29.3.15

Happy moments: Picnic party της τελευταίας στιγμής, στα ερείπια του παλιού σπιτιού του προ-πάππου


Οι προετοιμασίες για το πρώτο πάρτι γενεθλίων της μπεμπούλας με απορρόφησαν τελείως το τελευταίο διάστημα. Ούτε που το κατάλαβα πώς πέρασε ένας μήνας από την τελευταία φορά που είχατε νέα μου εδώ μέσα.

Όποιος άρχισε να με διαβάζει τον τελευταίο έναν χρόνο, θα θεωρεί-και όχι άδικα- ότι σε αυτή την οικογένεια κάνουμε συνέχεια πάρτι.
Η δε μπεμπούλα, αν μπορούσε να θυμηθεί τον πρώτο χρόνο της ζωής της, θα νομίζει ότι ο κόσμος στον οποίο ήρθε, είναι γεμάτος πάρτι και ότι η μάνα της είναι πάρτι άνιμαλ. Από τις πρώτες ώρες που αντίκρισε τον κόσμο στο μαιευτήριο, βλέπει μπροστά της μπαλόνια, κορδέλες και γιρλάντες. Βλέπει τη μάνα της να στολίζει, να ξεστολίζει και να ξαναστολίζει. Ειδικά αυτή τη χρονιά που μας πέρασε, στο σπίτι μας όλο και κάτι θα γίνεται.  Είτε μικρά είτε μεγάλα, τα πάρτι μας, μας δίνουν χρώμα στην καθημερινότητα και μας γεμίζουν κέφι και χαρά. Ειδικά φέτος, το "παρακάναμε". Ιούλιο το πάρτι της γιαγιάς, Αύγουστο το πάρτι του μπαμπά, το μικρό πάρτι της Δάειρας στο πατρικό μου και το μεγάλο πάρτι της Δάειρας (που σας έδειξα) στα ερείπια του παλιού σπιτιού, Οκτώβριο το brunch πάρτι της Δάειρας λόγω ονομαστικής γιορτής, Δεκέμβριο το Xmas πάρτι γενεθλίων της μαμάς, Μάρτιο το 1ο πάρτι γενεθλίων της μπέμπας και στο ενδιάμεσο δύο στολισμοί μαιευτηρίων. Και η ιστορία συνεχίζεται και επαναλαμβάνεται -σχεδόν ανά δίμηνο- αφού μόλις που τελείωσε το πάρτι της μπουμπούς, παίρνω μία ανάσα και ξεκινώ τις προετοιμασίες της βάφτισης. Και κάπως έτσι, με αυτά και με τα άλλα, η μικρή μπουμπού θα νομίζει ότι η ζωή είναι γεμάτη ανεμελιά, ξεφάντωμα και parties. Για να είμαι ειλικρινής, δε με χαλάει καθόλου αυτή η θεώρηση των πραγμάτων από την πλευρά της...

Στο απόηχο, λοιπόν, του πρώτου πάρτι γενεθλίων της μπεμπούλας και όσο προσπαθώ να βάλω σε μία σειρά τις εκατοντάδες φωτογραφίες που (πάλι) τράβηξα και να συντάξω μία ανάρτηση, είπα να σας δείξω (μιας και το υποσχέθηκα) το picnic πάρτι της τελευταίας στιγμής που κάναμε στα ερείπια του παλιού σπιτιού του προ-πάππου της Δάειρας και της μπέμπας. Όσοι διαβάσατε την προηγούμενη ανάρτηση, ξέρετε για τι πράγμα μιλάω. Για τους υπόλοιπους, να σας βάλω για λίγο στο πνεύμα...

Την επόμενη μέρα το πρωί από εκείνο το πάρτι στα ερείπια, εκεί που καθάριζα τα "χαλάσματα" από τα απομεινάρια του ξεφαντώματος της προηγουμένης, ήρθε μία αντιπροσωπεία από 3 παιδιά σε ποδήλατα (οι αγγελιοφόροι όπως τους λέω) και ζήτησαν εκ μέρους των παιδιών ...πάλι πάρτι!!! Γινόταν να τους χαλάσω χατήρι; Το ίδιο απόγευμα κιόλας διοργάνωσα ένα picnic πάρτι της τελευταίας στιγμής με ό,τι προμήθειες είχα ήδη, χωρίς ιδιαίτερες προετοιμασίες. Αυτή τη φορά τη διακόσμηση επιμελήθηκαν η Δάειρα με την κατά 5 χρόνια μεγαλύτερη ξαδερφούλα της Νικολία, με τη δική μου παρέμβαση μόνο όπου αυτό ήταν απαραίτητο.

Η θεία Κατερίνα μας δάνεισε ένα παλιό χαλί που είχε, κατά μήκος του οποίου στρώσαμε ένα κομμάτι από το runner που είχαμε στον μπουφέ του πάρτι.


Τα κορίτσια έβαλαν πάνω δύο μεγάλα χάρτινα cupcakes, ανεμομυλάκια, όσα από τα παπάκια είχαν "επιβιώσει", σκόρπισαν αρκετή χρωματιστή τρούφα και λίγες καραμέλες για τσαχπινιά και ολοκλήρωσαν το ντεκόρ.


Ο μπουφές ήταν πολύ απλός: σαντουιτσάκια με καπνιστή γαλοπούλα, τυράκι και Philadelphia, σταφύλι και χυμοί.


Έτσι όλα ήταν έτοιμα για το picnic μας.




Τα λιγοστά παιδάκια που είχαν απομείνει (καθώς η συντριπτική πλειοψηφία από τα παιδάκια του πάρτι είχαν ήδη αναχωρήσει το ίδιο πρωί για τις μόνιμες κατοικίες τους) ήρθαν μόλις άρχισε να φεύγει ο έντονος ήλιος. Και ενώ τα παιδάκια έτρωγαν, ο μπαμπάς έκανε τον DJ (βλ. δεξιά)...


Μετά το φαγητό, ζωγράφισαν...


...και χόρτασαν χορό και παιχνίδι μέχρι αργά το βράδυ.


Και κάπως έτσι περάσαμε όμορφα για μία άλλη μέρα διοργανώνοντας κάτι πάρα πολύ απλό χωρίς καμία ιδιαίτερη προετοιμασία. Οι μαρκαδόροι και οι λευκές κόλλες Α4 έμειναν στον πάγκο για όλες τις επόμενες μέρες. Κάθε μέρα ερχόταν όποια παιδάκια ήθελαν, όποτε ήθελαν, ζωγράφιζαν και κρεμούσαν τη ζωγραφιά τους στον τοίχο με τις ζωγραφιές. Έτσι συνεχώς η υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής μας άλλαζε σύνθεση και αρκετοί (παππούδες κυρίως) πέρασαν να καμαρώσουν τις ζωγραφιές των εγγονιών τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το σταφύλι αντενδείκνυται για μικρά παιδάκια. Τα δικά μας -με εξαίρεση τη Δάειρα- ήταν πιο μεγάλα και ήταν συνεχώς υπό την εποπτεία μου. Για μικρά παιδάκια καλύτερα να προτιμήσετε άλλο φρούτο.

Photos by My Lovable Baby

Εάν είσαι νέος αναγνώστης και σου αρέσει το My Lovable Baby, πες το μας με ένα Like. Η Δάειρα, η μπεμπούλα και εγώ, σε ευχαριστούμε και σου στέλνουμε από ένα φιλάκι :)





46 σχόλια :

  1. μπράβο Ασπασια μου!! εισαι party animal τελικα..χαχαχαχα.. Λογικο που ξετρελαθηκαν τα πιτσιρικια και ηθελαν κι αλλο παρτι!!! Εδω τρελαθηκαμε εμεις!! Ανυπομονω να δω το παρτι της μπεμπούλας!!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι ε; Μα ειδικά φέτος το παράκανα νομίζω :)
      Το πάρτι της μπουμπούς, στα προσεχώς :)
      Φιλιά

      Διαγραφή
  2. Εντάξει...για μιαν ακόμη φορά υπέροχα....Μπράβο Ασπασία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σου Ασπασία! Αναρωτιέμαι πως τα καταφέρνεις ενώ κανεις τόσα πράγματα, ταυτόχρονα να τα απαθανατίζεις.
    Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι πρακτικό μιας και βγάζεις τόσες φωτογραφίες. Τις εμφανίζεις; Ή απλώς τις οργανώνεις χρονολογικά στον υπολογιστή σου; Έχω μια ανασφάλεια με το γεγονός ότι δεν εμφανίζουμε πλέον τις φωτογραφίες γιατί φοβάμαι μήπως μου χαθούν (είχα κάψει κάποια στιγμή και ένα laptop) και τώρα τις αποθηκεύω απο δώ κι απο κει, και διαπιστώνω πλέον πως τις διπλοαποθηκεύω, πως αν χαθει κατι δεν θα το καταλαβω, πως δεν καταλαβαινω πια σε ποια ηλικία της μικρής μου έχω βγάλει τι και.............νευρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φωτογράφηση είναι ένα θέμα που με καίει, με την έννοια ότι τρέχω πάντα την τελευταία στιγμή να βγάλω φωτογραφίες και έχω πάντα -κατά τη διάρκεια των parties- την κάμερα και το κινητό standby και τραβάω όποτε βρω ευκαιρία. Όλες οι φωτογραφίες των parties είναι τραβηγμένες σε συνθήκες πανικού, αφού συνήθως αρχίζω να φωτογραφίζω λίγα λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι, αφού μέχρι την τελευταία στιγμή όλο και κάτι κάνω.

      Τις φωτογραφίες τις οργανώνω χρονολογικά στον υπολογιστή μου. Είναι αδύνατον να εμφανίσω δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες που έχω. Θα εμφανίσω μόνο όσες θέλω να βάλω σε κορνίζα ή να χαρίσω σε παππουδογιαγιάδες.

      Το backup είναι ένα θέμα. Μπορείς να πάρεις μία εξωτερική μονάδα αποθήκευσης και να αποθηκεύσεις εκεί αντίγραφο των φωτογραφιών σου. Υπάρχουν πολλά στο εμπόριο και οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με τη χωρητικότητα.

      Όλες οι φωτογραφίες έχουν properties. Τα βλέπεις με δεξί κλικ του mouse. Στα properties βλέπεις -μεταξύ άλλων- και πότε τραβήχτηκε η κάθε φωτογραφία, οπότε μπορείς πολύ εύκολα να τις οργανώσεις χρονολογικά. Αν πας στο folder των φωτογραφιών και τις κάνεις view by details, θα δεις επιτόπου τις ημερομηνίες. Τις κάνεις sort by date και αμέσως τις έχεις με μία σωστή σειρά και μπορείς να τις αποθηκεύσεις σε χρονολογική σειρά σε αντίστοιχα folders.

      Παλαιότερα τις οργάνωνα θεματικά. Πλέον είναι τέτοιος ο όγκος της πληροφορίας που είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να κρατήσω τέτοια λογική. Οπότε τις οργανώνω ανά έτος και ανά μήνα και χρησιμοποιώ το Picasa για να τις βλέπω εύκολα. Μπορείς να το κατεβάσεις από το internet, να το στήσεις και να έχεις user friendly view όλων των φωτογραφιών σου και όχι μόνο. Αν δεν το έχεις ήδη, σου το συστήνω. Είναι πολύ πρακτικό. Εκτός από view μπορείς να κάνεις και επεξεργασία των φωτογραφιών, αν και προσωπικά δεν το χρησιμοποιώ για επεξεργασία παρά μόνο για view. Μπορείς να το βρεις και να το κατεβάσεις από εδώ:

      https://picasa.google.com/

      Ελπίζω να βοήθησα. Φιλιά

      Διαγραφή
    2. Ασπασία ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες και για τον χρόνο που διέθεσες να μου απαντήσεις! Φυσικά, υπάρχει το properties, το μυαλό μου έχει κουρκουτιάσει...

      Θα το κοιτάξω το picasa, είχα παλιά έναν υπολογιστή που το είχε εγκατεστημένο αλλά δεν το είχα χρησιμοποιήσει-μετά έκαψα και τον υπολογιστή και finito!

      Εγώ κάνω back up στο laptop και σε έναν σκληρό, αλλά απ' ότι μου έχουν πει, και οι εξωτερικοί έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής, και τα φτύνουν ξαφνικά και απροειδοποίητα, γι αυτο και οι ερωτήσεις.

      Ευχαριστώ πολύ πολύ!

      Διαγραφή
    3. Η αλήθεια είναι ότι όλα μπορεί να τα φτύσουν κάποια στιγμή. Αν έχεις backup σε 2-3 σημεία, τα φτύνει το 1 και σου μένουν τα άλλα. Και ξανακρατάς backup και δε ξεμένεις ποτέ.
      Είναι μεγάλο θέμα η αποθήκευση. Εγώ τώρα ψάχνομαι για εξωτερική μονάδα με tera χώρο (καθώς βγάζω χιλιάδες φωτογραφίες), αλλά είναι πανάκριβες αυτές που κοιτάζω. Μιλάμε για τετραψήφια ποσά. Όμως, στις φωτογραφίες είναι όλη ζωή μου. Έχουν τεράστια αξία. Και μπορεί και να την κάνω την κίνηση...

      Διαγραφή
  4. Πολύ ομορφο και αυτό το πάρτυ σας!!! Τελικά τα παιδιά περνάνε καλά και με λίγα!!! Μην μας αργήσεις πολύ το πάρτυ της μπεμπουλας!!!!! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Αλεξάνδρα μου. Θα προσπαθήσω να μην το αργήσω :) Promise!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  5. Υπέροχο, υπέροχο, υπέροχο και το πικνικ!! Αναμένω με αγωνία το πάρτι της μπεμπούλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία ατμόσφαιρα! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία για τους μεγάλους, από το να βλέπουν τα παιδικά πρόσωπα να χαμογελάνε και τις παιδικές ψυχές να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας! Γι αυτό πιστεύω, Ασπασία μου, ότι θα ένιωθες ευτυχής, όταν αντίκριζες το φαρδύ χαμόγελο των παιδιών. Διαπιστώνεις και εσύ ότι τα παιδιά δε χρειάζονται πολλά πράγματα, για να νιώσουν χαρούμενα! Από ό,τι παρακολούθησα ο παιδικός ενθουσιασμός και η συμμετοχή είναι έντονα στοιχεία που κυριάρχησαν στο party σας την προηγούμενη μέρα, αλλά τα ίδια στοιχεία κυριαρχούν και την επόμενη στο picnic party σας! Χάρηκα, Ασπασία μου, που είδα τη Δαειρούλα να παίρνει πρωτοβουλία για τις ετοιμασίες, να χαίρεται πάρα πολύ και να συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες!
    Εύχομαι να έχετε πάντα τη διάθεση να ετοιμάζετε χαρούμενες εκδηλώσεις και να περνάτε σε όλες όμορφα.

    Με πολλή πολλή αγάπη
    Η μαμά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και γιατί είναι κακό να κάνεις συνέχεια πάρτι; Μικρα μεγαλα δινουν χρωμα στη ζωή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και γιατί είναι κακό να κάνεις συνέχεια πάρτι; Μικρα μεγαλα δινουν χρωμα στη ζωή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος είπε ότι είναι κακό; Ίσα-ίσα τα τιμούμε δεόντως στο σπιτικό μας. Χαχα
      Φιλιά Μαρία μου!

      Διαγραφή
  9. Πολύ όμορφο και το δεύτερο sequel πάρτυ σας!! Τα αυθόρμητα είναι τελικά τα καλύτερα!! Καλό βράδυ φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πανέμορφο ,πανέμορφο!!!!μα τι υπεροχες αναμνήσεις θα έχετε όλοι σας !!!αλλα και τα μικρά παιδιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aσπασία είσαι φοβερή τελείο next day party.ΜΠΑΒΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Aσπασία είσαι φοβερή τελείο next day party.ΜΠΑΒΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Γεωργία μου! Αυτή τη φορά όμως ήταν ό,τι πιο απλό και πιο γρήγορο και πιο ακούραστο έχω κάνει. Και τα πιτσιρίκια πέρασαν σούπερ. Συμπέρασμα; Τα μικρά αρκούνται με τα λίγα και τα απλά. Φιλιά

      Διαγραφή
  13. Με έχεις αφήσει άναυδη βρε Ασπασία, μπράβο στην ευρηματικότητα, τη διάθεση και το κουράγιο σου! Πάντα χαρές και πάρτι σας εύχομαι!

    Καλημέρα
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εντάξει. Respect. Αυτό μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είσαι απίθανη βρε Ασπασία μου. Πάλι, από το τίποτα έκανες θαύματα! Μου αρέσει που έδωσες τόσο χρώμα με απλά πραγματάκια. Τα δε παιδιά, φαίνεται να πέρασαν πολύ όμορφα. Μπράβο και πάλι μπράβο για την έμπνευση. Περιμένω και εγώ πως και πως το πάρτι της μπέμπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ, Αρετή μου!
      Το πάρτι της μπουμπούς, στα προσεχώς! Φιλιά

      Διαγραφή
    2. Τα πιτσιρίκια πέρασαν πανέμορφα. Και εγώ μαζί τους :)
      Το πάρτι της μπουμπούς, στα προσεχώς!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  16. Και εγώ που σε διαβάζω καιρό πάντως, έχω την εντύπωση ότι κάνετε πάρτυ συνέχεια, αλλά δεν το βρίσκω και κακό... απλά μηπως είσαι σε λάθος τομέα τόσα χρόνια? Επίσης χαράς στο κουράγιο σου που έχει όρεξη και κάνεις όοοοολα αυτα τα ωραία που αρέσουν σε όλους μας να τα βλέπουν, αλλά στο να τα κάνουμε τεμπελιάζουμε... Άντε και στη βάπτιση τωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Θοδωρής (μάι χάσμπαντ) ξέρεις τι μου είπε μόλις τελείωσε το πρώτο πάρτι της μπουμπούς; (δε σας το έχω δείξει ακόμη). "Αφού σου αρέσει τόσο πολύ να κάνεις πάρτι, να τα οργανώνεις με την ησυχία σου όποτε θέλεις χωρίς πίεση και χωρίς καμία ιδιαίτερη αφορμή και όταν είσαι έτοιμη, να καλείς τον κόσμο τελευταία στιγμή". Χαχαχα. Με πήρανε χαμπάρι...
      Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχα, μ'αρεσει που εχει πρακτικο μυαλό.....δεν είναι κακή η ιδέα του πάντως... αν και η έκρηξη ανδρεναλίνης από το άγχος αν θα τα προλαβεις όλα ειναι το καλύτερο σε αυτές τις περιπτώσεις (ή δεν είναι?)

      Διαγραφή
    3. Η αδρεναλίνη με έχει βοηθήσει πολύ είναι η αλήθεια! Αν δεν είχα πίεση, θα άρχισα να οργανώνω πάρτι τον Μάρτιο και θα τελείωνα τον Ιούνιο, αφού το μυαλό μου όλο ιδέες κατεβάζει. Πρέπει να υπάρχουν και κάποια όρια και το deadline πάντα βοηθάει :)

      Διαγραφή
  17. Σούπερ-Ντούπερ και η δεύτερη μέρα! Ένα πάρτυ να είναι η ζωή σας Ασπασία μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σούπερ-ντούπερ ευχή!!! Ανταποδίδω!
      Όσο για τα καλά σου λόγια (λαμβάνοντας υπόψη την επαγγελματική σου ιδιότητα) με τιμούν ένα τσικ παραπάνω. Φιλάκια!

      Διαγραφή
  18. great post :)
    have a nice week :)

    http://www.itsmetijana.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπράβο βρε κορίτσι για την όρεξη και την ενέργεια να συνεχίσετε το πάρτι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα!
    Ειλικρινά απορώ που βρήκες τη δύναμη!
    Είμαι σίγουρη ότι τα παιδάκια ξεφάντωσαν με την καρδιά τους!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ενέργεια απορώ και εγώ ώρες-ώρες που τη βρίσκω...
      Τα παιδιά, το καταευχαριστήθηκαν. Και όσοι δεν ξέρουν στο χωριό με τι ασχολούμαι (επαγγελματικά εννοώ), με νόμισαν για δασκάλα και 2 άτομα με πέρασαν για γυμνάστρια (!!!), αφού όχι μόνο αυτές τις δύο μέρες, αλλά και τις επόμενες απασχολούσα τα εναπομείναντα παιδάκια με ζωγραφική, παιχνίδι και εκπαιδευτικές εξορμήσεις στη φύση :)
      Φιλιά Ερμιόνη μου!

      Διαγραφή
  20. Σε διαβάζω πάνω από ένα χρόνο.. Έχω πάθει πλάκα με αυτά που φτιάχνεις και πως τα προλαβαίνεις με δύο παιδιά!! Μια γιορτή κάνω και τρέχω και δεν φτάνω..
    Δεν έχω παιδάκι ακόμα αλλά έχω ήδη καταγράψει τι θα κάνω όταν έρθει! :))) Μόνο να σου πω ότι παρακαλούσα την ξαδέρφη μου να φέρει τον μικρό για Πάσχα ώστε να του οργανώσω το πάρτυ γενέθλιων του!!! :)) Περιμένω και το πάρτυ της μπέμπας!!
    Να είσαι καλά Ασπασία, να έχεις πάντα όρεξη και να τις χαίρεσαι!!
    Ασε που περιμένω και το όνομα που θα δώσεις της μικρής!! ;) Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ελεάννα :) Μη μου πεις ότι σε ξεσήκωσα!!! Αν συνέβη, πολύ το χαίρομαι, ειλικρινά :) :) :)
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και την ευχή.

      Το όνομα της μικρής ακόμη το σκέφτομαι :) Βρίσκομαι μεταξύ τριών και έχω μπερδευτεί :) Να σου πω την αλήθεια, σκέφτηκα να πάρω τη βοήθεια του κοινού, όμως θα με κράξει ο μάι χάσμπαντ, οπότε όπως μου ήρθε η ιδέα, μου έφυγε. Χαχαχα :)
      Άσε που συμφωνήσαμε να μην το αποκαλύψουμε σε κανέναν -ούτε καν στους δικούς μας- μέχρι την κολυμπήθρα :)

      Ετοιμάζω την ανάρτηση για το πάρτι. Το παρτάκι μας θα το δείτε σύντομα.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  21. Ασπασία αν και της τελευταίας στιγμής δεν βλέπω να υστερεί σε κέφι και χαρά! Τα παιδιά φαίνεται ότι το ευχαριστήθηκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts