17.6.13

Smart ideas: 17 πρωτότυπα δωράκια για τη δασκάλα. Θα τα λατρέψει!



Μπορεί τα σχολεία να έκλεισαν, αλλά οι παιδικοί σταθμοί παραμένουν ανοικτοί. Και επειδή έχω ακόμη περίπου έναν μήνα να σκεφτώ τι δώρο θα χαρίσουμε στην αγαπημένη δασκάλα (βρεφονηπιοκόμο δηλαδή) της Δάειρας, έχω αρχίσει από τώρα την έρευνα στο διαδίκτυο για τις πιο
πρωτότυπες και εύκολα υλοποιήσιμες ιδέες.

Τελευταία φορά που της κάναμε δώρο ήταν τα Χριστούγεννα. Τότε, είχα επιλέξει την απλή λύση του αγοραστού δώρου. Κοινώς, βγήκα μία μέρα στα μαγαζιά και της αγόρασα κάτι όμορφο. Η δική μου προσωπική πινελιά περιορίστηκε στο αμπαλάζ και σε μία χειροποίητη καρτούλα που έφτιαξα μόνη μου. Τώρα όμως θα ήθελα να βάλω περισσότερες προσωπικές πινελιές στο δωράκι για τη δασκάλα, επιλέγοντας κάτι πρωτότυπο που μπορώ να φτιάξω μόνη μου. Για αυτό έψαξα αρκετά στο internet και βρήκα πάρα πολλές όμορφες ιδέες από τις οποίες ξεχώρισα τις παρακάτω 17, ως τις πιο πρωτότυπες και εύκολα υλοποιήσιμες. Τις μοιράζομαι μαζί σας, γιατί μπορεί να έχετε και εσείς παιδάκι στον παιδικό σταθμό και να βρίσκεστε και εσείς σε φάση αναζήτησης δώρου. Αντί λοιπόν να αγοράσετε κάτι συνηθισμένο, γιατί δεν διαθέτετε τα ίδια χρήματα (ή ακόμη και λιγότερα) για να φτιάξετε κάτι πρωτότυπο από τα χεράκια σας που θα είναι ιδιαίτερο και διαφορετικό; Κάτι που θα την εκπλήξει θετικά;

Όλες τις ιδέες μπορείτε πολύ εύκολα να τις υλοποιήσετε όπως ακριβώς είναι ή να εμπνευστείτε από αυτές για να φτιάξετε κάτι δικό σας. Είμαι σίγουρη ότι η δασκάλα-αποδέκτης του δώρου, θα ενθουσιαστεί. Όποια από τις ιδέες και να επιλέξετε...


Ιδέα #1: Ένα βάζο γεμάτο με marzipan μηλαράκια, φυσικό σπάγκο και μία όμορφη ετικέττα στην οποία θα γράψετε τη δική σας ευχή. Εάν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας τα μηλαράκια, τη συνταγή παρασκευής θα την βρείτε ΕΔΩ.

Πηγή φωτογραφίας ΕΔΩ
Ιδέα #2: Ένα βάζο γεμάτο με χειροποίητα μπισκοτάκια, στο οποίο θα δέσετε μία όμορφη κορδέλα, θα κολλήσετε στο καπάκι του ένα όμορφο μοτίβο (χαρτί από cupcake που θα "σιδερώσετε" με τα χέρια σας ή κάποια εκτύπωση/ ύφασμα/ χαρτί περιτιλύγματος που θα κόψετε σε κύκλο) και θα βάλετε μία ετικέττα που να γράφει "Με μία δασκάλα σαν και εσάς, έγινα ένα έξυπνο μπισκοτάκι" ή ό,τι άλλο εμπνευστείτε.
Πηγή φωτογραφίας ΕΔΩ
Ιδέα #3: Μία παραλλαγή των προηγούμενων δύο ιδεών: ένα βάζο γεμάτο γλυκίσματα κάθε είδους (ό,τι φανταστείτε: καραμέλες, σοκολατάκια, ζαχαρωτά) με μία όμορφη ετικέττα που θα φτιάξετε μόνοι σας και που θα γράφει ένα όμορφο μήνυμα προς τη δασκάλα. Π.χ. "Είστε η πιο γλυκιά δασκάλα του κόσμου" ή "Ένα γλυκό δωράκι για να μη χάσετε καθόλου από τη γλύκα σας" ή ό,τι άλλο εμπνευστείτε. 

Πηγή φωτογραφίας ΕΔΩ
Ιδέα #4: Ένα όμορφο μήνυμα προς τη δασκάλα που θα συνθέσετε μόνοι σας, θα το εκτυπώσετε και θα το βάλετε σε μία κορνίζα της αρεσκείας σας, νομίζω θα την ενθουσιάσει. Εναλλακτικά, μπορείτε την εκτύπωση αντί να την βάλετε στην κορνίζα, να την κρατάει το παιδάκι σας στα χέρια, να φωτογραφίσετε το παιδάκι και να κορνιζάρετε τη φωτογραφία. Τέλεια ιδέα! Έτσι δεν είναι;


Ιδέα #5: Μία μολυβοθήκη που θα φτιάξετε κολλώντας σε ένα κυλινδρικό δοχείο, μολύβια. Μπορείτε να δέσετε γύρω-γύρω μία κορδέλα και να βάλετε και μία ετικέττα. Το κυλινδρικό δοχείο μπορεί να είναι από ένα πλαστικό ποτήρι μέχρι μία άδεια συσκευασία π.χ. Nescafe. Φαντασία να υπάρχει και κυλινδρικά δοχεία υπάρχουν πολλά!

Πηγή φωτογραφίας ΕΔΩ

Ιδέα #6: Ένα απλό γυάλινο ή πλαστικό βάζο με λουλούδια, στο οποίο θα εφαρμόσετε με λαστιχάκια γύρω- γύρω μολύβια ή χρωματιστές ξυλομπογιές. Άλλη μία πρωτότυπη ιδέα που θα λατρέψει.

Πηγή φωτογραφίας ΕΔΩ

Ιδέα #7: Ένα γλαστράκι με ένα όμορφο φυτό, το οποίο θα χρωματίσετε στο κάτω μέρος του και θα βάλετε πάνω ένα ασορτί σημαιάκι στο οποίο θα γράψετε κάτι. Το σημαιάκι θα το καρφώσετε στο γλαστράκι με καλαμάκι από σουβλάκι, που θα φροντίσετε να κόψετε το σουβλερό του άκρο. Οδηγίες για το πώς θα χρωματίσετε το γλαστράκι, θα βρείτε ΕΔΩ.

Πηγή φωτογραφίας ΕΔΩ

Ιδέα #8: Άλλη μία πρωτότυπη ιδέα με γλαστράκι είναι η παρακάτω: μετατρέπετε το πάνω μέρος του σε  χάρακα (το χρωματίζετε με κίτρινο χρώμα και σχεδιάζετε το χάρακα με ανεξίτιλο μαύρο μαρκαδόρο). Το κάτω μέρος της γλάστρας το μετατρέπετε σε μαυροπίνακα και γράφετε πάνω του με κιμωλία ένα μήνυμα, όπως "Σας ευχαριστώ που με βοηθήσατε να αναπτυχθώ".  Αν θέλετε ανεξίτιλο αποτέλεσμα (επειδή η κιμωλία σβήνεται), τότε αντί για κιμωλία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε blanco (γράψτε αυτό που θέλετε με μολύβι -ώστε να διορθώσετε τυχόν λάθη- και περάστε το από πάνω με blanco).
Πηγή φωτογραφίας ΕΔΩ

Ιδέα #9: Ένα χειροποίητο στεφάνι μηλαράκι με το αρχικό γράμμα του ονόματος της δασκάλας, που θα φτιάξετε μόνοι σας. Οδηγίες κατασκευής θα βρείτε ΕΔΩ. 

Πηγή φωτογραφίας ΕΔΩ
Ιδέα #10: Κεραμικές κούπες γεμάτες γλυκίσματα ή είδη σχολείου (σβήστρες, ξύστρες, γόμες, συνδετήρες, κλπ) και με μία χειροποίητη καρτούλα. Την κούπα την βάφετε στο πάνω μέρος λευκή και στο κάτω κάτω μέρος με χρώμα μαυροπίνακα, ώστε να γράψετε το όνομα της δασκάλας με κιμωλία. Το χρώμα μαυροπίνακα είτε το αγοράζετε έτοιμο από το χρωματοπωλείο είτε το παρασκευάζετε μόνοι μας, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε ΕΔΩ.

Πηγή φωτογραφίας ΕΔΩ

Ιδέα #11: Τσάντα παραλίας την οποία θα γεμίσετε με διάφορα είδη παραλίας (ένα ζευγάρι σαγιονάρες, περιοδικά, βιβλία, πετσέτα, αντιλιακό, aftersun, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, καπέλο και ό,τι άλλο φανταστείτε). Φτιάχνετε μία χειροποίητη καρτούλα σε σχήμα ήλιου (για να ταιριάζει με το θέμα) και γράφετε το μήνυμά σας, όπως "Αυτή τη χρονιά εργαστήκατε σκληρά. Σας χρειάζονται διακοπές. Καλό καλοκαίρι!"Αυτή είναι όμορφη ιδέα για ομαδικό δωράκι (δηλαδή από όλα τα παιδάκια της τάξης) αφού το κόστος ανεβαίνει σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες ιδέες.
 
Πηγή φωτογραφίας ΕΔΩ

Ιδέα #12: Γλαστράκια που θα γεμίσετε με αφρώδες υλικό (αυτό που χρησιμοποιούν στα ανθοπωλεία για τις ανθοσυνθέσεις) και στο οποίο θα καρφώσετε μολύβια που θα μετατρέψετε σε λουλουδάκια. Σχεδιάζετε τα λουλουδάκια στο χαρτί και τα στερεώνετε πάνω στα μολύβια με δύο διαφορετικούς τρόπους:
- είτε τα καρφιτσώνετε πάνω στις γόμες των μολυβιών χρησιμοποιώντας αυτά τα καρφάκια/ καρφιτσάκια που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή κοσμημάτων (δε θυμάμαι πώς λέγονται) και μετά κόβετε το τμήμα που περισσεύει με μία ειδική τανάλια (που είναι επίσης για κοσμήματα) (βλ. φωτογραφία αριστερά) 
- είτε κάνετε με ένα κοπίδι μία τρύπα στο κέντρο τους και τα "φοράτε" πάνω στις γόμες (βλ. φωτογραφία δεξιά) 
Συμπληρώνετε την κατασκευή με μία κορδέλα και με μία χειροποίητη καρτούλα και βάζετε για χορταράκι πράσινο λεπτό χαρτί που θα κόψετε σε λουρίδες και θα τσαλακώσετε ώστε να μοιάζει φυσικό. 

Πηγή φωτογραφιών ΕΔΩ και ΕΔΩ

Ιδέα #13: Ένα ρολόι τοίχου το οποίο θα μεταποιήσετε μόνοι σας αν αντικαταστήσετε τις ώρες με σχολικά είδη όπως αυτά της φωτογραφίας. Την ευχή σας την γράφετε πάνω στο ίδιο το ρολόι.

Πηγή φωτογραφίας ΕΔΩ
Ιδέα #14: Διαφανείς κούπες από σκληρό πλαστικό τις οποίες θα γεμίσετε με φακελάκια από διάφορα ροφήματα (όπως π.χ. Nescafe ή τσάι διαφορετικών γεύσεων) και πάνω στο καλαμάκι θα εφαρμόσετε ένα αυτοσχέδιο σημαιάκι που θα γράψει ένα μήνυμα όπως "Σας εύχομαι ένα δροσερό καλοκαίρι" ή αν επιλέξετε για περιεχόμενο συσκευασίες από τσάι, μπορείτε να κάνετε λογοπαίγνιο γράφοντας στα αγγλικά "You are a wonderful TEAcher!".
 
Πηγή φωτογραφίας ΕΔΩ

Ιδέα #15: Ένα κουτί γεμάτο γομο-καραμέλλες! Τυλίγετε καραμέλες με διαφανές πλαστικό και τις κάνετε να φαίνονται ως καραμέλες. Εναλλακτικά, μπορείτε να τις τοποθετήσετε σε ένα όμορφο πιατάκι και να βάλετε ως περιτίλυγμα διαφανές πλαστικό που θα δέσετε στο πάνω μέρος με μία όμορφη κορδέλα. 

Πηγή φωτογραφίας ΕΔΩ

Ιδέα #16: Ένα στεφάνι που θα φτιάξετε κολλώντας πάνω σε δύο στεφάνια κεντήματος (διαφορετικών μεγεθών) κηρομπογιές. Ολοκληρώνετε με κορδέλλες και καρτούλα ευχών.
 
Πηγή φωτογραφίας ΕΔΩ

Ιδέα #17: Μία ιδέα που ΛΑΤΡΕΨΑ είναι αυτή του scrabble. Σχηματίζετε πάνω στο scrabble -στο κέντρο- το όνομα της δασκάλας και μετά σχηματίζετε διάφορες λέξεις που σημαίνει η δασκάλα για το παιδί σας, π.χ. φανταστική, γλυκιά, δοτική, ενθουσιώδης, αστεία, κλπ. Όταν ολοκληρώσετε τη σύνθεση, κολλάτε τα γράμματα πάνω στην επιφάνεια του scrabble και κορνιζάρετε τη σύνθεση. Νομίζω είναι μία ιδέα που θα την ενθουσιάσει. Αντί για το μεγάλο scrabble, μπορείτε να πάρετε την έκδοση ταξιδίου που είναι και πιο μικρή και πιο οικονομική.

Πηγή φωτογραφίας ΕΔΩ
Μετά από όλες αυτές τις ιδέες ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί. Βέβαια έχω σχεδόν ένα μήνα μπροστά μου να αποφασίσω ποια προτιμώ και να την υλοποιήσω, αλλά μου αρέσουν τόσο πολύ ΟΛΕΣ οι παραπάνω, που πραγματικά είμαι μπερδεμένη. Θα συνεχίσω το ψάξιμο στο διαδίκτυο και αν βρω και άλλες πρωτότυπες ιδέες, θα τις μοιραστώ μαζί σας. Εντωμεταξύ, μπορείτε να με βοηθήσετε;

Εσείς, ποια ιδέα μού προτείνετε; Ποια θα επιλέγατε;

Ασπασία

(Updated on 24/07/2013: Τελικά το(α) δώρο(α) που κάναμε στην δασκάλα μας ήταν ? Πατήστε ΕΔΩ για να το δείτε)

19 σχόλια :

  1. γεια σου Ασπασια!!μου αρεσαν οι περισσοτερες ιδεες,πιο πολυ αυτες με τα βαζα και τα γλυκισματα,μιας και φτιαχνω διαφορα τετοια,το σκραμπλ και τα γλαστρακια με ενα ομορφο μηνυμα!!δεν σε βοηθησα καθολου μαλλον!!!χιχιχι!! Καλη βδομαδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ ξετρελάθηκα με το scrable αλλα θα ήταν ιδανικό για πρωτακια που εμαθαν να γραφουν. Για την Δαειρα θα επέλεγα τις ιδέες 8 και 12.Είμαι σιγουρη οτι τελικά θα συγκινήσετε τη δασκάλα σας. Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω επειδή μου αρέσουν όλα!!!
    Κι εγώ προτιμώ να φτιάξω κάτι με τα χεράκια μου από το να αγοράσω!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν ημουν δασκαλα αυτο που πραγματικα θα με αφηνε αφωνη σαν δωρο θα ταν η τσαντα παραλιας..δεν νομιζω οτι καμια δασκαλα -ιδιως στις μερες μας- περιμενει τετοιο δωρο! εναλλακτικα και τα χειροποιητα μπισκοτακια μου αρεσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχες όλες και η κάθε μία ξεχωριστή! Ειλικρινά θα αποτελέσει έμπνευση για δωράκια σε δασκάλες, έχω και μία ξαδερφούλα, χμμ... Μου άρεσε πολύ το scrabble!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολες οι ιδέες ωραίες αλλά μου άρεσαν λιγο περισσότερο το summer relaxation kit και το ρολόι!!! Εμείς αργούμε ακόμα για σχολείο μέχρι τότε όμως μαζεύουμε ιδέες!! Α και το scrabble ήταν φοβερό και ειναι κάτι που θα μείνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ασπασια ειναι ολες εξαιρετικες οι ιδέες που συγκεντρωσες και θα βοηθησουν πολλες μανουλες σιγουρα. Αυτες που εχουν ακομα σχολεια δηλαδη. Προσωπικα θα την φυλαξω για του χρονου που θα εχω κολλησει. Με ξεσηκωσες!!!
    Εμεις καναμε ενα συνδυασμο των τριων βαζων αλλα μεσα με χαρτακια χρωματιστα που καθε παιδακι εγραψε γιατι αγαπαει τη δασκαλα του. Ευελπιστω να το ανεβασω σε αναρτηση!
    Για σενα ξεχωριζω την τσαντα για την παραλια φυσικα και το σκραμπλ που θα συγκλονισουν τη δασκαλα σας. Μου αρεσουν και τα ποτηρια/κουπες με φακελακια με ροφηματα. Φοβερη ιδεα απλα λιγο απλη για δωρο τελος χρονιας.
    Και τα βαζα ομως μου αρεσουν πολυ σαν ιδεες. Με μηνυματα ή γλυκισματα.
    Ειμαι σιγουρη πως οτι και να κανετε, θα συγκινηθει η δασκαλα σας που την σκεφτηκατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ασπασία μου καλή εβδομάδα! Πολύ ωραίες όλες αλλά ξεχώρισα την 17η!
    Στην μητέρα μου που είναι νηπιαγωγός σπάνια της κάνουν χειροποίητα δώρα ή πρωτότυπα! Όταν συνοδεύεται και από την ζωγραφιά μαθητή της με λογάκια είναι πολύ ιδιαίτερο το δώρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ όμορφες όλες οι ιδέες σου! Πολύ πρωτότυπες και ξεχωριστές! Εγώ ξεχώρισα τα γλαστράκια με τα μολύβια-λουλούδια, το 'wonderful TEAcher' και το scrabble βεβαίως βεβαίως. Ό,τι και να επιλέξεις θα είναι σίγουρα ξεχωριστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ όμορφες ιδέες και σίγουρα ένα χειροποίητο δώρο εκτιμάται ιδιαίτερα!
    Μου άρεσε πάρα πολύ το νούμερο 11! Αν ήμουν η δασκάλα σας θα κατενθουσιαζόμουν!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμένα ξέρεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου αριθμός,ε; Ε, αυτή είναι και η αγαπημένη μου ιδέα :) :) Μονο εσύ θα μας βάζεις κουιζάκια;;; χεχε
    Ευχαριστώ πολύ που έβαλες σε λινκ την ανάρτησή μου για την μπογιά μαυροπίνακα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν και δεν είμαι στη φάση αναζήτησης δώρου μιας και δεν παέι ο Στράτος παιδικό, το 11 όμως αν μου το έκαναν δώρο θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Την 2 μπορείς να την συνδυάσεις έτσι όπως την έκανα εγώ το Πάσχα και μέσα να έχει τα υλικά για να φτιάξει μπισκότα (έχω πασχαλινή ανάρτηση με την συνταγή).
    Την 8 την έκανε η Λαμπρούκα σε πολύ ωραία εκδοχή και δείχνει το πως.
    Επίσης είδα πρόσφατα σε ενα ελληνικό blog (δεν θυμάμαι πιο αυτή τη στιγμή) την τσάντα θαλάσσης με τα δώρα αλλά βγαίνει και ακριβή αν θες να έχει πολλά μέσα. Εμένα μου άρεσε πολύ και το ποτήρι για καφέ. Στα σταρμπακς έχουν ένα τέτοιο ποτήρι με καλαμάκι σε 2 χρώματα 9-10 ευρώ περίπου.Δεν είμαι σίγουρη αν έχουν και τα τζάμπο κάτι πιο οικονομικό.
    Περιμένουμε την δική εκδοχή απ όποιο διαλέξεις τελικά
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αχ, είναι όλα πολύ όμορφα! Βέβαια, εγώ ως λιχούδα περιοπής εκτιμώ ιδιαίτερα τα δωράκια που τέρπουν τον ουρανίσκο! Νομίζω ότι αυτό με τα μηλαράκια είναι και νόστιμο και πολύ εμφανίσιμο και εμπεριέχει και το μήλο ως κλασικό δώρο για τις δασκάλες! Παρόλα αυτά, ό,τι κι αν επιλέξεις, νομίζω ότι η δασκάλα θα εκτιμήσει ιδιαίτερα την κίνηση και θα χαρεί πολύ!
    Φιλιά πολλά και καλές δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. προτιμώ κάτι που να μείνει να μην είναι δηλ.αναλώσιμο,
    προτιμώ κάτι που να εκδηλώνει συναίσθημα να μην είναι
    απλά χαριτωμένο,
    προτιμώ κάτι που να μην της θυμίζει την δουλειά της,
    άρα ψηφίζω το scramble, ίσως με μερικές παραλλαγές,
    όπως π.χ. θα επέλεγα λευκή φαρδιά κορνίζα ώστε να βάλω
    τον Γιάννη με μπόλικα χρωματα να αυτοσχεδιάσει...ώστε να μείνει και κάτι απο αυτόν.
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμμμ, μου άρεσε πολύ αυτή η ιδέα σου! Να ζωγραφίσει πάνω στην λευκή κορνίζα. Βέβαια, στην περίπτωσή μας, ίσως αυτή την ιδέα την κρατούσα για αργότερα, αφού η μικρή μου μόνο μουτζούρες κάνει αυτή τη στιγμή :)

      Ξαδερφούλα εσύ είσαι;

      Διαγραφή
  16. Οσες φορες και αν την δω θα εχω να παρω ιδεα για το φετινο μας δωράκι!Ευχαριστώ για την συμμετοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στο μυαλο μου εισαι !!! Τι ιδιο σκεφτομουν και εγω για την καταπληκτικη μας δασκαλα. Προσωπικα ψηφιζω το μηνυμα στην κορνιζα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλησπέρα ,πολυ ομορφα ολα ,η δικη μου πρωτοτυπη προταση ειναι αυτη ;) https://www.facebook.com/Magdalenas-Art-165126143693481/photos/?tab=album&album_id=416422961897130

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts