8.7.13

Ο πιο...γλυκός διαγωνισμός μας! {GIVEAWAY}


Ο διαγωνισμός μας έληξε χθες 15 Ιουλίου στις 23:59. Δεκτές θα γίνουν όσες έγκυρες συμμετοχές έχουν υποβληθεί μέχρι και εκείνη τη στιγμή μέσω της σχετικής online φόρμας συμμετοχής. Οι 2 νικητές θα ανακοινωθούν κάποια στιγμή εντός της ημέρας μέχρι και σήμερα τα μεσάνυχτα με
σχετική ανάρτηση/ανακοίνωση στο blog αλλά και στις σελίδες των My Lovable Baby και Elli's cakes στο FB. Stay tuned :)

Cake, kuchen, gâteau, torta, kakku, pastel, ciasto, kake, císte, dort, bolo...και δεκάδες άλλες λέξεις σε διάφορες γλώσσες για την τούρτα! Ο όρος 'cake' (στα αγγλικά η λέξη 'τούρτα') έχει μεγάλη ιστορία. Ετυμολογικά η λέξη 'cake' έχει προέλθει από τους Βίκιγκς από την αρχαία Νορβηγική λέξη 'kaka'. Το δημοφιλές αυτό γλυκό φτιάχνεται με ζάχαρη, αυγά και βούτυρο και σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιείται και αλεύρι ή/και κάποιο υγρό (νερό/ γάλα) ή/και αυξητικοί παράγοντες (μαγιά ή baking powder). Αυτά για το κυρίως σώμα της τούρτας. Από εκεί και πέρα, βασικό κομμάτι είναι η γαρνιτούρα/ διακόσμηση που είναι το πιο δύσκολο (κατ'εμέ) κομμάτι της παρασκευής της.

Μία από τις πιο διάσημες τούρτες που υπάρχουν, είναι η τούρτα πάβλοβα. Η Άννα Πάβλοβα -διάσημη μπαλαρίνα- στο απόγειο της καριέρας της γοητεύει τον δυτικό κόσμο με τις εμφανίσεις της. Το παρατσούκλι της είναι «Κύκνος». Στη δεκαετία του 1930, στο Περθ της Αυστραλίας, δίνει μια
 κορυφαία παράσταση που δεν ήταν άλλη από την «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι, προκαλώντας τον αναμενόμενο πάταγο! Ο σεφ Herbert Sachse του ξενοδοχείου Esplanade, γοητευμένος, της αφιερώνει μια ντελικάτη δημιουργία. Τότε στις ακτές της Δυτικής Αυστραλίας γεννήθηκε η extravaganza αυτή τούρτα, με το όνομα πάβλοβα. Αυτά για την ιστορία...

Στο θέμα μας τώρα...

Τις προάλλες, ψάχνοντας ιδέες για τούρτες στο internet, έπεσα πάνω στο Elli's cakes. Μιλάμε, φτιάχνει φοβερά πράγματα!!! Από τούρτες απλές, τούρτες με σχήμα, εντυπωσιακότατες ανάγλυφες τούρτες με ζαχαρόπαστα, τούρτες με τη δική σας φωτογραφία που θα τους προσκομίσετε, πανέμορφα μπισκότα και λαχταριστά cupcakes. Αξίζει να το επισκεφτείτε στην επόμενη ιντερνετική σας βόλτα για να θαυμάσετε τις υπέροχες δημιουργίες. Αυτά για εισαγωγή...

Στο κυρίως θέμα μας τώρα...

Έχω αρκετό καιρό να τρέξω διαγωνισμούλη και είπα να μη σας αφήσω έτσι εν' όψει καλοκαιριού. Είχα μία (smart) idea! Θα σας γλυκάνω πριν σας αποχαιρετίσω για διακοπές :)

Το αγαπημένο μου Elli's cakes, χαρίζει σε δύο τυχερούς αναγνώστες του My Lovable Baby, από μία τούρτα 3 κιλών (αξίας 48 ευρώ έκαστη), σε ό,τι γεύση προτιμάτε: μους σοκολάτας, σοκολάτα bitter, κρέμα, φράουλα, καραμέλα, πραλίνα, μπισκότο, tiramisu, black forest! Η τούρτα σου θα γράφει πάνω το δικό σου προσωπικό μήνυμα. Όχι, πείτε μου, δεν είναι πολύ...γλυκά δωράκια;

Για να σας το κάνω πιο εύκολο, επέλεξα 32 τούρτες διαφορετικών μοτίβων και σχημάτων από τις οποίες εσείς θα επιλέξετε αυτή που προτιμάτε, στη γεύση που θέλετε!

Σε περίπτωση που είστε τυχερός, παραλαμβάνετε την τούρτα από το κατάστημα αρκεί να τους ενημερώσετε 4 μέρες πριν για να σας την ετοιμάσουν! Μην πάτε μόνο τον Αύγουστο (μεταξύ 01/08-31/08) που το Elli's cakes κλείνει για διακοπές. Με τόση δημιουργικότητα θέλουν οι άνθρωποι να ξεκουραστούν.

Και μην αρχίσετε τα σου-ξου-μου ότι και καλά είστε σε δίαιτα εν' όψει καλοκαιριού και εν' όψει της επιθυμίας σας να απλώσετε την απολλώνια (οι άντρες) και την θεϊκή (οι γυναίκες) κορμάρα σας στην παραλία και διάφορα τέτοια. Οι συγκεκριμένες τούρτες είναι ελαφριές και όχι πολύ γλυκές. Εξάλλου, έχετε πολλούς άλλους λόγους να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό:
  • Είστε έγκυος και έχετε λιγούρες (σε αυτή την περίπτωση το θέμα 'δίαιτα' πάει διακοπές)
  • Έχετε εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο γενέθλια, επέτειο σχέσης, επέτειο γάμου...ή ακόμη και επέτειο διαζυγίου (πολλοί είναι αυτοί που πανηγυρίζουν σε μία τέτοια περίπτωση. Μη σας φαίνεται περίεργο)
  • Την πάτε δώρο σε κάποια επίσκεψη.
  • Πέρασε το παιδάκι σας, ανιψάκι σας, βαφτιστήρι σας, σε κάποια σχολή (πανεπιστημιακή ή μη, δεν έχει σημασία)
  • Γιορτάζετε μία προαγωγή (να μην φάτε ένα γλυκάκι για το καλό;)
  • Γιορτάζετε μία απόλυση (και η φτώχεια θέλει καλοπέραση)
  • Την πάτε στη δουλειά και την μοιράζεστε με τους συναδέλφους, έτσι, χωρίς ιδιαίτερο λόγο.
  • Δεν έχετε κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Κάθε μέρα είναι ένας καλός λόγος να φάτε μία τούρτα μόνοι σας ή με παρέα.
    Πώς μπορείς να συμμετάσχεις στην κλήρωση
     
    Αφού επιλέξεις ποια από τις παρακάτω 32 τούρτες προτιμάς, ακολουθείς τα παρακάτω 4 υποχρεωτικά βήματα ώστε να είναι έγκυρη η συμμετοχή σου:



    Βήμα 1: Κοινοποιείς το παρακάτω banner/ανακοίνωση του διαγωνισμού στη σελίδα σου στο facebook (Το banner μπορείς να το βρεις και στη FB σελίδα του My Lovable Baby ΕΔΩ, καρφιτσωμένο πάνω αριστερά. Πατάς το κουμπάκι που λέει "κοινοποίηση" ή "share").


    Βήμα 2: Κάνεις Like τη σελίδα του My Lovable Baby, πατώντας το κουμπάκι 'LIKE' που ακολουθεί.


    Βήμα 3: Κάνεις Like τη σελίδα του Elli's cakes, πατώντας το κουμπάκι 'LIKE' που ακολουθεί.


    Βήμα 4: Συμπληρώνεις την παρακάτω φόρμα συμμετοχής στον διαγωνισμό:



    Σημείωση: Η παραλαβή της τούρτας μπορεί να γίνει μόνο από το κατάστημα Elli's cakes που βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο.Αν δεν είσαι κάτοικος του λεκανοπεδίου, ίσως να σου πέφτει λίγο μακριά να έρθεις να παραλάβεις την τούρτα σου. Η τούρτα (για ευνόητους λόγους) δε θα αποσταλεί μέσω courier ή ΕΛΤΑ.
    Για να ταυτοποιηθούν οι νικητές, θα τους σταλεί σχετικό e-mail με συγκεκριμένο μοναδικό κωδικό αριθμό έκαστος, τον οποίο και θα επιδείξουν στο κατάστημα Elli's cakes ως αποδεικτικό στοιχείο ότι είναι οι νικητές.

    Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής

    Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή μέχρι και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου και ώρα 23:59.

    Οι τυχεροί θα αναδειχθούν με κλήρωση μεταξύ αυτών που θα έχουν ακολουθήσει τα παραπάνω 4 υποχρεωτικά βήματα.
    (Αν ωστόσο θέλεις να αφήσεις οποιοδήποτε σχόλιο κάτω από αυτή την ανάρτηση, μπορείς φυσικά να το κάνεις, αλλά αυτό δεν συνιστά συμμετοχή στον διαγωνισμό).

    Καλή επιτυχία!

    18 σχόλια :

    1. Καλέ δεν ήξερα ποια να διαλέξω! Κατέληξα όμως και σκέφτηκα και τι θα την κάνω αν κερδίσω!
      Σκέτη γλύκα ο διαγωνισμός!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Πολύ ωραίος διαγωνισμός! Δυστυχώς δε μπορώ να δηλώσω συμμετοχή, η Αθήνα πέφτει λίγο μακριά! :P
      Φιλιά πολλά!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Πολύ γλυκός διαγωνισμός. Και ερχονται και γενέθλια!!!!Οσο για τις τουρτες από ζαχαρόπαστα μπηκα τις ειδα και επαθα πλάκα. Είναι τελέιες!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. Μιαμ μιαμ μιαμ! Πτηνούλι θέλει ΟΛΕΣ τις τούρτες!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. Ονειρεύτηκα τουρτίτσες απο χτες βραδυ που τις είδα:)
      Τι καλύτερο απο ενα γλυκό διαγωνισμό!!!! Θα βάλω αδελφούλα μου να κάνει τα likes και θα επανέλθω να ψηφίσω!!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΤΟΥΡΤΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ !!!!!!!!!!!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    7. Είναι τέλειες! Αν κερδίσω, πραγματικά θα τους κεράσω όλους! Χρήστος Κωτ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    8. kalh mas epituxia giam giam Ortzanh@yahoo.gr fb ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΟΡΤΖΑΝΗ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    9. ΠΟΛΛΑ ΓΛΥΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    10. ενας διαγωνισμος ολο γλυκα....μενω στον αγιο δημητριο και το καταστημα ειναι τελειο...μακαρι να κερδισω και να ειμαι τυχερη...η μικρη μασ χιονατη θα γινει 1 χρονων και θα ηταν οτι πιο γλυκο δωρο για τα πρωτα της γενεθλια...καλη επιτυχια σε ολους

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    11. Θα είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε το ζαχαροπλαστείο σας και να το επισκεπτόμαστε. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε, ότι η φτώχεια θέλει πάντα καλοπέραση!!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    12. Είναι τελοιο δώρο και πλησιάζουν και τα πρωτα μας γενέθλια απίθανα γλυκά εκεί κάναμε και τα γλυκακια για την βάπτιση μας θεοφρεσκα και πολύ οικονομικα!!!!! Καλή μας επιτυχία!!!??

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    13. Είναι τελοιο δώρο και πλησιάζουν και τα πρωτα μας γενέθλια απίθανα γλυκά εκεί κάναμε και τα γλυκακια για την βάπτιση μας θεοφρεσκα και πολύ οικονομικα!!!!! Καλή μας επιτυχία!!!??

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    14. Ουφ, εγώ τον έχασα τον διαγωνισμό σου... και ήταν τόσο γλυκόςςςςςςς!!!!!Φιλάκια Ασπασάκι. Κάλη

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

    Your most lovable posts

    Your most lovable posts