4.11.14

Happy moments: Με γυμνές πατούσες...και όχι μόνο


Καλημέρα και καλό μήνα!!! Όσοι με διαβάζετε καιρό ή όσοι τυγχάνει να με γνωρίζετε από κοντά, θα έχετε καταλάβει πόσο αγαπώ τη φωτογραφία. Το έχω γράψει και εδώ. Λατρεμένο χόμπι! Πριν γεννήσω τα παιδιά ήμουν με την Nikon μου ανά χείρας και συχνά-πυκνά έβγαινα έξω -εγώ και ο
εαυτός μου μόνο- για φωτογράφηση. Τον Θοδωρή δεν τον έπαιρνα μαζί καθώς τον εκνεύριζε να με περιμένει όταν σταματούσα εκατοντάδες φορές να φωτογραφίσω. Με ανεχόταν μόνο όταν πηγαίναμε εκδρομές ή διακοπές. Εκεί, θέλοντας και μη, ήμασταν παρέα όταν "τραβούσα" τα αναρίθμητα φωτογραφικά καρέ.

Μετά έγινα μάνα, οπότε οι ατομικές εξορμήσεις εκτός σπιτιού για φωτογράφηση άρχισαν να σπανίζουν. Άντε καμιά Κυριακή και φυσικά στις διακοπές! Όταν έβγαινα έξω με το παιδί, μου ήταν πρακτικά δύσκολο να κουβαλώ μαζί και μία Nikon 1.532 γραμμαρίων (ω ναι, την έχω ζυγίσει)! Είναι δηλαδή σαν να κουβαλούσα πάντα μαζί μου μαζί με όλα τα άλλα συν 1,5 σακούλι ζάχαρη. Ε, δεν είναι και εύκολο πράγμα! Οπότε συνήθως φωτογράφιζα indoor και της "άλλαξα τα φώτα" κανονικότατα. Της Δάειρας της έχω τραβήξει χιλιάδες φωτογραφίες από όταν ήταν μωρό και όσο μεγάλωνε και το ίδιο κάνω τώρα και με την μπέμπα. Λατρεύω να φωτογραφίζω! Λατρεύω να καταγράφω και να συλλέγω τις στιγμές που ζούμε. Όσο περισσότερες μπορώ και όσο συχνότερα μπορώ.

Μετά ήρθε  το φετινό καλοκαίρι όπου ήταν από τα καλύτερα καλοκαίρια των τελευταίων χρόνων.  Το χόρτασα τόσο πολύ, σε σημείο που το βαρέθηκα.

Αξιοποίησα δεόντως τη βοήθεια που μου πρόσφεραν οι παππουδογιαγιάδες και οι θείοι (άλλο που δεν ήθελαν δηλαδή να αφιερώσουν χρόνο στα παιδιά) και φούλαρα μπαταρίες για τα καλά! Και το είχα τόσο πολύ ανάγκη να ξεκουραστώ, όσο δε φαντάζεστε. Με είχαν εξαντλήσει τα ξενύχτια των πρώτων μηνών με το μωρό και μου είχε λείψει ο χρόνος με τον εαυτό μου. Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, γύρισα πολύ, άραξα πολύ, γενικά είχα πάρα πολύ χρόνο για να ασχοληθώ με εμένα και το αγαπημένο μου χόμπι. Εντωμεταξύ άλλαξα κινητό (το οποίο πλάκα-πλάκα έχει πολύ καλό φακό), οπότε όταν δεν κουβαλούσα μαζί μου την DSLR, "άλλαζα τα φώτα" στην κάμερα του κινητού. Το κινητό μου έγινε η προέκταση του δεξιού μου χεριού και κατέγραφα αμέτρητες στιγμές. Και το καταευχαριστήθηκα. Και αν κάποια φορά ξέμενα από μπαταρία (η αλήθεια είναι ότι ξέμενα συχνά με τόσες φωτογραφίσεις), χρησιμοποιούσα το κινητό του Θοδωρή. Αν ήμουν τυχερή βέβαια και τον είχα δίπλα μου (που συνήθως δεν τον είχα αφού από τις 13 εβδομάδες που διακόπαρα φέτος, ο μπαμπάς μας ήταν μαζί μας μόνο 18 μέρες). Κάπως έτσι τράβηξα τα 13.436 φωτογραφικά καρέ που σας είχα αναφέρει και όταν σας είχα γράψει τα νέα μας τότε που επιστρέψαμε.

Το τίμημα βέβαια αυτής της λατρείας που έχω στην φωτογραφία είναι να χρειάζομαι αμέτρητες ώρες μετά για να αρχειοθετήσω όλο αυτό το υλικό. Ε λοιπόν σήμερα, σχεδόν 1,5 μήνα από όταν επιστρέψαμε, είμαι στην ευχάριστη θέση να έχω ολοκληρώσει το ξεκαθάρισμα των χιλιάδων καλοκαιρινών φωτογραφιών, να τις έχω βάλει σε μία σειρά και να μπορώ να μοιραστώ μαζί σας κάποιες αντιπροσωπευτικές εικόνες, πριν φτάσουν Χριστούγεννα :)

Αν και θα ακολουθήσει σχετική ανάρτηση με ΠΟΛΛΕΣ φωτογραφίες, σήμερα κάνω μία εισαγωγή με γυμνές πατούσες...και όχι μόνο, οι οποίες πρωταγωνίστησαν σε πολλά φωτογραφικά καρέ φέτος. Πόδια άλλοτε ξυπόλυτα και άλλοτε παπουτσωμένα, άλλοτε μόνα τους και άλλοτε με παρέα, μούλιασαν ατελείωτες ώρες σε αλμυρά νερά, διασκέδασαν σε νεροτσουλήθρες,  χαλάρωσαν στην καυτή άμμο, δροσίστηκαν σε βρεγμένα βοτσαλάκια, περπάτησαν ξυπόλυτα πάνω σε ποταμίσιες πέτρες...


...άραξαν χαζεύοντας τη Δάειρα να μη χορταίνει ανέμελο παιχνίδι στην εξοχή και τρέξιμο χωρίς σταματημό, χαλάρωσαν αμέτρητες φορές πάνω στα κάγκελα κάποιου μπαλκονιού τα πρωινά απολαμβάνοντας το πρωινό μου καφεδάκι και τα απογεύματα τρώγοντας κάποιο φρέσκο φρουτάκι εποχής, αλλά και καταγρατσουνίστηκαν και μάτωσαν όταν πήγα για trekking μαζί με την πιο τρελή παρέα της πόλης (θα σας πω άλλη φορά για αυτή την περιπετειώδη μοναδική εμπειρία που έζησα) και δεν κόμπλαραν να εμφανιστούν κατασημαδεμένα την επόμενη μέρα στην παραλία...


...περιηγήθηκαν στο μποστάνι του παππού όταν κατέβαινα για να μαζέψω φρέσκα φασολάκια, τοματίνια, κολοκυθάκια, πιπερίτσες και άλλα φρέσκα ζαρζαβατικά για τις σαλάτες μου (έχω τρέλα με τις σαλάτες), βόλταραν σε μέρη με κόσμο πολύ αλλά και στις ερημιές, περπάτησαν σε νησιά και σε δάση, στάθηκαν δίπλα σε ρέματα, συνόδευσαν φωτογραφικώς φρέσκα φρουτάκια που μόλις είχα μαζέψει και ήθελα να απαθανατίσω πριν τα γευτώ, πάτησαν χώματα ιερά στο αρχαιότερο ολυμπιακό στάδιο του κόσμου...


...μέτρησαν ατελείωτα χιλιόμετρα άλλοτε μόνα τους, άλλοτε με παρέα, άλλοτε συνοδεύοντας τη Δάειρα σε αμέτρητες βόλτες, άλλοτε σέρνοντας το καροτσάκι της μπέμπας. Γενικά έκαναν πάρα πολλά, αλλά και απολύτως τίποτα. Και φυσικά πόζαραν στο φακό με μεγάλη συχνότητα. Και μαζί με τα δικά μου, συχνά-πυκνά πόζαραν και άλλα μικρά πατουσάκια :)


Σύντομα θα ακολουθήσει ανάρτηση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο θέλω να μοιραστώ μαζί σας :) Μέχρι τότε, φιλάκια πολλά και να μη ξεχνάτε να συλλέγετε και να καταγράφετε στιγμές. Αξία ανεκτίμητη...

Σύντομα θα ακολουθήσει ανάρτηση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο θέλω να μοιραστώ μαζί σας :) Μέχρι τότε, φιλάκια πολλά και να μη ξεχνάτε να συλλέγετε και να καταγράφετε στιγμές. Αξία ανεκτίμητη...


follow mylovablephotos on Instagram: http://instagram.com/mylovablephotos




28 σχόλια :

  1. Φοβερές φωτογραφίες!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καταπληκτικες οι φωτογραφιες!!! Να ειναι γερα τα ποδια σου να σε ταξιδέψουν και σε αλλα μερη!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή ένα ολόκληρο καλοκαίρι γεμάτο "happy feet"! Πολύ πολύ πολύ όμορφες φωτογραφίες! Προσωπικά, λάτρεψα αυτή με τα μωρουδίστικα πατουσάκια που εκτελούν χρέη σελιδοδείκτη... ;-)
    Περιμένουμε και τις επόμενες φωτογραφίες εναγωνίως!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Αναστασία μου <3 Θα βαρεθείς να βλέπεις φωτογραφίες. Promise ;)

      Διαγραφή
  4. Μου αρέσουν οι πατουσοφωτογραφίες, ειδικά οι οικογενειακές:)))
    Ανυπομονώ να δω και τις υπόλοιπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φανταστικές φωτογραφίες! Και ξέρεις τι άλλο μου έκανε φοβερή εντύπωση; Σε όλες μα σε όλες, το πεντικιούρ είναι αψεγάδιαστο ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, φρόντιζα το beaute μου συχνά-πυκνά. Όλα κι όλα! Χαχαχα
      Σε ευχαριστώ φίλη μου!

      Διαγραφή
  6. Κορίτσι μου γλυκό, πολύ πρωτότυπες και πολύ αξιόλογες οι φωτογραφίες σου! Μία από αυτές όμως είναι εξωπραγματική. Θα μου πεις είναι τέχνη να δίνεις μέσα από το φακό όπως θέλεις εσύ τα πρόσωπα και τα πράγματα.
    Έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά και πάνω από όλα έχεις παγιδεύσει άπειρες στιγμές από το παρελθόν ευχάριστες και πολύ σημαντικές δικές σου και αγαπημένων προσώπων σου που θα μείνουν ζωντανές, ενώ διαφορετικά ο χρόνος που όλα τα δαμάζει πολλές από αυτές θα τις οδηγούσε στη λήθη.
    Σε συγχαίρω για την επιμονή σου και την υπομονή σου να απαθανατίζεις τόσες και τόσες στιγμές από τη ζωή σου. Όλο αυτό το πλούσιο υλικό είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός για σένα και μια παρακαταθήκη για τις κορούλες σου!
    Όσο μπορείς συνέχισε αυτό που με τόσο ζήλο κάνεις!
    Με πολλή αγάπη
    Η μαμά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λατρεύω φώτο και φυσικά λάτρεψα και την ανάρτηση και όλα τα πατουσάκια!!!!! Με ταξίδεψες στο καλοκαίρι και ας έχω μπει κάργα σε πνεύμα Χριστουγέννων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου, σε πείσμα των καιρών που "επιβάλλουν" Xmas mood από τώρα, επιμένω καλοκαιρινά. Και που να δεις την επόμενη ανάρτηση...Ετοιμάσου να βάλεις αντηλιακό. Χαχαχα :)
      Φιλιά

      Διαγραφή

  8. μοναδικα τα πατουσακια σου φιλεναδα , αρχισε το χριστουγεννιατικο πανηγυρι μας περασε μια βόλτα http://starsandicicles.blogspot.gr/2014/10/blog-post_71.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη με βάζετε σε Xmas mood από τώρα! Έχω ακόμη καλοκαιρινή ανάρτηση να ολοκληρώσω :)))))))))))
      Θα περάσω μία βόλτα γιατί μου κίνησες την περιέργεια :)

      Διαγραφή
  9. Σε διαβάζω καιρό αλλά σου γράφω πρώτη φορά. Ευφυέστατες οι φωτογραφίες σου. Επίσης πολύ προσεγμένες και όμορφα στημένες. Όμορφα κάδρα, όμορφα χρώματα. Ασχολούμαι και εγώ με τη φωτογραφία και πραγματικά οι φωτογραφίες σου με κέρδισαν. Μέσα από τις πατούσες και τα μικρά πατουσάκια παίρνουμε μία πρώτη γεύση το πόσο όμορφα τα περάσατε το φετινό καλοκαίρι. Αναμένουμε το μέρος β που υποσχέθηκες. Είμαι πολύ περίεργη τι έχεις να μας δείξεις εκεί.

    Το δικό μας καλοκαίρι ήταν πολύ μέτριο δυστυχώς. Ας ελπίσουμε του χρόνου να είναι καλύτερο.
    Σε φιλώ. Μαίρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωω! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ! Η αλήθεια είναι ότι τα περάσαμε πολύ όμορφα και χαίρομαι που φέτος ασχολήθηκα τόσο πολύ με τη φωτογράφηση. Μπορεί να ήμουν διαρκώς με μία κάμερα στο χέρι, αλλά τουλάχιστον τώρα που τις βλέπω, με αποζημιώνουν και με το παραπάνω.
      Σχετικά με το καλοκαιράκι σου, εύχομαι του χρόνου να τα περάσετε τόσο όμορφα που να "καλύψετε" και το μέτριο φετινό. Καλημέρα :)

      Διαγραφή
  10. Πατούσες παντού :-)
    κι εμένα μου αρέσουν οι οικογενειακές πατουσοφωτογραφίες, όσο πιο πολλοί μέσα στο κάδρο τόσο πιο πολύ μ'αρέσει! Αναμένουμε και τις υπόλοιπες! Καλά..όχι όλες :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλες -και να ήθελα- θα με έπαιρνε το επόμενο καλοκαίρι για να βγάλω ανάρτηση :)
      Καλημέρα Βέρα!

      Διαγραφή
  11. Τι όμορφες πατουσίτσες είναι αυτές καλέ ??? όποτε βλέπω παρόμοιες αναρτήσεις .... ζηλεύω .... γιατί όλο ξεχνιέμαι και δεν τραβάω φωτό ..... σνιφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα επαναλάβω την τελευταία φράση μου: "...μη ξεχνάτε να συλλέγετε και να καταγράφετε στιγμές. Αξία ανεκτίμητη..."
      Καλημέρα :)

      Διαγραφή
  12. Πανω που κατέβασα χειμωνιάτικα μου θύμισες πάλι το καλοκαίρι.... Αχ! Τελειες οι φωτογραφιες σου και εμενα μου αρεσει η φωτογραφία αλλα σε καμία περίπτωση δεν εχω την υπομονη σου και το ταλέντο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Λίνα :) Θέλω να σας ζεστάνω τώρα που έπιασαν τα κρύα :)
      Υπομονή έχω, το ταλέντο το βρίσκω σιγά σιγά.
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  13. Χαρούμενες οικογενειακές στιγμές όπως ακριβώς και ο τίτλος της ανάρτησης και πολλά πατουσάκια!!
    Γεμίσατε φουλ τις μπαταρίες και υποψιάζομαι ότι θα ακολουθήσει ένας πολύ δημιουργικός χειμώνας Ασπασάκι! Περιμένουμε την επόμενη ανάρτηση και όσα αποθανάτισες με τον φακό σου! Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου κοριτσάρα μου! Τις μπαταρίες όντως τις φουλάραμε για τα καλά γιατί με τόση ενέργεια που χρειάζομαι πλέον σε καθημερινή βάση, ξεφορτίζονται :)
      Η επόμενη ανάρτηση θα ακολουθήσει σύντομα. Καλημέρα :)

      Διαγραφή
  14. Ήρθα επιτέλους κι εγώ. Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες αν και τις παρακολουθούσα μέσα απο το Instagram τώρα είναι σαν να τις βλέπω πρώτη φορά. Αχ Ελλάδα με τα υπέροχα μέρη σου, άντε βρε και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πσοσο διαφορετικές ειναι οι πατουσίτσες! Καθε νία ειναι διαφορετική και εχει τη δικιά της χάρη. Αν και βροχερός καιρός θυμίζει καλοκαίρι. Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts