27.11.13

Smart ideas: Το εναλλακτικό Χριστουγεννιάτικο δεντράκι μας



Χθες το απόγευμα ξεκινήσαμε και επίσημα την έναρξη της εορταστικής περιόδου στο σπίτι μας, στολίζοντας το δεντράκι μας. Φυσικά όχι το κανονικό, αλλά ένα εναλλακτικό. Το κανονικό θα το στολίσουμε την Κυριακή που μας έρχεται, 1η του μηνός. Κάθε χρόνο στολίζουμε την Κυριακή που
είναι πιο κοντά στην 1η Δεκεμβρίου είτε αυτή είναι η τελευταία Κυριακή του Νοέμβρη είτε η πρώτη Κυριακή του Δεκέμβρη.

Επειδή η Δάειρα ανυπομονεί να στολίσουμε και επειδή αυτό είναι αδύνατον μεσοβδόμαδα καθαρά από θέμα έλλειψης χρόνου,  είχα την εξής ιδέα. Ζωγράφισα σε μία λευκή κόλλα Α3 ένα δεντράκι με μαρκαδόρους και μετά προέτρεψα τη Δάειρα να το στολίσει, κολλώντας πάνω στρογγυλά αυτοκόλλητα. Οπότε το δεντράκι μας από ένα απλό δεντράκι μεταμορφώθηκε σε Χριστουγεννιάτικο μέσα σε λίγα λεπτά!

Η Δάειρα χάρηκε πολύ με το δημιούργημά της και το κρεμάσαμε με blu-tack στον τοίχο για να το βλέπουμε μέχρι να έρθει η Κυριακή, οπότε και θα στολίσουμε το κανονικό.

Η ιδέα αυτή είναι και μία καλή ευκαιρία να εξασκηθούν τα νήπια στη λεπτή κινητικότητα, αφού μαθαίνουν να χειρίζονται με τα δάχτυλα μικρά αυτοκόλλητα. Η λεπτή κινητικότητα σχετίζεται με το πόσο ικανό είναι το παιδί να χρησιμοποιεί τα δάχτυλά του και να χειρίζεται με επιδεξιότητα και ακρίβεια τα διάφορα αντικείμενα.

Οπότε, αφού αρχίσαμε να στολίζουμε το σπιτάκι μας, είπα να στολίσω και το μπλογκόσπιτο σιγά-σιγά. Έχουμε ήδη μπει στο πνεύμα των Χριστουγέννων και θα μείνουμε για τα καλά!

My Lovable Baby...feels the Xmas spirit!

13 σχόλια :

  1. Εγώ δεν ήμουν ακόμη σε christmas mood, αλλά μπήκα αμέσως με το που ήρθα στο blog σου. Τι φανταστικά που το διακόσμησες βρε Ασπασία!!!!!! Γέλασα πολύ με τα σκουφάκια που φοράει το cartoon σου και το cartoon της Δάειρας. Και με τα μικρά κόκκινα μποτάκια :-)
    Ωραία ιδέα το εναλλακτικό δεντράκι σας.
    Καλά κανονικά στολίσματα σας εύχομαι. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφευρετική η μανούλα ευχαριστημένη η Δάειρα! Πολύ έξυπνη και όμορφη ιδέα το δεντράκι σας. Με το καλό, Ασπασία να στολίσετε και το σπιτικό σας. Φιλιά για σένα κι ένα ζουμερό φιλάκι για την μικρή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία!!! Το έχουμε κάνει κι εμείς με κανονικό δέντρο και αυτοκόλλητα λουλούδια αλλά εσείς πιάσατε το πνεύμα των ημερών! Καλή αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. xaxa!! Καλό!!!
    Αντε ! Με το καλό και το αλήθηνό!!

    Και κάτι ακόμα!!
    Τόσο καιρό διαβάζω ανελειπώς τα πάντα γύρω από την ιστορία με τον παιδικό σταθμό της μικρής.
    Δεν ήθελα να γράψω κάτι γιατί ειληκρινά ένιωθω ότι δεν θα μπορούσα να είμαι αντικειμενική και ευγενική. Ήθελα να σας πω με νύχια και με δόντια να την πάρετε από εκεί!! Με όποιο κόστος!!!
    Χάρηκα που το κάνατε!! Πάρα πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ωραια η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του Blog!!!!μπραβο μπραβο!!!Τελεια ιδεα το δεντρακι!!θα το κανω κι εγω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραία ιδέα για να απασχοληθούμε με το Φιφίνι!
    Φιλιά πολλά Ασπασάκι!
    ΥΓ. Τέλειο το χριστουγεννιάτικο look του blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και του χρόνου Ασπασία, λατρεύω ότι έχει σχέση με παιχνίδια και γιορτές, πανέμορφο το δεντράκι της Δαείρας. Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ωραία ιδέα Ασπασάκι!! Και μας μας αρέσουν τα αυτοκόλλητα!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραίο το έκανες το μπλογκοσπιτάκι σου και είμαι σίγουρη ότι έτσι θα κάνεις και το κανονικό! Όσο για το δεντράκι της μικρής, ταλαντούχα το κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με το καλό και το κανονικό σας δεντράκι. Είναι πολύ ομορφη δραστηριότητα για τα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μου αρέσει πάρα πολύ το εναλλακτικό δεντράκι σας Ασπασία και βρίσκω πολύ έξυπνη την ιδέα με τα αυτοκόλλητα. Μπράβο στο Δαειράκι
    Το μπλογκοσπιτάκι σου είναι πανέμορφο και στο header και γύρω γύρω στο φόντο. Το δικό μου δωράκι είναι αυτό το μεγαλο πράσινο που,μην το πάρει κανείς ε;;;;
    Επίσης εχω να κάνω μια παρατήρηση: η μαμά Ασπασία στη φώτο γιατί δεν έχει φουσκωμένη κοιλίτσα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα..Καλώς σας βρήκα.Εκανα μια βόλτα στο μπλοκ σας..Εγινα και μέλος...Ωραίο το δεντράκι σας, ωραιο και ασυνήθιστο όνομα,Δάειρα,πρώτη φορά το ακούω :) Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και το δεντράκι σου αλλά και στο μπλογκοσπιτάκι σου κουκλάκια!!!! Μ' αρέσει που στολιστήκατε! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts