5.5.16

Happy moments: Χρώμα και φως - Το δικό μας Πάσχα


Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη! Επιστρέψαμε και εμείς στη βάση μας μετά από μίνι ξέγνοιαστες διακοπές, τις οποίες ευχαριστηθήκαμε πολύ, αλλά ομολογουμένως θα ήταν πολύ καλύτερες αν ο καιρός δε μας τα έκανε μαντάρα Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα (που τις περάσαμε καίγοντας και σκαλίζοντας ξύλα στο barbecue του κήπου με την καταιγίδα να δίνει και να παίρνει στα δύο μέτρα απόσταση - είχε τη χάρη του και αυτό δε λέω) και αν δεν ταλαιπωρούμασταν στο ταξίδι πέρα-δώθε με τόσο μποτιλιάρισμα στις εθνικές οδούς από την κίνηση. Τα δε κορίτσια, το ευχαριστήθηκαν περισσότερο, αφού κάθισαν 10 ολόκληρες μέρες (πήγαμε Σάββατο του Λαζάρου, τις αφήσαμε στον παππού και τη γιαγιά και επιστρέψαμε ξανά τη Μεγάλη Παρασκευή για να κάνουμε Πάσχα όλοι μαζί).

Το φετινό μας Πάσχα ξεκίνησε (όπως και πέρυσι, αλλά και πρόπερσι) με το πασχαλινό εργαστήρι στην αυλή του σχολείου των κοριτσιών. Ένα αγαπημένο event που φροντίζουμε να μη χάνουμε, καθώς περνάμε πάρα πολύ όμορφα μικροί και μεγάλοι. Συμμετέχουμε σε διάφορες δραστηριότητες, αναβιώνουμε πασχαλινά έθιμα και εκφραζόμαστε δημιουργικά.



Π.χ. φέτος ζυμώσαμε και ψήσαμε στο φούρνο του σχολείου λαμπριάτικες κουτσούνες τις οποίες μετά φάγαμε. Μοσχομύριζαν γλυκάνισο και γαρύφαλλο. Ζυμώσαμε λαζαράκια τα οποία κρατήσαμε ως διακοσμητικά. Βάψαμε κόκκινα αυγά, φτιάξαμε πασχαλινά καλαθάκια για τα αυγουλάκια μας, χρωματίσαμε γυάλινα βάζα τα οποία μετατρέψαμε σε πασχαλινά φαναράκια (το δικό μας δε, το καμαρώναμε τόσο που στο τέλος έγινε σκόνη και θρύψαλλα στο διάδρομο της πολυκατοικίας όταν επιστρέψαμε για να φορτώσουμε τις βαλίτσες για το ταξίδι), γράψαμε ευχές στο δέντρο των ευχών, φτιάξαμε κουνελοαυτιά τα οποία και φορέσαμε μικροί μεγάλοι και φωτογραφηθήκαμε (όσοι με ακολουθείτε στο instagram θα είδατε τον μπαμπά μας), φτιάξαμε ανοιξιάτικα στεφάνια, διακοσμήσαμε λαμπάδες, καμαρώσαμε τις κεραμικές δημιουργίες από το μάθημα κεραμικής/εκαστικών των παιδιών μας και φεύγοντας πήραμε μια χάρτινη τσάντα γεμάτη πασχαλινές δημιουργίες από το σχολείο.

Το πιο όμορφο από όλα όμως ήταν ότι είδαμε μπροστά στα μάτια μας το θαύμα της ζωής! Ένα παπάκι να βγαίνει από το αυγό, τα οποία αυγά είχαν τοποθετήσει τα παιδιά στην κλωσσομηχανή μαζί με τον δάσκαλο περιβαλλοντικής αγωγής, περίπου έναν μήνα πριν, μαζί με αυγά κότας. Το αγαπώ το σχολείο τους! Το αγαπώ για όλες τις ευκαιρίες βιωματικής μάθησης που τους προσφέρει απλόχερα.



Αφού χορτάσαμε πασχαλινό εργαστήρι, ανηφορίσαμε για την ηπειρώτικη εξοχή, για το σπίτι του παππού και της γιαγιάς. Όλα τα Πάσχα των 18 πρώτων χρόνων της ζωής μου τα περνούσαμε στο πατρικό του μπαμπά μου στην Κέρκυρα. Έκτοτε, το δικό μου πατρικό ή κάποιος άσχετος προορισμός είναι οι συνήθεις πασχαλινοί προορισμοί μου, με το πατρικό του Θοδωρή να διεκδικεί και να κερδίζει τις μισές πασχαλινές διακοπές του έγγαμου βίου μου. Δίκαιη "μοιρασιά", δεν μπορώ να πω :)



Η άνοιξη σε όλο το μεγαλείο της. Χρώμα παντού. Φως παντού. Ολάνθιστος ο κήπος του παππού και της γιαγιάς, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Τα τριαντάφυλλα είχαν την τιμητική τους. Ανάμεσά τους και μία ρίζα που βρήκε η μαμά μου ανθισμένη, χρόνια μετά, στα ερείπια του πατρικού της στο χωριό (είχα γράψει πριν 3 χρόνια για αυτό το μέρος), την οποία και μεταφύτευσε στον κήπο της. Και αυτή θέριεψε και έγινε θάμνος ολόκληρος. Μια τριανταφυλλιά που είχε η γιαγιά μου στο χωριό πριν 60+ χρόνια και τώρα ξαναγεννήθηκε για να μυρίζουν τα μυρωδάτα άνθη της, τα δισέγγονά της. Μυρίζει τόσο όμορφα αυτή η τριανταφυλλιά. Φέρει πάνω της τον αέρα του βουνού και τις παιδικές μου αναμνήσεις όταν έβλεπα τη γιαγιά μου να την κλαδεύει, να την σκαλίζει και να την ποτίζει. Μιλάμε για 35 χρόνια πριν. Και το θυμάμαι σαν να ήταν χθες.











Άλλα δέντρα ανθισμένα, άλλα δέντρα γεμάτα καρπούς. Έκοβες το κουμ κουάτ από το δέντρο και το έτρωγες ωμό και άπλυτο...



...ή γευόσουν την φρέσκια μαρμελάδα της γιαγιάς.


Λεμόνια, μούσμουλα (ή μέσκουλα ή μέσπιλα ή δέσπολα ή νέσπουλα ή νόσπολα - πες μου πώς τα λες να σου που από που κρατάει η σκούφια σου), πορτοκάλια, νεράτζια. Τόσα μα τόσα πολλά, που θαρρείς ότι θα σπάσουν τα κλαδιά των δέντρων από το βάρος.



Ως και μανιτάρια ανακάλυψα, στις σκιές των δέντρων του κήπου.


Μου αρέσει η άνοιξη στο πατρικό μου. Η άνοιξη και το καλοκαίρι. Γιατί όλη μέρα είμαι έξω. Έξω στον κήπο, έξω στη θάλασσα, έξω βολτάροντας στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης, έξω απολαμβάνοντας τον καφέ μου με θέα τα αραγμένα ιστιοπλοϊκά, έξω τρώγοντας φρέσκο χταποδάκι ή σουπιές στις ψαροταβέρνες, έξω πίνοντας κόκκινο κρασί σε κάποιο "κρυμμένο" στα στενά cozy μπαράκι, έξω για κάποια ημερήσια εξόρμηση στην ηπειρώτικη εξοχή. Το σπίτι, μας "βλέπει" μόνο για ύπνο. Βέβαια το πασχαλινό φετινό 'έξω', περιορίστηκε στον κήπο, λίγη θάλασσα και την εκκλησία, αφού οι μέρες ήταν λίγες, το κλίμα των ημερών "επέβαλλε" κατάνυξη, ο καιρός τη Δευτέρα ήταν ακατάλληλος για σουλατσάρισμα και την Τρίτη είχαμε ταξίδι.


Τα δε κορίτσια, δεν ήθελαν να φύγουν. Και πώς να θέλουν με τόση ελευθερία, με τόσες βόλτες, με τόσο παιχνίδι! Δεν υπάρχει πρόγραμμα στις διακοπές #myrules. Τρώνε ό,τι θέλουν, όσο θέλουν και αν θέλουν, κοιμούνται όποτε θέλουν, ντύνονται όπως θέλουν. Γενικά τις αφήνω ελεύθερες. Δεν ξέρω αν κάνω καλά, απλά έτσι κάνω. Το πρόγραμμα και τα όρια είναι για όλον τον υπόλοιπο χρόνο άλλωστε. Οι διακοπές είναι να ξεφεύγεις από τα καθιερωμένα. Πηγαίναμε πολλές φορές την ημέρα να χαϊδέψουμε το αλογάκι, πήραμε την τσάπα, ψάξαμε τα 70 κρυμμένα πασχαλινά αυγουλάκια που έκρυψε η μαμά στα λουλούδια και τα δέντρα του κήπου, ταϊσαμε τις κοτούλες, κάναμε ποδήλατο.








Η ημέρα του Πάσχα ξεκίνησε με φραπεδάκι και τσουρέκι της γιαγιάς δίπλα στο barbecue της αυλής μέχρι να πέσουν τα κάρβουνα για τη σούβλα, και γενικά όλη μέρα τη βγάλαμε στο barbecue και τον κήπο τρώγοντας, παίζοντας και πίνοντας κρύο και ζεστό καφέ, με τη φωτιά να μη σταματάει να καίει.




Πρόσθεσα και λίγες χρωματικές τσαχπινιές με κορδέλλες, φαναράκια και πασχαλινές χειροτεχνίες των κοριτσιών από το σχολείο, έτσι για να δώσω μία ξεχωριστή νότα στην ημέρα. Ένα από τα motto μου είναι #FindAReasonToCelebrate και το Πάσχα είναι μια χαρά λόγος :)









Και κάποια στιγμή οι διακοπές τελείωσαν και επιστρέψαμε πίσω. Γεμάτοι εικόνες και χαρούμενες ανέμελες στιγμές με ανθρώπους αγαπημένους. Στιγμές που κυλούν νωχελικά αργά, όλα γίνονται σε slow motion, προλαβαίνεις να τα χαρείς. Μου φαίνεται η ζωή κυλάει πολύ αργά εκεί στην εξοχή. Ή μήπως είναι οι διακοπές που πολλαπλασιάζουν τη διάρκεια του χρόνου; Παρά τη μουντάδα του καιρού τις περισσότερες μέρες, αυτό που μου έμεινε από αυτό το Πάσχα ήταν χρώμα και φως! Αγάπη και φως. Μια πολύ γλυκιά αίσθηση. Εύχομαι και το δικό σας Πάσχα να ήταν εξίσου όμορφο και χαλαρωτικό.


Αγάπη και φως, my lovable friends! Μη σταματάτε να φτιάχνετε όμορφες, φωτεινές, αγαπησιάρικες, χαρούμενες, χρωματιστές στιγμές για εσάς και τους αγαπημένους σας. Τι μένει στο τέλος; Οι αναμνήσεις μένουν. Οι στιγμές. Οι όμορφες στιγμές που παγώνουν στο χρόνο. Με το νου, με την καρδιά, με τη φωτογραφική σας μηχανή. Ζήστε, χαρείτε και φωτογραφήστε.

Σας φιλώ!









38 σχόλια :

  1. Τί υπέροχες εικόνες. Πάσχα ελληνικό με τα όλα του! Πάντα έτσι όμορφα, χρωματιστά και γλυκά να περνάτε. Πολύ μου αρέσει που το μεράκι της διακόσμησης δεν σε εγκαταλείπει ποτέ. Εμείς το Πάσχα δεν προλάβαμε να στολίσουμε τίποτε. Ήταν σαν μελίσσι το σπίτι των παππούδων :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Μαριάννα μου! Χρόνια πολλά και από εδώ!
      Το μεράκι της διακόσμησης και να πάει να με εγκαταλείψει, όταν υπάρχει λόγος σοβαρός, ξυπνάει μέσα μου. Και το Πάσχα είναι πολύ σοβαρός λόγος. Όταν μάλιστα ήμασταν σύσσωμη όλη η οικογένεια (γονείς, αδέρφια, τέκνα) στο πατρικό, ισχύει το motto μου #FindAReasonToCelebrate :)

      Διαγραφή
  2. Xρόνια Πολλά!! Τι όμορφες εικόνες! Πρέπει να περάσατε υπέροχα! <3
    xo,
    ohmydarlingdeer.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά, Σοφία! Ναι, ήταν ένα πολύ όμορφο 5νθήμερο. Χαλαρωτικό και αναζωογοννητικό :)

      Διαγραφή
  3. Χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη Ασπασια μου!!( έγραψα και πριν αλλα δεν ξερω γιατι δεν εμφανίστηκε το σχόλιο κάτι πήγε στραβά!) υπέροχες οι εικόνες σου και αποτυπώνουν τη μαγεία της κάθε στιγμής! Ειμαστε τυχεροί εμεις που εχουμε χωριά και ανθρώπους εκει να μας περιμένουν να παμε!! Συμφωνώ μαζι σου ξαι μενα μου αρεσει να βρίσκω λόγους βα γιορτάζουμε !Ετσι δημιουργούμε αξέχαστες στιγμές στα κυαλουδακθα των παιδιών μας και όμορφες αναμνήσει που ζεσταίνουν τις καρδιές μας! Σου στέλνω την αγαπη μου Κσι τις ευχές μου για υγεια σε ολη την οικογένεια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Εύη μου! Χρόνια πολλά και από εδώ!
      Ανταποδίδω τις όμορφες ευχές σου! Και του χρόνου να είμαστε καλά.
      Σου στέλνω την αγάπη και τα φιλιά μου! <3

      Btw, το πατρικό μου δεν βρίσκεται σε κατεξοχήν χωριό, αλλά με το χάος της πρωτεύουσας, σαν χωριό το βλέπω :) Είναι σε έναν παραθαλάσσιο οικισμό στο 1,5 km από την πόλη της Πρέβεζας, μονοκατοικία/μεζονέτα με μεγάλο κήπο και ακόμη πιο μεγάλο περιβόλι με μηλιές, αχλαδιές, πορτοκαλιές, νερατζιές, μανταρινιές, κερασιές, δαμασκηνιές, συκιές, ροδιές, μουσμουλιές, με κοτούλες και γαλοπούλες και χήνες, οπότε ειδικά για τα πιτσιρίκια αλλά και για εμάς, είναι σωστός παράδεισος. Γιατί συνδυάζει ηρεμία/ησυχία της εξοχής, την πόλη πολύ κοντά αν θέλεις βαβούρα, τη θάλασσα ακόμη πιο κοντά. Είναι το "χωριό" μας :)

      Διαγραφή
  4. Εξαιρετικό κειμενο, μοναδικες φωτογραφίες!!! Του χρονου καλέστε με pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!! Χριστος Ανεστη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γιώτα! Χρόνια πολλά!!! Σε ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!! Χαχα :)

      Διαγραφή
  5. Χρονια πολλα Ασπασια! Ειμαι σιγουρη οτι οπου και να εισαι καταφερνεις να περνας καλα γιατι πολυ απλα το κανεις να συμβει. Βρησκεις το λογο να περνας καλα οπως πολυ σωστα λες. Το Πασχα σας φαινεται υπεροχοτατο και οι λιγες εικονες που μας μετεφερες τοσο μα τοσο χρωματιστες!! Και του χρονου λοιπον!!!!!!!!!! Σε φιλω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Χρυσαυγή μου! Και του χρόνου με υγεία! Χρόνια πολλά! <3

      Διαγραφή
  6. Αληθώς Ανέστη! Χρόνια πολλά Ασπασία! Να χαίρεσαι την οικογένεια σου! Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους... χαίρομαι που περάσατε όμορφα, ξέγνοιαστα κι οικογενειακά! Να είστε καλά και του χρόνου...φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα υπέροχα.Γεμάτα φως και χρώμα. Ζήλεψα το πατρικό, αυτή την υπέροχη αίσθηση που μόνο εκεί νιώθεις και που τόσο ωραία μας μετέφερες μέσα από λέξεις κι εικόνες! Μπράβο Ασπασία μου πάντα χαρές.Πάντα να είναι το πατρικό σας γεμάτο...Χρόνια Πολλά γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά αγαπημένη μου! Χρώμα, αγάπη και φως για όλους! Σε φιλώ <3

      Διαγραφή
  8. Χρόνια πολλά Ασπασία μου!! Και του χρόνου να περάσετε ακόμα πιο όμορφα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι χρώματα! Καλά, τρελάθηκα και με το παπάκι! Είναι ωραία τα πατρικά σπίτια όταν γεμίζουν με κόσμο :-) Και του χρόνου να ξαναπεράσετε όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχε πολύ χρώμα αυτό το Πάσχα! Τα χρώματα της άνοιξης αρκούσαν βέβαια, αλλά έβαλα και εγώ το χεράκι μου για extra χρωματάκι, χε χε :)
      Και εσείς, του χρόνου να περάσετε πάλι όμορφα!

      Διαγραφή
  10. Ωραίο σχολείο, Ασπασία! Μπράβο τους! Kαι η υπόλοιπη ανάρτηση μου άρεσε πολύ, αλλά το κομμάτι με το σχολείο με άφησε με ένα μεγάλο χαμόγελο. Πολύ σημαντικό τα καλά σχολεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρα πολύ σημαντικό, Ελίνα. Αυτό σκεφτόμουν τις προάλλες. Έχουν μάθει τόσα μα τόσα πολλά σε αυτό το σχολείο, που νιώθω ευγνώμων που το βρήκαμε :)
      Χρόνια πολλά! :)

      Διαγραφή
  11. Χριστός Ανέστη.Υπέροχες εικόνες! Καλά κάνεις και δεν βάζεις κανόνες στις γιορτές. Μια δόση ελευθερίας σε ένα τόσο όμορφο περιβάλλον ειναι απαραιτητη στα παιδια. Πάντα να περνάτε τόσο όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Μαρία μου! Καλό αυτό με την ελευθερία και το εφαρμόζω ακριβώς για αυτόν το λόγο, απλά δεινοπαθώ μόλις επιστρέψουμε στην Αθήνα γιατί δε συμμαζεύονται αμφότερα :) Με το καλό η μπεμπούλα σου!

      Διαγραφή
  12. Πάντα με ταξιδεύεις με αυτές σου τις αναρτήσεις... Ακόμα μια φορά την λάτρεψα... Αυτό όμως που με συγκλόνισε ήταν η τριανταφυλλια της γιαγιάς σου... Πραγματικά... Και ζηλεύω λίγο που έχεις το πατρικό σου στο χωριό και μπορείς να κάνεις τέτοιες αναζωογωνητικες αποδράσεις... Χρόνια πολλά. Χριστός Ανέστη πάντα με την διάθεση να μετατρέπεις σε γιορτή ότι σου γεμίζει την καρδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά και πάλι Γιάννα μου, και από εδώ! Χριστός Ανέστη!
      Σε ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σου!
      Πολύ όμορφη και ουσιώδης η ευχή σου. Να μη μου φύγει ποτέ αυτή η γιορτινή διάθεση εύχομαι. I wish, I'll always #FindAReasonToCelebrate :) <3

      Διαγραφή
  13. χρονια πολλα Ασπασακι μου.. Αλλη μια φορα χόρτασα εικονες!! Και του χρόνου να ειστε γεροι!! Αγαπη και φως!!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγάπη και φως ελπίδα μου! Χρώμα και φως πάντα στη ζωή μας! Χρόνια πολλά με υγεία! Σε φιλώ <3

      Διαγραφή
  14. Ωραίες φωτογραφίες! Η πρώτη εξαιρετική (ωραία χρώματα) και η φωτό με τον καφέ-τσουρέκι-φωτιά κάθε φορά που τη βλέπω με χαλαρώνει (κάνω εικόνες!) Μα πάνω απ'όλα ωραίες αναμνήσεις για τα παιδιά σου!
    (btw τις κορδέλες που τις κρεμάς και αιωρούνται και τα τρίγωνα σημαιάκια από πού τα πήρες?? ααα... και το πράσινο τραπεζομάντηλο τι είναι?? εννοώ αγόρασες ύφασμα με το μέτρο ή το βρήκες έτσι μεγάλο? reference όταν υπάρχει "τοποθέτηση ακτικειμένου" παρακαλώ :) )
    Επίσης πολύ ωραία η ψησταριά και το κιόσκι για φαγητό! (εδώ τα συγχαρητήρια στους γονείς σου φαντάζομαι! :) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Δάφνη. Ό,τι κάνω, πρωτίστως για τα παιδιά το κάνω. Για να τους δημιουργώ όμορφες, γιορτινές, χρωματιστές αναμνήσεις :) Και δευτερευόντως για τους υπόλοιπους και εμένα.

      Η φωτό με τον καφέ και το τσουρέκι και τη φωτιά με χαλαρώνει και εμένα πολύ, γιατί την έζησα. Χαλαρές στιγμές πριν γεμίσει κόσμο και παιδικές φωνές ο κήπος.

      Όταν υπάρχει "τοποθέτηση αντικειμένου" να κάνω reference, αλλά με τι να πρωτοκάνω; Κάνω μία προσπάθεια λοιπόν...
      Ύφασμα/τραεζομάντηλο: από τα υφασματάδικα (δεξιά της Ερμού και πάνω από την Αθηνάς)
      Κορδέλλες: από ένα μαγαζί με είδη συσκευασίας στην Θησέως (με πράσινη πόρτα - δεν είναι πάρα πολλά, θα το βρεις)
      Τριγωνάκια banner: από τα Tiger της Ερμού
      Θήκες cupcakes για τις φωλίτσες (που έφτιαξα με θήκες και χόρτο για τα κόκκινα αυγά στο table setting): επίσης από τα Tiger της Ερμού
      Τσαγιέρα: από το Λονδίνο
      Τριαντάφυλλα: από τον κήπο της γιαγιάς
      Κορμός (που κάθεται η τσαγιέρα): από το περιβόλι μας από κάποια κερασιά αν δεν κάνω λάθος
      Αυγουλάκια χωριάτικα βαμμένα κόκκινα: από τη φωλιά της κότας :)))))))

      Btw, τόσο το ύφασμα και οι κορδέλλες είναι από το πάρτι της Μελίβοιας στη Χώρα των Θαυμάτων. Οι κορδέλλες δε (το 1/3 από αυτές που είχα στο πάρτι), χρησιμοποιήθηκαν και στο πικνικ που κάναμε (βλ. ανάρτηση πριν το πάρτι), αλλά και τώρα στο πεύκο μας. Ο ορισμός του recycling, όχι αστεία :)

      Διαγραφή
  15. Μα τι χρώματα, τι φωτογραφίες, τι ονειρεμένες εικόνες. Χρόνια πολλά και πάντα τέτοια ονειρεμένα Πάσχα σας εύχομαι.
    Πώς είναι δυνατόν να θέλουν τα παιδιά να φύγουν από τέτοιο παράδεισο!! Με τόσο πράσινο, αλογάκια και κοτούλες. Άλλο που δε θέλουν τα παιδιά. Όσο μπορείς να τα στέλνεις στους παππούδες. Οι εμπειρίες που αποκτούν στην εξοχή πλάι στους παππούδες, είναι καλύτερα και από σχολείο. Και του χρόνου με αγάπη, περισσότερο χρώμα και περισσότερο φως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως, και εγώ το διαπιστώνω ότι έχουν να πάρουν πολλά από την επαφή με τη φύση, τον παππού και τη γιαγιά. Χρόνια πολλά, Μαριλένα!

      Διαγραφή
  16. Aσπασάκο μου Χρόνια Πολλά με υγεία και χαρά.Το πάρτυ μπήκα να σχολιάσω και έπεσα πάνω στην νέα σου ανάρτηση την οποία δεν μπορούσα να αφήσω απαρατήρητη αφού οι εικόνες του σπιτιού απο μόνες τους είναι για εμένα τόσο γνώριμες.Κατ'αρχήν ένα μεγάλο μπράβο στη θεία και θείο που έχουν τόσο φροντισμένα και περιποιημένα τα πάντα,τα παρτέρια με τα λουλούδια υπέροχα,το νέο barbeque καταπληκτικό, την αυλή σας ... αλλά πάνω από όλα την αύρα τους που ζεσταίνει το χώρο και του χρόνου να σας χαρούν όλους ξανά εκεί εύχομαι!!!Έπειτα τι να σχολιάσω για εσένα και τον δημιουργικό οίστρο που σε διακατέχει....Με μία λέξη "Όμορφα",ελπίζω όλα να σου ήρθαν αβίαστα να τα απόλαυσες - απολαύσατε και να τα έζησες όπως τους αρμόζει.Να σε γεμίζει ότι και να κάνεις και μην βάζεις πήχη να βάζεις ψυχή όπως άλλωστε κάνεις.Με αγάπη Έφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πωπω χρώματα και ομορφιές! Φαίνεται ότι περάσατε υπέροχα!
    Χρόνια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά, Μαρία. Ήταν ένα απολαυστικό, χαλαρωτικό και αναζωογοννητικό 5νθήμερο που μακάρι να έχουμε ευκαιρίες να το κάνουμε συχνότερα. Όλοι μας. Χρειάζεται που και που η απόδραση από τη καθημερινότητα :)

      Διαγραφή
  18. Χριστός Ανέστη με υγεία
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρονια πολλα κ απο δω!το πατρικο σου ειναι απλα υπέροχο κ αξιοζηλευτο!φυσικα με την δικη σου καλλιτεχνική πινελια το μετατρέπεις παντα σε παραμυθενιο!να γιορταζετε για παρα παρα πολλα χρονια ακομη ολοι μαζι με την οικογενεια σας για σημαντικους κ μη λογους..γιατι οπως ειπες υπαρχουν χιλιαδες μικροι κ μεγαλυτεροι λογοι να γιορτάζουμε κ να δειχνουμε την αγαπη μας!χρυσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Περάσατε πάρα πολύ όμορφα και αυτό φαίνεται από τις φωτογραφίες σας!
    Φαντάζομαι πόσο καλό έκανε στα κορίτσια αυτή η ελευθερία και η επαφή με τη φύση.
    Πολύ όμορφες οι διακοσμητικές πινελιές σου στο γιορτινό τραπέζι.
    Και η τελευταία φωτογραφία με αυτόν τον απίστευτα επιβλητικό ουρανό, υπέροχη!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βρε Ασπασία μου ειλικρινά... πως τα καταφέρνεις και τα έχεις όλα τόσο όμορφα και οργανωμένα? ζηλεύω απίστευτα.

    Χρόνια πολλά και να περνάτε πάντα όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts