7.3.14

Emotions/thoughts: Η ώρα της Μαμάς...η δική μου ώρα

Από τη στιγμή που έγινα μαμά πλέω σε πελάγη ευτυχίας... αλλά και κολυμπώ στα βαθιά. Πετάω στους επτά ουρανούς... αλλά και στα σύννεφα. Βρήκα τον εαυτό μου... αλλά έχω χάσει τον ύπνο μου. Ηρέμησα... αλλά και τρέχω με 1000.
Με λίγα λόγια, είμαι μία μαμά που πετάει, κολυμπάει και τρέχει όλη μέρα (όπως όλες οι κοινές θνητές μαμάδες που προσπαθούν τα τα βγάλουν πέρα μόνες τους και δεν έχουν το στόλο των νταντάδων να τις υπηρετεί). Τώρα που διανύω τη 2η εγκυμοσύνη μου, οι ρυθμοί έχουν αυξηθεί κατά πολύ καθώς οι απαιτήσεις μεγάλωσαν. Ο ποιοτικός χρόνος που θέλω -και οφείλω- να αφιερώσω σε ένα παιδί που διανύει τα terrible twos (όσες δεν είστε ακόμη μαμάδες ή είστε αλλά δεν έχετε βιώσει ακόμη αυτή τη φάση, πιστέψτε με, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο) σε συνδυασμό με την έλλειψη ευελιξίας και φυσικών αντοχών που προκαλεί η φουσκωμένη κοιλίτσα μου και το καθημερινό ξενύχτι, δεν μου αφήνει και πολλά περιθώρια να χαλαρώσω. Το μόνο που με κάνει να αισθάνομαι όμορφα είναι η θέα της μικρής μου κόρης και η αναμονή της μπέμπας που έχω στην κοιλιά μου :)

Καθημερινά προσπαθώ να ισορροπήσω μεταξύ εργασιακών, οικογενειακών και κοινωνικών υποχρεώσεων, μεταξύ φροντίδας και αφοσίωσης στο παιδί μου και στο σύζυγό μου. Προσπαθώ να είμαι μία καλή επαγγελματίας, μάνα, σύζυγος, φίλη ενώ έχω βάλει σε δεύτερη μοίρα το ρόλο μου ως άνθρωπος που έχει κάποιες φυσικές ανάγκες (ύπνο και ξεκούραση) αλλά και το ρόλο μου ως γυναίκα που έχει ανάγκη περιποίησης.

Έχω βάλει όλα τα άλλα σε προτεραιότητα και έχω χάσει τις ισορροπίες μεταξύ της φροντίδας των άλλων και της φροντίδας του εαυτού μου. Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αμελώ να τεντώνω το κορμάκι μου στο κρεβατάκι μου επαρκείς ώρες, να αμελώ να βουλιάζω στην πολυθρόνα μου διαβάζοντας ένα βιβλίο, να αμελώ να χαλαρώνω κάνοντας τα αγαπημένα μου χόμπυ (yoga και φωτογραφία) και... λαστ μπατ νοτ λιστ, να αμελώ να με περιποιούμαι όπως έκανα πριν γίνω μαμά, τότε που οι επισκέψεις μου σε ινστιτούτα ομορφιάς και spa ήταν πολύ τακτική συνήθεια. Έτσι αργά αλλά σταθερά άρχισα να παρατηρώ κάποια σημάδια, συνέπεια αυτής της αμέλειας. Σημάδια όπως μεγάλη κούραση, σωματική και ψυχολογική, η οποία ώρες-ώρες με καθιστά αδύναμη να μπορώ να ανταποκριθώ στα απλά. Δεν έχω κουράγιο και δύναμη για τίποτα. Από την άλλη, στην αφυδάτωση και στη θαμπάδα του προσώπου μου ήρθαν να προστεθούν και οι πανάδες της πρώτης εγκυμοσύνης οι οποίες δυστυχώς δεν εξαλείφθησαν μετά τον τοκετό. Όλα αυτά με κάνουν να αποφεύγω τους καθρέφτες. Στο μεταξύ, η 2η εγκυμοσύνη μου μου πρόσθεσε νέα κούραση η οποία είναι εμφανής στο πρόσωπό μου με νέες πανάδες, νέα θαμπάδα και αρκετή αφυδάτωση. Παρόλο που οι ορμόνες της εγκυμοσύνης κατά κανόνα "ομορφαίνουν" τη γυναίκα, στην περίπτωσή μου η έλλειψη ύπνου, η υπερβολική κούραση έχοντας ήδη ένα παιδί, σε συνδυασμό με την αμέλεια περιποίησης, με κάνουν να αισθάνομαι άσχημη και αυτό επιδρά ανασταλτικά στην ψυχολογία μου. Έτσι ακριβώς αισθάνομαι όταν με αντικρίζω στον καθρέφτη, τις περισσότερες φορές.

Αυτό με ταρακούνησε αρκετά και αποφάσισα ότι ήρθε καιρός να αναλάβω δράση. Συνειδητοποίησα ότι δεν γίνεται να συνεχιστεί για πάντα αυτό και αναλογιζόμενη όλα τα παραπάνω έβαλα όριο ανοχής στον εαυτό μου. Και ΜΟΥ υποσχέθηκα 3 απλά πραγματάκια :)

Υπόσχεση #1: Θα με αγαπώ για αυτό που είμαι (αυτό που είμαι γενικά και όχι αυτό που κατάντησα τον τελευταίο καιρό) και θα πάρω πίσω το χαμένο εαυτό μου. Αυτόν της μαμάς (κουκουβάγιας - δεν το κρύβω άλλωστε) που αγαπά τον εαυτό της και θα φροντίζει να του το δείχνει συχνότερα.

via http://www.pinterest.com/pin/100486635409944589/

Υπόσχεση #2: Θα ασχοληθώ με τον εαυτό μου περισσότερο, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ώρες-ώρες ότι μπορεί να είναι σε βάρος των άλλων. Άλλωστε δεν είναι πολυτέλεια. Είναι απαραίτητο. Έτσι θα αισθάνομαι καλύτερα, θα είμαι πιο ευτυχισμένη και θα μπορώ να προσφέρω και στους άλλους περισσότερα. Φυσικά και δεν θα πάψουν όλες οι εργασιακές, οικογενειακές και μη υποχρεώσεις, ωστόσο παράλληλα συνειδητοποίησα ότι... (στο σημείο αυτό σκέφτηκα την Υπόσχεση #3).

via http://www.pinterest.com/pin/100486635409944589/
Υπόσχεση #3: Όλα μπορούν να χωρέσουν στο απαιτητικό πρόγραμμα μίας μαμάς, αρκεί να το πάρω απόφαση να αφοσιωθώ στον εαυτό μου, να το κάνω στόχο και τρόπο ζωής, να θέσω προτεραιότητες και να επιδιώξω να έχω κάποια ώρα μέσα στην ημέρα που θα είναι η δική μου ώρα. Η ώρα της Μαμάς.

via http://www.pinterest.com/pin/102034747781635243/

Έτσι λοιπόν αποφάσισα αυτή την ώρα να φροντίζω και το σώμα και το πνεύμα μου.

Να βάζω να παίζει απαλά η αγαπημένη μου μουσική ενώ θα έχω βουλιάξει βαθιά στην πολυθρόνα απολαμβάνοντας την ανάγνωση ενός αγαπημένου μου βιβλίου.

Να παίρνω στον ώμο την DSLR μου και να βγαίνω έξω να απαθανατίζω εικόνες και στιγμές. Είναι το πιο αγαπημένο μου χόμπυ που θυσίασα στο βωμό της απαιτητικής καθημερινότητας.

Να κοιμάμαι όποτε βρίσκω ευκαιρία. Οι δουλειές δεν τελειώνουν άλλωστε.

Να φροντίζω καθημερινά τον εαυτό μου. Την ενυδατική μου θα την κάνω καθημερινή πρωινή συνήθεια όπως είναι το πρωινό βούρτσισμα και την αντιρυτιδική μου θα την κάνω καθημερινή βραδινή συνήθεια όπως είναι το βραδινό βούρτσισμα & το ντους. Και επειδή δεν υπάρχει χρόνος ούτε χρήματα για τακτικές επισκέψεις σε ινστιτούτα ομορφιάς και spa, αποφάσισα τη φροντίδα προσώπου να την εφαρμόζω στο σπίτι και να αφήσω για τους επαγγελματίες πράγματα που δεν μπορώ να τα κάνω μόνη μου όπως μανικιούρ, πεντικιούρ και αποτρίχωση.

Ήδη που τα σκέφτηκα, αισθάνομαι καλύτερα :)

via http://www.pinterest.com/pin/517632550891840499/

Ειδικά για αυτό το τελευταίο βρήκα την πιο τέλεια λύση. H ΒΒ cream της Garnier (ως κρέμα αντηλιακή, ενυδατική, αντιγηραντική και ως κρέμα που καλύπτει πανάδες, σημάδια και γενικά ατέλειες) μου έλυσε τα χέρια, μου έσωσε την τσέπη και με έκανε να κερδίσω σημαντικό χρόνο από το να τρέχω σε επαγγελματίες, αφού από μόνη της έχει επαγγελματικά αποτελέσματα. Και εξηγώ ευθύς αμέσως προς τι αυτός ο ενθουσιασμός μου…

Πρώτη φορά για αυτή την κρέμα μου μίλησε μία συνάδελφος στο γραφείο. Η αλήθεια είναι ότι δεν έδωσα σημασία. Οκ, λέω, υπάρχουν τόσες και τόσες κρέμες και η ΒΒ κρέμα της Garnier θα είναι μία από τις πολλές που κυκλοφορούν. Σιγά τα ωά. Δεν πείστηκα με τα επιχειρήματά της. Μία μέρα (που είχα τις «μαύρες» μου) βρίσκω ένα δείγμα της συγκεκριμένης κρέμας σε ένα περιοδικό μόδας. Λέω «δεν χάνω τίποτα να τη δοκιμάσω, να δω πραγματικά αν ισχύουν όλα αυτά που μου είπε η συνάδελφος». Την ίδια στιγμή πηγαίνω στο μπάνιο και τη δοκιμάζω. Με το πού τη βάζω στο πρόσωπό μου, με κοιτάζω στον καθρέφτη και λέω μέσα μου: «Ρε Άσπα, κοίτα να δεις που είχε δίκιο η Χριστίνα!».

Κατά πρώτον, είναι πολύ αποτελεσματική. Είναι απαλή στην αφή, απλώνεται ομοιόμορφα και καλύπτει όλες τις ατέλειες του προσώπου μου (πανάδες, σημάδια και κοκκινίλες. Ακόμη και ένα αιμαγγείωμα που έχω κάτω από τα χείλη εξαφανίστηκε). Δεν αισθάνθηκα να με «τραβάει» αλλά αντίθετα ένιωσα την επιδερμίδα μου πολύ ενυδατωμένη χωρίς να με «βαραίνει». Καταλαβαίνετε τι εννοώ. Είχε ομοιόμορφο αποτέλεσμα (ό,τι πρέπει για μία τελειομανή όπως εγώ) και η επιδερμίδα μου φάνηκε αμέσως λεία και, το πιο σημαντικό, δεν φαινόμουν «στοκαρισμένη». Ήταν σαν να φορούσα μία λεπτή διακριτική μάσκα πάνω στο πρόσωπο που μου παρείχε τέλεια (χωρίς υπερβολή) κάλυψη και λάμψη! Ήταν σαν ένα αόρατο χέρι να μου έχει κάνει ρετούς :) Αυτή είναι η μαγική λέξη: ρετούς. Αισθάνθηκα να λάμπω ολόκληρη! Η αλήθεια είναι ότι έλαμπα κυριολεκτικά αφού η ΒΒ κρέμα της Garnier μου προσέδιδε μία χρυσαφένια όψη (σαν να ήμουν ελαφρώς ηλιοκαμένη), αλλά και μεταφορικά αφού αμέσως αισθάνθηκα πιο όμορφη… αλλά και πιο νέα :) Και έχει και ένα διακριτικό όμορφο άρωμα, που χαίρεται ο άλλος να σε φιλάει στο μαγουλάκι. Σε κάνει κίσαμπλ, βρε παιδί μου… Για αυτό το τελευταίο έχω και ντοκουμέντα. Ο Θοδωρής μόλις γύρισε από το γραφείο εκείνο το βράδυ και με φίλησε με το καθιερωμένο του φιλάκι στο μαγουλάκι, με ρώτησε τι άρωμα φοράω . Και του είπα «το άρωμα της ΒΒ» :)

Και λαστ μπατ νοτ λιστ, να αναφέρω και ότι είναι μη λιπαρή, κάτι που προσωπικά το θεωρώ πολύ σημαντικό σε μία κρέμα αφού δεν μου αρέσει να αισθάνομαι σαν λαδωμένος ποντικός.

Κατά δεύτερον, σώθηκα από θέμα χρόνου και χρημάτων. Έχω χρόνο και λεφτά για χάσιμο; Όχι βέβαια. Μέχρι σήμερα, για να πετύχω ένα ορατό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ, έπρεπε να χρησιμοποιήσω διαφορετικά προϊόντα και να αφιερώσω αρκετό χρόνο σε αυτή τη διαδικασία. Ειδικά για να καλύψω τις πανάδες της εγκυμοσύνης και το αιμαγγείωμα που έχω κάτω από τα χείλη. Εκεί λοιπόν που πριν ήθελα το διπλάσιο χρόνο και χρήματα, τώρα με μία κίνηση βάζω ενυδατική, αντηλιακή, make-up και concealer, αφού ουσιαστικά η μαγική μου κρεμούλα αντικαθιστά όλα αυτά τα διαφορετικά προϊόντα.



Τώρα που η αντίστροφη μέτρηση για μένα έχει αρχίσει και ξεκίνησα να ετοιμάζω τη βαλίτσα μου για το μαιευτήριο, φυσικά πρώτη και καλύτερη στη λίστα μου είναι η μαγική κρεμούλα της Garnier. Γιατί, κακά τα ψέματα, αυτά νομίζω που έχουν σημασία την ώρα που θα πάω να γεννήσω είναι η καλή μου ψυχολογία και η θετική διάθεση. Και βασικός παράγοντας για να τα έχω αυτά είναι να αισθάνομαι υπέροχη, ακόμη και τη στιγμή που θα είμαι στην αίθουσα τοκετού. Αν δεν είναι αυτή η ώρα της μαμάς… τότε ποια είναι;

via http://www.pinterest.com/pin/222083825348565961/

48 σχόλια :

  1. Σου εύχομαι να βρεις αυτή τη μια ώρα και να την καθιερώσεις σαν την ώρα της μαμάς! Όσο για την κρέμα θα την έχω στα υπόψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τη βρω Μάχη μου. Δεν μπορεί. Κάπου θα έχει κρυφτεί μέσα στο 24ωρο ;)

      Διαγραφή
  2. Τι γλυκειά ανάρτηση...
    Και έχεις φτιάξει την πιο όμορφη βαλίτσα,ever!
    Από τον τίτλο σου, μου δόθηκε η εντύπωση για την ώρα την καλή... Αλλά και η άλλη ώρα της μαμάς που περιγράφεις είναι ακόμη καλύτερη και σούπερ πολύτιμη...
    Σου εύχομαι να πετύχεις όλους σου τους στόχους και φυσικά μια απολαυστική δεύτερη γέννα...
    Σε φιλώ <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσύ λες ένα σωρό πράγματα, πολύ σωστά κατά την άποψή μου και είμαι χίλια τα εκατό μαζί σου, αλλά το βλέμμα μου το έκλεψε η βαλίτσα που με ταξίδεψε χρόνια πίσω...δυο φορές την είχα ετοιμάσει με αγάπη και προσμονή, οπότε καταλαβαίνω απόλυτα το πως αισθάνεσαι και έχεις όλες μου τις ευχές για τη στιγμή που θα υποδεχτείς το δεύτερο παιδάκι σου...
    Φυσικά η κρέμα δε με άφησε καθόλου αδιάφορη!!
    Να είσαι καλά και να την καθιερώσεις τη δική σου ώρα...φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kalispera Aspasoula! Apo otan anakalypsa to blog sou to parakolouthw kathimerina diaskedazontas me ta katorthwmata tis koris sou!Kai twra anypomonw gia ti gennisi tis mikris...Kai as mi se kserw.Apo otan mpikes sto mina sou bainw kathe mera perimenontas na diavasw tin eidisi tis gennisis tis!!! Na xairesaei ti Daeira kmE to kalo na erthei i mpempoula sou!!! Maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Μαρία μου! Με συγκίνησες...
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  5. Ασπασία μου σου εύχομαι να τα καταφέρεις να κρατήσεις τις υποσχέσεις σου! Αν και δεν θέλω να σε αγχώσω... αλλά πότε θα προλάβεις να καθίσεις στην καρέκλα με βιβλίο; Θα εντυπωσιαστώ αν το κάνεις, ε! Οσο για την κρέμα... όντως αυτές οι BB κάνουν θαύματα! Της γκαρνιέ δεν την έχω δοκιμάσει αλλα που ξέρεις! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το βιβλίο θα βρω χρόνο. Κάποια στιγμή θα κοιμηθούν. Δε θα κοιμηθούν;
      Το θέμα είναι πότε θα βρω χρόνο να ασχοληθώ με το αγαπημένο μου χόμπυ, τη φωτογραφία. Για αυτό χρειάζεται babysitter for 2. Και ο μπαμπάς μας μπορεί να φάει φρίκη :)
      Όσο για την κρεμούλα, στην συνιστώ ανεπιφύλακτα. Με έσωσε!

      Διαγραφή
  6. Χαίρομαι που αυτό το μαγικό για σένα προϊόν σε αναζωογόνησε και σε ''ανέβασε" σε αυτή την φάση της ζωής σου.Με το καλό να γεννηθεί η μπεμπούλα, και θέλει υπομονή και χρόνο να βρεθούν οι ισορροπιες σε όλους τους τομείς της ζωής.Τα παιδιά είναι αστάθμητοι παράγοντες που φαντάζομαι σε όλες τις φάσεις της ζωής τους θα έχουν και διαφορετικές απαιτήσεις απο εμάς , είναι κάτι σαν τις δουλειές του σπιτιού δεν εχουν τελειωμό .Όταν πλέον αυτά βρουν τον δρόμο τους καλό θα είναι να μην έχουμε χασει και εμείς τον δικό μας.φιλακια ασπασακο, ελπίζω να συντονιστουμε στο τηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφη, θα σε πάρω να μιλήσουμε. Θα συντονιστούμε. Που θα πάει...
      Η κρεμούλα είναι must! Θα σου φέρω δείγμα να δοκιμάσεις μόλις βρεθούμε.

      Διαγραφή
  7. Εννοείται ότι πρέπει να καθιερώσουμε αυτή την ώρα της μαμάς! Το λέω έτσι δυνατά για να το ξανακούσω! Και την BB θα την δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέρα, πες το πολλές φορές και πιο δυνατά. Την αξίζουμε αυτή την ώρα. Δε νομίζεις;
      Εγώ αισθάνομαι πολύ παραμελημένη τον τελευταίο καιρό. Θα πάρω τον εαυτό μου πίσω όμως! Και η κρέμα είναι η αρχή :)

      Διαγραφή
  8. Πολύ όμορφα τα είπες Ασπασάκι μου!
    Όντως είναι απαραίτητη η ώρα της μαμάς που είναι δικιά μας και μόνο δικιά μας.
    Αλλά αυτό το μυαλό που δεν σταματά να σκέφτεται πράγματα που δεν είναι μόνο για εμάς μου λες πως το κάνεις; Πως απομονώνεις τις σκέψεις; Αν μου πεις το μυστικό και εγώ μαζί σου.
    Συγκινήθηκα με την βαλιτσούλα σου....με το καλό το μπεμπάκι σου!
    Όσο για την κρέμα την έχω και όντως έτσι όπως τα περιγράφεις είναι, μόνο που μετά από τον 1ο μήνα νιώθω ότι το δέρμα μου έχει μάλλον άλλες ανάγκες και νομίζω ότι η κρέμα δεν έχει την ίδια "ελαφράδα" που είχε στην αρχή. Σαν να μην αφήνει το πρόσωπό μου να αναπνέει....(ωστόσο δεν ξέρω αν είναι το προϊόν ή το δέρμα μου το θέμα)
    Φιλάκια πολλά <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεανούλα, όταν βρούμε χρόνο να κάνουμε πράγματα που μας χαλαρώνουν, τότε θα ηρεμήσουν και οι σκέψεις. Το ένα φέρνει το άλλο...
      Θετική σκέψη χρειάζεται και καλή διάθεση. Και όλα γίνονται και η Ώρα της Μαμάς βρίσκεται...
      Όσο για την κρεμούλα, προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένη όσο την έχω δοκιμάσει. Και επειδή τώρα στο μαιευτήριο δεν μπορώ να κουβαλώ και πολλά συμπράγκαλα, με έχει σώσει.
      Να και ένα καλό με τον προγραμματισμένο τοκετό. Θα πάω περιποιημένη να γεννήσω. Χαχαχα :)
      Φιλιά

      Διαγραφή
  9. Ασπασάκι μου γλυκό, σου εύχομαι με το καλό να φέρεις στον κόσμο ένα υγιέστατο μωράκι, λαμπερό και όμορφο! Ήρθε η ώρα πολύ γρήγορα. Ούτε που κατάλαβα πώς πέρασε ο καιρός από τη στιγμή που μας το ανακοίνωσες με αυτή τη φωτογραφία που κοιτάζεις την κοιλίτσα σου.
    Η ετοιμασία της βαλιτσούλας πολύ συγκινητική. Η ΒΒ της Garnier, πολύ αγαπημένη. Τη φοράω εδώ και καιρό και μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένη και συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις.
    Με το καλό λοιπόν και περιμένουμε με αγωνία να μας ενημερώσεις για τα χαρμόσυνα νέα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε εγώ Alina μου κατάλαβα πώς πέρασε ο καιρός :) Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές <3
      Θα σας ενημερώσω, μην ανησυχείς, απλά δεν ξέρω πότε θα είμαι σε θέση να ανεβάσω ανάρτηση :)
      Η κρεμούλα μαγική. Τον τελευταίο καιρό την ανακάλυψα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Είναι σαν να φοράω make up κάθε μέρα, που όμως δε φαίνεται. Και όπως έγραψα, μου αρέσει που δεν φαίνομαι σαν στόκος όπως τα περισσότερα make up όταν τα εφαρμόζεις.
      Φιλιά

      Διαγραφή
  10. Ασπα μου πόσο σε καταλαβαίνω!! Υπομονη και θα έρθουν και καλύτερες μέρες!! Η βαλίτσα σου ειναι φοβερή (ενταξει αγαπω ροζουλί!) αλλά για να την ετοιμάζεις μαλλον πλησιαζει η μερα! Περιμένεις μέσα στον Μαρτιο ή τον Απρίλιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελικά μου φαίνεται πως όταν φθάνουμε στα τελευταία στάδια όλες κάπως έτσι νιώθουμε λίγο πολύ. Για μπες στην ανάρτηση μου "Αχ αυτή η εγκυμοσύνη" και δες τι σχόλιο μου είχες αφήσει μπας κι επαναπροσδιορίσεις και πάρεις τα πάνω σου, συ είπας ;) Καλή λευτεριά, τέλειωσαν τα ψέματα Ασπασάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα. Έχεις δίκιο Γεωργία μου!!! Όμως τότε, έτσι αισθανόμουν. Τώρα είναι που με έχει πιάσει το άγχος που πλησιάζει ο καιρός. Συν του ότι αισθάνομαι πολύ παραμελημένη εμφανισιακώς τώρα τελευταία. Αλλά που θα πάει...Θα πάρω τα πάνω μου :)

      Διαγραφή
  12. Καλή λευτεριά και από εμένα γλυκιά και όμορφη Ασπασία μου!!! Τέλειωσαν τα ψέμματα ε; Μετράμε αντίστροφα τώρα. Σε φιλώ κοριτσάκι μου!!! Με το καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλειωσαν τα ψέματα :) 5 μέρες και σήμερα :)
      Φιλάκια κοριτσάκι <3

      Διαγραφή
  13. Ασπασάκι μου πολύ σωστά τα λες. Πρέπει να βρίσκουμε χρόνο για μας. Όσο δύσκολο κι αν είναι, είναι συγχρόνως απαραίτητο. Αλλιώς θα μας "βγει" κάποια στιγμή η αμέλεια αυτή είτε εμφανισιακά είτε σαφώς ψυχολογικά.
    Μου άρεσε πολύ η αναλυτική σου περιγραφή για την ΒΒ. Ενώ την γνωρίζω σαν κρέμα, πραγματικά δεν γνώριζα τις τόσες χρήσεις της. Η προσωπική σου εμπειρία με έπεισε να τη δοκιμάσω.
    Όσο για τη βαλιτσούλα σου, είναι μοναδική, προσεγμένη και "φωνάζει" Ασπασία απο μακριά:)
    Σου στέλνω ένα διαδικτυακό φιλάκι τώρα και πολλά κανονικά σε λίγες μερούλες!!!!
    Με το καλό αγαπούλα μου!!!! Μ'ένα πόνο εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζεσαι να είχα αγοράκι στην κοιλιά; Με τι βαλίτσα θα εμφανιζόμουν στο μαιευτήριο; Και δε μου αρέσουν καθόλου τα γαλάζια :) Αλλά θα μου πεις υπάρχει και το λαχανί που το λατρεύω :)

      Να 'σαι καλά Δημητρούλα μου. Σε ευχαριστώ για την ευχή <3
      Θα τα πούμε από κοντά σύντομα!!! Φιλάκια <3

      Διαγραφή
  14. Ασπασία μου, σου εύχομαι να έχεις μία πολύ καλή εμπειρία τοκετού και με το καλό να φέρεις στον κόσμο το κοριτσάκι σου το οποίο να σφύζει από υγεία. Η φούξια βαλίτσα όλα τα λεφτά. Να μας ενημερώσεις όταν με το καλό γεννήσεις με την πρώτη ευκαιρία.

    Υ.Γ. Την κρέμα της Garnier που αναφέρεις, δεν έχει τύχει να τη δοκιμάσω ποτέ. Με κάνεις όμως με όσα γράφεις να τη δοκιμάσω άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Κατερίνα. Σε ευχαριστώ για τις ευχές!!! Όσο για τη μαγική κρεμούλα, have a try και θα με θυμηθείς ;)

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα Άσπα μου! Καταρχήν σου εύχομαι με το καλό να φέρεις στον κόσμο το δεύτερο παιδάκι σου! Όσον αφορά στον απαιτητικό χρόνο μιας μαμάς, σε καταλαβαίνω απόλυτα! Μαμά δύο παιδιών κι εγώ και μάλιστα αγοριών - 3,5 χρονών και 9 μηνών αντίστοιχα! Τώρα σου εύχομαι να καταφέρεις να εκπληρώσεις τις υποσχέσεις σου και να είσαι πολύ πολύ ευτυχισμένη με την όμορφη οικογένειά σου!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να χαίρεσαι και εσύ τα παιδάκια σου γλυκιά μου. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!
      Όσο για τις υποσχέσεις που έχω δώσει στον εαυτό μου, θα τις κρατήσω. Αλλιώς δεν την "παλεύω" :)
      Φιλάκια xxx

      Διαγραφή
  16. Ασπασία μου με συγκίνησες !!! Με το καλό κοριτσάκι μου, με το καλό και με ένα πόνο! Κι όταν με το καλό επιστρέψεις σπίτι, ψάξε στην κάθε ημέρα να βρεις αυτή τη μαγική ώρα της μαμάς, την δική σου ώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Βενετία μου! Όσο για αυτή τη μαγική ώρα της μαμάς, θα την αναζητήσω μετά τις 40 πρώτες μέρες, αφού μη γελιόμαστε, για 40 μερόνυχτα θα κάνω μαύρους κύκλους από το ξενύχτι :))))))))))))))
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  17. Καλώς σε βρήκα!Με το καλό η μπέμπα σου!Έγινα κι εγώ πρόσφατα μαμά!Έλα να μας δεις!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Pinelia! Να χαίρεσαι το παιδάκι σου!!! Με την πρώτη ευκαιρία θα περάσω μία βόλτα :)

      Διαγραφή
  18. Να ρωτήσω και κάτι off topic? Περιηγήθηκα στις αναρτήσεις σου και ήθελα να ρωτήσω από πού πήρες την παραμάνα για τα μαρτυρικά που έφτιαξες στη βάπτιση!!!!(Από κάποιο site?)Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ένα κατάστημα (όπως κατεβαίνεις από Σύνταγμα προς τα κάτω) δεξιά από την Ερμού και κάτω από την πλατεία Καρύτση. Εκεί μέσα στα στενά. Αν σου πω ότι δε θυμάμαι ούτε όνομα οδού ούτε όνομα μαγαζιού; Πάντως εκεί στα γύρω στενά έχει αρκετά μαγαζάκια που πουλάνε τέτοια είδη, χάντρες, κορδόνια, κλπ.

      Διαγραφή
  19. Με το καλό να δεχτείς το νέο μέλος και μ'ένα πόνο!
    Ααααχ! Μακάρι να καταφέρω να κάνω κι εγώ πράξη "Την ώρα της μαμάς" γιατί κι εγώ όλο το λέω, όλο το προγραμματίζω στο κεφάλι μου αλλά ελάχιστες φορές τα καταφέρνω. Σου εύχομαι να τα καταφέρεις! (το ίδιο εύχομαι και σε μένα - να καταφέρω να βρω τις ισορροπίες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Angie μου! Όσο για την ώρα της Μαμάς, το οφείλουμε στον εαυτό μας νομίζω. Είναι ένα δώρο που πρέπει να μας το κάνουμε. Μόνο έτσι θα ηρεμήσουμε λίγο και θα βρούμε τις ισορροπίες μας. Όπως μας έχει πει και η παιδοψυχολόγος στον παιδικό σταθμό της μικρής (είμαι μέλος μίας ομάδας γονέων που τα λέμε κάθε 15 μέρες με συντονισμό παιδοψυχολόγου για θέματα που μας απασχολούν με τα παιδιά μας - έχει το ρόλο συντονίστριας και συμβούλου)...μας έχει πει λοιπόν ότι για να είμαστε καλοί γονείς πρέπει πάνω από όλα να είμαστε εμείς καλά και να διαθέτουμε και χρόνο για τον εαυτό μας. Είναι αυτονόητο θα μου πεις...αλλά άλλο να το ακούς από κάποιον ειδικό.
      Επομένως, αυτή η ώρα της μαμάς είναι για μένα κάτι παραπάνω από απλή επιθυμία. Είναι υποχρέωση.
      Φιλιά

      Διαγραφή
  20. Ασπασάκι! Άντε βρε κοριτσάκι με το καλό, πλησιάζει η πολυπόθητη ώρα!
    Εύχομαι με όλη μου την καρδιά να έχεις έναν ανώδυνο και όσο γίνεται ξεκούραστο και χαλαρό τοκετό.
    Πάντως πρέπει να σου ομολογήσω ότι 15 μήνες μετά τη δεύτερη μικρή κυρία, δεν έχω καταφέρει ακόμα να βρω πλήρως τις ισορροπίες μου και να εδραιώσω την ώρα της μαμάς. Δυσκολεύομαι από αυτή την άποψη. Ελπίζω ειλικρινά να τα καταφέρεις!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ερμιόνη μου! Πέρασαν κιόλας 15 μήνες;;; Πώς περνάει έτσι ο καιρός...
      Την ώρα της Μαμάς θα την καθιερώσω. Τώρα το είπα δημοσίως και δεν μπορώ να το πάρω πίσω. Κρατάω το λόγο μου :)
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  21. Ασπασάκι μου, εγώ λιώνω με τη φωτογραφία της κοιλίτσας! Τελείωσε η ανάρτηση και ξανα ανέβηκα πάνω να την ξαναματαδώ :D Με το καλό κορτισάρα μου!
    Μπαίνω στο θέμα "η ώρα της μαμάς". Είναι υψηλές οι προσδοκίες σου με 2 παιδιά (λίαν συντόμως), αλλά κάποια στιγμή, κάπως θα το καταφέρεις. Η ώρα της μαμάς είναι απαραίτητη βρε παιδί μου! Κι εγώ από τότε που υιοθέτησα κάποιες προσωπικές συνήθειες, ένιωσα ομορφότερα. Το παλεύω, δεν είναι εύκολο να το χωρέσω το δικό μου το κομμάτι, αλλά κι αν δεν τα κάνω όλα όσα μου έχω υποσχεθεί, τηρώ τουλάχιστον κάποια. Την κρέμα θα τη δοκιμάσω συντομότερα από όσο υπολόγιζα μου φαίνεται! Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά Σοφάκι μου!
      Όσο για τις μεγάλες προσδοκίες, ναι είναι μεγάλες, αλλά δεν έχω σκοπό να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου στην τσίτα. Θα την βρω αυτή την ώρα της μαμάς, που θα πάει...Το έχω βάλει προσωπικό στοίχημα :)
      Η κρεμούλα είναι must ;) Σου ανεβάζει το ηθικό :)

      Διαγραφή
  22. Ασπασία έφτασε (σχεδόν) η ώρα; Με το καλό, να γεννήσεις εύκολα ένα υγιέστατο μωράκι!!
    Όσο για την ώρα της μαμάς, τι να πω...εγώ κι αν τη χρειάζομαι!!!! Ένα μανικιούρ ρε παιδιά, ένα κούρεμα, κάτι!!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρελοτουριστάκι, η ώρα έφτασε. 3 μέρες έμειναν. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!!

      Σου έχω πρόταση. Πες στον χάσμπαντ να σου κάνει μπέιμπισιτιγκ το ΣΚ και κλείσε ραντεβού για ολικό "σέρβις". Θα αναζωογονηθείς. Πίστεψέ με ;)

      Διαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts