7.11.14

Happy moments: 288.000 λέξεις


Μπορεί να πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, μπορεί λίγο-πολύ οι περισσότεροι από εσάς να είστε σε εορταστικό mood, ωστόσο εγώ επιμένω καλοκαιρινά! Και όσο βλέπω τις χιλιάδες φωτογραφίες που τράβηξα τις φετινές διακοπές, τόσο πιο έντονα το ξαναζώ όλο αυτό. Βγάλτε τη ζακετούλα, φτιάξτε
κρύο καφέ, φορέστε γυαλιά, καπέλο και αντηλιακό και ελάτε να σας ταξιδέψω στο φετινό μας καλοκαίρι. Αυτή τη φορά δε θα πω γράψω πολλά. Θα αφήσω τις φωτογραφίες να μιλήσουν από μόνες τους. Άλλωστε τα δικά μου λόγια μοιάζουν σκέτη φλυαρία μπροστά τους. Μία εικόνα χίλιες λέξεις δε λένε; Ε, νομίζω ότι 288.000 λέξεις είναι αρκετές για να πάρετε μία μικρή γεύση του τι είδαμε, τι κάναμε, που πήγαμε. Με λίγα λόγια, πώς τα περάσαμε φέτος. Όπως λέω εγώ: "Συλλέγω στιγμές, όχι πράγματα". Και όπως λέει και η αγαπημένη μου και συνωνόματη Άσπα: "Eίναι διασκεδαστικό το να μοιράζεσαι". Έτσι και εγώ θέλω να μοιραστώ μαζί σας λίγες από τις στιγμές που συνέλεξα. Εικόνες άλλοτε "σιωπηλές" άλλοτε "φλύαρες", εικόνες καλοκαιρινές, φωτογραφίες τραβηγμένες μία-προς-μία με αγάπη και μεγάλη προσήλωση, σε μία προσπάθεια να καταγράψω όσο περισσότερες όμορφες στιγμές μπορούσα. Κάθε φωτογραφία κρύβει τη δική της ιστορία και είναι για εμένα πολύ ξεχωριστή. Και χαίρομαι που -επιτέλους- είμαι σε θέση να τις μοιραστώ μαζί σας, έστω 2 μήνες μετά την επιστροφή μας, έστω μέσα στο χειμώνα :)

288 εικόνες που επέλεξα να σας δείξω από τις 13.000+ που έχω. Όσοι με ακολουθείτε ήδη στο Instagram ενδεχομένως να έχετε δει κάποιες. 288 εικόνες που μου προκαλούν μία γλυκιά νοσταλγία και πραγματικά όταν τις βλέπω με "ζεσταίνουν" με πολύ όμορφα συναισθήματα.

Ξεκινώ αυτό το φωτογραφικό ταξίδι με αυτό που χόρτασα περισσότερο αυτό το καλοκαίρι. Το μπλε. Σε όλες του τις αποχρώσεις. Μπλε του ουρανού. Μπλε της θάλασσας...Είχε θάλασσες φουρτουνιασμένες, αλλά και θάλασσες λάδι…



Είχε πολύ ελεύθερο χρόνο για τη μαμά και μόνο για τη μαμά. Χρόνο για να κάνω
παρέα με τον εαυτό μου που τόσο πολύ το είχα ανάγκη.  

 
...τόσο πολύ ελεύθερο χρόνο που ενίοτε χαζολογούσα και έπαιζα με την κάμερα...

 
...και όταν με έπιαναν πείνες, τσιμπολογούσα κάτω από την ομπρέλα... 

 
Είχε πολλή θάλασσα για τη Δάειρα. Ατελείωτο παιχνίδι στην άμμο και τρελές βουτιές... 

 
Είχε τρελίτσες για τη μαμά και τον μπαμπά (και μία Δάειρα να μας χαζεύει με απορία και βαρεμάρα μαζί)... 



Είχε ποτάμια και ποταμάκια ήρεμα... 



...αλλά και ποτάμια περιπετειώδη όταν η μαμά αποφάσισε να ανεβάσει λίγο την αδρεναλίνη της μαζί με την πιο τρελή ομάδα της πόλης (για τη διάσχιση της χαράδρας του Αχέροντα ποταμού -μία διαδρομή 12 km το 80% της οποία είναι μέσα στο νερό και το 50% είναι αναγκαστικά κολύμπι- θα σας μιλήσω άλλη φορά).  

Η πάνω αριστερή φωτογραφία απεικονίζει τις Πύλες του Άδη, σημείο εκκίνησης της "περιπέτειας", ένα στενό πέρασμα με βράχια ύψους 100+ μέτρων, πλάτος ποταμού μόλις 2 μέτρα και μήκος περάσματος 50 μέτρα που το διέσχιζες μόνο κολυμπώντας. Με εξαίρεση την κεκτρική που είναι selfie, οι λοιπές φωτογραφίες είναι οι μόνες από όλη την ανάρτηση που δεν είναι δικές μου.
Αυτό το καλοκαίρι η Δάειρα έμαθε πάρα πολλά από την επαφή της με τη φύση. Ήταν για αυτήν, το καλύτερο σχολείο. Γιατί εκτός από τσαλαβουτήματα σε ποταμάκια...

Είχε εκδρομές σε δάση... 




Είχε ατελείωτες περιπλανήσεις και πεζοπορία στο βουνό... 

 
Είχε ανθισμένα λουλουδάκια στον κήπο της γιαγιάς αλλά και στους παρακείμενους αγρούς (οι διακοπές μας ξεκίνησαν τέλη Μαϊου, οπότε η φύση ήταν στο μεγαλείο της εκείνη την περίοδο)... 

 
Είχε επαφή με ζώα και πτηνά (ως και μία αλεπού, μία κουκουβάγια και ένα κουνάβι είδαμε σε μία νυχτερινή διαδρομή με το αυτοκίνητο που όμως δεν πρόλαβα να φωτογραφίσω καθώς έφυγαν τρομαγμένα). 

 
Είχε έντομα, ακόμη και ποταμίσια καβούρια και βατράχια (τα βατράχια τα είδατε στην ανάρτηση με τις πατούσες).

 
Είχε ατελείωτο περπάτημα και βόλτες σε μέρη κοσμοπολίτικα αλλά και μέρη ήσυχα... 

 
Είχε πολιτισμό... 

 
Είχε μια Δάειρα να έχει πλέον μεγαλώσει και να επιβάλλει τις δικές της στιλιστικές απαιτήσεις (άσχετα αν δε συμφωνούσα πάντα μαζί της)... 

 
Είχε ατελείωτο χορό. Όπου βρισκόταν και όπου στεκόταν κινούταν με το ρυθμό. Ακόμη οι χτύποι μιας καμπάνας ήταν αρκετοί να την κάνουν να λικνίζεται στο προαύλιο ενός μοναστηριού. 

 
Είχε ατελείωτο παιχνίδι εκτός σπιτιού... 

 
Είχε ατελείωτο παιχνίδι στον κήπο του παππού και της γιαγιάς την ώρα που η μπέμπα απολάμβανε τις απογευματινές της σιέστες μέσα στο πράσινο και η μαμά διάβαζε "λογοτεχνία"... 

 
Είχε πολλή ζωγραφική, μόνη και με παρέα... 



Είχε τα πρώτα φωτογραφικά βήματα της Δάειρας στα χνάρια της μαμάς... 

Οι παραπάνω φωτπογραφίες είναι τραβηγμένες από τη Δάειρα
Η δε μπεμπούλα -ούσα τότε ακόμη μόλις λίγων μηνών- δεν ήταν για πολλά-πολλά. Οπότε χόρτασε ατελείωτους ύπνους, βόλτες και αγκαλιές...



Είχε freddo espresso (σκέτο) σχεδόν παντού. Ακόμη και αυτοσχέδιο με γάργαρο νερό κατευθείαν από την πηγή...  

 
Είχε φρέσκα φρούτα και ζαρζαβατικά, κομμένα εκείνη την ώρα με τα χεράκια μου...

 
Είχε διατροφικές απολαύσεις χωρίς ενοχές. Από γκουρμέ γεύσεις μέχρι την πιο νόστιμη μπριζόλα στα κάρβουνα ever, την οποία καταβρόχθισα σε χρόνο dt εκείνη τη μέρα που κατεβήκαμε το ποτάμι, μόλις φτάσαμε στο τέρμα εξαντλημένοι, παγωμένοι και πεινασμένοι σαν λύκοι :)

 
Είχε πολλά ηλιοβασιλέματα, αλλά και πολλές ανατολές. Όλα, άφιλτρα. 

 
Είχε πολλές μετακινήσεις. Εν πλω...  

 
...αλλά και οδικώς, κάθε φορά που αλλάζαμε προορισμό. 

Μπροστά τα κορίτσια με το αυτοκίνητο του μπαμπά και πίσω η μαμά pararazzo με το δικό της αυτοκίνητο ακολουθεί και φωτογραφίζει ;)
Γιατί αλλάξαμε αρκετούς προορισμούς φέτος το καλοκαίρι. Πρέβεζα, Κέρκυρα, Λευκάδα, Αρχαία Ολυμπία και αρκετές εκδρομές στα πέριξ. 

 
Και εκτός από όλα αυτά, είχε και πολλές όμορφες βραδιές με αγαπημένους που δε βλέπουμε συχνά, νυχτοπερπατήματα αλλά και πάρτι. Πάρτι γενεθλίων για τη γιαγιά, πάρτι γενεθλίων για τον μπαμπά, μικρό πάρτι γενεθλίων για τη Δάειρα αλλά και το μεγάλο πάρτι μας στα ερείπια του παλιού πέτρινου σπιτιού (αλλά για αυτό θα μιλήσω άλλη φορά). Γενικά όπως έγραψα και τότε, αυτό το καλοκαίρι τα περάσαμε πανέμορφα. Κάποιες μέρες δε, απλά τέλεια! Δε λένε ότι η ευτυχία είναι στιγμές; Στιγμές που φυλάς μέσα σου σαν φυλαχτό, στιγμές που νιώθεις τυχερός και ευγνώμων που τις βίωσες και σου δίνουν τη δύναμη να βαθίζεις στα δύσκολα;  

 
Στιγμές που τις αναπολείς όταν τις σκέφτεσαι, στιγμές που σου προκαλούν μία γλυκιά νοσταλγία και σε κάνουν να νιώθεις ευλογημένη που τις ζεις, κι ας μην εκπληρώθηκαν όλες οι επιθυμίες που μπορεί να είχες μέχρι τότε, κι ας μην επιτεύχθηκαν όλοι οι σκοποί που έχεις θέσει; Αυτό που επιβεβαίωσα αυτό το καλοκαίρι για άλλη μία φορά είναι πως η ευτυχία κρύβεται στα μικρά, στα απλά, στα καθημερινά.  


Φέτος το καλοκαίρι βίωσα πάρα πολλές τόσο δα μικρούλες στιγμές που με έκαναν να αισθάνομαι ευγνώμων για ό,τι μου συμβαίνει. Στιγμές που κλείδωσα "σφιχτά" μέσα μου για πάντα και θα κρατάω σαν φυλαχτό για όλη μου τη ζωή.

Για αυτό, αγαπημένοι μου φίλοι, μη ξεχνάτε να φυλακίζετε μέσα σας τις δικές σας στιγμές. Φυλακίστε τες στο μυαλό σας, στην ψυχή σας και στον φωτογραφικό φακό σας ;) Ανεκτίμητη αξία...

Έχοντας χορτάσει τόσο καλοκαίρι, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι επιθύμησα το χειμώνα. Επιθύμησα κρύο, ζεστά ροφήματα δίπλα στο τζάκι, επιθύμησα χιονισμένα τοπία. Τώρα μπορώ πλέον να στρώσω τα χαλιά μου.

Εύχομαι να μη σας κούρασα και να απολαύσατε μαζί μου αυτό το φωτογραφικό ταξίδι. Αναμένω τις εντυπώσεις σας :) Και αν ξεχωρίσατε κάποια/ κάποιες φωτογραφίες, θα χαρώ πολύ να το μοιραστείτε μαζί μου :)

Καλό χειμώνα να έχουμε! 



follow mylovablephotos on Instagram: http://instagram.com/mylovablephotos 




38 σχόλια :

  1. Είναι όλες υπέροχες!
    Να είστε γεροί και να ζήσετε πολλές τέτοιες στιγμές κι ακόμη πιο ευτυχισμένες!! Φιλί μεγάλο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ κυρία Μαμαδοπούλου :)
      Ανταποδίδω το μεγάλο φιλί ;)

      Διαγραφή
  2. Αχ, τι γεμάτο καλοκαίρι! Από αυτά που φυλάς στην καρδιά σου και τα αναπολείς όταν "χειμωνιάζει" (κυριολεκτικά και μεταφορικά)... Οι στιγμές σας ανεκτίμητες! Ακόμη κι αν κάποιες τις είχα ήδη δει, τις απόλαυσα ξανά όλες! Πάντα έτσι να περνάτε (και να βγάζετε αμέτρητες φωτογραφίες με αγκαλιά και φιλιές)!
    Φιλάκια πολλά (καλοκαιρινά)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πειράζει να σου στείλω φιλάκια πολλά χειμωνιάτικα; :))))))))))) Αρχίζω και συνηθίζω στην ιδέα ότι έχουμε πλέον χειμώνα :)
      Σε ευχαριστώ Αναστασία μου!

      Διαγραφή
  3. Εντάξει. Δεν έχω λόγια. Απλά καταπληκτικές. Μία προς μία. Πραγματικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποια μου αρέσει περισσότερο. Τεχνικά άρτιες αλλά και θεματικά πάρα πολύ καλές. Είσαι φωτογράφος, όχι αστεία.
    Σε ευχαριστώ για τις πολύ όμορφες εικόνες που γέμισαν την οθόνη μου. Καλημέρα Ασπασία μου. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου όλα τα καλοκαίρια σου να είναι έτσι γεμάτα ομορφιές.
    Μαίρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαίρη μου, σε ευχαριστώ για τα πολύ κολακευτικά σου σχόλια, αν και λιγάκι υπερβολικά θα έλεγα :) Φωτογράφος δεν είμαι, ωστόσο κάνω φιλότιμες προσπάθειες να φωτογραφίζω όσο καλύτερα και σωστότερα μπορώ τα θέματα που επιλέγω. Εφαρμόζω στις λήψεις μου τις βασικές τεχνικές αρχές που έχω διδαχτεί. Αγαπώ πολύ τη φωτογραφία και χαίρομαι που τελικά αυτό φαίνεται!
      Σε ευχαριστώ και πάλι :) Τέτοια σχόλια με κάνουν να θέλω να συνεχίζω με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη.

      Διαγραφή
  4. Όντως με ταξίδεψες μέσα από το φακό σου. Όλες οι φωτογραφίες πανέμορφες, ξεχωρίζω όμως αυτές των δύο τελευταίων φωτογραφικών συνθέσεων. Ανέκαθεν οι όμορφες οικογενειακές φωτογραφίες μου άρεσαν.
    Πολύ όμορφη οικογένεια είστε. Τα κοριτσάκια σου είναι γλυκύτατα και πανέμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι που μου έμοιασαν και τα δύο :)))))))))))) (αστειεύομαι) Χαχαχα
      Σε ευχαριστώ, Κατερίνα. Και για τα παιδιά μου και για τις φωτογραφίες :)

      Διαγραφή
  5. Πραγματικά απολαυστική η καλοκαιρινή αναδρομή! Υπέροχες φώτο! Πρέπει να ήταν πολύ γεμάτες οι μέρες σας. Του χρόνου φαντάζομαι θα έχει πιο πολύ από ..."μπεμπούλα"! χαχα! Καλό χειμώνα να έχουμε τώρα! Οι αναμνήσεις δεν φεύγουν! Μένουν!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μπεμπούλα ήταν πολύ της ξάπλας και της αγκαλιάς φέτος. Χαχα :) Οπότε οι φωτός της ήταν όλες σε κάποια αγκαλιά, στο καροτσάκι ή στην κούνια :) Και παρουσίασα μόνο κάποιες ενδεικτικές.
      Η Δάειρα ήταν (σχεδόν) πανταχού παρούσα. Ακόμη και δίπλα στις αράχνες την ώρα που τις φωτογράφιζα. Και όχι μόνο...
      Καλό χειμώνα Κατερίνα!!!

      Διαγραφή
  6. Μαγικες οι διακοπες σας.. Καθε μια φωτογραφια και μια αναμνηση!!! Και του χρονου να ειστε γεροι με ακομα περισσοτερες αναμνησεις και στιγμες Ασπασακι μου!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως μαγικές, Ελπιδάκι! Του χρόνου να είμαστε καλά να περάσουμε ακόμη καλύτερα. Και καλό χειμώνα να έχουμε όλοι μας. Φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Πάρα, μα πάρα πολύ όμορφες φωτογραφίες Ασπασία μου. Μπορεί να είναι λίγες μπροστά στις χιλιάδες που έβγαλες, ωστόσο είναι υπεραρκετές για να πάρουμε μία γερή δόση καλοκαιριού μέσα στο καταχείμωνο. Και ξέρεις κάτι; Με ζέστανες και εμένα βλέποντάς τες. Τις απόλαυσα μία προς μία. Μα τι όμορφα τα περάσατε; Μαγικά, όπως λέει και η Ελπίδα παραπάνω. Να σου πω, ζήλεψα λιγάκι :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα και την επιλογή να γράψω ανάρτηση με τίτλο 'Happy moments: 13.436.000 λέξεις', αλλά δεν παλάβωσα ακόμα. Χαχα.
      Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, Άννα μου :)
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  8. Πολύ τις απόλαυσα τις φωτογραφίες σου Ασπασάκι!
    Μου άρεσε πολύ που μας τις παρουσίασες θεματικά!
    Η Δάειρα έχει γίνει μια πανέμορφη μικρή κυρία και η μπεμπούλα είναι για πολλά τσιμπήματα!
    Πάντα έτσι όμορφα να περνάτε βρε κορίτσι!
    Και ναι, αξίζει να είσαι ευγνώμων για όλα αυτά που ζήσατε!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ερμιονάκι μου γλυκό! Το Δαειράκι μεγάλωσε πολύ. Ούτε που το καταλάβα πώς από μωρό φτάσαμε στο τώρα. Μου φάνηκε ότι όλα έγιναν τόσο μα τόσο γρήγορα...
      Το δε μπεμπουλίνι είναι για πολλά γούτσου γούτσου. Και δεν είναι ότι είμαι κουκουβάγια. Μα είναι!!! Χαχαχα
      Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Το ξέρω ότι τα εννοείς.
      Καλό χειμώνα να έχουμε.
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  9. Κατ' αρχάς ΟΛΕΣ υπέροχες! Λατρεύω το φωτογραφικό σου στυλ! (εκτός από τα έντομα- ακόμα φαγούρα έχω!!) Εντάξει η Δαείρα μια θεά με την τουτού και τη φόρμα από κάτω, χεχε! Εσύ κορμάρα παρά τα τσιμπολογήματα κάτω από την ομπρέλα, (ντροπή σου!) και απλά λάτρεψα τις τελευταίες... Ειδικά την μεσαία.... Απλά υπέροχη... Πάντα τέτοια καλοκαίρια σου εύχομαι γεμάτα στιγμές! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πανέμορφες οι φωτος
    Πολύ όμορφο το καλοκάιρι
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατ ' αρχας ησουν κουκλα σε οσες φωτο φαινόσουν. Τα παιδιά μια γλύκα. Απορω με το κουράγιο σου να τις βάλεις ανα κατηγορία αλλά αξιζε τον κόπο. Αυτό θα πει ελληνικό καλοκαίρι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, ήταν όντως ένα πανέμορφο ελληνικό καλοκαίρι που θα μου μείνει αξέχαστο, πόσο μάλλον τώρα που έχω χιλιάδες φωτογραφίες να μου το θυμίζουν. Το να απαθανατίζεις στην κάμερα μπορεί να είναι λίγο "κουραστικό" τη στιγμή που το κάνεις, αλλά σε επιβραβεύει μετά :)
      Φιλάκια <3

      Διαγραφή
  12. Όπως λέει και το Μαράκι από πάνω, ένα πανέμορφο ελληνικό καλοκαίρι μέσα πάντα απο την μοναδική σου φωτογραφική ματιά:)
    Το φυλαχτό που έχεις δημιουργήσει με τις στιγμές σας, εύχομαι να γυαλίζει πάντα από τη λάμψη της ευτυχίας που ζήσατε και να το εμπλουτίζετε με νέες, ακόμα καλύτερες στιγμές. Αυτές που θα 'ρθουν:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι υπέροχη ευχή Δημητρούλα!!! Εύχομαι να πιάσει ;)
      Πάντως πιστεύω ότι όλοι μας ζούμε στιγμές ευτυχίες. Το μυστικό είναι να τις αιχμαλωτίζουμε -όπως έγραψα και στον επίλογο- μέσα στο μυαλό μας, στη ψυχή μας και στο φακό μας ;)
      Φιλιά <3

      Διαγραφή
  13. Συγχαρητηρια για το μπλογκ σου! μολις σε βρηκα και με κερδισεσ απο την πρωτη στιγμη. οι φωτογραφιεσ τελειεσ. μου αρεσει πολυ και ο τροποσ που γραφεισ. περιηγηθηκα λιγο πιο μεσα και ανακάλυψα και τισ ατακεσ τησ κορησ σου. μα τι φοβερη που ειναι!! και ειναι μονο τοσο μικρουλα; σπιρτο! να χαιρεσαι τα παιδακια σου. τωρα που σε βρηκα θα σε διαβαζω. καλημερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Αγγελική μου και Χρόνια Πολλά για χθες για την ονομαστική σου εορτή :)
      Χαίρομαι που σου αρέσει τόσο πολύ το blog μου. Σε ευχαριστώ πολύ και για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  14. Καλησπέρα Ασπασία!!! Πανέμορφες και οι φωτό μα πάνω από όλα οι στιγμές σας! Καλά το Δαειράκι εκεί στην φωτό που φοράει 2 στέκες (2 δεν φοράει;;;) κολιέ στον λαιμό και κρατά και τσαντικό τρελό είναι όλα τα λεφτά!!!! Να είσαστε πάντα έτσι αγαπημένοι και χαρούμενοι. Πολλά φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3 φοράει, απλά η 3η δε φαίνεται :) Σε ευχαριστώ Σινάκι μου. Σμουτς

      Διαγραφή
  15. Ασπασία μου πολυτάλαντη, δεν έχω λόγια να εκφράσω τον απέραντο θαυμασμό μου για την εξαίσια δουλειά που έχεις κάνει με το φωτογραφικό φακό. Μα πάνω από όλα αξίζει η άπταιστη οργάνωση του θαυμάσιου υλικού σου! Δεν μπορώ παρά να εκθειάσω για μια ακόμα φορά το φωτογραφικό σου ταλέντο και την οπτική γωνία που βλέπεις τα πρόσω πα και τα πράγματα. Όντως έχεις απαθανατίσει με θαυμαστό τρόπο πολλές ευχάριστες στιγμές που έζησες παρέα με τον εαυτό σου, όπως γράφεις, αλλά και με πολύ αγαπημένα και προσφιλή σου πρόσωπα.
    Το απέραντο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας, τα πολύχρωμα στοιχεία της φύσης, με το ζωικό κόσμο από τα πλέον μικροσκοπικά έντομα ,τα πολύχρωμα πτηνά, τα ιδιαίτερα ζωάκια μέχρι και τα μεγάλα συνθέτουν ένα πλούτο εικόνων που χαρίζουν μια ευεξία στο θεατή, αλλά και ένα απέραντο θαυμασμό στη μητέρα φύση που τόσο πολύ απαξιώνουμε στις μέρες μας. Σας συγχαίρω, αγαπημένοι μου, που με κάθε ευκαιρία φέρετε τα παιδάκια σας κοντά στη φύση και βιώνουν στιγμές ανεπανάληπτες και πολύ απαραίτητες για τη διαμόρφωση του ψυχικού τους κόσμου και του χαρακτήρα τους. Ο άνθρωπος είναι γεννημένος να είναι κοντά στη φύση πράγμα που πολλοί ξεχνάμε στις μέρες μας στις αφιλόξενες μεγαλουπόλεις και στη δίνη της πολύπλοκης καθημερινότητας μέσα σε αυτές. Πάνω από όλα όμως ξεχνάμε το σεβασμό που οφείλουμε να έχουμε σε αυτή θαρρείς πως είναι ανεξάντλητη. Σε συγχαίρω που μέσα από την πανδαισία χρωμάτων και εικόνων φυσικών ελπίζω ότι θα ευαισθητοποιήσεις πολλούς ανθρώπους να έρθουν κοντά στη φύση και να τη σεβαστούν όσο της αξίζει.
    Σας εύχομαι, καλή μου Ασπασία, να ζήσετε πολλά πολλά καλοκαίρια τόσες όμορφες στιγμές και ακόμη καλύτερες με τα δυο γλυκά σας πλασματάκια τα τόσο χαρισματικά.
    Σας αγαπώ πάρα πολύ
    Η μαμά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαμά, τώρα εγώ τι να σου γράψω σε αυτό το υπέροχο σχόλιο εκτός από το ότι είσαι μαμά κουκουβάγια; Στα είπα στο τηλ :)))

      Διαγραφή
  16. Μαγικές στιγμές. Πρέπει να περάσατε υπέροχα. Τουλάχιστον αυτό λένε οι φωτογραφίες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Αγγέλα μου! Χρόνια πολλά για προχθές ;)
      Χαίρομαι που κατάφερα να κάνω τις φωτογραφίες να "μιλήσουν" :) Όντως, τα περάσαμε πάρα πολύ όμορφα! Φιλιά

      Διαγραφή
  17. Δεν άντεξα να μη ρίξω μια ματιά...επειδή όμως μια ματιά δε φτάνει, θα έρθω αύριο με την ησυχία μου να απολαύσω όλες τις φωτογραφίες!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νομίζω πως κάνεις την καλύτερη συλλογή!
    Και ναι, ευτυχία είναι οι στιγμές κι απόλαυσα πολύ τις δικές σας μέσα από τις πανέμορφες φωτογραφίες σας!!
    Σας εύχομαι πάντα ευτυχισμένες στιγμές και όμορφες διαδρομές!!
    Είδα φυσικά και το δάσος, μα ξεχώρισα κι άλλα αγαπημένα μέρη!
    Λάτρεψα όλες τις φωτογραφίες, μα η φωτογραφία της Δάειρας στο καράβι, μου έφερε αναμνήσεις...μια παρόμοια είχα βγάλει κάποτε κι εγώ στην κόρη μου...πόσα χρόνια πίσω με πήγες!!
    Εν τω μεταξύ το μεγάλο πάρτυ στα ερείπια του παλιού σπιτιού κάνει τη φαντασία μου να καλπάζει!!...φαντάζομαι θα ήταν ξεχωριστό!
    Φιλιά πολλά και πάντα να περνάτε όμορφα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποια στιγμή θα γράψω και για αυτό (το πάρτι εννοώ) :)
      Σε ευχαριστώ Μαρία μου! Σε ευχαριστώ για το πολύ όμορφο σχόλιο :)
      Φιλιά

      Διαγραφή
  19. Πωπω! Είναι όλες υπέροχες! Όλες ξεχειλίζουν αγάπη, τρυφερότητα, χρώμα, ζεστασιά και χαρά! Να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου!!!
    Βάσω, η Μαμά Πρωτάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. η ευτυχία κρύβεται στις στιγμές..συμφωνώ απόλυτα..επίσης πιστεύω ακράδαντα..ότι happiness is homemade..και από αυτό έχετε μπόλικο!!!λατρεύω την ικανότητά σου στη φωτογραφία..όλες είναι μία προς μία..λατρεύω επίσης τη φωτογραφική σου..ή όχι ...μάλλον τη ζηλεύω..!!~

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts