28.11.13

Smart ideas: Πρόσκληση σε Handmade Xmas Cards swap



Το παιχνίδι Secret Santa φαντάζομαι το γνωρίζετε. Είναι αυτό που όσοι συμμετέχουν στέλνουν ένα Χριστουγεννιάτικο δωράκι σε κάποιον παραλήπτη που γνωρίζουν ποιος είναι και παράλληλα λαμβάνουν ένα Χριστουγεννιάτικο δωράκι από κάποιον παραλήπτη που δεν γνωρίζουν ποιος είναι.
Από τον Secret Santa τους δηλαδή.

Ε λοιπόν, σκέφτηκα μία παραλλαγή του παραπάνω παιχνιδιού που δεν έχει κόστος, που δεν χρειάζεται να τρέχεις στα καταστήματα για να ψωνίσεις κάποιο δώρο και που είναι πολύ δημιουργικό!

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα αντί για δώρα να ανταλλάξουμε μοναδικές ευχές που θα γράψουμε πάνω σε χειροποίητες Χριστουγεννιάτικες κάρτες που εμείς οι ίδιοι θα σχεδιάσουμε με τη φαντασία μας και θα φτιάξουμε με τα χεράκια μας; Αυτό που χρειάζεται είναι πολύ μεράκι, μπόλικη δημιουργικότητα, αρκετές πινελιές φαντασίας και λίγη αγάπη. Από αυτή την αγάπη που συνοδεύει το πνεύμα των ημερών :)

Επιστρατεύστε χαρτιά, χαρτόνια, υφάσματα, κορδέλες, κορδόνια, σπάγκους, κουμπιά, ξύλα, μικροαντικείμενα, κόλλες, ψαλίδια, ...και ό,τι άλλο σας έρθει στο νου και δημιουργείστε την πιο ιδιαίτερη χειροποίητη Χριστουγεννιάτικη κάρτα!

Δεν είναι μαγικό να μεταδίδεις το πνεύμα των Χριστουγέννων στέλνοντας μία χειροποίητη κάρτα φτιαγμένη από τα χεράκια σου για να ευχηθείς σε κάποιον που ενδεχομένως να μην έχεις γνωρίσει ποτέ από κοντά;

Δεν είναι ακόμη πιο μαγικό να λαμβάνεις στο γραμματοκιβώτιό σου μία χειροποίητη κάρτα από έναν άγνωστο αποστολέα; Μία κάρτα που έφτιαξε με όλη του την αγάπη και γέμισε με αληθινές Χριστουγεννιάτικες ευχές για εσένα;

Μπορείτε να συμμετέχετε όλοι! Bloggers και απλοί αναγνώστες!


ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα συμμετοχής. Τα προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων θα παραμείνουν εμπιστευτικά και δε θα δημοσιευτούν. Το My Lovable Baby (ως διοργανωτής) θα τα γνωρίζει αλλά μεταξύ των συμμετεχόντων, μόνο ο μυστικός αποστολέας θα γνωρίζει τη δ/νση του παραλήπτη που θα του κληρωθεί. Δεκτές θα είναι οι συμμετοχές μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στις 12 π.μ (τα μεσάνυχτα δηλαδή). Όχι τίποτα άλλο, αλλά να μας μείνει και λίγος χρόνος να δημιουργήσουμε την κάρτα μας, να την στείλουμε και να προλάβει να την λάβει ο παραλήπτης ΠΡΙΝ τα Χριστούγεννα :)



2. Στις 7 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί κλήρωση για να καθοριστεί ποιος θα στείλει την κάρτα του σε ποιον.

3. Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, θα στείλω ενημερωτικό e-mail προσωπικά στον κάθε έναν συμμετέχοντα, με το οποίο θα τον ενημερώνω για τα στοιχεία του παραλήπτη στον οποίο καλείται να στείλει την κάρτα που δημιούργησε και την ευχή του. (Σημ. η αποστολή της κάρτας θα γίνει μέσω ΕΛΤΑ ή courier, ανάλογα με τον τρόπο αποστολής που προτιμάει ο καθένας).

4. Θα περιμένετε στο γραμματοκιβώτιό σας την κάρτα που θα λάβετε από τον άγνωστο αποστολέα.

Και όταν με το καλό λάβουμε όλοι τις κάρτες από τους μυστικούς αποστολείς μας, εάν θέλετε, διοργανώνουμε και μία online ψηφοφορία για να αναδείξουμε τις 3 πιο ιδιαίτερες χειροποίητες καρτούλες! Αλλά αυτό στην επόμενη φάση. Θα σας ενημερώσω όταν είναι.

Δεν είναι μαγικό; Για να βλέπω συμμετοχές! Πρώτη και καλύτερη θα συμμετάσχω εγώ γιατί πολύ απλά...

My Lovable Baby...feels the Xmas spirit!

25 σχόλια :

  1. Πέρσι, είχα secret santa την Βέρα Οwl mommy και εγώ ήμουν ο secret santa της Μαρίας από το Parentsland. Και μόλις τελείωσαν οι γιορτές, ήρθε και έδεσε και γνωριστήκαμε από κοντά και μιλάμε κάθε μέρα και κάνουμε παρέα ! Για να δούμε φέτος !!! Τι θαύμα θα κάνει ο Αγιος Βασίλης;;;;;;
    Παρούσα στο παιχνίδι και αρχίζω να ψάχνω τι θα φτιάξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μολις δηλωσα συμμετοχη! Υπεροχη ιδεα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να σκεφτώ τι μπορώ να φτιάξω και θα σου στείλω την συμμετοχή μου!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σουπερ!!!τελεια ιδεα!!!η καρτα με προβληματιζει λιγο αλλα κατι θα φτιαξω..δεν μπορει...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελειο!Πηρα ηδη μερος!!!Αντε να μπαινουμε σε κλιμα Χριστουγεννιατικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α καλά χαμος θα γινει φετος με τις καρτες! Τι ωραια! :) :) ShareYourLikes feels the xmas spirit too! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόλις πήρα μέρος,πολύ ωραία ιδέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλενάδα φέτος είσαι ακόμα πιο τσαχπίνα από πέρυσι:) Πολύ σε γουστάρω λέμε!!!
    Λυπάμαι βέβαια την κοπέλα που θα λάβει την δική μου κάρτα:)))
    Ξεκινάω τώρα...να έχω τελειώσει μέχρι τα Χριστούγεννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έτοιμη κι εγώ! Δήλωσα συμμετοχή.... Μου αρέέέέσειιι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kalispera Aspasia!To sxolio mou einai ligo asxeto me t thema sou.Emena ta xeria mou genikotera den "pianoun" alla polu omorfi i idea sou. I aderfi mou omws einai asteri se kati tetoia. Mou esteile simera ena link gia tous peiramatismous p tha kanei me t mwro m otan ginei theia k thelw na to moirastw mazi sou http://www.thestupidstation.com/home/image/870/0/I%27ve-Seen-cute-and-I%27ve-seen-Adorable.-But-what-This-Mother-did-just-Killed-me.- Mairy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μαίρη! Ούτε εμένα πιάνουν τα χέρια μου, μην φανταστείς, απλά θα δοκιμάσω να φτιάξω μία καρτούλα. Λίγο φαντασία χρειάζεται. Γιατί δε δοκιμάζεις; Θα χαρώ πολύ να δοκιμάσεις. Εδώ δεν πάμε να φτιάξουμε τις τέλειες χειροποίητες κάρτες. Πάμε να ανταλλάξουμε μεταξύ μας το πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα από ένα διασκεδαστικό και άκρως δημιουργικό παιχνιδάκι. Θα σου έλεγα να το ξανασκεφτείς πάντως :)

      Σχετικά με το link που μου έστειλες, έχω δει αυτή τη φωτογράφηση και έχω εντυπωσιαστεί. Και εγώ υποσχέθηκα να το κάνω με το 2ο μωράκι μου, αλλά θέλει πολύ χρόνο και αρκετά υλικά και δεν ξέρω αν τελικά θα τα καταφέρω. Λέω να το δοκιμάσω πάντως :)

      Σε ευχαριστώ για το σχόλιο!
      Ασπασία

      Διαγραφή
  11. Ασπασάκι μπήκα και είδα τρελή έμπνευση στις αναρτήσεις σου!!! Καλέ ξαφνικά 4 αναρτήσεις που δεν έχω διαβάσει. Πήρες μπροστά και μ' αρέσει!!!!!! Θα πάρω κι εγώ μέρος με χαρά!!! Ελπίζω να προλάβω φυσικά!!! Φιλάκια στο Δαειράκι και στο κοιλουμπάκι!!! Κάλη Υ.Γ. Αααα ,ξέχασα, δεν έβαλα το μέηλ μου γιατί έχει χαλάσει το πληκτρολόγιό μου και δεν γράφει αγγλικά. Οταν έρθει η ώρα θα στο στείλω από του άντρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπεροχη ιδεα! Ειμαι καινουργια στην "γειτονια", αλλα δεν κολωνω... δηλωσα ηδη συμμετοχη!!! Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι ωραία ιδέα! Συγχαρητήρια. Εννοείται πως θα συμμετέχoυμε με το mommywiki! Περιμένουμε με χαρά να στείλουμε και να παραλάβουμε την κάρτα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εννοείται ότι ψήθηκα!!!!
    Επίσης για όσους έχουν χρόνο η mirelen από "Το μικρό σπίτι στο λιβάδι" (http://mikrospitistolivadi.blogspot.gr/) έχει οργανώσει το happy mail (ανταλλαγή αλληλογραφίας). Το λινκ είναι αυτό: http://happymailgreece.blogspot.gr/ και οι συμμετοχές (που ελπίζω να μην έχουν κλείσει) δηλώνονται εδώ: https://docs.google.com/forms/d/1sGuxRzQSx-hrWPV7aJUfFCkgx3SzDhowEPGspbinhIM/viewform

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ..ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ.. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΑΥΤΗ Η ΙΔΕΑ , ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΓΩ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ..

    ΥΓ-ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΓΩ ΔΥΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ..
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα Ασπασία. Φανταστική η ιδέα σου. Θα το τολμήσω κι εγώ! Σ' ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα Ασπασία. Καλό μήνα και καλώς σε βρήκα! Μου αρέσει πολύ η ιδέα σου και παίρνω κι εγώ μέρος. Ήδη σου έστειλα τα στοιχεία μου και...ανυπομονώ! Φιλιά και καλή συνέχεια σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καθυστερημένα αλλά δήλωσα και εγω συμμετοχή!! Αντε να δω τι θα φτιάξω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μαμα της Δαειρας και της ερχομενης αδελφης της,εισαι γενικα φοβερη!!!
    Δεν ειμαι μπλογερ,ουτε καν σελιδα στο fb εχω,σας ζηλευω ολες πολυ μπο εχετε τις γνωσεις να και στηνετε ομορφα blog,αναρτησεις,διαγωνισμους και εκπληξεις!!!Μαθαινω πολλα πραγματα απο ολες σας και δεν μπορουσα ποτέ να φανταστω ποσες υπεροχες μαμαδες υπαρχουν γυρω μου...Απλα βρισκονται ...μεσα στο λαπτοπ μου!!Εσυ εισαι η πρωτη που τυχαια ανακαλυψα κατα την εγκυμοσυνη μου και μεσα απο σενα εμαθα τις υπολοιπες!Μακαρι να γινει στο μελλον μία συναντηση bloggoμαμαδων και στη Θεσσαλονικη,οπως ειχε γινει στην Αθήνα!...
    Συμμετεχω με χαρα στο καρτο-καλεσμα σου,γιατι ειμαι λατρης των ευχετηριων χειροποιητων καρτων,στελνω καθε χρονο σε φιλους μου και φετος ανυπομονω να παρω και να δωσω ευχες!!!
    Καλη συνεχεια με την εγκυμοσυνη σου,τωρα εισαι εμπειρη μαμα,θαχεις και καλη βοηθο οποτε...μια χαρα!
    Σε καληνυχτιζω,Ολγα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ ΜΟΥ!!!!!!
    ΤΩΡΑ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΟΥ!!!
    ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ , ΠΡΟΛΑΒΑ ΣΤΟ ΤΣΑΦ!!!!
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΧΑΡΑ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕΡΟΣ!!!!!
    ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΗΔΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts