8.12.15

Smart ideas: Φάτνη σε βαζάκι & κάρτα που κρύβει δώρα!


Φέτος η προετοιμασία των Χριστουγέννων με "βρήκε" στη φάση επιστροφής στη δουλειά μετά από 4μηνη άδεια άνευ αποδοχών. Οπότε δεν είμαι για πολλές κατασκευές φέτος, καθαρά λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου. Και ούτε διάθεση για ξενύχτια έχω στολίζοντας και χειροτεχνώντας. Προτιμώ αντί αυτού (αν καταφέρω και βρω λίγο χρόνο) να χουχουλιάσω στον καναπέ μου βλέποντας ταινίες.

Οπότε φέτος είπα ότι δε θα κάνω τίποτα περισσότερο από το να στολίσω το δέντρο και να αραδιάσω τα διάφορα Xmas διακοσμητικά στο τζάκι, στην τραπεζαρία και στην σερβιτσοντουλάπα του σαλονιού. Είπα-ξείπα όμως, γιατί την εναλλακτική φάτνη μου δε γινόταν να μην την φτιάξω. Μετά τη Γυάλινη Φάτνη, η οποία είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, και την περσινή μίνιμαλ Φάτνη στο Στεφάνι η οποία άρεσε επίσης πολύ, φέτος σκέφτηκα να φτιάξω μία Φάτνη σε Βαζάκι. Πήρα λοιπόν ένα μεγάλο βάζο τροφίμων που είχα αχρησιμοποίητο (περίπου 25 cm ύψος για να καταλάβετε το μέγεθος), κάλυψα το μισό εσωτερικό του με ψάθα...



...τοποθέτησα στον πάτο αποξηραμένο χόρτο και από πάνω Νορβηγικό moss (είναι αυτό το πράσινο που φαίνεται σαν πρασινάδα και είχα χρησιμοποιήσει και στο πάρτι μας στη λίμνη), αράδιασα τις κεραμικές φιγούρες που είχα, σκόρπισα δύο βελανίδια που μάζεψα ως σουβενίρ από το δάσος της Monza στην Ιταλία (κατά το φετινό μας #lovetrip το Σεπτέμβριο με τον μάι χάσμπαντ για να παρακολουθήσουμε αγώνα Formula 1 και όχι μόνο - θα σας τα πω άλλη φορά αυτά)... 



...και κρέμασα από το καπάκι της γυάλας με σπάγκο ένα χρυσό αστέρι/στολίδι για να προσομοιώσω το φωτεινό αστέρι της Βηθλεέμ.



Και κάπως έτσι ολοκλήρωσα τη φετινή μας εναλλακτική φάτνη με τη βοήθεια της Δάειρας, η οποία μου έδινε ένα-ένα τα αντικείμενα που της ζητούσα.



Και όταν τελείωσα τη σύνθεση, η Δάειρα μου ζήτησε να βάλω στον Χριστούλη φωτοστέφανο, οπότε έκοψα ένα κομμάτι από χρυσό washi tape που είχα και του το πέρασα στεφάνι.



Η Δάειρα τοποθέτησε με ευλάβεια μεγάλη...εκεί που το Άγιο Φως προβάλλει...(δηλ. κάτω από το δέντρο) τη Φάτνη και έκανε τις δικές της εικαστικές παρεμβάσεις. Αράδιασε τριγύρω κουκουνάρες και έφτιαξε ένα βραχιόλι από το χρυσό washi tape και το τοποθέτησε πάνω στο καπάκι της γυάλας (δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία και τώρα είναι περασμένα μεσάνυχτα για να το φωτογραφίσω). Και όταν τη ρώτησα τι είναι αυτό, μου είπε ότι είναι το Άγιο Πνεύμα που κοιμάται κουλουριασμένο πάνω από το Χριστούλη! #ΜαΠουΤαΣκεφτεται;;;

Αυτά. Ελπίζω να πήρατε ιδέα να φτιάξετε τη δική σας εναλλακτική φάτνη με ό,τι υλικά έχετε. Φαντασία χρειάζεται μόνο. Προσωπικά μου πήρε μόνο 20 λεπτά η υλοποίηση. Χρησιμοποίησα υλικά που είχα ήδη στο σπίτι και έφτιαξα μία φάτνη απλή και όμορφη. Αν δεν έτυχε να δείτε τις άλλες δύο εναλλακτικές φάτνες μου και θέλετε να ρίξετε μια ματιά, θα τις βρείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ αντίστοιχα.

Και με την ευκαιρία να σας δείξω και τη χειροποίητη κάρτα που έφτιαξα και με την οποία συμμετέχω στο #HandmadeXmasCardsSwap2015. Περφορατέρ αστεράκι για τα κοψίματα στις άκρες, ένα δέντρο από τσόχα, κόλλα και χρυσόσκονη για το αστέρι και τη φράση "Θα βρεις πολλά δώρα κάτω από το δέντρο!"...στο εξωτερικό...


...και τέσσερα δώρα στο εσωτερικό, πασπαλισμένα με χρυσόσκονη, έτσι, για extra Xmas μαγεία! Τα δώρα αυτά είναι: ΤΥΧΗ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ και ΑΓΑΠΗ :) Τα οποία και εύχομαι ολόψυχα στην παραλήπτρια ;)


Εάν είσαι μία από τις 90 έγκυρες συμμετοχές που συμμετέχουν στο φετινή μας ανταλλαγή, που ξέρεις...μπορεί εσύ να είσαι η παραλήπτρια της κάρτας μου ;)
(την περσινή μου θα τη βρεις ΕΔΩ).

Να σας δείξω και το Cards Xmas Tree μας, που το σχεδίασε η Δάειρα και το υλοποίησε η μαμά, χρησιμοποιώντας μερικές από τις κάρτες του περσινού μας advent calendar. Και λέω ότι το σχεδίασε, γιατί αυτή μου έδινε τις κάρτες με τη σειρά που ήθελε να τις τοποθετήσω στον τοίχο. (Παρέλειψα να φωτογραφίσω το εσωτερικό τους. Έχει γράψει σε όλες τις κάρτες το όνομά της και από έναν αριθμό φτιάχνοντας το δικό της ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης σε μία προσπάθεια να μιμηθεί τη μαμά και στα πλαίσια εξάσκησης των αλφαριθμητικών εξασκήσεων που κάνουν στο σχολείο. Κοινώς, μαθαίνουν τα γράμματα και τους αριθμούς και προπονείται όπου βρει και όπου σταθεί).



Καλές Xmas ετοιμασίες! Σας φιλώ!


19 σχόλια :

  1. Πολυ ομορφο και προτοτυπο!! Καλες γιορτες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τλεια η φατνη Ασπασια μου!! και του χρονου!! Η καρτα.. τι ομορφη!!! τυχερη η παραλήπτρια !! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ-πολύ όμορφη φάτνη, πάνω που είχα πει κι εγώ να μη στολίσω πέραν των αναγκαίων μπαίνω σε πειρασμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία η φάτνη σου Ασπασία μου ! Καλές γιορτές! Κι η καρτουλα πολύ μου άρεσε! Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία ιδέα η φάτνη και εύκολη!!!! Του χρόνου όμως...τώρα δεν έχω κουράγιο να κάνω τίποτα άλλο!!!
    Και η καρτούλα πολύ όμορφη..ποια να είναι άραγε η τυχερή παραλήπτρια??

    Καλές γιορτές Ασπασία μου με υγεία και χαρές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ τι μας κανεις! Πάνω που έλεγα ότι μετά τις ανταλλαγές μου τέλος οι χειροτεχνίες για λίγο, πως να αντισταθώ σε αυτή τη φάτνη;;; Σούπερ ειναι! Όσο για την κάρτα σου υπέροχη όπως πάντα, λες να είμαι η τυχερή; Ho! Ho! Ho!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ πρωτότυπη η φάτνη σου! Πολύ μου άρεσε! Και του χρόνου! Φιλιάαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άλλη μια πρωτότυπη φάτνη made by aspasia! Πόσες μα πόσες ιδέες έχεις βρε παιδάκι μου! Πανέμορφη!!! Μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mόλις είδα και τα παλιά posts. Στη διακόσμηση δεν παίζεσαι! Μου άρεσαν πάρα πολύ η φετινή κάρτα και γυάλινη φάτνη πάνω στο τζάκι μαζί με όλη τη διακόσμηση του τζακιού. Κάτι επαγγελματικό πρέπει να κάνεις με αυτό σου το ταλέντο (όταν μεγαλώσουν κάπως και έχεις λίγες ώρες δικές σου το απόγευμα). Είναι φοβερό για να το κρατάς μόνο σαν hobby.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι έφτιαξες πάλι απίστευτο κορίτσι! Πως μου αρέσει που κάνεις τη δημιουργικότητα να φαίνεται τόσο απλή!
    Η φάτνη απίθανη για ακόμα μια φορά! Και η κάρτα πολύ ιδιαίτερη και κομψή! Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ που δεν βάζω φάτνη στο δέντρο βλέποντας τις δικές σου θέλω ξαφνικά μια φάτνη! Όσο για την κάρτα σου τι να πω; Μπράβο βρε Ασπασία μου! Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μπραβο Ασπασια μου , τελεια και φετος η καρττα σου ! δεν ειναι η τυχερη παραληπτρια, γιατι εγω εχω ηδη λαβει την δικη μου καρτουλα! χρονια πολλα και καλες γιορτες να εχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ ωραία η φάτνη σε βαζάκι! Ωραίο και για δώρο ακόμα :-) Και η κάρτα σου πολύ περιποιημένη, αυτό που ανοίγει το μέσα μου φαἰνεται δυσκολούτσικο, well done!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φανταστική η φάτνη σου Ασπασία! Είχα δει και πέρσι τις δημιουργίες σου αλλά φέτος μου αρέσει ακόμα περισσότερο μιας και την μεταφέρεις αυτούσια όπου κι αν πας!! χαχαχα Σαν να λέμε ...μια φάτνη στις αποσκευές μας!! χαχαχα

    Οι παρεμβάσεις τις Δάειρας μπορώ να πω ότι ήταν καταλητικές!!! Μπράβο το κορίτσι σου!! Μαθαίνει γρήγορα από την ταλαντούχα μαμά!

    Φιλιά πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ μου άρεσε η φάτνη σου Ασπασία μου!!! Πολύ ιδιαίτερη!! Αλλά και η καρτούλα έγινε φανταστική !! Εύγε κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου να φτιάξω και εγώ για την ανταλλαγή απλά τελικά δε θα βγω από το comfort zone μου ;) Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι όμορφη φάτνη!!! Και τι τέλεια κάρτα!!! Φιλία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τέλειο και για δωράκι!Πολύ ωραία ιδέα!Βλέπω το κορίτσι σου ακολουθεί τα χνάρια σου ε?Πολύ χαίρομαι και μακάρι να σου μοιάσει!!!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τέλεια η ιδέα της φάτνης!!!!


    Βάσω η Μαμά Πρωτάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts