16.6.17

Smart ideas: Δώρα για τις δασκάλες μας - Καλοκαίρι 2017


Όπως και τις 4 προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος ήθελα να κάνουμε δώρο στις δασκάλες τους ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για ό,τι έχουν προσφέρει στα κορίτσια κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Άλλωστε -το έχω ξαναγράψει πολλάκις- αναγνωρίζω τη δουλειά του δασκάλου ως πολύ σημαντική στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα ενός παιδιού. Εκτός αυτού, η ιδέα του 'προσφέρω', και μάλιστα σε ανθρώπους που εκτιμώ και σέβομαι, με γεμίζει. Και προσπαθώ αυτό να το περνάω και στα παιδιά μου. Να προσφέρουν, να μάθουν να αναγνωρίζουν και να εκτιμούν.

Τα σχολεία μπορεί να έκλεισαν για καλοκαίρι, αλλά οι περισσότεροι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί παραμένουν ανοιχτοί οπότε η σημερινή ανάρτηση θα φανεί χρήσιμη (ελπίζω) για όλους εσάς που ανήκετε στη δεύτερη περίπτωση και αναζητάτε ιδέα για δώρο της δασκάλας του παιδιού σας. Συν του ότι θεωρώ ότι είναι μία ιδέα που θα μπορούσε να εφαρμοστεί για δώρο καλοκαιρινών γενεθλίων μέχρι ευχαριστήριο δώρο ή για οποιαδήποτε άλλη περίσταση σας ταιριάζει!

Δε ξέρω πώς τα καταφέρνω κάθε χρόνο να αφήνω την επιλογή/προετοιμασία του δώρου για τις δασκάλες κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αλλά η καθημερινότητά μου είναι μία τρέλα διάφορων υποχρεώσεων (προσωπικών, επαγγελματικών, οικογενειακών) και άλλων τόσων "θέλω", που εξαντλώ κάθε χρονικό περιθώριο για ό,τι μπορεί να περιμένει. Αφήστε που ειδικά φέτος άλλαξα καμιά δεκαριά ιδέες για το τι θα μπορούσε να είναι το φετινό μας δώρο μέχρι να διαμορφώσω την τελική ολοκληρωμένη ιδέα στο κεφάλι μου μόλις πολύ πρόσφατα! Τα φετινά δωράκια μας, όπως και εκείνα των προηγούμενων ετών (για αυτά θα βρείτε τα σχετικά links στο τέλος του post), είναι άκρως καλοκαιρινά και χρηστικά και θέλουν να στείλουν τις δασκάλες μας βουρ για την παραλία :)

Στο σχολείο μας βέβαια δεν είναι μόνο οι βασικές δασκάλες μας και οι βοηθοί τους, αλλά και πολλά άλλα πρόσωπα που συνεισφέρουν ο καθένας με τον τρόπο του να περνούν τα κορίτσια το καθημερινό τους 8ωρο+ με φροντίδα και ασφάλεια και τους έχουν μάθει ένα σωρό νέα πράγματα σε διαφορετικά πεδία εκτός των standard γνώσεων που αποκτούν στην τάξη (από το δάσκαλο περιβαλλοντικής αγωγής, τη δασκάλα του θεατρικού παιχνιδιού και τη δασκάλα της κεραμικής, μέχρι τη μαγείρισσα, τη δασκάλα της μουσικής, κλπ - μην τους απαριθμήσω όλους). Όμως αυτοί έχουν παραμείνει οι ίδιοι μέσα στα χρόνια και τους δείξαμε την αγάπη μας με συμβολικά δωράκια που επιλέξαμε να τους προσφέρουμε με τη Δάειρα το 2015. Φέτος λοιπόν, όπως και πέρυσι που πρωτοξεκίνησε η Μελίβοια παιδικό σταθμό, περιοριστήκαμε μόνο στα δώρα προς τις 4 δασκάλες μας: τις δύο δασκάλες της Δάειρας (κύρια και βοηθό) και τις δύο δασκάλες της Μελίβοιας (κύρια και βοηθό αντίστοιχα).

Και σταματώ εδώ το μπλα μπλα και πάω στο δια ταύτα...

Επιλέξαμε λοιπόν 4 ψάθινα καπέλα (από τα Tiger)...



...4 easy-reading βιβλία για την ξαπλώστρα...


...το 'Αύριο είναι μια καινούρια μέρα' της Lori Nelson Spielman (Εκδόσεις Διόπτρα, 2016) για τις δασκάλες της Μελίβοιας και το 'Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει΄της Sun-mi Hwang (Εκδόσεις Διόπτρα, 2014) για τις δασκάλες της Δάειρας...



...από ένα αντηλιακό σώματος και ένα αντηλιακό προσώπου με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας για την κάθε δασκάλα. Στο σημείο αυτό να σημειώσω ότι τα αντηλιακά είναι από την καινούρια σειρά της NIVEA #swse_ta_kalokairina που δεν αφήνουν λεκέδες στα ρούχα...


...και από μία σαγιονάρα!


Όχι κανονική, αλλά σημειωματάριο. Έτσι για τσαχπινιά...


Όλα αυτά μπήκαν μέσα στα καπέλα και συνοδεύτηκαν από μία διαφορετική καρτούλα για κάθε δασκάλα, τις οποίες και επέλεξαν τα κορίτσια.



Η Δάειρα με συγκίνησε γιατί θέλησε να γράψει μόνη της τις κάρτες προς τις δασκάλες της. Από όταν έμαθε τα γράμματα, άρχισε μόνη της να τα χρησιμοποιεί και να πειραματίζεται. Γράφει όπως ακούει και φυσικά δεν τη διορθώνω, αφού η ίδια η δασκάλα της μου έχει πει να μην την αποθαρρύνω σε αυτή τη φάση με το να της διορθώνω τα ορθογραφικά λάθη. Αρχικά έγραψε το κείμενο με μολύβι για να μπορεί να σβήνει ό,τι χρειαστεί μέχρι να το ολοκληρώσει και όταν ολοκλήρωσε το πέρασε με μαρκαδόρο. Εάν δε βγάζετε τι λέει η καρτούλα... "Κα Μαρία ευχαριστώ για όλες τις μέρες της χρονιάς και για τη συνεργασία μας όλη τη χρονιά. Με αγάπη Δάειρα. Καλό καλοκαίρι".


...και για την κυρία Τίνα: "Κ. Τίνα ευχαριστούμε για την όμορφη χρονιά που περάσαμε. Με αγάπη Δάειρα. Καλό καλοκαίρι". Τα βρήκα πολύ τρυφερά και τα δύο μηνύματα παρόλα τα ορθογραφικά λάθη και τις κολλημένες λέξεις :)


Και έτοιμα τα δωράκια μας...







Τα δώρα δεν τα προσφέραμε ακόμη στις δασκάλες, αφού αύριο Σάββατο 17 Ιουνίου είναι η γιορτή αποφοίτησης της Δάειρας από το νηπιαγωγείο και σταματά επίσημα για καλοκαίρι την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε και θα τους τα προσφέρουν τα κορίτσια, αμπαλαρισμένα, στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Εάν έχετε Instagram, έχω ανεβάσει κάτι τσαχπίνικα stories τα οποία θα είναι ενεργά για μόλις ένα 24ωρο, δηλ. μέχρι αύριο στις 7:00 το πρωί (instagram profile: mylovablephotos).

Αν θέλετε να πάρετε και άλλες ιδέες για δώρα δασκάλας, δείτε στα παρακάτω posts:

Smart ideas: Το(α) δώρο(α) που κάναμε στην πρώτη μας δασκάλα!

Smart ideas: Το δώρο για τη δασκάλα μας - Μια παραλία στο τσαντάκι

Smart ideas: Ένα βαλιτσάκι γεμάτο εκπλήξεις για την τρίτη μας δασκάλα + άλλα 14 συμβολικά δωράκια

Smart ideas: Τα φετινά 4+1 δώρα για τις δασκάλες μας

Σας φιλώ!



12 σχόλια :

  1. Για ακόμη μια χρονιά εμπνευσμένοι συνδυασμοί δώρων!
    kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πανεμορφα τα δωρα σας!! τυχερες οι δασκαλες σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε για τις ιδέες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απίθανη η ιδέα σου Ασπασία μου.Καλό και γεμάτο καλοκαίρι να έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Σοφία μου! Επίσης, καλό καλοκαίρι ξεκούραστο και γεμάτο όμορφες στιγμές σας εύχομαι!

      Διαγραφή
  5. Πολύ ωραία δώρα και το αμπαλάζ άπαιχτο!(κάπου το είδα, δε θυμάμαι, νομίζω στο insta stories). Και εγώ βάζω τον μικρούλη να "γράψει" κάτι, και ας είναι και μουτζούρα. Νομίζω ότι είναι πολύ γλυκό και με τα δώρα αντιλαμβάνονται και την έννοια της προσφοράς και της αναγνώρισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι στο instastories ανέβασα το αμπαλάζ :)
      Καλά κάνεις (με τη μουτζούρα). Το σημαντικό είναι τα παιδιά να συμμετέχουν σε όλη τη διαδικασία και οι δασκάλες να έχουν κάτι από τα χεράκια των παιδιών. Βέβαια εμένα τις προηγούμενες χρονιές αρνούνταν να γράψει/ζωγραφίσει κάτι στην κάρτα, οπότε τις έφτιαχνα εγώ, αλλά φέτος μόνη της μου το ζήτησε και την ενθάρρυνα :)

      Διαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts