7.11.16

Lovable books: Ζωγραφική και 1001 Δραστηριότητες για Έξυπνα Παιδιά {GIVEAWAY}


Όπως έγραψα και στην ανάρτηση του προηγούμενου Giveaway, πριν από λίγες μέρες ήρθε σπίτι μας ένα πακετάκι από τις Εκδόσεις Διόπτρα, με περιεχόμενο 4 τίτλους βιβλίων τα οποία κάλυπταν από δημιουργική απασχόληση (Χίλιες και Μία Δραστηριότητες για Έξυπνα Παιδιά) και εκπαίδευση (Μαθαίνω να Ζωγραφίζω), μέχρι ψυχαγωγία (Winnie η μάγισσα, Μια μέρα στο Σχολείο). Τα βιβλία μας άρεσαν πολύ και σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οίκο, σας τα χαρίζουμε :) Mετά λοιπόν από το προηγούμενο διπλό Giveaway που έτρεξε λίγες μέρες πριν, σειρά έχουν τα επόμενα 2 βιβλία που σας υποσχέθηκα. Δύο βιβλία πολύτιμα εγχειρίδια για γονείς και παιδαγωγούς.

Δύο τυχεροί αναγνώστες λοιπόν, θα κερδίσουν από ένα βιβλίο ο καθένας. Τα βιβλία που θα κληρωθούν σε αυτό το διπλό Giveaway, είναι τα παρακάτω 2:

Βιβλίο #1: ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ
Χώρα προέλευσης: Ηνωμένο Βασίλειο
Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη
Ηλικίες: 3-12 ετών
Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά, Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα
Σελίδες: 96


Όπως είχα γράψει και σε ένα παλαιότερο άρθρο μου με αφορμή μία ζωγραφιά/μουτζούρα της τότε 17,5 μηνών Δάειρας, η παιδική ζωγραφική δεν υπακούει σε καμιά σχολή ή κίνηση, καθώς υπαγορεύεται από τον εξωτερικό κόσμο κάθε παιδιού. Σε ένα ενδιαφέρον ιατρικό δελτίο της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών είχα διαβάσει ότι το παιδικό ιχνογράφημα, με την πρωτοτυπία και τον αυθορμητισμό του, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη μοντέρνα τέχνη, γιατί τα παιδιά χρησιμοποιούν πρότυπα που καθορίζονται μόνο από ψυχογενετικούς παράγοντες. Το παιδί ζωγραφίζοντας καλλιεργεί την αισθητική του, δημιουργεί ωφέλιμα στον ελεύθερο χρόνο του, εκφράζεται,απελευθερώνεται, μας μιλάει με τη δική του ζωντανή και συμβολική γλώσσα.


Το να δώσουμε στα παιδιά κάποιες βασικές κατευθύνσεις όμως, δε θα σταθεί εμπόδιο στην αχαλίνωτη φαντασία τους. Για αυτό και αυτό το βιβλίο το βρήκα πολύ χρήσιμο, καθώς περιέχει περισσότερα από 60 διαφορετικά και συναρπαστικά σχέδια για το πώς ζωγραφίζουμε εύκολα διάφορα πρόσωπα ή πράγματα με έναν τρόπο που μου φάνηκε πολύ βοηθητικός. Εκτός από αυτό όμως, μέσα από το βιβλίο γνωρίζουμε όλες τις τεχνικές κολάζ, σκίασης, μίξεις χρωμάτων και όλα εκείνα τα κόλπα για να έχουμε θεαματικά αποτελέσματα.

* Εάν δεν είστε ένας/μία από τους τυχερούς/τυχερές και σας ενδιαφέρει, το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.


Βιβλίο #2: ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΑ ΠΑΙΔΙΑ
Χώρα προέλευσης: ΗΠΑ
Μεταφραστής: Ιωάννα Παπαγεωργίου
Ηλικίες: Βιβλίο για γονείς
Θεματολογία: Δραστηριότητες για παιδιά
Σελίδες: 240


Ο καλύτερος τρόπος να διαπαιδαγωγήσουμε το παιδί μας με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, είναι το παιχνίδι. Στις σελίδες αυτού του βιβλίου, θα βρείτε πολλές διασκεδαστικές και πρωτότυπες ιδέες για παιχνίδι και μάθηση, κατάλληλες για παιδιά από 0 έως 5 ετών, βασισμένες στην πολύχρονη εμπειρία των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης Gymboree.


Στα Gymboree γραφτήκαμε πρώτη φορά όταν η Δάειρα ήταν ήδη 24 μηνών και παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα Music, που ενίσχυσε την αγάπη της για τη μουσική μέσα από το τραγούδι, το χορό, το διαδραστικό παιχνίδι και τα μουσικά όργανα. Τότε λοιπόν η προσέγγισή τους μου είχε αρέσει πολύ γιατί είχαν (και έχουν) μία μεθοδολογία που βοηθάει την ανάπτυξη των γνωστικών, κοινωνικών και σωματικών δεξιοτήτων του παιδιού μέσα από το παιχνίδι. Όταν λοιπόν ξεφύλισσα αυτό το βιβλίο, ανακάλυψα χίλιους και έναν τρόπους για να απασχολήσει κανείς δημιουργικά και ευχάριστα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε ενότητες ανάλογα με το ηλικιακό επίπεδο κάθε παιδιού και στην αρχή κάθε ενότητας παρουσιάζονται τα βασικά αναπτυξιακά ορόσημα και οι δεξιότητες που επιτυγχάνονται σε κάθε ηλικία. Οι προτεινόμενες δραστηριότητες δεν απαιτούν ιδιαίτερη προετοιμασία και μπορείτε να τις κάνετε στο σπίτι, στην ύπαιθρο, κατά τη διάρκεια μιας βόλτας ή, απλώς, σε έναν κλειστό χώρο.

* Εάν δεν είστε ένας/μία από τους τυχερούς/τυχερές και σας ενδιαφέρει, το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ:

[1] Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας στη φόρμα που ακολουθεί μέχρι και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου τα μεσάνυχτα ΚΑΙ

[2] Κάνετε likes στις σελίδες του My Lovable Baby και των Εκδόσεων Διόπτρα στο FB, πατώντας τα κουμπάκια που ακολουθούν:




[3] Κάνετε Share (είτε Public Share είτε στους Friends μόνο) το παρακάτω banner του διαγωνισμού που θα το βρείτε ΕΔΩ: http://bit.ly/2frr5cN




ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ:

- Οι 2 τυχεροί θα προκύψουν με κλήρωση μεταξύ των έγκυρων συμμετοχών που έχουν δηλωθεί στην online φόρμα. Μία συμμετοχή νοείται έγκυρη, εφόσον έχουν συμπληρωθεί όλα τα πεδία της φόρμας και τηρούνται οι όροι συμμετοχής.

- Τα ονόματα των τυχερών θα ανακοινωθούν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου μέσα σε αυτή εδώ την ανάρτηση και οι ίδιοι θα ειδοποιηθούν προσωπικά μέσω e-mail που θα τους αποσταλεί. Οι τυχεροί οφείλουν να απαντήσουν εντός 10 ημερών στο e-mail, ειδάλλως η κλήρωση θα επαναληφθεί.

- Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνον οι κάτοικοι Ελλάδας.

- Εάν ο τυχερός δεν είναι κάτοικος Αθηνών, θα παραλάβει το βιβλίο που κέρδισε με courier με έξοδα αποστολής που βαρύνουν τις Εκδόσεις Διόπτρα.

- Εάν ο τυχερός είναι κάτοικος Αθηνών, θα παραλάβει ο ίδιος το βιβλίο που κέρδισε από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Διόπτρα, Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5, Τηλ. 2103300774
[Σε κάθε περίπτωση ο τυχερός θα ενημερωθεί για τον τρόπο παραλαβής του δώρου του].

Καλή επιτυχία!

Updated on 15/11/2016:
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ GIVEAWAY
Συνολικά 205 συμμετοχές εκ των οποίων 170 έγκυρες.

Συγκεκριμένα:
- 41 έγκυρες συμμετοχές για το βιβλίο ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ
- 129 έγκυρες συμμετοχές για το βιβλίο 1001 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

Το βιβλίο ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ, κερδίζει η συμμετοχή #26 (ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ)





Το βιβλίο 1001 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΑ ΠΑΙΔΙΑ, κερδίζει η συμμετοχή #14 (ΒΕΡΓΟΥ ΑΡΤΕΜΗΣΙΑ)



Οι νικητές θα ειδοποιηθείτε και μέσω e-mail. Εάν δεν είστε κάτοικος Αθηνών, θα παραλάβετε το βιβλίο που κερδίσατε με courier με έξοδα αποστολής που βαρύνουν τις Εκδόσεις Διόπτρα. Εάν είστε κάτοικος Αθηνών, θα παραλάβετε οι ίδιες το βιβλίο που κερδίσατε από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Διόπτρα, Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5, Τηλ. 2103300774.
Σε κάθε περίπτωση, θα ενημερώσω τον καθένα σας ξεχωριστά για τον τρόπο παραλαβής του δώρου σας.

3 σχόλια :

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts