27.6.13

Ο δεκά-λογος της Δάειρας: ΜΠΑΜΠΑΣ: Είσαι μωρό; ΔΑΕΙΡΑ: Όσι. Είμαι μυκσάλικο



Λέει τόσα πολλά και με τέτοια συχνότητα, που δε θυμάμαι να καταγράφω όλα τα χαριτωμένα που ακούω. Ιδού οι τελευταίες δέκα πιο χαριτωμένες στιχομυθίες που έχω καταγράψει:

[Ειπώθηκαν 22,5 μηνών]


#1
Αρκετά συχνά, τραγουδάει μόνη της, στο άσχετο. Έχει μάθει αρκετά τραγούδια. Και εγώ συνήθως, όταν ολοκληρώνει το τραγουδάκι, την επιβραβεύω. Τις προάλλες λοιπόν, επιστρέφοντας από τον παιδικό σταθμό μέσα στο αυτοκίνητο...

Δάειρα: Τρα λα λα...τρα λα λα (δε θυμάμαι ποιο από όλα τα τραγουδάκια τραγουδούσε)
Μαμά: ...(δεν την επιβράβευσα αυτή τη φορά)
Δάειρα: Μαμά, πες μου μπλάβο!
Μαμά: Μπράβο Δάειρα!
Δάειρα: Πες μου γλυκιά μου.
Μαμά: Γλυκιάαα μου!!!!
Δάειρα: Όσιιιι. Πες, μπλάβο γλυκιά μου!

No comment


#2
Μία μέρα μου ζητάει σοκολάτα. Αντί για σοκολάτα Kinder, της δίνω την Kinder Delice (αυτό το παιδικό σνακ που μπαίνει στο ψυγείο και από έξω είναι μαλακό μπισκότο και μέσα έχει κρέμα γάλακτος). Ήταν η πρώτη φορά που της το έδινα.

Δάειρα:
Μαμά; Τέλω τοκολάτα (=θέλω σοκολάτα)
Μαμά: Ορίστε! (της δίνω το Kinder Delice)

Το δοκιμάζει...
Δάειρα: Μαμά, ατό ντεν είναι τοκολάτα! Ατό είναι κεμούλα που βάζω στο πωπό μου.
Μαμά: Όχι Δάειρα, είναι άλλη κρεμούλα αυτή. Που τρώγεται.

To πέρασε για τη Sudocrem...


#3
Κάθε βράδυ με βάζει να της διαβάζω παραμύθια. Έχει και απαιτήσεις. Μου ζητάει συγκεκριμένα παραμύθια και μάλιστα 3-4 κάθε φορά. Δεν της φτάνει το ένα. Ένα βράδυ είμαι πτώμα, της έχω διαβάσει ήδη 2 παραμύθια και γουστάρει και 3ο. Οπότε στο τρίτο διαβάζω τις πρώτες δύο σελίδες και μετά πάω κατευθείαν στο τέλος.

Δάειρα:
Όοοοοοοοοσσσσσσιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι. Τέλω και το υπόλοιπο! Διάβασέ μου!!!!!!!

Όχι, που θα την κορόιδευα! Αμ και τη λέξη 'υπόλοιπο', που το πας;


#4
Όταν δε με ακούει και όταν έχω δοκιμάσει όλες τις θεμιτές μεθόδους για να την πειθαρχήσω και δεν πιάνουν, τότε χρησιμοποιώ τις αθέμιτες μεθόλους. Κοινώς, φωνάζω τον κακό τον λύκο. Σούζα το παιδάκι μου. Γίνεται αγγελάκι σε χρόνο dt. Και εκείνου του κύριου λύκου, άγαλμα θα του στήσω!
Τις προάλλες, μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ επιστρέφαμε από ταξίδι και ενώ ήθελε να κοιμηθεί, πήγαινα και της ρουφούσα τα μαγουλάκια, τα μπρατσάκια και την τρέλαινα στα φιλιά. Κοινώς, την ενοχλούσα. Με έσπρωχνε και εγώ επέστρεφα δριμύτερη με νέα ρουφηχτά φιλιά. Οπότε, για να με αποφύγει...

Δάειρα: Ντε τέλω φιλί!

Τη φιλάω...
Δάειρα: Ντε τέλω φιλί! Φύγκε.

Με σπρώχνει...
Την ξαναφιλάω...
Δάειρα: Ντε τέλω! Θα έθει ο κακός ο λύκος!

Μήπως με φοβέρισε; Λέω, μήπως...


#5
Είμαστε στο Ναύπλιο, στην πλατεία Συντάγματος, κάτω από τον τεράστιο πλάτανο για καφέ. Εκτός πλατάνου, σκάει το τζιτζίκι...και όχι μόνο. Μιλάμε για ΤΟΝ καύσωνα. Η μικρή δε μας αφήνει σε ησυχία. Της έχουμε υποσχεθεί (μήπως και μας αφήσει να πιούμε τον καφέ μας με την ησυχία μας) ότι μετά θα πάμε βόλτα με το αλογάκι (με μία άμαξα δηλαδή). Φεύγοντας από την καφετέρια, απευθυνόμενη στον πρώτο τυχόντα που συναντά μπροστά της:

Δάειρα: Γκεια σου! Πάμε στο αλογκάκι!

Και είχε ο τύπος μία σκοτούρα που πάμε εμείς...


#6
Μετά από μπάνιο στη θάλασσα, έχουμε καθίσει σε μία ψαροταβέρνα για ψαράκι. Χωρίς να έχουμε συζητήσει τι θα φάμε εμείς και τι το παιδί, μόλις έρχεται ο σερβιτόρος να στρώσει το τραπέζι, λέει...

Δάειρα: Ο κύλιος (=κύριος) θα μας φέλει πατάτες και μακαλόνια να φάμε.

Πάλι καλά που δε ζήτησε σούσι...


#7
Στο Ναύπλιο (πάλι), έχουμε πάει για μπάνιο, για φαγητό, για καφέ, βόλτα...και κάποια στιγμή επιστρέφουμε το απόγευμα στο δωμάτιο για να κοιμηθεί η μικρή, να ξεκουραστούμε και να συνεχίσουμε τη βόλτα μας το βραδάκι. Κάθεται σε ένα σκαλάκι έξω στην αυλή και κάνει νόημα στον πατέρα της να πάει κοντά της. Και του λέει:

Δάειρα: Έλα να κατίσουμε (=καθίσουμε) να μιλήσουμε να πούμε πώς τα πελάσαμε (=περάσαμε)!

Ορίστε;;;;;;;;;;;;;;;;;;


#8
Της έχω δώσει ένα κομματάκι ομελέτα φούρνου στο χέρι. Αντί να την τρώει κανονικά, κόβει ένα κομματάκι και το πετάει στο πάτωμα, άλλο κομματάκι το βάζει στο στόμα, άλλο κομματάκι στο πάτωμα, κ.ο.κ.

Μαμά: Μην το ρίχνεις κάτω! Θα έρθουν τα μυρμηγκάκια.

Με αγνοεί. Βασικά, σκοτίστηκε που θα έρθουν τα μυρμηγκάκια. Δεν τα φοβάται.
Δάειρα: Να έθουν (=να έρθουν).

Σκέφτομαι τότε να επικαλεστώ τις μύγες, που τις φοβάται.
Μαμά: Ναι, αλλά μαζί με τα μυρμηγκάκια, θα έρθει και μια μύγα!
Δάειρα: Θα της πω: Φύγκε πάααααααααλιόμυγκα (=παλιόμυγα). Και θα φύγκει.

Αχρείαστες να είναι οι μυγοσκοτώστρες μου! Ας είναι καλά το παιδάκι μου που τις διώχνει με μία εντολή.


#9
Πάει με τον μπαμπά της στο Supermarket της γειτονιάς να πάρουν γάλα και γιαουρτάκια. Με το που μπαίνει μέσα:

Δάειρα: Γκειά σας! Ήθα! (=γειά σας, ήρθα!)

Και είχαν μια φαγούρα...


#10
Τώρα τελευταία υποκρίνεται ότι είναι μωρό. Της αρέσει να βάζει πιπίλα στο στόμα (που σημειωτέον δεν έβαλε ΠΟΤΕ), της αρέσει να της κάνω ότι την νανουρίζω στα χέρια, κλπ.
Τις προάλλες, την έχει πάρει ο μπαμπάς της αγκαλιά και κάνει ότι την νανουρίζει - στα πλαίσια παιχνιδιού.

Μπαμπάς:
Σου αρέσει Δάειρα;
Δάειρα: Ναι
Μπαμπάς: Είσαι μωρό;
Δάειρα: Όσι. Είμαι μυκσάλικο (=μυξιάρικο)

Ορκίζομαι, αυτή τη λέξη δεν την έχουμε ξεστομίσει. Αν υποψιαστώ ότι τους μιλάνε έτσι στον παιδικό σταθμό...μαύρο φίδι που τους έφαγε. Ακούς εκεί μυξιάρικο...


Πηγή φωτογραφίας

15 σχόλια :

  1. Δεν φτάνει που γελάω με τις ατάκες της... γελάω και με τα δικά σου σχόλια που είναι θεικά!!! ΑΑΑΑ, και μην νομίζεις ότι ξεχάσαμε την εκδρομή στο Ναύπλιο. Θέλουμε πειστήρια και αποδείξεις ότι περάσατε ωραία,χιχι!!! Ακούς μυξιάρικο; χιχι!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα χα χα!! Το 2 κορυφαίο!
    Και το 5... πώς μου αρέσει που το κάνουν αυτό τα πιτσιρίκια! Όπως και το 9!
    Το 10 περίεργο, προφανώς από κάπου το άκουσε και το καταχώρησε. Ίσως κάποιο παιδάκι να το είπε. Τι να πω; Προφανώς θα ακούσετε πολλά ακόμα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχα καθομαι και γελαω μονη μου!!!καλε τι παιδι ειναι αυτο,φοβερη!!εγω δν εχω ακουσει ακομα τετοιες ατακες αν και ειναι και πιο μεγαλη!μου τα φυλαει ολα μαζεμενα!!χαχα φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κεντάει η κόρη σου, Ασπασία !!! Απίστευτες ατάκες !!! Να την φιλάς, να την ρουφάς και να την ζουλάς και ... μη φοβάσαι τον κακό τον λύκο ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1, 2, 4, 7 και 10 για τρελα γελια!!! Μιλαμε αυτο το μυκσάλικο θέλω να το ζουπήξω!!!! Εκει με τις σκαλες που εκατσε με το Ντοντορή κόντεψα να πνιγώ!!! Καλα και το 10 με εστειλε φυσικα. Την ατιμη που το ξετρυπωσε και το ξεχωρισε και το χρησιμοποιησε??? αλλα και η 2 με την κρεμα του kinder που περασε για τη sudocream??? εχει δικιο το παιδι. Μα μοιαζουν οι ατιμες:)))
    Ανεβασμενη η φαμιλια σε ατακες και διαθεση. Σας ευχομαι τοσο ομορφες στιγμες να ζειτε παντα. Με μια Δάειρα ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και γέλιου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα μου φαίνεται ότι έχει αρχίσει να αποκτά πολύ ισχυρή προσώπικότητα.Να δω ποια από τις δυο σας θα κερδίζει στις μεταξύ σας κόντρες. Μην ονειρεύεσαι η Δάειρα σιγουρα.Είναι πολύ σημαντικό να αντιλαμβάνεται τόσα και να τα χρησιμοποιεί. Δυσκολο για τους γονείς αλλά μεγαλώνοντας θα της βγει σε καλό. Είναι εξυπνη και δυνατη και αντιμετωπίζει τους φοβους της. Μόνο μυξιάρικο δεν είναι. Μπορεί να το ακουσε απο παιδάκι.Θα ακόυσεις πολλά. Που να δεις στο δημοτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαχα, η μία καλύτερη από την άλλη! Μα όντως, μυξιάρικο; Πού το άκουσε; CSI Ασπασία ξεκίνα έρευνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό που πέρασε την σοκολάτα για τη sudocream είναι φοβερό! Μα ποιος σου είπε να την ταίζεις υποκατάστατα... Χιχιχι! :-)
    Συνεχίζω να υποκλινομαι στην εξυπνάδα της!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χαχαχαχαχα!!!! Αχ βρε Ασπασία, απόλαυση είναι η μικρή!!!! Κάθε φορά που βγάζεις τέτοια ανάρτηση, ξέρω ότι θα φύγω με ένα τεράστιο χαμόγελο:) Καλή εβδομάδα κορίτσι μου και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απίθανη...τι ακούτε κι εσέις βρε παιδιά και τι έχετε ακόμη να ακούσετε δηλαδή!Πραγματικά απολαυστική η ζωή μαζί τους...Καλό μήνα Ασπασία και ρουφιχτά φιλιά στο μικρό μυξιάρικο...ξέρεις εσύ από αυτά που δεν θέλει και σε φοβερίζει με τον κακό λύκο!....Μα τι πλάσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ασπάκι μου καλό μήνα σε όλους σας...όαση το σπιτικό σου μες στο καλοκαιράκι και ειδικά όταν γίνεται κάτι ζουζουνιάρικο με τη Δάειρα τρελαίνομαι να τα διαβάζω!!το συνδυάζεις μοναδικά και με παιχνιδιάρικες φωτό και πραγματικά είναι απόλαυση εδώ μέσα!!σκασε της και ένα φιλί απο την Kate και ας μη με ξέρει!!!φιλάκια άπειρα και δροσερά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ασπασάκι, καλό μήνα! Ευτυχώς που λέει κάτι η Δαειρούλα και δίνεις σημάδια... Μου λείπουν και τα emotions/thoughts!!!
    Ελπίζω να προβλέπονται διακοπές έστω ολιγοήμερες για επαναφόρτιση!!! Πολλά φιλιά <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μυξιάρικο χαχαχα!!!!
    Άρχισε τις φοβέρες με τον λύκο ;;;τρέμε Ασπασία!!!!
    Φιλάκια και καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η παράσταση συνεχίζεται! και όσο πληθαίνουν τα ευφυολογήματα της γλυκιάς και ανεπανάληπτης αρχόντισσάς μας τόσο πιο περήφανους μας κάνει με την εφευρετικότητά και τη μικρή προσωπικότητά της που από μέρα σε μέρα γίνεται όλο και περισσότερο αισθητή! Τα άλματα που κάνει είναι γιγάντια .Φαίνεται ότι έχει τετράγωνη λογική, είναι πολύ ευπροσάρμοστη και έχει μεγάλη συνδυαστική ικανότητα. Η ικανότητα της αυτοσυγκέντρωσης που έχει τη βοηθάει πάρα πολύ να προσέχει και να θυμάται ό,τι της λες και στον κατάλληλο χρόνο το χρησιμοποιεί εύστοχα.
    Με λίγα λόγια, στοργική μαμά Ασπασία, μαζί με τον μπαμπά, Θοδωρή, έχετε δουλέψει πολύ για την ανατροφή του παιδιού σας και αυτό σας ανταμείβει με την εξυπνάδα και τα όμορφα που λέει και κάνει. Επικαλείται τον κακό το λύκο σαν σύμμαχό της, για να σε φοβερίσει, όταν την ενοχλείς∙δηλαδή σου κάνει ό,τι της κάνεις! έχει πολύ φαντασία! είναι απίθανη! πως να μη την φιλάς!
    Κάθε φορά που διαβάζω τα έξυπνα λογάκια της όπως ακριβώς τα αποτυπώνεις παραστατικά, προβάλλουν νοερά μπροστά μου η όμορφη μορφή της και οι επιδέξιες κινήσεις της και με κάνουν να πλέω σε πελάγη αγαλλίασης. Γελάω πολύ.Είναι μια πολύ όμορφη στιγμή της ζωής μου.Εύχομαι να σας δίνει δύναμη και υπομονή ο Θεός να τη μεγαλώσετε και να σας δώσει άπειρες χαρές.
    Σας σκέφτομαι πάντα, νοσταλγώ τις στιγμές που έχω περάσει κοντά σας και ελπίζω να ζήσω και άλλες πολλές.
    Σας αγαπώ πολύ πολύ
    Η μαμά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαζί να το φτιάξουμε το άγαλμα στον λύκο!! Εμάς μόλις μας πήρε το καρότσι!!
    Α! Έχεις και βραβείο! Πέρασε να το πάρεις απο http://imerologiomwrou.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts