20.4.15

Happy moments: Τα πέντε χρώματα της άνοιξης



Το φετινό μας Πάσχα το περάσαμε στην εξοχή, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση όλων των μέχρι τώρα χρόνων της βρεφικής, προσχολικής, σχολικής, μετασχολικής...και πάει λέγοντας...ζωής μου. Ο προορισμός ήταν αυτός που άλλαζε κάθε φορά. Στην αρχή ήταν το χωριό των παππούδων μου (από τη μεριά της μαμάς), μετά ήταν -και καθιερώθηκε για έτη πολλά, συναπτά- το χωριό των
άλλων παππούδων μου (από τη μεριά του μπαμπά), μετά έγινε το χωριό των παππούδων των παιδιών μου, των με και των δε, εναλλάξ. Τα τελευταία χρόνια μία πηγαίνουμε στο πατρικό του Θοδωρή (ένα ημιορεινό χωριουδάκι μέσα στο πράσινο με πανέμορφη θέα), μία πηγαίνουμε στο πατρικό το δικό μου. Βέβαια, το δικό μου πατρικό δεν είναι σε χωριό, όμως είναι μέσα στο πράσινο, δίπλα στη θάλασσα, στα προάστια μίας επαρχιακής πόλης. Δηλαδή, σαν να είσαι σε χωριό.

Μόνο πέρυσι χαλάσαμε την "παράδοση", αφού η μπεμπούλα μόλις που είχε σαραντίσει και προτιμήσαμε να μη μετακινηθούμε εκτός Αθηνών. Και έτσι πέρυσι, (δε) ζήσαμε ένα Πάσχα αλλιώτικο από τα άλλα.

Φέτος λοιπόν, σειρά είχε το χωριό. Το κανονικό. Αυτό μέσα στο πράσινο με τη φανταστική θέα. Κάθε φορά που πηγαίνουμε σε αυτόν τον τόπο, δεν "καθόμαστε στα αυγά μας". Όλη μέρα γυρίζουμε σαν τις γυριστρούλες, εκτός και αν η βροχή ή/και το κρύο μας καθηλώσουν δίπλα στη σόμπα να καίμε ξύλα στη φωτιά. Όμως γενικά αποφεύγουμε να πηγαίνουμε τέτοια εποχή. Προτιμούμε να το επισκεπτόμαστε όταν ο καιρός επιτρέπει τις εξορμήσεις στη γύρω φύση. Δηλαδή άνοιξη και καλοκαίρι. Τότε όλη μέρα είμαστε εκτός και στο σπίτι επιστρέφουμε μόνο για φαγητό (αν δεν αποφασίσουμε να κάνουμε πικνικ στο χόρτο) και για ύπνο. Στην κουζίνα της γιαγιάς έχω φάει τα πιο γκουρμέ πιάτα που έχω φάει ποτέ μαζεμένα. Τι σαλιγκάρια, τι ορτύκια, τι φάσες, τι μπεκάτσες, τι κοτσύφια, τι αγριοπερίστερα, τι τσίχλες, τι αγριογούρουνα, τι λαγούς, τι χέλια, τι ποταμίσια ψάρια...και τι δεν έχω φάει. Όλα κυνηγημένα/ ψαρεμένα από τον παππού και μαγειρεμένα με τις πεντανίστιμες συνταγές της γιαγιάς. Βέβαια αυτή τη φορά το μενού μας ήταν αμιγώς πασχαλινό. Αρνάκι, κατσικάκι, τσουρέκια, κουλούρια και κουραμπιέδες σε τεράστιες ποσότητες και κάτι παρελκόμενα παχυντικά, έχτισαν πάνω μου 1,5 ολόκληρο κιλό μέσα σε τέσσερις μόλις μέρες και τώρα παλεύω να το "γκρεμίσω".

Αυτό το 4ήμερο ήταν ζεστό και φωτεινό. Η άνοιξη βίωνε το μεγαλείο της και εμείς γεμίσαμε ανοιξιάτικες εικόνες. Αυτή η απλότητα και αυτή η ομορφιά, σου ξυπνούν όλες σου τις αισθήσεις: παρατηρείς, αφουγκράζεσαι, μυρίζεις, αγγίζεις, αισθάνεσαι. Το τοπίο σε χαλαρώνει, σε ξεκουράζει, σε αναζωογονεί. Για άλλη μια φορά βλέπεις ότι η απόλυτη ομορφιά βρίσκεται στα απλά, σε αυτά που δεν έχουν υποστεί καμία ανθρώπινη παρέμβαση. Πόσο όμορφο είναι να βλέπεις τους νέους βλαστούς που ξεπετάχτηκαν, τα άνθη που θα γίνουν καρποί, τα χαλιά που έστρωσαν οι μαργαρίτες στους αγρούς...!

Είδαμε όλη την παλέτα της άνοιξης με πέντε βασικά χρώματα να κυριαρχούν: πράσινο, κόκκινο, μπλε, φούξια-λιλά και λευκό.

Το #πράσινο...



...του δάσους, των φρεσκοκομμένων άγριων σπαραγγιών, της πυκνής βλάστησης στους αγρούς.



Το πράσινο της πεταλούδας...


 
...και του κριθαριού.



Το πράσινο της ελιάς, του πεύκου και των σχίνων. Πράσινο σε όλες τις αποχρώσεις.



Τα αμπέλια του παππού μόλις άρχισαν να ξαναγεννώνται.




Το ίδιο και οι συκιές οι οποίες θα δοκιμάσουν την υπομονή μας μέχρι τον Αύγουστο για να γευτούμε τους ζουμερούς πεντανόστιμους καρπούς τους.



Το πράσινο του πανέμορφου ανοιξιάτικου τοπίου, είτε αυτό λέγεται λιβάδι, είτε ελαιώνας, είτε κοιλάδα.



Το #κόκκινο...



...του Πάσχα, της ανεμώνας, της νεραγκούλας και της παπαρούνας.




Το #μπλε...



...του ποταμού και του ουρανού.



Ακόμη και το "ψωμί του κούκου" έχει χρώμα μπλε! (ή μήπως μωβ;)



To #φούξια/λιλά...



...της φρέζας που κόψαμε για τον Επιτάφιο (βλ. Δάειρα), της κουτσουπιάς, της μοναχικής ανεμώνης που βρήκαμε να στέκεται μόνη δίπλα σε χιλιάδες κόκκινες, της ανθισμένης ροδακινιάς.



Το #λευκό...



Το λευκό του Πάσχα και της μαργαρίτας που πλημμύρισε τους αγρούς.



 Το λευκό της ανθισμένης αχλαδιάς και κερασιάς.



Η Δάειρα δεν έχανε την ευκαιρία να τσουρομαδήσει μαργαρίτες για να δει αν την αγαπάει ή όχι. Ποιός; Μα..."η μαργαρίτα ρε μαμά!" (αυτή ήταν η απάντηση στην προφανή ερώτησή μου).



H δε μπεμπούλα, καταχάρηκε βόλτες στην αυλή.



Να και ένα χελωνάκι που βρήκαμε στο δρόμο μας. Η φύση το καλύτερο σχολείο!



Κλείνω με κάποια ενσταντανέ με τον λαγό μας. Θα επαναλάβω αυτό που έγραψα και στο instagram "Αυτό το λαγουδάκι θα μπορούσε να μείνει στο ράφι του παιδικού δωματίου. Όμως, πώς θα ένιωθε έτσι την άνοιξη και το μεγαλείο της φύσης;;;!! Για αυτό το πήραμε μαζί μας σε όλες τις εξορμήσεις μας στην εξοχή και συνεργάστηκε άριστα στις φωτογραφήσεις..."

Έτσι κι εγώ τον έπαιρνα μαζί μου (και ας με κοίταζαν σαν ούφο όσοι με έβλεπαν να τον φωτογραφίζω) για να τους δείξω ότι είναι όμορφο να δίνεις αγάπη απλόχερα, στους πάντες και τα πάντα :) Το μήνυμα #giveitlove (θέλω να πιστεύω ότι) το πέρασα πάντως.



Και φυσικά για πολλoστή φορά επισκεφτήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, όχι για να δούμε τα αρχαία. Για να βολτάρουμε. Έτσι απλά. Άλλοι θα πήγαιναν σε παιδική χαρά. Προσωπικά προτιμώ να πηγαίνω εκεί, να ξαπλώνω στο χόρτο παρατηρώντας από απόσταση και αμφιθεατρικά τη Δάειρα να τρέχει/παίζει/ξεδίνει στο αρχαιότερο ολυμπιακό στάδιο του κόσμου. Ευλογημένος τόπος. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, όμως αισθάνομαι απίστευτη αύρα και θετική ενέργεια όταν πηγαίνω εκεί. Ηρεμώ, χαλαρώνω και ταυτόχρονα αναζωογονούμαι.

Κλείνω με την αγαπημένη μου φωτογραφία. Όπως αποχωρούμε από τον αρχαιολογικό χώρο, η γιαγιά κρατάει τον λαγό από τα αυτιά με φόντο το Φιλιππείο. Κοιτάξτε χρώματα, κοιτάξτε ομορφιά!


Tελικά μήπως παραείμαι ρομαντική και ονειροπόλα;
Καλημέρα σας είπα; Χρόνια πολλά και πάλι, με υγεία και αγάπη για...όλους!

Εάν είσαι νέος αναγνώστης και σου αρέσει το My Lovable Baby, πες το μας με ένα Like. Η Δάειρα, η μπεμπούλα και εγώ, σε ευχαριστούμε και σου στέλνουμε από ένα φιλάκι :)






22 σχόλια :

  1. Χόρτασα! Φύση, χρώματα, ξεκούραση... Και δεν ήμουν καν μαζί σας! Φαίνεται λοιπόν και μόνο μέσα από μερικές φωτογραφίες πόσο καλά περάσατε. Πάντα έτσι! Και του χρόνου ακόμη καλύτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία περάσατε, σας παρακολουθούσα και live μεσω του instagram και ζήλεψα με μερικές φωτογραφίες τα χωράκια και τη φύση. Αυτά τα άγρια σπαράγγια επίσης ζήλεψα, που δεν μάθαμε ποτέ τι απέγιναν. Χρόνια πολλά και πάντα τέτοια (ωραία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και να μην ήταν καλή η μέρα μας, μας την έφτιαξες με τις υπέροχες φωτογραφίες σου!!!!!! Να περνάτε πάντα καλά και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαγευτικές ανοιξιάτικες εικόνες γεμάτες χρώμα και ζωή μέσα από την υπέροχη φωτογραφική σου οπτική. Να 'σαι καλά Ασπασία μου! Μου ανέβασες τη διάθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ποιο χωριό ακριβώς περάσατε το Πάσχα; Ζω στον Πύργο και όλα αυτά που διάβασα με εντυπωσιασαν, ξαφνικά ξέχασα τα σκουπίδια που μας έχουν πνιξει και συνειδητοποιησα πόσο όμορφος είναι αυτός ο Νομός. Εύχομαι να μην ήμασταν τελευταίοι σε ανάπτυξη αλλά τουλάχιστον μας αποζημιωνει η φύση και με το παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γωγώ, αν θέλεις, γράψε μου το e-mail σου ή στείλε μου απευθείας στο daeira.mommy@gmail.com.

      Διαγραφή
  6. Όπως πάντα με ταξίδεψες... Και του χρόνου τρελό και όμορφο κορίτσι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ασπασάκο φανταστικές φωτογραφίες, η φύση στα καλύτερα της και εσύ με full διάθεση να την απαθανατησεις.Ιδιαίτερα η τελευταία φωτογραφία με συγκίνησε πολυ.Φιλιά Έφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα & Χρόνια Πολλά Ασπασία!
    Τί όμορφες εικόνες..!! Και ο καιρός πλέον είναι ιδανικός για πικ-νικ στη φύση με τα "ζουζούνια" μας. Γιούπιιιιι!!!!
    Ιωάννα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ασπασία μου πραγματικα με ταξιδεψες και απολαυσα τοσο μα τόσο όλη την ανάρτηση σου (φωτο και κείμενο)! Και του χρονου να περάσετε ακόμα πιο όμορφα! Τις καλημερες μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. υπεροχες φωτογραφιες Ασπασια μου!! εφερες τη φυση στην οθονη μου σημερα!! Τι ευλογημενος τοπος.. ποσο τυχεροι ειστε που μπορειτε να ξεφευγετε εκει!! και του χρονου!!! Τα κοριτσια εχουν μεγαλωσει πολυ και ειναι και οι δυο κουκλες!! ο λαγος σας τι γλυκος!! πολλα πολλα φιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα τι όμορφες εικόνες, πόσα χρώματα, πόσα αρώματα σε ένα μόνο ποστ :) Να' σαι καλά Ασπασάκι μου έφτιαξες τη μέρα! Σμουτς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι όμορφα πράγματα, τι αυγά, τι λουλουδια, τι φύση, η χελωνίτσα, η ζουζούνα σου! Ολα πανέμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πανέμορφη φύση, πανέμορφα χρώματα. Τα σπαράγγια έχουν την τιμητική τους παντού βλέπω. Χρόνια πολλά και του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι ωραία χρώματα!!! Υπέροχα περάσατε και υπέροχα τα αποτύπωσες κι εσύ! Και του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πανέμορφα χρώματα !! Και του χρόνου εύχομαι με υγεία !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χριστός Ανέστη! Πανέμορφες φωτογραφίες!
    Κακό είναι καλέ να είμαστε ρομαντικοί;;; Α πα πααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ασπασία μου, έχεις αποτυπώσει την ομορφιά της φύσης πολύ ζωντανά!Παρουσιάζεις εξαιρετικές εικόνες, γεμάτες χρώμα και μαγεία που μόνο η φύση μπορεί να μας προσφέρει. Εσύ σαν εξαιρετικός φωτογράφος απαθανάτισες αυτό το πανδαιμόνιό της με τα πλούσια χρώματα και την ατέρμονη μαγεία της.
    Τα γλυκά σου πλασματάκια φαίνονται να απολαμβάνουν αυτή την ατμόσφαιρα Αυτό το τοπίο δεν έχει καμία σχέση με το γκρίζο τοπίο των μεγαλουπόλεων όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στις μέρες μας.
    Διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά ότι η φύση επιδρά καταλυτικά στην ψυχολογία μας. Νιώθουμε πολύ όμορφα, όταν είμαστε κοντά στη φύση! Ακόμα και μέσα από τις φωτογραφίες , Ασπασία μου, που παραθέτεις μας φτιάχνεις τη διάθεση!
    Εύχομαι να ζήσετε άπειρες τόσο όμορφες στιγμές κοντά στη φύση.
    Με πολλή πολλή αγάπη
    Η μαμά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, όχι και εξαιρετικός φωτογράφος...Προσπαθώ, όμως απέχω πολύ από το εξαιρετικό :)
      Αχ βρε μαμά, αν δεν παινέψεις το παιδί σου, ποιον θα παινέψεις...
      Φιλάκια :)

      Διαγραφή
  18. Κορίτσια μου, σας ευχαριστώ για τα όμορφα σχόλιά σας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι όμορφες φωτογραφίες....Υπέροχα χρώματα!!!


    Βάσω, η Μαμά Πρωτάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts