σου μοιάζει αρκετά). Ότι είσαι το απόλυτο όνειρο κάθε τελειομανή και control freak; (και δεν το λέω αρνητικά φυσικά!). ΟΛΑ υπέροχα, νομίζω πως το ξέρεις πολύ πολύ καλά. Λάτρεψα που φορέσατε τα ίδια φορέματα, λάτρεψα τις μέδουσες στην διακόσμηση, τα παιδικά βαλιτσάκια και γενικά όλες τις δραστηριότητες για παιδιά. Και παρότι, σε προσωπικό επίπεδο, μου αρέσει η βάφτιση να είναι σε πολύ κλειστό κύκλο, εφόσον κάποιος επιλέξει να το κάνει ανοιχτό, μια βάφτιση σαν την δική σας αποτελεί σίγουρα πρότυπο καλαισθησίας, οργάνωσης και απόλυτης προσοχής στην λεπτομέρεια.
    Να σας ζήσει η γλυκύτατη Χριστίνα- Μελίβοια. Να είναι πάντα γερή, δυνατή, χαμογελαστή, ευτυχισμένη, ευλογημένη και η ζωή της όλη ένας πολύχρωμος βυθός γεμάτος μοναδικές στιγμές... Σε φιλώ γλυκά, αποτελείς έμπνευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Γιάννα μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σου, για τα όμορφα λόγια σου, για ΟΛΑ!

    Μόνο εσύ βλέπεις να μου μοιάζει η Δάειρα :) Όλοι λένε ότι μου μοιάζει η Μελίβοια :) Για να το λες, κάτι θα παρατήρησες που δεν παρατηρούν οι υπόλοιποι. Χαχα :)

    Τα βαλιτσάκια τα λάτρεψα και εγώ μόλις τα είδα μπροστά μου στο μαγαζί και ξέροντας το θέμα της βάφτισης, μου καρφώθηκε η ιδέα κατακούτελα (ούτε παραγγελία να τα είχα κάνει).

    Σε φιλώ γλυκά! <3 <3 <3

    P.S. Η βάφτισή μας ήταν σε πολύ κλειστό κύκλο, believe me! :) Απλά ορίζουμε διαφορετικά την έννοια του κλειστού κύκλου :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Γεια!!! Έχεις υπέροχο blog. Αν θες ρίξε μια ματιά στο δικό μου: http://booksfrien.blogspot.gr/ Ελπίζω να σου αρέσει!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αυτή τη γοργόνα πολύ την αγάπησα, πολύ μου αρέσει τόσο το σχέδιο όσο και τα χρώματα. Να σας ζήσει η μικρή, υπεροχη βαπτιση, ότι και να πω λίγο θα είναι (το τερμάτισες μου φαίνεται πάντως - με την καλή έννοια πάντα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Χρύσα και Τάνια, σας ευχαριστώ πολύ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Πόσο χαίρομαι που ανακάλυψα και εγώ το blog σου, ειδικά τώρα που οργανώνω και εγώ την βάπτιση, αλλά και τα πρώτα γενέθλια της μικρής μου! Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω..όλα είναι πραγματικά υπέροχα, από την πρόσκληση, την δεξίωση, την διακόσμηση, τα φορέματα μαμάς και κορών, ΟΛΑ! Αποτελείς έμπνευση και οι ιδέες σου είναι πολύ πολύ ιδιαίτερες!
    Να χαίρεσαι την οικογένειά σου, να είναι γερά και φωτισμένα τα σποράκια σου, και εσύ να είσαι πάντα μοναδικά δημιουργική!

    υ.γ. Τα βαλιτσάκια είναι μια ιδέα που σκέφτομαι και εγώ ως δωράκια για τους μικρούς προσκεκλημένους της βάπτισης. Θα μπορούσες να μου πεις που μπορώ να τα βρω;

    Σε ευχαριστώ xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαρία! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές!
      Τα βαλιτσάκια τα αγόρασα στα Tiger στην Ερμού. Δεν υπάρχουν πια αυτά με τους καρχαρίες. Τα Tiger ανανεώνουν συχνά τα σχέδια και τα προϊόντα τους και ο καρχαρίας ήταν η περσινή τους καλοκαιρινή καμπάνια. Κατά καιρούς βγάζουν διάφορες καμπάνιες, οπότε μπορείς να βρεις βαλιτσάκια με άλλα σχέδια. Αυτή την περίοδο δεν ξέρω ακριβώς τι έχουν. Ρίξε μια ματιά στο site τους αν θέλεις (www.tiger-stores.gr).
      Να χαίρεσαι τη μικρή σου και με το καλό οι προετοιμασίες.

      Διαγραφή
  56. Όλα ήταν εκπληκτικά και παραμυθένια!!! Έδωσες μία άλλη διάσταση σε ένα κοινό θέμα βάπτισης και το έκανες μοναδικο. Μου αρέσει που δίνεις σημασία στη κάθε λεπτομέρεια! Και όλα δένουν μεταξύ τους τόσο αρμονικά που δίνουν το τέλειο αποτέλεσμα. Μπράβο σου Ασπασια, να έχεις πάντα έμπνευση για ξεχωριστές εκδηλώσεις! Εγώ ήθελα να σε ρωτησω για το stand λεμονάδας γιατί με ενδιαφέρει για τη βάπτισή της μικρής μου. Θέλω να είναι και εύγευστη η λεμονάδα και επειδή καταλαβαίνω ότι είσαι τελειομανης, γι αυτό σε ρωταω με ποιους συνεργάστηκες. Φραντζεσκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Όλα ήταν εκπληκτικά και παραμυθένια!!! Έδωσες μία άλλη διάσταση σε ένα κοινό θέμα βάπτισης και το έκανες μοναδικο. Μου αρέσει που δίνεις σημασία στη κάθε λεπτομέρεια! Και όλα δένουν μεταξύ τους τόσο αρμονικά που δίνουν το τέλειο αποτέλεσμα. Μπράβο σου Ασπασια, να έχεις πάντα έμπνευση για ξεχωριστές εκδηλώσεις! Εγώ ήθελα να σε ρωτησω για το stand λεμονάδας γιατί με ενδιαφέρει για τη βάπτισή της μικρής μου. Θέλω να είναι και εύγευστη η λεμονάδα και επειδή καταλαβαίνω ότι είσαι τελειομανης, γι αυτό σε ρωταω με ποιους συνεργάστηκες. Φραντζεσκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Φραντζέσκα. Το lemonade stand το επιμελήθηκε το Think Happy :)

      Διαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts