24.4.15

Happy moments: Γι(α)ο(υ)ρτά…ζουμε


Η μπεμπούλα πριν από ένα μήνα, έγινε 1 έτους! Και το γιορτάσαμε με δόξα και τιμή... και με πολλάααα παπάκια. Πέρασε 1 χρόνος+ και το κοντέρ συνεχίζει να τρέχει σαν τρελό και για αυτό προσπαθώ όσο μπορώ να "παγώνω" στιγμές στο χρόνο. Όσες μπορώ, όποτε μπορώ. Μέσα σε αυτόν
τον πρώτο χρόνο του μωρού, υπήρξαν πολλές πρώτες φορές. Ξέρετε, αυτές που καταγράφονται για πάντα στα "πρακτικά". Άλλες στα πρακτικά του νου και άλλες του (φωτογραφικού) φακού. Η πρώτη φορά που βγήκε βόλτα με το καρότσι, η πρώτη φορά που χαμογέλασε συνειδητά και όχι αντανακλαστικά, η πρώτη φορά που φρέναρε στη δεύτερη συλλαβή το μα-μα-μα-μα-μα-μα και το έκανε ένα απλό “μαμά”, η πρώτη φορά που έφαγε στερεά τροφή...και πάει λέγοντας. Πολλές πρώτες φορές που ζήσαμε, αλλά και πολλές πρώτες φορές που δε ζήσαμε ακόμη. Ευτυχώς! Και λέω “ευτυχώς”, αφού έχουμε να ζήσουμε πολλά όμορφα ακόμη και αυτό από μόνο του προκαλεί μία γλυκιά προσμονή.

Πλέον είμαστε στη φάση που κρατάει ισορροπία μόνη της για κάποια δευτερόλεπτα πριν προσγειωθεί μαλακά πάνω στο χαλί, οργώνει το σπίτι μπουσουλώντας, γκρεμίζει τα βιβλία από τις βιβλιοθήκες, ανακατεύει τα παιχνίδια, τραβάει τραπεζομάντηλα, ανοίγει ντουλάπια και πετάει τα πράγματα έξω, ανοίγει συρτάρια και μαγκώνει τα δαχτυλάκια στο κλείσιμο, διεκδικεί πράγματα από την αδερφή της. Και νεύροοοοοοοο...!!! Πολύ τσαμπουκάς μας βγήκε και ας παραπλανεί (αυτούς που δεν την ξέρουν) με το μονίμως ζωγραφισμένο χαμογελάκι και την αγγελική της φατσούλα, κάνοντάς τους να τη θεωρούν απόγονο του Αρχάγγελου Γαβριήλ (ή Μιχαήλ - δε θα τα χαλάσουμε στο όνομα). Έχει φτάσει στο σημείο το λιοντάρι να φοβάται το ψαράκι (για τις αδερφές μιλάω και τα ζώδιά τους). Και η μαμά όλη μέρα στο πόδι να βάζει οδοφράγματα όπου μπορεί, όσο μπορεί, όταν μπορεί. Υπάρχουν και οι φορές που η μαμά απλά ΔΕΝ μπορεί, και αφήνει τη μπέμπα να γκρεμίσει το σπίτι... με τις ευλογίες και τη βοήθεια της μεγάλης αδερφής.

Μία λοιπόν από τις πρώτες φορές που ζήσαμε πρόσφατα, ήταν η πρώτη φορά που έφαγε γιαουρτάκι. Και η βρώση του πρώτου γιαουρτιού, μπήκε και αυτή στο "Πάνθεον" των πρώτων μας φορών και (το) γι(α)ο(υ)ρτά...ζουμε κάθε μέρα από τότε :) Κοινώς... "ζούμε για τη στιγμή" που θα φάμε το γιαουρτάκι μας καθώς από όταν το ανακαλύψαμε, είναι πολυαγαπημένη γεύση. Αν δει το γιαουρτάκι και αργήσω να το ανοίξω για να την ταΐσω (όπως π.χ. στην ακόλουθη φωτογραφία που είμαστε έξω βόλτα και καθυστέρησα λίγο να της το δώσω προκειμένου να τη φωτογραφήσω) γίνεται χαλασμός Κυρίου! 

Η μπεμπούλα (thank God) μου βγήκε φαγανή. Πολύ φαγανή θα έλεγα. Στην προηγούμενη ζωή της θα ήταν ο Λούκουλος ή ο επίσημος δοκιμαστής κάποιου Βασιλιά ή μάγειρας ή κάτι τέτοιο. Μιλάμε τρώει με τέτοια όρεξη!!! (φτου φτου σκόρδα). Τρώει κάθε 3 ώρες καθόλη τη διάρκεια της μέρας. Είναι αυτό που λέμε ΄μαμ, κακά και νάνι΄ όνομα και πράμα. Ξεκινά τη μέρα της με γαλατάκι και συνεχίζει (ανά περίπου 3 ώρες) με φρουτόκρεμα, κυρίως γεύμα, κρεμούλα και πάλι γαλατάκι. Και από τα πρώτα της γενέθλια και μετά, προσθέσαμε το αυγό (3 φορές την εβδομάδα - πάντα χωριάτικο από τις κοτούλες του παππού) και το γιαουρτάκι (πάντα το Advance της ΔΕΛΤΑ) στη διατροφή της. Έτσι η μπεμπούλα με γάλα, κόκκινο κρέας ή κοτόπουλο (και προσεχώς ψάρι), 4 μερίδες φρούτα (καθημερινά!!!), βραστά λαχανικά, αυγό και γιαούρτι, έχει μία πλήρη και ισορροπημένη διατροφή.
Θα μου πείτε, "μα που τα χωράει όλα αυτά ένα μικρό τόσο δα στομαχάκι". Θα σας πω, "δεν ξέρω, μα την αλήθεια! Απορώ και εγώ". Τελικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι τα μωρά είναι κάτι σαν τα "εργοστάσια κατεργασίας τροφών". Τροφή μπαίνει, καλή τροφή μένει, κακή τροφή βγαίνει κ.ο.κ. Βέβαια, δεν είναι όλα τα παιδιά έτσι. Π.χ. η Δάειρα είναι πολύ εκλεκτική πλέον. Στο σχολείο τα τρώμε όλα -άλλο μυστήριο και αυτό- και στο σπίτι τρώμε μόνο μακαρόνια με κιμά, μακαρόνια με τυρί και παστίτσιο, γάλα με cornflakes και γιαούρτι. Α, και σοκολάτες.
Της μπέμπας, που λέτε, της δίνεις μία μπουκιά και πριν πας το κουταλάκι στο πιάτο να φορτώσει την επόμενη δόση, έχει ήδη ανοίξει το στόμα όσο πιο διάπλατα μπορεί λες και αναμένει να φάει κουτάλα, όχι κουταλάκι. Ναι, αισθάνομαι πολύ τυχερή σε αυτό το θέμα! Με το που καθόμαστε για φαγητό ξέρω ότι σε 10 λεπτά max, θα έχουμε τελειώσει. Το τάισμα είναι μια ιεροτελεστία σταθερής χρονικής διάρκειας και συχνότητας και εγγυημένης επιτυχίας!
Το ότι το γιαούρτι αποτελεί υγιεινή, ελαφριά, θρεπτική και εύπεπτη τροφή, το ξέρετε. Μην σας το λέω εγώ. Το ότι μαζί με το γάλα, αποτελεί την κύρια πηγή ασβεστίου και έχει μεγάλη βιολογική αξία, επίσης το ξέρετε. Το ότι περιέχει όλα τα συστατικά του γάλακτος, δηλαδή πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά οξέα, πλήθος βιταμινών και ιχνοστοιχεία, επίσης το ξέρετε. Υπάρχουν όμως πράγματα που εικάζω ότι δεν ξέρετε (τουλάχιστον ορισμένοι από εσάς). Αν θέλετε να τα μάθετε, απλά gool-άρετε, όπως έκανα και εγώ και μορφώθηκα ένα τσικ παραπάνω. Θα μοιραστώ όμως μαζί σας κάτι που διάβασα και μου έκανε εντύπωση. Μαζί με το σκόρδο, το πορτοκάλι, το κρεμμύδι, το σταφύλι, το μήλο και τη μαγιά μπύρας, το γιαουρτάκι αποτελεί μία από τις 7 τροφές που χαρίζουν μακροζωία. Αυτό ομολογώ ούτε καν το φανταζόμουν. Νόμιζα ότι είναι χαρακτηριστικό των super foods, ξέρετε, αυτών που τα βρίσκεις σε delicatessen ή επιλεγμένα SM και επιλεγμένα μανάβικα. Έλα όμως που το μυστικό της μακροζωίας κρύβεται σε κάθε κουζίνα!
Σε εμάς το γιαουρτάκι δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο μας. Για τον Θοδωρή και εμένα δε, το αγοράζουμε σε συσκευασίες του κιλού. Για τα πιτσιρίκια προτιμούμε σταθερά τα γιαουρτάκια Advance της ΔΕΛΤΑ. Μας αρέσει η γεύση τους (ειδικά το μήλο-μπανάνα και αυτό με τα 5 αλεσμένα δημητριακά), μας αρέσουν οι κουκουβάγιες τους και μας αρέσει που είναι 100% από ελληνικό γάλα! Και φυσικά, ό,τι επιλέγουμε για εμάς, το προσφέρουμε και στους φίλους μας. Όπως θα είδατε εδώ, εδώ και εδώ, τα προτιμούμε όχι μόνο για την καθημερινότητά μας αλλά και για τα brunch πάρτι μας. Μαζί με γάλα, αυγά, χυμό πορτοκάλι, τυράκια, κρουασάν βουτύρου, τοστάκια και πραλίνα φουντουκιού, τα γιαουρτάκια Advance της ΔΕΛΤΑ αποτελούν must για το τραπέζι των μικρών.



Και τώρα που έμαθα ότι το γιαούρτι είναι ένα από τα μυστικά της μακροζωίας, με σκέφτομαι γιαγιά βάβω 90 σάμθιγκ, να “τρώω” τη σύνταξή μου σε κάποιο μπαλκόνι στο Gstaad (και στο Zermatt δε θα με χάλαγε) απολαμβάνοντας το γιαουρτάκι μου, ατενίζοντας το χιονισμένο τοπίο και μπλογκάροντας μετά από κατάβαση κάποια πίστας. Το παν είναι να έχεις όνειρα θερινής νυχτός. Τώρα τι θα μείνει όνειρο; Τα 90 σάμθιγκ; Το ότι θα πάρω σύνταξη; To Gstaad; To μέλλον αυτού του blog; Ή το σκι στις Άλπεις; Το γιαουρτάκι πάντως όχι! Άλλωστε είπαμε…γι(α)ο(υ)ρτάζουμε μικροί και μεγάλοι, καθημερινά!
Εάν είσαι νέος αναγνώστης και σου αρέσει το My Lovable Baby, πες το μας με ένα Like. Η Δάειρα, η μπεμπούλα και εγώ, σε ευχαριστούμε και σου στέλνουμε από ένα φιλάκι :)





52 σχόλια :

  1. Εμένα πάλι δεν το χε με το φαγητό και κάναμε ολόκληρο show για να φάει, πολύ κουραστικό, κάτι ξέρανε οι γιαγάδες και λέγανε "να ειναι καλόφαγο το παιδί".
    Τώρα ασχετο, αυτό το συγκεκριμένο προϊόν (υποθέτω το ποστ γινεται σε συνεργασία με την εταιρεία και δεν θελω παρεξηγήσεις) δεν της το πήρα ποτέ γιατί δε μου γέμιζε και πολύ το μάτι σαν προϊόν (παρότι εγώ δεν τρώω το γιαούρτι ούτε να με πληρώσουν και είμαι άσχετη με αντικείμενο) και αν εχω καταλάβει καλά όλα αυτα θεωρούνται επιδόρπια γιαουρτιού και όχι the real thing, σωστά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Τάνια!
      Τα Advance είναι προϊόντα γιαουρτιού και όχι επιδόρπια. Προφανώς λέγονται προϊόντα καθώς παράγονται από κανονικό γιαούρτι και είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες και γαλακτικό σίδηρο (μία από τις πιο απορροφήσιμες μορφές σιδήρου). Δηλαδή για τα πιτσιρίκια είναι ακόμη πιο θρεπτικά από ό,τι το απλό γιαούρτι. Το ίδιο δεν ισχύει και με τα παιδικά γάλατα;
      Ναι, το post γίνεται σε συνεργασία με την ΔΕΛΤΑ και δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης. Άλλωστε το συγκεκριμένο προϊόν το αγοράζουμε από όταν άρχισε η Δάειρα να τρώει γιαούρτι, δηλαδή εδώ και 2,5 χρόνια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη για αυτό και το προτείνω :)
      Σε καμία περίπτωση δε θα συνεργαζόμουν με εταιρία προκειμένου να προτείνω κάτι στο οποίο δεν πιστεύω.
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
    2. Καλα, πονοκέφαλος με όλα αυτά τα προϊόντα και όλες τις πληροφορίες για μια νέα μαμά (αν και τώρα πάλιωσα, δεν έμαθα). Εγώ νόμιζα ότι ήταν άσχετο προϊόν με γιαούρτι, τύπου κρεμούλα και ότι γιαούρτι είναι μόνο αυτό με την πέτσα (#μπλιαχ).
      Εγώ πάντως για μην ταλαιπωρούμαι με το ταϊσμα του γιαουρτιού (ανεξαρτήτου μάρκας) λοιπόν και επειδή με το κουτάλι κατέληγε παντού εκτός του στόματος το κουνάω φραπέ (δεν το ανοίγω) κανω μια μικρή τρυπούλα και περνάω χοντρό καλαμάκι και έλυσα το θέμα μου.

      Διαγραφή
    3. Χαχαχα. Αυτήν την παντέντα δε χρειάστηκε να τη δοκιμάσω αλλά είναι σούπερ ιδέα για φάγωμα γιαουρτιού στο αυτοκίνητο :) Σε ευχαριστώ για την ιδέα! Θα την εφαρμόσω.

      Διαγραφή
    4. Ασε που θα αντιγράφει τη μαμά (που υποψιάζομαι θα κυκλοφορεί ενίοτε με φρέντο σε πλαστικό με καλαμάκι) win-win leme

      Διαγραφή
  2. Πάντα καλά να είναι η μπέμπα σου, χαμογελαστή και φαγανή! (είναι το..μαράζι κάθε ελληνίδας μάνας το φαγητό! χορτάτο παιδί, χαρούμενη μαμά! :) )
    Όντως το γιαούρτι είναι ό,τι καλύτερο! αλλά θα προτιμούσα κάτι με... λιγότερη ζάχαρη και όχι αγελαδινό... τουλάχιστο θα κάνω μια προσπάθεια να δοκιμάσει κάτι τέτοιο η μπέμπα μου μόλις μας πει η παιδίατρος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Δάφνη μου! Ναι, με το θέμα του φαγητού και την μπεμπούλα αισθάνομαι πολύ τυχερή όπως έγραψα. Είναι φαγανό το ψαράκι μου. Το δε λιονταράκι, με σκάει για να φάει στο σπίτι (στον παιδικό τα τρώει όλα).
      Εμείς προτιμούμε το αγελαδινό (και για μας τους μεγάλους). Αλλά και γάλα, αγελαδινό προτιμούμε έτσι κι αλλιώς. Στα παιδιά δε, έχω δοκιμάσει να δώσω γιαουρτάκι για μεγάλους (όταν είχα ξεμείνει μία μέρα) αλλά δεν το έφαγαν. Προφανώς τους φαίνεται ξινό. Οπότε, όσο ακόμη είναι μικρά θα συνεχίσω να τους δίνω το συγκεκριμένο παιδικό που είναι και εμπλουτισμένο με βιταμίνες και σίδηρο και τους αρέσει πολύ!

      Επίσης, κάτι που μου έκανε εντύπωση (και δεν το έγραψα στην ανάρτηση) στα parties μας, τα παιδάκια μπορεί να μην έφαγαν όλα αυγό, τοστ, κρουασάν, τυράκι...όμως όλα έφαγαν το γιαουρτάκι τους. Αυτό για εμένα σημαίνει είτε ότι τα συγκεκριμένα παιδάκια έχουν τα ίδια διατροφικά γούστα με τις κόρες μου ή ότι αυτά τα γιαουρτάκια είναι πολύ νόστιμα :) Πιστεύω και τα δύο.
      Καλημέρα :)

      Διαγραφή
  3. Και μόνο η φωτογραφία που διεκδικεί το γιαουρτάκι της με πείθει για το πόσο φαγανή είναι! Δες ύφος!!! Εν τω μεταξύ είναι μια κούκλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουκλάκι ζωγραφιστό. Πανέμορφη. Φτου φτου σκόρδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Μαριλένα μου! Η Δάειρα την αποκαλεί 'Ωραία Κοιμωμένη' επειδή όλη την ώρα κοιμάται :)

      Διαγραφή
  5. Μα τι χαρητωμενη που ειναι!!! Μου αρεσουν τα σκουροχρωμα μαλλια της!! Να σας ζησει!!!
    Τι καλα που ειναι φαγανο μωρο. Δεν θα σε προβληματισει ποτε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ μη λες ποτέ...
      Εύχομαι να μη με σκάσει (στο μέλλον) με το φαγητό όπως με σκάει τώρα η Δάειρα με τις μονοφαγίες της (μακαρόνια με κιμά, μακαρόνια με τυρί, μακαρόνια με σάλτσα, μακαρόνια με μπεσαμέλ aka παστίσιο ή υβριδικό "μοντέλο" των παραπάνω).
      Σε ευχαριστώ Χρυσαυγή μου! Καλημέρα :)

      Διαγραφή
  6. Καλε μην καθυστερεις να δινεις το γιαουρτακι στο παιδι!!!! Το λεει μια βασανισμενη με το φαι μαμα..Οταν βλεπω ετσι φαγανα παιδακια τα χαιρομαι!!χαχαχα Φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε το φωτογράφο να απαθανατίσει τη στιγμή. Το γιαούρτι δε θα φύγει. Θα το φάει :)
      Καλημέρα Αλεξάνδρα μου!

      Διαγραφή
  7. Αυτό που φαίνονται τόσο γλυκούλια στους υπόλοιπους, αλλά εσύ ξέρεις ότι έχουν τρελό τσαμπουκά, πείσμα και επιμονή είναι απίστευτο... Ξεγελάνε τα άτιμα! Και μετά εσύ τρέχεις και δεν φτάνεις και οι άλλοι απορούν με το τρέξιμο... Πάντως, είναι μεγάλη ευλογία να τρώει απροβλημάτιστα το παιδί. Διαφορετικά, παλεύεις όλο το 24ωρο να του δώσεις πέντε μπουκιές. Προσωπικά, ανυπομονώ να τελειώνουμε με τα αλεσμένα γιατί το μπλέντερ έχει γίνει προέκταση του χεριού μου.
    Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες των 12 μηνών!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αχ ειναι μια γλυκα!μακαρι και το φρατζολακι μου οταν μεγαλωσει λιγο να ειναι το ιδιο φαγανουλι με τωρα και να καταναλωνει πολλα γαλακτομικα!επειδη εχω ιδιαιτερη σχεση με τα προιοντα γαλακτος(η ιδια πινω 2λιτρα γαλα/αριανι την ημερα συν τα υπολοιπα γαλακτομικα) και η οικογενεια μου συνεργαζοταν ως πρωτη υλη με γνωστη βιομηχανια γαλακτος οποτε ξερω την διαδικασια απο την αρχη μεχρι το τελος, να σας πω οτι οντως ειναι οτι καλυτερο για ολους και κυριως για το παιδακι σας γιατι περα απο την μακροζωια βοηθα στο εντερο και τις γυναικες γυναικολογικα αφου αν τρωτε γιαουρτακι "ζωντανο"(αυτο με την πετσα) δεν θα κυνδινευεται με μολυνσεις(αυτο μου το'πε ο γυναικολογος μου στην διαρκεια της εγκυμοσυνης). Δυστυχως δεν εχουν την ιδια ποιοτητα που χαν παλια δεδομενου οτι υπαρχει απο την Ε.Ε εντολη να χρησιμοποιηται και καποιο ποσοστο σκονης γαλακτος αλλα ειναι εμπλουτισμενα με τις καταληλλες βιταμινες για σωστη αναπτηξη (τα κανονικα γιαουρτακια οχι αυτα τα επιδορπια!).Τωρα η "μοδα" με τα κατσικισια/γαιδουρινα κτλ.ας επιλεξει ο καθενας τι του ταιριαζει!Ακομη καλυτερο ειναι η συχνη καταναλωση του προιον "Αριανι" καθως για να φτιαχτει χρησιμοποιειται το καλυτερης ποιοτητας γαλα και οχι υποκαταστατα/σκονες κτλ.γιατι διαφορετικα δεν πηζει! ειναι επισης το αναψυκτικο της μακροζωϊας.Χρυσα!
    Υ.Γ.παλι πολλα εγραψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Χρύσα! Υπάρχουν και γαϊδουρινά γιαούρτια ή αστειεύεσαι; Για γαιδουρινό γάλα έχω ακούσει αλλά για γιαούρτι όχι. Αλλά θα μου πεις, αφού τρώγεται το γάλα του γαιδουριού γιατί να μην τρώγεται και το γιαούρτι που (λογικά) θα παράγεται από αυτό;

      Αυτό το ΑΡΙΑΝΙ το βλέπω στα ράφια του SM, δεν έχω μπει ποτέ στη διαδικασία να το googl-άρω να δω τι είναι ούτε καν να το δοκιμάσω. Τώρα που το λες, αξίζει να το δοκιμάσω να δω τι εστί ΑΡΙΑΝΙ (τουλάχιστον από γεύση).

      Με την ευκαιρία του σχολίου σου, θα ήθελα να διευκρινίσω κάτι πολύ σημαντικό. Τα ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ γιαουρτιού είναι συγκεκριμένα προϊόντα που περιέχουν διάφορα πρόσθετα όπως: σιρόπι γλυκόζης ή φρουκτόζης ή ασπαρτάμη ή ό,τι απομένει από τη παραγωγή τυριού (π.χ. τυρόγαλα) ή ανθόγαλα ή τροποποιημένα άμυλα ή χρωστικές ή διάφορα Ε κλπ ή συνδυασμούς αυτών και ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ με τα Advance γιαουρτάκια της ΔΕΛΤΑ.

      Το μόνο που διαφοροποιεί τα Advance γιαουρτάκια της ΔΕΛΤΑ από τα κλασικά γιαούρτια είναι ότι είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες και γαλακτικό σίδηρο και περιέχουν επιλεγμένες γαλακτικές καλλιέργειες που είναι κατάλληλες για βρέφη. Από εκεί και πέρα υπάρχουν σε σκέτη μορφή, υπάρχουν και αυτά με φρούτα και δημητριακά.

      Όλα αυτά τα γράφω όχι για να σου αλλάξω γνώμη (άλλωστε όπως γράφεις ο καθένας θα επιλέξει τι του ταιριάζει) απλά τα γράφω προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι τα Advance είναι επιδόρπια με την κλασσική έννοια των επιδορπίων που προανέφερα. Και είναι άδικο να τα παίρνει η "μπάλα" χωρίς λόγο. Για αυτό και λέγονται ΠΡΟΪΟΝΤΑ γιαουρτιού και όχι επιδόρπια.

      Όσο με γνωρίζεις μέσα από το blog μου θα έχεις καταλάβει ότι "ψάχνομαι" γενικότερα και δεν επιλέγω ό,τι μου "σερβίρουν". Το ότι επέλεξα να μιλήσω για τα συγκεκριμένα προϊόντα στο blog μου έχει να κάνει με ότι πιστεύω σε αυτά και τα προτιμώ από όταν η Δάειρα ήταν 12 μηνών. Θα τα έχεις δει και σε όλα τα τραπέζια των μικρών στα πάρτι μας. Η συνεργασία με τη ΔΕΛΤΑ προέκυψε ακριβώς επειδή τα χρησιμοποιώ. Δεν τα χρησιμοποιώ επειδή συνεργάζομαι.

      Σόρρυ για το μακροσκελές σχόλιο, απλά με το δικό σου σχόλιο μου έδωσες την αφορμή να διευκρινίσω κάποια πράγματα και σε άλλους αναγνώστες που διαβάζουν, ενδεχομένως να τους έχουν γεννηθεί κάποιες απορίες/προβληματισμοί αλλά δεν τα εκφράζουν με κάποιο σχόλιο. Καλημέρα Χρύσα :)

      P.S. Η μπεμπούλα μου είναι όντως πολύ γλυκιά. Που να την δεις και από κοντά. Για φάγωμα. Μπορεί να ακούγεται "κάπως" να το γράφω εγώ αυτό ούσα η μαμά της, όμως γιατί να το κρύψομεν άλλωστε... :) :) :)

      Διαγραφή
    2. Ασπασακι μου για αυτο σε εμπιστευομαι γιατι ξερω οτι τα ψαχνεις πολυ!και επειδη το φρατζολακι μου ειναι 2,5μηνων αρχησα να ψαχνω τις επομενες κινησεις(σσ.τροφες, κρεμες,γιαουρτακια κτλ!) οποτε σιγουρα για μενα που δεν τα χω ψαξει/δοκιμασει ειναι μια σημαντικη βοηθεια!επειδη ειναι μικρος ο κοσμος μπορει η μπεμπουλα να γινει μελλοντικη νυφη μας(ξανθος μπομπιρας,τσαχπινης, με γαλαζια ματακια ψαχνει μπεμπα να μοιραστουν το γιαουρτακι τους!χαχα)1χρονος διαφορα δεν ειναι τιποτα οποτε να της δωσεις1ρουφιχτο φιλακι σε αυτο το λιμπιστικο μαγουλακι που βλεπω!και στην Δαειρα φυσικα!καλημερα(",)

      Διαγραφή
    3. Χαχαχαχα :))))) Καλημέρα (δυνητική) συμπεθέρα :)))))

      Διαγραφή
  9. Αγαπημένο γιαούρτι και για εμάς! Και τώρα που εμένα φτάνει και το ψυγείο και το ανοίγει εκεί να δείς γλέντια! Ένα πρωί έχει σηκωθεί η κυρία και δεν έρχεται να με ξυπνήσει. Εγώ ίσα που την έχω ακούσει, αλλά περιμένω να δώ πότε θα μου μιλήσει. Ακούω κάποια στιγμή το ψυγείο να ανοίγει και λέω δεν μπορεί λάθος άκουσα. Σηκώνομαι λοιπόν και μέχρι να φτάσω στην κουζίνα (και δεν έχουμε κανά τεράστιο σπίτι!) την βρίσκω στο πάτωμα να έχει ανοίξει το γιαουρτάκι και να το τρώει με τα χέρια κάνοντας μου παρατηρηση "Μαμά! Δεν φτάνω τα κουτάλια!"!!!
    Αντιλαμβάνεσαι βέβαια ότι πλέον τα γιαουρτάκια είναι αρκετά ψηλά στο ψυγείο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μάρθα μου! Θα σου πρότεινα να χαμηλώσεις τη θέση των γιαουρτιών στο ψυγείο. Καλύτερα να τα φτάνει η μικρή παρά να γκρεμοτσακιστεί από καμία καρέκλα στην προσπάθεια να τα φτάσει. Στο γράφω από προσωπική εμπειρία.

      Κάποτε η Δάειρα μου ζητούσε κάτι (δε θυμάμαι τι ήταν πάντως δεν ήταν για να παίζει) και το τοποθέτησα σε ένα ράφι ψηλά στο δωμάτιό της. Την επόμενη στιγμή που βρήκε ευκαιρία, τη βρήκα πάνω στον σκαμπουδάκι που είχε βάλει πάνω στο καρεκλάκι της (δηλαδή πύργο είχε φτιάξει). Είχε ανέβει για να το φτάσει.

      Καλύτερα πασαλειμμένη με το γιαουρτάκι στο πάτωμα λοιπόν. Τα μικρά ό,τι βάλουν στο μυαλό τους, θα το κάνουν. Και ειδικά τα παιδιά με πείσμα που πιστεύουν στον εαυτό τους (όπως έχω καταλάβει ότι είναι η μικρή σου).
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  10. Μου άνοιξες την όρεξη για ένα γιαουρτάκι με δημητριακά...τρέχω τώρα που κοιμούνται τα μικρά..χιχιιχ....η μπεμπούλα σας είναι να τη φας!!~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Εύη μου!
      Αφού σου άνοιξα την όρεξη για γιαουρτάκι, μια χαρά. Υγιεινό, θρεπτικό, κάτι που όλοι τρώμε χωρίς τύψεις :) Τα φιλιά μου!!

      Διαγραφή
  11. Με τα γιαούρτια έχουμε και εμείς τρέλα αλλά προτιμάμε τα Smart πια.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού έχουν τα σοκολατένια μπαλάκια, πώς να μην τα προτιμάτε; Όπου σοκολάτα και πειρασμός.
      Καλημέρα Μαρία Έλενα!

      Διαγραφή
  12. Αχ μπράβο η γλυκούλα μου που είναι φαγανή!! Να πω την αμαρτία μου και εγώ σε τόσο μικρή ηλικία προτιμούσα πρόβειο ή κατσικίσιο βιολογικό και χωρίς προσθήκες αλλά μια χαρά κάνει τη δουλειά του και αυτό χα χα !! Είναι μεγάλη φάτσα η μικρή θα σας βάλει τα γυαλιά μου φαίνεται μεγαλώνοντας! Καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Αθηνά μου! Η φατσούλα μου είναι όντως τρελό φατσόνι ώρες ώρες :)
      Καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  13. Πολύ μου άρεσε η ανάρτηση σου!! (όπως πάντα!!) Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά και μένα το μαιμούδι πολύ φαγανό ήταν μέχρι πριν ένα μήνα που μουλάρωσε, (ή στούπωσε πια δεν ξέρω!) και προτιμάει τα αυστηρώς αμυλούχα.. Πάντως το γιαούρτι είναι αιώνιο αγαπημένο του, όμως εγώ του δίνω το κανονικό το πρόβειο είτε με φρουτάκι (πριν κλείσει το χρόνο) είτε με μέλι τώρα που έχει άποψη!! Χεχε (δεν γνώριζα ότι δεν είναι τύπου επιδόρπια!!) Φιλάκια πολλά πολλά!γλυκιά μανούλα!! (τι κούκλα που είναι ΚΑΙ η μικρή!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες, Γιάννα μου, να στουπώσει και εμένα και ξαφνικά να αλλάξει τροπάριο; Διόλου απίθανο. Η Δάειρα έτρωγε τα πάντα όταν ήταν 12-13 μηνών και μόλις τελείωνε το μπολ της (σημειωτέον ήταν 400-450 gr) έκλαιγε και ζητούσε και άλλο. Και φυσικά δεν της έδινα (άσπλαχνη μάνα). Απλά φοβόμουν μην αποκτήσει συνήθειες παχυσαρκίας. Μόνο για τη φρουτόκρεμα την κυνηγούσα κάποιες φορές. Κάποιες φορές δε, έτρωγε τα φρούτα χωρίς να με ταλαιπωρεί. Κάποιες όχι. Τώρα την κυνηγάω και για το φαγητό και για τα φρούτα.

      Φιλιά!!!!!!!!!!!!!

      P.S. Σε παραπέμπω στην απάντησή μου στο σχόλιο της Χρύσας (για να μην τα κάνω copy-paste).

      Διαγραφή
  14. Γεια σου Ασπασια σε διαβαζω πολυ καιρο και μου αρεσει πολυ το blog σου.Απιθανες φωτογραφιες,απιθανες ιδεες αλλα και υπεροχοι διαλογοι της Δαειρας! Να πω την αληθεια ειναι η πρωτη φορα που αφηνω σχολιο.....διαφωνω με αυτα τα επιδορπια-γλυκο γιαουρτια. Εχω μια μικρουλα 19 μηνων, δεν της εδωσα ποτε τετοιο γλυκογιαουρτοεπιδορπιο. Ομως εγω τα εχω δοκιμασει...προτιμο τα προβεια γιαουρτια με την πετσα να της δινω. Θεωρω πως ειναι πολυ καλυτερα και πολυ πιο θρεπτικα για τα παιδια. Βεβαια ο καθε γονιος ξερει καλυτερα και παιρνει αποφασεις για το παιδι του. Βικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωω, σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι να εμφανίζονται νέοι αναγνώστες στα σχόλια και να μου δίνεται η ευκαιρία (έστω και έτσι) να μιλάμε :) Χαίρομαι που σε γνωρίζω, Βίκη :)

      Σχετικά με αυτό που γράφεις για τα γιαουρτάκια, ο καθένας μας προτιμά ό,τι θέλει και ό,τι του ταιριάζει. Εννοείται. Προσωπικά δοκίμασα κάποια φορά να τους δώσω (και στις 2) κανονικό απλό γιαούρτι (καθώς είχα ξεμείνει από τα Advance) αλλά δεν το έφαγε ούτε η μία ούτε η άλλη. Και δεν είναι ότι "από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα", απλά τα συγκεκριμένα γιαουρτάκια τα προτιμώ εδώ και 2,5 χρόνια. Ό,τι άλλο τους έχω δώσει/ παιδικό και μη, δεν το τρώνε. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα θα μου πεις...

      Ωστόσο, προς αποφυγή παρεξηγήσεων καθώς τα Advance δεν είναι επιδόρπια με την έννοια του επιδορπίου που έχει επικρατήσει, σε παραπέμπω και εσένα στην απάντησή μου στο σχόλιο της Χρύσας για να μην το κάνω copy-paste εδώ.

      Σε ευχαριστώ, ειλικρινά, για το σχόλιο.
      Καλημέρα!!! :)

      Διαγραφή
    2. Να σου πω..εμεις το γιαουρτι με την πετσα το τρωμε απο 6 μηνων, στην αρχη ξινιστικε μετα ομως της αρεσε.τωρα 19 μηνων μπορει να τρωει μονο γιαουρτι προβειο η κατσικισιο και αιγοπροβεια γραβιερα.φυσικα και τον θηλασμο μας! Ασπασακι δοκιμασαι το Αριανι ειναι πολυ καλο και θρπτικο.επισης μπορεις να δοκιμασεις και το κεφιρ.ψαξτο λιγο στο google. Παλια εφτιαχνα μονη μου κεφιρ...ειχα σπορους και τους "ταιζα"με γαλα και ετοιμο το κεφιρ. Εγω τα δινω και στην μικρη μου και το κεφιρ και το αριανι.Το blog ειναι πολυ ψαγμενο γιαυτο σε παρακολουθω-διαβαζω. Να πω την αληθεια μπαινω καθε μερα για να δω νεα σου αναρτηση...Βικη

      Διαγραφή
    3. Καλέ, τώρα με "σκλαβώνεις"! Μπαίνεις κάθε μέρα να δεις ανάρτηση και σε απογοητεύω, καθώς δε γράφω τόσο συχνά :( Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να είμαι τακτική στο να γράφω, όμως υπάρχουν και διαστήματα που είμαι μέσα στην τρέλα (από το τρέξιμο - ξέρεις τα απλά τα καθημερινά που ώρες ώρες φαντάζουν βουνό) και αργώ λίγο να γράψω. Σε ευχαριστώ και πάλι :)

      Όσο για το κεφίρ, και αυτό μου έχει κινήσει την περιέργεια να το δοκιμάσω. Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Αλλά το όνομά του βρε παιδί μου δεν είναι και τόσο human friendly. "Κάπως" μου κάνει.

      Φιλιά

      Διαγραφή
  15. Τι καλά που σας αρέσει το γιαουρτάκι και που είστε και φαγανούλες!
    Τα ίδια και οι δικές μου μικρές κυρίες: επιλεκτικότερη η μεγάλη, παμφάγο η μικρή.
    Τα συγκεκριμένα γιαουρτάκια τα εμπιστευόμουν κι εγώ πολύ πάντως!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ερμιόνη μου! Απορώ πώς η Ιφιγένεια είναι επιλεκτική με τέτοιες λιχουδιές που φτιάχνει η μαμά της!!! Τουλάχιστον η δική μου η μεγάλη να πω ότι δεν τρώει γιατί δεν της αρέσει το φαγητό μου :)))))))))))))))

      Όσο για την ταύτιση των γούστων και επιλογών μας, δεν εκπλήσσομαι πλέον. Το συνήθισα! :)
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  16. Χαχα...αυτό κι αν είναι ωραίο όνειρο στα 90 σάμθιγκ να κάνεις κατάβαση στις πίστες!!
    Λες αν ζήσω μέχρι τότε να μάθω και σκι?

    Ασπασία μου να χαίρεσαι τα παιδάκια σου...αχ, όλα αυτά τα "πρώτα", πόση αξία έχουν!!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρώγε γιαουρτάκια και θα αυξήσεις τις πιθανότητες μακροζωϊας :)
      Και αν δεν τρελαίνεσαι για σκι, υπάρχουν και άλλα χόμπυ όπως το paragliding, ice climbing, sky diving κλπ :)))))))))))))
      Φιλιά Μαρία μου!

      Διαγραφή
  17. Ασπασία μου σου εύχομαι να χαίρεσαι στο έπακρον κάθε πρώτη σας στιγμή!
    Και εμάς επιλογή μας το συγκεκριμένο γιαουρτάκι με γεύση δημητριακών. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να της δώσω κρέμες, επιδόρπια και άλλα μπισκοτειδή. Το καλό σε σχέση με το παραδοσιακό γιαούρτι είναι ότι έχουν εμπλουτιστεί με σίδηρο και άλλες βιταμίνες πολύ χρήσιμες για μωρά και νήπια. Τώρα που ὲχουμε μεγαλώσει τρώμε κανονικό γιαουρτάκι χωρίς κανένα θέμα: Κατσικίσιο - αγελαδινό ή πρόβειο. Όλα πιστεύω κατι έχουν να προσφέρουν. Σε φιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Θεανώ μου! Έτσι ακριβώς!
      Σε ευχαριστώ για την όμορφη ευχή! Φιλάκια

      Διαγραφή
  18. Καταρχάς, τι ωραίο το κολάζ που έφτιαξες με τους μήνες! Υπέροχο :) Δεύτερον, στη δεύτερη φωτογραφία η μικρή σου ειναι ίδια ο άντρας σου και τρίτον, τα γιαούρτια advance τα χρησιμοποιώ κι εγώ στο γιο μου, τα προτιμώ σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα για την ηλικία του κι αυτό το υποστηρίζω καθότι διατροφολόγος. Αν ανοίξεις το ψυγείο μου θα καταλάβεις :) Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν από τις 15 φωτογραφίες της μικρής που πόσταρα, μοιάζει με τον μπαμπά της μόνο στη 1...ε τότε δεν πειράζει! Χαχαχα (αστειεύομαι - φυσικά και δεν έχει σημασία που μοιάζει το παιδί).
      Αφού τα εμπιστεύεσαι (τα συγκεκριμένα γιαουρτάκια) και εσύ ούσα διατροφολόγος, τότε αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο την επιλογή μου.
      Σε ευχαριστώ Γεωργία μου.

      Διαγραφή
  19. Να τα εκατοστήσει η μικρή σου, είναι γλύκα! Εγώ μολονότι φτιάχνω μόνη μου γιαούρτι, τώρα που μεγάλωσαν και δε το τρώνε τόσο εύκολα χωρίς πρόσθετες λιχουδιές μέσα, υποκύπτω και στον πειρασμό των advance γιατί τους αρέσει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Δέσποινα! Σε ευχαριστώ πολύ!
      Το ιδανικό είναι να φτιάχνεις μόνη σου (από την αγελαδίτσα/κατσικούλα/προβατάκι σου) και να βάζεις μέσα μέλι (από τις κυψέλες σου) και φρουτάκια (από το περιβόλι σου). Αλλά που τέτοια τύχη σε εμάς που ζούμε στη μεγαλούπολη! Οπότε αφού δεν μπορώ να φτιάξω γιαουρτάκι 100% δικής μου παραγωγής (ούτε καν 80%), εμπιστεύομαι τα συγκεκριμένα γιαουρτάκια γιατί ξέρω πώς είναι πραγματικά προσεγμένα για μικρά παιδιά χωρίς επικίνδυνα πρόσθετα, χωρίς χρωστικές κλπ. Φιλιά!

      Διαγραφή
  20. Ένα αγγελικό μουτράκι αντίκρισα καθώς άνοιξα την ιστοσελίδα σου, αγαπημένη μου Ασπασία! Τα εκφραστικά ματάκια τής πολυπόθητης μπεμπούλας κλέβουν κάθε καρδιά και δεν μπορείς παρά να χαμογελάσεις καθώς παρατηρείς αυτό το προσωπάκι που είναι όλο χάρη και ομορφιά!
    Ειδικά η φωτογραφία όπου ζητάει το γιαούρτι είναι πολύ εκφραστική. Όλες δε οι άλλες φωτογραφίες όπου φαίνεται η εξέλιξή της κάθε μήνα αποτυπώνουν τον ήρεμο χαρακτήρα της. Για το αν διεκδικεί πράγματα με επιμονή να το χαίρεσαι, γιατί δείχνει δυναμικό χαρακτήρα.
    Χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν είναι δύσκολη στο φαγητό, μακάρι να το συνεχίσει και αργότερα.
    Να μου τη φιλήσεις και να την κάνεις μια ζεστή αγκαλίτσα.
    Σας αγαπώ πολύ
    Η μαμά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ειναι υπέροχη η μικρουλα σας !!! Χρονια της πολλα και καλα με υγεια και χαρά !!!

    Αυτο που διαβάσατε για το γιαουρτι , ισχυει για το πραγματικο γιαουρτι με τους γαλακτοβάκιλους και τα προβιοτικά του . Οπως ισχυει και για το κεφίρ. Για αυτα τα πεθαμένα "γιαουρτια" ενισχυμενα με βιταμινες και σιδηρο , δεν νομιζω οτι ισχυει κατι τετοιο .
    Προσωπικα , ειδικα στο θεμα διατροφης , αποφευγω οπως ο διάβολος το λιβάνι οτι ειναι "¨για παιδια" . Οτι πιο επεξεργασμένο , αχρηστο , γεματο κρυμμενες ζαχαρες !

    (Ασχετο αλλα θελω να σας το μεταφέρω απο καιρο . Τα μνμτα της μητέρας σας -που ειναι και κοντοχωριανή μου- παντα με συγκινουν )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Ευχαριστώ για την ευχή και για το σχόλιο!
      Αν θέλετε, γράψτε μου στο

      daeira.mommy@gmail.com

      από που ξέρετε τη μαμά μου. Μου έχετε κινήσει την περιέργεια τώρα :)

      Ευχαριστώ πολύ!
      Ασπασία

      Διαγραφή
  22. .."(Ασχετο αλλα θελω να σας το μεταφέρω απο καιρο . Τα μνμτα της μητέρας σας -που ειναι και κοντοχωριανή μου- παντα με συγκινουν )..."
    αν και δεν είμαι κοντοχωριανή (για την ακρίβεια δεν ξέρω πού είναι το "χωριό" ) και μένα μου αρέσουν τα μηνύματα από τη μαμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λατρεύω το μουτράκι της μικρούλας σου και λατρεύω και τις πάντα τέλειες φωτογραφίες σας! Πραγματικά αυτά τα γιαουρτάκια ξετρελαίνουν όλα τα παιδιά. Ωραία ιδέα το γιαουρτάκι για το πάρτι. Την άλλη εβδομάδα έχουμε κι εμείς πάρτι, οπότε θα προμηθευτούμε. Πολύ καλύτερα από τις ανθυγιεινές λιχουδιές που συνήθως υπάρχουν σε πάρτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts