14.11.14

Smart ideas: Ελάτε να σχεδιάσουμε τις δικές μας χειροποίητες Χριστουγεννιάτικες κάρτες (Πρόσκληση στο 2014 Handmade Xmas Cards Swap)


Πηγή
Πέρασε ένας χρόνος από το περσινό Handmade Xmas Cards Swap και έφτασε η στιγμή να το ξανακάνουμε. Και όσοι δεν το θυμάστε ή απλά είστε νέοι αναγνώστες, θα σας εξηγήσω ρωτήσω ευθύς αμέσως :)
Δεν είναι μαγικό να μεταδίδεις το πνεύμα των Χριστουγέννων στέλνοντας μία χειροποίητη κάρτα που θα σχεδιάσεις με τη φαντασία σου και θα φτιάξεις με τα χεράκια σου για να ευχηθείς σε κάποιον που ενδεχομένως να μην έχεις γνωρίσει ποτέ από κοντά; Δεν είναι ακόμη πιο μαγικό να λαμβάνεις στο γραμματοκιβώτιό σου μία χειροποίητη κάρτα από έναν άγνωστο αποστολέα; Μία κάρτα που έφτιαξε με όλη του την αγάπη και γέμισε με αληθινές Χριστουγεννιάτικες ευχές για εσένα;
Για αυτό λοιπόν, παίρνουμε χαρτιά, χαρτόνια, υφάσματα, κορδέλες, κορδόνια, σπάγκους, κουμπιά, ξύλα, μικροαντικείμενα, κόλλες, ψαλίδια, ...και ό,τι άλλο μας έρθει στο νου και δημιουργούμε την πιο ιδιαίτερη χειροποίητη Χριστουγεννιάτικη κάρτα!
Και αν δεν είμαστε καλοί σε DoItYourself κατασκευές, δεν πειράζει. Αυτό που χρειάζεται είναι λίγο μεράκι, μπόλικη δημιουργικότητα, αρκετές πινελιές φαντασίας και πολλή αγάπη. Από αυτή την αγάπη που συνοδεύει το πνεύμα των ημερών και πασπαλίζει με χρυσόσκονη τα πάντα γύρω μας :)
Το κολάζ το συνέθεσα με φωτογραφίες από ΕΔΩ
Αυτή είναι άλλωστε και η μαγεία του παιχνιδιού!  Να μοιράσουμε ΑΓΑΠΗ, ένα ΧΑΜΟΓΕΛΟ και πολλή ΜΑΓΕΙΑ ανταλλάσσοντας ευχές, ακόμη και αν δε γνωριζόμαστε!
Μπορείτε να συμμετέχετε όλοι! Bloggers και απλοί αναγνώστες!

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
[1] Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα συμμετοχής. Τα προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων θα παραμείνουν εμπιστευτικά και δε θα δημοσιευτούν. Το My Lovable Baby (ως διοργανωτής) θα τα γνωρίζει, αλλά μεταξύ των συμμετεχόντων μόνο ο μυστικός αποστολέας θα γνωρίζει τη δ/νση του παραλήπτη που θα του κληρωθεί. Δεκτές θα είναι οι συμμετοχές μέχρι τις 28 Νοεμβρίου, στις 23:59 μ.μ. (τα μεσάνυχτα δηλαδή).


[2] Στις 29 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί κλήρωση για να καθοριστεί ποιος θα στείλει την κάρτα του σε ποιον.
[3] Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, θα στείλω ενημερωτικό e-mail προσωπικά στον κάθε έναν συμμετέχοντα, με το οποίο θα τον ενημερώνω για τα στοιχεία του παραλήπτη στον οποίο καλείται να στείλει την κάρτα που δημιούργησε. 
Και μέχρι τα Χριστούγεννα θα περιμένετε στο γραμματοκιβώτιό σας την κάρτα που θα λάβετε από τον άγνωστο αποστολέα σας. Δεν είναι μαγικό; Για να βλέπω συμμετοχές!
Πέρυσι συνολικά είχαμε 89 συμμετοχές, εκ των οποίων έγκυρες ήταν οι 77. Για να δούμε πόσες συμμετοχές θα έχουμε φέτος. Θερμή παράκληση μόνο, όσοι δηλώσετε συμμετοχή να φανείτε συνεπείς και να στείλετε την κάρτα σας γιατί κάποιος θα την περιμένει. Πέρυσι δυστυχώς 4 άτομα που συμμετείχαν δεν έλαβαν ποτέ από τους δικούς τους μυστικούς αποστολείς την κάρτα που περίμεναν.

Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας!



Σημείωση 1:  Εάν συμπληρωθούν 100 συμμετοχές, σταματάμε να δεχόμαστε άλλες συμμετοχές γιατί απλά είναι μη διαχειρίσιμο το να στείλω πάνω από 100 προσωπικά e-mails ;) Σε αυτή την περίπτωση, θα κλειδώσει και η online φόρμα και δε θα μπορούν να εισαχθούν νέα στοιχεία.  

Σημείωση 2: Φέτος δε θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την ανάδειξη της καλύτερης κάρτας. Οι ανειλημμένες μου οικογενειακές υποχρεώσεις ενόψει των γιορτών -ως μαμά πλέον δύο παιδιών- δε μου αφήνουν καθόλου ελεύθερο χρόνο να διεξάγω και καρτοκαλλιστεία όπως τα περσινά :)

Σημείωση 3: Εάν επιθυμείτε να ανεβάσετε post με την καρτούλα που φτιάξατε/θα φτιάξετε στα social media (FB, Instagram, κλπ) ή στο blog σας (όσοι/ες έχετε), φυσικά και μπορείτε να το κάνετε. ΟΜΩΣ:
- θερμή παράκληση #1: να μην αποκαλύψετε τον παραλήπτη που σας κληρώθηκε να τη στείλετε
- θερμή παράκληση #2: να βάλετε link σε αυτή εδώ την ανάρτηση ώστε να προσελκύσουμε και άλλους
Σημείωση 4: Όσοι συμμετέχετε στο Handmade Xmas Cards Swap 2014 και έχετε blog, μπορείτε αν θέλετε να βάλετε στο δεξί sidebar του blog σας και το παρακάτω banner του swap.
 Σημείωση 5: Και κάπως έτσι συμμετέχουμε και εμείς στο Χριστουγεννιάτικο πανηγύρι του stars and icicles, αφού...

44 σχόλια :

  1. εννοειται οτι συμμετεχω!! Το περιμενα πως και τι!!! ζητωωωωω...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το έχω ξανά κάνει...αλλά με γοήτευσε η μαγεία της δημιουργίας μιας κάρτας με τα χεράκια μου! Βεβαίως και θα συμμετέχω! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμμετείχα πέρυσι και με χαρά συμμετέχω και φέτος.Πέρυσι έλαβα την κάρτα με πολύ μεγάλη καθυστέρηση (βλ. ΕΛΤΑ) χωρίς να αναφέρεται μέσα το μικρό όνομα ή τουλάχιστον η περιοχή κατοικίας του αποστολέα. Ας μη φοβόμαστε τόσο πολύ!!! Τζίνα Μακρή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εννοείται πως είμαι μέσα, παρότι πέρσι δεν είχα λάβει κάρτα, την είχα ευχαριστηθεί πολύ τη διαδικασία!
    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Yehiiiii..... (όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω μέσα....). Είχα συμμετέχει σε κάτι παρόμοιο στο παρελθόν και η καρδιά μου χτυπούσε σαν δεκαπεντάχρονου όταν ήρθε ο φάκελος! Ανυπομονώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματικά ήταν από τα πράγματα που κάναμε πέρυσι και χαρήκαμε πολύ! Εννοείται συμμετέχουμε και φέτος και ετοιμάζουμε την κάρτα μας για να είμαστε έτοιμες!!!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φυσικά και θα συμμετέχω με μεγάλη μου χαρά. Και απορούσα αν θα το διοργανώσεις ξανά φέτος. Συμμετείχα και στο περσινό και είχα εντυπωσιαστεί από την άψογη διοργάνωση.
    Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ τι ωραία. Θα την φτιάξω αυριο κιόλας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπήκα! :) δεν το έχω με τη χειροτεχνία!! Επιείκεια σε οποία στείλω εντάξει ;;; :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΟΥΠΕΡ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μα τι όμορφη ιδέα Ασπασία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μη μου αγχώνεστε. Δε χρειάζεται να είστε καλές σε DIY (αν και ορισμένες είστε guru - χεχε). Αυτό που χρειάζεται είναι λίγο μεράκι, μπόλικη δημιουργικότητα, αρκετές πινελιές φαντασίας και πολλή αγάπη. Από αυτή την αγάπη που συνοδεύει το πνεύμα των ημερών και πασπαλίζει με χρυσόσκονη τα πάντα γύρω μας :)
    (τα έγραψα και στην ανάρτηση άλλωστε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απαντήσεις
    1. Ελένη, στην ταχυδρομική σου δ/νση καταχώρησες (κατά λάθος μάλλον) έναν αριθμό μόνο και όχι οδό. Αν θέλεις δήλωσε ξανά συμμετοχή και θα ακυρώσω την προηγούμενη. Thanks :)

      Διαγραφή
  13. Μπράβο βρε Ασπασία! Για το κέφι και τις ... δυνάμεις σου!
    Εννοείται οτι συμμετέχω κι εγώ, όπως και πέρυσι, με πολλή χαρά!
    Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. σημερα σε ανακαλυψα χαρη στο stars and icicles
    σε παρακαλω στειλε μου και την δικη σου διευθυνση μαζι με αυτην που θα μου τυχει στην κληρωση
    σευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολυ ωραια ιδεα!!! Πηρα και εγω μερος!!! Φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η πρωτη κληρωση του πανηγυριου μας μολις τελειωσε και περιμενω την διευθυνση σου στο katitimou@gmail.com για το καθιερωμενο δωρακι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όμορφη ιδέα.
    Θα ήθελα και εγώ να πάρω μέρος.
    Φιλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και το περιμενα με τοση χαρα!...Συμμετειχα περσυ,ομορφο και τρυφορο συναισθημα!Μπραβο Ασπασια,συνεπεστατη σε ολα!!Για να σκεφτω μερικες ωραιες ιδεες....Φιλια,Ολγα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κορίτσια μου, μου δίνετε μεγάλη χαρά που σας βλέπω ότι το θέλετε τόσο πολύ να το ξανακάνουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κορίτσια και εγώ μαζί σας.Πάω να δηλώσω συμμετοχή.Ασπασία μου μπράβο για την πρωτοβουλία.Ευχαριστούμε πολύ.Ειρήνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν το έχω ξανακάνει, αλλά μου αρέσει πολύ σαν ιδέα!
    Επίσης, ξέρω ήδη πώς θα είναι η κάρτα που θα φτιάξω, η οποία σίγουρα δεν θα βραβευτεί αλλά σημασία έχει η προσπάθεια, σωστά;;;
    Οπότε δηλώνω κι εγώ συμμετοχή!
    Θα το προωθήσω και στο περιοδικό mama relax για να μαζευτεί κόσμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάρθα μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ και για τη συμμετοχή σου και για την προώθηση του παιχνιδιού μέσα από το περιοδικό σας! Ήδη έχουμε πολλές συμμετοχές μέχρι στιγμής, μέρα με τη μέρα πληθαίνουν και χαίρομαι πολύ για αυτό :) Και όσο πιο πολλές, τόσο μεγαλύτερο τζέρτζελο θα γίνει :)

      Φέτος θα σταματήσουμε στις 100 πρώτες συμμετοχές γιατί μετά είναι μη διαχειρίσιμο να στείλω πάνω από 100 προσωπικά e-mails (που πρέπει να στείλω στον καθένα ξεχωριστά για να τον ενημερώσω με τα στοιχεία του παραλήπτη στον οποίο καλείται ο καθένας να στείλει την κάρτα του). Τα προσωπικά στοιχεία είναι εμπιστευτικά και για τον καθένα θα τα γνωρίζουμε μόνο εγώ -ως διοργανώτρια- και ο μυστικός αποστολέας του.

      Επίσης φέτος δε θα διεξάγουμε ψηφοφορία για την ανάδειξη της καλύτερης κάρτας. Είναι μία πολύ χρονοβόρα διαδικασία (κρίνοντας από την περσινή μου εμπειρία) και δυστυχώς φέτος δεν έχω τόσο ελεύθερο χρόνο λόγω των 2 παιδιών. Το swap όμως το είχα υποσχεθεί από πέρυσι και ήθελα πολύ να το κάνω και θα το κάνω και του χρόνου (να είμαστε καλά). Άλλωστε η ψηφοφορία δεν αποτελεί κίνητρο για να φτιάξουμε κάρτα. Κίνητρο αποτελεί η επιθυμία μας να δημιουργήσουμε με τη φαντασία και τα χεράκια μας κάτι όμορφο και να το γεμίσουμε ευχές προς έναν άγνωστο, να αισθανθούμε για λίγο παιδιά και να μπούμε στο xmas mood από τώρα :)

      Φιλάκια!!! Ευχαριστώ και πάλι και εσένα και όλες σας!!!

      Διαγραφή
    2. Καλύτερα που δεν θα υπάρχει ψηφοφορία! χιχιχιχι!
      Είναι όμως εξαιρετική ιδέα πραγματικά!

      Διαγραφή
  22. Αν και πέρισυ τα ταχυδρομεία άργησαν πήρα μια υπέροχη καρτούλα!!!! Εννοείται και φετος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συμμετέχω και εγώ με μεγάλη χαρά για πρώτη φορά!!θα αφήσω χώρο στο δέντρο για την κάρτα που θα λάβω! Κατερίνα Τσίκαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Συμμετέχω και εγώ για πρώτη φορά Ασπασία μου με μεγάλη χαρά. Ανυπομονώ λοιπόν για τα αποτελέσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ασπασία μου νομίζω θα γίνει θεσμος η ιδέα που ξεκίνησες με τόση χαρά πέρυσι και συνεχίζεις και φέτος με τον ίδιο ενθουσιασμό:)
    Σε χαίρομαι πραγματικά και επικροτώ την ανταπόκριση των αναγνωστριών σου!!!
    Οι τελευταίοι μήνες με έχουν ρίξει ψυχολογικά και προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχω διάθεση να συμμετάσχω:(
    Πέρασα όμως να σου ευχηθώ καλή επιτυχία όπως και σε όλες τις συμμετέχουσες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από πέρυσι είπα ότι θα το καθιερώσω κάθε χρόνο (να είμαστε καλά)!
      Σε ευχαριστώ που πέρασες μόνο και μόνο για να ευχηθείς παρότι δε συμμετέχεις.
      Πάντως, η όλη διαδικασία θα σου έφτιαχνε την ψυχολογία και θα σε έκανε να ξεφύγεις. Από την άλλη,γνωρίζοντας τα ζόρια σου, σε καταλαβαίνω απόλυτα :)
      Του χρόνου να είμαστε καλά!
      Φιλιά <3

      Διαγραφή
  26. Καλησπέρα Ίριδα! Ναι, η συμμετοχή σου έχει καταχωρηθεί κανονικά από τις 14/11 :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Και εγώ την ίδια απορία έχω.
    Είναι έγκυρη η συμμετοχή μου;
    Γιατί πέρσι δεν ήταν έγκυρη και το κατάλαβα μετά την λήξη.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαρία Έλενα :)

      Έγκυρη θεωρείται κάθε συμμετοχή που πληροί τα ακόλουθα δύο:
      - Έχει όλα τα στοιχεία της ταχυδρομικής δ/νσης συμπληρωμένα (δηλ. δε λείπει κάποια οδός, αριθμός, πόλη κλπ και αυτό για προφανείς λόγους)
      - Το e-mail που έχει δηλωθεί στη φόρμα είναι έγκυρο

      Τώρα, αν κάποιος έχει δηλώσει λάθος στοιχεία στην ταχυδρομική του δ/νση, δεν υπάρχει τρόπος να το ελέγξω και εύχομαι να μην έχει συμβεί, γιατί ο μυστικός αποστολέας του συγκεκριμένου παραλήπτη δε θα καταφέρει ποτέ να στείλει την κάρτα του και αυτή να φτάσει στον προορισμό της.

      Όσον αφορά στην εγκυρότητα των e-mails, θα την τσεκάρω μόλις λήξει η προθεσμία (όπως και πέρυσι δηλαδή). Θα στείλω e-mail σε όλους τους συμμετέχοντες και όσα e-mails μου επιστραφούν πίσω αυτόματα ως μη υπαρκτά, θα εξαιρέσω τις αντίστοιχες συμμετοχές.

      Οπότε, εν προκειμένω, αν η συμμετοχή σου πληροί τα παραπάνω, είναι έγκυρη. Πάντως, δεν υπάρχει κάποια καταχώρηση με το όνομα Μαρία-Έλενα. Αν το δήλωσες διαφορετικά (π.χ. Μαριαλένα ή Μαριλένα) πες μου για να το τσεκάρω.
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πολύ ωραία η ιδέα σου, Ασπασία μου! Τρελαίνομαι για παντός είδους κατασκευές και diy και θα φτιάξω αυτήν την κάρτα με πολλή αγάπη! Πέρυσι δεν είχα πάρει μέρος στο δικό σου swap, αλλά είχα δει σε ένα άλλο blog (δε θυμάμαι ποιο) ένα παρόμοιο swap, ενώ είχαν κλείσει ήδη οι συμμετοχές! Φέτος όμως ελπίζω να πρόλαβα στο δικό σου swap! Φιλιά! Η συμμετοχή μου είναι Μαρία Υφαντοπούλου. Πες μου αν είναι έγκυρη! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαρία μου! Υπάρχει μία καταχώρηση στο όνομα Μαρία Υφαντοπούλου. Προφανώς είναι η δική σου. Αν θέλεις, διάβασε σε παρακαλώ την απάντησή μου στο παραπάνω σχόλιο της Μαρίας-Έλενας, για να μην επαναλαμβάνω τα ίδια :)
      Καλημέρα. Και ναι, πρόλαβες την προθεσμία :)

      Διαγραφή
  30. Δήλωσα συμμετοχή και πολύ το χαίρομαι!!! Καλή επιτυχία και φέτος στη διοργάνωση του Xmas Cards Swap, αν και... την έχεις ήδη σίγουρη! Να έχεις μια όμορφη συνέχεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Την παρέλαβα, την παρέλαβα, νιώθω σα παιδάκι,είναι πανέμορφη, ευχαριστώ Ασπασία μου για το συναίσθημα αυτό, ευχαριστώ πολυ και την αποστολέα Νίκη Μαργαρίτα.Φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι που χαίρεστε τόσο πολύ με όλο αυτό, δε φαντάζεσαι! Καλές γιορτές :)

      Διαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts