6.10.16

Emotions/thoughts: I'm back




I'm back! Επιτέλους. Έχω να γράψω εδώ μέσα 3+ μήνες. Η καλοκαιρινή περίοδος μαζί με την περίοδο της φθινοπωρινής προσαρμογής που ακολουθεί τις διακοπές, με κάνουν κάθε χρόνο τέτοια περίοδο να απέχω για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φέτος, σε αυτή την συνηθισμένη για τα δεδομένα μου αποχή, ήρθε να προστεθεί και ένα δυσάρεστο συμβάν υποκλοπής/πλαστοπροσωπίας, με άγνωστο μέχρι στιγμής θύτη και κίνητρα. Μία ενέργεια που είχε στόχο την οικογένειά μου, με θύμωσε, με πείσμωσε, με έφτασε μέχρι το 13ο όροφο της ΓΑΔΑ και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με ανάγκασε να κλείσω ξαφνικά το blog τις τελευταίες 7 μέρες χωρίς καν να ενημερώσω εσάς τους αναγνώστες μου, μέχρι να διευθετήσω το θέμα και να λάβω κάποια μέτρα ασφαλείας που έκρινα απαραίτητα. Το θέμα δεν έχει διευθετηθεί πλήρως, ωστόσο έχουν δρομολογηθεί κάποιες ενέργειες και για ευνόητους λόγους δε θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο. Σημασία έχει ότι επέστρεψα επιτέλους. Και αυτή τη φορά σοφότερη. Να είστε σίγουροι λοιπόν ότι εάν και όποτε αποφασίσω να διακόψω το blogging οριστικά, θα σας ενημερώσω. Δε θα εξαφανιστώ έτσι απλά. Το προσωρινό κλείσιμο του My Lovable Baby ήταν μία ξαφνική απροειδοποίητη ενέργεια που όφειλα να κάνω τη δεδομένη χρονική στιγμή για τους λόγους που προανέφερα και λυπάμαι πολύ για αυτό.

Κατά το διάστημα της τελευταίας εβδομάδας έλαβα προσωπικά μηνύματα στο FB και κάποια e-mails στα οποία με ρωτάτε, άλλοι με έκπληξη και άλλοι με απορία, γιατί έκλεισα το blog ή γιατί δεν μπορείτε να μπείτε στο blog. Απάντησα σε όλους σας προσωπικά, αλλά θα ήθελα να γράψω και εδώ -για όλους τους υπόλοιπους που τυγχάνει να με διαβάζετε αυτή τη στιγμή- ότι η συνειδητοποίηση ότι αυτό το blog έχει ένα αναγνωστικό κοινό που μπορεί να μην γνωρίζω προσωπικά στο σύνολό του, αλλά υπάρχετε εκεί, με διαβάζετε και αλληλεπιδράτε μαζί μου άλλοτε κατ' ιδίαν με προσωπικά μηνύματα ή e-mails και άλλοτε δημοσίως με σχόλια, μου δίνει μεγάλη χαρά, αλλά και ευθύνη ταυτόχρονα να είμαι συνεπής απέναντί σας. Μπορεί όλο αυτό να ξεκίνησε τελείως αυθόρμητα μία μέρα από το πουθενά, χωρίς κάποιο πλάνο/στόχο κλπ, αλλά με τα χρόνια βρήκε την ταυτότητά του, άνθισε και εξελίχτηκε και έχει ένα σταθερό πυρήνα αναγνωστών που χαίρομαι να σας κρατάω συντροφιά και να μου κρατάτε και εσείς με την παρουσία σας, αισθητή ή μη. Χαίρομαι όταν επικοινωνείτε μαζί μου με οποιονδήποτε τρόπο. Χαίρομαι που από τα γραφόμενά σας καταλαβαίνω ότι μέσα από αυτές τις ηλεκτρονικές σελίδες έχετε γνωρίσει την Ασπασία. Όπως ακριβώς είμαι. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Χαίρομαι για τα καλά σας λόγια. Χαίρομαι για τα λόγια σας. Απλά. Χαίρομαι που με διαβάζετε και ας μη μου έχετε γράψει ποτέ. Χαίρομαι που σε όλο αυτό δεν είμαι μόνη, αλλά έχω συνοδοιπόρους. Όλοι εσείς που αισθάνεστε ότι αυτό το blog κάτι σας προσφέρει. Είτε αυτό είναι χαλάρωση, είτε ψυχαγωγία, είτε τροφή για σκέψη, είτε προβληματισμό, είτε έμπνευση, είτε θετική σκέψη. Μόνο ευγνωμοσύνη νιώθω.

Και μιας και σήμερα δεν είμαι προετοιμασμένη ακόμη για κανονική ανάρτηση, απλά ήθελα να δώσω το παρόν, θα ήθελα με την ευκαιρία της σημερινής μου "επανεμφάνισης" να μοιραστώ μαζί σας ένα απόσπασμα από ένα πολύ αγαπημένο μου βιβλίο. Το βιβλίο το έχω διαβάσει στο παρελθόν, αλλά έπεσα τυχαία πάλι πάνω του προχθές, όταν επέλεξε το παρακάτω απόσπασμα η δασκάλα μου της yoga για να κλείσει το μάθημα με τον καθιερωμένο διαλογισμό που κάνουμε στα πλαίσια της χαλάρωσης που ακολουθεί την πρακτική. Και σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σας. Λόγια που αγαπώ και πιστεύω.

"Κι ένας νέος είπε,
Μίλησέ μας για τη Φιλία.

Κι εκείνος αποκρίθηκε λέγοντας:

Ο φίλος σας είναι η εκπλήρωση των αναγκών σας.

Είναι το χωράφι σας που εσείς σπέρνετε με αγάπη και θερίζετε μ' ευγνωμοσύνη.

Και είναι το τραπέζι σας και το παραγώνι σας.

Γιατί πηγαίνετε στο φίλο με την πείνα σας και τον αναζητάτε για τη γαλήνη σας.

Γιατί ή αγάπη που γυρεύει κάτι άλλο εκτός από την αποκάλυψη του δικού της μυστηρίου δεν είναι αγάπη παρά ένα δίχτυ που ρίχνεται στη θάλασσα και μόνο το ανώφελο θα πιάσει.

Όταν ο φίλος σας εκφράζει τις σκέψεις του, δε φοβάστε το όχι στη δική σας σκέψη, ούτε αποσιωπάτε το ναι.

Και όταν εκείνος είναι σιωπηλός, η καρδιά σας δεν παύει για ν' ακούσει την καρδιά του.

Γιατί στη φιλία, όλες οι σκέψεις, όλες οι επιθυμίες, όλες οι προσδοκίες γεννιούνται και μοιράζονται χωρίς λέξεις, με χαρά που είναι άφωνη.

Όταν χωρίζεσαι από το φίλο σου, δε λυπάσαι.

Γιατί αυτό που αγαπάς πιο πολύ σ' αυτόν μπορεί να είναι πιο φανερό στην απουσία του, όπως ο ορειβάτης βλέπει πιο καθαρά το βουνό από την πεδιάδα.

Και μη βάζετε κανένα σκοπό στη φιλία εκτός από το βάθεμα του πνεύματος.

Και δίνετε το καλύτερο εαυτό σας στο φίλο σας.

Αφού θα γνωρίσει την άμπωτη του κύματος σας, δώστε του να γνωρίσει και την παλίρροιά του.

Είναι ο φίλος σας κάτι που θα 'πρέπει να γυρεύετε όταν έχετε ώρες που θέλετε να σκοτώσετε;

Καλύτερα να γυρεύετε το φίλο σας πάντα όταν έχετε ώρες να ζήσετε.

Γιατί έργο του φίλου είναι να εκπληρώσει τις ανάγκες σας, αλλά όχι να γεμίσει το κενό σας.

Και μέσα στη γλύκα της φιλίας κάνετε να υπάρχει γέλιο, και μοίρασμα χαράς.

Γιατί στις δροσοστάλες των μικρών πραγμάτων ή καρδιά βρίσκει την καινούργια αυγή της και ξανανιώνει."

Το απόσπασμα είναι από το βιβλίο 'Ο Προφήτης/Ο Κήπος του Προφήτη' του Χ.Γκιμπράν. Ένα κεφάλαιο/ποίημα/ύμνος στη φιλία. Την αληθινή φιλία. Αυτή που βασίζεται στην αγάπη, την ειλικρίνεια, το σεβασμό, την κατανόηση, την αφοσίωση, την εμπιστοσύνη και την ανιδιοτέλεια. Χαρακτηριστικά που εντοπίζονται αμοιβαία σε κάθε ουσιαστική φιλική σχέση και θέτουν τις γερές βάσεις για να αντέξει η φιλία στο χρόνο. Το αφιερώνω λοιπόν στους λίγους αληθινούς φίλους που υπάρχουν στη ζωή μου και την κάνουν ακόμη πιο όμορφη.

Καλό φθινόπωρο! Θα επανέλθω σύντομα με προγραμματισμένη ανάρτηση και κάποια δωράκια/έκπληξη :)


Image via



20 σχόλια :

  1. Καλό φθινόπωρο Ασπασία μου και welcome back!! Ελπίζω να επανέλθεις πλήρως!! Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ Ασπασία,και να θυμάσαι ότι τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς και εσύ είσαι.Μην αφήσεις να σε επηρεάσει όλο αυτό,συνέχισε δυναμικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς την, σε περιμέναμε...καλό φθινόπωρο γλυκό κορίτσι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς την, σε περιμέναμε...καλό φθινόπωρο γλυκό κορίτσι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελευταία είχα αρχίσει να αμφιβάλλω πολύ για την ασφάλεια που παρέχει ο blogger. η συμβουλή μου είναι μία. Wordpress και πάλι wordpress.
    Δυστυχώς υπάρχουν πολύ κακοπροαίρετοι άνθρωποι. Περιμένω τις αναρτήσεις σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ασπασία, το είδα κι εγώ κλειστό το blog και σκέφτηκα ότι το άλλαζες απλά και ήταν κλειστό μέχρι να το ολοκληρώσεις. Σε κατανοώ και πολύ καλά έκανες που το έφτασες μέχρι εκεί. Χαίρομαι όταν υπάρχει κόσμος που αντιδρά στα στραβά. Όταν είχα κλείσει το blog που είχα, μέσα σε ελάχιστες μέρες πήρε άλλος το url και ανέβαζε υλικό ακατάλληλο για μικρές ηλικίες. Ένιωσα απαίσια όταν το είδα. Παρόλο που δεν ήταν τότε δικό μου το blog, παρόλο που θεωρητικά δεν είχα δικαίωμα να διαμαρτυρηθώ αφού μόνη μου το έκλεισα και άρα απελευθέρωσα το url. Δε μου είχε πάει το μυαλό τότε σε κάτι τέτοιο, ώστε να μην το κλείσω. Θεώρησα πως αφού δε σκόπευα να ξαναγρράψω δεν είχε νόημα να κρατήσω και το blog. Στέλνοντας μήνυμα σε πολλούς για να το γνωρίζουν, μιας και είχαν links μου σε σχόλια ή κείμενα, έμαθα ότι συμβαίνει πολύ συχνά αυτό το πράγμα. Εμένα η βοήθεια ήρθε απροσδόκητα από το tumblr, όπου έγραψα τι συνέβη. Μπορεί να ξανασυμβεί φυσικά και τώρα πια δε θα μου κάνει καθόλου εντύπωση. Έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που είχα το blog, οπότε δεν είναι το ίδιο με τότε. Τότε, όμως, με είχε ξαφνιάσει πολύ και προσπαθούσα να σκεφτώ έναν λόγο για τον οποίο κάποιος θα το έκανε αυτό. Δε βρήκα κανέναν, οπότε κατέληξα πως υπάρχουν και κάποια ανεξήγητα φαινόμενα στο internet. Εύχομαι και στη δική σου περίπτωση ό,τι συνέβη να έγινε χωρίς κάποιο κίνητρο. Γιατί αν σκεφτώ πως έγινε με κίνητρο κάποιου που ήθελε να σε βλάψει, με αρρωσταίνει η σκέψη. Είναι τρομαχτικά όλα αυτά αν σκεφτείς ότι μπορεί να γίνονται στοχευμένα και όχι ότι κάποιοι βρεθήκαμε να είμαστε τα τυχαία θύματα. Είναι κρίμα πάντως γιατί κάτι τέτοια πράγματα σκοτώνουν όποιον αυθορμητισμό μας έχει απομείνει στην καθημερινότητά μας. Αν όλα είναι να τα σκεφτόμαστε 5 φορές πριν τα ποστάρουμε, τότε δεν έχει νόημα. Όμως μοιραία έτσι θα αρχίσουμε όλοι να σκεφτόμαστε αν τέτοια φαινόμενα πολλαπλασιαστούν. Εύχομαι να μη σε επηρεάσει το γεγονός και να μην ξανασυμβεί. Το γεγονός ότι το προχώρησες πιστεύω ότι θα βοηθήσει στο να μην ξαναγίνει, ενώ παράλληλα έβαλες το δικό σου λιθαράκι στο να προστατευτούν κι άλλοι από παρόμοιες ενέργειες. Φιλιά, Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αισθητη η απουσια σου Ασπασακι!! Και ευτυχως τελος καλο.. ολα καλα!!! πολλα πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό φθινόπωρο Ασπασία μου...σε περιμέναμε πως και πως!!!Εύχομαι ολά να πάνε κατέυχήν!!!Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει!!!Προχώρα δυναμικά!!!Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ασπασία μου. Είχα διαβάσει για αυτο που εγινε. Δυστυχως μας αναγκαζουν σε καταστασεις και κινησεις που δεν θελουμε με ην ασυδοσία που επικρατει συο internet. Ευχομαι απο καρδιας να βρεις την ακρη του νηματος και να μην ξαναχρειαστει να αναγκαστεις να κλεισεις το blog. Μας αρέσει να σε διαβάζουμε και να εμπνεόμαστε από εσένα. Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ασπασία μου. Είχα διαβάσει για αυτο που εγινε. Δυστυχως μας αναγκαζουν σε καταστασεις και κινησεις που δεν θελουμε με ην ασυδοσία που επικρατει συο internet. Ευχομαι απο καρδιας να βρεις την ακρη του νηματος και να μην ξαναχρειαστει να αναγκαστεις να κλεισεις το blog. Μας αρέσει να σε διαβάζουμε και να εμπνεόμαστε από εσένα. Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι τραγικό αυτό που σου συνέβη Ασπασία και πιστεύω το χειρίστικες πολύ καλά. Δεν μου έχει συμβεί το ίδιο, μου είχαν απλά κλέψει φωτογραφίες (ευτυχώς τοπίων) απο το λογαριασμό μου στο instagram και τις πόσταραν ως δικές τους. Δεν έβγαλα άκρη με το instagram και απλά τον έκανα ιδιωτικό τον λογαριασμό μου. Ανέφερα τον τύπο αυτό και του έκλεισαν το λογαριασμό και μετά από λίγο καιρό διαπίστωσα ότι "ξεφύτρωσε" με καινούριο! Αυτό και μόνο με εξόργισε.
    Φαντάζομαι να κλέβουν προςωπικές, οικογενειακές. Είναι σαν βιασμός!!! Όλη αυτή η διαδυκτιακή εξέλιξη έχει φέρει τα καλά αλλα και τα κακα της. Να μπορούν κάποιοι να κάνουν τέτοια "εγκλήματα" και να τη βγάζουν ανώνυμα και καθαρά το θεωρώ απαράδεκτο!!!!
    Όσον αφορά στο απόσμασμα για τη φιλία, το βρήκα πολύ τρυφερό και. Οι πραγματικά καλοί φίλοι είναι ευλογία:)
    Αυτά τα 4 χρόνια που γνωριζόμαστε, μπορεί να μην είμαστε κολλητές, όμως σε θεωρώ φίλη μου. Έτσι απλά και χωρίς πολλά λόγια. Οι καλοί φίλοι μπορεί να μην μιλούν στο τηλέφωνο καθημερινά ή να μην βλέπονται συχνά, όμως όταν χρειαστεί είναι εκεί ο ένας για τον άλλον:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλό φθινόπωρο Ασπασία και καλή σχολική χρονιά στα κοριτσάκια σου. Λυπάμαι για ότι σου συνέβη και εύχομαι να βρεθεί λύση. Καλή συνέχεια στο blog και αγνόησε τους κακοπροαίρετους, άλλωστε αυτό πιστεύω πως είναι πάντα η μεγαλύτερη τιμωρία τους.
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είχα δει στο φέις αυτό που συνέβη και πραγματικά δεν το χωρούσε το μυαλό μου...ακόμα δεν το χωράει κι εύχομαι να βρεθεί άκρη σύντομα!
    Χαίρομαι που είσαι εδώ!
    Καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλώς ήρθες πίσω και εύχομαι όλα αυτά να τα αφήσεις πίσω σου, ήταν πραγματικά πολύ τρομακτικό όλο αυτό που έγινε. Να έχετε μια υπέροχη σχολική χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαίρομαι που σας ξαναβρίσκω :) Σας ευχαριστώ για τα σχόλια. Καλό φθινόπωρο και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. επιτέλους πάλι εδώ..μπορεί να είναι η πρώτη φορά που σχολιάζω, να ξέρεις όμως ότι μου κρατάς συντροφιά στο ταξίδι της μητρότητας και σε διαβάζω ανελλιπώς τον τελευταίο χρόνο. στεναχωρήθηκα πολύ για το ξαφνικό κλείσιμο τώρα όμως καταλαβαίνω και χαίρομαι που επέστρεψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έλα ρε Ασπασια κι έχουμε και τις χριστουγεννιάτικες κάρτες να ανταλλαξουμε !!!������Ολγα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts