1.12.16

Smart ideas: Το φετινό μας Advent Calendar


Εδώ και αρκετό καιρό συντηρώ ηλεκτρονικά μία λίστα με διάφορα παιδικά βιβλία τα οποία μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον και θέλω να αγοράσω για τη Δάειρα και τη Μελίβοια. Η λίστα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα βιβλία που ανακαλύπτω. Πρόκειται για επιλεγμένα βιβλία από διάφορους γνωστούς Εκδοτικούς Οίκους. Εάν τα αγόραζα όλα με τη μία, δε θα με έφταναν 700 € (και λίγα λέω), αφού πλέον η λίστα έχει αγγίξει τους 85 (!!!) τίτλους. Οπότε, είπα ότι θα τα παίρνουμε σταδιακά. Λίγα τη φορά με διάφορες αφορμές.

Όταν λοιπόν είδα το φετινό Αdvent Calendar που ετοίμασε η Ζωή (mamapetounia) για το κοριτσάκι της, μου άρεσε τρελά ως ιδέα! Σκέφτηκα, αφού έχω βάλει που έχω βάλει στο μάτι να αποκτήσουμε τα βιβλία, γιατί δεν αξιοποιώ 24 από αυτά ως δώρα για το φετινό μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης; Η ιδέα λοιπόν των δώρων του φετινού μας advent, ανήκει στη Ζωή :)

Χρόνο να φτιάξω ημερολόγιο δεν είχα όμως. Δε ξέρω πώς τα έχω καταφέρει, ειδικά φέτος, και έχω "μπουκώσει" το εβδομαδιαίο πρόγραμμα τόσο πολύ με δραστηριότητες (προγραμματισμένες και μη) που τρέχω και δε φτάνω. Εξωσχολικές δραστηριότητες τα παιδιά; Εξωεργασιακοσπιτικές δραστηριότητες η μαμά! Ο ελεύθερος χρόνος μου είναι εξαιρετικά περιορισμένος. Οπότε, παρόλο που η φαντασία μου οργίαζε με 2-3 εμπνευσμένες υλοποιήσεις του ημερολογίου που σκέφτηκα, τις εγκατέλειψα όλες (καθώς είπαμε, χρόνος δεν υπήρχε) και έψαχνα να βρω μία απλή και γρήγορη λύση. Όσο πιο απλή γινόταν.

Θυμήθηκα ότι είχα παρατημένη στην αποθήκη μία τεράστια κορνίζα (τόσο τεράστια όσο σχεδόν το ύψος της Μελίβοιας) που κάποτε της είχα δέσει σπάγκο γύρω-γύρω για να κρεμάω φωτογραφίες με μανταλάκια. Αφού λοιπόν κρέμασα για κάποια περίοδο φωτογραφίες και μετά τη βαρέθηκα, την κατέβασα στην αποθήκη με την ελπίδα να την αξιοποιήσω κάπου-κάπως-κάποτε. Και ήρθε η ώρα!

Πήρα λοιπόν την κορνίζα όπως ήταν, εκτύπωσα και έκοψα 24 αριθμούς και έδωσα στα κορίτσια μου να τους κολλήσουν πάνω σε ισάριθμα λευκά φακελάκια. Πριν κρεμαστούν, παίξαμε λίγο με τη Δάειρα, εξασκώντας τα μαθηματικά μας. Τα τοποθετήσαμε με αύξουσα σειρά, μετά με φθίνουσα σειρά, μετά κάναμε προσθέσεις και αφαιρέσεις και όταν πια βαρεθήκαμε να παίζουμε μαθηματικά, τα κρεμάσαμε. Τα κορίτσια δηλαδή. Χωρίς να ξέρουν τις εκπλήξεις που αυτά κρύβουν. Που δεν είναι τίποτα άλλο από ισάριθμα καρτελάκια με τους τίτλους 24 αγαπημένων βιβλίων από διάφορους αγαπημένους Εκδοτικούς Οίκους που επέλεξε η μαμά.


Αυτό λοιπόν είναι το φετινό μας ημερολογίο αντίστροφης μέτρησης. 24 αγαπημένα βιβλία, τα οποία θα αναζητούμε μέσα στο σπίτι. Θα τα κρύβω και θα τους δίνω κάποιο γρίφο -τύπου κρυμμένος θησαυρός- για να τα ανακαλύπτουν μόνες τους. Έτσι, θα διαβάζουμε ένα κάθε ημέρα, κάτω και δίπλα από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, το στολισμό του οποίο φέτος επιμελήθηκε μόνη της η Δάειρα με τη βοήθεια ενός σκαμπό :)

Αρχίζουμε λοιπόν και επίσημα την αντίστροφη μέτρηση με τα 24 βιβλία μας, αρχίζοντας από αύριο, 1η Δεκεμβρίου, ακριβώς 24 μέρες πριν τα Χριστούγεννα και τους οποίους θα σας δείχνω στο Instagram και στο FB. Αρκεί να ακολουθείτε το My Lovable Baby :)

♥ FB:


♥ INSTAGRAM: http://instagram.com/mylovablephotos

It's beginning to smell and sound a lot like Christmas! ♥

P.S. Το προπέρσινο ημερολόγιο που φτιάξαμε, μπορείτε να το βρείτε εδώ. Το δε περσινό, το είχε επιμεληθεί η νονά μας Αθηνά, και δεν υπάρχει σχετική ανάρτηση στο blog παρά μόνο στα social media.

8 σχόλια :

  1. Υπέροχη ιδέα αλλά και υλοποίηση! Οι μικρές θα κερδίσουν πολλα απο αυτό και σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστο!Θα ειναι ένας μαγευτικός μήνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Ασπασία μου και καλό μήνα! Υπέροχο και το φετινό σας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης και η ιδέα των βιβλίων είναι σούπερ! Ήθελα κι εγώ να την ακολουθήσω αλλά δεν προνόησα όπως εσύ να αγοράσω τα βιβλία λίγα λίγα κι έτσι επειδή το budget που χρειαζόμουν ξέφευγε πολύ, την εγκατέλειψα...του χρόνου όμως θα προετοιμαστώ! φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τη λάτρεψα αυτή την ιδέα και μάλλον θα είναι το θέμα του ημερολογίου μας για του χρόνου . Ανυπομονώ να δω τις επιλογές των βιβλίων σας. Να το χαρείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασπασία μου πολύ χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η ιδέα μου και που την έκανες δικιά σου με τόσο όμορφο και δημιουργικό τρόπο!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ για την αναφορά! Εύχομαι να το ευχαριστηθούν οι μικρές σου κούκλες το ημερολόγιο!!
    Και του χρόνου με υγειά και χαρά!
    Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία ιδέα αυτή με τα βιβλία! Θα σε παρακολουθώ για να δω τα βιβλία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετική ιδέα!Το έκανα για το περσινό μας ημερολόγιο επιλέγοντας χριστουγεννιάτικα βιβλία.Ομολογώ ότι την ιδέα την είχα "κλέψει" από το αγαπημένο vivlioskouliko.Καλή ανάγνωση!
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αγαπαμε τα βιβλια και το ημερολογιο σας ειναι σουπερ!!! Ανυπομονω να δω τις επιλογες σου Ασπασακι μου!!Επισης θα ηθελα να δω και το δεντρο -διακοσμητικο καλλιτεχνημα-αριστουργημα της Δαειρας!!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάρα πολύ ωραία ιδέα για ημερολόγιο!
    Είμαι σίγουρη ότι τα κορίτσια θα ενθουσιαστούν!
    Και ανυπομονώ να δω τι βιβλία επέλεξες, θα μας δώσεις ωραίες ιδέες πιστεύω!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts