2.4.15

Happy moments: Το πάρτι μας...στη λίμνη (rubber duck 1st birthday party)


Ούτε που το κατάλαβα πώς πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από εκείνη τη μέρα που η μικρή μελισσούλα ήρθε στην κυψέλη μας. Ο χρόνος κυλάει σαν νεράκι, η καθημερινότητα σε ρουφάει στη δίνη της και ώρες-ώρες δεν προλαβαίνεις να κοντοσταθείς λιγάκι να χαρείς τη ζωή σου σε σλόου μόσιον. Και ειδικά όταν έχεις δύο παιδιά, ο χρόνος που αφιερώνεις στο δεύτερο, σε σχέση με
αυτόν που αφιέρωνες στο πρώτο, είναι εκ των πραγμάτων λιγότερος και οι τύψεις πάνε και έρχονται. Και υπάρχουν στιγμές που δεν έχεις προλάβει να τις ζήσεις όπως θα ήθελες και όταν παίρνεις χαμπάρι τι έχει γίνει, οι στιγμές είναι πια παρελθόν. Για αυτό προσπαθώ όσο μπορώ να δίνω αξία σε ξεχωριστές στιγμές και φροντίζω να δημιουργώ όμορφες αναμνήσεις, γιατί αυτές είναι που μένουν στο τέλος.

Τα πρώτα μας γενέθλια, μου έδωσαν μία πολύ καλή αφορμή να ξεδιπλώσω τη δημιουργικότητά μου που ώρες-ώρες αισθάνομαι ότι είναι κλειδαμπαρωμένη μέσα μου, ασφυχτιά και ψάχνει λόγους για να βγει. Και μαζί με τη δημιουργικότητα, βάλτε και overdose φαντασίας και πασπαλίστε και λιγάκι υπερβολή από πάνω...και το γλυκό είναι έτοιμο! Βάλτε μία κούπα καφέ και αράξτε. Το σημερινό μου "γλυκό", λέγεται πάρτι για τα πρώτα γενέθλια της μπεμπούλας!

Δυσκολεύτηκα λίγο μέχρι να καταλήξω στο θέμα του πάρτι, καθώς διάφορα θέματα εναλλάσσονταν στο μυαλό μου μέχρις ότου το rubber duck (το γνωστό κίτρινο παπάκι) ήρθε να εγκατασταθεί για τα καλά στον αναποφάσιστο εγκέφαλό μου. Εκεί που ψαχνόμουν, τη λύση μου την έδωσε η ίδια η μπέμπα ένα βράδι που την έκανα μπάνιο. Πρώτη φορά -από τη γέννησή της- εκείνο το βράδι την άφησα για λίγη ώρα να παίξει με τα παπάκια της Δάειρας. Το μωρό τρελάθηκε από τη χαρά του, έβγαζε αλαλαγμούς και χοροπηδούσε στα νερά! Την ώρα που την έβγαζα από τη μπανιερίτσα δε, "κλείδωσε" σφιχτά σε κάθε παλάμη από ένα παπάκι και δεν τα άφηνε μέχρι την ώρα που αποκοιμήθηκε με τα παπάκια παραμάσχαλα. Στη θέα αυτή, "κλείδωσα" και εγώ το θέμα του πάρτι. Ο κύβος ερρίφθη. Το πάρτι μας θα γινόταν...στη λίμνη, και θα είχε πολλάαααααααααα παπάκια! 


 Το concept 
Τις επόμενες μέρες, άρχισα να δουλεύω το concept στο μυαλό μου...Μωρά παπάκια, μικρά παπάκια, πάπιες. Κάποια παπάκια θα βρίσκονται ήδη στη λίμνη, ενώ κάποια άλλα θα οδεύουν προς τα εκεί. Θα υπάρχουν ίχνη από παπάκια που θα δείχνουν το δρόμο προς τη λίμνη. Θα υπάρχει ακόμη και ασχημόπαπο. Άλλα παπάκια θα βρίσκονται με το κοπάδι, ενώ κάποια από αυτά που ξέφυγαν από την παρέα, θα έχουν χαθεί και θα αγνοούνται. Θα είναι τα λεγόμενα 'lost παπάκια'. Κάποια άλλα παπάκια δε, βγήκαν από τη λίμνη και τρύπωσαν σε μία παρακείμενη backyard (σημ. πίσω αυλή), βρήκαν μία σκάφη με σαπουνάδες και τσαλαβούτησαν μέσα. Όλα τα παπάκια θα είναι κίτρινα, το ασχημόπαπο θα είναι μαύρο και τα παπάκια της μπεμπούλας, οι φίλοι της που τη βοηθούν στο πάρτι, θα είναι φούξια. Τα χρώματα του πάρτι θα είναι κίτρινο και φούξια με πινελιές τιρκουάζ. Τα υλικά που θα κυριαρχούν θα είναι χαρτί, χαρτόνι, σπάγκος, ξύλο, τσίγκος και ψάθα, ώστε να παραπέμπουν στη φύση. Και φυσικά, θα υπάρχουν υφάσματα και κορδέλες στα τρία βασικά χρώματα που προανέφερα. Αυτά σε γενικές γραμμές...

 Το παρασκήνιο 
Αφού κατέληξα στο concept, άρχισα σιγά-σιγά τις προετοιμασίες. Έψαξα διάφορα printables στο internet, επειδή όμως ήθελα κάτι minimal ως design που να φέρει και συγκεκριμένα λεκτικά με παπιομηνύματα, τελικά αποφάσισα να τα σχεδιάσω μόνη μου. Βασίστηκα σε ένα ξεθωριασμένο περίγραμμα παπιού που βρήκα, το οποίο κυριολεκτικά του άλλαξα τα φώτα το χρώμα...και όχι μόνο! Η πρόσκληση, τα toppers για τα σνακς και τα γλυκά του μπουφέ, οι ετικέττες για τα καλαμάκια, οι ετικέττες για τις μπουκάλες, οι χάρτινες παπιοφιγούρες που έβαλα σε bamboo sticks, η επιγραφή της εισόδου, η επιγραφή για το photo booth, το banner με το 'happy birthday', τα μηνύματα για τις κορνίζες...όλα αυτά ήταν δικής μου έμπνευσης και σχεδίασης. Μόνο τα παπιο...ίχνη βρήκα έτοιμα και προσάρμοσα μόνο το μέγεθός τους. Όλα τα printables που σχεδίασα, τα έχω συλλέξει σε ένα αρχείο και θα σας τα χαρίσω στην επόμενη ανάρτησή μου για όσους επιθυμείτε να διοργανώσετε πάρτι με το ίδιο θέμα :) Εκτός από τα printables, δημιούργησα και κάτι υφασμάτινες γιρλάντες που θα σας δείξω παρακάτω.

Και μετά άρχισαν οι βόλτες σε μαγαζιά (με την μπουμπού παραμάσχαλα), οι βόλτες στο internet (με την μπουμπού επίσης παραμάσχαλα), οι αγορές. Ψαλίδια, χάρακες, κοπίδια, περφορατέρ, κόλλες, ταινίες, κορδέλες, σπάγκοι..."πήραν φωτιά" και το ξενύχτι "πήγε σύννεφο". Άλλωστε ο ελεύθερος χρόνος μου που θα μπορούσα να δουλέψω χωρίς συνεχείς διακοπές και πλήρως συγκεντρωμένη, ήταν μόνο τις ώρες που ξυπνάνε οι νυχτερίδες ή τις ώρες που ξυπνάνε τα κοκόρια. Γιατί πολύ απλά, αυτές είναι και οι ώρες που κοιμούνται τα παιδιά :)

Έναν μήνα προετοίμαζα αυτό το πάρτι με τις προετοιμασίες να έχουν εντατικοποιηθεί 2 εβδομάδες πριν και να τρέχουν με ταχύτητες φωτός, το τελευταίο 48ωρο. Παρά τις έγκαιρες προετοιμασίες, πάλι έτρεχα και δεν έφτανα μέχρι την τελευταία στιγμή και πάλι το προηγούμενο βράδι κατέληξα να κάνω ολονυχτία με espress-άκια, αφού κακά τα ψέματα, κάποια πράγματα αναγκαστικά γίνονται στο παραπέντε (τα φαγητά για να είναι φρέσκα και ο στολισμός για να μην κατεδαφιστεί από τα τέκνα). Πάλι δεν πρόλαβα να κάνω όλα όσα είχα προγραμματίσει. Κάτι cupcakes έμειναν στα σχέδια και μία υφασμάτινη φούξια-τιρκουάζ γιρλάντα από ρετάλια δεν κρεμάστηκε ποτέ στον μπουφέ και ας ξενύχτησα για πάρτη της ένα βράδι. Κάποια τυρομπαλάκια με σουσάμι και καρύδια δεν πλάστηκαν ποτέ μπαλάκια και έμειναν άλλειμμα για ψωμί και το βοηθητικό τραπέζι της κουζίνας με αυτά τα αλείμματα, τη μαρμελάδα κουμ κουάτ, το βούτυρο, το ψωμί, τα κρουασανοειδή, το τσάι και τον καφέ, παρέλειψα να το φωτογραφίσω. Δεν πρόλαβα ποτέ να φτιάξω σημαιάκια για τα ξύλινα κουταλάκια που ΘΑ έβαζα στα ποτηράκια με τις σαλάτες και επίσης τα κουταλάκια δεν μπήκαν ποτέ στις ατομικές σαλάτες και τα βαζάκια με το γιαουρτάκι, γιατί πολύ απλά -πάνω στο τρέξιμο της τελευταίας στιγμής- τα ξέχασα. Όπως επίσης ξέχασα η μπέμπα να φορέσει την φούξια κορώνα της ως τιμώμενο πρόσωπο της ημέρας και όταν το θυμήθηκα, το κεράκι της τούρτας ήταν πια σβηστό.

Η δε φωτογράφηση των πάντων έγινε -όπως συνήθως- την τελευταία στιγμή, αλλά και κατά τη διάρκεια άφιξης των πρώτων καλεσμένων...με την ψυχή στο στόμα. Προτίμησα -στο λίγο χρόνο που μου έμενε πριν χτυπήσει το κουδούνι- να αρπάξω τη φωτογραφική από το να αρπάξω το κραγιόν και τη μάσκαρα (κοινώς έμεινα αμακιγιάριστη), ο καιρός δεν ήταν καθόλου συμμαχός μου, αφού ο ήλιος έπαιζε κρυφτούλι πίσω από τα σύννεφα με αποτέλεσμα να μην είναι όλες οι φωτογραφίες με επαρκή φωτισμό και 4 παιδάκια που δεν κατάφεραν να έρθουν λόγω μίας ίωσης που ήταν σε έξαρση εκείνες τις μέρες, μείωσε τους λιλιπούτιους καλεσμένους μας σε 7 αντί για 11 που είχα αρχικά υπολογίσει. Αυτές ήταν σε γενικές γραμμές οι δυσκολίες/αναποδιές. Δυσκολίες πάντα θα συμβαίνουν, ο χρόνος ποτέ δε θα είναι αρκετός, όμως δεν πτοούμαστε, τα προσπερνάμε και εστιάζουμε στα θετικά.

Δε σας κουράζω άλλο όμως με το παρασκήνιο...

 Η πρόσκληση 

Η πρόσκληση ήθελα να είναι απλή, παιχνιδιάρικη και χαρούμενη. Νομίζω τα κατάφερα.


 Το σκηνικό της λίμνης (o μπουφές) 
Κεντρικό σημείο του πάρτι μας ήταν η λίμνη και ο περιβάλλων χώρος αυτής. Εκεί διαδραματιζόταν και το βασικό σκηνικό. Το ηχητικό background ήταν νερά που αναβλύζουν από πηγή, ένα μικρό ρυάκι και βατραχάκια. Όπως δηλαδή και στο brunch party μας στο...δάσος, όπου όμως εκεί είχα επιλέξει ήχους από ρυάκι, πουλάκια και τζιτζίκια.


Για βάση του μπουφέ επέλεξα ένα ριγέ κίτρινο-λευκό ύφασμα πάνω στο οποίο τοποθέτησα μία αυτοσχέδια λίμνη (σημ. τυρκουάζ χαρτί περιτυλίγματος που έκοψα σε σχήμα ακανόνιστο). Στη λίμνη μου υπήρχαν και νούφαρα και φυσικά πολλά παπάκια μικρά και πιο μικρά, με τις μαμάδες τους.


Σε μία κεραμική βάση τούρτας που προμηθεύτηκα από το happy teapot ειδικά για την τούρτα (αλλά διαπίστωσα εκ των υστέρων ότι η τούρτα ήταν πολύ μεγάλη και δε χωρούσε), τοποθέτησα ένα γιγάντιο παπί στο οποίο έδωσα το girly touch με έναν αυτοσχέδιο φούξια φιόγκο που στερέωσα στο κεφάλι του. Το παπί αυτό μαζί με τα φούξια παπάκια, ήταν οι πρωταγωνιστές του πάρτι μας. Και εκεί πιο δίπλα, ο αριθμός 1, μας θύμιζε ότι η μπεμπούλα μας είναι ήδη 1 έτους!


 Οι αλμυρές και γλυκές λιχουδιές μας και τα ροφήματα
Ο μπουφές ήταν γεμάτος γλυκές και αλμυρές λιχουδιές, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν από το βιβλίο Party της Αθηνάς Πάνου.


Κεντρικό ρόλο διαδραμάτιζε και μία μαμά πάπια που κλωσσούσε τα αυγουλάκια της (σημ. βραστά χωριάτικα αυγά για τα παιδάκια) στη φωλιά της δίπλα στη λίμνη.


Και δίπλα στην μαμά πάπια το μικρό παπάκι της, τη μιμούνταν κλωσσώντας και αυτό κάτι αυγά...ορτυκιού και συνομιλούσε παράλληλα με ένα φιλαράκι του :)


Στην άκρη της λίμνης είχαν φυτρώσει βούρλα (σημ. λουκάνικα Φρανκφούρτης σε ψηλά bamboo sticks) και από πίσω τους άγρια λουλουδάκια (σημ. sticks με τοματίνια και edam σε ψηλά bamboo sticks)...



...και στην ακρολιμνιά, μέσα στις καλαμιές, κρυμμένα δυο αυτοσχέδια χάρτινα παπιά.


Ατομικά μπουκαλάκια με χυμό πορτοκάλι και κίτρινα ριγέ καλαμάκια, είχαν τοποθετηθεί στο...γκαζόν του backyard που βρισκόνταν στην άκρη της λίμνης. Τα καλαμάκια έφεραν την ετικέττα gloo gloo που προέτρεπε τα παιδάκια να ρουφήξουν την πορτοκαλάδα τους μονορούφι :)


Για γκαζόν χρησιμοποίησα χαρτί περιτυλίγματος με μοτίβο γκαζόν (θα σας το δείξω και πιο κάτω) και Νορβηγικό moss (αυτό που φαίνεται σαν χόρτο) για πιο ζωντανό φυσικό αποτέλεσμα.


Εκεί λίγο πιο πέρα, ένας ξυλοκόπος είχε παρατημένους λίγους κορμούς δέντρων, οι οποίοι αποτέλεσαν και τη βάση για τις μπουκάλες με τους χυμούς για τους μεγάλους.


Οι μπουκάλες έφεραν την ετικέττα 'splash' αφού αυτός είναι ο ήχος του χυμού όταν χύνεται στο ποτήρι, όπως ακριβώς κάνει ένα παπάκι που τσαλαβουτάει στα νερά: splash, splash...


Εκτός όμως από τις ετικέττες gloo gloo και splash, σχεδίασα toppers με διάφορα μηνύματα: sweet duck (για τις γλυκές λιχουδιές), salty duck (για τις αλμυρές λιχουδιές)...


...ungly duck (για τις κακομούτσουνες λιχουδιές), happy 1st birthday, quack quack, plits plats (για όλες τις λιχουδιές), lost duck (για τα παπάκια που ξέφυγαν από το κοπάδι). Για τον μπουφέ χρησιμοποίησα υλικά που παραπέμπουν σε εξοχή και φύση: τσίγκινα κουβαδάκια για τα μαχαιροπίρουνα και τις κίτρινες και τυρκουάζ χαρτοπετσέτες, τσίγκινα δεν_ξέρω_πώς_τα_λένε για τα περισσότερα snacks του μπουφέ, stands από χαρτόνι για τα ομελετάκια και τα cookies...


Με τη βοήθεια του βιβλίου 'Party' έφτιαξα μους σοκολάτας γάλακτος με τριμμένο μπισκότο και πολύχρωμα καραμελάκια...


...μπουκιές τορτίγιας με κοτόπουλο, τυρί κρέμα, πιπεριές φλωρίνης, γκούντα, φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό, ομελετάκια με γιαούρτι, λουκάνικο, γραβιέρα, σάντουιτς με πέστο μαϊντανού, τομάτα και μανούρι (σε μπαγκέτα πολυτελείας αλλά και μπαγκέτα σικάλεως), ποτηράκια πατατοσαλάτας, ποτηράκια μακαρονοσαλάτας, σφολιατάκια με 4 τυριά και σφολιατάκια με καπνιστή γαλοπούλα και τυρί Leerdamer (παραλλαγές των σφολιατοπιτσακίων της Αθηνάς). Εκτός βιβλίου έφιαξα κεφτεδάκια (συνταγή της γιαγιάς), βαζάκια με γιαούρτι, musli και cranberries και φυσικά τα λουκάνικα Φρανκφούρτης (aka βούρλα της λίμνης) και τα sticks με edam και τοματίνια (aka λουλουδάκια του αγρού).


Όσα παπάκια σκόρπισαν στα φαγητά, είχαν απολυμανθεί με ζεστό νερό, σόδα και λευκό ξύδι.


Από την άλλη πλευρά της λίμνης υπήρχε το backyard. Εκεί άλλα παπάκια (σημ. cake pops) λιαζόταν στο γκαζόν της αυλής...


...ενώ κάποια άλλα είχαν τσαλαβουτήσει σε μία σκάφη με σαπουνάδες (σημ. λευκά marshmallows)...


Επίσης υπήρχαν macarons με γεύση λεμόνι...


...και 12 cookies παπάκια για τα παιδάκια καλεσμένους της μπέμπας (συμπεριλαμβανομένης της Δάειρας της αδερφούλας της).


Τα cake pops, τα macarons, τα cookies και η τούρτα, έγιναν όλα παραγγελία στο The Sweet Spot (που ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα) βάσει φωτογραφιών που βρήκα στο internet και τους έδειξα ζητώντας κάποιες μικρές παραλλαγές. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα τόσο αισθητικά όσο και γευστικά, αφού όλα είναι προσεγμένα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.

 Η τούρτα 
Η τούρτα μας είχε γεύση oreo cookies και σοκολάτα. Επειδή -όσο και αν φάγαμε- ήταν αδύνατον να καταναλωθεί στο πάρτι ούσα 6 ολόκληρα κιλά, τη μοίρασα στους καλεσμένους κατά την αποχώρησή τους. Καλοκαιράκι και βάφτιση έρχεται και δεν είμαστε για extra παχάκια...


 Το τραπέζι των μικρών 
Όπως σε όλα τα πάρτι που διοργανώνω στο σπίτι, οι μικροί είχαν το δικό τους τραπέζι.


Μπροστά σε κάθε πιάτο, μία τiρκουάζ χαρτοπετσέτα προσωμοίωνε μικρή λιμνούλα στην οποία κολυμπούσε ένα παπάκι.


Γιαουρτάκι, τυράκι, κρουασάν βουτύρου, μηλοπιτάκια και ψωμί με nutella για αρχή.


 Η διακόσμηση του χώρου 
Στην πόρτα της εισόδου, μία ρακέτα που "έντυσα" με το θέμα του πάρτυ, καλωσόριζε τους καλεσμένους και ίχνη από παπάκια έδειχναν τη διαδρομή που αυτά είχαν ακολουθήσει για να πάνε στη λίμνη (έφτιαξα και μία επιγραφή για το photo booth, που αρχικά είχα υπολογίσει να λάβει χώρα σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο, όμως δεν πρόλαβα να το στολίσω με γιρλάντες, οπότε η επιγραφή στόλισε την πόρτα του playroom και photo booth έγινε τελικά το background του μπουφέ).



Τα ίχνη των παπιών ανέβαιναν στην πόρτα και περίπου στο ύψος των 80 cm, έστριβαν δεξιά. Γιατί άραγε; Μα γιατί τα παπάκια συνέχιζαν πάνω στον βοηθητικό πάγκο της εισόδου τη διαδρομή τους προς τη λίμνη. Έδειχναν στους καλεσμένους τον δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσουν για να βρουν τη λίμνη.

 Πηγαίνοντας προς τη λίμνη 
Στον πάγκο της εισόδου έστρωσα χαρτί περιτυλίγματος με μοτίβο γκαζόν (το ίδιο που έβαλα και στη βάση από τα ατομικά μπουκαλάκια με τις πορτοκαλάδες). Εκεί πάνω συνεχίστηκαν τα ίχνη των παπιών που είχαν προπορευτεί καθώς επίσης και κάτι παπάκια που είχαν ξεμείνει και δεν είχαν φτάσει ακόμη στον προορισμό τους.


Κατά μήκος του πάγκου έστησα λευκές κορνίζες οι οποίες έφεραν από ένα διαφορετικό μήνυμα η καθεμία. Η σειρά εμφάνισης έχει μία λογική.


Από το πλήθος των παπιών...


...ξεχωρίζει ένα φούξια παπάκι...


...το οποίο αρχίζει να μιλάει εκ μέρους της μπεμπούλας και λέει διάφορα, όπως π.χ. ότι σήμερα είναι τα γενέθλιά της...


...πόσο μεγάλωσε...


...προτρέπει τον κόσμο να ευχαριστηθεί το πάρτι...


...και τους ευχαριστεί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα!


Πίσω από τον μπουφέ κρέμασα σε σπάγγο με ξύλινα μανταλάκια ένα αυτοσχέδιο banner με το 'happy birthday' και από κάτω μία αυτοσχέδια φούξια ριγέ υφασμάτινη γιρλάντα, κρεμόταν με τον ίδιο τρόπο. Ίδια γιρλάντα με τριγωνάκια κρέμασα και στην είσοδο του καθιστικού...


Το κάδρο που υπάρχει πίσω από την τραπεζαρία, καλύφθηκε με ψάθα.


Έφτιαξα και στρογγυλά καρτελάκια μη παπιομηνύματα τα οποία εκτός από toppers και ετικέττες, κρεμάστηκαν με κορδέλες και συμπλήρωσαν τη διακόσμηση.


Στο βάθος στον ορίζοντα μακριά από τη λίμνη (στο τζάκι δηλαδή) υπήρχαν τέσσερις...λόφοι με ανεμόμυλους. Χρησιμοποίησα τα ανεμομυλάκια από το στολισμό του μαιευτηρίου στα οποία αντικατέστησα τις μελισσούλες με παπάκια και τα στερέωσα σε άδεια κουτιά από κρέμα της μπέμπας, τα οποία διακόσμησα κατάλληλα.


Κορδέλες, καρτελάκια με παπιομηνύματα, μπαλόνια και φαναράκια ήταν τα βασικά στοιχεία της διακόσμησης.


 Το χαμένο παπάκι και το ασχημόπαπο 
Στο μπαλκόνι κίτρινα χάρτινα αυτοσχέδια παπάκια πάνω σε ψηλά bamboo sticks διακοσμούσαν το θρούμπι.


Ένα παπάκι που χάθηκε στις φυλλωσιές...


...και ένα ασχημόπαπο, συμπλήρωναν το σκηνικό.


 Τα δωράκια για τα παιδιά 
Για τα παιδιά επέλεξα να φτιάξω κούπες τις οποίες αμπαλάρισα με διάφανο χαρτί, καρτούλα "with love" (δικού μου design) και ένα rubber duck δώρο μαζί με την κούπα για κάθε παιδάκι.


Και η Δάειρα είχε δωράκι από την αδερφούλα της!


 Σβήνοντας τα κεράκια 
Μπαμπάς και τρεις Χάριτες, φορούσαμε Τ-shirt με παπάκι και λεκτικό quack quack. Κίτρινο παπάκι εμείς, φούξια παπάκι η μπεμπούλα για να ξεχωρίζει. Λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά (νομίζω) είναι αυτό το γιγάντιο -σε σχέση με τα κλασικά- ροζ κεράκι για την τούρτα που στερεώνει ο μπαμπάς στην παρακάτω φωτογραφία. Μόλις το είδα μπροστά μου, ενθουσιάστηκα! Και το πήρα χωρίς δεύτερη σκέψη.


Μετά την τούρτα, σειρά είχε το σπάσιμο της μπαλονοκατασκευής. Η μπέμπα χάζεψε και τα πιτσιρίκια τρελάθηκαν με τα μπαλονάκια που αιωρούνταν.


 Διασκεδάζοντας 
Τα παιδιά τα απασχόλησε δημιουργικά μία παιδαγωγός που βρήκα από τη Νannuka την τελευταία στιγμή. Όλα έγιναν σε μία διαδρομή με το αυτοκίνητο από το κέντρο -που είχα κατέβει για δουλειές- μέχρι το σπίτι μας. Λίγο internet στα κόκκινα φανάρια και κάποια τηλεφωνήματα με ανοικτή ακρόαση (αν με διαβάζει κανένας αστυνομικός - χεχε) και μέχρι να φτάσω, η κοπέλα είχε βρεθεί και το ραντεβού είχε κλειστεί. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια της Ναταλί (Λεβή) η οποία ασχολήθηκε προσωπικά με την περίπτωσή μου (Ναταλί χίλια ευχαριστώ!!!) και με βοήθησε στο να βρω εύκολα και γρήγορα το κατάλληλο άτομο στο παραπέντε. Η κοπέλα απασχόλησε δημιουργικά τα παιδάκια για 4 ώρες με παιχνίδι, επιλεγμένα από την ίδια όμορφα παιδικά τραγουδάκια, face painting, ζωγραφική.

Βρήκα χαρτί που προσωμοιώνει κορνίζα (μα δεν είναι φοβερό;;;!!!) και εκτύπωσα πάνω του λευκά παπάκια. Τα κάδρα μου είναι έτοιμα για τους μικρούς Πικάσο.


Κοιτάξτε πόσο ομόρφυνε ο τοίχος! Κάθε παιδάκι έχει τον τρόπο του...


Κάναμε face painting...


...και κάποια στιγμή -πριν το καταλάβω- το παπιοσκηνικό γκρεμίστηκε και τα παπάκια σκόρπισαν σε όλο το σπίτι: κάτω από τα τραπέζια και τις καρέκλες, τους καναπέδες, το playroom, το νεροχύτη...Παπιοχαμός παντού! Εδώ η Δάειρα χωμένη κάτω από την τραπεζαρία.


Είχα ετοιμάσει και κάτι photo props με τα οποία διασκεδάσαμε και βγάλαμε αρκετές φωτογραφίες μικροί και μεγάλοι (σας δείχνω μόνο μία δική μου ενδεικτική)...


Τα περάσαμε πάρα πολύ όμορφα! Αξέχαστα! Έτσι ακριβώς όπως ήθελα να μείνει σε όλους μας το πρώτο πάρτι γενεθλίων της μπεμπούλας μας. Η δε μπέμπα, παρόλο που συνηθίζει να κοιμάται τρεις φορές μέσα στην ημέρα πριν το βραδινό της ύπνο, εκείνη τη μέρα έμεινε τελείως άυπνη. Χαιρόταν τόσο πολύ με όλο αυτό το τζέρτζελο, το τόσο χρώμα, τη μουσική και τον κόσμο, που δεν έκλεισε μάτι και ήταν συνεχώς σε υπερδιέγερση από την χαρά της και χαμογελαστή. Πραγματικά το χάρηκε τόσο που δεν το φανταζόμουν! Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι επειδή το πάρτι έγινε μία εβδομάδα μετά την ημερομηνία των γενεθλίων της, ανήμερα των γενεθλίων της είχαμε κάνει ένα smash cake. Αυτό το cake δεν έγινε ποτέ smashed. Το κοίταζε, το ξανακοίταζε κ άρπαξε -προσεχτικά- μόνο το κεράκι :)


 Το δώρο της μπέμπας 
Το δώρο της μπέμπας ήταν ένα ζεστό μπανάκι με τα παπάκια της, το ίδιο απόγευμα κατά την αποχώρηση των τελευταίων καλεσμένων. Αρκετά από τα μωρά και μικρά παπάκια δε συμμετέχουν στο μπάνιο αφού τα ξετρύπωσα τις επόμενες μέρες από διάφορα σημεία του σπιτιού που είχαν χαθεί (κάτω από τους καναπέδες και τα κρεβάτια, σε κουτιά από παιχνίδια, σε συρτάρια). Τα πιτσιρίκια τα είχα χώσει σε σημεία που δε φανταζόμουν.


 Ευχαριστίες 

♥ Ευχαριστώ τον μάι χάσμπαντ για την πολύτιμη βοήθεια κατά το τελευταίο 24ωρο καθώς επίσης για την ανοχή που έδειξε κατά τον τελευταίο μήνα. Ξέρει αυτός ;)

♥ Ευχαριστώ την αδερφούλα μου που ήταν ευχάριστη έκπληξη όταν μας επισκέφτηκε αναπάντεχα και μου απασχόλησε τα τέκνα όσο έκανα τις τελευταίες προετοιμασίες.

♥ Ευχαριστώ τη Λευκή από το Happy Teapot για την ευγενική χειρονομία της να χαρίσει για το πάρτι της μπεμπούλας μας 12 μπουκαλάκια, 30 κίτρινα ριγέ καλαμάκια και 48 χάρτινες κίτρινες θήκες για cupcakes (που δεν χρησιμοποίησα τελικά καθώς δεν πρόλαβα να φτιάξω cupcakes), συνολικής αξίας 48 ευρώ! 'Ήταν μεγάλη έκπληξη για εμένα :) Και ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη ήταν όταν η Λευκή μου είπε ότι είναι αναγνώστρια του blog μου εδώ και καιρό. Για όσους δε γνωρίζετε, στο e-shop Happy Teapot θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία από είδη πάρτι, διάφορα διακοσμητικά για cupcakes και γλυκά αλλά και μικρούς θησαυρούς για να δημιουργήσετε μοναδικές προτάσεις για τα πάρτι σας και όχι μόνο.

♥ Ευχαριστώ την ομάδα της Nannuka και ειδικότερα τη Ναταλί που ασχολήθηκαν με πραγματικό ενδιαφέρον να μου βρουν λύση της τελευταίας στιγμής για την κοπέλα που έψαχνα να απασχολήσει δημιουργικά τα παιδάκια. Για όσους δε γνωρίζετε, η Nannuka είναι η πρώτη online πλατφόρμα αναζήτησης και αξιολόγησης επαγγελματιών για το παιδί στην Ελλάδα με τρόπο γρήγορο, εύκολο και ασφαλή. Αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των γονιών, που αναζητούν επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων για τα παιδιά τους και των επαγγελματιών, που αναζητούν εργασία.

♥ Ευχαριστώ την Αθηνά Πάνου που με το βιβλίο της Party μου έλυσε τα χέρια και ας κλείστηκα 14 ώρες σερί στην κουζίνα την προηγούμενη μέρα για να κουζινοδημιουργήσω :) Ήταν πραγματικός μπούσουλας για εμένα οι προτάσεις της.

♥ Ζητώ συγγνώμη από τα παιδάκια μου, καθώς δεν τους αφιέρωσα πολύ ποιοτικό χρόνο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών.

Και όχι, δεν πήρα κάποιο Όσκαρ. Απλά νιώθω ευγνωμοσύνη και θέλω να το πω. Θα ακολουθήσει ανάρτηση με όλα τα printables του πάρτι που σας υποσχέθηκα.

Ελπίζω να μη σας κούρασα :) Για ό,τι απορίες έχετε, μπορείτε να μου στείλετε e-mail στο daeira.mommy@gmail.com ή να μου αφήσετε μήνυμα τσακ-μπαμ στη φόρμα που θα βρείτε εδώ ή να με ρωτήσετε απλά σε κάποιο σχόλιο. Σας φιλώ!

Photos by My Lovable Baby

Εάν είσαι νέος αναγνώστης και σου αρέσει το My Lovable Baby, πες το μας με ένα Like. Η Δάειρα, η μπεμπούλα και εγώ, σε ευχαριστούμε και σου στέλνουμε από ένα φιλάκι :)





82 σχόλια :

  1. Να την χαίρεστε !!!!καθε καλο για τη μπαμπούλα σας!!παντα εύλογημενη και ευτυχισμένη!!!μια φορά μόνο δε φτάνει για να θαυμάσεις αυτό το πάρτυ !!!εκανες εξαιρετική δουλειά!!τ θέμα δε,πολυ πρωτότυπο ,προσεγμένα όλα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια!εκανες καταπληκτική δουλειά!!σου αξίζουν πολλα συγχαρητήρια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασπασία, σκέψουν να μαζευόμασταν όσες το έχουμε με τα πάρτι και να ετοιμάζαμε ένα μεγαλύτερο πάρτι...τι θα γινόταν! Να το σκεφτούμε σοβαρά! :D Καταπληκτικά όλα, καλαίσθητα, ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, μπράβο σου! Να σας ζήσει και πάλι η μπεμπούλα και με το καλό η βάφτισή της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικό πάρτυ!!
    να πω την αλήθεια όταν διάβασα για παπάκι δεν πολυτρελάθηκα αλλά το έχεις στήσει τόσο καλά, τόσο επαγγελματικά που τελικά άλλαξα γνώμη! άρτια διοργανωμένο!!!! μήπως να αλλάξεις δουλειά? να την χαίρεστε και απο εδω και να είναι πάντα γερή και χαμογελαστή σε όλη της την ζωή (μεγάλωσε και αυτό το ζουζούνι)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Ασπασία μου!! Υπερπαραγωγή το πάρτυ σας !! Απλά τέλειο !! Έχω ενθουσιαστεί !! Να την χαίρεστε την μπέμπα σας !! Και του χρόνου με υγεία !! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να την χαίρεστε την όμορφη! Πάντα να περνάτε στα υπέροχα πάρτι που διοργανώνεις. Κάθε φορά μένω με το στόμα ανοικτό, ειλικρινά. Έχεις υπέροχη ματιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ασπασια....Ασπασια.....Καθε φορα με αφηνεις αφωνη..!!!!! Τοσο προσεγμενα όλα,μέχρι την τελευταια λεπτομέρεια(βλ. χαρτοπετσετα-λιμνουλα με παπακι). Μπραβο !!! Να χαιρεσαι τα κοριτσακια σου!!!! Να ξερεις πως ηδη κανω αναζητηση για το παρτυ της μικρης μου!!(Σεμπτεμβρης) χαχα Φιλακια πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά.... δεν υπάρχεις! Σπάνια μένω να διαβάσω τόσο μεγάλες αναρτήσεις, δεν πολυ-συμπαθώ και τα παπάκια..... αλλά με κράτησες κολλημένη στην οθόνη μου όσο δε φαντάζεσαι! Να χαίρεσαι τα κοριτσάκια και την οικογένειά σου και πολλά συγχαρητήρια για την όρεξη, το ταλέντο και το super αποτέλεσμά σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να την χαίρεστε την μπεμπούλα σας, υπέροχο αποτέλεσμα για άλλη μια φορά, μήπως να το κάνεις επάγγελμα? Φαντάσου τι έχει να γίνει στην βάπτιση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχα όλα Ασπασία! Κάθομαι εδώ και ώρα και χαζεύω όλα όσα ετοίμασες! Έγραψες για άλλη μια φορά με τη σημασία που δίνεις στη λεπτομέρεια!

    Να σας ζήσουν τα κουκλιά σας, να τα χαίρεστε και πάντα να βρίσκετε αφορμές για να γιορτάζετε και να περνάτε όμορφα!

    Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φανταστικά όλα!!!Το έκανες πάλι το θαύμα σου,το περίμενα,δεν μπορώ να πω αλλά πάντα με αφήνεις με το στόμα ανοιχτό!Η οικογενειακή φωτογραφία με τα μπλουζάκια σας με έκανε να χαμογελάσω και θέλω να ευχηθώ σε όλους να είστε πάντα καλά και υγιείς και να έχετε μόνο χαρές στο σπίτι σας!Τις καλύτερες ευχές μου για το μικρό πλασματάκι σας,να την δείτε να μεγαλώνει ευτυχισμένη και δυναμική σαν εσένα Ασπασάκι!
    Πολλά φιλιά!!quack quack ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ασπασία μου να την χαίρεσαι την μπεμπούλα σου!!! Εχω μείνει άφωνη με όλο το πάρτι! Από το θέμα , τις κατασκευές, τις απίστευτες λεπτομέρειες, την διακόσμηση, το στήσιμο!!!! Χιλια μπράβο για όλα!!!! Καταπλήκτικά!!! Είσαι απίστευτη και πραγματικά σε θαυμάζω!!!!! Σ ευχαριστώ για την αναφορά σου!!!! Θα είμαι στην διάθεσή σου πάντα για ότι χρειαστείς!!! Λευκή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. να την χαίρεστε, ή μάλλον, να τις χαίρεστε! και αυτές να χαίρονται τη μανούλα τους που με τόσο μεράκι, και πραγματικό επεγγελματισμο οφείλω να πω, τους ετοιμάζει τέτοιες μοναδικές στιγμές! super όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ένα πάρτι υπερπαραγωγή, μπράβο Ασπασία! Είσαι χρυσοχέρα, με άψογη αισθητική! Να την χαίρεστε τη μπεμπούλα σας! Πάντα τέτοια σας εύχομαι! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πραγματικά είσαι η ίδια η έμπνευση!!!!!!!!!!!Συγχαρητηρια!!!!!Να χαιρεσαι την κορούλα σου και πάντα να μας εμπνέεις!!!!!! Χρύσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καταπληκτικό πάρτυ για ακόμα μία φορά!!!!Να την χαίρεσαι την μικρή σου, να ναι γερή και καλότυχη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΟΛΑ!!!!!! Δεν παίζεσαι!!!!!!!!! Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω. Άψογη αισθητική, απίθανες ιδέες, επαγγελματικό αποτέλεσμα!!!!!!! Να χαίρεσαι τα κορίτσια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εντυπωσιάστηκα!! Υπέροχα χρώματα και πολύ όμορφο θέμα ειδικά για πάρτι πρώτων γενεθλίων. Τα βούρλα, η πάπια κλώσσα, οι σαπουνάδες, η τούρτα, τα cookies, τα κάδρα, τα μπλουζάκια σας, όλα! Το πόσο όμορφα τα συνδύασες σαν σκεπτικό και υλοποίησες ένα ολόκληρο στόρι. Πραγματικά εντυπωσιακό. Χίλια μπράβο. Συγχαρητήρια και λίγα λέω. Εκπληκτικές φωτογραφίες. Να σας ζήσει η μπέμπα (αλήθεια όνομα της βρήκατε;). Πάντα τέτοια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Άννα! Κάτι βρήκαμε (όνομα εννοώ). Είμαστε μεταξύ δύο, αλλά μέχρι τη βάφτιση θα καταλήξουμε (ελπίζω). Αλλιώς θα το παίξουμε κορώνα-γράμματα. Χαχα :)

      Διαγραφή
  18. Η μπεμπούλα είναι πολύ τυχερή που σε έχει μαμά. Και η Δάειρα επίσης. Και οι καλεσμένοι των πάρτι που διοργανώνεις επίσης. Και ο άντρας σου επίσης. Υποκλίνομαι στο ταλέντο σου!!!
    Μαίρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έχεις την απίστευτη ικανότητα να μας αφήνεις άφωνους!Σκέφτηκες ένα θέμα, το οποίο αρχικά δεν ακούγεται εντυπωσιακό, και το "απογείωσες". Ειλικρινά ένιωσα συγκίνηση από την απέραντη αγάπη και φροντίδα που δείχνεις στην οικογένειά σου. Οι αναμνήσεις που δημιουργείς για τα κορίτσια σου είναι μοναδικός θησαυρός, γιατί ακόμη και εάν δεν θα μπορούν οι ίδιες να θυμηθούν τα πρώτα τους πάρτυ, θα υπάρχουν πάντα οι υπέροχες φωτογραφίες σου για να ανατρέχουν. Θα ευχηθώ λοιπόν χίλια χρόνια στο κοριτσάκι σας και σε εσάς να είσαστε πάντα δίπλα τους γεροί και ευτυχισμένοι!
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πρώτα απ'όλα να χαίρεσαι τη μπεμπούλα σου! Να είναι γερή και τυχερή στη ζωή της και πάντα να γίνεται αφορμή να διοχετεύεις τη δημιουργικότητά σου και το ταλέντο σου!
    Δεν θα το πιστεύψεις αλλά ήρθα και εγώ σε αυτό το πάρτυ! Τέτοια άισθηση έχω... Είδα όλα τα παπάκια σας ένα-ένα. Άκουσα τον ήχο της λιμνούλας... Υπέροχο πάρτυ, ξεχωριστό, υπέροχο και πλούσιοπάροχο σε όλα του! Συγχαρητήρια Ασπασία, για όσα σκέφτηκες, σκηνοθέτησες και ετοίμασες! Μπράβο, μπράβο, μπράβο!
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ασπασια τι να σου πω.... λίγο θα είναι. Είσαι μια καταπληκτική μαμά! Μπράβο σου! Να τις χαιρεσε τις κοριτσάρες σου! Και να σε χαίρετε και εσένα η υπέροχη famiglia σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εμένα το παπάκι μου αρέσει σαν θέμα! Και μου αρέσει πολύ και το κίτρινο για πρώτο πάρτυ! (ki εμείς είχαμε κάνει κίτρινο-sunshine). Το τραπέζι σας το έφτιαξες φανταστικό και τρελάθηκα με τα λουκάνικα! Είναι και ωραία ιδέα τα ατομικά φαγάκια τελικά, σαλάτες, γλυκά κτλ. Μπαλόνια και παπάκια παντού! Τα μικρά θα τρελάθηκαν φαντάζομαι! Δεν προσπάθησα βέβαια να μετρήσω τα παπάκια σας... υπολογίζω γύρω στα 100-120!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ κουκουβαγιούλα!
      Αν και δε θέτεις άμεσο ερώτημα, θα σου απαντήσω καθώς αυτή την απορία την είχαν και άλλοι. Θα σου κάνω copy-paste την απάντηση που έδωσα σε μία φίλη στο FB (αν δεν την είδες ήδη):

      Λοιπόν, έχουμε και λέμε: 1 παπάκι γίγας + 6 πάπιες με 3 μικρά παπάκια η καθεμία (δηλ. 18) + 4 (ορφανά) φούξια παπάκια + 1 (ορφανό) λευκό (που δε χρησιμοποίησα τελικά) + 80 (αν θυμάμαι καλά) μωρά παπάκια + 1 ασχημόπαπο μαύρο που ήδη είχα και ήταν ολοκαίνουριο (σημ. τα παπιά της Δάειρας δεν τα χρησιμοποίησα γιατί ήταν μεταχειρισμένα). Οπότε, το κοπάδι μου αποτελούνταν από 111 παπάκια :)

      Το νούμερο ήταν τυχαίο, αλλά τελικά πολύ μου άρεσαν οι 3 άσσοι στο 1ο μας κεράκι.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  23. Δεν έχω λόγια, πραγματικά!! Είναι όλα τόσο υπέροχα!! Κρίμα που τα δικά μας γενέθλια είναι καλοκαιρινά και τα γιορτάζουμε στο νησί μας, αλλιώς θα σου ζητούσαμε να τα διοργανώσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εντάξει, έχεις φύγει χιλιόμετρα μπροστά. Πολύ μπροστά όμως!! Τι να λέμε τώρα....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ​Τι να πρωτοσχολιάσω βρε υπέροχο κορίτσι που μεγαλούργησες πάλι;
    Καταρχήν θα πω ένα τεράστιο χρόνια πολλά στην μπεμπούλα σας! Να το χαίρεστε το κοριτσάκι σας :)
    Και ένα τεράστιο μπράβο σε σένα που αυτή τη φορά ξεπέρασες τον εαυτό σου (πάλι... και μέχρι τη βάφτιση υποθέτω).
    Μου άρεσε πάρα πολύ το θέμα του πάρτι σας. Πολύ γλυκό, χωρίς να είναι κοριτσίστικο​ (aka πηγμένο στα ροζ και φούξια)​.
    Θέλω να μου πεις πόσα πλαστικά παπάκια αγόρασες!!!​ Είναι άπειρα καλέ!​
    Τα printables μου άρεσαν πολύ και το καλό όταν τα φτιάχνεις μόνος σου είναι ότι τα κάνεις ακριβώς έτσι όπως τα θέλεις και τα έχεις φανταστεί.
    Μου άρεσε πολύ το χορταράκι και οι κορμοί των δέντρων (θέλω και εγώ για τις φωτογραφίσεις μου χε χε).
    Και τα τσίγκινα που δεν έχουν όνομα επίσης!
    Πολύ ωραία η επιλογή φαγητών, είμαι σίγουρη ότι όλοι ενθουσιάστηκαν!​ Εμένα πάντως με έκανες να πεινάσω και μόνο από τις φωτογραφίες και το προσεγμένο στήσιμο του μπουφέ.​
    Γέλασα πάρα πολύ με την πρόταση σου "Όσα παπάκια σκόρπισαν στα φαγητά, είχαν απολυμανθεί με ζεστό νερό, σόδα και λευκό ξύδι."​ :) :) :)
    ​Όχι παίζουμε!​
    ​Τα cake pops πάρα πολύ χαριτωμένα και η τούρτα σας υπέροχη.
    Σούπερ η λεπτομέρεια στο παιδικό τραπεζάκι με την τιρκουάζ χαρτοπετσέτα και το παπάκι που κολυμπούσε!
    Τι άλλο μου άρεσε πολύ; τα δωράκια για τα πιτσιρίκια! Πόσο φοβερές αυτές οι κούπες!
    Και βρήκες και χαρτί που προσομοιώνει κορνίζα! Γιατί φυσικά μόνο εσύ τα ανακαλύπτεις αυτά!!
    Είστε πολύ όμορφοι στην οικογενειακή σας φωτογραφία που είστε σεταρισμένοι με τα μπλουζάκια σας!
    Ζήλεψα το δωράκι της μπέμπας... θέλω κι εγώ!!
    Τέλος, γιατί πρέπει να στο πω και αυτό, είδα την κουζίνα σας και μου θύμισε πολύ σε design τη δική μας :)
    Αγαπημένη μου τελειομανή και αεικίνητη φίλη, υποκλίνομαι για ακόμα μια φορά στη δημιουργικότητα σου!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καταρχάς να την χαίρεστε!!!
    Κατά δεύτερον...ναι...πρέπει να αλλάξεις επάγγελμα..δες το!!!
    Τέλεια όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. χαχαχα ξέρεις σε όλη την ανάρτηση, εκτός που είχα μείνει- πάλι- με το στόμα ανοιχτό, σκεφτόμουν.. "Χριστέ μου τι θα τα κάνει μετά τόοοοοοσα παπάκια;;; Και μου απάντησες στο τέλος με το μπανάκι της μπέμπας!!! Εντάξει, προσκυνώ, έκανες εκπληκτική δουλειά και ήταν όλα πραγματικά υπέροχα!! Λεπτομέρεια που εμένα με τρέλανε ήταν που (φυσικά αλλά δεν είναι για όλους φυσικό!) απολύμανες τα παπάκια που το έσκασαν μέσα στο φαγητό, ενώ μου άρεσε πάρα πολύ το τελικό αποτέλεσμα στον τοίχο με τις ζωγραφιές! Πολύ ωραίο θέμα- παπάκια είχε επιλέξει και η αδελφή μου όταν γύρισα από μαιευτήριο και μου άρεσε πάρα πολύ!! Να την χαίρεστε, πάντα γερή, ευλογημένη και τυχερή να είναι!! (είσαι το άλλο μου μισό στα πάρτι!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν εχω λογια...ειναι ολα τελεια και συναρπαστικα. Να την χαιρεστε, παντα γερη και ευτυχισμενη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ενταξει τι να πω εγω τωρα...εκανα κι εγω παρτυ "κιτρινο παπακι" τον Σεπτεμβριο για τα 2α γενεθλια της μικρης μου αλλα το δικο σας μας εφαγε λαχανο που λενε!!!Ολα ειναι πανεμορφα και πανεξυπνα στημενα!!!Μπραβο Ασπασια μου, παλι μεγαλουργησες! Να χαιρεστε το μικρο παπι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εντάξει, κάθε φορά ξεπερνάς τον εαυτό σου!
    Επειδή πήγα σε παιδικό πάρτυ πρόσφατα (το 1ο μου καθότι νέα μαμά) πώς την παλεύεις με τόσα πιτσιρίκια σπίτι? θα ήθελα να κάνω και γω στη μπουμπού μου αλλά μόνο που σκέφτομαι τα.. ταρζανάκια και όλα τα φαγητά στο πάτωμα κάτι με πιάνει! τι ηλικίες είχαν τα παιδάκια που κάλεσες?
    Θα μου πει γι'αυτό είχες και κοπέλα να τα απασχολεί... αλλά αναρωτιέμαι για την ώρα του φαγητού... μου φαίνεται πως θα πρέπει να καλώ παιδάκια από 4 ετών και πάνω για να συνεννοούμαι και να απασχολούνται με δημιουργικές δραστηριότητες..
    well done και πάλι! ( οι λεπτομέρειες που προσθέτεις κάθε φορά με τρελαίνουν!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Δάφνη!
      Θα σου απαντήσω αργότερα, καθώς τώρα πρέπει να φύγω.
      (μην τυχόν δεις τις παραπάνω απαντήσεις και θεωρήσεις ότι αφήνω αναπάντητο το ερώτημά σου) :)
      Και στις ερωτήσεις που ακολουθούν, θα απαντήσω αργότερα :)

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Δάφνη :)
      Το ερώτημά σου είναι πολύ εύλογο :)
      Καταρχήν θεωρώ ότι η κάθε μαμά είναι υπεύθυνη για το κάθε παιδί της. ΟΦΕΙΛΕΙ να το έχει μάθει ότι δεν πετάμε τα φαγητά στο πάτωμα, δεν πασαλειβόμαστε με σοκολάτες και μετά δεν πιάνουμε τις κουρτίνες για να σκουπιστούμε. Βέβαια, δεν μπορείς να τα αποφύγεις όλα, όμως σε αυτό βοηθάει και η παιδαγωγός δημιουργικής απασχόλησης που φέρνεις για...βοήθεια. Ο ρόλος της δεν είναι μόνο να απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά, αλλά και να προσέχει τέτοια φαινόμενα. Μία κοπέλα που θα πάρεις για αυτόν τον σκοπό, βοηθάει πολύ και σε αυτό το κομμάτι. Γιατί εκτός από δημιουργική απασχόληση, παίζει και το ρόλο της νταντάς. Εάν είναι καλή στη δουλειά της βέβαια. Η κοπέλα που πήρα στο δικό μας πάρτι ήταν πολύ καλή. Στη Nannuka θα βρεις μεγάλη ποικιλία από προφίλ και θα επιλέξεις το κατάλληλο για εσένα. Μπορείς να επιλέξεις κάποιες κοπέλες, να μιλήσεις μαζί τους, να τους εξηγήσεις το ρόλο που θα ήθελες να έχουν στο πάρτι σας και με όποια έρθεις σε απόλυτη συμφωνία, την κλείνεις.

      Πάντως, να σου πω και το άλλο. Έχω τύχει σε πάρτι με μεγαλύτερα παιδάκια από τα δικά μας και γινόταν ο κακός χαμός. Λυπήθηκα τους γονείς οικοδεσπότες. Τα παιδιά χωνόταν με τα παπούτσια κάτω από το πάπλωμα στο διπλό κρεβάτι, το παιδικό δωμάτιο το είχαν κάνει γης μαδιάμ, με χέρια πασαλειμμένα σοκολάτες και πίτσες κυκλοφορούσαν παντού. Τι να σου πω!!! Είχα φρικάρει. Και δεν είμαι μη μου άπτου ούτε υποχόνδρια. Απλά κάποια πράγματα είναι στοιχειώδη θεωρώ και οφείλει ο ΚΑΘΕ γονέας να φροντίζει για το παιδί του.
      Προσωπικά φρόντιζα το παιδί μου να πλένεται μετά το φαγητό και να μη συμμετέχει σε τέτοιες "καταστροφές". Δεν το είχα στο κυνηγητό όλη την ώρα, απλά ενδιαφερόμουν. Αρκετοί γονείς ήταν τελείως αδιάφοροι και αυτό το κατακρίνω.

      Αν βάλεις τρεις κανόνες ως οικοδέσποινα, τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα:
      1. Τα παιδιά βγάζουν τα παπουτσάκια και κυκλοφορούν με τα καλτσάκια τους
      2. Τα παιδιά πλένουν τα χεράκια ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ το φαγητό.
      3. Για τα παιδάκια να φτιάξεις τραπέζι (π.χ. όπως έκανα εγώ) και τα βάλεις να καθίσουν να φάνε εκεί. Έτσι αισθάνονται ότι κάνουν ιεροτελεστία όλα μαζί και το ένα παρασύρει το άλλο και τρώνε εκεί και δε σηκώνονται να πάνε παραπέρα να φάνε κλπ. Οι γονείς μπορεί να έχουν μπουφέ (με το πιάτο στο χέρι) όμως τα παιδάκια που θα τα βάλεις να λειτουργήσουν με στυλ μπουφέ (με το πιάτο στο χέρι) θα τα σκορπίσουν παντού.

      Βέβαια, και με τους παραπάνω κανόνες δεν αποκλείεις τα ατυχήματα, όμως τα ελαχιστοποιείς κατά πολύ.

      Θεωρώ ότι μέχρι 10-12 παιδάκια στο σπίτι, ελέγχονται. Για περισσότερα, οπωσδήποτε να κλείσεις κάπου εκτός σπιτιού. Π.χ. στο πάρτι της Δάειρας στα ερείπια του παλιού σπιτιού (δεν ξέρω αν το είδες) είχαμε ~ 30 παιδάκια. Οι ηλικίες ποικίλαν. Γινόταν ο κακός χαμός ΟΜΩΣ το πάρτι ήταν σε εξωτερικό χώρο και δε με ένοιαζε καθόλου και είχε απόλυτη επιτυχία. Αν καλέσεις 30 παιδάκια στο σπίτι, το γκρέμισμα είναι το μόνο σίγουρο :)

      Και να σου απαντήσω και στο τελευταίο σου ερώτημα...
      Σε αυτό το πάρτι της μπουμπούς, οι ηλικίες ήταν μεταξύ 2,5 και 4,5 (δεν μετράω τη μπέμπα και τη νεογέννητη ξαδερφούλα της).

      ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ <3
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  32. υποκλινομαι.... Καταπληκτικο το πάρτι σας Ασπασια μου!! Μοναδικο οπως μονο εορις να το κανεις!! Υπεροχα όλα αυτα που ετοίμασες!! Δεν ξερω τι να πρωτοσχολιάσω!! το μπουφε;;; καλά οι καλαμιές λουκάνικα.. ολα τα λεφτα!! Τα μπαλονια.. τα χρωματα.. τα παπάκια!! όλα όλα τελεια!!! Μπραβο και πάλι μπραβο!! Να εισαι καλά να οργανώνεις τετοια πάρτι και μαζεματα!! Να χαιρεστε το κοριτσακι σας!! Πολύχρονο και γερό!! Αντε τωρα να δουμε τι θα ετοιμασεις για τη βάφτιση!! πολλα πολλα φιλια!! Και νομίζω οτι ένα αφρολουτρο με παπάκια.. το δικαιουσαι κι εσυ για να ξεκουραστεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπιδάκι μου!!!!!!!! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!
      Στο μαζικό ευχαριστήριο σχόλιο προς όλες σας που άφησα στο τέλος, είπα ότι θα απαντήσω και προσωπικά αλλά μόνο σε εκείνες τις κοπέλες που υποβάλλετε κάποιο ερώτημα/απορία σχετικά με τα του πάρτι. ΟΜΩΣ δε γίνεται να μην σχολιάσω την πρότασή σου, που αν και είναι τόσο απλή να τη σκεφτεί κάποιος, δεν μου πέρασε καν από το μυαλό και τη βρήκα εξαιρετική ιδέα!!!!!!!!!!! Ω ναι, νομίζω ότι μου χρειάζεται ένα αφρόλουτρο με παπάκια :) Χαχαχα. Από όσο μπορώ να θυμηθώ, έχω να απολαύσω αφρόλουτρο πριν την εγκυμοσύνη της Δάειρας, δηλ. πριν 51+ μήνες!!!!!!!!!! Όλο ντουζ στα βιαστικά κάνω.
      Υπόσχομαι (στον εαυτό μου) ότι θα φροντίσω για βρω χρόνο για ένα αφρολουτράκι μετά παπίων. Χαχαχα. Φιλιά!

      Διαγραφή
  33. Ασπασία να χαίρεσαι την κορούλα σου και όσο για το πάρτυ τι να πω έχω μείνει άναυδη από την προσπάθεια, είσαι πραγματική καλλιτέχνης! Σε θαυμάζω...
    ΥΓ Όταν μπορέσεις πες μου σε παρακαλώ που έφτιαξες τις κούπες και τις μπλούζες γιατί σκέφτομαι να έχω το ίδιο θέμα για τη βάπτιση της μικρής μου. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώτα μου, σε ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ! <3
      Το κίτρινο παπάκι ως θέμα βάφτισης, είναι εξαιρετική ιδέα! Εμένα το παπάκι μου αρέσει πολύ για τα μωράκια, είτε αυτό είναι baby shower, είτε πάρτι πρώτων γενεθλίων, είτε βάφτιση. Είναι πολύ γλυκό σαν θέμα και το κίτρινο μου αρέσει πολύ σαν χρώμα, είναι έντονο και βγάζει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Με το καλό οι προετοιμασίες σας!

      Σχετικά με το ερώτημα...
      Τις κούπες και τα μπλουζάκια τα έφτιαξα στο mygrafistas (Ιπποκράτους 83, στα Εξάρχεια).
      Αν και το site τους δεν είναι ενδιαφέρον από design για κάποιον που δεν τους ξέρει, επειδή έτυχε να γνωρίζω το συγκεκριμένο κατάστημα και τις ομορφιές που φτιάχνει εδώ και καιρό, το προτίμησα για άλλη μία φορά και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη από την ποιότητα εκτύπωσης. Σου φτιάχνουν και δείγμα και εφόσον συμφωνήσεις, προχωρούν στις εκτυπώσεις. Αυτό για εμένα ήταν πολύ σημαντικό καθώς ήθελα να τσεκάρω και το μέγεθος των παπιών στις κούπες και τα μπλουζάκια (αν ήταν αυτό που είχα στο μυαλό μου και ήθελα) αλλά και φυσικά την ποιότητα εκτύπωσης. Και μπορείς να εκτυπώσεις και άλλα πράγματα.

      Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και πολλά άλλα καταστήματα που μπορείς να βρεις. Προσωπικά προτίμησα αυτό γιατί όπως σου είπα το γνωρίζω, είμαι ευχαριστημένη και όταν είμαι ευχαριστημένη με κάτι δεν το αλλάζω εύκολα και δεν κάνω πειραματισμούς. Και φυσικά με ό,τι είμαι ευχαριστημένη, το προτείνω ανεπιφύλακτα. Το συγκεκριμένο το εμπιστεύονται και πολλές επώνυμες εταιρίες και όχι μόνο. Αυτό είναι ένα βασικό κριτήριο για εμένα.

      Πληροφορίες www.mygrafistas.gr

      Φιλιά

      Διαγραφή
  34. Γλυκό μου κορίτσι, έχω μείνει έκπληκτη με τη φαντασία σου , τη λεπτομέρεια, την εφευρετικότητα και την υπομονή σου! Είχες ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα! Ξεπέρασες κάθε προηγούμενο, ακόμη και τους επαγγελματίες διοργανωτές πάρτυ. Λυπάμαι που δεν ήμουν παρούσα να θαυμάσω από κοντά όλη αυτή την εξαίσια διακόσμηση, το θαυμάσιο στήσιμο του όλου σκηνικού με τις τόσες λεπτομέρειες.
    Ασπασία μου, είσαι μοναδική και αξεπέραστη. Κάθε φορά μας αφήνεις άφωνους με την έμπνευσή σου και τις δημιουργίες σου.
    Χαίρομαι πάρα πολύ που η αγάπη σου για τα παιδάκια σου σου δίνει δύναμη και κάθε τι που ετοιμάζεις για αυτά το κάνεις με ζήλο και δε φείδεσαι κόπων.
    Εύχομαι πάντα ο Θεός να σου δίνει δύναμη και τόση ενεργητικότητα όση χρειάζεσαι να αντεπεξέλθεις στις απαιτήσεις της ζωής. Έχεις βάλει πολύ ψηλά τον πήχυ και απαιτείται πολύς κόπος και χρόνος για να ανταποκριθείς.
    Εύχομαι η μπεμπούλα να ζήσει πολλά πολλά χρόνια γεμάτα χαρές και δημιουργία. Να είναι πάντα γλυκιά και να εκπέμπει ομορφιά και λάμψη.
    Και τα δυό σας κοριτσάκια είναι πολύ χαριτωμένες και μοναδικές.Όσο θα μεγαλώνουν θα σε εμπνέουν ακόμα περισσότερο.

    Με άπειρη αγάπη
    Η μαμά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ασπασία, καταρχήν να ευχηθώ χρόνια πολλά για την μπεμπούλα σας και ό,τι καλύτερο για την όμορφη οικογένειά σου. Σε γνωρίζω μέσα από αυτή σου την ανάρτηση και έχω αποκομίσει τις θετικότερες εντυπώσεις με όσα διάβασα και όσα είδαν τα μάτια μου. Δείχνεις πολύ δραστήριο άτομο και η αισθητική σου είναι πολύ ξεχωριστή. Διάβασα και όλα τα σχόλια των αναγνωστριών σου και δεν ξέρω τι άλλο να προσθέσω. Τα είπαν όλα οι προλαλήσασες. Είσαι απίθανη. Δεν έχω δει ομορφότερο πάρτι γενεθλίων. Τόσο προσεγμένα όλα, τόσο όμορφα. Μπράβο και πάλι μπράβο. Άξια θαυμασμού!
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Να τη χαίρεστε, να είναι πάντα γερή και τυχερή!!
    Ασπασία μου ξεπερνάς κάθε φορά τη φαντασία!!
    Σε καμαρώνω πολύ!!
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλημέρα :)
    Τί να σχολιάσω...? Νομίζω ότι επαγγελματίας δεν θα έκανε τέτοια δουλειά, με τόση λεπτομέρεια και γούστο.
    Να τα χαίρεστε και τα 2 σας κοριτσάκια!!, να είναι γερές και ευτυχισμένες!!
    Ιωάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ότι και να γράψω λίγο θα είναι. Είπαμε, εσύ ή κάνεις πάρτυ ή δεν κάνεις (και το εχεις παει σε άλλο επιπεδο το "αθλημα). Μου αρέσει πολύ το θέμα των γενεθλίων, δεν είναι κλισέ και σίγουρα άρεσε σε όλους! Περιμένω να δω πως θα ξεπεράσεις τον εαυτό σου την επόμενη φορά γιατι ο πήχης ανεβαίνει πάρτυ με πάρτυ. Να σου ζήσει το παπάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Το κινητό μου ηταν κολλημένο στην ανάρτηση αυτή πάνω από 15 ώρες!!! Ολο ηθελα να γράψω και κατι συνεβαινε. Ε ειπα να μπω να τα θαυμασω και από το pc. Εκανες θαυμασια δουλεια οπως παντα. Ξετρελάθηκα με τον τρόπο που επιλεχτηκε το θέμα. Εκει που γράφεις οτι η μικρή δεν τα αφηνε από τα χέρια της και πήγε με αυτα για υπνο συγκινήθηκα. Εκανες πολύ καλά που επελεξες την αδυναμία της κόρης σου για θέμα και εκανες ενα τέλειο πάρτι. Ανυπομονώ να δω και για την βαπτιση.Φιλάκια πολλά και να τις χαιρεσαι και τις δυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Έχεις περάσει σε άλλο επίπεδο. Με ξετρέλανες!!!!!!!!!!!!! Δεν υπάρχεις Ασπασία.
    Η όλη προσέγγιση και υλοποίηση του θέματος, είναι έργο τέχνης. Ανυπομονώ να δω το επόμενο καλλιτέχνημα σου. Το μωρό παπάκι σου, σκέτη γλύκα. Να σας ζήσει! Η μεγάλη αδερφούλα δε, πόσο έχει ομορφύνει. Και πόσο έχει μεγαλώσει. Να τις χαίρεσαι και τις δύο Ασπασία μου και πάντα τέτοια να κάνεις. Μας εμπνέεις, στο έχω πει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Να τη χαίρεσαι τη μικρή σου αλλά και όλη σου την οικογένεια!Πολλά συγχαρητήρια, πάρα πολύ όμορφα όλα!Η διακόσμηση τέλεια, ένιωσα ότι μπήκα σε άλλο κόσμο!Τι παπιοεπιδρομή ήταν αυτή!Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Εγώ θα σταθώ στις λεπτομέρειες. Βρήκα εξαιρετικά καλόγουστα όλα όσα σχεδίασες, από πρόσκληση και καρτελάκια μέχρι το εσωτερικό των κάδρων, βρήκα πολύ έξυπνα τα βούρλα και τη διαδρομή προς τη λίμνη με τις πατουσίτσες και επίσης μου άρεσαν πολύ τα παπάκια στο μπαλκόνι που ήταν ξέχωρα από τα άλλα. Έβαλες και τις πινελιές σου ακόμη και στο μπαλκόνι. Α, και οι πατούσες στην πόρτα που στρίβουν δεξιά. Η πάπια με τα αυγά όλα τα λεφτά. Η τούρτα σας πανέμορφη. Και τα μπισκοτάκια και τα φαγάκια. Πάρα πολύ όμορφα χρώματα, πάρα πολύ όμορφη αισθητική, γενικά η όλη αίσθηση που σου μένει βλέποντας τις φωτογραφίες είναι μία πολύ γιορτινή ατμόσφαιρα. Είμαι βέβαιη ότι οι καλεσμένοι σας έμειναν έκθαμβοι με το θέαμα που αντίκρισαν, γιατί άλλο να το βλέπεις από φωτογραφίες άλλο να το βλέπεις μπροστά σου. Θεωρώ ότι επέλεξες ένα πολύ όμορφο θέμα για το πρώτο πάρτι ενός μωρού. Θα σου κλέψω πολλές ιδέες. Να τα εκατοστήσει το κοριτσάκι σου. Με συγχωρείς για το μακροσκελές σχόλιο. Και λίγα έγραψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πεθαίνα για παπιά, πεθαίνω για τα πάρτι σου, την δημιουργικότητά σου και την ευρηματικότητά σου!!!!!
    Αναρρωτιέμαι αν υπάρχει καλύτερο πάρτι!!!!!!!!!! Ναι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Το επόμενό σου!!!!!!!!!!!!!
    Πάντα βλέπω τα πάρτι σου και λέω "αυτό εδώ είναι το καλύτερο έβερ" και τσουπ μετά, έρχεται το επόμενο να καταρρίψει αυτό που σκεφτόμουν!
    Τι να πω ? Τι να πω που δεν σου είπε προηγουμένως καποιος άλλος!???
    Μόνο θερμά συγχαρητήρια... και ίσως να σκεφτείς να κάνεις κάτι ανάλογο επαγγελματικά. Ξέρω ότι αυτό είναι πολύ εύκολο να το πει καποιος αλλά αν θες πολύ ίσως να το προσπαθήσεις. Διαφορετικά αυτό το προνόμιο της διοργάνωσης πάρτι θα το έχουν μονάχα τα κορίτσια σου, κάτι το οποιο δεν είναι καθόλου κακό!!!!
    Συγχαρητήρια Ασπασία μου!!!!!!!!!!!! Μπράβο σου και πάλι μπράβο σου!!

    Υ.Γ. ....λάτρεψα μαύρο ασχημόπαπο!!!! That's me!!! xaxaxaxaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τέλειο το πάρτυ της μικρής σας!! Φροντισμένο ως την τελευταία λεπτομέρεια!!! Να την χαίρεστε γερή, δυνατή, χαρούμενη σε όλη την ζωή της!! Μπράβο για την ωραία παρουσίαση!1
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Εντάξει κοπελιά τα ρέστα μου! Έκανες το απίθανο θαύμα σου.Είσαι πια επαγγελματίας μετά από αυτό!Απίθανη η ιδέα για το παπί σας μωρέ....η παπίτσα σας είναι καταπληκτική!!! Υπέροχα κίτρινα χρώματα που αγαπώ πολύ και τα παπιά στη σειρά κι όλα τα απίθανα οι κάρτες η πρόσκληση, το μπουφέ με τα τρελά που έφτιαξες! Τι να πω! Άφωνη για το κέφι και την δημιουργικότητα σου! Να την καμαρώνεται, να την χαίρεστε πάντα και για πάντα.Χαρούμενο γλίστρημα στο δεύτερο χρόνο της λοιπόν και μπράβο στη μάνα...ε!ναι θα σε συγχωρέσουν νομίζω που τις άφησες για λίγο, μετά από όοοολα αυτά...Μαμά Πάπια, με κόρες Κύκνους!!!χεχε ( άντε καλά το παίρνω πίσω είσαι κι εσύ μαμά Κύκνος!)φιλιά και του χρόνου Ασπασία και το συμβολικό μαύρο ασχημόπαπο...το καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Να τα εκατοστήσει
    Όλα πολύ όμορφα
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. WOw τι πανεμορφος & υπερνόστιμος μπουφες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν είσαι επαγγελματίας. Αν και ανάλογη επαγγελματική δουλειά δεν έχω δει πουθενά και ποτέ. Είσαι εξαιρετική. Μπράβο σου!
    Να σας ζήσει το μικρό παπάκι.
    Κωνσταντίνα Αγγ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές για την μπεμπούλα μου! Επίσης σας ευχαριστώ πολύ για τα τόσο ενθουσιώδη καλά σας λόγια <3
    Τα σχόλιά σας είναι τόσο...μα τόσο...μα τόσο όμορφα, που κάθε φορά που διαβάζω ένα, με κάνετε να χαμογελώ :) :) :) Χαίρομαι πολύ αν καταφέρνω μέσα από τις αναρτήσεις μου να δίνω έμπνευση σε ορισμένες από εσάς, γιατί αισθάνομαι έτσι ότι βοηθάω με τον τρόπο μου.

    Συγχωρέστε με αν δεν απαντώ σε καθεμία ξεχωριστά. Είναι όμως τόσα πολλά τα σχόλια που αυτή τη στιγμή που βρήκα λίγο χρόνο, δεν προλαβαίνω :( Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ!
    Θα φροντίσω να απαντήσω όμως προσωπικά σε εκείνες τις αναγνώστριες που μου θέτετε συγκεκριμένο ερώτημα/απορία.

    Καλό Σαββατοκύριακο <3
    Ασπασία

    ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καταρχάς ζαλίστηκα από τα πολλά παπάκια κι από τα τόσα σχόλια :) Όντως και για μένα το παπάκι δεν θα ήταν το καλύτερο θέμα για πάρτι αλλά εσύ κυρία μου το αποθέωσες! Ξετρελάθηκα με τα λουκάνικα και με το χορτάρι σου που θα ήθελα να μας δώσεις πληροφορίες από που μπορούμε να το προμηθευτούμε. Οι ατομικές μερίδες είναι σούπερ σε εμφάνιση αλλά και πολύ πρακτικές κι επειδή έχω ήδη στα χέρια μου το βιβλίο Party ανυπομονώ πότε θα έρθει το δικό μας επόμενο πάρτυ :) Όσον αφορά τις κούπες και τα μπλουζάκια σας είναι super ιδέα κι επειδή τυγχάνει να δουλεύω σε αυτό το κομμάτι όντως αγοράζονται πολλά για αυτή τη χρήση. Περιμένουμε τη βάπτιση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα γιατί δε σας αρέσει το κίτρινο παπάκι γενικά; (πριν αποθεωθεί εννοώ) Μα είναι τόσο γλυκούλι και τόσο κίτρινο, που το λατρεύω! :) :)

      Το Νορβηγικό moss το βρήκα στο www.eldeco.gr

      Σε ευχαριστώ Γεωργία μου για το όμορφο σχόλιο!

      Διαγραφή
  51. Ασπασία μου να την χαίρεστε! Πάντα με πάρτυ να είναι γεμάτη η ζωή της! Ετοίμασες θαύματα πάλι! Προχθές διάβαζα και το πάρτυ πικ νικ της τελευταίας στιγμής στο χωριό! Και τσουπ έρχεται και αυτό το πάρτυ! Πράγματι πολύ οργάνωση ήθελε! (το εκτυπώσιμό μας για την οργάνωση του πάρτυ το έχεις; Θα σου φανεί χρήσιμο με τόσα που έχεις να ετοιμάσεις κάθε φορά! Χιχι!) Ξετρελάθηκα με την διακόσμηση! Αλήθεια που τα κρεμάς τα σχοινιά; Αυτό είναι ένα πρόβλημα στα σπίτια. Καρφώνεις καρφιά; Τα βούρλα ήταν όλα τα λεφτά! Μου άρεσε πολύ ο στολισμένος μπουφές! Και τα εδέσματα! Αχ τι να πρωτοπώ; Μπράβο για όλα!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, σε ευχαριστώ πολύ πολύ καταρχήν για τις ευχές και κατά δεύτερον για το όμορφο σχόλιο :)
      Στο σπίτι μας με έχουν σώσει τα ηχεία του dolby surround που έχουμε στις 4 γωνίες του καθιστικού. Είναι πράγματι σωτήρια, γιατί από αυτά τα ηχεία κρεμάμε τους σπάγκους για τις γιρλάντες κάθε φορά. Επειδή ακριβώς είναι στις 4 γωνίες, επιτρέπουν πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς (τετράγωνα, χιαστή, τρίγωνα, κλπ).
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  52. Αν και τα είπαμε φιλεναδίτσα μου, δεν γινόταν να μην δηλώσω και εδω πως ερωτεύτηκα το παπιοπάρτυ της μπεμπούλας σας!!!! Προσωπικά το λατρεύω και σαν θέμα πάρτυ αλλά και βάπτισης!!! Είναι χαρούμενο και φωτεινό!!!!
    Να την χαίρεστε την μπουμπούκα! Να ειναι παντα ευτυχισμένη και τυχερή!!!
    Ασπασάκο σου δίνω τα ταπεινά μου συγχαρητήρια για τη διοργάνωση του σούπερ αυτού πάρτυ! Πραγματικά ξεχώρισα κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια που με τόση φροντίδα ετοίμασες:)
    Κάθε φορά νομίζω πως έκανες το τέλειο πάρτυ και κάθε φορά με εκπλήσσεις με κάτι ακόμα πιο εξαιρετικό! Είσαι αστείρευτη!
    Να είστε πάντα αγαπημένοι με το Θοδωράκο σου να χτίζετε τόσο όμορφες αναμνήσεις στα κοριτσάκια σας:)
    (Η Λευκή του Happy Teapot είναι αστερι!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Να σας ζήσει !!! και στα 100 με υγεία τόσο σε εκείνη αλλά και σε όλη την οικογένεια σας , φανταστικό το πάρτι σας αλλά πολύ ωραία είναι και τα προηγούμενα που έχεις κάνει , οι φωτογραφίες είναι εκπληκτικές αλλά και όλη η διακόσμηση , μπράβο για ακόμη μία φορά ενθουσιάστηκα όλα προσεγμένα με κάθε λεπτομέρεια
    από: xiotiko.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ασπασακο αυτόπτης μάρτυρας του πάρτυ ήμουν και όλα φάνταζαν όπως τα αποθανατησες....οι φωτογραφίες δεν ξεγελούν καθόλου, ήταν όλα υπέροχα και τα ζήσαμε χαλαρά, ζεστά και πολύ φιλόξενα. Τα πάρτυ σου πλέον δεν αποτελούν έκπληξη για τα πιτσιρίκια όσο και για εμάς "τους μεγάλους" που είμαστε τυχεροί μαζί τους να τα απολαμβάνουμε, φιλάκια και εις αλλά που να σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφάκο, is that u? Γράφε και κανένα όνομα γιατί θα διαβάζω το σχόλιο όταν θα είμαι γριούλα με μαγκουρίτσα και δε θα θυμάμαι ποιος μου το άφησε :)
      Σε ευχαριστώ αγαπούλα! Άντε και στο επόμενο (δικό σας; δικό μας;) να τα περάσουμε πάλι σούπερ!

      Διαγραφή
  55. Εντυπωσιακό! Όλα είναι θαυμάσια και φροντισμένα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Να σας ζήσει η μικρούλα σας. Να την χαίρεστε! Συγχαρητήρια και πάλι συγχαρητήρια. Το αποτέλεσμα είναι πράγματι εντυπωσιακό. Το κοιτάζω και το ξανακοιτάζω. Μπράβο μπράβο, δεν έχω λόγια........
    Tις ταμπελίτσες τις εκτύπωσες μόνη σου ή σε τυπογραφείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ vasia!
      Ό,τι βλέπεις σε χαρτί, τα εκτύπωσα στον εκτυπωτή μου. Από προσκλήσεις και toppers μέχρι επιγραφές πόρτας, photo props, happy bday banner, καρτελάκια για τα δώρα, ίχνη από πατημασιές των παπιών και το περιεχόμενο των κάδρων. Τα πάντα. Χρησιμοποίησα το πιο βαρύ Α4 χαρτί εκτύπωσης που υπάρχει. Δεν ξέρω αν συμφέρει οικονομικά (καθώς κατανάλωσα πολύ μελάνι που κοστίζει) όμως δεν πήγα καν σε τυπογραφείο να πάρω προσφορά. Οπότε (αν με ρωτάς για αυτό) δεν ξέρω τι να σε συμβουλέψω.

      Διαγραφή
  56. Καταρχήν, να πω μπράβο για το θέμα του πάρτυ! Μου αρέσει πολύ και γιατί ήταν κάτι που άρεσε στο κοριτσάκι σου και γιατί είναι πολύ χαρούμενο και φωτεινό. Γενικά το κίτρινο είναι αγαπημένο χρώμα για μένα και το συμπαθώ ιδιαίτερα.
    Πολλά συγχαρητήρια, ωστόσο, σου αξίζουν και για τον τρόπο που οργάνωσες τα πάντα. Μου άρεσαν ιδιαίτερα τα μπλουζάκια σας και τα μπαλόνια που "έπεσαν από τον ουρανό".
    Ομολογώ, βέβαια, ότι για μένα το καλύτερο στιγμιότυπο του πάρτυ ήταν το παπιο-αφρόλουτρο που χάρισες στην μπεμπούλα σου. Υπέροχη σκέψη και σίγουρα η μικρή την βρήκε πιο απολαυστική από οτιδήποτε άλλο. Ένα spa μόνο για κείνη! :-)
    Να τη χαίρεσαι, Ασπασία μου! Να είναι πάντα γερή και τυχερή! Άντε με το καλό και η βάπτισή σας!
    Φιλιά πολλά και καλή Ανάσταση! Να περάσετε ένα όμορφο, ξεκούραστο και γεμάτο χαμόγελα Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Υπεραπαραγωγή και χίλια μπράβο για την όλη προετοιμασία και οργάνωση. Έπαθα πλάκα που ζουν τα ανεμομυλάκια. Απίστευτο!
    Να την καμαρώσετε όπως επιθυμείτε και να είναι πάντα γερή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αισθάνομαι την ανάγκη να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ! Αυτή την εβδομάδα έχει τα πρώτα της γενέθλια η κόρη μου. Πριν από λίγες ημέρες είχαμε τη βάπτισή της και έχοντας αφιερώσει εκεί όλη την ενέργεια, το χρόνο και τα χρήματά μου, το πάρτυ που έχουμε μεθαύριο πίστευα ότι θα ήταν μια μικρή καταστροφή. Δε μπορούσα να της φτιάξω θέμα από την αρχή (όπως κάναμε στη βάπτιση) κι έτσι αποφάσισα να ρίξω μια ματιά στο διαδίκτυο για να κάνω ό,τι μπορέσω, εύκολα και γρήγορα. Κάπως έτσι έπεσα πάνω στα παπάκια σου και... μου έλυσες τα χέρια! Τύπωσα μερικά από αυτά που έχεις στο αρχείο και... με 9,90 ευρώ (τόσο έδωσα στο τυπογραφείο για να τυπώσω σε Α4 αλλά και σε αυτοκόλλητο χαρτί τα παπάκια σου) ο κήπος μας θα μεταμορφωθεί! Παραγγείλαμε την ανάλογη τούρτα, μπαλόνια, ποτηράκια κτλ σε ίδια χρώματα και όλα super!!! Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου Ασπασία! Να τις χαίρεσαι τις μικρούλες σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρεις πόση χαρά μου έδωσες με το σχόλιό σου!!!
      Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου, να χαίρεται το ονοματάκι της και με το καλό το πάρτι σας. Και αν θυμηθείς και θέλεις, μου στέλνεις 2-3 φωτογραφίες από το υπαίθριο decor σας στο e-mail μου να το καμαρώσω :)
      Φιλιά πολλά!!!

      Ασπασία
      daeira.mommy@gmail.com

      Διαγραφή
    2. Εννοείται! Θα σου στείλω φωτογραφίες! Να είσαι καλά!!

      Διαγραφή
  59. Τελιο το παρτυ καν επειδή θέλω να κάνω το ίδιο θεμα θα ηθελα να μου πεις από που κατέβασες τα καρτελάκια τα αυτοκόλλητα και όλα τα υπόλοιπα που εφιαξες μόνη σου. .:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Καλημέρα :)
      Όλα μόνη μου τα έφτιαξα. Και τα καρτελάκια και τα αυτοκόλλητα, τα πάντα. Τα σχεδίασα, τα εκτύπωσα, τα έκοψα και έφτιαξα όλα όσα βλέπεις :)
      Μάλλον δε θα διάβασες μία μεταγενέστερη του πάρτι ανάρτηση, στην οποία σας χαρίζω όλα τα εκτυπώσιμα :) Θα βρεις εκεί link για να κατεβάσεις το σχετικό αρχείο με όλα τα καρτελάκια κλπ στον υπολογιστή σου, να τα εκτυπώσεις και να αρχίσεις τις χειροτεχνίες :)

      Την ανάρτηση με το αρχείο με όλα τα εκτυπώσιμα, θα τη βρεις αν πατήσεις πάνω στο menu τα εξής:
      topics -> smart ideas -> 1η ανάρτηση στην 3η σειρά

      Καλό πάρτι!

      Διαγραφή
  60. Καλησπέρα,
    Ετοιμάζω κι εγώ παρτυ για τη μπέμπα μου με το ίδιο θέμα και θα ήθελα να μου πείτε απο που πήρατε το γιγάντιο παπάκι,τα άλλα μεγέθη τα έχω βρει...
    Ευχαριστώ πολύ και να τις χαίρεστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Ευχαριστώ πολύ!!
      Όλα σχεδόν τα παπάκια (ακόμη και το τεράστιο) τα προμηθεύτηκα από τα Tiger stores. Συγκεκριμένα, από το κατάστημα της Ερμού. Αν μένεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο ή Λάρισα, έχει κατάστημα Tiger. Καλές ετοιμασίες!

      Διαγραφή

  61. Hey very nice web site!! Man .. Excellent .. Superb .. I'll bookmark your website and take the feeds additionally? I am glad to find so many useful information right here within the post, we need develop extra techniques in this regard, thanks for sharing. . . . . . hotmail email sign in

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Πολύ ωραίο θέμα! Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει τύχει να δω ξανά πάρτυ με rubber ducks! Και η τούρτα απίστευτη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. For those purchasing in Toronto, a second pair of municipal land transfer taxes apply in addition for the state tax, in addition to an overseas speculation levy for properties inside the Golden Horseshoe. mortgage payment calculator canada But it's a good idea to check using your lender first. canada mortgage calculator

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Wow appreciation, This is really good and useful information. Thanks for posting. We provide an innovative and simple way to apply for the electronic visa Turkey process which is highly secure And it's accessible too. 100 Eligible Countries can apply for Turkey Visa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Nice blog this is very inspiring and informative material thanks for sharing us.. Three minutes. What can you do in three minutes, Oil and egg answering email counsel, 100. Enjoy a cup of coffee, or get your Turkey visa for your upcoming trip to Turkey. Surprised. Huh?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Hello, I wanted to write a little information related to Visa. Are you interested in traveling to a country? Yes, you can e visa apply online. You can fill out your visa application form online through our Visacent website within 5 to 10 minutes. We offer visas to citizens of over 190 countries. You can read more information about visas through our website.





    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts