24.10.16 Δεν υπάρχουν σχόλια

Η παιδική βιβλιοθήκη μας άρχισε να γεμίζει από όταν η μαμά (εγώ είμαι αυτή) ήταν έγκυος στη Δάειρα. Το πρώτο παραμύθι το διάβασα στη Δάειρα όντας έμβρυο 6 μηνών (δε θέλω σχόλια) και από τότε μέχρι σήμερα έχουμε διαβάσει πάρα πολλούς τίτλους. Δε ξέρω εάν είναι τυχαίο γεγονός ή εάν σε αυτή μας την όμορφη συνήθεια οφείλεται η αγάπη που έχει η Δάειρα για τα βιβλία. Και επειδή τα μικρότερα μιμούνται τα μεγαλύτερα, η Μελίβοια αγαπάει επίσης τα βιβλία και κάθε βράδυ δεν κοιμάται εάν δε διαβάσουμε 2-3 που αυτή επιλέγει από τη βιβλιοθήκη μας.
17.10.16 6 σχόλια

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτιάξεις τη διάθεση σε ένα παιδί προσχολικής ηλικίας και σίγουρα οι τρόποι που προσωπικά επιλέγω ως μαμά 2 παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας (2,5 και 5 ετών αντίστοιχα) δεν είναι πανάκεια για όλες τις περιπτώσεις, καθώς κάθε παιδί είναι μοναδικό και έχει το δικό του “κουμπί”. Όμως, πέρα από την ιδιαιτερότητα κάθε παιδιού, θεωρώ ότι υπάρχουν κάποιοι βασικοί κώδικες επικοινωνίας τους οποίους εφαρμόζω και βλέπω ότι έχουν αποτέλεσμα. Για αυτό και τους προτείνω.
12.10.16 2 σχόλια

[Η ηλικία της Δάειρας κατά τις παρακάτω στιχομυθίες ήταν μεταξύ 5 χρονών έως 5 χρονών και 1 μηνός]
#1
Πρώτη μέρα στο σχολείο. Συζητώντας μαζί της για την 1η μέρα στο σχολείο (νήπια) και αφού τη ρώτησα σχετικά με τη νέα της δασκάλα, πώς τα πέρασε, τι έκαναν σήμερα κλπ κλπ, τη ρωτάω για τους συμμαθητές της...
10.10.16 9 σχόλια

6.10.16 20 σχόλια
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις
(
Atom
)
Your most lovable posts
