2.12.13

Smart ideas: Χριστουγεννιάτικα δεντράκια από παλιές κρεμάστρες



Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στολίσαμε. Και όπως κάθε χρόνο, δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τον στολισμό μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Στολίσαμε μεν το κανονικό μας δέντρο και το στάνταρντ πλέον δεντράκι της Δάειρας που διακοσμεί το δωμάτιό της (και που φέτος το
στόλισε μόνη της), όμως έχω αρκετές ιδέες ακόμη στο μυαλό μου που δεν έχω προλάβει να υλοποιήσω. Από ιδέες άλλο τίποτα. Να δω χρόνο που θα βρω! Από την άλλη, δεν τρελαίνομαι κιόλας. ΌΠΟΤΕ προλάβω και ΑΝ προλάβω. Άλλωστε μέχρι τα Χριστούγεννα έχουμε ακόμη 22 μέρες, αρκετός χρόνος για να προσθέτω και από μία διαφορετική τσαχπινιά την ημέρα.

Δύο από αυτές τις τσαχπινιές έκανα χθες το βράδυ. Βασικό υλικό που χρησιμοποίησα ήταν κάτι παλιές κρεμάστρες καθαριστηρίου που αμέλησα να πετάξω στα ανακυκλώσιμα (όπως συνηθίζω) οπότε τις αξιοποίησα δεόντως.

Τη μία κρεμάστρα την χρησιμοποίησα για να φτιάξω ένα μικρό δεντράκι (ο Θεός να το πει δηλαδή δεντράκι...) για να κρεμάσω όσα από τα στολιδάκια περίσσεψαν από το μικρό Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Δάειρας. Δεν την χρησιμοποίησα as-is, αλλά την έκανα λίγο πιο παιχνιδιάρικη. Τα μόνα πράγματα που χρειάστηκα ήταν κόκκινη κορδέλα, ταινία διπλής όψεως, ψαλίδι και κρεμαστράκια με γάτζους για κουρτίνες (μπορείτε να τα βρείτε στο ΙΚΕΑ).

Μέτρησα τις 3 πλευρές της κρεμάστρας και έκοψα δύο κομμάτια κορδέλας για κάθε πλευρά. Σύνολο έξι κομμάτια. Τα κομμάτια τα κόλλησα αντικριστά με ταινία διπλής όψεως, αφού πρώτα τοποθέτησα
ανάμεσά τους την κάθε πλευρά της κρεμάστρας. Όταν κόλλησα την κορδέλα και στις 3 πλευρές, έκοψα με το ψαλίδι τα περισσεύματα.
Τέλος έφτιαξα έναν κόκκινο φιόγκο στην κορυφή και στη συνέχεια κρέμασα τα στολιδάκια με τα γατζάκια. Η τσαχπινιά αυτή τοποθετήθηκε μπροστά από την ντουλάπα στο παιδικό δωμάτιο.

Η δεύτερη τσαχπινιά είναι μία προέκταση της παραπάνω. Για αυτήν χρησιμοποίησα 4 κρεμάστρες τις οποίες συνέδεσα μεταξύ τους με υποδοχές που μπαίνουν και βγαίνουν (στρίβοντας το γάτζο τους για να φτιάξω μία μικρή σπείρα - εδώ μπορεί να χρειαστείτε και τη βοήθεια τανάλιας).
Μετά τις αποσύνδεσα, τις κάλυψα με την κορδέλα (με τον ίδιο τρόπο που περιέγραψα παραπάνω) και όταν ολοκλήρωσα την κατασκευή, τις τοποθέτησα τη μία κάτω από την άλλη.


Έτοιμο το εναλλακτικό δεντράκι μου! Εδώ αξίζει να αναφέρω μία στιχομυθία που είχα με την κόρη μου μόλις με είδε και η οποία με έκανε να χαμογελάσω πλατιά:

Δάειρα: Mαμά, τι φτιάχνεις;
Εγώ: Ένα δέντρο.
Δάειρα: Μα λε (=ρε) μαμά, τα δέντλα είναι πλάσινα, δεν είναι κόκκιναααα
...μου είπε με την αθωότητα που τη διακρίνει :)

Τέλος, στην κορυφή κόλλησα ένα αστέρι που έφτιαξα από φύλλο glitter και μετά την κρέμασα πίσω από την εξώπορτα.

Στην αρχή σκέφτηκα να κρεμάσω πάνω στολιδάκια (όπως στην άλλη κατασκευή) όμως τελικά αποφάσισα να κολλήσω πάνω διάφορες φράσεις ή ευχές σχετικές με τα Χριστούγεννα. Όμως η ώρα ήταν περασμένη, ήθελα να ολοκληρώσω την κατασκευή και βαριόμουν να ψάχνω στο internet πόσο μάλλον να σχεδιάσω μόνη μου. Και τότε μου ήρθε η φαεινή ιδέα να χρησιμοποιήσω ορισμένες εικόνες από το countdown ημερολόγιο που έφτιαξε η Σοφία από το Shareyourlikes, αφού τις μίκρυνα πρώτα σε μέγεθος.

Και τις δύο κατασκευές τις φωτογράφησα χθες το βράδυ οπότε και τις ολοκλήρωσα, σε συνθήκες πολύ κακού φωτισμού, οπότε συγχωρέστε μου τις κακές φωτογραφίες. Αν καταφέρω να τις φωτογραφήσω σε καλύτερες συνθήκες, θα κάνω update.

Τέλος, σας προ(σ)καλώ να μοιραστείτε μαζί μας τη μαγεία των Χριστουγέννων, στέλνοντας την ευχή σας με μία δική σας χειροποίητη κάρτα! Όσοι δε δηλώσατε ακόμη συμμετοχή στο Χριστουγεννιάτικο παιχνίδι μας, μπορείτε να το κάνετε μέχρι και την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, εδώ: Πρόσκληση σε Handmade Xmas Cards swap

Δεν χρειάζεται να είστε crafter για να φτιάξετε μία χειροποίητη κάρτα. Άλλωστε ούτε εγώ είμαι! Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και με λίγο μεράκι και αρκετή αγάπη, θα τα καταφέρετε :) Ελάτε να γίνουμε ακόμη  περισσότεροι. Θα είναι πιο διασκεδαστικό :)

My Lovable Baby...feels the Xmas spirit!

29 σχόλια :

  1. Πολύ μου αρέσανε! Πιο πολύ η κρεμάστρα-δεντράκι με τα μίνι στολιδάκια! Λες να το κάνω κι εγώ; Δεν μου έχει μείνει μια επιφάνεια κενή..χεχε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι χρυσοχέρα μαμά τελικά ε;
    Πολύ όμορφο το δεντράκι σου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, η αλήθεια είναι ότι αυτές τις μέρες τα χεράκια μου έχουν πασαλειφτεί με χρυσόσκονη :)
      Σε ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  3. Πανέμορφες και οι δυο ιδεες σου! και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και του χρόνου να είμαστε καλά, να έχουμε λεφτά, να πηγαίνουμε τα ρούχα στο καθαριστήριο, να αποκτήσουμε και άλλες κρεμάστρες, να κάνουμε και άλλα δεντράκια. Αχαχαχχα!
      Φιλιά Μαχούλα!

      Διαγραφή
  4. Τέλεια ιδέα! Που βρίσκεις χρόνο πες μου; Ο μικρός δεν μου αφήνει περιθώρια να κάνω κατασκευές!!! Δήλωσα συμμετοχή και ακόμα δεν έχω καταφέρει να φτιάξω την κάρτα που θέλω... Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααα, δε θέλω τέτοια! Καρτούλα θα φτιάξεις! Θα είσαι κάποιου ο μυστικός αποστολέας. Μην ξεροσταλιάσει να περιμένει στο γραμματοκιβώτιο μία κάρτα που δε θα του έρθει ποτέ!

      Η αλήθεια είναι πάντως ότι κόβω από τον ύπνο μου. Αλλιώς δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα.

      Διαγραφή
  5. Τι όμορφη ιδέα!!!!!!!
    Καλές γιορτές να έχετε!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταπληκτικη ιδεα. Αλλα η ατακα τηs Δαειραs πρεπει να σε αποστομωσε. Του παει ομωs το κοκκινο. Αλλωστε ειναι κατεξοχην χριστουγεννιατικο χρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια Μαράκι, δεν είχα πράσινη κορδέλα. Μόνο κόκκινη είχα. Και λέω "που να τρέχω Κυριακάτικα να ψάχνω πράσινες κορδέλες σε κλειστά μαγαζιά" :)

      Διαγραφή
  7. Πολύ ωραίο.. Αλλα τα δεντρα δεν είναι πράσινα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστινάκι, έχεις αχρωματoψία. Πράσινα είναι αυτά που έφτιαξα :P

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα Ασπασία! Πανέμορφα τα δεντράκια σας κι ας είναι κόκκινα! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ειρήνη :) Φαντάσου ότι ήταν πράσινα και τους έβαλα κόκκινα λαμπάκια. Κόκκινο δε θα βγει το αποτέλεσμα; Ε, κάτι τέτοιο έφτιαξα :)

      Διαγραφή
  9. Ελα πες την αλήθεια..ξενυχτάς για να τα προλάβεις όλα....και ελεγα οτι είμαι η μόνη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάνα μου, ποιος σου είπε ότι προλαβαίνω;
      Πάντως η αλήθεια είναι ότι μαζί με τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη, ξενυχτάω και εγώ :)
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Μπράβο βρε Ασπασία! Ειδικά το πρώτο κρεμαστροδεντράκι είναι τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτά είναι!
    Άμα ο άνθρωπος είναι ανήσυχη φύση και δημιουργικό πνεύμα, δημιουργεί γουστόζικα πράγματα ακόμα και με μια κρεμάστρα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπημένες μου,Ασπασία και Δάειρα, σας εύχομαι χρόνια πολλά να στολίσετε πολλά δέντρα χριστουγεννιάτικα και κάθε χρόνο το ένα να είναι καλύτερο από το άλλο.
    Όντως, Ασπασία μου, έχεις το χάρισμα της ευρεσιτεχνίας. Καταπληκτικές οι δημιουργίες σου! Απλές και επίκαιρες! Επομένως στο πνεύμα των ημερών μπορείς να
    μπεις και με απλά πράγματα!
    Όμως το μικρό σκαθαράκι μας έχει πολύ παρατηρητικότητα! Σε αφήνει άναυδη με τις παρατηρήσεις της.
    Σας εύχομαι ο Θεός να σας δίνει δύναμη και υπομονή να φτιάξετε το σπίτι σας ένα μικρό παράδεισο που θα ζεστάνει τις καρδιές σας και θα σας μεταφέρει σε ένα μαγικό κόσμο όπως είναι αυτός των Χριστουγέννων.
    Σε όλα αυτά βέβαια αρρωγός θα είναι και ο Θοδωρής που κάνει πάρα πολλά προκειμένου να σας βοηθήσει και κυρίως να σας ευχαριστήσει.
    Είθε το θείο φως να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας και να ξεφύγουμε έστω και για λίγο από την πεζή πραγματικότητα .
    Με άπειρη αγάπη
    Η μαμά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Α, εσύ την προχώρησες την ιδέα με την κρεμάστρα σε ολόκληρο δέντρο. Όμορφο! Είναι κόκκινο και καραμελένιο!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χμ...χμ...σε χρήζω και επίσημα crafter!!! Πρωτότυπο, χρήσιμο (για τις παλιές κρεμάστρες) και μου άρεσε πολύ φιλενάδα. Το βραβείο σου θα το λάβεις την Κυριακή! (σσσσ!! μυστικό!!!).
    Α! έχουμε τα ίδια ξύλινα στολίδια, στου Νικόλα το δέντρο :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε συ πόσο όμορφο; Πόσο; Μπράβο Ασπασάκι Keep Going

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ασπασία μου σου έχω βραβειάκι! http://eleannasdeardiary.blogspot.gr/2013/12/blog-post_8331.html
    Τέλειο το δεντράκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πάρα πολύ ωραία είναι! Έχω κι εγώ τη δική μου χριστουγεννιάτικη κρεμάστρα τα τελευταία χρόνια, αλλ'α δεντράκι δεν την είχα κάνει! Όμορφη, κομψή υλοποίηση! Πόσο χάρηκα που είδα το ημερολογιάκι μου!!! :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ ωραία υλοποίηση! Ειδικά το δεντράκι με τις ευχές είναι πολύ ιδιαίτερο και προσεγμένο! Και του χρόνου με τις κατασκευές σου κοριτσάκι! Μαζί με το κοριτσάκι σου, εννοείται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts