19.5.14

Happy moments: Μαγικό(ά) δωράκι(α)


Τους τελευταίους δύο μήνες όπως έγραψα και εδώ, έχουν αλλάξει οι ισορροπίες μέσα στο σπίτι μας. Μία μπεμπούλα ήταν αρκετή για να ταράξει τα νερά της καθημερινότητάς μας, αλλά με τον ερχομό της διπλασίασε την ευτυχία μας. Το ξέρω ότι πρέπει να κάνω λίγο ακόμη υπομονή να περάσει λίγος

ακόμη καιρός, να βρει η Δάειρα τους ρυθμούς της μαζί με την μπεμπούλα, να βρω και εγώ τις ισορροπίες μου. Από την άλλη σκέφτομαι, πόσο ακόμη υπομονή να κάνω όταν εδώ και 60 μέρες έχω καταντήσει ζόμπι από την αυπνία; Ο κόσμος τα βράδια κοιμάται και εγώ περιφέρομαι με ένα μωρό αγκαλιά διανύοντας "χιλιόμετρα" μέσα στο σπίτι, μήπως και κοιμηθεί και καταφέρω να σβερκωθώ και εγώ. Εντωμεταξύ λυπάμαι και να ξυπνήσω τον Θοδωρή να εκτελέσει βάρδια, γιατί την άλλη μέρα θα πάει στη δουλειά. Οπότε το επωμίζομαι σχεδόν μόνη μου όλο αυτό το βραδινό.

Επειδή όμως "ουδέν κακόν αμιγές καλού", το καλό είναι ότι φτιάχνω γάμπα. Φτιάχνω γάμπα αλλά χαλάω φάτσα. Πώς να είναι δυνατόν να είμαι φρεσκαδούρα όταν κοιμάμαι μόνο τόσες λίγες ώρες μέσα στη νύχτα μέρα και δη το ξημέρωμα;

Και να σου οι μαύροι κύκλοι και να σου τα 'σπασίματα' (aka ρυτίδες). Εντάξει, το ξέρω, είμαι μία μαμά που έχω περάσει τα πρώτα 'άντα' και βαδίζω προς τα δεύτερα και ήδη έχουν “σκάσει μύτη” οι πρώτες ρυτιδούλες λόγω ηλικίας, και να μη τα θέλω και όλα δικά μου...όμως οι άτιμες τονίζονται ακόμη περισσότερο αυτή την περίοδο με το ξενύχτι που έχω ρίξει και την όλη ταλαιπωρία. Χρειάζομαι επειγόντως ύπνο, ύπνο και ύπνο! Και γενικό σέρβις βεβαίως, βεβαίως. Από αυτό το “γενικό σέρβις” που έπεται της εγκυμοσύνης (aka να φτιάξω κορμί για την παραλία και να ρετουσάρω και τη φάτσα μου). Τελεία και παύλα. Αυτή η κούραση με έχει γεράσει πριν την ώρα μου. Ως και οι πέτρες το ξέρουν!

Ήδη πριν γεννήσω, είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου την ώρα της μαμάς. Το θυμάστε;  Ε, το θυμήθηκα και εγώ! Τότε είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου "...να το πάρω απόφαση να αφοσιωθώ στον εαυτό μου, να το κάνω στόχο και τρόπο ζωής, να θέσω προτεραιότητες και να επιδιώξω να έχω κάποια ώρα μέσα στην ημέρα που θα είναι η δική μου ώρα. Η ώρα της Μαμάς". Στην ίδια ανάρτηση είχα υποσχεθεί "να φροντίζω καθημερινά τον εαυτό μου" και επίσης "να φροντίζω το σώμα και το πνεύμα μου". 

Όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ σου. Έτσι δε λένε; Ε, λοιπόν, το σύμπαν μου έστειλε δύο μηνύματα τα οποία δεν μπορώ να αγνοήσω.

Το πρώτο μήνυμα το "έλαβα" ένα βράδυ την προηγούμενη εβδομάδα που βγήκα για περπάτημα για να ξελαμπικάρω, μετά από μία πολύ κουραστική προηγούμενη νύχτα και μία αρκετά στρεσογόνο μέρα. Εκεί λοιπόν που περπατούσα αμέριμνη (σκεπτόμενη πάντα), σαν κάτι να με ταρακούνησε. Σκέφτηκα ότι είμαι πολύ ευτυχισμένη και ευγνώμων για ό,τι βιώνω και για ό,τι έχω καταφέρει στη ζωή μου γενικότερα, που δεν αξίζει να χαλιέμαι επειδή περνάω πρακτικές δυσκολίες το τελευταίο διάστημα (και το τονίζω το "πρακτικές"). Και ποιες είναι οι δυσκολίες, δηλαδή; Που δεν έχω χρόνο για ύπνο; Που κουράζομαι; Πφφ! Σιγά το θέμα! Μακάρι να είναι μόνο αυτά τα προβλήματά μου! Στο κάτω-κάτω δε γίνεται να είσαι μάνα (ή πατέρας) και να απολαμβάνεις (ακόμα) τις ανέσεις της εργένικης ζωής σου. Είναι κανόνας της ζωής αυτός. Και την περίοδο αυτή μπορεί να κουράζομαι υπερβολικά, όμως ζω μοναδικές στιγμές που θα φύγουν και δε θα ξαναγυρίσουν. Κάθε φάση έχει τα δικά της. Και είμαι σίγουρη ότι τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμη. Όλο αυτό που ζω είναι τόσο όμορφο και τόσο μοναδικό που μόνο ευγνωμοσύνη και ευλογία πρέπει να αισθάνομαι! Επομένως, τι κάθομαι και σκάω; (και κάπως έτσι άρχισα να σκέφτομαι "αλλιώς" και από τότε αισθάνομαι ήδη πολύ καλύτερα. Σαν να μου έφυγε ένα βάρος ένα πράμα).


Το δεύτερο μήνυμα το "έλαβα" το επόμενο πρωί όταν μου ήρθε στην πόρτα ένα πακετάκι έκπληξη. Χτυπάει το κουδούνι, ανοίγω και βλέπω τον courier boy. Μου λέει "έχετε ένα δέμα". Δέμα; Μα δεν περίμενα κάτι από κάποιον. Βλέπω αποστολέα 'Garnier'. Το ανοίγω και βλέπω μέσα μία κάρτα με το μήνυμα "Η Garnier σας εύχεται χρόνια πολλά για τη γιορτή της μητέρας" και δύο δώρα: μία αντιγηραντική κρέμα προσώπου, τη MiracleSkin Cream και μία ίδια ματιών, τη Miracle Skin Cream Eyes. 

Άλλο και τούτο! Σαν το μάννα εξ ουρανού μου ήρθαν! Μα πού το ξέρει η Garnier ότι χρειάζομαι επειγόντως ανανέωση και μου τα στέλνει στο σωστό τάιμινγκ;  Αυτό το σύμπαν που λέγαμε...

Μπήκα αμέσως να googl-άρω για τις δύο κρεμούλες. "Άμεση μεταμόρφωση από την 1η επαφή. Η μοναδική της υφή γίνεται ένα με τον φυσικό τόνο της επιδερμίδας σας, η οποία γίνεται λαμπερή και μεταμορφώνεται άμεσα. Μετά από 4 εβδομάδες, το αντιγηραντικό σύμπλεγμα 7 ενεργών συστατικών και η προστασία με SPF 20 συσφίγγει την επιδερμίδα και μειώνει ρυτίδες και κηλίδες. Άμεσο αποτέλεσμα: ορατά νεότερη επιδερμίδα".

Τι λες τώρα;;;!!!  Σκέφτομαι ότι ήδη χρησιμοποιώ την BBCream με θεαματικά αποτελέσματα, θα αρχίσω τώρα και την Miracle Skin Cream και θα είμαι σούπερ ντούπερ!

 Τρέχω στο μπάνιο να τη δοκιμάσω. Με το που την απλώνω στο πρόσωπο (καλά...σαν μετάξι είναι η υφή της) βλέπω να αλλάζει χρώμα σιγά-σιγά και να προσαρμόζεται στον τόνο της επιδερμίδας μου. Επέμεινα πιο πολύ στην περιοχή γύρω από τα χείλη που έχω ένα αιμαγγείωμα και στο μέτωπο, εκεί δηλαδή που είναι οι ρυτίδες έκφρασης, και αμέσως βλέπω να μειώνονται αισθητά. Το πρόσωπο απέκτησε μία βελούδινη όψη και πάλι αισθάνθηκα αυτό που είχα αισθανθεί και τότε που δοκίμασα την BB cream για πρώτη φορά: Η επιδερμίδα μου φάνηκε αμέσως λεία και, το πιο σημαντικό, δεν φαινόμουν "στοκαρισμένη". Ήταν σαν να φορούσα μία λεπτή διακριτική μάσκα πάνω στο πρόσωπο που μου παρείχε τέλεια (χωρίς καμία υπερβολή) κάλυψη και λάμψη! Ήταν σαν ένα αόρατο χέρι να μου έχει κάνει ρετούς.

Και το πιο σημαντικό; Αισθάνθηκα πολύ ανανεωμένη. Ειδικά όταν άπλωσα την κρέμα ματιών στην περιοχή γύρω από τα μάτια και στο πλάι, στο "πόδι της χήνας". Αμέσως είδα ότι το βλέμμα μου ήταν πιο φωτεινό και έδειχνα πιο ξεκούραστη. Οι δε μαύροι κύκλοι, μειώθηκαν αισθητά. Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα με δει και κανείς και θα νομίζει ότι λέω ψέματα ότι δεν κοιμάμαι τα βράδια. Μα φαινόμουν πολύ φρέσκια, λες και είχα χορτάσει ύπνο.  Θα μου πείτε, σημασία έχει να φαίνεσαι ξεκούραστη ή να είσαι; Θα απαντήσω: και τα δύο! Όταν όμως δεν έχεις τίποτα από τα δύο, από κάπου κάνεις την αρχή. Έτσι δεν είναι;

Οπότε φαντάζομαι τι έχει να γίνει σε 28 μέρες που είναι ο χρόνος που υπόσχεται (και την πιστεύω!) η κρέμα για πλήρη ανανέωση. Πόσο έχει σήμερα (την Παρασκευή δηλ που την παρέλαβα) ο μήνας; 16 Μαΐου; 16+28 μας κάνει 13 Ιουνίου. Οπότε αρχές καλοκαιριού θα είμαι τζιτζί για την παραλία. Μα δεν είναι μαγικό;;;!!! Σας μιλάω ειλικρινά, τα προϊόντα είναι μαγικά! Αν σας πέσει κάποιο δείγμα στα χέρια σας, να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε.

Τώρα μου μένει να πάρω καινούριο μαγιό. Είναι και αυτό στα πλαίσια της γενικότερης ανανέωσης. Η Δάειρα μου ζήτησε ένα bikini όπου το πάνω θα έχει την Τίνκερμπελ, το κάτω θα έχει τη Χιονάτη κ ένα καπέλο που να έχει τη Ραπουνζέλ και παπούτσια για τη θάλασσα που θα έχουν τον Πρίγκιπα. Ποιόν από όλους; Μα τι σημασία έχει; Έτσι κι αλλιώς ο πρίγκηπας είναι για τα παλιά μας τα παπούτσια :)




17 σχόλια :

  1. Ασπασια μου γλυκεια! Ειναι η πρώτη φορά που αφήνω μήνυμα. Σε παρακολουθώ αρκετό καιρό κ χαίρομαι που αρχίσες να παίρνεις τα πάνω σου μετά απο δυο μήνες. Θεωρώ τις θετικές σκέψεις την αρχή για ότι θελουμε να κάνουμε αλλά κ για ότι θελουμε να έρθει στο δρόμο μας. Η αλήθεια ειναι ότι αγχώθηκα λίγο για αυτά που έρχονται. Είμαι έγκυος κ τον Οκτώβριος θα είμαστε 4. Αλλά είπαμε! Θετικές σκέψεις γιατί τα δύσκολα ειναι για πολύ λίγο κ τα όμορφα για παρά παρά πολύ..... Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Θεού! Δεν ήθελα να σε τρομάξω. Άλλωστε, δεν είναι όλα τα παιδιά το ίδιο και όλες οι λεχώνες το ίδιο. Τα δικά μου είναι μικρά τερατάκια κ εγώ παραείμαι ευαίσθητη :))))))
      Μην τρομάζεις. Με το καλό να γίνεις μανούλα ξανά :)
      Κρατάω την τελευταία σου φράση...

      Διαγραφή
  2. Η τελευταία ατάκα με τον πρίγκιπα με έκανε να γελάω! Πολλά φιλιά κουρασμένη μανούλα <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) Φιλιά Σοφάκι μου.
      Άσχετο, αλλά προχθές τι έγινε; Έπεσε η γραμμή, ε; Προσπάθησα 2-3 φορές μετά, αλλά ήταν κλειστό.

      Διαγραφή
  3. Ασπασάκι μου, χαίρομαι που σε "ακούω" καλύτερα! Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη φίλη παραπάνω ότι δηλ "τα δύσκολα είναι για πολύ λίγο κ τα όμορφα για παρά παρά πολύ". Για αυτό απόλαυσε όσο μπορείς το ΤΩΡΑ, γιατί περνάει πολύ γρήγορα. Και περιποιήσου όσο μπορείς τον εαυτό σου με τις καινούριες σου κρεμούλες, κάνε και λίγο γυμναστική και θα δεις ότι θα φτιάξει ακόμη περισσότερο η ψυχολογία σου. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλίνα μου, χρόνο για γυμναστική που θα βρω; Εκτός και αν έχω το μωρό για βαράκια και κάνω ασκήσεις για ενδυνάμωση του μυικού συστήματος :)

      Διαγραφή
  4. Είσαι μια κούκλα με ή χωρίς Garnier, με ή χωρίς "σκασίματα", με ή χωρίς μαύρους κύκλους (btw, πολύ κακό όνομα έχουν βγάλει αυτοί οι μαύροι κύκλοι κάτω απ' τα μάτια και κακώς ... κατά την άποψή μου. Τα panda δηλαδή είναι άσχημα ; Ε ; Εεεε ; :-p)

    H εμφάνισή μας είναι όμορφη όταν η ψυχή μας είναι όμορφη κι εσένα η ψυχούλα σου είναι πανέμορφη ! Γι' αυτό μη σκας το κεφαλάκι σου με "προβλήματα" που δεν αξίζουν ν' ασχολείσαι μαζί τους. Απόλαυσε τα κοριτσάκια σου, ακόμα και τα "νυχτοπερπατήματα" με το μπεμπουλίνι.

    Όπως έλεγε και μια φίλη μου όταν παραπονιόμουν κι εγώ για την αϋπνία (εγώ έκανα 23 μήνες για να κοιμηθώ μια ολόκληρη νύχτα σερί ... ασ'τα ... μη στα πω και φοβηθείς): "Έλα, μωρέ !!! Πώς κάνεις έτσι ;;; 30+ χρόνια κοιμόσουν !!! Έχεις αποθέματα ! Άσε που μετά από λίγο θα κοιμάσαι για άλλα τόσα και παραπάνω χρόνια" Ήθελα, βέβαια, να την πλακώσω όταν μου τό 'λεγε αυτό, αλλά το καταλαβαίνω τώρα, που - όσο μαζοχιστικό κι αν ακούγεται - εκείνες οι ιδιαίτερες στιγμές αγκαλιάς/θηλασμού/περπατήματος με κλειστά μάτια μου λείπουουουουουουουννννν !!!

    Φιλιά πολλά-πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) Μια χαρά τα λες Αγγελικούλα. Με έφτιαξες τώρα :)
      Μόνο με ένα πράγμα θα διαφωνίσω. Δε μου αρέσουν τα panda ούτε οι μαύροι κύκλοι :P

      Διαγραφή
    2. Δεν σου αρέσουν τα panda ? Δεν σου αρέσουν τα PANDA ?? ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ PANDA ???
      Τα όμορφα, γλυκά, στρουμπουλά, χνουδωτά, αγκαλιάρικα (μετάφραση του cuddly είναι αυτό - χαχαχαχαχαχα) αρκουδάκια panda ???? Aαααα, δεν έχεις δίκιο ! Κοίτα τα, μωλέ, τι καλούλικα που είναι: http://www.ivstatic.com/files/et/imagecache/400x300/files/blog_articles/pile-of-panda-babies-5-636.jpg !!! :-)

      Διαγραφή
  5. μια χαρά σ' ακούω.. Ελα και όλα στρώνουν σιγά σιγά!!! Αυτό το μαγιό της Δάειρας- αν το βρείς, λέμε τώρα..- θέλω πολύ αν το δω..χεχεχε φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα μου, κατόπιν ειδικής παραγγελίας στη Disney θα το βρω (λέμε τώρα...)
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Ο τρόπος που περιγράφεις τις καταστάσεις κάθε μα κάθε φορά είναι τόσο μοναδικά ωραίος που νιώθω σαν να είμαι εκει και να σε βλέπω.....και παρ' όλες τις άυπνες νύχτες σου το χιούμορ και η θετική και καλή σου αύρα δεν σε έχουν εγκαταλείψει (καλό σημάδι αυτό)!!!
    Συνέχισε και θα δεις....θα έρθει και η νύχτα που θα κοιμηθείς!!!
    Σας φιλώ όλους
    Ευαγγελία Παντή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευαγγελία μου, αν χάσω και το χιούμορ μου, πάει χάθηκα...
      Σε ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια. Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα. Σε βρήκα τυχαία μέσω του facebook και έπεσα πάνω σε αυτό το άρθρο σου. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις. Έχεις δομημένο τρόπο σκέψης και εξιστορείς τις καταστάσεις με τρόπο που βγάζει ταυτόχρονα σοβαρότητα και χιούμορ. Συνέχισε να γράφεις :-)

    Υ.Γ. Για τη φάση που περνάς, σου εύχομαι υπομονή και καλή δύναμη. Το σύμπαν μίλησε και την άκρη θα την βρεις πολύ σύντομα ;-) Αν και έχεις κάνει ήδη την αρχή με τις θετικές σου σκέψεις. Σχετικά με τις κρέμες, δεν τις έχω δει. Είναι νέα προϊόντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα θα στρώσει το μπουμπούκι σου, θα βγαίνετε στις παραλίες και θα είστε τρεις θεές!!Τα δύσκολα σχεδόν τελείωσαν!Με το καλό και τα δωράκια σου!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θέλω να σε δω με το μαγιό αυτό που εμπνεύστηκε η Δάειρα:)))
    Μπράβο Ασπασάκι μου που ταρακουνήθηκες και σχεδόν καρμικά ήρθαν και τα δωράκια και απογείωσαν τη σεισμική δόνηση στον εγκέφαλο και στην ψυχούλα σου:)))
    Φιλενάδα με ενθουσίασες με τις κρέμες!!! Εχω αρχίσει και σκεφτομαι πως γέρασα. Κοιτάω τις ρυτίδες στο πρόσωπό μου και βλεπω το χρονο που κυλάει.....κάτσε να βάλω και εγω miracle skin να δείχνω 20αρα.....άντε 30αρα:))))
    Προλαβαίνω δεν προλαβαίνω μέχρι το καλοκαίρι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts