2.2.17

Happy moments: Η βράβευσή μας!


Η Κυριακή που μας πέρασε, ήταν μία πολύ ξεχωριστή μέρα! Η Δάειρα πήρε το πρώτο της Βραβείο και Έπαινο για ένα έργο της που συμμετείχε στην Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής: 'ΤΑ 932 ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΤΗΣ ΒΑΤΡΑΠΟΥΝΖΕΛ' που είχε φιλοξενηθεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο το Σεπτέμβριο που μας πέρασε. Η χαρά της τεράστια! Δε γινόταν λοιπόν μία τόσο σημαντική στιγμή της ζωής της να μην υπάρχει μέσα σε αυτό εδώ το blog, το οποίο δημιούργησα 5 χρόνια και 11 μέρες πριν, εμπνεόμενη από την ίδια. Ω ναι, το My Lovable Baby έκλεισε 5 χρόνια στις 21 Ιανουαρίου, γεννήθηκε λίγο μετά τη Δάειρα, μεγαλώνει και ωριμάζει παράλληλα με αυτήν και εδώ και ~3 χρόνια παράλληλα και με τη Μελίβοια! Και το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να πάρει για τα 5α του γενέθλια, είναι αυτές οι όμορφες, γεμάτες συγκίνηση στιγμές που ζήσαμε την Κυριακή. Τι όμορφη σύμπτωση και αυτή...!!!

Ας κάνω όμως ένα σύντομο flashback πώς φτάσαμε στη βράβευση...

Πριν 2+ χρόνια, παρακολουθήσαμε την παιδική θεατρική παράσταση ΒατΡαπουνζέλ για πρώτη φορά, κατόπιν πρόσκλησης που είχα δεχτεί τότε από την Αγγελική Φράγκου, Διεύθυντρια Παραγωγής και Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Θέατρο Ρετρό που ανέβασε το θεατρικό. Η παράσταση βασίζεται στα παραμύθια των αδερφών Γκριμ 'Βασιλιάς Βάτραχος' και 'Ραπουνζέλ' και είναι γραμμένη σε ποιητικό λόγο, σέβεται τη νοημοσύνη και την ευαισθησία των παιδιών ενώ ταυτόχρονα έχει μία αισθητική και ένα χιούμορ που κρατάει αμείωτο και το ενδιαφέρον του ενήλικα που την παρακολουθεί. Η Δάειρα, 3 χρονών παιδάκι τότε, την παρακολούθησε με προσήλωση θυμάμαι. Φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις και στείλαμε και 48 από εσάς να τη δείτε με δωρεάν προσκλήσεις και μειωμένα εισιτήρια :)

Πριν 1+ χρόνο, προσκληθήκαμε για δεύτερη φορά να παρακολουθήσουμε την παράσταση, αυτήν τη φορά έχοντας διττό "ρόλο". Ως θεατές από τη μία, αλλά και η μαμά με το ρόλο της blogger-εμψυχώτριας των παιδιών στα Χριστουγεννιάτικα δρώμενα που θα ακολουθούσαν το πέρας της παράστασης. Η παράσταση είχε πλέον αλλάξει σκηνοθεσία και σκηνικά, η Δάειρα είχε μεγαλώσει κατά έναν ολόκληρο χρόνο (οπότε δε θυμόταν και πολλά από την πρώτη φορά) και την απόλαυσε εξίσου το ίδιο, χωρίς να βαρεθεί στιγμή.

Πήγαμε Βατραπουνζέλ και τα περάσαμε υπέροχα με όλες τις Xmas δραστηριότητες που είχε ετοιμάσει η υπέροχη ομάδα της Θέατρο Ρετρό και στις οποίες είχαμε την τιμή κ τη χαρά να προσκληθούμε κ να συμμετάσχουμε ενεργά η @evisachinidou2 από το Mama's'n'Papa's και το My Lovable Baby, ως μαμάδες bloggers και εμψυχώτριες των παιδιών 😀✨ Η δε παράσταση ΒατΡαπουνζέλ, τα σπάει! Πανέξυπνο σενάριο, ευρηματικά σκηνικά κ κουστούμια, υπέροχες ερμηνείες, πλαστικότητα στην κίνηση! Αν δεν πήγατε, να πάτε. Για 2 ακόμη Κυριακές (20/12 & 3/1) θα έχουν Xmas happenings 🎄🎅🏻 #xmasmood #xmas #xmas2015 #happymoments #joyfullmoments #relaxingmoments #xmashappenings #mylovablebabygirl
A photo posted by ✨ A s p a s i a ✨ (@mylovablephotos) on

Μετά το πέρας της παράστασης, όλα τα παιδάκια ζωγράφισαν πάνω στο πάλκο σε μία κόλλα Α4, τις εντυπώσεις τους από το Παιδικό Θεατρικό Έργο που μόλις είχαν παρακολουθήσει. Η Δάειρα ήταν τότε 4 χρονών.

Η Δάειρα ζωγραφίζει τις εντυπώσεις της από την παράσταση Βατραπουνζέλ. Τελευταία πάνω στη σκηνή, βάζει τις τελευταίες πινελιές! (Ζωγραφιά coming next) ✨✨✨ Τα περάσαμε φανταστικά με όλες τις Xmas δραστηριότητες που είχε ετοιμάσει η υπέροχη ομάδα της Θέατρο Ρετρό και στις οποίες είχαμε την τιμή κ τη χαρά να προσκληθούμε κ να συμμετάσχουμε ενεργά η @evisachinidou2 (Mama's'n'Papa's) και το My Lovable Baby ως μαμάδες bloggers και εμψυχώτριες των παιδιών 😀✨ #xmasmood #xmas #xmas2015 #happymoments #joyfullmoments #relaxingmoments #xmashappenings
A photo posted by ✨ A s p a s i a ✨ (@mylovablephotos) on

Πριν 4+ μήνες, το Σεπτέμβρη που μας πέρασε, όλες οι παιδικές ζωγραφιές (932 στο σύνολο) εκτέθηκαν στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου σε μία ιδιαίτερη υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής, από την οποία δεν μπορούσαμε να λείπουμε.


Πήγαμε λοιπόν, ανακαλύψαμε τη ζωγραφιά μας ανάμεσα σε συνολικά 932 παιδικά έργα που είχαν ζωγραφίσει ισάριθμα παιδάκια ηλικίας 2,5 έως 14 ετών τα οποία είχαν παρακολουθήσει την παράσταση 'ΒατΡαπουνζέλ' τη θεατρική περίοδο 2015-2016...


...περάσαμε ένα πολύ όμορφο Κυριακάτικο πρωινό ζωγραφίζοντας...


...και τρέχοντας στον κήπο :)


Και προς μεγάλη μας ΕΚΠΛΗΞΗ και ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ, πληροφορηθήκαμε ότι η ζωγραφιά μας ξεχώρισε μαζί με άλλες 79 για να βραβευτεί! Συγκεκριμένα, 6μελης επιτροπή επαίνου απαρτιζόμενη από 3 ζωγράφους, μια ιστορικό τέχνης, μια μουσειολόγο-αρχαιολόγο και μια ηθοποιό, πρότεινε να βραβευτούν 80 παιδικά έργα που ξεχώρισαν. Ανάμεσα σε αυτά και το δικό μας!

Η πρόσκληση για τη βράβευση ήταν για την Κυριακή που μας πέρασε, οπότε και πήγαμε για να παραλάβουμε το βραβείο και τον έπαινό μας από την κυρία Ιλιάδα Κόθρα, Founder - Editor in Chief του Living Postcards και Editor στο The Huffington Post. Ο ενθουσιασμός μας τεράστιος. Και πώς να μην ήταν δηλαδή...


Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στη Σχολή Κανάση που παραχώρησε το χώρο για αυτό το σκοπό. Ήταν μία βραδιά γεμάτη χειροκροτήματα, χαμόγελα, ενθουσιασμό και παιδική τέχνη.

Photo by Mamangelic Photography [Το πρώτο γκρουπ των παιδιών που βραβεύτηκαν, ηλικίας 2,5 έως 7 χρονών].
Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδάκια (και αυτά που βραβεύτηκαν και αυτά που οι ζωγραφιές τους δε διακρίθηκαν) για την αξιόλογη προσπάθειά τους. Έργα μονοχρωματικά, αλλά και με πολλά χρώματα, έργα αυθόρμητα, σκεπτόμενα, αφαιρετικά, συναισθηματικά, έργα με αναλυτικές λεπτομέρειες, μα πάνω απ΄ όλα έργα από παιδιά… για παιδιά!

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην Αγγελική Φράγκου για το αξιόλογο έργο που παράγει με την ομάδα της, τις πρωτοβουλίες, τις ιδέες και την επιτυχή υλοποίησή τους.


Το πρωί της ίδιας Κυριακής, πριν τις βραβεύσεις, δόθηκαν 3 θεατρικές παραστάσεις, τα έσοδα των οποίων διατέθηκαν στην Κιβωτό του Κόσμου. Επίσης, εκατοντάδες πρωτότυπα έργα των μικρών καλλιτεχνών δωρήθηκαν στον Ξενώνα ΕΛΠΙΔΑ, τις Φυλακές Θήβας, το Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού, την Αγκαλιά και σε πολλά ειδικά σχολεία εντός και εκτός Αττικής.

Στο τέλος πήραμε και τα δωράκια μας (μπλοκ ζωγραφικής και 12 ξυλομπογιές) και αποχωρήσαμε χαρούμενοι και γεμάτοι, αφού βγάλαμε και μία αναμνηστική φωτογραφία με την αγαπημένη φίλη και μαμά-blogger Σωτηρία του mylittleworld.gr, both #proudmoms :)


Τη φετινή θεατρική σεζόν, η παράσταση Βατραπουνζέλ ανέβηκε για 4 μήνες (Οκτώβριο - Ιανουάριο) στο Σπίτι των Παραμυθιών-Το Μουσείο Αλλιώς (στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γερμανικά) οπότε και ολοκλήρωσε άλλον έναν κύκλο. Εννοείται ότι την παρακολουθήσαμε και τρίτη φορά (!!!). Αυτή τη φορά με τη Μελίβοια όμως :) Από Φεβρουάριο και μέχρι τέλη Ιουλίου θα περιοδεύει εντός και εκτός Αττικής. Για τις παραστάσεις και τις δράσεις της Θέατρο Ρετρό, μπορείτε να ενημερώνεστε από το site της και τη σελίδα της στο FB.


[Photos από τη βράβευση by Mamangelic Photography].

12 σχόλια :

  1. Να τα χιλιάσει το μπλογκ, να μεγαλώνει και να αυξάνει σε ομορφιά και περιεχόμενο. Να ευχηθώ να έχει και συνεχίστριες τα κορίτσια; Who knows? Συγχαρητήρια Δαειρα, πάντα επιτυχίες να έχεις γλυκό κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητηρια στη μικρη Δαειρα! Μπραβο της και παλι μπραβο! Παρακολουθωντας το μπλογκ σου τα τελευταια σχεδον δυο χρονια μπορω να πω οτι δεν μου εκανε εκπληξη η βραβευση. Το κοριτσακι σου ειναι μικρο ταλεντο σε πολλα και αργα η γρηγορα θα ερχοταν και αυτο. Να ευχηθω εις ανωτερα και καλη προοδο να εχει!
    Να τα εκατοστήσει και το μπλογκ. Χρονια του πολλα και καλά :-) Δραττομαι της ευκαιριας να εκφρασω και ενα παραπονο. Τον τελευταιο καιρο δε γραφεις τοσο συχνα και μου εχουν λειψει τα κειμενα σου και ιδιως οι ατακες της μικρης σου που γελαω καθε φορα που τις διαβαζω. Ποτε θα μας χαρισεις εναν δεκαλογο; Θα περιμενουμε πολυ ακομα; Σου γραφω με αγαπη. Μη με παρεξηγησεις.
    Ελενη Παπαδημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη! Και για τα καλά σου λόγια και για τις ευχές!
      Εννοείται πώς το "παράπονό" σου μόνο ως παρεξήγηση δεν το εκλαμβάνω, αλλά αντίθετα ως φιλοφρόνηση :) Άλλωστε μου το εκφράζεις τόσο ευγενικά. Υπόσχομαι η επόμενη ανάρτηση να είναι δεκάλογος. Έχεις δίκιο, έχω πολύ καιρό να δημοσιεύσω δεκάλογο. Σχεδόν 2,5 μήνες. Θα επανορθώσω. Promise :)

      Διαγραφή
  3. Χαρούμενα μπλογκο-γενέθλια Ασπασία μου! Εύχομαι πολλά ακόμα χρόνια , γεμάτα έμπνευση και αξιαγάπητες στιγμές να τις μοιράζεσαι μαζί μας! Συγχαρητήρια στη γλυκειά Δάειρα, να τη χαίρεσαι, να την καμαρώνεις και σε πολλές πολλές ακόμα τέτοιες όμορφες στιγμές! Και τη Μελίβοια φυσικά! Τη Βατραπουνζέλ την έχουμε παρακολουθήσει κι εμείς την πρώτη χρονιά που ανέβηκε και πραγματικά είναι μια πολύ όμορφη παράσταση. Σε φιλώ γλυκά, καλή συνέχεια!
    (υ.γ. Εντωμεταξύ , το μπλογκ σου περνάει το δικό μου ένα χρόνο παρά 9 μέρες! χιχιχι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασπασία μου μπράβο στο καμάρι σου για την πολυ όμορφη ζωγραφιά που έκανε και μπράβο για την πλήρη και εμπεριστατωμένη ανάρτηση σου! Η Αγγελική Φράγκου και όλοι οι συντελεστές, για άλλη μια φορα, έκαναν εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστούμε πολυ! Ήταν πολυ όμορφη η βράβευση και την απολαύσαμε μικροί και μεγάλοι! Η χαρά μου που συναντηθήκαμε επίσης πολυ μεγάλη! Χίλια ευχαριστώ για την αναφορά σου! Να χαίρεσαι το μπλοκοσπιτο σου και να μας χαρίζεις πάντα όμορφες αναρτήσεις! Σε γλυκοφιλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ χάρηκα για την ξαφνική συνάντησή μας! Πολλά μπράβο και στο δικό σου κοριτσάκι, Σωτηρία μου!
      Η Αγγελική με την ομάδα της κάνουν πάντα φροντισμένες δουλειές. Βάζουν πολλή αγάπη σε αυτό που κάνουν και φαίνεται. Εις το επανιδείν λοιπόν. Σε φιλώ <3

      Διαγραφή
  5. Ευχαριστούμε θερμά για τα καλά σας λόγια και για την παρουσία σας! Πολλά μπράβο στην Δάειρα και χρόνια πολλά στο My Lovable Baby!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!
      Πολλά ευχαριστώ και πάλι για την τόσο θερμή φιλοξενία και το όμορφο απόγευμα της Κυριακής! :)

      Διαγραφή
  6. συγχαρητηρια στα παιδια και ιδιαίτερα στη Δάειρα-που την εχουμε αδυναμια <3 Μπραβο στο κορίτσια μας!! Πάντα να ξεχωρίζει και να βραβεύεται σε ότι προσπαθεί και αγαπάει να κάνει!! Χρόνια πολλά και στο blog σου Ασπασακι μου, που είναι πηγη εμπνευσης για ολους μας!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα μου με συγκινείς με τη ζεστασιά σου! Πολλά ευχαριστώ από καρδιάς <3

      Διαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts