11.12.14

Smart ideas: Φάτνη σε στεφάνι - DIY



Θυμάστε την γυάλινη φάτνη που έφτιαξα πέρυσι; Παρόλο που ήταν μία από τις πιο όμορφες δημιουργίες μου και πολύ ατμοσφαιρική, φέτος ήθελα να φτιάξω κάτι διαφορετικό. Βαριέμαι τα ίδια και τα ίδια. Χωρίς να το παιδέψω και πολύ, μου ήρθαν δύο ιδέες! Την πρώτη την υλοποίησα ήδη και
είναι αυτή που θα σας δείξω σήμερα (η συννεφιά δυστυχώς δε με άφησε να εκφραστώ φωτογραφικά τόσο καλά όσο θα ήθελα). Το αποτέλεσμα είναι τόσο minimal αλλά και τόσο καλαίσθητο, που αυτή τη φάτνη τη λάτρεψα...

Ο "καμβάς" πάνω στον οποίο δημιούργησα είναι λινάτσα (σε φυσικό χρώμα) την οποία έστρωσα πάνω στον βοηθητικό πάγκο που υπάρχει στην είσοδο του σπιτιού μας. Προτίμησα αυτό το υλικό ώστε να δίνει την αίσθηση του άχυρου.

Ακούμπησα πάνω ένα ξύλινο στεφάνι που προσομοιώνει τον στάβλο (στην πιο μοντέρνα και minimal εκδοχή του), "φύτεψα" δύο λευκά έλατα, τοποθέτησα προσεχτικά τις μικροσκοπικές φιγούρες της φάτνης, πασπάλισα τριγύρω και λίγο χοντρό αλατάκι χιονάκι...και έτοιμη!



 
Στην κορυφή του έλατου που βρίσκεται πίσω από το Θείο βρέφος, κόλλησα με blue tac ένα αστεράκι από glitter από αυτά που είχα φτιάξει πέρυσι και διακοσμούσαν τον τοίχο του τζακιού. Αυτή τη φορά προτίμησα να τα τοποθετήσω όχι στο τζάκι αλλά στον τοίχο πίσω και πάνω από τον πάγκο, πίσω από τη φάτνη. Τα αστέρια τα έχω κολλήσει με blue tac και -όπως έκανα και πέρυσι- έχω τσακίσει ελαφρώς τις άκρες τους ώστε να δίνουν μία τρισδιάστατη αίσθηση και να μην είναι τελείως επίπεδα με τον τοίχο. Παρόλο που κοσμούν τον τοίχο γενικώς, ωστόσο αποτελούν μία προέκταση της φάτνης, αφού δηλώνουν τον έναστρο ουρανό την ημέρα της γέννησης. Επομένως θα ήθελα να παρατηρήσετε το καλλιτέχνημά μου όχι μόνο του, αλλά στον περιβάλλοντα χώρο του για να το δείτε πιο ολοκληρωτικά. Επίσης, αυτό που μου αρέσει είναι η αντίθεση μεταξύ των δέντρων και των φιγούρων. Τα έλατα φαντάζουν τεράστια μπροστά στις μικροσκοπικές φιγούρες και αυτή η αντίθεση καθιστά το σκηνικό της φάτνης ακόμη πιο ταπεινό και πιο φτωχικό (δε θέλω αποδοκιμαστικά σχόλια. Αφήστε τον καλλιτέχνη να εκφραστεί ελεύθερα) :)



Βρίσκομαι σε μία έξαρση δημιουργικότητας την τελευταία περίοδο. Έχω τόσες πολλές ιδέες που θέλω να υλοποιήσω που δεν ξέρω αν θα προλάβω να τα φτιάξω όλα αυτά που έχω στο μυαλό μου μέχρι τα Xmas. Αλλά ακόμη και αν προλάβω, δεν ξέρω αν θα προλάβω να σας τα δείξω.

Προς το παρόν επιλέγω ό,τι κάνω να το κάνω με το πάσο μου και να απολαμβάνω την όλη διαδικασία, οπότε μέχρι τα Χριστούγεννα όλο και κάτι θα φτιάχνω μέρα με τη μέρα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κάθε μέρα προσθέτω και από μία μικρή πινελιά στη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού.

Τώρα δημιουργώ τη δεύτερη ιδέα μου για φάτνη, την οποία και θα σας δείξω τις επόμενες μέρες :) Μέχρι τότε σας φιλώ, my lovable friends ;)

20 σχόλια :

  1. Πανέμορφη κι αυτή η φάτνη σου Άσπα μου! Ιδιαίτερη, όπως και η γυάλινη που είχες φτιάξει πέρυσι! Συνέχισε έτσι, με πολύ έμπνευση και αγάπη για ότι κάνεις! Καλές γιορτές, φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μίνιμαλ αλλά πανέμορφη μράβο..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφη ιδέα. Και εμένα μου αρέσουν οι αλλαγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι όμορφη ιδέα !!! Γενικά η φάτνη είναι για εμένα το άχαρο κομμάτι του δέντρου. Μικρη είχα φτιάξει σπιτάκια και έφτιαχνα ολόκληρο χωρίο κάτω από το δέντρο. Θα το δοκιμάσω στο 2ο δεντράκι που θα φτι΄ξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πολύ χαριτωμένη! Μου αρέσουν πολύ τα λευκά έλατα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλα βρε τρελό και δημιουργικό κορίτσι τι έφτιαξες πάλι;;
    Οι φάτνες σου δεν παίζονται!
    Και αυτή -η μίνιμαλ- είναι υπέροχη!!
    Ανυπομονώ να δω τι άλλο θα φτιάξεις, ειδικά τώρα που είσαι και σε δημιουργικό οίστρο!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταπληκτική η μίνιμαλ εκδοχή της φάτνης σας!!!!!!
    Συγχαρητήρια στον εμπνευστή και δημιουργό για άλλη μια φορά!!!!!
    Καλές γιορτές και καλές δημιουργίες!!!!!!

    Νανά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΛΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ!!!!ΚΑΛΑ , ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΡΗΚΕΣ? ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ "ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΑ"!!! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γουστόζικη και ιδιαίτερη. Είδα και την περσινή σου. Καλά, η περσινή ήταν το κάτι άλλο. Ανέβασες τον πήχη πολύ ψηλά. Καλές γιορτές και καλές δημιουργίες :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αισθητική ανάλυση της σύνθεσής σου κορυφαία :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ όμορφη! Τος φιγούρες που τις βρήκες όμως; Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο καλλιτεχνης τελειος και η δημιουργια ακομη πιο ομορφη
    μπραβο και καλες γιορτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άλλη μια εξαίρετη επινόηση και δημιουργία, Ασπασία μου . Χαίρομαι που όλο και κάτι νέο παρουσιάζεις για τα Χριστούγεννα, μα πάνω από όλα χαίρομαι που προετοιμάζεσαι ψυχολογικά και συμμετέχεις δημιουργικά, για να ζήσεις τις άγιες μέρες της χριστιανοσύνης μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, τα οποία πιστεύω ότι εντάσσεις ομαλά μέσα σε αυτή την εορταστική ατμόσφαιρα που επιβάλλει το κλίμα των ημερών.
    Σας εύχομαι να περάσετε χαρούμενες γιορτές, το θείο φως να φωτίζει το δρόμο σας και να σας χαρίζει χαρά και οικογενειακή γαλήνη.
    Με πολλή αγάπη
    Η μαμά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts