4.6.13

Happy moments: Επαγγελματική φωτογράφηση μαζί με την κόρη μου




Μία από τις πιο όμορφες εμπειρίες που έζησα φέτος ήταν μία επαγγελματική φωτογράφηση που έκανα με την κόρη μου πριν από 4,5 μήνες περίπου.Λατρεύω τη φωτογραφία και τα τελευταία 3 χρόνια ασχολούμαι ερασιτεχνικά. Χαίρομαι που είναι ένα από τα χόμπυ τα οποία έχω καταφέρει να κρατήσω και να εξελίξω γιατί, όσο με θυμάμαι, κατά καιρούς έχω καταπιαστεί με διάφορα τα οποία
όμως και άφησα στη μέση (μπαλέτο, κολύμβηση, τέννις, μπάσκετ, βόλει, ζωγραφική, κιθάρα ήταν ορισμένες από τις απόπειρές μου που όμως καμία δεν ευδοκίμησε). Από όταν έγινα ερασιτέχνης φωτογράφος, φωτογραφίζω ό,τι μου κεντρίζει το ενδιαφέρον ενώ από όταν έγινα μαμά, το ενδιαφέρον μού το κεντρίζει σχεδόν αποκλειστικά η κόρη μου, η οποία έχει γίνει και η "μούσα" μου. Εμπνέομαι από αυτήν και απαθανατίζω χιλιάδες στιγμές είτε μόνη της είτε μαζί με τον μπαμπά της. Ξέρω ότι κάποια στιγμή θα μεγαλώσει και προσπαθώ να "φυλακίσω" τις πιο όμορφες στιγμές όχι μόνο στη μνήμη μου αλλά και στις χιλιάδες φωτογραφίες που της έχω τραβήξει από τη γέννησή της μέχρι σήμερα. Ωστόσο, ανάμεσα σε αυτές τις χιλιάδες φωτογραφίες, υπάρχουν μόνο ορισμένες δεκάδες που με απεικονίζουν μαζί της εκ των οποίων οι περισσότερες είναι μέτριες έως τραγικές.

Για αυτό, όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω μία επαγγελματική φωτογράφηση μαζί με την κόρη μου, την άρπαξα χωρίς δεύτερη σκέψη. Άλλωστε, δεν είχα μέχρι τότε καμία ευκαιρία να βρεθώ μπροστά από τα φακό ενός επαγγελματία φωτογράφου μαζί της.

Το ραντεβού μας ήταν για ένα Σάββατο πρωί σε ένα στούντιο στο Μετς. Ο Γιάννης, επαγγελματίας φωτογράφος ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία από το 2000 και έχει συνεργαστεί, ως εξωτερικός συνεργάτης, με διάφορα περιοδικά lifestyle & μόδας, ένθετα εφημερίδων και εκδοτικούς οίκους. Τα τελευταία 5 χρόνια διατηρεί το Studio L, έναν χώρο επαγγελματικής φωτογράφισης,
τον οποίο ο ίδιος έχει επιμεληθεί (το Studio L το έμαθα από τη φίλη μου την Βέρα, η οποία είχε κάνει μία αντίστοιχη φωτογράφηση στην κόρη της εκεί). Τα τελευταία 3 χρόνια που είναι μπαμπάς, εμπνεύστηκε από την κόρη του να ασχοληθεί και με το παιδικό καλλιτεχνικό πορτραίτο και κάνει -χωρίς υπερβολή- θαύματα, ειδικά όταν συνδυάζει την άψογη φωτογραφική του ματιά με τις άρτιες γνώσεις του σε digital image processing.

Φτάσαμε στον χώρο με αρκετή καθυστέρηση λόγω απρόβλεπτης κίνησης που συναντήσαμε στον δρόμο. Ο Γιάννης με την Όλγα μας υποδέχτηκαν πολύ εγκάρδια, λες και γνωριζόμασταν χρόνια. Αμέσως αισθάνθηκα μεγάλη οικειότητα μαζί τους. Ο χώρος πανέμορφος, προσεγμένος, πεντακάθαρος, άρτιας αισθητικής. Από το χώρο και μόνο κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι έχω να κάνω με άνθρωπο επαγγελματία στη δουλειά του.




Αφού μας κέρασαν καφέ και τσάι, συζητήσαμε λίγο για να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας ενώ η Δάειρα έπαιζε λίγο πιο πέρα με το κοριτσάκι τους. Στη συνέχεια δοκιμάσαμε κάποια ρούχα στην Δάειρα και αφού κάναμε τις τελικές επιλογές μας όσον αφορά στα "κουστούμια" με τα οποία θα φωτογραφηθεί, αρχίσαμε τη φωτογράφηση η οποία διήρκησε 2+ ώρες. Ο Γιάννης είχε απίστευτη υπομονή και πρότεινε συνεχώς διαφορετικές πόζες. Σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ άνετα και μετά από λίγη ώρα αισθάνεσαι πολύ οικεία και με τον φακό.

Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε μία τέτοια εμπειρία μαζί με το παιδί μου και μπορώ να πω ότι αν και κουραστική, ήταν απίστευτα ευχάριστη. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα! Βγάλαμε πάρα πολλές καλές φωτογραφίες, ωστόσο εδώ δείχνω ένα μικρό αντιπροσωπευτικό δείγμα και μάλιστα μη επεξεργασμένο.

Στην αρχή φωτογραφήθηκε η Δάειρα μόνη της (στις φωτογραφίες είναι 17 μηνών)...

Photos by Studio L Photography
 Μετά ακολούθησε φωτογράφηση μαζί με τη μαμά...

 

 

Και τέλος έγινε φωτογράφηση με τον μπαμπά...

Photos by Studio L Photography

Είμαι σίγουρη ότι θα επαναλάβω τη φωτογράφηση στο μέλλον όταν θα έχει μεγαλώσει λίγο η Δάειρα. 

Η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν είναι διαφημιστική, ωστόσο αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Γιάννη για τις πανέμορφες φωτογραφίες που μας χάρισε αλλά και να τον συστήσω ανεπιφύλακτα σε όποιον επιθυμεί να κάνει ένα πρωτότυπο δώρο σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο ή στον εαυτό του μία επαγγελματική καλλιτεχνική φωτογράφηση είτε με αφορμή κάποιο γεγονός (γενέθλια, βάπτιση, κλπ) είτε έτσι απλά, χωρίς κάποια ιδιαίτερη αφορμή. Άλλωστε κάθε μέρα δεν είναι μία καλή αφορμή να φυλακίσουμε οικογενειακές στιγμές; Και όσο πιο επαγγελματική είναι η φωτογραφική ματιά που τις φυλακίζει τόσο πιο όμορφο το αποτέλεσμα (πιστεύω).

Ασπασία ♥

"Some photographers take reality... and impose the domination of their own thought and spirit. Others come before reality more tenderly and a photograph to them is an instrument of love and revelation". [Ansel Adams]

Περισσότερες φωτογραφίες για το Studio L και τις υπηρεσίες που παρέχει, θα βρείτε ΕΔΩ. Οι τιμές είναι πολύ προσιτές και πολύ λογικές. Για λεπτομέρειες μπορείτε να μιλήσετε απευθείας με τον ίδιο τον Γιάννη (στοιχεία επικοινωνίας θα βρείτε ΕΔΩ).




22 σχόλια :

  1. Είστε έτοιμοι για το Hello...

    Κούκλοι, μαμά, μπαμπάς και Δάειρα ! Και κυρίως φαίνεστε πολύ χαρούμενοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελεια δουλεια! αλλα το Δαειρακι κλεβει την παρασταση!

    υ.γ. χαίρομαι που επιτέλους έδειξες την ομορφόφατσα σου!

    σμουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κούκλοι όλοι σας!! Αλλά θα συμφωνήσω με τη Μάχη!! Η Δαειρα κλέβει την παράσταση όπως είναι και το αναμενόμενο χεχε!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειστε και οι 3 υπεροχοι! Πολυ καλη δουλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υπεροχες οι φωτο σας!μπραβο στον γιαννη αλλα τα μοντελα εδωσαν την εμπνευση!εχω σπουδασει φωτογραφια και εχω δουλεψει για καποια χρονια σε φωτογραφεια και εργαστηρια!η φωτογραφια ειναι αυτο που μενει, το διαχρονικο ενος συμβαντος, η αναμνηση!καλο ειναι σε μια βαφτιση, σ'εναν γαμο να μην τσιγκουνευομαστε τα χρηματα για τον φωτογραφο.τα λουλουδια μαραινονται, τα φαγητα....χωνευονται, οι φωτογραφιες ομως μένουν ανεξιτηλες και χαραζουν την ιστορια μιας οικογενειας(ολοι συγκινουμαστε οταν βλεπουμε τις ασπρομαυρες φωτο των προπαππουδων μας).Μακρυγορησα;
    φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φανταστικές!! Πολύ πολύ όμορφοι και λαμπεροί και οι τρεις σας!!
    Η Δάειρα σε ορισμένες ειδικά έχει πάρει πόζα επαγγελματική!!
    Πολλά φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γουάου! Είστε ζούπερ και οι τρεις!
    Χαρούμενοι, λαμπεροί και αισιόδοξοι!
    Να είστε πάντα έτσι σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου!

    Τα φιλιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εντάξει η φωτογράφηση είναι απλά εκπληκτική!
    Σας θέλει ο φακός βρε παιδί μου και ειδικά η μικρή τι να πω, είναι γεννημένη μοντέλο!
    Πολύ καλή κίνηση πάντως Ασπασία μου, είναι κάτι πολύ όμορφο και ξεχωριστό που θα χαίρεστε να βλέπετε μετά από χρόνια!
    Και επίσης με κάλυψες πλήρως πάλι!
    Χιλιάδες φωτογραφίες των κοριτσιών μου, μερικές δεκάδες μόνο μαζί μου και αυτές τραγικές! Μα γιατί;;;
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εξαιρετική δουλειά έκανε ο φωτογράφος,όλη η οικογένεια πολύ όμορφη και ένα μοναδικό ενθύμιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειστε υπεροχοι και οι 3!!!!πολυ ομορφη δουλεια!!κι εγω εχω απειρες φωτογραφιες την μικρη αλλα σε αυτες που ειμαστε μαζι δεν μου αρεσω!!!φιλακια πολλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτή τη φωτογράφιση την είχα θαυμάσει και την πρωτη φορά που την είχες αναφέρει (αν και το δείγμα ήταν πολύ μικρότερο) και την ξαναθαυμάζω! Νομίζω ότι αποτυπώνει απόλυτα την τρυφερότητα που έχετε ως οικογένεια! Είστε υπέροχα μοντέλα! Εννοείται να την ξανακάνεις όταν μεγαλώσει η Δάειρα! Σίγουρα θα γίνει και τότε φοβερή!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κούκλες και οι δύο, δεν έχω λόγια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι τρεις καλέ, να ζητήσω συγγνώμη από τον μπαμπά!!

      Διαγραφή
  13. Τέλεια η φωτογράφιση! Η φωτογραφία όμως που τα σπάει είναι αυτή με τη Δάειρα που φορά το κόκκινο φορεματάκι, όλα τα λεφτά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι ομορφη οικογένειααααα, κουκλες μαμα και κόρη!!!!!
    Πολλα πολλα μπραβο, εδω κ πολυ καιρο θέλω να ζησω αυτη την εμπειρία αλλα έχω μια ντροπή γενικά με το φακό, είμαι πολύ ντροπαλό άτομο και πιστεύω πως το αποτελεσμα δεν θα ειναι αυτο που θα ηταν αν ημουν η ιδια φωτογραφος του εαυτου μου.....
    Αλλα σιγουρα αξιζει γιατι ειναι μια ομορφη εμπειρια και ειδικά μετα απο πολλα χρονια θα κοιτάτε μαζί τις φωτογραφίες (Δάειρα μεγαλη πια) και θα αναπολείτε αυτα τα όμορφα χρόνια τις ζωής σας!!!!!!
    Πολλα πολλα μπραβο σας!!!!!!!
    Φιλακια πολλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καταπληκτικές φωτογραφίες, πολύ προσεγμένη δουλειά και από τις πιο ωραίες ιδέες! Κι εμείς θα το κάνουμε σίγουρα οικογενειακώς στο μέλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ήμουν σίγουρη πως το αποτέλεσμα θα ήταν άψογο, από το μικρό εκείνο δείγμα που μας είχες δείξει.
    Η Δάειρα είναι κουκλίτσα σε όλες τις φωτογραφίες και το νάζι και οι πόζες της, ειδικά κάποιες πιο σκεπτικές (πάνω στη γκρι φλοκάτη και μέσα στο καλάθι), με ενθουσίασαν!
    Εσύ, αχ εσύ φιλεναδίτσα μου, λάμπεις ολόκληρη δίπλα στο κοριτσάκι σου! Και ο μπαμπάκας σας φυσικά φαίνεται πόσο λατρεύει την κορούλα του και για πάρτη της κάνει και φωτογράφιση επαγγελματική.
    Εύχομαι να λάμπετε πάντα οικογενειακώς, όπως στις παραπάνω φωτογραφίες.

    Και εσύ έχεις αλλάξει τόσα χόμπι??? Εγώ πέραν του blogging και της ζαχαροπλαστικής, δεν έχω αγαπήσει ακόμα κάποιο άλλο.
    Μην αφήσεις τη φωτογραφία, σου πάει πολύ και "το 'χεις" βρε παιδί μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλά είστε κούκλες... πάρα πολύ ωραίο το αποτέλεσμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τον κρατάμε εννοείται! Άψογη φωτογράφιση και επαγγελματική δουλειά! Να το ξανακάνετε εννοείται! Τετοιες στιγμές είναι αξέχαστες! Φιλιά Ασπασάκι μου (πώς να μην βγει παιδί κουκλί με τέτοια μαμά-μπαμπά...μαμά κυρίως έτσι???)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι ομορφιά!!!μπράβο στο μεγάλο κορίτσι αλλά και στην μικρή πριγκίπισσά της!!!υπέροχη η φωτογράφηση!!πολλά φιλάκια και πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λατρεμένες μου αιθέριες υπάρξεις, είστε μοναδικές και πανέμορφες. Ο μπαμπάς εξίσου μοναδικός και αξεπέραστος.Στην έκφρασή σας διαγράφεται η απέραντη ευτυχία που νιώθετε όλοι σας. Η πολυτάλαντη Δάειρα φαίνεται από τώρα ότι θα μας έχει πολλές εκπλήξεις! έχει μια φυσικότητα και ένα στυλ που πηγάζει κυριολεκτικά από μέσα της. Σαγηνεύει με την ομορφιά της και το νάζι της.
    Εύχομαι να είστε πάντα έτσι χαρούμενοι και οι τρεις σας σε όλη σας τη ζωή.
    Η δουλειά του φωτογράφου είναι εξαιρετική
    Σας αγαπώ πολύ
    Η μαμά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πραγματικά εντυπωσιακές και πολύ τρυφερές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts