20.12.13

Happy moments: Το Χριστουγεννιάτικα στολισμένο σπιτάκι μας


Δημιουργώντας τις πρώτες φετινές μας Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις στολίζοντας...Αρχίζοντας τους στολισμούς έναν μήνα πριν τις γιορτές, επιτέλους είμαι στα τελειώματα. Και λέω επιτέλους γιατί σαν διαδικασία ήταν πάρα πολύ ευχάριστη, αλλά ταυτόχρονα πολύ κουραστική. Τόσο
κουραστική που στο τέλος είπα για άλλη μία φορά "απορώ με την όρεξή μου". Εδώ και 20 μέρες στολίζω, στολίζω, στολίζω...και σταματημό δεν έχω. Και δεν είναι ότι κάνω πολλά. Απλά τα κάνω όλα με...το πάσο μου! Λίγα-λίγα κάθε μέρα. Μεταξύ δουλειάς, καθημερινών υποχρεώσεων εντός και εκτός σπιτιού, ύπνου και ξύπνιου. Και επειδή αισθάνομαι ότι σχεδόν ολοκλήρωσα για φέτος, είπα να καταγράψω φωτογραφικά και λεκτικά ό,τι έχω κάνει μέχρι στιγμής για να έχω να θυμάμαι αύριο-μεθαύριο.

Σας ξεναγώ στο στολισμένο σπιτάκι μας ξεκινώντας...από που αλλού...από την κύρια είσοδο φυσικά! (Συγχωρέστε μου τις κακές φωτογραφίες αλλά έγιναν κάτω από συνθήκες ανεπαρκούς φωτισμού. Οι δε περισσότερες, έγιναν μεταμεσονύχτια ανάβοντας ό,τι φώτα είχα και δεν είχα).

Aρχικά σκέφτηκα να φτιάξω ένα στεφάνι, αλλά τελικά αποφάσισα να σχεδιάσω ένα Χριστουγεννιάτικο μήνυμα καλωσορίσματος από όλη την φαμίλια (μπαμπά, μαμά και τέκνα), να το βάλω σε μία vintage-look κορνίζα, να δέσω με κερωμένο λευκό σπάγκο δύο χρυσά κουδουνάκια και να το κρεμάσω με μία κόκκινη καρό κορδέλα. Προσέξατε το μικρό μωράκι στην κοιλίτσα της μαμάς gingerbread, έτσι δεν είναι; Είναι η μπεμπούλα που έχω στην κοιλίτσα :)



Ο στολισμός του σπιτιού άρχισε πριν από ακριβώς 20 μέρες, όταν η Δάειρα στόλισε μόνη της το μικρό της Χριστουγεννιάτικο δεντράκι που διακοσμεί το δωμάτιό της.



Την ίδια ημέρα ο μπαμπάς μας στόλισε το μεγάλο δέντρο και η μαμά (c'est moi) έβαλε μία κόκκινη μπάλα για το καλό, όχι τίποτα άλλο για να πω ότι συμμετείχα και εγώ στον στολισμό του δέντρου :)
(Οι μπάλες που λείπουν είναι όσες έχει ξεκρεμάσει η Δάειρα - η Δάειρα ξεκρεμάει και εγώ ξανακρεμάω. Δουλειά να γίνεται δηλαδή, κάθε μέρα, όλη μέρα...)


Έκτοτε η μαμά προσθέτει συνεχώς νέες "πινελιές" στο δέντρο αλλά και σε ολόκληρο το σπίτι. Λίγες-λίγες κάθε μέρα. Έτσι για να κρατιέμαι σε φόρμα μέχρι τις γιορτές...


Αφού λοιπόν έφτιαξα και τα εναλλακτικά δεντράκια από παλιές κρεμάστρες που σας είχα δείξει εδώ , άρχισα να προσθέτω στολίδια και στο μεγάλο δέντρο. Έτσι, εκτός από τα περσινά στολίδια μας, φέτος κρέμασα και στολίδια-δωράκια από αγαπημένες φίλες, όπως το το mini δεντράκι από πολυμερικό πηλό (δώρο της Μαρίας), το γούρι με το lolipop και την μεταλλική καρδούλα (δώρο της Σίνας για το μωράκι μου που θα γεννηθεί), το πλεκτό στολιδάκι με το κουδουνάκι (δώρο της Μαρίας) και το ζυμωτό στολιδάκι ανθρωπάκι (δώρο της Κάλης). Και φυσικά κρέμασα και το περσινό γουράκι του 2013 (δώρο που είχα κάνει στον εαυτό μου), αφού το 2013 είναι και η χρονιά που συνέλαβα το 2ο μωράκι μου και την θεωρώ πολύ τυχερή :)


Τις τελευταίες μέρες πρόσθεσα στο δέντρο και τα χειροποίητα στολιδάκια που χειροτέχνησε η Δάειρα στον καινούριο της παιδικό σταθμό με τη βοήθεια της δασκάλας της και δίνουν μία ξεχωριστή γιορτινή πινελιά στο σπιτάκι μας.


Στην κουζίνα έκανα μικρές εικαστικές παρεμβάσεις, κρεμώντας και τοποθετώντας όπου έβρισκα μπαστουνάκια (candy canes): πάνω στον πάγκο, στα πόμολα από τα ντουλάπια, στο παράθυρο. Το κερί με αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά που είχα φτιάξει πριν κάποιες μέρες, το βαρέθηκα και αποφάσισα να κλείσω σε ένα βάζο όλα τα αποξηραμένα φρούτα, τα μπαστουνάκια κανέλας και τα γαρύφαλα και να διακοσμήσω το καπάκι με ένα κομμάτι λινάτσας που έκοψα καταστρέφοντας ένα αχρησιμοποίητο πουγκάκι που είχα από μία μπομπονιέρα, το οποίο το έδεσα με σπάγκο από λινάρι.


Έφτιαξα ένα δεντράκι με θήκες για cupcakes που στερέωσα πάνω σε ένα κερί (την ιδέα την είχα δει στη Σοφία η οποία είχε στερεώσει τις θήκες πάνω σε ένα γυάλινο κωνοειδές βαζάκι αντί για κερί) και τοποθέτησα στο τραπέζι την καινούρια μπισκοτοθήκη μου (που περιμένει να γεμίσει με λαχταριστά μπισκοτάκια που θα φτιάξω - Θεού θέλοντος και ορέξης Ασπασίας επιτρέπουσας- τις επόμενες μέρες).



Με ένα στικ διορθωτικό (blanco) σχεδίασα χιονονιφάδες πάνω στην εξωτερική επιφάνεια από δύο γυάλινα βάζα μαγιονέζας, έδεσα στο στόμιο σπάγκο από λινάρ, έριξα μέσα χοντρό αλάτι και τοποθέτησα από ένα μεγάλο κερί ρεσώ, αφού πρώτα το έβγαλα από την μεταλλική θήκη του γιατί δεν ταίριαζε αισθητικά.



Γυρνώντας στην αγορά για διάφορα δώρα, έπεσα πάνω σε φιγούρες φάτνης μινιατούρες και αφού δεν τις είχα βρει όταν έφτιαξα τη γυάλινη φάτνη μας, αποφάσισα να φτιάξω άλλη μία φάτνη για το παράθυρο της κουζίνας. Στερέωσα τις φιγούρες με bluetac πάνω σε ένα σουβέρ, τις κάλυψα με ένα πλαστικό διάφανο μπωλάκι, σκόρπισα μπόλικο χιονάκι (χοντρό αλάτι) στον περιβάλλοντα της φάτνης χώρο και φύτεψα δύο έλατα που έφτιαξα με χαρτόνι. Αστέρι δεν έχω φτιάξει ακόμη, αλλά ίσως βρω το κουράγιο (ίσως και όχι) να φτιάξω τις επόμενες μέρες και να το στήσω στην κορυφή :)



Περιττό να σας πω ότι για τα χιονισμένα σκηνικά μου έχω χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής 7 κιλά χοντρό αλάτι!!!
Και φυσικά δεν παρέλειψα να προμηθευτώ μπόλικες χαρτοπετσέτες με Χριστουγεννιάτικα μοτίβα για τα γιορτινά γεύματα και δείπνα αλλά τις επισκέψεις για καφεδάκι, τσαγάκι και γλυκάκι.



Έβαλα στο βάζο την κλασική Χριστουγεννιάτικη ανθοδέσμη που βάζω κάθε χρόνο, "σκόρπισα" διάφορα Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά δεξιά-αριστερά και τοποθέτησα κουκουνάρες με βαμμένα κόκκινο-χρυσό βελανίδια σε μία γυάλινη γαβάθα.



Τους τοίχους του τζακιού τους διακόσμησα με αστέρια διαφόρων μεγεθών που σχεδίασα και έκοψα πάνω σε χαρτί glitter, και στο περβάζι έστησα τη γυάλινη φάτνη μας και λευκές κορνίζες με Χριστουγεννιάτικα μηνύματα και μοτίβα που εκτύπωσα από το internet.




Η γυάλινη φάτνη μας είναι από τις πιο όμορφες δημιουργίες μου και σας είχα δείξει πώς την είχα φτιάξει εδώ.


Τα πρώτα δώρα που ετοίμασα είναι τα δωράκια για τη δασκάλα μας και τη βοηθό της. Χειροποίητα σοκολατάκια που έφτιαξα με κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, λικέρ grand marnier και αποξηραμένα δαμάσκηνα. Μόλις στέγνωσαν, τα έβαλα σε ένα σακουλάκι για τρόφιμα και τα "στέγασα" σε ένα χάρτινο σπιτάκι, έδεσα μία όμορφη κορδέλα, κρέμασα και μία ετικέττα και έτοιμα!
Τα σπιτάκια τα αγόρασα σε συσκευασία των 5 και τα έστησα τρισδιάστατα, ωστόσο μπορείτε να τυπώσετε Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με παιδικά μοτίβα σε χοντρό χαρτί από εδώ.



Μαζί με τα σοκολατάκια η Δάειρα χάρισε και από ένα χρηστικό δωράκι στις δασκάλες της, αφού το αμπαλάρισα και έδεσα ετικέττες που τύπωσα από το Love Vs. Design. Φέτος αυτό είναι το αμπαλάζ που επέλεξα για τα δώρα μας. Μαύρο χαρτί με Χριστουγεννιάτικα μοτίβα, κόκκινη καρό κορδέλα και λευκό κερωμένο κορδόνι για τις ετικέττες. Το περσινό ήταν αυτό για τα Χριστούγεννα και αυτό για την Πρωτοχρονιά. Το έχω ξαναγράψει ότι όλα τα δώρα που αγοράζω για να χαρίσουμε τις γιορτές τα ξε-αμπαλάρω και τα αμπαλάρω μόνη μου αφενός μεν για να είναι όλα ομοιόμορφα αφετέρου δε γιατί θέλω να είναι προσεγμένα μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια! Παλαβομάρα -το ξέρω- αλλά μου αρέσει :) Και ας έχω "φάει" φέτος 5 ώρες μόνο και μόνο για τα αμπαλαρίσματα...



Ετοίμασα και με τη βοήθεια της Δάειρας και τα γλυκά δωράκια για τα παιδάκια που θα έρθουν για τα κάλαντα (η Δάειρα κολλούσε τα αυτοκόλλητα πάνω στα σακουλάκια και εγώ τα γέμιζα και τα έδενα). Στο κάθε σακουλάκι βάλαμε μέσα 10 μικρές σοκολατίτσες και σοκολατάκια με Χριστουγεννιάτικες φιγούρες.



Σε ένα μεγάλο βάζο έβαλα κλαδιά από δαμασκηνιά (τα οποία τα παρήγγειλα από τους παππούδες και μου τα έστειλαν), γέμισα κατά το 1/3 το βάζο με χιόνι (χοντρό αλάτι) και φύτεψα και δύο κουκουνάρια για να φαίνεται χιονισμένο τοπίο. Έβαλα και τα κόκκινα λαμπιόνια μου, αλλά το αποτέλεσμα μου φάνηκε πολύ φτωχό. Για αυτό αποφάσισα να τα στολίσω.



Με την συνταγή της Λαμπρούκας έφτιαξα αστεράκια (υλικά: κορνφλάουρ, σόδα και νερό) τα οποία τα κρέμασα με κόκκινη καρό κορδέλα. Και επειδή έφτιαξα τόσα πολλά που μου περίσσεψαν κιόλας...




...στόλισα και δύο κλαδιά στην κρεβατοκάμαρα. Μόνο που αυτά αντί σε βάζο τα τοποθέτησα σε μία άδεια γυάλα από μέλι που περιτύλιξα με χαρτόνι οντουλέ και κόκκινη κορδέλα (αμπαλάζ που μου είχε τυλίξει η φίλη μου Αναστασία κάτι υπέροχα χειροποίητα παντοφλάκια).



Μαζί με τα μεγάλα αστέρια, έφτιαξα και 4 αστέρια μινιατούρες, μία ευχή για τον καθέναν μας: μπαμπά, μαμά, Δάειρα και μπεμπούλα στην κοιλίτσα! Φύλακας-άγγελος του αστερόδεντρου, ο χιονάνθρωπος, δώρο της φίλης μου της Μάχης.

Ετοιμάσαμε και το γράμμα για τον Άγιο Βασίλη (μπορείτε να το κατεβάσετε και εσείς από εδώ) το οποίο μένει να το συμπληρώσουμε (η Δάειρα φέτος ζήτησε να της φέρει ένα αυτοκίνητο ροζ, φούξια και μωβ!!!) και φυσικά κρεμάσαμε τις 4 κάλτσες μας στο τζάκι για τα δώρα του Άγιου Βασίλη (μπαμπά, μαμάς, Δάειρας και μωρού που είναι στην κοιλίτσα). Η ξεκρέμαστη κάλτσα είναι φυσικά της Δάειρας που έσπευσε να την ξεκρεμάσει για να δει τι έχει μέσα!



Και τέλος έφτιαξα τις γιρλάντες μου. Την Happy New Year την βρήκα εδώ, την εκτύπωσα, τη συνέθεσα με σπάγκο από λινάρι και την κόλλησα στον τοίχο με bluetac...



Και επειδή έδωσα τα στόρια της κουζίνας για επισκευή (είχαν κολλήσει οι μηχανισμοί) είπα να στολίσω το παράθυρο και την μπαλκονόπορτα με μία γιρλάντα Merry Christmas που κατέβασα από εδώ. Στο δε WC της Δάειρας (ω ναι! ως και εκεί έφτασαν οι στολισμοί μου), έφτιαξα μία γιρλάντα με αστεράκια από χαρτόνι. Τα σχεδίασα με τη βοήθεια ενός κουπάτ για μπισκότα και πέρασα μέσα τους μία κόκκινη κορδέλα.


Αυτά σε γενικές γραμμές. Έχω κάνει και κάτι άλλα ψιλά, που δεν φωτογράφησα. Αν έχω κέφια, μπορεί να προσθέσω δυο-τρεις ακόμη τσαχπινιές (που έχω στο μυαλό μου) δεξιά-αριστερά . Τώρα το μόνο που μένει είναι να συμπληρώσουμε το γράμμα στον Άγιο Βασίλη και να φουρνίσω κανένα μπισκοτάκι, κανένα μελομακαρονάκι, κανένα κουραμπιεδάκι. Αν έχω κουράγιο δηλαδή και δεν τα πάρω έτοιμα από ένα γνωστό ζαχαροπλαστείο που κάνει κάτι χειροποίητα μούρλια τα οποία δοκίμασα τις προάλλες.

Καλά Χριστούγεννα να έχουμε και να υποδεχτούμε τον Καινούριο Χρόνο με πολλή υγεία, πολλή χαρά, αμέτρητα χαμόγελα και πάρα...μα πάρα πολλές στιγμές ευτυχίας! Εγώ πάντως θα τον υποδεχτώ με 4 παιδικά χεράκια στην αγκαλιά μου και αυτό μου αρκεί :)




30 σχόλια :

  1. Καλά, Ασπασία, με έχεις αφήσει άφωνη! Μα τι καταπληκτικά πράγματα είναι όλα αυτά που έφτιαξες; Προσεγμένα μέχρι και την πιο μικρή λεπτομέρεια. Και εγώ απορώ που βρήκες την όρεξη :-)
    Μπράβο κοριτσάκι μου!!! Και του χρόνου να είστε όλοι σας καλά να στολίσετε πάλι το ζεστό σπιτάκι σας. Του χρόνου θα έχεις και 2 επιπλέον χεράκια βοηθείας :-)
    Καλές γιορτές να έχετε! Σας εύχομαι τα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα πώς να μην στολίζεις 20 μέρες; Έχεις φτιάξει τόσα όμορφα πράγματα! Ενθουσιάστηκα με την κορνίζα που έχεις κρεμάσει στην πόρτα! Τόσο ρομαντική!
    Εύχομαι και του χρόνου με υγεία! Να περάσετε υπέροχες γιορτές, γεμάτες όμορφες στιγμές που θα γίνουν γλυκιές αναμνήσεις για μια ζωή!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι όλα πανέμορφα, αλλά ξεχώρισα την κορνίζα της εισόδου που μου φάνηκε υπέροχη ιδέα, την ωραία μπισκοτοθήκη που εύχομαι να γεμίσει σύντομα με λιχουδιές και τα αστεράκια στο τζάκι. Γενικά ο στολισμός του τζακιού είναι πολύ όμορφος και χαρίζει πολύ το λευκό τζάκι σας (σε αντίθεση με το δικό μας που είναι μαύρο).
    Κι εγώ σοκολατάκια σκέφτομαι να φτιάξω στη δασκάλα μας... χμμ θα δω.
    Καλή και δημιουργική συνέχεια Ασπασία!
    Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γλυκό μου Ασπασάκι ποτέ δεν αμφέβαλα για το υπέροχο γούστο σου. Τώρα όμως ξεπέρασες τον εαυτό σου ! Με τι να σου πω οτι ξετρελάθηκα πιο πολύ; Μάλλον με την είσοδο. Το βρήκα πολύ ιδιαίτερο και πρωτότυπό αλλά και πολύ προσωπικό. Τα γλειφιτζουράκια....όλα. Καλά Χριστουγεννα ασπασάκι μου. Να είστε πάντα καλά και να περάσετε μαγεμένα και ονειρεμένα. Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ασπασία μου, χαρά στο κουράγιο σου!!!! Είναι όλα υπέροχα! Θα συμπληρωθεί η ομορφιά, η ζεστασιά και η θαλπωρή του σπιτιού σας με την άφιξη της μπεμπούλας! Με το καλό λοιπόν....Ευτυχισμένα Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε, λοιπόν έφτιαχνες έφτιαχνες και είναι όλα όμορφα! Το τζάκι σας είναι τόσο κομψό με διακριτικές γιορτινές πινελιές! Και η κορνίζα της εισόδου πολύ ωραία ιδέα! Και για το wc καλά έκανες! Κι εγώ βάζω κατιτίς..
    Μπράβο βρε Ασπασία! Και του χρόνου με 2 βοηθούς..ουουου θαύματα θα κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαρά στο κουράγιο σου βρε κορίτσι!
    Αλλά δεν το συζητώ, αφού είσαι αστεράκι, σιγά να μη μεγαλουργούσες τώρα τις γιορτές!
    Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω, αφού όλα είναι πάρα πολύ όμορφα!
    Το τζάκι σας είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό!
    Και μου άρεσαν πολύ και τα κερασματάκια για τα παιδάκια που θα έρθουν για τα κάλαντα!
    Η γυάλινη φάτνη είναι όμως το αγαπημένο μου από όλα όσα έφτιαξες!
    Φιλάκια πολλά και καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mα στο wc;;;Εισαι φοβερη!!Ολα τελεια ειναι,μπραβο σου με τοσο γεματο προγραμμα που εκανες τοσα πολλα και ομορφα!!!Αυτο που μου αρεσε υπερβολικα ειναι η πρωτη φωτο!!!Καλες γιορτες να εχετε!!!!φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. όλα πανέμορφα Ασπασάκι μου!! και του χρόνου!! πολλα φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλα υπέροχα και προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, είναι όλα εσύ! Η κορνίζα στην πόρτα μου άρεσε και εμένα πάρα πολύ! Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλές γιορτές Ασπασία μου. Άπαιχτη η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση! Όλα προσεγμένα. Σουξέ είχε φέτος το χοντρό αλάτι ε!!! Μας έσωσε :)) Να είσαι πάντα έτσι δημιουργική και να έχεις τις πιο όμορφες γιορτές!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ασπασάκι μου εντυπωσιάστηκα! Ελεγες σιγά σιγά αλλά δεν περίμενα τόσα πράγματα!!! Λάτρεψα την είσοδο του σπιτιού με την κορνίζα!!! Θα το σκεφτώ για μελλοντική χρήση και φυσικά το τζάκι με την φάτνη. αααα, και η φάτνη στην γυάλα υπέροχη ιδέα!!! Μπράβο σας. Και του χρόνου και εύχομαι να γεμίσουν όλες οι κάλτσες σας,χιχι!!! κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι να πρωτοσχολιάσω! Συγχαρητήρια. Είναι ολα υπέροχα ,φτιαγμένα με αγάπη και γουστο.Το τζάκι σου με μάγεψε. Είναι υπέροχο,πρωτότυπο και διακριτικό. Το δέντρο σας στολισμένο με συμβολικά στολίδια θα σας γεμίζει με θετική ενέργεια και αναμνησεις.Οσο για τα δώρα των δασκάλων τελικά μιας και δεν πρόλαβα να φτιάξω τους σελιδοδεικτες και τα γουρια παλι θα σκοτωθω να τα φτιάξω θα ακολουθησω την συμβουλή σου με τα σοκολατακια. Αλλωστε ο γιος μου με εχει φαει να φτιαξει μονος του σοκολατάκια. Ευκαιρία να τα προσφέρει εκεινος στους δασκάλους του και να διασκεδάσουμε την Κυριακη.
    Η εισοδος του σπιτιου σας ειναι πολύ ζεστη. Εχω εντυπωσιαστει από ολα και εμπνευστει να σου πώ την αλήθεια.
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ!!! Σας εύχομαι καλές γιορτές να έχετε παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Να τα περάσετε τέλεια, να ξεκουραστείτε και να χορτάσετε μελομακάρονα, κουραμπιεδάκια, μπισκοτάκια και σοκολατάκια της γιαγιάς, δικά σας ή αγοραστά :)

    ΜΑΡΙΑ μου, αν ενδιαφέρεσαι για τη ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ, οι αναλογίες είναι:
    250 ml κουβερτούρα
    50-60 ml κρέμα γάλακτος
    10 ml Grand Marnier (ή άλλο λικέρ)
    Αποξηραμένα δαμάσκηνα τεμαχισμένα στα 3 ή στα 4 (ανάλογα με τις θήκες που έχεις)

    Λιώνεις την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, προσθέτεις στο τέλος την κρέμα γάλακτος και αφήνεις το μείγμα για λίγο να ζεσταθεί (ανακατέβεις όλη την ώρα), το βγάζεις από τη φωτιά, προσθέτεις το λικέρ, ρίχνεις λίγο μείγμα στον πάτο από τις θήκες, τοποθετείς από ένα ή δύο κομματάκια δαμάσκηνα σε κάθε θήκη, συμπληρώνεις με το λιωμένο μείγμα, τα αφήνεις να κρυώσουν. Εγώ τα έβαλα όλο το βράδυ στο ψυγείο (για να σφίξουν καλά) και το πρωί τα συσκεύασα. Είναι πανεύκολο. Απλά πρόσεχε μη σου σπάσουν στο ξεφορμάρισμα. Εγώ είχα 2-3 "ατυχήματα". Με αυτές τις αναλογίες που σου είπα, έβγαλα 30 σοκολατάκια.

    Φιλάκια σε όλες!

    Ασπασία <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπεροχη η διακοσμηση σας!!! Και του χρονου καλες γιορτες να εχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν παίζεσαι λέμε! Έχω μείνει άφωνη. Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία. Με το καλό να έρθει το μωράκι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κορίστι μου, τι υπέροχη ζεστή χαρούμενη ατμόσφαιρα! Καταλαβαίνω πως κουράστηκες γιατί στόλισες τόσο πολύ αλλά και με τόσο μεράκι το σπίτι σας! Τέλεια η πρώτη εικόνα καλωσορίσματος με τα ονόματα όλων και με το νινί!!! Με συγκίνησες. Να είστε καλά, γλυκια μου και να περάσετε πραγματικά υπέροχα τις ημέρες που έρχονται. Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είσαι πραγματικά απίστευτη!!
    Είναι όλα πανέμορφα!!...μαγικά!!!...πήρα ένα σωρό ιδέες για του χρόνου πια, να είμαστε καλά!
    Χρόνια πολλά με υγεία κι ευτυχία σου εύχομαι και ό, τι καλύτερο στο σπιτικό σου!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρόνια Πολλά, η γέννηση του Χριστού να φέρει αγάπη στις καρδιές όλων
    Πολύ όμορφα όλα..μου άρεσε η ιδεα να τα φωτογραφήσεις όλα να τα έχεις και συ μαζεμένα κάπου για αύριο μεθαύριο όπως είπες και συ :)
    Το διακοσμητικό της εισόδου μου άρεσε πολύ που το έφτιαξες ακριβώς να σας αντιπροσωπεύει έβαλες όλη την οικογένεια πάνω και το αγέννητο μωράκι
    Και πολυ όμορφο εμφανισιακά
    Αλλά και όλα όσα μας έδειξες είναι πολύ όμορφα μπράβο σου για το ωραίο γούστο και όλες τις ομορφιές όλα όσα μας έδειξες
    Γέλασα (με την καλή έννοια) με το εξής : η μαμά (c'est moi) έβαλε μία κόκκινη μπάλα για το καλό, ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ :)
    Καλή χρονιά με υγεία κ αγάπη...ότι επιθυμείς
    με το καλό να υποδεχτείς το νέο μέλος της οικογένειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σας ευχαριστώ πολύ!!! Εύχομαι με το καλό να υποδεχτούμε τον καινούριο χρόνο. Φιλάκια σε όλες <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχεις Ασπασία μου!! Αυτό με τα σοκολατακια ηταν φοβερή ιδέα!!Θα το κανω στα κάλαντα της πρωτοχρονιάς!! Είναι πάντως όλα πανέμορφα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Eυχομαι μια ομορφη χρονια με υγεια,πολλη αγαπη και πολλες δημιουργιες!φιλια!(υπεροχη αναρτηση!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλή κι ευλογημένη χρονιά για όλους σας Ασπασούλα μου,με υγεία,ευτυχία,χαρά ψυχική ανάταση και δημιουργικότητα!!απίστευτη διακόσμηση!!!!σας στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλή και ευλογημένη χρονιά και σε εσάς κορίτσια μου! Υγεία, ευτυχία, χαρά, δημιουργικότητα, περισσότερες ανέμελες στιγμές και ό,τι άλλο εσείς επιθυμείτε για εσάς και όλους τους αγαπημένους σας <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ήρθα να ευχηθώ σε μια άκρως δημιουργική μανούλα και στο υπέροχο κοριτσάκι της (και στους υπόλοιπους της οικογένειας για να μην ξεχνιόμαστε) για το νέο έτος! Εύχομαι λοιπόν η νέα χρονιά να είναι πιο όμορφη από όλες τις προηγούμενες! Υγεία και χαρά και ό,τι άλλο ποθείτε!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γλυκιά μου Ασπασία, έχεις κάνει πολύ σπουδαία και αξαιρετική δουλειά .Εύγε σου! Είσαι πολύ σπουδαία και έχεις πολύ ανεπτυγμένη αισθητική! Βέβαια βοήθησε και η Δάειρα με το Θοδωρή,αλλά η δουλειά είναι κυρίως δική σου. Με εκπλήσσει η επινοητικότητά σου κυρίως σε ό,τι αφορά τις δύο φάτνες και το πέριξ περιβάλλον τους. Κοριτσάκι μου είσαι πολύ καταπληκτική.
    Σας εύχομαι πάντα έτσι να λάμπει το σπίτι σας και το λαμπρό αστέρι της Βηθλεέμ να φωτίζει πάντα τις καρδιές σας στο καλό και στην προκοπή. Να γεμίζει το σπίτι σας με αγάπη, αλληλοκατανόηση, υγεία και χαρά.
    Με πολλή πολλή αγάπη
    Η μαμά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ωραίος ο στολισμός σας, κρίμα που έφυγαν πάλι έτσι γρήγορα τα Χριστούγεννα : (( Μου άρεσαν ιδιαίτερα οι κορνίζες που είχες στο τζάκι σου. Άντε και του χρόνου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μα έχασα τόσο όμορφα πράγματα!Τι να πρωτοσχλιάσω...Όλα, μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια προσεγμένα!Μπράβο Ασπασία!Και τα στολιδάκια ε?Σούπερ έγιναν!Να είσαι καλά και του χρόνου να ξαναστολίσετε!Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πραγματικά είναι ολα πολυ όμορφα!!!! Ολες τις χρόνιες!!!! Πολύ καλή η ιδέα με τα σπιτάκια για τα σοκολατάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts