3.8.15

Happy moments: Το αίνιγμα της γοργόνας (Βάφτιση μπέμπας - Μέρος Α)


Έναν ολόκληρο μήνα και μία εβδομάδα έχω να σας γράψω νέα μας. Δεν το συνηθίζω να απέχω τόσο πολύ και μου λείψατε. Καιρός αρκετός που δεν έχω γράψει στο blog αλλά και αρκετός που δεν έχω βολτάρει στην μπλογκογειτονιά γενικότερα. Οι πυρετώδεις προετοιμασίες της βάφτισης της μπεμπούλας μας οι οποίες ενταντικοποιήθηκαν τον τελευταίο έναν μήνα σε συνδυασμό με τις καθημερινές μου υποχρεώσεις και τα ταξίδια τα Σαββατοκύριακα, δε μου άφηναν και πολύ ελεύθερο χρόνο. Ούτε που κατάλαβα πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός. Μία χρονική περίοδος που ξεκίνησε με έντονο φόβο, ο οποίος γρήγορα μετουσιώθηκε σε άγχος και αγωνία και σιγά-σιγά μεταλλάχθηκε σε βαθύτατη αισιοδοξία, θετική σκέψη και δημιουργικότητα.

Δεν ξέρω πώς μέσα σε όλο αυτό το ασταθές πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σκηνικό, με το μέλλον μας να ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί και τις τύχες μας να εξαρτώνται από αστάθμητους παράγοντες που δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε, πόσο μάλλον να αποτρέψουμε, ειλικρινά δεν ξέρω πώς βρήκα τη δύναμη να κλείσω τα αυτιά μου στις σειρήνες της καταστροφολογίας, του φόβου και της αρνητικής σκέψης και κατάφερα να εστιάσω στα θετικά και να σκέφτομαι αισιόδοξα. Και με αυτή τη λογική, χωρίς να ξέρω τι μέρα ξημερώνει στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, πήρα το ρίσκο (με τις "ευλογίες" του μπαμπά μας) να "προχωρήσω" στη βάφτιση της μπέμπας μας, έτσι ακριβώς όπως την ονειρευόμουν και την είχα σχεδιάσει. Ίσως όλη αυτή η ελπίδα και η αισιοδοξία να πήγαζε από την βαθιά μου πεποίθηση ότι την ημέρα που θα βαφτιζόταν το κοριτσάκι μου θα επικρατούσε ηρεμία και ασφάλεια. Και ήθελα τόσο πολύ να συμβεί αυτό που το πίστεψα και ίσως το σύμπαν συνωμότησε ώστε να επιτευχθεί. Ναι μεν η φουρτούνα μπορεί να εμφανιστεί ξανά, ωστόσο νομίζω ότι κόπασε για λίγο η καταιγίδα και η νηνεμία που τη διαδέχτηκε μας επέτρεψε να ζήσουμε αυτές τις τόσο όμορφες στιγμές ευτυχίας σε μία γαλήνη που τόσο πολύ τη λαχταρούσα και την είχα ανάγκη.

Λένε ότι η λύπη που μοιράζεσαι είναι μισή λύπη και η χαρά που μοιράζεσαι είναι διπλή χαρά. Και εγώ θέλω τόσο πολύ να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά μου για εκείνη την ημέρα και όλες αυτές τις ομορφιές που ετοιμάσαμε μαζί με τους καταπληκτικούς επαγγελματίες (έκαστος εξαιρετικός στο είδος του) που επέλεξα να συνεργαστώ για να φέρω σε πέρας το όνειρο που είχα για το παιδί μου την ημέρα εκείνη. Και να σας δώσω -γιατί όχι- και όμορφες ιδέες για όσους/όσες θα ετοιμάσετε βάφτιση ή πάρτι με το ίδιο ή παρόμοιο θέμα στο άμεσο μέλλον :)

Όσοι αναγνώστες τυχαίνει να είστε και φίλοι μου στο FB ή με ακολουθείτε στο Instagram, τα μάθατε τα νέα μας μέσα από 2-3 φωτογραφίες που ανάρτησα τότε στα social media. Ωστόσο, δε θα αρκεστώ μόνο σε αυτές τις φωτογραφίες γιατί ήταν μία μικρή μόνο "γεύση" της ημέρας. Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα κάνω μία αρχική/εισαγωγική ανάρτηση για τη βάφτιση στο My Lovable Baby, λίγες μέρες μετά τη βάφτιση. Μία ανάρτηση που δε θα μπαίνει σε λεπτομέρειες του μυστηρίου και του πάρτι που κάναμε για να γιορτάσουμε το γεγονός, ωστόσο θα προϊδεάζει για την ανάρτηση που θα ακολουθήσει αυτής και μέσα από την οποία θα σας ταξιδέψω στο κλίμα της ημέρας με κάθε λεπτομέρεια, φωτογραφικά και περιγραφικά.



Σήμερα, 2 εβδομάδες μετά, και ούσα σε άδεια διακοπών, κατάφερα επιτέλους να συμμαζέψω το μυαλό μου (δύσκολο να το κάνεις καλοκαιριάτικα με το μυαλό να ταξιδεύει και τα τζιτζίκια να σου παίρνουν τα αυτιά). Κατάφερα να συγκεντρωθώ και να γράψω αυτή την ανάρτηση (Μέρος Α) στην οποία αποκαλύπτω το όνομα της μπέμπας, τη νονά μας και τις μικρές εκπλήξεις που έκρυβε το προσκλητήριό μας, και υπόσχομαι να επανέλθω με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και άφθονη διήγηση των στιγμών που ζήσαμε σε μία επόμενη ανάρτηση (Μέρος Β) κάποια στιγμή το φθινόπωρο, που θα έχω παραλάβει και τις επαγγελματικές φωτογραφίες από την αγαπημένη Μόνικα (Fiorello Photography) η οποία κάλυψε φωτογραφικά τη βάφτισή μας :)

Την Κυριακή 19 Ιουλίου, βαφτίσαμε την μπεμπούλα μας στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό. Ένα πετρόχτιστο μικρό όμορφο εκκλησάκι μέσα σε έναν καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο, με το οποίο μας συνδέουν πολύ ευχάριστες αναμνήσεις και νοσταλγικές στιγμές αφού εκεί πριν από 9 χρόνια είχαμε κάνει το γάμο μας. Νονά της μπέμπας η γλυκύτατη Αθηνά Πάνου, κατά μπλογκόκοσμο Sugar Buzz. Αν και η Αθηνά είναι ευρέως γνωστή στην μπλογκογειτονιά, να τη συστήσω σε όσους τυγχάνει να μην τη γνωρίζετε: πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στα περιβαλλοντικά και στα παιδαγωγικά. Η αγάπη της για τη ζαχαροπλαστική την οδηγεί το 2009 να δημιουργήσει το δικό της blog, το sugarbuzz.gr, στο οποίο παρουσιάζει κυρίως συνταγές γλυκών. Παράλληλα παρακολουθεί σεμινάρια ζαχαροπλαστικής και φωτογραφίας και λίγα χρόνια μετά γράφεται σε σχολή για να πάρει πτυχίο πάνω στο Marketing. Το 2012 εκδίδει το πρώτο της βιβλίο 'Cupcakes' με τις εκδόσεις Ψυχογιός. Το 2013 έρχεται το δεύτερο βιβλίο 'Cookies' και το 2014 ακολουθεί το τρίτο βιβλίο 'Party' με τον ίδιο Εκδοτικό Οίκο. Παράλληλα γράφει στο Missbloom.gr (στο Love To Cook) καθώς επίσης επιμελείται συνταγές και φωτογραφίζει για περιοδικά. Είναι μία γλυκιά φίλη, προσιτή και απλή ως άνθρωπος και όπως λέω εγώ, είναι μία πολυτάλαντη καλλιτέχνης food styling - food photographer του Πολυτεχνείου που γλυκοδημιουργεί και συγγράφει και την αγαπάμε πολύ οικογενειακώς :)

Η βάφτιση, τόσο το μυστήριο όσο και το πάρτι που ακολούθησε, πραγματοποιήθηκε όπως ακριβώς την είχα στο μυαλό μου και τη σχεδίαζα καιρό πριν. Ονειρεμένη και παραμυθένια! Τυρκουάζ, πράσινο της μέντας, πράσινο του σμαραγδιού και κοραλλί σε διάφορους τόνους και αποχρώσεις ήταν τα χρώματα που επικρατούσαν. Ψάρια, αστερίες, μέδουσες, κοχύλια, αχιβάδες, στρείδια, κοράλια, μαργαριτάρια, καρχαρίες, ένας αστακός, αλογάκια της θάλασσας, φύκια και λουλούδια των υφάλων, είχαν δημιουργήσει με την παρουσία τους ένα πανέμορφο, ειδυλιακό σκηνικό, τόσο παραμυθένιο και ονειρεμένο, σαν να έχει ξεπηδήσει μέσα από τα βάθη κάποιου Ωκεανού (λεπτομέρειες στο Μέρος Β). Και κάπου εκεί ανάμεσα σε όλα αυτά τα στοιχεία του βυθού, μία γλυκιά γοργόνα άλλοτε αιωρούνταν αμέριμνη στα γαλαζοπράσινα νερά απολαμβάνοντας την ηρεμία της αβύσσου και άλλοτε βουτούσε στα βαθιά κάνοντας ελιγμούς με την ουρά της.

Η γοργονίτσα μας -ως πρωταγωνίστρια όλου αυτού του σκηνικού- έκανε αισθητή την παρουσία της σε διάφορα μέρη και με διάφορους τρόπους και συμβόλιζε την Ωκεανίδα νύμφη η οποία χάρισε το όνομά της στην μπεμπούλα μας. Ένα όνομα γεμάτο ζάχαρη και μέλι, κρυμμένο στα βάθη του χειμώνα και του Ωκεανού...εκεί που ζουν οι γοργόνες, όμως δεν είναι βρεγμένο με νερό! Ένα μοναδικό όνομα για την μπεμπούλα μας το οποίο θα σας αποκαλύψω στη συνέχεια. Όπως επίσης θα σας αποκαλύψω για ποιο λόγο επέλεξα αυτό το όνομα αλλά και το θέμα 'Βυθός Ωκεανού' για τη βάφτιση της μπουμπούς. Όλα έχουν τη σημασία τους και είναι άκρως μελετημένα :)



Η πρόσκληση θεωρώ ότι είναι το Α και το Ω ενός event, είτε αυτό λέγεται βάφτιση, είτε γάμος, είτε πάρτι. Προσωπικά δίνω πολύ μεγάλη βαρύτητα στην πρόσκληση ως ένα στοιχείο που προϊδεάζει τον προσκεκλημένο, του δίνει κάποια ερεθίσματα και εξιτάρει τη φαντασία του για το τι θα βιώσει την ημέρα εκείνη. Και η μεγάλου μεγέθους custom made πρόσκληση (μέσα στον επίσης custom made φάκελο) που σχεδίασε η αγαπημένη μου Τζίνα (LoveMeDo) ειδικά για τη βάφτιση της μπεμπούλας μας, έκρυβε πολλές (επίσης custom made) εκπλήξεις!


Η Τζίνα είναι μία εξαιρετική καλλιτέχνης γραφίστρια, η οποία καταφέρνει και μετουσιώνει τη σκέψη, τη φαντασία και τις ιδέες σου, σε γραφιστικό στοιχείο. Άψογη επαγγελματίας, οπτικοποιεί αυτό που έχεις στο μυαλό σου και της περιγράφεις, με μοναδικά όμορφο τρόπο. Αφού λοιπόν της περιέγραψα με κάθε λεπτομέρεια το concept που είχα στο μυαλό μου, τους συνδυασμούς χρωμάτων και τα επιμέρους στοιχεία που θα ήθελα να έχει το προσκλητήριο, σχεδίασε ένα πρώτο draft το οποίο με ενθουσίασε από την πρώτη στιγμή και πάνω στο οποίο δουλέψαμε κάνοντας κάποιες ελάχιστες εικαστικές παρεμβάσεις για να το τελειοποιήσουμε (στους χάρτες την παίδεψα αρκετά, αν και η ίδια είναι τόσο υπομονετική και γλυκιά που ούτε για μία στιγμή δε μου έδειξε να δυσανασχετεί με τις συνεχείς βελτιώσεις που της πρότεινα στην προσπάθειά μου οι χάρτες να είναι υπεραναλυτικοί ώστε να μη χαθεί κανείς από τους καλεσμένους μας στη διαδρομή είτε προς το Θησαυρό είτε προς τον Ωκεανό - αναφέρομαι περισσότερο στους εκτός Αθηνών καλεσμένους). Το δε γοργονάκι με τα στρουμπουλά μαγουλάκια, τα σουφρωμένα χειλάκια και αυτή τη στάση σώματος, μόλις μου την έστειλε η Τζίνα και την είδα, μου θύμισε αμέσως την μπεμπούλα μου και το ύφος που παίρνει όταν κοιμάται και την επέλεξα ανάμεσα σε δύο άλλες όμορφες γοργόνες "ανταγωνίστριες", ως την ιδανική γοργονίτσα για τη βάφτισή μας. Είναι η πιο γλυκιά γοργόνα που ομολογουμένως έχω δει.

Το αποτέλεσμα της πρόσκλησης με όλα τα συνοδευτικά αυτής, είναι εντυπωσιακό και όσο και να προσπάθησα να το αποδώσω φωτογραφικά, νομίζω ότι το αδικώ. Είναι πολύ πιο όμορφο χειροπιαστό :)





Το θέμα 'Βυθός Ωκεανού' το οριστικοποίησα όταν καταλήξαμε στο όνομα. Η αλήθεια είναι πώς από τη βάφτιση της Δάειρας κιόλας (στην οποία τότε το θέμα ήταν νεραϊδόκοσμος -> ΝΕΡΑΙΔΑ -> με αναγραμματισμό προκύπτει ΔΑΕΙΡΑ(Ν) - τρελό, το ξέρω), είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι αν κάνω 2ο παιδί και είναι κορίτσι, το θέμα της βάφτισης θα έχει σχέση με γοργόνα. Ωστόσο, η επιλογή του θέματος 'Βυθός Ωκεανού' για τη βάφτιση της μπέμπας μας, είχε πολύ περισσότερο να κάνει με το ΟΝΟΜΑ, το ΖΩΔΙΟ και την ΓΛΥΚΙΑ ιδιοσυγκρασία της μπέμπας και λιγότερο με την υπόσχεση που είχα δώσει τότε. Και εξηγώ...

Η μπεμπούλα, πριν καν γεννηθεί "αισθανόμουν" ότι θα είναι πολύ γλυκιά ως άνθρωπος. Δεν ήταν τυχαίο το μέλι και τα μελισσάκια που συνόδευαν τη διακόσμηση του δωματίου στο μαιευτήριο κατά τη γέννησή της. Από την πρώτη στιγμή που την αντίκρισα μου έβγαλε μία απίστευτη γλυκύτητα και εξακολουθεί να παραμένει ένα γλυκύτατο πλάσμα (και δε μιλάω σαν μαμά κουκουβάγια, μιλάω αντικειμενικά). Είναι διαρκώς χαμογελαστή και χαρούμενη. Επίσης, γεννημένη στις 15 Μαρτίου και Ιχθύς στο ζώδιο, είναι ένα γνήσιο ψαράκι. Από την πρώτη κιόλας επαφή που είχε με το νερό στην μπανιέρα του μπάνιου αλλά μετέπειτα στη θάλασσα, φάνηκε πόσο πολύ της αρέσει το υδάτινο στοιχείο. Από την άλλη -και αυτό είναι ο πιο σημαντικός λόγος- το ίδιο το όνομα αυτό καθεαυτό ήταν τέτοιο που δεν μπορούσα να επιλέξω θέμα διαφορετικό. Ένα όνομα μελιστάλαχτο, εύηχο, με όμορφη γραφή και με όμορφη ιστορία να το συνοδεύει, που έχει άμεση σχέση με το υδάτινο στοιχείο που τόσο πολύ αρέσει στην μπεμπούλα, που σχετίζεται με το ζώδιό της και είναι δανεισμένο από μία όμορφη -κατά τα αρχαία συγγράμματα- Ωκεανίδα νύμφη που έκλεψε καρδιές -> γοργόνα ->ψάρι δηλαδή.

Κατά την αρχαία ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα στην Ολυμπιακή Θρησκεία οι Ωκεανίδες αποτελούν θαλάσσια μυθικά πλάσματα και γενικά ενάλιες Νύμφες, με μορφή παρθένου κατά το άνω ήμισυ και ιχθύος κατά το κάτω, όμοιες με τις Γοργόνες. Καλούνταν επίσης και Ωκεανίνες ή Ωκεανίτιδες καθώς και Ωγενίδες. Στη Θεογονία του, ο Ησίοδος μνημονεύει τις Ωκεανίδες ως κόρες του Τιτάνα Ωκεανού και της Τιτανίδας Τηθύος που έφθαναν τον αριθμό των 3.000. Γενικά θεωρούνταν Νύμφες προστάτιδες των υδάτων πολύ δε περισσότερο αφού αυτά αποτελούσαν και την κατοικία τους (στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρω άλλο ένα εντυπωσιακό -κατ' εμέ- στοιχείο: κόρη του Τιτάνα Ωκεανού ήταν κατά τη μυθολογία και η Δάειρα, που χάρισε το όνομα στην άλλη μου κόρη :) Τι όμορφες συμπτώσεις και αυτές...).




Το όνομα ήταν επτασφράγιστο μυστικό :) Νονά, μαμά και μπαμπάς είχαμε συμφωνήσει σε "όρκο σιωπής" μέχρι την ημέρα της βάφτισης, οπότε και η νονά αποκάλυψε τον θησαυρό που "ξέθαψε" από τα βάθη του ωκεανού και έφερε στη στεριά η γλυκιά γοργόνα. Ο λόγος της μη αποκάλυψης δεν ήταν ότι είμαστε κρυψίνους. Ο σκοπός ήταν "ιερός" και άκρως καλοπροαίρετος :) Απλά ετοίμαζα έκπληξη για τους καλεσμένους που δεν ήθελα να τους τη χαλάσω...(θα δείτε παρακάτω).



Tο concept της βάφτισης, πολύ συγκεκριμένο...

Mία γλυκιά Ωκεανίδα νύμφη (η οποία χάρισε το όνομά της στην μπεμπούλα μας) "ξεθάβει" από τα βάθη του χειμώνα...και του Ωκεανού εκεί που ζουν οι γοργόνες, ένα γλυκό όνομα σαν μέλι και το φέρνει στην ακροθαλασσιά. Και εκεί το βρίσκουν η μαμά και ο μπαμπάς και το "κρύβουν" ως μυστικό θησαυρό στην εκκλησία, τον οποίο θησαυρό και αποκαλύπτει η νονά της ημέρα της βάφτισης.

Το κείμενο του προσκλητηρίου το εμπνευστήκαμε μαμά και μπαμπάς ένα βράδι και είναι προϊόν συλλογικού brain storming, ώστε να "δένει" με το concept:

Στης θάλασσας τα βάθη, σ' έναν ωκεανό
καλά κρυμμένο ήταν ένα όνομα γλυκό!
Το πήρε μια γοργόνα, το 'φερε στη στεριά,
το έκρυψε στην άμμο, στην ακροθαλασσιά.
Ο θησαυρός μου είναι και ψάχνω να τον βρω...
άραγε ποιο να είναι το όνομα αυτό;

Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΜΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ!


Φυσικά, χρειαζόταν ένας χάρτης θησαυρού, λεπτομερώς σχεδιασμένος, για να βοηθήσει τους καλεσμένους μας να βρουν το σημείο που θα αποκαλυπτόταν ο...ΘΗΣΑΥΡΟΣ :)




Και επειδή μετά την αποκάλυψη του θησαυρού από τη γλυκιά νονά μας, η όμορφη γοργόνα μαζί με τη μαμά και τον μπαμπά (όπως λέει το προσκλητήριο) θα οδηγήσουν τους καλεσμένους στον ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΩΚΕΑΝΟ της γοργονίτσας, χρειαζόταν και ένας χάρτης πώς θα βρούμε το δρόμο για τον Ωκεανό.



Και δεν πήγαμε απλά στον Ωκεανό. Βουτήξαμε για τα καλά στα βαθιά, μαζί με καβούρια και μέδουσες...αφού εκεί βρισκόταν το ISLAND, ένας υπέροχος χώρος ανάμεσα στη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα, που θυμίζει αιγαιοπελαγίτικο νησί, μέσα σε ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο, "γατζωμένος" στην άκρη μίας απόκρημνης ακτής με άπλετη θέα στο Αιγαίο πέλαγος. Η θάλασσα στα πόδια μας, το θαλασσινό αεράκι να είναι υπέρτατος σύμμαχος αυτή τη ζεστή μέρα του Ιουλίου και το μάτι να χάνεται στο βαθύ μπλέ (αλλά αυτά θα τα πούμε στο Μέρος Β).
 

Και επειδή τρελαίνομαι για μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, κάποιες μικρές λεπτομέρειες που αξίζει να αναφέρω...

Ο φάκελος του προσκλητηρίου μπροστά ήταν λευκός με στοιχεία του βυθού...



...και στο πίσω μέρος, κοραλί.



Όταν τον άνοιγες δε...εκτός από το περιεχόμενο, σε περίμενε μία μικρή έκπληξη. Η γοργονίτσα έχει βουτήξει στα βαθιά...



...και εσύ ψάχνεις να την ξετρυπώσεις :)



Και πάνω στο προσκλητήριο μαζί με την αχιβάδα, τα κοράλια και τα ψάρια, ένα αλογάκι της θάλασσας βγάζει 3 μπουρμπουλήθρες από το στόμα. Τρεις ζήτησα από τη Τζίνα, 3 μου έβαλε :)



Για να αυξήσω το σασπένς και να το κάνω και λίγο πιο παιχνιδιάρικο, εμπνεύστηκα ένα αίνιγμα. Το αίνιγμα της γοργόνας αναγραφόταν σε ένα ξεχωριστό καρτελάκι που περιέχονταν στο φάκελο του προσκλητηρίου...



...και συνοδευόταν από 20 ξεχωριστά κομμένα γράμματα του ελληνικού αλφάβητου: Α Α Β Ε Ε Ι Ι Ι Ι Λ Μ Ν Ν Ο Ο Ρ Ρ Σ Τ Χ. Όσοι από τους καλεσμένους μας δεν είχαν υπομονή μέχρι την ώρα της κολυμπήθρας ή απλά ήθελαν να "ακονίσουν" το μυαλό τους για να βρουν τη λύση του γρίφου, προσπάθησαν να λύσουν το αίνιγμα της γοργόνας. Ένα αίνιγμα για γερούς λύτες που όμως φρόντισα να το κάνω άλυτο για όλους :) Αποδείχτηκε όμως πολύ διασκεδαστικό καθώς τις ημέρες που μεσολάβησαν μέχρι το μυστήριο, διάφοροι καλεσμένοι μας μου έστελναν φωτογραφίες ή με έπαιρναν τηλέφωνο και μου αποκάλυπταν το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους ζητώντας επιβεβαίωση...



...που φυσικά δεν έπαιρναν, αφού το μυστήριο παρέμενε άλυτο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες. Πάνω-κάτω, από το πλήθος των γραμμάτων (20 γαρ) όλοι κατάλαβαν ότι το όνομα είναι διπλό. Και ενώ οι περισσότεροι έβρισκαν το 1ο όνομα, αυτό της γιαγιάς, το 2ο όνομα εξακολουθούσε να παραμένει γρίφος. ΛΕΜΟΝΙΑ, ΑΡΙΕΛ, ΑΡΙΕΛΑ, ΜΕΛΙΝΑ, ΜΕΛΕΝΙΑ, ΕΒΕΛΙΝΑ, ΟΛΙΒΙΑ, ΟΛΙΒ ήταν 8 από τα υπαρκτά ονόματα που άκουσα/είδα σε φωτογραφίες και που οι "εφευρέτες" τους δήλωναν χαρούμενοι που τα βρήκαν. ΑΡΙΕΛΒΟΜΕΙΝ, ΡΟΒΙ και ΜΕΛΙΒΑ ήταν τα 3 ανύπαρκτα ονόματα που άκουσα και είδα και απόρησα πώς φαντάστηκαν ότι θα ονομάσουμε έτσι το γλυκό μας μπεμπουλίνι :) Και φυσικά το όνομα της μπεμπούλας δεν ήταν ΚΑΝΕΝΑ από τα παραπάνω 11.



Η λύση του αινίγματος δόθηκε στην εκκλησία από τη νονά :)



Και επειδή το αίνιγμα έχρηζε και επεξήγησης, στο χώρο του πάρτι, στο τραπέζι, μπροστά από τη θέση κάθε καλεσμένου, διπλωμένο μέσα σε μία κοραλί υφασμάτινη πετσέτα, είχε τοποθετηθεί ένα ατομικό μενού στο μπροστινό μέρος του οποίου η γοργόνα καλωσόριζε τους καλεσμένους στον παραμυθένιο ωκεανό της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ - ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ και έδινε την επεξήγηση του αινίγματος.






Από τις 19 Ιουλίου λοιπόν, η μπέμπα μας ακούει στο όνομα Χριστίνα - Μελίβοια! Ένα όνομα το 2ο σκέλος του οποίου "ταλαιπωρήθηκα" πολύ να το βρω, ψάχνοντας για 2+ μήνες σε εκατοντάδες αρχαία σπάνια ονόματα στο Internet. Ένα όνομα που όταν "έπεσα" πάνω του, το ερωτεύτηκα με τη μία! Ένα όνομα που είναι απόλυτα ταιριαστό στην μπεμπούλα μας, η πιο ιδανική επιλογή, που έχει όμορφη γραφή και όμορφη προφορά και που φέρει πίσω του μία όμορφη ιστορία!

Κατά καιρούς διάφορες αναγνώστριες είχατε εκφράσει απορία είτε σε σχόλιά σας είτε σε προσωπικά μηνύματα που μου στείλατε, τι όνομα θα βρω στην μπέμπα μετά το σπάνιο και όμορφο όνομα της Δάειρας. Πολύ θα ήθελα λοιπόν να ακούσω τη γνώμη σας. Σας αρέσει; Η εγώ ως εξερευνήτρια στα "τεφτέρια" της μυθολογίας είμαι τόσο ενθουσιασμένη με την ανακάλυψή μου; :)

Έχω να μοιραστώ μαζί σας πολλά ακόμη από εκείνη την υπέροχη μέρα :)

Για σήμερα όμως θα σταματήσω εδώ. Αφενός μεν δε θέλω να σας κουράσω, αφετέρου δε δεν έχω ακόμη στη διάθεσή μου το επαγγελματικό φωτογραφικό υλικό που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Με τη σημερινή μου ανάρτηση θέλω να μοιραστώ μαζί σας το όνομα της μπεμπούλας μας, την κουμπαριά μου με τη νονά Αθηνά και να σας βάλω στο πνεύμα της ημέρας μέσα από την πρόσκληση και τις μικρές εκπλήξεις που τη συνόδευαν. Θα επανέλθω με το Μέρος Β κάποια στιγμή το φθινόπωρο.

Αισθάνομαι τόσο ευγνώμων που είχα την ευτυχία να ζήσω τέτοιες μοναδικές στιγμές, τις οποίες κρατώ βαθιά μέσα μου ως φυλακτό. Αισθάνομαι μεγάλη ευγνωμοσύνη που επέλεξα άψογους επαγγελματίες (Love Me Do, Think Happy, Fiorello Photography, Just Say Yes - περισσότερα στο Μέρος Β για τη δουλειά τους και τη συνεργασία μας) με τη βοήθεια των οποίων κατάφερα να υλοποιήσω μία ονειρεμένη βάφτιση για τη μικρή μου γοργονίτσα. Χωρίς ευτράπελα και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.


Στο σημείο αυτό να σας ευχηθώ από καρδιάς ένα καλό υπόλοιπο καλοκαίρι, όσο και αν έμεινε, και να κάνετε πράγματα που θα παγώσουν για πάντα στο χρόνο ως ανεκτίμητες αναμνήσεις. Πράγματα που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό και τη ψυχή. Στο δικό μου μυαλό και ψυχή -αυτό το καλοκαίρι- έμειναν αυτές οι τόσο μοναδικές στιγμές της βάφτισης της μπέμπας μας, οι στιγμές που ζήσαμε την Κυριακή 19 Ιουλίου από νωρίς το πρωί που άρχισαν οι ετοιμασίες, μέχρι τις 10+ το βράδυ που το "διαλύσαμε". Και δε σας κρύβω ότι με έχει πιάσει ήδη μία μελαγχολία που όλο αυτό τελείωσε :)

Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι λοιπόν. Θα τα λέμε περισσότερο στο Instagram, λιγότερο στο FB και ίσως και εδώ μέσα με κάποιους από τους αρκετούς δεκαλόγους της Δάειρας που έχω "με το τσουβάλι" και θέλω κάποια στιγμή να "ξεφορτωθώ". Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι. Σας φιλώ!


P.S. Ακολουθεί Μέρος Β, κάποια στιγμή το φθινόπωρο, as promised. Το είπαμε... :)

Updated on 12.02.2016: Για να δείτε το Μέρος Β, πατήστε ΕΔΩ.




38 σχόλια :

  1. Πραγματικα μαγικα ολα Ασπασια μου!!!! Διαβαζα διαβαζα και χανομουν σε μαγικους κόσμους!!! Ποσο μου αρεσει που προσεχεις την καθε λεπτομερεια... Ποσο υπεροχα ήταν ολα!!! Ανυπομονω για το δευτερο μερος!!! Να σας ζήσει η μικρη γοργονα Μελίβοια!!!! Φωτεινη και γελαστη!!! πολλα πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σου ζήσει, Ασπασία!!! Χαίρομαι που δεν άλλαξες τίποτα από αυτά που είχες φανταστεί και σχεδιάσει! Δεν είναι καιροί για εκπτώσεις στα όνειρά μας! :-) Nα τη χαίρεστε και να την καμαρώνετε πάντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαγευτικά τα όσα είδα και διάβασα. Μαγεύτηκα, μα την αλήθεια!! Τόσο όμορφα όλα!! Και το αίνιγμα τόσο εμπνευσμένο. Α ρε Ασπασάκι, δε σταματάς να με εντυπωσιάζεις συνεχώς.
    Να χαίρεστε τη μικρή σας γοργόνα με το ιδιαίτερο μελιστάλαχτο όνομα. Και το Χριστίνα πολύ όμορφο και το Μελίβοια τόσο ιδιαίτερο!! Πάντα καλότυχη και γλυκιά για όλη της τη ζωή. Ανυπομονώ για το δεύτερο μέρος της ανάρτησης!! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για άλλη μία φορά, όλα υπέροχα και φυσικά υπερπαραγωγή!!
    Όλα προσεγμένα και με πολλή αγάπη! :)

    Να ζήσει γερό κι ευτυχισμένο και να πάρει την έμπνευσή σου, όμορφη!!
    Φιλιά πολλά!!
    Mαμά Μαμαδοπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα γραφιστικά και οι λεπτομέρειες του προσκλητηρίου είναι τόσο πανέμορφα, η πιο γλυκιά γοργόνα που εχω δει και τα χρώματα υπέροχα :-) Και το όνομα που τόσο έψαξες να βρεις άξιζε τον κόπο, είναι τόσο ξεχωριστό! Εννοείται αναμένουμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχο όνομα! Να σας ζήσει η μικρή σας με υγεία και καλή τύχη και να σου μοιάσει στην ευρηματικότητα και τη δημιουργική φαντασία! Δεν υπάρχεις! Με αφήνεις άφωνη με τις ιδέες σου, την αισθητική σου, με την τελειότητα που προσεγγίζεις με οτιδήποτε ασχοληθείς. Πολλά πολλά συγχαρητήρια και μην αργήσεις να μας γράψεις το σκέλος β της βάφτισης γιατί δεν μπορώ να περιμένω :-) Να χαίρεσαι και τις δύο κούκλες σου. Είναι πολύ τυχερές με τέτοια μαμά. Χίλια μπράβο και πάλι! Και πολλά συγχαρητήρια στη γραφίστρια. Έκανε πολύ όμορφη δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα υπέροχα και προσεγμένα!! Να σας ζήσει η μικρή Μελίβοια!!!
    Μαίρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ασπασάκι μου, υπέροχα όλα. Φανταστική επιλογή χρωμάτων, πάρα πολύ όμορφο το προσκλητήριο και τα συνοδευτικά του. Και ο φάκελος. Όλα πανέμορφα! Ενθουσιάστηκα με την ιδέα του αινίγματος. Πολύ πρωτότυπη και έξυπνη ιδέα!!! Μόνο εσύ θα μπορούσες να το σκεφτείς αυτό!!!
    Το δε όνομα, μα τι όνομα ιδιαίτερο είναι αυτό;;; Εντυπωσιακά όμορφο. Είναι δυνατόν να μη μας αρέσει;
    Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω με αυτά που είδα στην ανάρτηση. Και ακόμη δεν έχω δει τίποτα. Περιμένω με αγωνία την εξιστόρησή σου από το μυστήριο και το πάρτυ σας και πάρα πολλές φωτογραφίες. Όσες πιο πολλές μπορείς. Θέλω να τα δω όλα!!! Καλό καλοκαίρι!!! Πολλά πολλά φιλιά στη γοργονίτσα και τη νεραιδούλα σας. Και πάντα άξια η νονά σας Αθηνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εντάξει. Είσαι τρελή μα το είδος τρελής που μου αρέσει!!! Κατ' αρχάς να σας ζήσει η γλυκιά γλυκιά Χριστίνα Μελίβοια. Ναι-you nailed it! Το όνομα της είναι εξίσου πρωτότυπο με της Δάειρας. Σε χαίρομαι που δίνεις ονόματα που σας αρέσουν και που νιώθεις πως ταιριάζουν στο παιδί! Μπράβο σας! Εννοείται πως η πρόσκληση ήταν μοναδική και ανυπομονώ και για την συνέχεια!! Σε φιλώ γλυκά γλυκά- μην χάνεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν έχω λόγια!!
    Ενώ περίμενα μαγικά από σένα, για άλλη μια φορά έδειξες πως μπορείς να ξεπερνάς ακόμα και τον εαυτό σου!
    Όλα υπέροχα, με αγαπημένο θέμα και καταπληκτικό όνομα (ονόματα)
    Να σας ζήσει η Χριστίνα Μελίβοια!!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να σας ζήσει το κοριτσάκι σας! Να είναι πάντοτε αγαπημένες οι αδερφούλες και να σκορπίζουν χαμόγελα :)
    Ιωάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πανέμορφά όλα. Εϊναι όμορφο να δίνουμε στα παιδιά μας ονόματα που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία τους και την προσωπικότητά τους και να σπάμε και λίγο, έστω πολύ λίγο, την παράδοση! Να σας ζήσουν τα κορίτσια σας με τα υπέροχα ονόματα, η νονά να είναι πάντα άξια, και οι γονείς να έχουν πάντα τη δύναμη που χρειάζεται για να μεγαλώνουν πανέμορφους ανθρώπους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όλα δείχνουν καταπληκτικά, μαγικά και φανταστικά! Να χαίρεστε το Μελιβοιάκι σας! Να είναι καλοφώτιστη και καλότυχη! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να χαίρεστε τη μικρή σας Χριστίνα Μελίβοια με το υπέροχο και τόσο ιδιαίτερο όνομα! Να είναι όλη της τη ζωή φωτισμένη και καλότυχη και η νονά σας πάντα άξια! Είμαι σίγουρη ότι η βάφτιση που ετοίμασες για το κοριτσάκι σου ήταν παραμυθένια! Το προσκλητήριο σας είναι το πιο όμορφο προσκλητήριο που έχω δει. Πολύ πρωτότυπο και πανέμορφα σχεδιασμένο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Το χάζευα στις φωτογραφίες. Πολύ ιδιαίτερη δουλειά. Ανυπομονώ να δω και όλα τα άλλα καταπληκτικά πράγματα που είμαι σίγουρη ότι θα είχες ετοιμάσει.
    Σε χαίρομαι πολύ να το ξέρεις. Είσαι ανεξάντλητη και κάθε φορά με εντυπωσιάζεις ακόμη περισσότερο. Μα που τη βρίσκεις τόση έμπνευση;
    Πολλά φιλιά και συνέχισε με την ίδια όρεξη. Απολαμβάνω να σε διαβάζω και ναι μας έλειψες πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το ονομα που διαλεξες υπέροχο. και μοναδικό. Προσπαθησα να λυσω το γριφο αλλα φυσικα δεν τα καταφερα. Να τη χαιρεσαι γερη και ευτυχισμένη. Τ χρωματα που επελεξες στη γοργονα ειναι πολύ ιδιατερα επίση. Αλλα και απ' οτι ειδα στο instagram ησουν και εσυ μία κουκλα!!! Πολλά φιλια και σε σενα και στα κορίτσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κορίτσι, έχεις μεγάλο ταλέντο!!!!!!!! Διάβασα όλη τη λογική σου γύρω από την επιλογή του φ-α-ν-τ-α-σ-τ-ι-κ-ο-υ ονόματος που διάλεξες για το παιδί σου. Τι να πω! Έχω μείνει έκθαμβη. Το θέμα της βάφτισης επίσης πολύ ιδιαίτερο. Και τόσο ταιριαστό με το όνομα και το ζώδιο και το χαρακτήρα του μωρού σας! Πολύ σε χαίρομαι κορίτσι μου. Μπράβο μπράβο μπράβο
    Θέλω πολύ να δω το δεύτερο μέρος. Έχεις εξάψει τη φαντασία μου. Είμαι σίγουρη ότι θα αντικρίσω παραμυθένιο σκηνικό.
    Παρεπιπτόντως, έχεις ταλέντο και στη φωτογραφία. Δηλώνω θαυμάστρια σου :) Να χαίρεσαι τα κορίτσια σου. Καλότυχες και πάντα φωτισμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παρέλειψα να γράψω το όνομα μου. Με λένε Αριάδνη. Και να φανταστείς μέχρι πριν σε ανακαλύψω θεωρούσα ότι έχω σπάνιο όνομα. Τι να πουν οι κόρες σου; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα μπορούσα να γράψω πολλά αλλά θα αρκεστώ σε λίγα μιας και με έχεις καλύψει πλήρως σε όλες τις λεπτομέρειες! Αγάπησα τα γραφικά... εντάξει νομίζω μακράν η πιο γλυκιά γοργονίτσα που έχω δει. Λάτρεψα τα χρώματα μιας και ειδικά το κοραλλί είναι από τα αγαπημένα μου! Και φυσικά σε θαύμασα για ακόμη μία φορά για την κάθε λεπτομέρεια που σκέφτηκες... από τον χάρτη έως τα κομμένα γραμματάκια. Να σας ζήσει ξανά η Μελίβοια και να ει΄ναι πάντα τόσο γλυκιά όσο την περιγράφεις. Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Oυάου!! Τι να πω βρε Ασπασία μου!!! Ανυπομονώ για το μέρος Β', Γ' κλπ γιατί είμαι σίγουρη ότι έχετε κάνει καταπληκτικά πράγματα!
    Να σου ζήσει η Χριστίνα - Μελίβοια! Πάντα γερή και χαμογελαστή <3
    Φιλιά πολλά πολλά <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να σας ζήσει το μωρό σας! Να είναι πάντα ευτυχισμένη και να αποκτήσει ότι επιθυμεί στην ζωή της. Όλα άψογα για μια ακόμη φορά Ασπασία μου! Περιμένω με αγωνία την συνέχεια. Πολλά φιλιά και καλά να περνάτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. τι να πω! εντυπωσιακό! συγχαρητήρια για όλα!! να σας ζήσει η Χριστίνα Μελίβοια. είναι πολύ τυχερή με τέτοια μαμά και τόσο γλυκιά και πολυτάλαντη νονά. Εύη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η πιο γλυκιά γοργόνα για την πιο γλυκιά γοργονίτσα. Να σας ζήσει Ασπασάκι η Χριστίνα Μελίβοια. Πάντα χαρές να έχετε στο σπίτι σας. Όλα φαίνονται απίστευτα όμορφα. Πολλά πολλά φιλιά!

    ΥΓ. το όνομα που επέλεξες, μοναδικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Unπαίχτable! περιμένουμε με ανυπομονησία το μέρος βου!
    να σας ζήσει η νεοφώτιστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ευχαριστήθηκα διάβασμα :)
    Ευχαριστήθηκα φροντίδα και μεράκι & μπορώ επισήμως να σου ζητήσω να με υιοθετήσεις :)
    Επίσης, δεν κρατιέμαι για το μερος Β για τον πρόσθετο λόγο ότι λατρεύω Fiorello Photography και ανυπομονώ να δω τις εικόνες που φτιάξατε με την υπέροχη Μόνικα. Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ασπασία μου τι όμορφο όνομα! Να σας ζήσει η Μελίβοια λοιπόν, να είναι γερή και τυχερή, να είστε πάντα τόσο αγαπημένοι! Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από εσένα, όλα άψογα σχεδιασμένα κι οργανωμένα (κι εγώ μαζί με τις άλλες ανυπομονώ να σας καμαρώσω και στο β' μέρος). Έκπληξη για μένα κι η νονά σας, η γλυκιά Sugar Buzz, άξια Αθηνά μου! Σου στέλνω τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. να τη χαίρεστε,υγιής και καλότυχη!το τρέξιμο απέδωσε καρπούς και φυσικα κρατάω την 5η γραμμή από τη β' παράγραφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Υπέροχη και ευρηματική πρόταση για βάπτιση! Συγχαρητήρια για τον όλο σχεδιασμό και οργάνωση, φαίνεται πως έχεις μεράκι και φυσικά γούστο. Μπράβο στη Μόνικα για τις φωτογραφίες, είμαι σίγουρη πως θα ευχαριστηθείς το τελικό αποτέλεσμα, γιατί είναι ΣΟΥΠΕΡ στη δουλειά της (με ότι θετικό περιλαμβάνει η λέξη σούπερ) και στην Τζίνα... εξαίρετη και λεπτομερής δουλειά. Να χαίρεστε την κορούλα σας, να είναι ένα καλότυχο παιδί και να το καμαρώσετε έτσι όπως επιθυμείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ!!!
    Σας γράφω με μεγάλη καθυστέρηση, αλλά είναι η πρώτη φορά από τότε που ανέβασα την ανάρτηση, που κάθομαι σε laptop :) Βρίσκομαι διακοπές και συνεχίζω...
    Θα τα πούμε με το καλό όταν επιστρέψω μία και καλή :)
    Φιλάκια <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πόσο όμορφα όλα! Και το αίνιγμα τρέλα χεχε
    xo,
    ohmydarlingdeer.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Να σας ζήσει η Χριστίνα Μελίβοια! Να είναι πάντα γερή και ευτυχισμένη! Υπέροχα όλα, από την σύλληψη της ιδέας μέχρι την υλοποίηση! Χίλια μπράβο Ασπασία!
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Περιμένουμε το δεύτερο μέρος! μου έδωσες τρελή ιδέα για τα πτώρα γενέθλια της μικρής μου! ελπίζω να μην σε πειράζει! (θα σου απονείμω τα εύσημα στους καλεσμένους μου :) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Sophia OhMyDeer, Μαρίνα και Δάφνη, σας ευχαριστώ πολύ!!! Δάφνη, καθόλου δε με πειράζει! Ο λόγος που μοιράζομαι μαζί σας τέτοιες αναρτήσεις είναι μεταξύ άλλων για να σας δίνω και ιδέες. Πολύ χαίρομαι που τις βρίσκετε χρήσιμες :) Με το καλό το πάρτι σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Απιστευτο ονομα, πρωτον! Καταπληκτικο concept, δευτερον! Λατρευω την προσοχη στις λεπτομερειες και ανυπομονω να δω το 2ο μερος του post αφου κι εμεις στο Island οργανωνουμε την βαπτιση του μικρου μας. Και απ'ο,τι καταλαβα χρησιμοποιησες το Think Happy το οποιο θα χρησιμοποιησουμε κι εμεις οποτε χαιρομαι ηδη για τις επιλογες που καναμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Σε ευχαριστώ πολύ, πρώτον! Με το καλό βάφτισή σας, δεύτερον! :)))))))))))))

    Σε ευχαριστώ Effie! To Island είναι καταπληκτικό venue για διοργάνωση events! Το καλύτερο by far! Και εξαιρετικό φαγητό. Η ARIA γεύσεων (με την οποία συνεργάζεται) είναι από τα καλύτερα δοκιμασμένα caterings που υπάρχουν στην Αττική. Θα μείνεις κατενθουσιασμένη με την επιλογή σου :) Trust me ;) Σε ποιον από τους τρεις χώρους κλείσατε; Όσο για τη Χρυσούλα και τη ομάδα της, να είσαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα είναι σούπερ!!! Είναι εξαίρετη επαγγελματίας και άνθρωπος. Με το καλό και πάλι!!
    Φιλικά, Ασπασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χαιρομαι ιδιαιτερα και ανυπομονω να δω τι θα μου ετοιμασει η Χρυσουλα. Θα κανουμε την τελετη σε κλειστο οικογενειακο και φιλικο κυκλο στο εκκλησακι του Island και επειτα το cocktail party στο C-lounge. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πόσο καλόγουστα και μελετημένα όλα;;;; Εξαιρετικό το concept κι η εκτέλεσή του!
    Να χαιρεστε κι αυτη τη ζουζούνα σας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Να τη χαίρεστε! Λατρεύω το θέμα της βάπτισης, καθώς είμαι υποβρύχια φωτογράφος! Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts