9.12.13

Smart ideas: Share LOVE, share a SMILE, share the MAGIC! Επόμενα βήματα για όσους...

Το κολάζ το συνέθεσα με φωτογραφίες από ΕΔΩ
...δηλώσατε συμμετοχή στο στο Handmade Xmas Cards swap! Επιτέλους η προθεσμία συμμετοχής για το παιχνιδάκι μας, έληξε (την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου τα μεσάνυχτα). Και λέω 'επιτέλους', γιατί είμαι σίγουρη ότι όλοι σας/μας όσοι δηλώσαμε συμμετοχή, ανυπομονούμε να φτιάξουμε τις
χειροποίητες καρτούλες μας και να τις στείλουμε -ως μυστικοί αποστολείς- στους ανυπόμονους παραλήπτες τους.

Αλλά και από την άλλη -ως ανυπόμονοι παραλήπτες- θα κοιτάζουμε κάθε μέρα στο γραμματοκιβώτιο μήπως και έφτασε η καρτούλα που κάποιος (ίσως άγνωστος, ίσως γνωστός μας) σχεδίασε και έφτιαξε για εμάς και γέμισε με λόγια αγάπης και αληθινές ευχές για τις γιορτινές μέρες που έρχονται!

Αυτή είναι άλλωστε και η μαγεία του παιχνιδιού!  Να μοιράσουμε ΑΓΑΠΗ, ένα ΧΑΜΟΓΕΛΟ και πολλή ΜΑΓΕΙΑ ανταλλάσσοντας ευχές, ακόμη και αν δε γνωριζόμαστε! Δεν είναι μαγικό να λάβεις στο γραμματοκιβώτιό σου μία καρτούλα από κάποιον τον οποίο δεν ξέρεις και ο οποίος σου έχει στείλει μία όμορφη ευχή για τα Χριστούγεννα πάνω σε μία κάρτα που αφιέρωσε χρόνο από το χρόνο του να την φτιάξει για εσένα και μόνο για εσένα;

Οι ευχές είναι ευχές. Είναι πάντα καλοδεχούμενες και δε χρειάζεται να σε ξέρει αυτός που σου τις δίνει! Άλλωστε αυτό είναι και το πνεύμα των ημερών. Να στέλνουμε αγάπη σε όλο τον κόσμο. Και το να στέλνεις μία αληθινή ευχή, είναι δείγμα αγάπης.

Έχω ενθουσιαστεί και παράλληλα εκπλαγεί με την ανταπόκρισή σας. Τόσος πολύς είναι ο ενθουσιασμός μου, που...

Aποφάσισα την ιδέα να την κάνω θεσμό και να την καθιερώσω κάθε χρόνο!  

Του χρόνου λοιπόν μας περιμένει το Handmade Xmas cards swap 2014 με ακόμη περισσότερες συμμετοχές!


Φέτος, συνολικά είχαμε 89 συμμετοχές, εκ των οποίων έγκυρες είναι μόνο οι 77!

Διευκρινίζω εδώ (για λόγους διαφάνειας της διαδικασίας) ότι οι 12 συμμετοχές που ακυρώθηκαν αφορούν είτε σε διπλές συμμετοχές από το ίδιο άτομο, είτε σε συμμετοχές όπου οι συμμετέχοντες δεν έχουν δηλώσει διεύθυνση e-mail. Τις τελευταίες τις ακύρωσα γιατί από τη στιγμή που δεν έχουν δηλώσει e-mail, πολύ απλά δεν υπάρχει τρόπος να τους ειδοποιήσω σε ποιον θα στείλουν την κάρτα που θα φτιάξουν. Οπότε είναι άδικο για τους παραλήπτες που θα τους κληρωθούν, αφού δε θα λάβουν ποτέ κάρτα, αφού δε θα έχουν ειδοποιηθεί ποτέ οι μυστικός αποστολείς τους, αφού δεν υπάρχει τρόπος να ενημερωθούν.

Οι συμμετοχές ήταν από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας αλλά και την Κύπρο, άντρες αλλά και γυναίκες, μεγάλοι και παιδιά (μέσω των μαμάδων τους), bloggers αλλά και απλοί αναγνώστες! Υπήρξαν και αρκετές περιπτώσεις που μου στείλατε προσωπικό e-mail ή μήνυμα στο facebook, μου εκφράζατε τον ενθουσιασμό σας για την ιδέα, ωστόσο διστάζατε να λάβετε μέρος γιατί φοβόσασταν μήπως η κάρτα σας ήταν μία αποτυχία. Αν και σας το έγραψα και στις απαντήσεις που σας έστειλα, το γράφω και εδώ: 

Καμία κάρτα που είναι φτιαγμένη με αγάπη, μεράκι, ενθουσιασμό και φαντασία και που συνοδεύεται από μία αληθινή ευχή, δεν είναι αποτυχία! 

Άλλωστε, δεν είμαστε όλοι μας crafters. Ορισμένοι ενδεχομένως να έχουμε να χειροτεχνήσουμε από όταν πηγαίναμε στο νηπιαγωγείο. Δεν είναι κάτι όμως που θέλει ταλέντο. Λίγη καλή θέληση χρειάζεται και πολλή αγάπη. Και αν στερείστε φαντασίας, υπάρχει και το internet που μπορεί να σας λύσει τα χέρια τη σκέψη...και να κλέψετε ιδέες :)

Πηγή φωτογραφίας ΕΔΩ
Η κλήρωση έγινε μέσω του random.org με τη βοήθεια της εφαρμογής Sequence Generator, η οποία ανακατεύει τη σειρά μίας ακολουθίας αριθμών. Δηλ. εγώ ζήτησα να μου ανακατέψει τη σειρά των αριθμών 1, 2, 3...έως και 77 (που αντιστοιχήθηκαν στις συμμετοχές σας) και ως αποτέλεσμα προέκυψε μία ανακατεμένη σειρά των 77 αριθμών  (π.χ. η 3, 65, 14...). Κατ΄αυτόν τον τρόπο προέκυψε το ποιος στέλνει την κάρτα του που (π.χ. βάσει του παραπάνω παραδείγματος, η συμμετοχή 1 στέλνει κάρτα στην 3, η 2 στην 65, η 3 στην 14 κ.ο.κ.).

Eπόμενα βήματα...

1. Μέχρι και αύριο Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, θα στείλω προσωπικό e-mail στον καθένα σας με 
subject: Η δ/νση του παραλήπτη στον οποίο θα στείλεις την κάρτα σου

2. Μέσα στο e-mail θα γράφω τα στοιχεία του παραλήπτη στον οποίο καλείστε ο καθένας να στείλετε την κάρτα που φτιάξατε/ θα φτιάξετε.

3. Παρακαλώ θερμά όλους όσους συμμετέχετε, να έχετε φροντίσει να φύγουν οι κάρτες σας ταχυδρομικώς ή με courier μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου ώστε να προλάβουν να φτάσουν στους παραλήπτες πριν τα Χριστούγεννα. 
Μην ξεχνάτε και τον φόρτο των ταχυδρομείων/ courier αυτές τις μέρες και οποιαδήποτε καθυστέρηση αποστολής πέραν της 18 Δεκεμβρίου, θα έχει ως αποτέλεσμα ο παραλήπτης να την λάβει...κατόπιν εορτής (καθώς η περίοδος 21-25 είναι σχεδόν "νεκρή" περίοδος για τα ταχυδρομεία). Εντάξει, και αν κάποιος τη λάβει μετά τις γιορτές, δε χάλασε και ο κόσμος, απλά θα ήταν πιο όμορφο η ανταλλαγή να γίνει εγκαίρως.

4. Μετά τις γιορτές θα διοργανώσω μέσω του blog μία ψηφοφορία ώστε να αναδειχτούν οι 3 πιο ιδιαίτερες καρτούλες. 
Η ψηφοφορία θα είναι μυστική και δε θα αποκαλύπτεται ποιος είναι ο σχεδιαστής/ εμπνευστής της κάθε κάρτας που συμμετέχει.
Στην ψηφοφορία (η οποία θα διαρκέσει 1 εβδομάδα), θα μπορεί να ψηφίσει οποιοσδήποτε. Περισσότερες πληροφορίες θα δημοσιευτούν σε σχετική ανάρτηση που θα ανεβάσω τότε.
Η μόνη προϋπόθεση για να διεξαχθεί αυτή η ψηφοφορία είναι να έχουμε τουλάχιστον 10 υποψήφιες κάρτες, για να έχει και σασπένς.

Για αυτό, όσοι επιθυμείτε οι καρτούλες που φτιάχνετε να είναι υποψήφιες, σας παρακαλώ -πριν τις στείλετε στους παραλήπτες- να τις φωτογραφήσετε και να μου στείλετε τη φωτογραφία με e-mail στο daeira.mommy@gmail.com, με subject: H δική μου κάρτα.

Αγνή, Αθηνά, Αθηνά, Αλεξάνδρα, Άλκηστις, Αναστασία, Αναστάσιε, Ανδρομάχη, Αντωνία, Αρετή, Ασπασία, Βάνα, Βασιλική, Βενετία, Βέρα, Γεωργία, Γεωργία, Γεωργία, Γεωργία, Γεωργία, Δέσποινα, Δεσποινα, Δέσποινα-Ιφιγένεια, Δήμητρα, Ειρήνη, Ελεάννα, Έλενα, Ελένη, Ελένη, Ελένη, Ελευθερία, Ελισάβετ, Ελπίδα, Ευαγγελία, Ευαγγελία, Ευδοκία, Ευθυμία, Ευπραξια, Ευστάθιε, Ιωάννα, Κάλη, Κατερίνα, Μαντώ, Μαρία, Μαρία, Μαρία, Μαρία, Μαρία, Μαρία, Μαρία, Μαρία, Μαρία, Μαριάνα, Μαρώ, Μένια, Νάντια, Ναταλία, Νεκταρία, Νίκη, Νίκη, Νίκη, Νικολέττα, Όλγα, Όλγα, Πέπη, Ρένα, Σοφία, Σοφία, Σοφία, Σοφία, Σοφία, Σοφία, Σοφία, Σπύρο-Ραφαήλ, Φένια, Φωτεινή, Χριστοδούλα...ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

My Lovable Baby...feels the Xmas spirit!

ΠΡΟΣΟΧΗ - Νέα ενημέρωση μετά τη δημοσίευση της ανάρτησης: 

Τελικά, κατά την αποστολή του ενημερωτικού e-mail και στους 77 συμμετέχοντες (με το οποίο σας ενημέρωνα για αυτή εδώ την ανάρτηση) μου ήρθαν αυτόματα μηνύματα από το Mail Delivery Subsystem ότι 2 από τις δ/νσεις e-mail ήταν λάθος! Ως εκ τούτου, αναγκάζομαι να εξαιρέσω ΚΑΙ αυτά τα 2 άτομα από τις έγκυρες συμμετοχές, αφού είναι άδικο για τους παραλήπτες των καρτών που θα τους τύχαιναν στην κλήρωση, αφού οι παραλήπτες δε θα λάμβαναν ποτέ κάρτα τους, αφού δεν υπάρχει τρόπος να ενημερώσω τους συγκεκριμένους αποστολείς για το που πρέπει να την στείλουν, αφού τα e-mails που καταχώρησαν είναι λάθος. 
Κατά συνέπεια, αναγκάζομαι να επαναλάβω την κλήρωση μεταξύ των 75 πλέον έγκυρων συμμετοχών. Μέχρι και αύριο θα λάβετε προσωπικό e-mail ο καθένας για το που θα στείλετε την κάρτα που θα φτιάξετε. Λυπάμαι για την όλη εξέλιξη αλλά το θεωρώ άδικο για κάποιον να στείλει κάρτα και να μην λάβει ποτέ. Ελπίζω να συμφωνείτε μαζί μου και να μην έχετε αντίρρηση για τον τρόπο που χειρίζομαι το ζήτημα.



14 σχόλια :

  1. Τέλεια. Θα αρχίσω να την φτιάχνω. Είναι πολύ ωραίο να λαμβάνεις ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς σ΄ευχαριστούμε ακόμα πιο πολύ, για τα χαμόγελα που σκόρπισες! Καλές γιορτές να έχεις, με όλη τη μαγεία τω γιορτών στην ζωή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kι εμεις σε ευχαριστουμε πολυ!!!!Εχω ενθουσιαστει με ολο αυτο που γινεται και στα κρυφα!!!χαχα Ανυπομονω να λαβω την καρτουλα μου και να δω αντιδρασεις οταν λαβουν την δικια μου!!Εχω ηδη σκεφτει τι θα κανω και ξεκινω την υλοποιηση!!!φιλακια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η καρτουλα μου ειναι ηδη ετοιμη και περιμενει... Να'σαι καλα ρε κοριτσι, μας εκανες να νιωσουμε παλι παιδια!!! Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τέλεια περιμένω πως και πώς το e-mail έχω πάρει τα υλικά μου μένει μόνο να το φτιάξω!!!! Είμαι πολύ χαρούμενη θα περιμένω πως και πως και την δικιά μου κάρτα!!!! (Να μην βρίσκω στο κουτί του ταχυδρομείου μόνο λογαριασμούς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Ασπασία! Τι ωραία!!!! Ανυπομονώ να λάβω το e-mail σου! Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μ' αρέσει που ανυπομονώ....Μόλις διάβασα για τις δύο λάθος διευθύνσεις, κατάλαβα ότι η μία θα είναι σίγουρα η δική μου, μη σου πω και οι δύο, ποιος άλλος θα έκανε λάθος σε κάτι τόσο απλό!!!! ,! Κλαψ! Του χρόνου..... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΛΑΘΟΣ ΤΗ Δ/ΝΣΗ E-MAIL TOY ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΩΣ ΑΥΡΙΟ, ΑΦΟΥ ΔΕ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ E-MAIL ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ :)
    ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΛΑΒΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ τρυφερή η σκέψη σου Ασπασία μου! Να ομολογήσω ότι στην αρχή δε μου φάνηκε κάτι ιδιαίτερο αλλά τις τελευταίες μέρες έψαχνα τα mail μου να δω αν υπάρχει κάτι νεώτερο - μέχρι σήμερα! Ένιωσα συγκίνηση για την όλη ιδέα. Μπράβο σου. Μαζί σου!!! <3
    Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα...συγχαρητήρια για την ωραία ιδεα σου ..και χαίρομαι που είχε τόση ανταπόκριση και θα το κάνεις θεσμό!! έχω έτοιμη την κάρτα μου , από την πρώτη μέρα...ειναι η πρώτη μου κάρτα που έφτιαξα , ευχαριστώ για την ευκαιρία... διαβασα όλη την ανάρτηση σου μου άρεσαν όλα όσα γράφεις και αναφέρεις και ο τίτλος σου και οι εικόνες σου... και η ιδεά της ψηφοφορίας για τις 3 καλύτερες μπράβο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!!
    ΠΗΡΑ ΤΟ ΜΕΙΛ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ!!!!
    ΘΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΣΤΕΙΛΩ ΑΜΕΣΩΣ!!!!
    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η κάρτα μας έφτασε!!! Ανυπομονούμε να λάβουμε και εμείς τη δική μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts