1.7.16

Smart ideas: Τα φετινά 4+1 δώρα για τις δασκάλες μας


Σήμερα είναι η τελευταία μέρα στο σχολείο και για τα κορίτσια ξεκινούν από αύριο επίσημα οι καλοκαιρινές διακοπές. Παρόλο που ο παιδικός σταθμός μας κλείνει τέλος Ιουλίου, τα κορίτσια δεν κρατιούνται να πάνε στον παππού και τη γιαγιά για να χορτάσουν μπάνια στη θάλασσα και παιχνίδι στον κήπο. Η Δάειρα έχει εδώ και αρκετές μέρες που μετράει αντίστροφα. Η Μελίβοια δεν ξέρει καν να μετράει :) Ολοκληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας όσον αφορά στην καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου, στην επίδειξη πιάνου, μπαλέτου, zumba και θεατρικού παιχνιδιού (για τη Δάειρα μόνο, αφού η Μελίβοια είναι μικρή ακόμη για δραστηριότητες), οπότε ποιος μας τις πιάνει τώρα!!!

Αφού σήμερα λοιπόν είναι και η τελευταία μέρα στο σχολείο, τα κορίτσια χάρισαν τα δώρα στις δασκάλες τους τα οποία δώρα η προκομμένη η μαμά τους (αυτή είμαι εγώ) αμέλησε να τα φροντίσει νωρίτερα και έτρεχε και δεν έφτανε κυριολεκτικά στο παρά πέντε (μόλις χθες, προπαραμονές των διακοπών, βγήκα στα μαγαζιά χωρίς να έχω σκεφτεί τι θέλω να τους χαρίσουμε φέτος και έχοντας μόνο 1 ώρα στη διάθεσή μου μεταξύ δουλειάς και παιδικού σταθμού που έπρεπε να πάω να τις πάρω).


Τριγυρνώντας στα μαγαζιά και χωρίς να ξέρω τι θέλω να αγοράσω, έπεσα πάνω σε κάτι υπερμεγέθεις πορσελάνινες κούπες των 500 ml πολλαπλών χρήσεων, τις οποίες λάτρεψα από την πρώτη στιγμή. Είναι τέλειες για διπλό καφέ, τσάι και ζεστή σοκολάτα, αλλά και για φρουτοσαλάτα, παγωτό, σούπα, γάλα ή γιαούρτι με ή χωρίς musli κλπ. Δηλαδή, ό,τι και αν πίνουν, ό,τι και αν τρώνε, οι δασκάλες μας θα μας σκέφτονται :)

Το θέμα τους άκρως καλοκαιρινό, τα χρώματα πανέμορφα, οπότε αγόρασα 4. Για τις 2 βασικές δασκάλες της Δάειρας και τις 2 βασικές δασκάλες της Μελίβοιας (σημ. είναι 2 δασκάλες σε κάθε τάξη. Η κύρια και η επικουρική).


Σκέφτηκα σε κάθε κούπα να βάλω από μία φωτογραφία της Δάειρας και τη Μελίβοιας (ανάλογα με τη δασκάλα στην οποία απευθυνόταν το δώρο) για να τις έχουν οι δασκάλες σαν αναμνηστικό. Γιατί καλή η μνήμη, αλλά με το πέρασμα του χρόνου φθίνει. Όμως φωτογραφίες δεν είχα εκτυπωμένες, οπότε (να 'ναι καλά η σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας με τα smart phones μας) μπήκα από το κινητό μου στην ανάρτηση του πάρτι της Μελίβοιας στη Χώρα των Θαυμάτων όπου η αγαπημένη μου Μαριάννα τους είχε βγάλει εκπληκτικές φωτογραφίες με τις φουστίτσες τους τις tutu, τις κατέβασα στο κινητό μου και πήγα σε ένα αυτόματο μηχάνημα εκτύπωσης Kodak και εκτύπωσα 4. Μία για κάθε κούπα.


Εννοείται ότι έγραψα 2-3 λογάκια πίσω από κάθε φωτό, όπως επίσης έφτιαξα και από μία χειροποίητη συνοδευτική κάρτα ήλιο (ως συνήθως δηλαδή) με καλοκαιρινές ευχές και ευχαριστίες προς κάθε δασκάλα, τα αμπαλάρισα και έτοιμα τα δωράκια μας :)


Ήθελα όμως να χαρίσουμε κάτι και στην 5η δασκάλα, της φύλαξης/απογευματινής απασχόλησης. Οπότε, στο ίδιο concept, επέλεξα μία κανονική κούπα του καφέ/τσαγιού με το ίδιο καλοκαιρινό μοτίβο.


Εδώ χρειαζόμουν όμως μία κοινή τους φωτογραφία. Αφού δεν είχα το laptop μου κοντά με τις χιλιάδες φωτογραφίες τους και αφού στο πάρτι της Μελίβοιας δεν είχαν βγάλει κοινή φωτογραφία για να κατεβάσω και να εκτυπώσω, σκέφτηκα το Instagram το οποίο με ξελάσπωσε.

A photo posted by ✨Aspasia✨ (@mylovablephotos) on


Και εκτύπωσα από εκεί :)


Αυτά είναι τα φετινά δωράκια μας. Ομολογώ καθόλου πρωτότυπα, όμως τελείως χρήσιμα και πρακτικά και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταευχαριστηθούν οι δασκάλες μας και θα μας σκέφτονται κάθε φορά που θα τα χρησιμοποιούν :) Άλλωστε, το πιο σημαντικό δεν είναι το δώρο που χαρίζεις σε κάποιον, αλλά ο λόγος που το χαρίζεις. Όπως και τις 3 προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος ήθελα να κάνουμε δώρο στις δασκάλες τους ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για ό,τι έχουν προσφέρει στα κορίτσια κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Άλλωστε -το έχω ξαναγράψει πολλάκις- αναγνωρίζω τη δουλειά του δασκάλου ως πολύ σημαντική στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα ενός παιδιού. Εκτός αυτού, η ιδέα του 'προσφέρω', και μάλιστα σε ανθρώπους που εκτιμώ και σέβομαι, με "γεμίζει". Και προσπαθώ αυτό να το "περνάω" και στα παιδιά μου. Να προσφέρουν, να μάθουν να αναγνωρίζουν και να εκτιμούν.
Αν θέλετε να πάρετε και άλλες ιδέες, δείτε στα παρακάτω posts:



5 σχόλια :

  1. Saved by the...technology δηλαδή, την τελευταία στιγμή!Αυτό που έχει σημασία είναι ούτως ή άλλως η κίνηση και αυτό το ευχαριστώ που δεν πρέπει να ξεχνάμε να λέμε. Πάντως εγώ τις βρίσκω υπέροχες τις κούπες Ασπασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μεγαλες κουπες ειναι πολυ πρακτικες. Και θα ηθελα προσωπικα να ειχα φωτογραφια ολων μου τβν μαθητων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως λες και εσύ, η χειρονομία μετράει και όχι το δώρο. Αν και δε σου κρύβω ότι τις κούπες που διάλεξες τις βρίσκω πολύ όμορφο δώρο και χρηστικό και είμαι σίγουρη ότι θα άρεσαν πολύ στις δασκάλες σας σε συνδυασμό με τις όμορφες φατσούλες που τις συνόδευαν. Μα τι φάτσες! Καλό καλοκαίρι Ασπασία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ γουστόζικες οι κούπες! Αναρωτιέμαι αν όλοι οι γονείς-παιδιά κάνουν δώρα στις δασκάλες/ νηπιαγωγούς τους.. είναι ωραίο πάντως, φαντάζομαι, για τη δασκάλα να λαμβάνει δώρα από τους μαθητές της (και να απολαμβάνει την αναγνώριση του έργου της όλη τη χρονιά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απλή και όμορφη η ιδέα σου! Τι όμορφα που είναι τα κοριτσάκια σου!! Κουκλάκια!
    xo,
    ohmydarlingdeer.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts