1.12.14

Smart ideas: Το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης της Δάειρας...και το ημερολόγιο αυτού



Φέτος είχα υποσχεθεί (από πέρυσι κιόλας) ότι θα φτιάξω ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τη Δάειρα (η μπέμπα είναι μικρή ακόμη). Κάτι που ήθελα τόσο πολύ να κάνω και πέρυσι, αλλά δυστυχώς δεν είχα προλάβει να το έχω έτοιμο την 1η Δεκέμβρη, οπότε εγκατέλειψα την ιδέα. Φέτος
λοιπόν, αν και οργανώθηκα 3 εβδομάδες πριν, δεν ξέρω πώς τα κατάφερα πάλι να το αφήσω για την τελευταία στιγμή και να το φτιάξω στο παραπέντε. Μόλις χθες δηλαδή. Η δε Δάειρα ήταν κατενθουσιασμένη, αλλά ευτυχώς δεν άγγιξε τα σακουλάκια, παρά μόνο όταν μου τα έδινε ένα-ένα να τα κρεμάω στη θέση τους, αντικαθιστώντας τις κάρτες. Ποιες κάρτες; Θα σας εξηγήσω την ιδέα...

Φέτος το σκεπτικό ήταν να φτιάξω ένα "ημερολόγιο" που θα προετοιμάζει για το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης. Το ημερολόγιο του ημερολογίου δηλαδή :)

Αγόρασα λοιπόν 24 κάρτες με μοντέρνα και χαρούμενα μοτίβα που να παραπέμπουν σε Χριστούγεννα, γιορτές, χειμώνα, κλπ...



...και τις κρέμασα μέρες πριν πάνω στον τοίχο του playroom με τέτοιον τρόπο ώστε να σχηματίζουν Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Προτίμησα φυσικό σπάγκο και ξύλινα μανταλάκια χειροτεχνίας. Στη Δάειρα είχα εξηγήσει ότι αυτό το δέντρο θα είναι κρεμασμένο στον τοίχο μας μέχρι να αντικατασταθεί από το άλλο δέντρο με τα σακουλάκια που κρύβουν εκπλήξεις. Έτσι κάθε μέρα το έβλεπε και με ρωτούσε πότε θα κρεμάσουμε τα σακουλάκια. Ανυπόμονο το κορίτσι μου...






Και μετά (χθες δηλαδή), αντικαταστήσαμε τις κάρτες με τα σακουλάκια. Και το πολύχρωμο χαρούμενο δέντρο μας, γέμισε με...εκπλήξεις!!! Μία για κάθε ημέρα που απομένει μέχρι τα Χριστούγεννα. Συνολικά 24 εκπλήξεις!



Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη με την ιδέα να φτιάξω φέτος ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τη Δάειρα, που πήγα 3 εβδομάδες πριν και ψώνισα τις εκπλήξεις που θα έβαζα μέσα στα σακουλάκια! Για τόσο ενθουσιασμό μιλάμε η δικιά σου...(άσχετο που παραλίγο να μην προλάβω πάλι να το φτιάξω στην ώρα μου). Τις εκπλήξεις τις έκρυψα σε σακουλάκια στα οποία κόλλησα πάνω τους 24 αριθμούς.

Τι εκπλήξεις επέλεξα; Καταρχήν διάφορα παιχνιδάκια που ξέρω ότι της αρέσουν, πλαστελίνες, ένα σετ χειροτεχνίας, αυτοκόλλητα, σφραγιδάκια, κοκαλάκια για τα μαλλιά, έναν κουμπαρά και διάφορα σοκολατοειδή. Όλα έχουν το σκεπτικό τους. Για να μη σας κουράσω όμως με πολυλογία, θα σας μιλήσω μόνο για δύο πράγματα. Τον κουμπαρά και τα αυτοκόλλητα. Ο κουμπαράς μπήκε στο σακουλάκι με τον αριθμό '24' (δηλαδή σε αυτό που θα ανοίξει πρώτο-πρώτο σήμερα μόλις επιστρέψει από το σχολείο) και το σκεπτικό είναι να αρχίσει η Δάειρα από σήμερα και κάθε μέρα να κάνει αποταμίευση ώστε στις 24 του μηνός να έχουμε ψιλά για τα παιδάκια που θα έρθουν για τα κάλαντα :) Έτσι και η Δάειρα θα αρχίσει να εξοικειώνεται με την ιδέα της αποταμίευσης και η μαμά δε θα τρέχει να χαλάει χρήματα τις παραμονές ως συνήθως :)





Τα δε αυτοκόλλητα μπήκαν στο προτελευταίο σακουλάκι με τον αριθμό '2' που θα ανοίξει την προπαραμονή των Χριστουγέννων. Στο ίδιο σακουλάκι έβαλα μέσα εκτός από τα αυτοκόλλητα και άλλα σακουλάκια, μία εικόνα με παιδάκια που λένε τα κάλαντα και μία εικόνα με σοκολάτες. Εκείνη τη μέρα λοιπόν η Δάειρα θα με βοηθήσει να φτιάξουμε τα δωράκια για τα παιδάκια που θα έρθουν να μας πουν τα κάλαντα. Θα είναι σακουλάκια που θα τα γεμίσει η Δάειρα σοκολάτες και πάνω τους θα κολλήσει Χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα :) Οι πραγματικές σοκολάτες θα είναι στο ντουλάπι της κουζίνας βέβαια, για προφανείς λόγους, και θα εμφανιστούν εκείνη την ημέρα :)

Γενικά ήθελα ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης που να ταιριάζει με το πολύχρωμο playroom των παιδιών και να είναι ΚΑΙ χαρούμενο ΚΑΙ παιχνιδιάρικο ΚΑΙ minimal (ως προς την εμφάνιση). Για αυτό και χρησιμοποίησα αριθμούς με χαρούμενα, πολύχρωμα μοτίβα μοντέρνου design ώστε να ταιριάζουν με το concept των καρτών αλλά και με το χώρο.





Το σκεπτικό είναι κάθε μέρα η Δάειρα να ανοίγει ένα σακουλάκι και στη θέση του να κρεμάει μία κάρτα (θα την επιλέγει η ίδια), ώστε το δέντρο των καρτών να αρχίζει να σχηματίζεται και πάλι και μέχρι τα Χριστούγεννα να είναι πλήρες και να στολίζει τον τοίχο και για τις επόμενες γιορτές που ακολουθούν: Πρωτοχρονιά και Φώτα. Έτσι ο τοίχος του playroom δε θα είναι άδειος. Και η Δάειρα μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία εκτός του ότι θα γεμίσει ανείπωτη χαρά και θα μπει στο πνεύμα των γιορτών ακόμη πιο έντονα, θα μάθει να κάνει υπομονή, θα μάθει να έχει αυτοπειθαρχία (ένα μόνο σακουλάκι την ημέρα και ας είναι οι πειρασμοί μπροστά στα μάτια της), θα εξοικειωθεί σιγά-σιγά με την αποταμίευση (με τον κουμπαρά που θα γεμίζει μέρα με τη μέρα) και θα μάθει να προσφέρει (με τα δωράκια που θα φτιάξουμε για τα παιδάκια που θα μας πουν τα κάλαντα).

Και αφού η Δάειρα με βοήθησε να κρεμάσω τα σακουλάκια στον τοίχο, αφοσιώθηκε στον στολισμό του δικού της μικρού Χριστουγεννιάτικου δέντρου ντυμένη κάτι μεταξύ Αγιοβασιλίνας, ξωτικού και μπαλαρίνας μαζί (σημ. ουδεμία ευθύνη φέρω για τις στιλιστικές επιλογές της) :)



Και έτσι κατάφερα σήμερα, 1η του μηνός, day zero, το δικό μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης να είναι επιτέλους έτοιμο!



Η Δάειρα μόλις επιστρέψει από το σχολείο, θα ανοίξει το σακουλάκι με τον αριθμό 24, αφού ήδη σήμερα αρχίζουμε να μετράμε αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα!

Καλό μήνα να έχουμε! Καλή εβδομάδα! Καλημέρα! Και επισήμως πλέον και...καλό χειμώνα!


Σημ. Το post δεν είναι διαφημιστικό.

P.S. Tips της τελευταίας στιγμής:

- Ακόμη και αν αποφασίσατε σήμερα να φτιάξετε το δικό σας ημερολόγιο, δεν είναι αργά. Αλλά και ούτε αύριο, μεθαύριο κλπ είναι αργά (μην παίρνετε παράδειγμα από εμένα που πέρυσι δεν το έκανα τελικά γιατί δεν πρόλαβα 1/12 να το έχω έτοιμο). Απλά θα το φτιάξετε με λιγότερα σακουλάκια και με λιγότερους αριθμούς (ανάλογα με το πόσες μέρες έμεναν μέχρι τα Xmas). Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ξέρετε τι χαρά θα πάρει το παιδάκι σας; Εμένα η Δάειρα λάμπει ολόκληρη και ας μην έχει ανοίξει ακόμη ούτε καν το πρώτο σακουλάκι!

- Αξιοποιήστε σακουλάκια, θήκες, κουτάκια κλπ που ήδη έχετε. Εγώ χρησιμοποίησα τα σακουλάκια του μανάβη (έτσι λέγονται τα συγκεκριμένα) που μου είχαν περισσέψει από το καλοκαιρινό πάρτυ γενεθλίων της Δάειρας.

- Τα σχέδια που βλέπετε από έξω και οι αριθμοί είναι free printable και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

- Το κόστος εξαρτάται από το περιεχόμενο. Μπορείτε, αν θέλετε να κάνετε κάτι της τελευταίας στιγμής και δεν προλαβαίνετε να πάτε να ψωνίσετε διάφορες εκπλήξεις ή δε θέλετε να διαθέσετε αρκετά χρήματα, να το γεμίσετε μόνο με σοκολάτες και ζαχαρωτά από το σούπερ μάρκετ. Ξέρετε πόσο λατρεύουν τα παιδιά τα γλυκίσματα. Είναι και οικονομικά.

- Πριν ψωνίσετε τα περιεχόμενα, σκεφτείτε τι θέλετε να κάνετε. Εγώ π.χ. όταν τα ψώνισα δεν είχα ακόμη σκεφτεί πώς θα είναι το ημερολόγιό μας, οπότε αγόρασα μεταξύ άλλων και ένα Xmas βιβλίο που όμως δε χωρούσε στο σακουλάκι, από την άλλη δεν ήθελα να του κάνω διαφορετικό περιτύλιγμα, οπότε τελικά το άφησα εκτός.

- Όσες συσκευασίες δε χωράνε στα σακουλάκια όπως είναι, τις "σπάτε" σε περισσότερα σακουλάκια (π.χ. όπως έκανα εγώ με την τάξη της Πέππας) ή τα βγάζετε από τη συσκευασία τους και τα βάζετε χύμα στο σακουλάκι (π.χ. όπως έκανα εγώ με το σετ χειροτεχνίας ή τα αυτοκόλλητα που τα έκοψα σε μικρότερα φύλλα).

Και κάπως έτσι συμμετέχουμε και εμείς στο Χριστουγεννιάτικο πανηγύρι του stars and icicles, αφού...



34 σχόλια :

  1. Έγινε τέλειο και πολύ μου αρέσει που κάθε σακουλάκι θα αντικατασταθεί από χαρούμενες καρτούλες. Έτσι δεν θα έχει κενά με το πέρασμα των ημερών. Έξυπνο! Επίσης, αγοράζουμε κάρτες (και όχι μόνο απ' ότι βλέπω) από το ίδιο μαγαζί χαχα Και του χρόνου κοριτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι φανταστικό!!
    Θες να με υιοθετήσεις; εεεεεε; εεεεεεεεεεε;;;;;;;;;
    Φιλάκια πολλά!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή στο party μου με αυτή την ανάρτηση!
      Με βλέπω του χρόνου να σε αντιγράφω!!!!
      Φιλιά

      Τρελοτουρίστρια

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή στο party μου με αυτή την ανάρτηση!
      Με βλέπω του χρόνου να σε αντιγράφω!!!!
      Φιλιά

      Τρελοτουρίστρια

      Διαγραφή
  3. Είναι υπέροχο όλο το concept! Μου αρέσει που το δεντράκι θα συνεχίσει να υπάρχει και αφού ανοιχτούν τα σακουλάκια! Και η ιδέα να ετοιμάσετε παρέα τα δωράκια για τα παιδάκια που θα πουν τα κάλαντα είναι φανταστική! Σκέφτομαι να σας χτυπήσω το κουδούνι με το τριγωνάκι μου παραμάσχαλα... ;-)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου αρέσουν αυτά τα ημερολόγια, ειδικά αυτά που δίνουν δώρο σοκολάτες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανέμορφο!!
    Τι έξυπνο να μπαίνουν οι καρτούλες ξανά πάνω ώστε να μην χαλάσει το όμορφο δεντράκι :-)
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σκέφτηκες μια χαρά Άσπα μου! Τη βρίσκω καταπληκτική την ιδέα σου για το ημερολόγιο! Τυχερή η μικρή Δαείρα...ένα σωρό εκπλήξεις, πωπω! Δυστυχώς (όπως έχω ξαναπει) είμαι κι εγώ από εκείνες τις μαμάδες (τις λίγες θεωρώ) που δεν θα φτιάξω φέτος το δικό μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης...ο λόγος δεν είναι ότι τεμπέλιασα ή κάτι τέτοιο, απλά θα λείπουμε φέτος όλες τις διακοπές των γιορτών από το σπίτι μας...έτσι σκέφτηκα πώς θα ήταν άσκοπο! Του χρόνου όμως (που θα καταλαβαίνει και ο 18 μηνών δεύτερος γιος μου), το υπόσχομαι στον εαυτό μου! Έχω δει φοβερές ιδέες αυτές τις μέρες, που πραγματικά έχω ζηλέψει! φιλιά πολλά και καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα και ημερολόγιο του ημερολογίου! Εσύ δηλαδή ή το κάνεις ή δεν το κάνεις :-) Πολύ ωραία η ιδέα με τις κάρτες, και ο τοίχος ποτέ άδειος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πανέμορφο!! Και του χρόνου Ασπασια μου!! ps.. το βιβλιο το εχουμε κι εμεις!! Ο Νικολας το λατρευει!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι καταπληκτικό!!!!
    Μπράβο σου τόσο για το στήσημο και την υλοποίηση του project αλλά και για τα μηνύματα που θέλεις να περάσεις στη μικρή σου!
    Μπράβο! Είναι πανέμορφο!!!!!

    Υ.Γ. Σημειώνω ότι δεν έχω χάσει κανέναν διάλογο Δάειρας κι ας μην σχολίασα τις προηγούμενές σου αναρτήσεις!!! Φιλιά και καλό μήνα!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εντάξει δεν παίζεσαι!
    Έδωσες άλλη διάσταση στο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης!
    Μου αρέσει πάρα πολύ η σημασία που έχεις δώσει κλασικά στη λεπτομέρεια... πόσο όμορφες είναι οι κάρτες και πόσο περιποιημένα τα σακουλάκια!
    Και η φωτογραφία της μικρούλας που αφοσιωμένη κοιτά το δέντρο απίστευτη!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό μου κορίτσι, δεν παίζεσαι! Είσαι καταπληκτική και ακόμη πιο καταπληκτικές οι ιδέες που κατεβάζει το μυαλό σου! Είναι πολύ έξυπνες και πάνω από όλα ξεχωριστές! Μπράβο σου ,Ασπασία μου, που είχες τόση υπομονή να φτιάξεις αυτό το εκπληκτικό ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για την ημέρα των Χριστουγέννων!
    Είναι μια αξιοθαύμαστη δημιουργία και ένας πολύ ωραίος τρόπος να προετοιμάσεις το παιδάκι σου ψυχολογικά για τον ερχομό των Χριστουγέννων και γιατί όχι και να το εξασκήσεις στο να αντιστέκεται στους πειρασμούς καθώς θα περιμένει την επόμενη μέρα να ανοίξει το επόμενο δωράκι.Πιστεύω ότι της δίνεις πολύ μεγάλη χαρά. Η ιδέα με τις κάρτες είναι πολύ έξυπνη και πρωτότυπη. Ήταν πολύ καλό που στη διαδικασία συμμετείχε και η Δαειρούλα.
    Είναι τρισχαριτωμένη και όσο για την αμφίεσή της ξέρει αυτή να συνδυάζει τα ρούχα της ανάλογα με την περίσταση. Είναι ένα πανέμορφο λουλουδάκι που ανθίζει μέσα στην καρδιά του χειμώνα και σκορπά γύρω του ευωδία και λάμψη όπως το λιβάνι και το χρυσάφι των μάγων που πρόσφεραν στο θείο βρέφος.
    Σας εύχομαι να περάσετε όμορφα όλες αυτές τις μέρες που τελετουργικά θα αφαιρείτε μία μία από το ημερολόγιό σας και ακόμη καλύτερα τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων.Το λαμπρό αστέρι που οδήγησε τους μάγους κοντά στο θείο βρέφος να φωτίζει και το δικό σας δρόμο και να είστε πάντα χαρούμενες και δημιουργικές.
    Με πολλή πολλή αγάπη
    Η μαμά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι όμορφο που έγινε! Στην αρχή διαβάζοντας αναρωτιώμουν τι σχέση θα έχουν οι κάρτες με όλο αυτό. Αλλά τελικά είναι πολύ καλή η ιδέα σου μιας και δεν θα χαλάσει το σχέδιο του δέντρου! Πολύ καλή ιδέα. Το βιβλίο πάντως θα μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις κρύβοντάς το κάπου και δίνοντας στο σακουλάκι οδηγίες πως να το βρει. Καλό μήνα!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αχ να έρθω να ζήσω μαζί σας;;

    :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλό μήνα! Κατ αρχάς η Δαειρα μεγάλωσε πολύ! Στην φωτο ντυμένη Αγιοβασιλίνα είναι σωστό κορίτσι. Η ιδεα με τις καρτες και εμενα μου αρεσε πολύ. Γιατι ειναι λιγο αχαρο οταν τελειώνουν όλα αυτα τα ημερολόγια και το μέρος μενει αστολιστο. Καλές γιαρτες να εχετε και πολλά φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δεν εχω δει ομορφοτερη σκεψη ειλικρινα με ξετρελλανες με το πριν και το μετα το "εκλεψα "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πάρα μα πάρα πολύ όμορφο. Έχω εντυπωσιαστεί με το πόσο καλόγουστα είναι όλα! Και του χρόνου να είστε καλά. Η Δάειρα θα ξετρελαθεί με τόσες εκπλήξεις. Και τι εκπλήξεις!
    Καλό μήνα Ασπασία μου
    Ειρήνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εντάξει. Υποκλίνομαι για την ιδέα με τις κάρτες, το αποτέλεσμα χαρούμενο και καλαίσθητο, το link με τα printables (ευχαριστούμε πολύ) και τα σακουλάκια του μανάβη που κάπου έχω και εγώ χωμένα και πρέπει να τα ξεθάψω.
    Αχ βρε Ασπασάκι καλά κάνεις και μας ξεσηκώνεις να το φτιάξουμε έστω και τώρα, γιατί πάλι δεν τα κατάφερα και φέτος και παραλίγο να το παρατήσω πάλι. Τώρα με μπρίζωσες όμως!!!
    Θα χαρούνε πολύ τα παιδάκια μου αν το καταφέρω!!!
    Το Δαειράκι προσηλωμένο ως ξωτικοΑγιοΒασιλίναμπαλαρίνα είναι κουκλίτσα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πολυ ομορφο το ημερολογιο σας! και εμεις φτιαχνουμε καθε χρονο (ειναι 9 ετων η κορη μου), μονο που εμεις λογο ηλικιας εχουμε δωρακια τυπου καλλυντικα (lipbalm), αξεσουαρ - κοσμηματα, στεκες, νεσσεσερ , κλπ. και του χρονου να ειστε να καλα να ξαναφτιαξετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και εμένα με ξεσήκωσες όπως και τη Dimitra παραπάνω και θα πάω το απόγευμα κιόλας να ψωνίσω διάφορα πραγματάκια και γλυκίσματα για τα πιτσιρίκια μου και θα το φτιάξω. Και φυσικά θα χρησιμοποιήσω τα free printables τα δικά σου γιατί τα βρίσκω πολύ χαριτωμένα και free ;-)
    Η ιδέα του κουμπαρά και των αυτοκόλλητων που θα χρησιμοποιηθούν για τα κάλαντα απλά τέλειες. Και η ιδέα με τις κάρτες τέλεια. Εγώ θα χρησιμοποιήσω διάφορες γιορτινές κάρτες ευχών που έχουμε. Κάποιες είναι πολλών ετών. Φιλιά Ασπασία μου και σε ευχαριστούμε πολύ για την πανέμορφη ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★
    ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★
    ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

    Κορίτσια μου και μαμά, σας ευχαριστώ ΟΛΕΣ για τα πολύ όμορφα σχόλια :) Με συγχωρείτε που δεν προλαβαίνω να απαντήσω σε καθεμία ξεχωριστά, αλλά ασχολούμαι με την αποστολή των ταχυδρομικών δ/νσεων στους μυστικούς αποστολείς που συμμετέχουν στο φετινό μας swap και γίνεται ο χαμός!!! Και θέλω να τελειώσω σήμερα :)

    Απλά να πω ότι χαίρομαι που ξεσήκωσα ορισμένες από εσάς που δεν ήταν στα αρχικά σχέδιά σας να φτιάξετε advent calendar, ότι το μικρό μου Αγιοβασιλινομπαλαρινοξωτικό έχει όντως μεγαλώσει πολύ (καμία σχέση με πέρυσι τα Xmas) και ότι, Κατερίνα Ανθομελάκι, η ιδέα σου για το βιβλίο μου άρεσε. Και επειδή τώρα είναι αργά, αφού τα φακελάκια γέμισαν και σφραγίστηκαν για φέτος (δε θέλω να χαλάω και ξαναφτιάχνω), σκέφτομαι να της κάνω το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού με χαρτάκια σε όλο το σπίτι τα οποία θα τα βρίσκει μόνη της, εγώ απλά θα της διαβάζω τι γράφουν :) Μέχρι να βρει το βιβλίο. Και φυσικά δε θα το κάνω τώρα, αλλά μόλις χαλαρώσω λίγο γιατί τρέχω με χίλια αυτές τις μέρες.
    Φιλάκια σε όλες!!!

    ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★
    ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★
    ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πάρα πολύ ωραία ιδέα Ασπασία! Μου αρέσει πολύ! Αντιγράφω με δικές μου πινελιές :) Πρόσφατα έφτιαξα κάτι υγιεινά σοκολατάκια και έχω σκοπό εκτός από δωράκι/έκπληξη να βάλω μέσα 1 σοκολατάκι για κάθε μέρα. Έτσι δε θα μου ζητάει συνέχεια γλυκό αλλά θα τρώει ένα μικρό μόνο όταν ανοίγει το εκάστοτε σακουλάκι. Κρίμα που δεν το ηξερα να το κάνω από την 1η του Δεκέμβρη αλλά όπως είπες μπορώ να το ξεκινήσω οποιαδήποτε μέρα, απλά με λιγότερα σακουλάκια (θα είναι και πιο εύκολο για'μενα τελικά έτσι ;) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. πολυ όμορφο. καλα να περασετε!! απο link party crazytourists

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ό,τι πιο όμορφο έχω δει. Προσεγμένο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Hello again.... τη γνώμη μου στην είπα τις προάλλες Άσπα μου, τώρα πέρασα να σου πω μια καλησπέρα! από το πάρτι της τρελοτουρίστριας έρχομαι, φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολύ όμορφο
    Έρχομαι από το πάρτυ της τρελοτουρίστριας
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εντάξει...η ανάρτησή σου μου επιβεβαιώνει τoν λόγο που ξεκίνησα το blogging..
    απίστευτη ιδέα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ακόμα δεν έχω παιδάκι, αλλά σίγουρα του χρόνου θα χαρεί πολύ η ανιψούλα μου, να το κάνουμε με την μαμά της!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τέλεια ιδέα. Εδώ και ένα μήνα προσπαθώ να σκεφτώ πως να δημιουργήσω κάτι τέτοιο για τον μικρό Φατσουλίνο και ήρθε η ανάρτηση αυτή να με βγάλει από τις σκέψεις. Ανυπομονώ να αρχίσω...αμέσως!!!
    Καλά Χριστούγεννα 2015 εύχομαι σε όλες και πάντα με υγεία και χαρά στη ζωή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τέλειο, τέλειο...και το ημερολογίο και η ιδέα να το κρεμάσετε σαν δεντράκι και οι καρτούλες. Πολύ όμορφη ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μια μανούλα θησαυρός είσαι Ασπασία!!! Το θαύμασα το δώρο-δέντρο-ημερολόγιο σας !!! Είναι φανταστικό και σε κανει να νιώθεις και εσύ παιδί με το παιδί σου. Αυτή είναι η αξία τέτοιων πράξεων, να νιώθεις και να γίνεσαι παιδί. Είναι υπέροχο!!!Πολλά φιλιά στα 2 μικρά πολύτιμα σου δώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εξαιρετική ιδέα και για το σπίτι αλλά και για σχολικές αίθουσες, αν η μαμά ή η δασκάλα έχει διάθεση για κάτι διαφορετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts