17.1.15

Downtown: Το κουκλόσπιτο και η φωτεινή πλευρά της ζωής


Αυτές τις μέρες εμείς οι μαμαδο-bloggers έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα για μια αγαπημένη μας φίλη. To blogging μας έχει φέρει κοντά και έχουμε συνεργαστεί για έναν κοινό σκοπό. Οι περισσότερες από εμάς δεν έχουμε βρεθεί ποτέ μεταξύ μας. Ωστόσο αυτές τις μέρες μιλάμε σχεδόν καθημερινά μέσω
internet. Eίμαστε ενωμένες, αγαπημένες και με σεβασμό η καθεμία στο πρόσωπο της άλλης και ας μη γνωριζόμαστε.

Συνέβη κάτι συγκλονιστικό αμέσως μόλις μπήκε ο καινούργιος χρόνος. Το σπίτι αγαπημένης μας κοινής φίλης κάηκε ολοσχερώς, με αποτέλεσμα η φωτιά να μην αφήσει τίποτα όρθιο στο πέρασμά της. Ολόκληρο νοικοκυριό έγινε στάχτη. Ολόκληρη ζωή.

Το κορίτσι μας, όμως, αυτό έχει δείξει τεράστια δύναμη και μεγαλείο ψυχής. Με δυσκολία προσπαθήσαμε να της εκμαιεύσουμε τι χρειάζεται σε πρώτη φάση. Και πάλι μετά από όλο αυτό έχει να μας πει ότι " όλα για κάποιο λόγο γίνονται σε αυτή τη ζωή".

Το μόνο πράγμα που μας ζήτησε, και αυτό μετά από πολλή επιμονή από την πλευρά μας να βοηθήσουμε όπως μπορούμε η καθεμία, είναι να αντικαταστήσουμε τα Πρωτοχρονιάτικα δώρα των παιδιών τα οποία βρισκόταν κάτω από το δέντρο και έγιναν και αυτά στάχτη μαζί με το υπόλοιπο σπίτι: ένα ξύλινο τρενάκι με ράγες για το αγοράκι της και ένα κουκλόσπιτο για τα 3 κορίτσια της.

Το τρενάκι βρέθηκε και αποκαταστάθηκε σύντομα. Για το κουκλόσπιτο αρχικά σκεφτήκαμε να συνεισφέρουμε οικονομικά όσες από εμάς είχαμε την οικονομική δυνατότητα και θέλαμε, ώστε να το αγοράσουμε. Όμως κάνοντας μία έρευνα αγοράς πέσαμε πάνω στο ηλεκτρονικό κατάστημα synnyside το οποίο και προσφέρθηκε να το κάνει δωρεά στην οικογένεια γνωρίζοντας την όλη κατάσταση.

Εκτός από το κουκλόσπιτο, προσφέρθηκε να δωρίσει και την 4μελή οικογένεια από κούκλες καθώς επίσης και αρκετά κομμάτια από την επίπλωσή του: την κουζίνα, το μπάνιο και το υπνοδωμάτιο.

Με την κίνησή του αυτή το sunnyside αποδεικνύει έμπρακτα ότι υπάρχουν άνθρωποι στις μέρες μας με ενσυναίσθηση, ευαισθητοποίηση και κοινωνική αλληλεγγύη. Οπότε και εμείς για να "ανταποδώσουμε" με κάποιον τρόπο αυτή την τόσο θερμή κίνηση από την πλευρά της Ελίνας και του Αλέξη, ιδιοκτήτες του καταστήματος, προσφερθήκαμε να σας γνωρίσουμε το συγκεκριμένο κατάστημα σε όσους δεν το γνωρίζετε ήδη.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα sunnyside μπορείτε να βρείτε εξαιρετικά παιχνίδια, προϊόντα με οικολογική συνείδηση, κάποια βιολογικά, κάποια φιλικά προς το περιβάλλον, άλλα Εμπορίου Αλληλεγγύης, κάποια άλλα από ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες, εκπαιδευτικά, επιμορφωτικά αλλά και κάποια από 100 % φυσικά υλικά. Επίσης μπορείτε να βρείτε προϊόντα θηλασμού, βιολογικά καλλυντικά, αλλά και οικολογική μόδα από 100%βαμβάκι για μαμάδες και παιδάκια.

Και μόνο με την επωνυμία του το συγκεκριμένο κατάστημα μας προσκαλεί να δούμε τη φωτεινή πλευρά της ζωής αποδεικνύοντας και έμπρακτα ότι αυτό πράττει και το ίδιο, προσφέροντας αφιλοκερδώς αυτό εδώ το παιχνίδι που φέρνει πάλι τη χαρά σε 3 παιδικά κοριτσίστικα χειλάκια.

Άλλωστε σε αυτή τη ζωή δε γίνονται όλα για το το χρήμα. Ας μην το ξεχνάμε αυτό.

Ο αγώνας για τη φίλη μας, φυσικά, δε σταματάει εδώ. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας και θα φτάσουμε μέχρι το τέλος του, κάνουμε συντονισμένες προσπάθειες από την πλευρά μας ώστε η οικογένεια αυτή να μπορέσει και πάλι να σταθεί στα πόδια της και να μπει σε μία σειρά η καθημερινότητά της. Και όλο αυτό το κάνουμε έχοντας ενσυναίσθηση ότι αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα μας.

Σε περίπτωση που θελήσετε και μπορείτε με κάποιον τρόπο να βοηθήσετε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με κάποια από εμάς και την ομάδα μας. Αρκετές ανάγκες έχουν μέχρι στιγμής καλυφθεί, ωστόσο όχι όλες. Η λίστα με τις bloggers που συνεργαστήκαμε και κοινοποιήσαμε αυτή την ανάρτηση, είναι τα ακόλουθα:

1. Σαχινίδου Εύη http://mamasnpapasblog.blogspot.gr/

2. Λένα Γάτση http://www.daddy-cool.gr/

3. Μένια Κουκουγιάννη http://karkinaki.gr/

4 . Άντζυ Χρόνη http://www.happymumangie.gr/

5. Κατερίνα Δανδουλάκη Χιόνη http://mamagiaspiti.blogspot.gr/

6. Ασπασία Κάντα http://www.mylovablebaby.com/

7. Ευαγγελία Παπαρίζου http://forhappymoments.blogspot.gr/

8. Ελένη Καραγιαννίδου http://www.craftwithmom.blogspot.gr/

9. Αλεξάνδρα Σαρ http://craftlandgr.blogspot.gr/

10. Μomma's daily life http://mommasdailylife.blogspot.gr/

11. Ευαγγελία Παπαχειμώνα http://www.annoulasmom.blogspot.gr/

12. Μαριάννα Δίγκα Βασιλοπούλου http://daysofbliss365.blogspot.gr/

13. Μαρία http://parentsland-gr.blogspot.gr/

14.  Μαρία Κουτσόμηνου http://www.mama365days.blogspot.gr/

15. Χριστίνα Καβακοπούλου http://www.e-mama.gr/

16. Αθηνά Καψάσκη http://craft-cook-love.blogspot.gr/

17. Αναστασία http://www.sundayspoon.gr/

18. Μάγδα Ζήνδρου http://kathemeragoneis.blogspot.gr/

Στην στήλη Downtown είχα υποσχεθεί ότι θα σας ενημερώνω για διάφορα δρώμενα που συμβαίνουν στην πόλη και στα οποία η Δάειρα και εγώ έχουμε τη χαρά να ζήσουμε από κοντά. Κατ' εξαίρεση σήμερα κατατάσσω και τη συγκεκριμένη ανάρτηση σε αυτή τη στήλη, καθώς θεωρώ ότι και αυτή η συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται είναι κάτι ευχάριστο που συμβαίνει στην πόλη μας άσχετα με το αν η αφορμή ήταν ένα πολύ δυσάρεστο συμβάν.
 

8 σχόλια :

  1. Τι να πω..Κουράγιο στους ανθρώπους πάνω από όλα..Όπως το είπες,Ασπασια μου..Θα μπορούσε να είχε συμβεί στον καθένα..4 παιδάκια όμως..Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;Κάποιος αριθμός λογαριασμού για όσους δεν είμαστε κάτοικοι Αθηνών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν θέλεις γράψε μου ένα e-mail σου ή στείλε το στο daeira.mommy@gmail.com ώστε να σου στείλω το λογαριασμό της κοπέλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπάρχουν λόγια...κουράγιο θα πω και μακάρι όλα να ξεπεραστούν γρήγορα....στείλε μου σε παρακαλώ κι εμένα το λογαριασμό!

    almikr@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασπασία μου τα έχουμε πει όλες αυτές τις μέρες! Χαίρομαι που ενώθηκαμε όλες και βοηθήσαμε ουσιαστικά την οικογένεια!!! Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αγάπη όλα τα μπορεί!!Φιλιά και Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ασπασία μπραβο για την πρωτοβουλία σας και την ενημέρωση.Στειλε και σε μένα το λογαριασμό της.Ολοι για εναν και ενας για ολους....olgakotz@hotmail.com. Ολγα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάτι τετοιες στιγμές βάζουμε τα γυαλιά σε όλους όσους θεωρούν το διαδίκτυο απρόσωπο!!!
    Ήταν υπέροχη η πρωτοβουλία σας και όλη αυτή η δράση που ξεκινήσατε. Νιώθω απόλυτα ευτυχισμένη που έχω βάλει κι εγώ το λιθαράκι μου για την υπέροχη αυτή και αφάνταστα δυνατή κοπέλα.
    Επίσης να δώσω άπειρα συγχαρητήρια στο ηλεκτρονικό κατάστημα sunny side και τους ανθρώπους πίσω από αυτό. Ανέβηκαν στα μάτια μου. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι και χαίρομαι να το διαπιστώνω.
    Φιλάρες πολλές σε όλες τις κοπέλες και σε σένα φίλη μου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γεια σας! Υπεροχα ολα αυτα που γράφετε και η θετικη αντιμετωπιση.. Θα ήθελα και εγω να βοηθησω με καποιο τρόπο.Υπαρχουν ακομη αναγκες για το σπιτι,ή για την οικογένεια κλπ; Θα μπορούσα να στείλω ας πουμε κάποια τροφιμα ή παιχνιδια ή καλύτερα χρήματα σε λογαριασμό; και αν ναι σε ποιόν; Ευχαριστώ πολύ... a8kmdora@gmail.com (το email μου) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts