7.8.12

Happy moments: Ένα νεραϊδένιο όνομα για τη μικρή μου νεράιδα...

Η νεράϊδα των αστεριών, φύλακας άγγελος της μπέμπας καθόλη τη διάρκεια του μυστηρίου. 
Ένα μικρό αστεράκι στην άκρη του ουρανού, στεκόταν όλο ανησυχία...
"Eίμαι τόσο μικρό σε έναν τόσο απέραντο κόσμο"...σκεφτόταν...
Η νεράϊδα των αστεριών άκουσε τις σκέψεις του και με το ραβδάκι της το έλουσε με χρυσόσκονη
Το αστεράκι γέμισε λάμψη...τόσο, που φώτισε ολόκληρο τον ουρανό! Άρχισε τότε να ταξιδεύει ανάμεσα στα αστέρια όταν ξαφνικά είδε τη γη.
Βούτηξε προς τη θάλασσα και άκουσε μία ευχή!
Από εκείνο το βράδυ και κάθε βράδυ,το αστεράκι κάνει βόλτες ανάμεσα στα αστέρια και βουτά προς τη θάλασσα ακούγοντας τις ευχές μας...
Η δική μου ευχή...ένα όνομα!
Η ευχή μου θα πραγματοποιηθεί στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα, την Κυριακή 29 Ιουλίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι.
Η νονά μου, Αθηνά, θα μας αποκαλύψει το όνομά μου!
Σας περιμένω για να κάνουμε όλοι μαζί μια ευχή για μένα!
Η καλή νεράϊδα θα είναι εκεί! Η μαμά μου Ασπασία και ο μπαμπάς μου Θοδωρής θα μας οδηγήσουν στον νεραϊδόκοσμό της (ιστιοπλοϊκός όμιλος) για να το γιορτάσουμε.
Μπέμπα

Αυτό ήταν το κείμενο που εμπνεύστηκε η μαμά και ο μπαμπάς για το προσκλητήριο της βάπτισης. Ένα κείμενο που περιγράφει ακριβώς το τι θα βλέπαμε και τι θα ζούσαμε την ημέρα αυτή. Ένα κείμενο που προϊδεάζει για το θέμα της βάπτισης. Ένα κείμενο που υποσχόταν πολλά: αστεράκια που πέφτουν στη θάλασσα, αστεράκια που πραγματοποιούν ευχές, μία καλή νεράϊδα που θα είναι παρούσα στο μυστήριο και έναν νεραϊδόκοσμο που θα επισκεπτόμασταν όλοι μαζί για να γιορτάσουμε αυτό το χαρμόσυνο γεγονός. Όσοι ήταν μαζί μας την ημέρα αυτή, γνωρίζουν ότι κρατήσαμε τις υποσχέσεις μας:
- Αναρίθμητα λαμπερά αστεράκια γεμάτα χρυσόσκονη "έπεφταν' από ροζ και φούξια κορδέλες οργάντζας από το ταβάνι της πέργκολας που ήταν στημένο το τραπέζι, σχεδόν δίπλα στο κύμα
- Αστεράκια που πραγματοποιούσαν ευχές των καλεσμένων μοιράστηκαν για να γράψουν όλοι τους μία ευχή για την μπέμπα
- Μία καλή νεράϊδα κρεμασμένη από τη λαμπάδα σαν φύλακας άγγελος της μπέμπας καθόλη τη διάρκεια του μυστηρίου. Η καλή νεράϊδα ήταν εκεί!
- Και τέλος, ένας νεραϊδόκοσμος με αστέρια που έλαμπαν, πεταλούδες που πετούσαν και πουλάκια που κελαηδούσαν. Ένας παραμυθένιος κόσμος κρυμμένος καλά κάτω από το παλαιό φρούριο της πόλης της Κέρκυρας, στον ιστιοπλοϊκό όμιλο.

Το κείμενο του προσκλητηρίου επίσης μιλάει και για ένα μεγάλο μυστικό: το όνομα της μπέμπας, το οποίο δε γνώριζε κανείς μέχρι τη στιγμή που η νονά το εκφώνησε στην εκκλησία. Δεν αποκαλύφθηκε σε κανέναν, μέχρι την τελευταία στιγμή. Όσο και αν επέμεναν ορισμένοι φίλοι και γνωστοί να το μάθουν, μείναμε και οι τρεις (μαμάς, μπαμπά και νονά) πιστοί "στον όρκο" που δώσαμε να μην διαρρεύσει πριν το μυστήριο. Να μην υπάρχει και λιγάκι σασπένς;

Aισθάνομαι μία βαθιά νοσταλγία για την ημέρα αυτή. Και μία μελαγχολία επίσης. Όλα τελείωσαν τόσο γρήγορα...Μία εντατική προετοιμασία 2,5 μηνών για ένα γεγονός που διήρκησε 6,5 ολόκληρες ώρες...που όμως μου φάνηκαν τόσο λίγες! Φαίνεται ότι η καλή νεράϊδα σκόρπισε τις υπέροχες αυτές στιγμές που ζήσαμε την προηγούμενη Κυριακή όπως σκόρπισε την χρυσόσκονη με το μαγικό ραβδάκι της σε εκείνο το αστεράκι που πραγματοποίησε την ευχή της μικρούλας μου και απέκτησε το πολυπόθητο ονοματάκι της: Δήμητρα - Δάειρα.

Το 'Δήμητρα' δόθηκε προς τιμήν της γιαγιάς της Δήμητρας και του παππού της Δημήτρη. Το επιλέξαμε αφενός μεν για να τους τιμήσουμε αφετέρου δε γιατί θέλαμε η μικρούλα μας να γιορτάζει.

Το 'Δάειρα' είναι το όνομα που επιλέξαμε να την φωνάζουμε. Για έναν ολόκληρο μήνα ψάχναμε ένα ιδιαίτερο και ταυτόχρονα σπάνιο όνομα για τη μονάκριβή μας. Η λίστα των υποψηφίων ονομάτων, μεγάλη. Ίσα με 30 σπάνια ονόματα "συναγωνίζονταν" το ένα το άλλο για το ποιο από όλα θα επικρατήσει, για να καταλήξουμε τελικά σε ένα εξαιρετικά σπάνιο αρχαίο ελληνικό όνομα.
Το γεγονός ότι κανείς από τους καλεσμένους μας δεν το είχε ποτέ ακούσει μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν κρύβω ότι μου άρεσε πολύ! Αναζητούσαμε για τη μικρούλα μας ένα όνομα ξεχωριστό και μοναδικό όσο ξεχωριστή και μοναδική είναι η ίδια.

Η Δάειρα, ήταν θεά της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, κόρη του Τιτάνα Ωκεανού, σύζυγος του Ερμή και μητέρα του ήρωα Ελευσίνου. Άλλοι την ταυτίζουν με την ίδια τη θεά Γη, τη μητέρα όλων των θεών. Η Δάειρα λατρευόταν πριν από τη θεά Δήμητρα περί το 9.500 π.χ. Το όνομά της ετυμολογείται από την ίδια την λέξη για την Γη: Δά-ειρα = Δα + ερα, όπου ΔΑ είναι το όνομα της Γης ως θεάς (ΔΑ είναι η αρχαιότερη Ελληνική λέξη για την Γη) και ΕΡΑ το «σώμα» της.

Τι πιο υπέροχος συνδυασμός από δύο θεές της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας με την πρώτη (Δήμητρα) να είναι Θεά της γης και τη δεύτερη (Δάειρα) να σημαίνει η ίδια τη Θεά γη;

Το άρθρο αυτό το γράφω για τρεις λόγους: [1] να θυμηθώ τις θαυμάσιες ώρες που ζήσαμε, [2] να 'ταξιδέψω' νοερά στο χρονικό της βάπτισης όλους εκείνους που δε βρισκόταν μαζί μας εκείνη την Κυριακή και [3] να το διαβάσει το παιδάκι μου κάποτε στο μέλλον για να δει πώς τα περάσαμε εκείνη την ημέρα (αν και είμαι σίγουρη ότι μέχρι να το διαβάσει θα της το έχω αφηγηθεί ήδη πάρα πολλές φορές).

Η βάπτιση έγινε στην Κέρκυρα, στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου του νησιού. Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί επιλέξαμε το συγκεκριμένο νησί και τη συγκεκριμένη εκκλησία για αυτό το γεγονός. Την ιδέα για την Κέρκυρα την "πέταξε" ο μπαμπάς της και εγώ (η μαμά) την "άρπαξα" αμέσως και συμφώνησα. Ήταν πολύ αυθόρμητη σκέψη και απόφαση!
Στην Κέρκυρα βρίσκεται το πατρικό του πατέρα μου και έχω ζήσει όλα μου τα παιδικά καλοκαίρια και όλα τα Πάσχα (πλην ενός) μέχρι τα 17 μου, οπότε και πέρασα στο Πολυτεχνείο (από τότε και έπειτα, ως φοιτήτρια επέλεγα τις φοιτητικές παρέες μου και το Αιγαίο για τις καλοκαιρινές μου εξορμήσεις). Η Κέρκυρα είναι ένα πολύ όμορφο νησί και η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα η αγαπημένη μου εκκλησία. Αν και γενικά δεν είμαι άνθρωπος της εκκλησίας (εκκλησία πηγαίνω 2-3 φορές το χρόνο -μόνο στις μεγάλες γιορτές- και σε γάμους και βαπτίσεις), για τον συγκεκριμένο Άγιο έχω μία ιδιαίτερη πίστη...ευσέβεια...δέος...δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω. Δεν παραλείπω ποτέ να επισκεφτώ την συγκεκριμένη εκκλησία, να ανάψω μία μεγάλη λαμπάδα και να προσκηνύσω το σκήνωμα του Αγίου, αν ο δρόμος με βγάλει προς την πόλη (το σκήνωμα του Αγίου φυλάσσεται σε επιχρυσωμένη λάρνακα στολισμένη με πολύτιμους λίθους).

Άποψη της πόλης της Κέρκυρας όπως φαίνεται από το πλοίο. Πάνω από τα κτίρια διακρίνεται το κόκκινο καμπαναριό του Αγίου Σπυρίδωνα
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved
Εκτός αυτού, αισθάνομαι ότι χρωστάω μεγάλη χάρη στον Άγιο Σπυρίδωνα. Η μικρή μου Δάειρα γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου. Η ημέρα αυτή είναι μεγάλη γιορτή για την πόλη της Κέρκυρας αλλά και για ολόκληρο το νησί, καθώς γιορτάζεται (με μεγάλη λιτανεία παρουσία 20 φιλαρμονικών) ένα θαύμα που έκανε (ο Άγιος) το 1716 και γλίτωσε την Κέρκυρα από τη σφοδρή επιδρομή των Τούρκων. Μάλιστα, η επιτυχής έκβαση της πολιορκίας ενέπνευσε στον Antonio Vivaldi (1678-1741) το εκκλησιαστικό στρατιωτικό ορατόριο 'Ιουδήθ θριαμβεύτρια' (Juditha Triumphans) που ετοιμάστηκε εκείνη τη χρονιά στο Ωδείο της Πιετά της Βενετίας. Πρόκειται για το μοναδικό από τα ορατόρια του Vivaldi που ξεχωρίζει και στο οποίο αντικατοπτρίζονται αλληγορικά τα γεγονότα του αγώνα κατά των Οθωμανών.
Νομίζω ότι όλοι οι παραπάνω λόγοι ήταν υπεραρκετοί για να επιλέξουμε τη συγκεκριμένη εκκλησία και κατ' επέκταση και το συγκεκριμένο νησί για τη βάπτιση.

Το καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved

Η μικρή πλατεία (πλακάδα) μπροστά στην εκκλησία όπου στήθηκε το cocktail μετά το μυστήριο
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved
Η βάπτιση είχε οριστεί για τις 12:00 το μεσημέρι. Στην εκκλησία φτάσαμε πεζοί στις 11:55, γεγονός που μου δημιούργησε ολίγον τι πανικό.

Στον Άγ. Σπυρίδωνα φτάσαμε πεζοί, διασχίζοντας τα καντούνια της παλιάς πόλης
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved
Η κολυμπήθρα ήταν διακοσμημένη με λευκές κορδέλες και ροζ ορτανσίες, λυσίανθους και λευκά τριανταφυλάκια.

Δύο μπουκέτα με ροζ ορτανσίες, λυσίανθους και λευκά τριανταφυλάκια στόλιζαν την κολυμπήθρα
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved
Τα μαρτυρικά, βραχιολάκια για τις γυναίκες, καρφίτσες για τους άντρες. Όλα τους με έναν μεταλλικό σταυρό και ένα ροζ ματάκι, με δερμάτινο κορδονάκι. Design και δημιουργία της μαμάς και της γιαγιάς Χριστίνας.
Τα μαρτυρικά που σχεδιάσαμε και φτιάξαμε μαμά και γιαγιά
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved
Η βάπτιση ξεκίνησε στις 12:10. Ο πάτερ Αρτέμιος, αυστηρότατος. Η μαμά δεν επιτρεπόταν να αγγίξει το μωρό καμία στιγμή, ούτε ακόμη και αν έκλαιγε. Η μικρή, στην αγκαλιά της νονάς της περιεργαζόταν τους καλεσμένους και τους περαστικούς προσκηνυτές (σημ. καθόλη την ώρα του μυστηρίου την εκκλησία επισκέπτονταν αρκετός κόσμος για να προσκηνύσει το σκήνωμα του Αγίου). Παρόλη την αυστηρότητά του όμως, ο πάτερ Αρτέμιος είναι ένας καταπληκτικός παπάς, με αρκετό χιούμορ και πολύ θετική ενέργεια, που έκανε την καλή μου νεραϊδούλα να αισθανθεί πάρα πολύ όμορφα. Ωστόσο, η μικρή δεν παρέλειψε να κλάψει και όταν βαρέθηκε στην αγκαλιά της νονάς αλλά και όταν έκανε την πρώτη βουτιά στην κολυμπήθρα.



Μετά το μυστήριο ακολούθησε cocktail στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας με φρέσκια δροσιστική λεμονάδα, δύο γεύσεις ice tea (λεμόνι και ροδάκινο) και φυσικά άφθονο δροσερό νεράκι. Το cocktail είχε αναλάβει ένα μοντέρνο καφενεδάκι της γειτονιάς, η γνωστή 'Piperitsa'. Για γλυκάκι, προτιμήσαμε να χαρίσουμε μεγάλα χειροποίητα μπισκότα βουτύρου με επικάλυψη ζαχαρόπαστας σε σχέδιο κίτρινων αστεριών και ροζ και φούξια πεταλούδων. Έγιναν ανάρπαστα. Τα μπισκοτάκια έφτιαξε μία φίλη μου, η Μαντώ, κατόπιν δικής μου ειδικής παραγγελίας. 

Το cocktail στην πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνα. Παγωμένη σπιτική λεμονάδα, δύο γεύσεις ice-tea και δροσερό εμφιαλωμένο νερό δρόσισαν τους καλεσμένους μας
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved

Το cocktail στην πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνα. Τα μπισκοτάκια αστεράκια και πεταλούδες φαίνονται στον τριώροφο ροζ δίσκο. Μπουκετάκια ίδια με αυτά της κολυμπήθρας έδιναν χρώμα στο λευκό μεταξωτό τραπεζομάντηλο
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved
Στη συνέχεια μοιράστηκαν σε όλους τους καλεσμένους εισιτήρια για το νεραϊδοτρενάκι. Τα εισιτήρια τα είχε επιμεληθεί η μαμά (εγώ δηλαδή). Ιδέα και σχεδίαση, ολόδική μου. Η ιδέα μου ήρθε ένα απόγευμα και τα σχεδίασα μέσα σε μισή ωρίτσα. Μόλις έδειξα το πρώτο δείγμα στον Θοδωρή (τον μπαμπά), αμέσως σχολίασε: "Ασπασούλα, δεν υπάρχεις!". Ι know, I know! Με αυτή τη βάπτιση εξάσκησα (αλλά δεν εξάντλησα) τη φαντασία και δημιουργικότητά μου.


Το νεραϊδοτρενάκι ήταν ένα τουριστικό τρενάκι το οποίο νοικιάσαμε και διακοσμήσαμε με μπαλόνια και κορδέλες. Πήγαμε μία βόλτα διάρκειας 25 λεπτών προκειμένου εμείς και οι καλεσμένοι μας να διασκεδάσουμε, να δροσιστούμε λιγάκι από τη θαλασσινή αύρα και όσοι ήρθαν για πρώτη φορά στην Κέρκυρα, να δουν μία παραθαλάσσια άποψη της πόλης.

Το τρενάκι που εκείνη την ημέρα μεταμορφώθηκε σε νεραϊδοτρενάκι
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved


Ο θείος Σπύρος και η θεία Έλενα τσεκάρουν αν όλοι οι επιβαίνοντες έχουν το εισιτήριο για το νεραϊδοτρενάκι
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved

Το νεραϊδοτρενάκι ήταν η έκπληξη της ημέρας. Όλοι μας, μικροί-μεγάλοι, το διασκεδάσαμε με την ψυχή μας αυτά τα 25 λεπτά που διήρκησε η βόλτα
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved
Περάσαμε από hot spots όπως δίπλα από το Λιστόν, γύρω από την Σπιανάδα (τη μεγαλύτερη πλατεία της Ευρώπης), το διαχρονικό ξενοδοχείο Corfu Palace, το άγαλμα του Καποδίστρια, τον παραλιακό δρόμο του όρμου της Γαρίτσας (που ήταν το λιμάνι του Αλκίνοου της Οδύσσειας), το παλάτι του Μον Ρεπό, την παραλία του Μον Ρεπό, τη δεντροφυτευμένη λεωφόρο Αλεξάνδρας με τα νεοκλασσικά. Το τρενάκι μας αποβίβασε στην είσοδο του παλαιού Φρουρίου, δίπλα σε ένα άλσος, το γνωστό Μποσκέτο.
Η είσοδος από το Μποσκέτο όπου βγάλαμε κάποιες οικογενειακές φωτογραφίες
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved
Το Μποσκέτο - που στα ιταλικά μποσκέτο σημαίνει μικρό άλσος - βρίσκεται δίπλα στην είσοδο του Παλαιού Φρουρίου. Πνιγμένο στα φυτά και τα λουλούδια, περιέχει προτομές και αγάλματα συγγραφέων και φιλελλήνων που έζησαν στο νησί, δύο μικρές στέρνες με χρυσόψαρα, πέτρινα περίπτερα για ξεκούραση και παιδική χαρά για τα παιδιά.
Κατά την αποβίβασή μας μοιράσαμε τα μπαλόνια με τα οποία είχε διακοσμηθεί το τρένο, στα παιδάκια της παρέας.
Η αλήθεια είναι ότι είχα ένα μικρό άγχος μήπως ο κόσμος κουραστεί με τη βόλτα μεσημεριάτικα. Ο ενθουσιασμός όμως όλων, μικρών και μεγάλων, ήταν τόσο μεγάλος που αμέσως μου έφυγε αυτό το άγχος. Το τρενάκι ήταν από τις καλύτερες εκπλήξεις της ημέρας!

Κατά την αποβίβαση από το τρενάκι, μοιράστηκαν σε όλα τα παιδάκια τα 20 μπαλόνια που διακοσμούσαν το νεραϊδοτρενάκι
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved
Στο Μποσκέτο βγάλαμε λίγες οικογενειακές φωτογραφίες και στη συνέχεια συνεχίσαμε για το νεραϊδόκοσμο.

Όποιος ήθελε να περπατήσει, περπάτησε μέσα στο παλαιό φρούριο μία απόσταση 5-7 λεπτών με τα πόδια, ενώ για όσους δεν επιθυμούσαν να περπατήσουν, το βανάκι που είχαμε φροντίσει να περιμένει στην είσοδο του παλαιού φρουρίου, τους οδηγούσε οδικώς. Η διαδρομή πολύ όμορφη.

Η τάφρος του Παλαιού Φρουρίου
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved

Η γέφυρα που οδηγεί στην είσοδο του Παλαιού Φρουρίου
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved

Η τάφρος που περιβάλλει το Παλαιό Φρούριο
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved

Άλλη άποψη της τάφρου που περιβάλλει το Παλαιό Φρούριο
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved

Δύο μεγάλοι προμαχώνες υψώνονται δεξιά και αριστερά της κεντρικής Πύλης ενώ οι δύο μεγάλοι Πύργοι, ο Πύργος της Ξηράς και ο Πύργος της Θάλασσας χτίστηκαν πάνω στις δύο κορυφές, που έδωσαν στην πόλη το βυζαντινό της όνομα, Πόλη των Κορυφών. Αργότερα το όνομα αυτό επικράτησε για ολόκληρο το νησί, Corfu. Στο εσωτερικό του Παλαιού Φρουρίου της Κέρκυρας διατηρούνται επιβλητικά κτίρια, κατασκευασμένα από τους Βενετούς και τους Εγγλέζους, για την εξυπηρέτηση των στρατιωτικών τους αναγκών: μία ενετική φυλακή, δύο αγγλικοί στρατώνες και ένα στρατιωτικό νοσοκομείο, που σήμερα φιλοξενεί το μουσικό σχολείο, η δωρική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου καθώς και η αξιόλογη βυζαντινή συλλογή με εικόνες και μωσαϊκά.

Η τάφρος που περιβάλλει το Παλαιό Φρούριο αποτελεί σήμερα ασφαλές αραξοβόλι για τα ψαροκάικα ενώ στα βόρεια της βενετσιάνικης ακρόπολης υπάρχει το Μαντράκι, ένα μικρό λιμανάκι. Εκεί βρισκόταν ο ιστιοπλοϊκός όμιλος στον οποίο βρισκόταν κρυμμένος ο νεραϊδόκοσμός μας.

Ο νεραϊδόκοσμος ήταν καλά κρυμμένος στο λιμανάκι που φαίνονται αγκυροβολημένα τα ιστιοφόρα
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved

Μία άλλη άποψη του Παλαιού Φρουρίου
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved

Διαδρομή προς το νεραϊδόκοσμο
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved

Στο βάθος του διαδρόμου με τις βοκαμβίλιες, βρισκόταν καλά κρυμμένος ο νεραϊδόκοσμος
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved
Ο νεραϊδόκοσμος ήταν ένας υπέροχος παραμυθένιος κόσμος διακοσμημένος με 200 ροζ και φούξια αστεράκια πλημμυρισμένα με χρυσόσκονη κρεμασμένα με ροζ και φούξια κορδέλες οργάντζας. Κρυστάλλινες διαφανείς ροζ και λευκές χάντρες σε σχήματα σφαίρας αλλά και μικροσκοπικών πεταλούδων ήταν διασκορπισμένες ανάμεσα στα αστεράκια και δημιουργούσαν όμορφες αντανακλάσεις με το ηλιακό φως να τις διαπερνά.

Ο νεραϊδόκοσμος
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved

Περίπου 200 ροζ και φούξια αστεράκια γεμάτα χρυσόσκονη κυμάτιζαν ελαφρώς με τη θαλασσινή αύρα
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved
Μεγάλες λαχανί, ροζ και φούξια πεταλούδες ήταν αναρριχημένες στις πρασινάδες του περιβάλλοντος χώρου και σε λευκά τουλουπάνια που διακοσμούσαν σαν κουρτίνες την πέργκολα πάνω στην οποία διαδραματίζονταν όλο το σκηνικό.

Ροζ, φούξια και λαχανί πεταλούδες "πετούσαν" στις πρασινάδες του περιβάλλοντος χώρου και στα λευκά τουλουπάνια
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved
Τρεχούμενα νερά και μελωδικά πτηνά ακούγονταν από το ηχοσύστημα του DJ (τους φυσικούς ήχους είχε αγοράσει η μαμά από το internet) και όλο αυτό το οπτικό και ακουστικό υλικό συνιστούσε μία εξωτική πανδαισία. Ο νεραϊδόκοσμος φιλοξένησε τους 46 εκλεκτούς καλεσμένους μας, τα 7 παιδάκια και τα 2 μωράκια της παρέας και φυσικά τους 3 οικοδεσπότες (τη Δάειρα, τη μαμά και τον μπαμπά). Σύνολο 58 άτομα.
Η ιδέα του νεραϊδόκοσμου είναι επίσης της μαμάς!!! Η υλοποίηση έγινε από μία τοπική διακοσμήτρια σύμφωνα με τις λεπτομερείς οδηγίες της τελειομανούς και σχολαστικής μαμάς. Χρειάστηκαν αρκετές ώρες προφορικής και ακόμη περισσότερες ώρες γραπτής επικοινωνίας ώστε να είμαι σίγουρη ότι θα είχα το αποτέλεσμα που ήθελα για εκείνη την ημέρα.

Οι πρώτοι καλεσμένοι μας έχουν καταφτάσει
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved
Το gourmet φαγητό προσκεκτικά επιλεγμένο για τους καλεσμένους μας. Τα πιάτα πεντανόστιμα και επιμελώς παρουσιασμένα. Τα κλασικά συναντούσαν δημιουργικά πιάτα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή και την ελληνική κουζίνα φτιαγμένα από φρέσκα εκλεκτά υλικά. Πέντε διαφορετικά ορεκτικά για αρχή: Ελιές μαρινάτες σε λεμόνι, πορτοκάλι και διάφορα μυρωδικά, τυρόπιτα με μέλι, λαχανικά σχάρας σερβιρισμένα με μπαλσάμικο και λάδι δενδρολίβανου, μιλφέιγ μελιτζάνας με μελιτζάνα, ντομάτα, κατσικίσιο τυρί και κρέμα μπαλσάμικο, σαλάτα καπρέζε με μοτσαρέλα, ντομάτα και φρέσκο βασιλικό.
Για πρώτο πιάτο είχαμε επιλέξει φρέσκα ραβιόλια γεμιστά με μελιτζάνα σερβιρισμένα με sauce από φρέσκια ντομάτα ενώ το κυρίως γεύμα ήταν μοσχαρίσιο φιλέτο σχάρας με σάλτσα πιπεράτη. Το κυρίως πιάτο συνοδευόταν από πράσινη σαλάτα με dressing από γλυκό chilli με μαρούλι, iceberg, ρόκα και καρότο και ντοματίνια και από σαλάτα citrus με ρόκα, μαρούλι, τσίκορε, πράσινο μήλο, φουντούκι και dressing εσπεριδοειδών. Για επιδόρπιο είχαμε επιλέξει σπιτικό παγωτό γιαούρτι με μέλι και καρύδια και για το τέλος δροσιστίκαμε με φρέσκα φρούτα εποχής: καρπουζάκι, πεπονάκι, ροδάκινα και σταφύλια.

Σαλάτα citrus με ρόκα, μαρούλι, τσίκορε, πράσινο μήλο, φουντούκι και dressing εσπεριδοειδών
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved
Ένα ΝεραϊδοΜενού (design και υλοποίηση της μαμάς) τοποθετημένο πάνω στην υφασμάτινη πετσέτα του κάθε καλεσμένου καλωσόριζε τους καλεσμένους στον νεραϊδόκοσμο και ενημέρωνε για το φαγητό που είχαμε επιλέξει για αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Μία ποικιλία από 10 διαφορετικές ετικέττες για τους λάτρεις της μπύρας. Ένα sauvignon blanc, ασύρτικο, μοσχάτο Αλεξανδρείας λευκό κρασί για αρχή και ένα αγιωργίτικο κρασί με ρουμπινί χρώμα, με πλούσιο άρωμα φρούτων του δάσους για τη συνέχεια. Όλα τα είδη των αναψυκτικών (συμπεριλαμβανομένης της Κερκυραϊκής ginger-beer ή αλλιώς τσιτσιμπύρας) και άφθονο εμφιαλωμένο νερό.

Τα ΝεραϊδοΜενού ήταν design και υλοποίηση της μαμάς. Ήταν διακοσμημένα με φλος λευκό κορδόνι και φούξια διαφανείς χάντρες
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved


Λεπτομέρεια του ΝεραϊδοΜενού το 'μαγικό' ραβδάκι της καλής νεράιδας, το περίγραμμα του οποίου ήταν τονισμένο με χρυσό μελάνι
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved

Το ΝεραϊδοΜενού ήταν τοποθετημένο πάνω στην υφασμάτινη πετσέτα κάθε καλεσμένου
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved
Το μεγάλο τραπέζι διακοσμούσαν νησίδες (islands) από ροζ και φούξια δαφνούλες, φυτεμένες πάνω σε βρύα...που έκαναν το σκηνικό ακόμη πιο παραμυθένιο.

Νησίδες (islands) από ροζ και φούξια δαφνούλες στόλιζαν το 16μετρο τραπέζι, από άκρη σε άκρη
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved
Δώρο για κάθε καλεσμένο μας μία μπομπονιέρα νεραϊδούλα σαπουνάκι και ένα νεραϊδογλυκάκι (γλυκό κουμ-κουάτ - παραδοσιακό Κερκυραϊκό γλυκό) με ένα ευχαριστήριο καρτελάκι με τα λόγια "Ένα γλυκό φιλάκι και χίλια ευχαριστώ, Δάειρα-Δήμητρα". 
Σε μία από τις επισκέψεις που έκανα στην Κέρκυρα στα πλαίσια της προετοιμασίας της βάπτισης, αρκετές μέρες πριν το Μυστήριο, 3 ολόκληρες ώρες περιπλανιόμουν στα καντούνια (στενά πλακόστρωτα δρομάκια) της παλιάς πόλης αναζητώντας το καλύτερο (για τα γούστα μου) γλυκό κουμ-κουάτ. Έμπαινα και έβγαινα σε μαγαζάκια δοκιμάζοντας διάφορα τοπικά brands, μέχρι που βρήκα το καλύτερο Κερκυραϊκό κουμ-κουάτ, τραγανό και αρωματικότατο. Αγόρασα 7 κιλά. Τα βαζάκια που βλέπετε στη photo είναι και αυτά δική μας δημιουργία. 60 βαζάκια των 100ml, πλύθηκαν, συσκευάστηκαν και διακοσμήθηκαν από μαμά, μπαμπά και γιαγιά Χριστίνα :)

Δώρο για κάθε καλεσμένο μας μία μπομπονιέρα νεραϊδούλα σαπουνάκι...
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved

... και ένα νεραϊδογλυκάκι (κουμ-κουατ) με ένα ευχαριστήριο καρτελάκι
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved
Δώρο για κάθε παιδάκι ένα μεγάλο μεταλλικό κουβαδάκι (ροζ για τα κοριτσάκια, λευκό για τα αγοράκια) γεμάτο με καλούδια: μία κασετίνα με 12 πολύχρωμες ξυλομπογιές, 1 μπλοκ ζωγραφικής, ένα κουτάκι με ένα βραχιολάκι με αστεράκια, ένα μεγάλο γλυφιτζούρι και ένα σακουλάκι γεμάτο marshmallows και άλλα ζαχαρωτά. Το κουβαδάκι ήταν και αυτό έμπνευση και υλοποίηση της μαμάς.

Το δωράκι της Δάειρας για κάθε παιδάκι - ένα μεταλλικό κουβαδάκι γεμάτο καλούδια
© 2011-2012, My Lovable Baby (www.mylovablebaby.com). All rights reserved
Επειδή τη βάπτιση της κόρης μου ήθελα να τη ζήσω στο φουλ, είχα αποφασίσει πολλά διακοσμητικά στοιχεία και δωράκια να τα φτιάξουμε εμείς. Μου πήρε ατελείωτες ώρες να ψάξω ιδέες, να προμηθευτώ τα απαραίτητα υλικά και τελικά να υλοποιήσω τις ιδέες αυτές. Ήθελα να ζήσω αυτή τη διαδικασία στην οποία τελικά (επειδή μόνη μου δεν προλάβαινα) με βοήθησαν και ο μπαμπάς της μικρής και η νονά και ο παππούς και η γιαγιά. Μετά από όλα αυτά νομίζω πώς άνετα θα μπορούσα να αλλάξω επάγγελμα :)

Η κυρία Αλεξάνδρα, η παιδαγωγός, ανέλαβε να απασχολήσει δημιουργικά τα παιδάκια για όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στον νεραϊδόκοσμο: αφήγηση παραμυθιών με νεράϊδες, ζωγραφική, χειροτεχνία και στο τέλος "λάφυρα" της μπεμπούλας 7 υπέροχες παιδικές ζωγραφιές (μία από κάθε παιδάκι) και μία μπλούζα με ισάριθμα πολύχρωμα ζωγραφιστά μπαλόνια, ζωγραφισμένα από τα παιδιά.
Στο τέλος, μοιράστηκαν σε όλους τους καλεσμένους αστεράκια ευχών, όπου ο κάθε καλεσμένος έγραφε μία ευχή για την μπεμπούλα.

Ο Λάκης ο DJ μας ταξίδεψε με lounge καλοκαιρινή μουσική, την οποία διαδέχτηκαν γνωστά κομμάτια των 60's και 70's, παραδοσιακή Κερκυραϊκή μουσική και σύγχρονη ελληνική καλοκαιρινή pop. Φέραμε 2-3-4-5...γύρες για το καλό και δεν πτοούμασταν κάτω από το καυτό καλοκαιρινό ήλιο. H Δάειρα ξεσηκωνόταν στους ρυθμούς του 'Ai Se Eu Te Pego' και του 'Πάμε Καλοκαίρι'. Στο τέλος ο Χρήστος ο φωτογράφος μας έβγαλε οικογενειακές φωτογραφίες με φόντο τα αραγμένα ιστιοπλοϊκά αφού η Θάλεια είχε φροντίσει να φρεσκάρει το make-up της μαμάς και της νονάς.

Το διαλύσαμε στις 6:30 το απόγευμα, έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις. Τα πολύ καλά λόγια των καλεσμένων μας ήταν η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς. Προσπαθήσαμε να τους περιποιηθούμε όσο καλύτερα μπορούσαμε για να τους ευχαριστήσουμε για την παρουσία τους στη βάπτιση της μικρούλας μας.

Η νεράϊδα του προσκλητηρίου. Η καλή νεράϊδα πρωταγωνιστούσε εκτός από το προσκλητήριο και στο ΝεραϊδοΜενού, στην κασετίνα με τις πολύχρωμες ξυλομπογιές που χαρίσαμε στα παιδάκια, στο μπλοκάκι ζωγραφικής και στο ευχαριστήριο καρτελάκι από το νεραϊδογλυκάκι

Δεν έχω λόγια να περιγράψω τα συναισθήματα που με κατέκλυζαν κάθε στιγμή εκείνη την ημέρα.
Θα μπορούσα να γράψω πολλά περισσότερα, αλλά όσα και να γράψω δεν μπορώ με τίποτα να μεταφέρω το κλίμα της ημέρας. Ελπίζω να μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη όλων μας, όλων όσων ήμασταν εκείνη την ημέρα σε αυτό το μεγάλο πάρτυ που δώσαμε για τη μικρούλα μας.

Τα δωράκια των καλεσμένων μας υπέροχα, ακόμη πιο υπέροχες οι ευχές που άφησαν στις ευχετήριες κάρτες που τα συνόδευαν. Υπέροχες επίσης και οι ευχές που άφησαν στα αστεράκια που μοίρασαν τα παιδάκια στο τραπέζι σε όλους τους καλεσμένους.

Υπέροχες και οι ευχές που άφησαν οι αγαπημένοι μας φίλοι και συγγενείς στην ιστοσελίδα της βάπτισης (ναι, η μαμά έφτιαξε και ιστοσελίδα!!!)


Όλες οι ευχές υπέροχες! Οι περισσότερες συγκινητικές, άλλες χαρούμενες, ορισμένες αστείες.
Κλείνω με μία ευχή που με έκανε να δακρύσω:

"Λατρεμένη μου, Μπέμπα, είσαι ένα πλασματάκι γεμάτο χάρη και ομορφιά. Τα σπινθηροβόλα μάτια σου φανερώνουν την εξυπνάδα σου. Το χαρακτηριστικό σου χαμόγελο είναι μια μαγεία. Είσαι ό,τι πιο ωραίο χάρισε ο δημιουργός στη Μαμά σου, στον Μπαμπά σου και σε όλους εμάς που σε αγαπάμε πάρα πολύ.
Σου εύχομαι, μελένια μου, η ζωή σου να έχει τόση ομορφιά και αρμονία όση μια πανέμορφη κοιλάδα την άνοιξη με χίλια μύρια λούλουδα όπου κελαρύζουν γάργαρα νερά και ο ήχος τους πλέκεται με το κελάηδημα μελωδικών πτηνών. Μέσα σε όλη αυτή την εξαίσια πανδαισία, γλυκιά μου νεράιδα, εσύ να είσαι πανευτυχής πρωταγωνιστής.
Γλυκέ μου άγγελε, η θεία χάρη που θα δεχτείς με το βάπτισμά σου να σε συντροφεύει σε όλη σου τη ζωή και να σου χαρίσει πολλά πολλά χρόνια ζωής γεμάτα υγεία, χαρά και δημιουργία. Η ζωή σου να μοιάζει με μια εξαίσια συμφωνική ορχήστρα όπου εσύ να είσαι η μαέστρος. Οι λέξεις είναι ανίσχυρες για να εκφράσουν την απέραντη αγάπη που νιώθω και θα νιώθω πάντα για σένα!

Με άπειρη αγάπη

Η γιαγιά σου, Χριστίνα"


Δυστυχώς, οι στιγμές δεν επαναλαμβάνονται. Περνούν για πάντα, αλλά αφήνουν πίσω τους υπέροχες αναμνήσεις. Κάποτε στο μέλλον, μικρούλα μου Δάειρα, θα διαβάζεις αυτές εδώ τις αράδες για να δεις πώς τα περάσαμε εκείνη την ημέρα...

Σημ. Μπορείτε να μου αφήσετε το σχόλιό σας πατώντας ΕΔΩ. Όλα τα σχόλια τα διαβάζω, ακόμη και αν έχει περάσει αρκετός καιρός από όταν γράφτηκε το άρθρο.

Ασπασία

45 σχόλια :

  1. καταπληκτικό! η ωραιότερη βάπτιση που έχω δει! συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γλυκιά μου τι άλλο να σου πω εκτός από Συγχαρητήρια!!! Δεν ξέρω από που να πρωτοξεκινήσω... ειδικά η βόλτα με το νεραιδοτρενάκι με ενθουσίασε...ο στολισμός, οι μπομπονιες. Μπράβο σας. Ολα τα κάνατε υπέροχα. Να είναι πάντα υγιής και ευτυχισμένη η Δάειρα και να χαίρεται τους γονείς της που κάνουν τόσα πολλά για αυτήν! Σε φιλώ. Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Callie μου! Το νεραϊδοτρενάκι τελικά ήταν η έκπληξη της ημέρας! Τα περάσαμε α ξ έ χ α σ τ α!!!

      Διαγραφή
  3. Με μια λέξη, ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ!!!
    Να σας ζήσει το κοριτσάκι σας και να είναι πάντα όμορφα "νεραιδοστρωμένη" η ζωή της!!!
    Και αν μας χρειαστείτε ποτέ για να "ντύσουμε" το πρώτο παπουτσάκι της με ασήμι θα μας βρείτε www.shine4ever.gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Θα σας έχω υπόψη μου τώρα που σας γνώρισα :)

      Διαγραφή
  4. Εξαιρετική βάφτιση!! Κι όχι επειδή έγινε στο νησί μου, :) που λείπω πλέον 8 μήνες, χάρηκα πολύ που το είδα μέσα από τις δικές σου φωτογραφίες!!
    Όλα μελετημένα και προσεγμένα!!Μπράβο!!Νομίζω ότι καλά έκανες κι επέλεξες τον Άγιο για την βάφτιση, είναι στο κάρμα σου το νησί, καταγωγή και η γέννηση του αστεριού σου μια τόσο σημαντική μέρα!! Να την χαίρεστε την μικρή Δάειρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Χριστίνα :) Βρήκα επιτέλους και μία Κερκυραία...!!!

      Διαγραφή
  5. Είδες, τα κατάφερες τελικά! Τα ετοίμασες και τα οργάνωσες όλα όπως ήθελες! Και το αποτέλεσμα νεραϊδένιο! Να τη χαίρεστε τη μικρή Δάειρα (πολύ ωραίο όνομα), να είστε πάντα καλά να θυμάστε αυτή την τόσο ξεχωριστή μέρα!
    Φιλιά*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ κουκουβαγιούλα μου!!! Μου βγήκε ολίγον τι το λαδάκι, αλλά το αποτέλεσμα με επιβράβευσε και με το παραπάνω :)

      Διαγραφή
  6. Τι να πω...έχω μείνει άφωνη!!! Φανταστική διακόσμηση, καταπληκρικές ιδέες, υπέροχο κέφι! Συγχαρητήρια για το μεράκι και να σας ζήσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Με τόσο όμορφα λόγια παίρνω δύναμη για να κάνω ακόμη περισσότερα πράγματα για τη μικρή μου Δάειρα. Πλησιάζουν και τα γενέθλιά της...
      Και πάλι ευχαριστώ πολύ πολύ!!!

      Διαγραφή
  7. Γλυκιά μου, τι υπέροχη βάφτιση ήταν αυτή! Ήμουν φυσικά σίγουρη ότι θα κάνεις κάτι όμορφο τότε που με ρωτούσες για τη δική μας βάφτιση πώς είχα κάνει κάποια πράγματα, από πού είχα προμηθευτεί υλικά κλπ, ήμουν σίγουρη σου λέω!!! :)) Είναι όλα πανέμορφα, δουλεμένα με καλαισθησία αλλά το πιο ιδιαίτερο σε όλο για μένα είναι η περιγραφή σου. Το χάρηκες τόσο πολύ που περιγράφεις με κάθε λεπτομέρεια το σκηνικό από την αρχή μέχρι το τέλος κ αυτό αναβαθμίζει τα πάντα!! :) Μπράβο σε όλους που συμμετείχαν στην πραγματοποίηση της βάφτισης! Όσο για το όνομα...τι να πω...το ερωτεύτηκα! Κ αναρωτιόμουν το όνομα του μπλογκ τι είναι...όλο έλεγα θα ρωτήσω κ να που έμαθα! χαχα Να σας ζήσει κούκλα μου το κοριτσάκι σας και να είστε μια ευτυχισμένη, νεραϊδένια οικογένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου γοργονομανούλα-to-be, σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τα τόσο υπέροχα λογάκια που μου γράφεις και για τις υπέροχες ευχές σου. Η αλήθεια είναι ότι την προετοιμασία της βάπτισης την καταευχαριστήθηκα, το ίδιο και την ημέρα εκείνη, το ίδιο και την ημέρα που έγραφα αυτό το άρθρο στο blog μου. Ευχαριστώ πολύ και για όλα τα guidelines που μου έδωσες σχετικά με όλα αυτά που έψαχνα. Your info was more than valuable!!!
      Φιλάκια πολλά!!! Με το καλό να υποδεχτείτε το νέο μέλος της οικογένειάς σας :)
      Φιλάκια και πάλι :)

      Διαγραφή
  8. Έχω μείνει θαμπωμένη!!!
    Να σας ζήσει η νεραϊδούλα σας. Πραγματικά είναι από τις πιο όμορφες βαπτίσεις που έχω δει!Όλα τα ετοίμασες στην κάθε τους λεπτομέρεια και είναι ονειρεμένα!
    Μπράβο και πάλι μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχχχ, τέτοια να μου λέτε να χαίρομαι!!! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Να είσαι καλά mammy on line μου :) Και για τα υπέροχα λογάκια σου και για την υπέροχη ευχούλα σου!

      Διαγραφή
  9. Ονειρεμένη βάπτιση!!!!!!!!!!!!!
    Η καλύτερη που έχω δει ποτέ μου, χωρίς υπερβολή!!!!!!!!! Πραγματικά ενθουσιάστηκα! Τρελάθηκα με την κάθε καλοδουλεμένη λεπτομέρεια... πολύ προσεγμένη δουλειά! Χίλια μπράβο, Ασπασία!!!!!!!!!
    Να ζήσει η μικρή Δάειρα με το υπέροχο όνομα!
    Είσαι φανταστική! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Αναστασία μου για το υπέροχο σχόλιό σου! Χαίρομαι που σου άρεσε τόσο πολύ! Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Χίλια ευχαριστώ!!!

      Είμαι τελειομανής (δεν ξέρω αν αυτό τελικά είναι καλό ή κακό) και προσπαθώ ό,τι κάνω να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ! Επιμένω πολύ στη λεπτομέρεια γιατί πιστεύω πραγματικά ότι η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά :)

      Να χαίρεσαι και εσύ τα παιδάκια σου πάντα με υγεία!!!
      Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
    2. Ασπασία μου, ίσως σου ζητήσω κάποιες λεπτομέρειες όταν έρθει η ώρα για την δικιά μας βάπτιση, θεωρώ ότι εκτός από την τελειομανία έχεις και υπέροχο γούστο!! Μου έδωσες πολλές ιδέες με την ανάρτησή σου! Ευχαριστώ πολύ!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
    3. Θα χαρώ πολύ!!! Ειλικρινά! Μακάρι να μπορέσω να βοηθήσω :)

      Διαγραφή
  10. Δύο θεές λοιπόν σε μία! Να σας ζήσει η μονάκριβη κορούλα σας και να είστε πάντα γεροί να τις κάνετε τα καλύτερα! Η βάπτιση μαγευτική, η Κέρκυρα υπέροχη, η κόρη σίγουρα μοναδική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κοριτσάκι... ζωγράφισες! Δεν έχω λόγια! Να είναι καλά η μικρούλα, να μεγαλώνει γερή και δυνατή και να σε έχει κοντά της όταν θα σχεδιάζει πια το γάμο της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν εχω λογια..παρα μονο να πω συγχαρητηρια!!! Με την λεπτομερη περιγραφη σου και τις υπεροχες φωτογραφιες πιστεψα για λιγο οτι ημουν εκει μαζι σας! Να χαιρεσαι την νεραιδα σου και της ευχομαι να ειναι παντα τυχερη και χαμογελαστη στη ζωη της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εχω μεινει αφωνη...πραγματικα..!!ολα ηταν τελεια,μα ακομα και την παραμικρη λεπτομερια ειχες φροντισει...τι να πω!!χιλια μπραβο και να την χαιρεστε την νεραιδα σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Xαζεψα με τόσες ομορφιές!!!!!η ομορφότερη βάφτιση που έχω δει !!!μπράβο σου για όλα ειναι ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Να χαίρεσαι την κορούλα σου !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μπραβο τελειο κριμα που δεν το ειχα διαβασει νωριτερα θα επαιρνα ιδεες για τη βαπτιση του εγγονου μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. να σας ζησει η νεραιδουλα σας να ειναι γερη κ τυχερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συγχαρητήρια!Κατασυγκινήθηκα..Όλα υπέροχα..Να είστε καλά και να χαίρεστε το παιδάκι σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
    Εκπλήσσομαι θετικά που έναν χρόνο μετά βρίσκετε το άρθρο και μου αφήνετε σχόλια με ευχές! Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου για τις ευχές και για τα καλά σας λόγια! Με κάνουν να αισθάνομαι υπέροχα!

    Να είστε όλοι καλά!
    Ασπασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ήρθα και σε αυτήν την ανάρτηση, γιατί ομολογώ πως είχα περιέργεια για το όνομα της μικρής σας Δάειρας (και όχι Δαείρας, όπως το έγραψα λανθασμένα). :-)
    Ούτε εγώ ήξερα το όνομα, αν και έχω μεγάλη αδυναμία στα αρχαιοελληνικά και γενικά σε όλα τα εύηχα και ασυνήθιστα ονόματα. Διάβασα τη σχετική παράγραφο με προσοχή και μου άρεσε που έμαθα κάτι περισσότερο από όσα ήξερα. Για να καταλάβεις το πόσο χτύπησες διάνα, όταν με παρέπεμψες στη συγκεκριμένη δημοσίευση, είχα από μικρή τα μάτια και τα αυτιά μου ανοιχτά για όμορφα και σπάνια ονόματα, για όταν θα έφτανε η στιγμή να κάνω δικά μου παιδιά. Ακόμη δεν έχω γίνει μαμά, βέβαια, αλλά κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα και για αυτό.
    Είμαι και εγώ της άποψης πως κάθε παιδί αξίζει να έχει ένα όνομα που κατ΄αρχήν θα αρέσει στο ίδιο, όταν θα είναι σε θέση να το εκτιμήσει. Ένα όνομα "κελαρυστό", ομορφόηχο, μελωδία. Έχω και μια κάπως παγανιστική αίσθηση πως ο κάθε ένας μας κάτι παίρνει από το όνομά του. Οπότε, υπάρχει ένας ακόμη λόγος να προτιμώ τέτοιου είδους, ιδιαίτερα και εύηχα ονόματα. Στο κάτω-κάτω, ένα όνομα είναι και θέμα αισθητικής, όχι; :-)
    Απόλαυσα και το υπόλοιπο κείμενο της ανάρτησης. Η δουλειά που κάνατε για τη βάπτιση της κορούλας σας δείχνει ανθρώπους με όρεξη, μεράκι, προσοχή στη λεπτομέρεια και δημιουργικότητα. Με μια λέξη, "φροντίδα". Και αυτό χαίρομαι πάντα όταν το διαπιστώνω. Τέλος, θέλω να σου γράψω πως βρίσκω πολύ γλυκό και ευγενικό τον τρόπο που ανταποκρίνεσαι στα σχόλια - η χαρά που "βγαίνει" από τις απαντήσεις σου με έκανε να χαμογελάσω.
    Να είστε όλοι καλά και να χαίρεσαι, εσύ και η οικογένειά σου, την κορούλα σας! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συγχαρητήρια για όλη την αγάπη σας προς την κορούλα σας, που την εκφράσετε με αυτόν τον υπέροχο τρόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ήταν υπέροχα, ακόμα και για μας που μόνο το διαβάσαμε και το είδαμε στις φωτογραφίες, φαντα΄ζομαι πόσο ανείπωτα όμορφα ήταν για σας!Το φόρεμά σου υπέροχο, η λαμπάδα με μάγεψε και ο στολισμός του χώρου απλά παραμυθένιος!Θα γίνω νονά σύντομα και αν καταφέρω να κάνω το 1/10 απ'όσα έκανες θα είμαι υπερ-ευχαριστημένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Δέσποινα! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ! Ήταν πάρα πολύ όμορφη η συγκεκριμένη μέρα, γεμάτη πολλά ευχάριστα συναισθήματα και κυρίως έντονη συγκίνηση.

      Τώρα ετοιμάζομαι και εγώ πυρετωδώς για τη βάφτιση της μπεμπούλας που θα γίνει στην καρδιά του καλοκαιριού :)

      Με το καλό να γίνεις νονά!!! Και πάντα άξια :)

      Διαγραφή
  22. Και να που η γοργόνα με οδήγησε στην νεράιδα... <3 Πανέμορφη και μοναδική και αυτή η βάφτιση- αν το έχεις το έχεις- πάει και τελείωσε! Και δεν ξέρω αν στο έχω ξαναπεί- μα δεν ντρέπεσαι να είσαι τόσο κούκλα;; τσ τσ τσ!! Σε φιλώ γλυκά γλυκά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. τελεια βαπτιση θα ηθελα να μου πεισ τι διαστασεισ ειχε το αστερα κι για τισ ευχεσ και τι χρωμα . γιατι θα ηθελανα να το κανω και εγω στην βαπτιση τησ κορησ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ!!! Τα αστεράκια ευχών ήταν ροζ και περίπου 14 cm από άκρη σε άκρη.
      Στην μπροστινή πλευρά αναγραφόταν το "Γράψε μία ευχή". Στο πίσω μέρος ο κάθε καλεσμένος έγραφε την ευχή του.

      Με συγχωρείς για την καθυστερημένη απάντηση, όμως λόγω καλοκαιρινών διακοπών, μόλις τώρα διάβασα το σχόλιό σου.

      Με το καλό η βάφτιση της κόρης σου!

      Φιλικά,
      Ασπασία

      Διαγραφή
  24. δεν θα μασ γραψεισ και για την δευτερη βαπτιση τησ γοργονιτσα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σας γράψω όταν θα έχω στα χέρια μου τις επαγγελματικές φωτογραφίες :) Πιστεύω εντός Οκτωβρίου :)

      Διαγραφή
  25. Ασπασία μου με ταξίδεψες στο αγαπημένο μας νησάκι!!! Πάρα πολύ όμορφα όλα!!!!! Και τί όμορφη η ιδέα να νοικιάσεις το τρενάκι!! Είμαι ενθουσιασμένη!!! Το μακρύ μαλλί σου πάει πολύ ;) Καλό ΣΚ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. πανέμορφα!!! στην αγαπημένη κέρκυρα!!! να τη χαίρεστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts