24.11.16

Happy moments: Α day in paradise (Al Hammam Baths Athens)


Το hammam (Turkish baths) είναι η ανατολίτικη έκδοση του ατμόλουτρου και θεωρείται η υγρή έκδοση της sauna. Ενώ η θερμότητα στη sauna είναι ξηρή και υψηλή, το hammam έχει χαμηλότερη θερμοκρασία και περισσότερη υγρασία (φτάνει μέχρι 99%). Και ενώ έχει (πε)τύχει να δοκιμάσω την εμπειρία της sauna αρκετές φορές στη ζωή μου στα πλαίσια συμπλήρωσης κάποιας θεραπείας μασάζ που συχνά-πυκνά κάνω δώρο στον εαυτό μου (γιατί #και_η_μαμα_εχει_ψυχη), hammam δεν έτυχε να δοκιμάσω ποτέ. Μέχρι πριν δύο μήνες που μου δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτώ το Al Hammam Baths μαζί με μια ομάδα fellow bloggers, μεταξύ των οποίων και η φίλη μου Μαριάννα (365 days of bliss)η οποία και με ξεσήκωσε, και να βιώσω μία απίθανη εμπειρία. Τόσο απίθανη, που δύσκολα περιγράφεται με λόγια και εικόνες.

Πρόκειται για έναν υπέροχο χώρο όμορφης αισθητικής με Μαροκινό στυλ, κρυμμένο στα στενά της Πλάκας που άρχισε σχετικά πρόσφατα να λειτουργεί στην Αθήνα, ενώ λειτουργεί ήδη στα Χανιά από το 2009.  Έντονα χρώματα και μοτίβα, μαξιλάρες με πολύπλοκες υφάνσεις και σχέδια, φανάρια σκαλιστά, κεριά, αντικείμενα, έπιπλα και εξωτικά αρώματα που σε ταξιδεύουν. Όλα φερμένα από Μαρόκο, αφού αυτό ήταν και το όνειρο του ιδιοκτήτη. Να αναβιώσει τη Μαροκινή αισθητική στην καρδιά της Αθήνας. Και το πέτυχε.

Και αφού έχεις πάρει μία πρώτη δόση χαλάρωσης με την πρώτη εντύπωση που αποκομίζεις ανεβαίνοντας τα λίγα σκαλιά της κεντρικής εισόδου, συμπληρώνεις το ιατρικό σου ιστορικό σε μία φόρμα και στη συνέχεια μία φιλόξενη και πρόθυμη να σε κατατοπίσει κοπέλα σε οδηγεί στα αποδυτήρια όπου μπορείς να ξεντυθείς, να αφήσεις τα προσωπικά σου αντικείμενα σε ένα ντουλαπάκι που κλειδώνει, να κάνεις ντεμακιγιάζ στο boudoir που υπάρχει εκεί, να κάνεις ένα ζεστό ντουζάκι και στη συνέχεια είτε φορώντας το μπικίνι σου (my choice) είτε τυλιγμένη με την πεστεμάλ (ειδική πετσέτα) που σου δίνουν και φορώντας εσώρουχα μίας χρήσεως, περνάς τη ξύλινη πόρτα του χαμάμ και αφήνεσαι σε μια μοναδική ιεροτελεστία ομορφιάς, χαλάρωσης, βαθιάς αποτοξίνωσης και καθαρισμού/απολέπισης. Βασιλικές περιποιήσεις βγαλμένες από τις 1000 και μια νύχτες. Κάτι τέτοιο θα βίωνε και η Σεχραζάντ φαντάζομαι. Και εξηγώ...



Ξεκινάς με 30' αναζωογοννητικό ατμόλουτρο στο μαρμάρινο δωμάτιο, το οποίο είναι γεμάτο ατμούς, τόσους ατμούς που θολώνουν την ατμόσφαιρα και σχεδόν δε βλέπεις μπροστά σου (σημ. όλες οι φωτογραφίες στο χώρο του χαμάμ είναι βγαλμένες όταν έκλεισαν οι ατμοί, οπότε δεν μπορώ να σας μεταφέρω την πραγματική εικόνα με τους ατμούς). Η ζέστη διεγείρει τη ροή του αίματος σου και καθαρίζει το δέρμα σου, ανοίγοντας τους πόρους σε βάθος και απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα κάνοντας την επιδερμίδα απαλότερη, πιο λεία και υγιή. Οι μύες χαλαρώνουν, το σώμα αποτοξινώνεται και αναζωογονείται ταυτόχρονα.  Πρόκειται για έναν απόλυτα φυσικό και ξεκούραστο τρόπο καθαρισμού του σώματος μέσω έντονης εφίδρωσης και απαλλαγής από την καθημερινή ένταση, το άγχος και την ψυχική κόπωση. Σωματικός διαλογισμός ένα πράμα. Reboot.
Και επειδή πριν πάω, διάβασα και έμαθα, η τακτική χρήση του hammam αυξάνει το μεταβολισμό, επιδρά θετικά στο ανοσοποιητικό, διεγείρει την απελευθέρωση των φυσικών παυσιπόνων του σώματος, βελτιώνει τη διάθεση και την ποιότητα του ύπνου.



Και όσο κάθεσαι μέσα στους ατμούς επωφελούμενη από όλα αυτά τα ευεργετικά οφέλη, που και που ρίχνεις πάνω σου δροσερό νεράκι από τις βρύσες που υπάρχουν τριγύρω, με αυτά τα ειδικά χάλκινα σκεύη-που-δε-ξέρω-πώς-τα-λένε, αλλά μοιάζουν με κιούπια, για να δροσιστείς. Γιατί η θερμοκρασία είναι υψηλή και σκας. Αλλά το απολαμβάνεις! Και αν έχεις και καλή παρέα, ακόμη καλύτερα. Ευκαιρία για catch-up. Στα ψιθυριστά όμως, αφού δε θέλεις να διαταράξεις την ηρεμία που επικρατεί. Και μετά από ένα μισάωρο σε αναλαμβάνει η προσωπική σου μασέζ. Απλώνεις την παστεμάλ σου πάνω στη ζεστή μαρμάρινη επιφάνεια, ξαπλώνεις ανάσκελα και αφήνεσαι στις περιποιήσεις της. Χρησιμοποιώντας κετσέ (ειδικό γάντι απολέπισης) σου κάνει απολέπιση σε όλο το κορμί και ανακουφιστικό μασάζ με αφρό από φυσικό σαπούνι μαύρης μαροκινής ελιάς και ολοκληρώνει με λούσιμο των μαλλιών και μασάζ της κεφαλής και του αυχένα. Π.χ. πάρε μία μικρή γεύση από τη δική μου εμπειρία.

Photo by @marian_bliss || A hammam ritual experience for mommy. All I wanted right now!!! The perfect gift after a tough day at work! 🙏 You start your hammam ritual in a heated, low-mist room on the warm marble stone with a rejuvenating 30' steam bath and water along your body before a deep exfoliating body scrub with kese atop heated Venetian marble tables, and you finish with hair wash and 15 min authentic black Moroccan olive oil soap bubble massage by your personal professional, and experienced masseuse. Your skin is left feeling soft and supple, your mind is relaxed, all built-up stress is relieved. A unique experience!!! 🙏 And after this hammam body (and soul) ceremony, you enjoy tea and loukoumi at the terrace with an old city view 😍 Special thanks to Al Hammam (@al_hammam_plaka_athens) for this perfect gift, and to my lovely friend @marian_bliss for the company, the photo shooting and not only... 🙏 || Al Hammam is an authentic Hammam with all natural, organic, and traditional treatments, where beauty, well-being, body care, and relaxation of the mind are experienced in harmony. A sophisticated place with respect to the tradition of oriental baths and with high quality aesthetics influenced by the Moroccan culture. It is located in Tripodon 16 str., Plaka, ATHENS 🙏 #perfectday #aboutyesterday #timeformommy #relaxingmoments #hammam #bath #alhammam #relaxingmood #revitalizingsupreme #happymoments #bliss #feelingblissful with @marian_bliss 🙌🙏😊
A photo posted by ✨ A s p a s i a ✨ (@mylovablephotos) on

Και όλα αυτά υπό τον ήχο απαλής μουσικής που σε γαληνεύει. Και κάπου εκεί μπορεί να αποκοιμηθείς κιόλας από την υπέρτατη χαλάρωση μέχρι που θα αρχίσει να σου ρίχνει δροσερό και στη συνέχεια κρύο νερό και θα ξυπνήσεις σιγά-σιγά μυαλό και πνεύμα :)

Και όταν ολοκληρώσεις, μπορείς να συνεχίσεις την περιποίηση σε άλλα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια με διάφορες θεραπείες προσώπου ή/και σώματος.

Οι επιλογές είναι πολλές και περιλαμβάνουν από χαλαρωτικό μασάζ κεφαλής, προσώπου και σώματος (βλ. Hammam Basic TreatmentsEssential Massage - Dry RoomDeluxe Facial TreatmentsBody Treatments) μέχρι αποτρίχωση, μανικιούρ, πεντικιούρ (Spa Express 15" - 30" Services) ακόμη και ειδικά πακέτα για ιδιαίτερες περιπτώσεις ;) (βλ.  Couples Al Hammam Packages)


Αυτή η πρώτη μου εμπειρία χαμάμ ήταν μια πραγματικά μοναδική εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη και θα φροντίσω να επαναλάβω σύντομα, δοκιμάζοντας κάτι διαφορετικό την επόμενη φορά. Τώρα δοκίμασα τη θεραπεία Al Hammam η οποία διαρκεί 60' και περιλαμβάνει 30' χαμάμ, 15' απολέπιση σώματος και 15' bubble massage σώματος, κεφαλής και αυχένα και λούσιμο με λάδι μαροκινής ελιάς. Για την επόμενη φορά έβαλα στο μάτι το Sultana Hammam και λέω να μου το κάνω δώρο :)


Και αφού έχεις λιώσει από την υπέρτατη χαλάρωση, συνεχίζεις στη βεράντα με τσάι και παραδοσιακά λουκούμια ατενίζοντας τις στέγες της Πλάκας κάτω από την Ακρόπολη και στο βάθος το Λυκαβηττό. Άλλος άνθρωπος πια! Πιο ανάλαφρος και αναζωογοννημένος λες και κοιμόσουν 15 ώρες σερί. 

Φεύγω άλλος άνθρωπος!!! || Περισσότερα στα δυο προηγούμενα insta μου και ακόμη περισσότερα στην ανάρτηση που θα ακολουθήσει 😊 Stay tuned on the blog! Surprise gift coming #soon 😉 || Special thanks to Al Hammam (@al_hammam_plaka_athens) for this great gift/experience 🙏 Και το βράδυ συνεχίζεται με καλό φαγάκι, κόκκινο κρασάκι και χαλαρή κουβεντούλα. Γιατί, τι να πρωτοπείς μέσα στους ατμούς και μάλιστα ψυθιριστά;;; #aboutyesterday #girlsnightout #perfectday #timeformommy #happymoments #relaxingmoments #revitalizingsupreme #hammam #bath #alhammam #blissfulmoments with @marian_bliss 🙏😊 Thank you my friend! 😘
A photo posted by ✨ A s p a s i a ✨ (@mylovablephotos) on

Αξίζει να κάνετε αυτό το δώρο στον εαυτό σας ή σε κάποιον αγαπημένο σας με την ευκαιρία των γιορτών και όχι μόνο. Μπορείτε να επιλέξετε κάποια υπηρεσία ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες. Να σας ενημερώσω ότι μέχρι τέλος του χρόνου μπορείτε να αξιοποιήσετε την έκπτωση 10% σε όλες τις θεραπείες που περιέχονται στον κατάλογο, μία έκπτωση που προσφέρει το Al Hammam στους αναγνώστες του My Lovable Baby με αφορμή τα εγκαίνια της λειτουργίας του νέου χώρου της Αθήνας. Απλά χρησιμοποιείτε κατά την τηλεφωνική κράτησή σας ή κατά την προσέλευσή σας το κουπόνι: MYRELAXINGHOUR2016.

Τέλος, να σας ενημερώσω ότι στη ρεσεψιόν του χώρου μπορείτε να προμηθευτείτε διάφορα προϊόντα όπως παραδοσιακά πεστεμάλ, πετσέτες και μπουρνούζια,  μεγάλη ποικιλία από σαπούνια, προϊόντα προσωπικής περιποίησης, αρωματικά κεριά, έλαια και κετσέδες.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Al Hammam Baths
Τριπόδων 16 και Ραγκαβά 10
Πλάκα, Αθήνα
211 01 29 099
e-mail: info@alhammam.gr
website: http://alhammam.gr/
Online κρατήσεις: Booking A Treatment

Μη ξεχάσετε να αναφέρετε (είτε στο τηλέφωνο είτε όταν πάτε εκεί) το κουπόνι MYRELAXINGHOUR2016 το οποίο θα σας εξασφαλίσει έκπτωση 10% στις υπηρεσίες/θεραπείες που θα επιλέξετε.
(Ισχύει για όλους τους αναγνώστες του blog για το Al Hammam της Πλάκας και μέχρι 31/12/2016).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το χαμάμ θα πρέπει να αποφεύγεται από άτομα με καρδιακές παθήσεις, κλειστοφοβία, παχυσαρκία, ψυχολογικά προβλήματα, από εγκύους και άτομα με επιληψία. Γενικά πριν πάτε, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Εάν θέλετε να έχετε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα, μπορείτε να δείτε πατώντας ΕΔΩ, την παρουσίαση της Μαριάννας με το εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό της.

Καλή χαλάρωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts