14.7.14

Smart ideas: Το δώρο για τη δασκάλα μας - Μια παραλία στο τσαντάκι



Ο παιδικός μας σταθμός δεν έκλεισε ακόμη για καλοκαίρι, όμως εμείς κάναμε "κοπάνα" και φύγαμε για διακοπές αμέσως μετά την καλοκαιρινή γιορτή. Δε μας κρατούσε με τίποτα η πρωτεύουσα και ο καύσωνας ο οποίος δε μας άφηνε να κλείσουμε μάτι το βράδυ. Οπότε φύγαμε για την εξοχή πριν από
 10 μέρες και έκτοτε απολαμβάνουμε τη θάλασσα, το καθαρό δροσερό αεράκι, βόλτες, ξάπλες και παιχνίδι όλη μέρα. Αυτή την ανάρτηση ήθελα να την ανεβάσω πριν φύγουμε, αλλά δεν τα κατάφερα. Λίγο οι εκκρεμότητες που έπρεπε να κλείσω πριν "εξαφανιστούμε" για 2+ μήνες, λίγο η προετοιμασία για το ταξίδι, λίγο οι πρώτες μέρες της προσαρμογής στον αρχικό προορισμό των διακοπών μας...δεν τα κατάφερα. Σήμερα όμως είπα ότι δεν παίρνει άλλη αναβολή.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ήθελα να κάνουμε ένα δώρο στη δασκάλα της Δάειρας ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για ό,τι έχει προσφέρει στο παιδί μου κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Μίας χρονιάς που για τη Δάειρα δεν ήταν και ιδιαίτερα εύκολη δεδομένου ότι είχε δύο πολύ σημαντικές αλλαγές στη ζωή της αυτή την περίοδο. Από τη μία άλλαξε σχολείο παιδικό σταθμό ενώ ήδη είχε ξεκινήσει η σχολική χρονιά και από την άλλη γεννήθηκε το μωράκι μας και άλλαξε η καθημερινότητά της με τον ερχομό του. Η δασκάλα της όμως κατάφερε με πολλή αγάπη να τη βοηθήσει να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο ομαλά στη νέα πραγματικότητα και η Δάειρα την αγάπησε σαν δεύτερη μαμά της. Για αυτό και την κυρία Χ. θα την έχω πάντα μέσα στην καρδιά μου (και η Δάειρα ακόμη περισσότερο) αφού είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος, πολύ ζεστή, πάντα χαμογελαστή και καλοσυνάτη. Μπορεί να μην την έβλεπα κάθε μέρα (αφού τη Δάειρα το πρωί την πήγαινε ο μπαμπάς της στο σχολείο και το απόγευμα την ώρα που την παραλάμβανα εγώ, η δασκάλα της είχε ήδη φύγει) όμως αυτές τις 5-6 φορές που την είδα μέσα στη χρονιά, πάντα με υποδεχόταν με ανοιχτή αγκαλιά σαν να ήμασταν χρόνια φίλες. Και μιλάω κυριολεκτικά. Πάντα όταν με έβλεπε, με αγκάλιαζε. Σε αυτή λοιπόν τη δασκάλα, την κυρία Χ., ήθελα φέτος να κάνουμε ένα δώρο ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για ό,τι έχει μάθει στο παιδί μου φέτος. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε γνώσεις, αλλά και σε θέματα ηθικής και συμπεριφοράς. Άλλωστε, αναγνωρίζω τη δουλειά του δασκάλου ως πολύ σημαντική στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα ενός παιδιού και στην περίπτωση της κυρίας Χ. θεωρώ ότι έχει προσφέρει σε αυτόν τον τομέα τα μέγιστα. Εκτός αυτού, η ιδέα του 'να προσφέρω', και μάλιστα σε ανθρώπους που εκτιμώ και σέβομαι, με "γεμίζει". Και θα προσπαθήσω αυτό να το "περάσω" και στα παιδιά μου. Το να προσφέρουν και να μάθουν να αναγνωρίζουν και να εκτιμούν.

Για δώρο λοιπόν, στην αρχή σκέφτηκα να της κάνω το δώρο που κάναμε στην περσινή μας δασκάλα, αλλά το βρήκα βαρετό να κάνω το ίδιο. Οπότε σκέφτηκα το εξής:

Αρχικά έφτιαξα μία αυτοσχέδια καρτούλα. Έγραψα και εκτύπωσα σε μία κόλλα Α4 (στο πιο βαρύ χαρτί που βρήκα) το παρακάτω κείμενο. Την αυτοσχέδια καρτούλα την τύλιξα σαν πάπυρο και την έδεσα με σπάγκο από λινάρι.

Αγαπημένη μου κυρία Χ.,
είσαι πολύ γλυκιά δασκάλα και σε αγαπώ πολύ! Κουράστηκες πολύ όλη τη χρονιά, οπότε είναι καιρός τώρα το καλοκαιράκι να χαλαρώσεις λιγάκι και να ξεκουραστείς! Μου έμαθες πολλά πράγματα φέτος και σε ευχαριστώ πολύ για όλα! Για αυτό και εγώ σου χαρίζω ένα μικρό δωράκι για να το παίρνεις μαζί σου στη θάλασσα και να με θυμάσαι. Ένα αγαπημένο κόμικ της μαμάς μου, ‘Τα επικίνδυνα νερά του Αρκά’ να το διαβάζεις και να γελάς καθώς θα είσαι ξαπλωμένη στην ξαπλώστρα σου και θα πίνεις κάτι δροσιστικό από το ποτηράκι και αφού έχεις προηγουμένως βάλει το αντηλιακό σου για να μη σε κάψει ο ήλιος. Και σου χαρίζω και μία βούρτσα μαλλιών για να χτενίζεις τα μαλλιά σου όταν θα βγαίνεις από τη θάλασσα και ένα κλάμερ για να τα πιάνεις να μη σε ενοχλούν καθώς θα διαβάζεις το κόμικ σου. Και φυσικά ένα αδιάβροχο νεσεσέρ για να τα βάζεις όλα μέσα :)
Με πολλή πολλή αγάπη!
Θα σε θυμάμαι πάντα!
Δάειρα

Είχα εντωμεταξύ αγοράσει τα επιμέρους δωράκια (κόμικ, βούρτσα, κλάμερ, αντηλιακό, ποτηράκι) και ένα διάφανο νεσεσέρ.



Έκανα και τις τσαχπινιές μου. Σχεδίασα μία θάλασσα και στη συνέχεια την εκτύπωσα και την έκοψα στην άκρη των κυμάτων και την τοποθέτησα στον πάτο του νεσεσέρ και στα δύο πλαϊνά (μπρος και πίσω) ώστε να "κάθεται". Εκτύπωσα και ένα ασπρόμαυρο ψαράκι που βρήκα στο internet, το έκοψα περιμετρικά και το κόλλησα πάνω στη θάλασσα με ταινία διπλής όψης. Έφτιαξα και ένα χάρτινο καραβάκι από χαρτί κραφτ και τέλος σχεδίασα και εκτύπωσα έναν ήλιο τον οποίο έδεσα από το άκρο του φερμουάρ του νεσεσέρ με σπάγκο από λινάρι και εκεί έγραψα το όνομα της δασκάλας στην οποία απευθύνεται το δωράκι.



Έβαλα όλα τα αντικείμενα μέσα στο νεσεσέρ με τη βοήθεια της Δάειρας...



Και επειδή η κυρία μας έχει και βοηθό, προσφέραμε και στη βοηθό το ίδιο δωράκι. Γιατί και η συνεισφορά της συγκεκριμένης ήταν πολύ μεγάλη. Δεν την ξεχωρίσαμε από τη δασκάλα μας.



Τα δώρα τα πρόσφερε η ίδια Δάειρα στις δασκάλες της την τελευταία μέρα που πήγαμε στο σχολείο πριν φύγουμε. Οι δε δασκάλες ενθουσιάστηκαν και δεν έκρυψαν τη συγκίνησή τους.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ευχαριστήθηκα όλη τη διαδικασία -από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την αγορά των επιμέρους δώρων και την τοποθέτησή τους μέσα στα τσαντάκια με τη βοήθεια της Δάειρας. Αυτό όμως που θα μου μείνει αξέχαστο είναι η έκφραση της Δάειρας την ώρα που έπαιρνε το κάθε τσαντάκι και το πρόσφερε στην κάθε δασκάλα και "χωνόταν" στην αγκαλιά τους. Το χαμόγελο ευτυχίας που είχε ζωγραφισμένο στο πρόσωπο ήταν έκδηλο...

Η ιδέα αυτή μπορεί να υλοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και το κόστος διακυμαίνεται ανάλογα με το κόστος των επιμέρους αντικειμένων που θα επιλέξετε για να "γεμίσετε" το τσαντάκι. Εμάς μας κόστισε ~35 ευρώ το κάθε τσαντάκι-παραλία.

Αυτά...

Τις επόμενες μέρες σας έχω μία έκπληξη :) Προς το παρόν σας φιλώ και σας εύχομαι καλές διακοπές σε όσους ξεκινήσατε ήδη :)



6 σχόλια :

  1. πολύ όμορφο το δωρο σας Ασπασια μου!! Τυχερες οι δασκαλες σας αλλα τυχερη και η Δαειρα που τις ειχε.. φιλια και καλα να περνας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευφάνταστο, δημιουργικό & πρωτότυπο το δώρο σας Ασπασία!
    Να περάσετε υπέροχα στις διακοπές σας! ♡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο Ασπασία! Και πετυχημένο! Κι εμείς πάνω σε αυτή την ιδέα βασιστήκαμε και φτιάξαμε δωράκι - εμπνεύστηκα από το περσινό σου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι σε διαδικασία αναζήτησης δώρου για τη δασκάλα μας και ψάχνω κι εγώ κάτι όμορφο και φυσικά χειροποίητο! Οπότε η ιδέα σου ήρθε πάνω στην ώρα! Ωραία και διαφορετική!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είστε ευρηματικές εσείς οι δυό γυναίκες!κι εσύ και το Δαειράκι!!!σου ήρθα και προχθές να μάθω νέα σας!σας είχα επιθυμήσει τρελά!θα τρελάθηκαν με το τσαντάκι-έκπληξη και την πρωτοτυπία του!σας φιλώ και μιά αγκαλίτσα κορίτσια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts