9.3.16

Smart ideas: 20+1 tips για να τρώνε τα παιδιά φρούτα και λαχανικά


Πώς τα πάνε τα παιδιά σας με τα «πράσινα»; Όπου «πράσινα» βάλτε εκτός από τους πράσινους και σε ποικίλες αποχρώσεις κόκκινους, πορτοκαλί, κίτρινους και μωβ υγιεινούς καρπούς της φύσης. Στο δικό μας σπίτι, ενώ έχουμε μία λατρεία στη βάση της διατροφικής πυραμίδας (δημητριακά, ρύζι, ζυμαρικά και πατάτες) στο αμέσως πιο πάνω επίπεδο, στα φρούτα και τα λαχανικά δηλαδή, είχαμε για αρκετό καιρό συγκεκριμένες μόνο προτιμήσεις.  Έχω δώσει «διπλωματικές μάχες» για να βάλω στην καθημερινότητα των παιδιών μου και άλλα χρώματα πέραν του κίτρινου που το λατρεύουμε σε μία συγκεκριμένη απόχρωση, τη μπανανί, και του πορτοκαλί που το προτιμούμε σταθερά στην απόχρωση των φρεσκοστυμμένων μανταρινιών. Όλα τα άλλα χρώματα ήταν εκτός συζήτησης για καιρό, μέχρι που έδωσα τις "μάχες" μου με επιμονή και κυρίως υπομονή, κάποιες τις κέρδισα, κάποιες ακόμα όχι. Προσπαθώ όμως.

Επειδή μαμά και μπαμπάς είμαστε της υγιεινής διατροφής και επειδή τα φρούτα και τα λαχανικά ως γνωστόν είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά και για αυτό συνιστάται η καθημερινή κατανάλωσή τους σαν συνοδευτικά των γευμάτων (σαλάτες/γαρνιτούρα) ή αντί αυτών ως ανεξάρτητα σνακ, προσπαθώ αργά και σταθερά να τα εντάσσω στο καθημερινό διατροφολόγιο των παιδιών σε όλο και μεγαλύτερη ποικιλία. Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας κάποια "κολπάκια" με τη βοήθεια των οποίων έχω κάνει σημαντικές προόδους αν και ακόμη το "κάστρο" δεν έχει πέσει τελείως.

Τα 20+ 1 αυτά "κολπάκια", δημοσιεύτηκαν στο deltamoms.gr στη στήλη μαμαδοblog. Με το συγκεκριμένο άρθρο εγκαινίασα και τη συνεργασία μου με το συγκεκριμένο site. Εάν είστε και εσείς μία "ταλαιπωρημένη" με το συγκεκριμένο θέμα μαμά, ίσως βρείτε εκείνο το κολπάκι που θα "πιάσει" στη δική σας περίπτωση. Καλή επιτυχία!

Ολόκληρο το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο deltamoms.gr, θα το βρείτε εδώ.

Πηγή φωτογραφίας



9 σχόλια :

  1. Καλή επιτυχία στην καινούρια σου συνεργασία!!!
    Είχα διαβάσει το άρθρο εξαρχής. Πολύ ολοκληρωμένο. Μπράβο!
    Και να πω τώρα εγώ η ταλαίπωρη μάνα που είμαι φανατική της υγιεινής διατροφής και με τα φρούτα τα κουτσοκαταφέρνω. Γιατί τα λαχανικά δεν μου τα τρώνε;;; Άντε στον μεγάλο κάτι πιάνει. Ο μικρός απόλυτος! Ελπίζω στο μέλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 'γιατί' δεν μπορώ να σου το απαντήσω, Χριστίνα. Προφανώς όλα τα μικρά έχουν μία "αλλεργία" σε ο,τιδήποτε υγιεινό :) Και ειδικά στα πράσινα.
      Το 'πως' όμως, μπορεί και να μπορώ να σου το απαντήσω. Δοκίμασε κάποια κολπάκια που προτείνω και ίσως καταφέρεις ο μικρός να αλλάξει ρότα και να του αρέσουν και τα πράσινα :)
      Good luck ;) Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  2. Ασπασάκι μου καλή αρχή σου εύχομαι για τη νέα σου συνεργασία:)
    Τρέχω να διαβάσω. Νομίζω είναι ένα θέμα που ταλαιπωρεί όλες (σχεδόν) τις μαμάδες. Τα δικά μου, που έχουν πλέον μεγαλώσει αρκετά, ευτυχώς τρώνε αρκετά λαχανικά κ φρούτα αλλά όχι όσα θα ήθελα. Ειδικά με τα λαχανικά και κυρίως αυτά τα άτιμα τα κολοκυθάκια, τα πράσινα φασολάκια και το μπρόκολο, ότι κ να κάνω, ούτε να τα δουν μπροστά τους!!! Πάω να διαβάσω μπας κ βρω κανά καλό κόλπο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλη αρχη στην καινουρια σου συνεργασια Ασπασακι!! παω να διαβασω και να παρω ιδέες γιατι κι ο Νικόλας είναι "αλλεργικός" στα πράσινα!! χαχαχαχα!!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή αρχή Ασπασία μου! Το άρθρο σου το είχα διαβάσει και εγώ τότε που το δημοσίευσες για πρώτη φορά και έχω ξεκινήσει ήδη να δοκιμάζω τα tips που μας προτείνεις μήπως και δω κάποια άσπρη...πράσινη ήθελα να πω...μέρα σπίτι μας :-) Αυτά τα άτιμα τα μικρά μας ταλαιπωρούν για να φάνε υγιεινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χριστίνα
    Δήμητρα
    Ελπίδα
    Μαρία
    ...σας ευχαριστώ πολύ! Θα ακολουθήσουν και άλλα άρθρα με ιδέες και συμβουλές για άλλα πράγματα εκτός από φρούτα και λαχανικά. Άλλωστε δεν είναι μόνο αυτά ο "μπελάς" κάθε μαμάς :)
    Καλημέρα σε όλες! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μμμμμμμμ.... ενδιαφέρον! Για να πάω να το διαβάσω γιατί έχω το ίδιο θέμα...

    Φιλάκια,

    Βάσω, η μαμά πρωτάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts