27.3.12

Babies got style: Στυλ είναι να ξέρεις ποιος είσαι, τι θέλεις να πεις και να μη σου καίγεται καρφί - Αποστολή Σαλιάρα

Gucci Kids
Σήμερα είπα να γράψω κάτι πιο χαλαρό. Και αφού είχα αρκετό καιρό να ασχοληθώ με το baby styling, καιρός ήταν. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το post το έχω αφήσει "στα σκαριά" εδώ και κάτι εβδομάδες, αφού όλο κάτι προέκυπτε και
έπαιρνε αυτό το 'κάτι', μεγαλύτερη προτεραιότητα. Μία συνεντευξούλα από εδώ, μία συνεντευξούλα από εκεί, ένα θέμα από εδώ, ένα θέμα από εκεί, ένα θέμα παραπέρα...

Αφού το blog μου (όσον αφορά σε θέματα συμβουλών - προτάσεων) απευθύνεται κυρίως σε νέες μαμάδες, μαμάδες to be και μαμάδες wannabe, τι πιο φυσικό να γράψω και για τις σαλιάρες. Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να γράψω για αυτό. Γιατί (για εμένα τουλάχιστον) είναι μία "πονεμένη ιστορία".
Πονεμένη γιατί θεωρώ ότι σε αυτό το ρούχο-αξεσουάρ δεν έχει δοθεί η δέουσα προσοχή από τις παιδικές εταιρίες ρούχων, με αποτέλεσμα τα κομμάτια που κυκλοφορούν να είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία κακόγουστα έως αδιάφορα.

Η σαλιάρα είναι ένα απαραίτητο ρούχο-αξεσουάρ για τα μωρά και ειδικά μέχρι τον 1ο χρόνο της ζωής τους αποτελεί ένα από τα must κομμάτια της γκαρνταρόμπας τους.
Φοριέται όλες τις ώρες της ημέρας, κατά την ώρα του φαγητού, αλλά γιατί όχι και κατά τη διάρκεια της βόλτας. Κάθε αξεσουάρ προσθέτει στυλ. Και όταν αυτό το αξεσουάρ έχει στυλ από μόνο του, τότε το στυλ του μωρού που το φοράει είναι σίγουρο. Άλλωστε, ποιος είπε ότι το στυλ είναι μόνο για τους μεγάλους; Όπως είπε και ο Gore Vidal: "Style is knowing who you are, what you want to say and not giving a damn" (μτφρ. "Στυλ είναι να ξέρεις ποιος είσαι, τι θέλεις να πεις και να μη σου καίγεται καρφί"). Επειδή λοιπόν το My Lovable Baby έχει το γνώθι σ' εαυτόν (και δεν του καίγεται καρφάκι), ψάχνει και βρίσκει ό,τι πιο στυλάτο κυκλοφορεί στην αγορά για τους μικρούς μπόμπιρες και τις μικρές μπομπιρίνες. Ό,τι δεν μας αρέσει, το προσπερνάμε. Ό,τι πραγματικά μας αρέσει πολύ, το παρουσιάζουμε και αν το χρειαζόμαστε, το αγοράζουμε κιόλας. Άλλωστε, είμαστε πολύ απλοί. Πάντα μας αρέσει ό,τι είναι καλύτερο :-)

Θα μου πείτε ότι το γούστο είναι κάτι το υποκειμενικό. Θα συμφωνήσετε όμως μαζί μου ότι υπάρχει και μία αντικειμενικότητα στο υποκειμενικό. Το όμορφο, αρέσει σε όλους.  

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου (που είχα πολλαπλάσιο ελεύθερο χρόνο από όσον έχω τώρα), τότε που άρχιζα να ψάχνω όλα τα είδη που θα συμπλήρωναν την "to buy" λίστα για το νέο μωρό που θα έφερνα στον κόσμο, δυσκολεύτηκα πάρα πολύ μέχρι να βρω σαλιάρες του γούστου μου. Θα μου πείτε "δεν πας καλά Daeira mommy. Σιγά μην καθόμασταν εμείς να σκάσουμε στην επιλογή σαλιάρας. Πάρε 3-4 από αυτές που πουλάνε όλα τα μαγαζιά και πήγαινε ψάξε για το επόμενο to-buy item". Όοοοχι. Δεν είμαι έτσι εγώ. Μου αρέσει να αγοράζω μόνο ότι μου κάνει κλικ, ακόμη και όταν πρόκειται για το πιο απλό αντικείμενο (π.χ. μία κουδουνίστρα). Αν δεν μου κάνει κλικ, δεν το αγοράζω.

Τότε θυμάμαι "ξεποδαριαστήκαμε" μαμά και μπέμπα (στην κοιλιά μου ήταν τότε) και στα καταστήματα αλλά και στα on-line καταστήματα για να βρούμε πράγματα (μικρά και μεγάλα) που να μας αρέσουν πραγματικά. Είμαστε και δύσκολες οι άτιμες. Και μάνα και κόρη. Αν δε βρούμε κάτι που να μας κάνει κλικ, πάμε παραπέρα. Με αποτέλεσμα να κάνουμε πολλές φορές αρκετά χιλιόμετρα περπάτημα...αλλά και αρκετές ώρες σερφάρισμα σε online καταστήματα μέχρι να βρούμε αυτό που πραγματικά μας μένει αξέχαστο.Όπως είπε και ο Georgio Armani, "Το να είσαι κομψή δεν σημαίνει να χτυπάς στα μάτια, αλλά να αποτυπώνεσαι στη μνήμη".

Εμάς λοιπόν μας αποτυπώθηκαν στην μνήμη, μήνες πριν, οι πιο στυλάτες, οι πιο trendy, οι πιο funky, οι πιο φινετσάτες σαλιάρες που κυκλοφορούν. Και ήρθε ο καιρός σήμερα να τις μοιραστούμε μαζί σας. Ξεχωρίσαμε δυστυχώς μόνο 5 brands. Κάναμε μία επιλογή (με τα αυστηρά δικά μας υποκειμενικά κριτήρια) και παρουσιάζουμε τις καλύτερες που βρήκαμε από κάθε brand:

* Τις Gucci baby για την κομψότητα και τη φινέτσα τους (είναι οι μοναδικές designer σαλιάρες που έχουν κάτι το διαφορετικό να επιδείξουν)
* Τις Elodie & Details για τα ιδιαίτερα καταπληκτικά print τους με τα έντονα χρώματα
* Τις Moolee Moolee για τα υπέροχα χρώματα και σχέδια τους και την πολύ μεγάλη ποικιλία τους
* Τις Baby Jar για την πρακτικότητά τους καθώς είναι οι πιο καλόγουστες σαλιάρες διπλής όψεως που βρήκαμε
* Τις Olive & Moss για την πρωτοτυπία τους (είναι οι πιο καλόγουστες και οι πιο καλοσχεδιασμένες αστείες σαλιάρες με τα υπέροχα ζωάκια της Olive & Moss. Για αυτές έχουμε κάνει ειδική αναφορά στο post μας 'Ιδιαίτερες αστείες σαλιάρες' και εδώ παρουσιάζουμε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα με 3 από αυτές.

[Σημ. η ανάρτηση δεν αποτελεί διαφήμιση, αλλά έρευνα αγοράς]


Gucci Kids

Gucci Kids
Gucci Kids
Elodie Details
Elodie Details
Elodie Details
Elodie Details
Elodie Details
Elodie Details
Moolee Moolee
Moolee Moolee

Moolee Moolee
Moolee Moolee
Moolee Moolee
Moolee Moolee
Moolee Moolee
Moolee Moolee
Moolee Moolee
Moolee Moolee
Baby Jar

Baby Jar

Baby Jar

Baby Jar
Baby Jar
Olive & Moss
Olive & Moss
Olive & Moss
Τελικά δεν υπάρχει όντως μία αντικειμενικότητα στο υποκειμενικό; Δεν είναι απλά υπέροχες; Βρήκατε αυτή που ταιριάζει στο δικό σας στυλ; Ή μάλλον καλύτερα...στο στυλ του μωρού σας;


3 σχόλια :

  1. Ποτέ δεν η Ειρήνη δεν τα πήγαινε καλά με τις σαλιάρες. Είναι πολύ ωραίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου αρέσουν :-) Αν δε φοράτε σαλιάρα, έχετε κάτι λιγότερο να πλένετε και να σιδερώνετε :-)

      Διαγραφή
  2. Καλά οι Gucci είναι τέλειες! Δεν ξέρω βέβαια τιμές..αν είναι (που θα είναι) τσιμπημένες θα αγόραζα 2-3 μόνο για έξω..χεχε! Ε, να έχουμε στυλ στη βόλτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts