6.4.13

Hi-5 Photo game - 5 Φωτογραφίες μου (Week #5)



Τους τελευταίους μήνες αποφάσισα τα Σαββατοκύριακα να ξεχνάω το laptop και το κινητό μου και να αφιερώνομαι σχεδόν αποκλειστικά στην κόρη μου. Και αυτό γιατί όταν δεν υπάρχει πίεση χρόνου (όπως π.χ. συμβαίνει τις καθημερινές λόγω πολλαπλών υποχρεώσεων εντός και εκτός σπιτιού) οι δύο αυτές "συσκευές του διαβόλου" όπως θα τις χαρακτήριζε η γιαγιά μου, με ρουφούν σαν μαύρες τρύπες και ενίοτε χάνω την αίσθηση του χρόνου.

("Μαύρη τρύπα είναι μια συγκέντρωση μάζας σημαντικά μεγάλης ώστε η δύναμη της βαρύτητας να μην επιτρέπει σε οτιδήποτε να ξεφεύγει από αυτή, παρά μόνο μέσω κβαντικής συμπεριφοράς. Το βαρυτικό πεδίο είναι τόσο δυνατό, ώστε η ταχύτητα διαφυγής κοντά του ξεπερνά την ταχύτητα του φωτός. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι τίποτα, ούτε καν το φως, δεν μπορεί να ξεφύγει από τη βαρύτητα της μαύρης τρύπας, εξ ου και η λέξη μαύρη". Περισσότερα για τη μαύρη τρύπα μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ)

Για αυτό και υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι το ΣΚ, λαπτοπάκι και κινητάκι γιοκ. Ξουτ ξουτ. Σκόρδα.
Σήμερα όμως κάνω μία παρασπονδία (μην το μαρτυρήσετε στον εαυτό μου) και βρήκα ευκαιρία για μία σύντομη ανάρτηση που χρωστάω εδώ και δύο εβδομάδες. Εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία που η μικρή την έπεσε για απογευματινή προς βραδυνή σιέστα (θα βρυκολακιάσουμε οικογενειακώς σήμερα το βράδυ - είναι σίγουρο) και παρουσιάζω την τελευταία ενότητα του Hi-5 Photo game που επινόησε η Γεωργία για να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας. Πέντε αγαπημένες μου φωτογραφίες.

Η φωτογραφία είναι ένα από τα αγαπημένα μου σπορ. Μου αρέσει να φωτογραφίζω. Δεν τρελαίνομαι να φωτογραφίζομαι όμως. Από όταν έγινα μαμά έχω περιορίσει το θέμα φωτογράφησης στην κόρη μου. Έχει περάσει αμέτρητες ώρες πίσω από τον φωτογραφικό φακό και χιλιάδες φωτογραφίες της έχουν γεμίσει το σκληρό μου δίσκο. Να δούμε τι θα τις κάνω στο τέλος. Αισθάνομαι ότι θέλω να απαθανατίσω κάθε στιγμή. Έχω τόσες πολλές και παρόλα αυτά μου φαίνονται λίγες. Μη μου πείτε μόνο να επιλέξω τις καλύτερες. Έχω εκατοντάδες που θεωρώ πολύ καλές και δεκάδες που θεωρώ σούπερ (...ντούπερ γουάου!). Επομένως, πώς να επιλέξω 5 μόνο φωτογραφίες όπως "πρόσταζαν" οι κανόνες στο Hi-5 Photo game; Μου ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Και γιατί να βάλω αυτές τις 5 και να μην βάλω εκείνες τις 5; Και όχι τις άλλες 5; Και αυτή και αυτή και αυτή...Και η αναποφασιστικότητά μου δεν είχε τέλος. Και επειδή είδα ότι δε θα τελείωνα με την επιλογή, άλλαξα τελείως κατεύθυνση στον τρόπο σκέψης μου και βρήκα λύση. Το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι :)

Θυμήθηκα λοιπόν ότι μέχρι τώρα 5 φωτογραφίες μου έχουν παρουσιαστεί σε έκθεση φωτογραφίας. Και έτσι επέλέξα αυτές τις 5, που δεν είναι μεν οι καλύτερες μου, ωστόσο είναι ακριβώς 5 και με βγάζουν από τη δύσκολη θέση να επιλέξω :) Και όλες τους έχουν μία ιστορία από πίσω.

Photo #1



Όχι, δεν είναι η Δάειρα. Η φωτογραφία αυτή απεικονίζει μία πολυαγαπημένη ανιψιά μου (3 ετών τότε) και έχει τραβηχτεί στη σοφίτα του πατρικού μου. Παίζαμε στη σοφίτα και κάποια στιγμή της είπα: "περίμενε με εδώ, πάω να φέρω τη φωτογραφική μηχανή να βγάλω κάποιες φωτογραφίες". Κατεβαίνω την ξύλινη σκάλα, πάω στο δωμάτιό μου, παίρνω τη μηχανή και επιστρέφοντας για να ανέβω στη σοφίτα, τη βλέπω καθιστή στο τελευταίο σκαλί. Και έτσι όπως έπεφτε ο ήλιος από τον φεγγίτη πάνω στα κοτσιδάκια της και τη φώτιζε, ήταν μοναδικό σκηνικό που ούτε παραγγελία να το είχα κάνει! Τη φωτογράφισα αμέσως και το αποτέλεσμα ήταν αυτή η φωτογραφία. Ήταν τελείως αυθόρμητη.


Photo #2
 


Έχω πάει με τον μπαμπά μου και τη Δάειρα (8 μηνών τότε) να επισκεφτούμε την αδερφή μου στα Ιωάννινα. Στην επιστροφή, κάναμε ένα διάλειμμα για να την ταϊσω, στις πηγές του ποταμού Λούρου. Είχα να πάω από όταν ήμουν 10 χρονών. Το συζητούσα με τον πατέρα μου στην διαδρομή, οπότε έκανε μία παράκαμψη για να ξαναδώ το μέρος. Δεν ξέρω αν είχε αλλάξει τόσο πολύ στην πραγματικότητα ή στο μυαλό μου, αλλά ελάχιστα πράγματα από το γύρω τοπίο μου θύμιζαν τις άλλοτε οικογενειακές κυριακάτικες εκδρομές σε εκείνο εκεί το μέρος.

Μόλις τελειώσαμε το baby picnic, άρχισε να ψιχαλίζει. Παρόλα αυτά, δεν πτοήθηκα. Πήρα τη φωτογραφική και πήγα μία βόλτα στις όχθες της λίμνης. Πίσω από τον φαρδύ κορμό ενός πελώριου πλάτανου, αντίκρυσα αυτή τη θέα. Σήκωσα τη μηχανή και φωτογράφισα. Μία εικόνα λες και ξεπήδησε από ζωγραφικό πίνακα! Η φωτογραφία δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία. Το πρασινοτυρκουάζ χρώμα των νερών είναι το φυσικό τους. Πολύ όμορφη και ειδυλλιακή τοποθεσία.


Photo #3, #4



Ένα από τα καλύτερα, τα πιο ξεκούραστα και ταυτόχρονα τα πιο αναζωογοννητικά καλοκαίρια της ζωής μου ήταν το 2010 στην Ελούντα στην Κρήτη. Ήταν το καλοκαίρι ακριβώς πριν μείνω έγκυος στην Δάειρα. Οι φωτογραφίες είναι από τη Σπιναλόγκα, το νησί των άλλοτε λεπρών. Το γνωστό ως "Το Νησί". Εκεί όπου γυρίστηκε η γνωστή τηλεοπτική σειρά και το μέρος που πραγματεύεται το ομώνυμο best seller. Η αύρα που αποπνέει το μέρος, προκαλεί δέος. Ο χώρος, ο χρόνος φαινόταν σαν να έχουν σταματήσει ξαφνικά στο τότε. Σφραγισμένες πόρτες, παράθυρα με λιωμένες κουρτίνες από πίσω, καρέκλες ξεχαρβαλωμένες στις αυλές. Έχω βγάλει πάρα πολλές φωτογραφίες εκεί, φωτογραφίες που ζωντανεύουν μνήμες ακόμη και για όσους δεν έχουν ζήσει σε εκείνο το αφιλόξενο μέρος. Ωστόσο αυτές οι δύο συμμετείχαν σε ομαδική έκθεση φωτογραφίας.


Photo #5



5 μηνών έγκυος, είχα πάει για να ξελαμπικάρω για κάτι εβδομάδες στο πατρικό μου (ξέρετε, περιποιήσεις της μαμάς και τα συναφή). Επιστρέφοντας από έναν απογευματινό περίπατο κάτι χιλιομέτρων με τη συνοδεία της μαμάς μου για να περνάει ευχάριστα η διαδρομή στο πίτσι-πίτσι, σε μία στροφή του δρόμου πέφτω πάνω σε αυτό το σκηνικό. Θα μου πείτε, τι δουλειά είχα έγκυος γυναίκα να βγω περίπατο κουβαλώντας μία DSLR κάτι κιλών; Ούτε εγώ μπορώ να με καταλάβω, αλλά σημασία έχει ότι αν δεν την είχα πάρει μαζί, δε θα είχα απαθανατίσει αυτό εδώ το ηλιοβασίλεμα. Γενικά, δεν είμαι fan του ηλιοβασιλέματος, ούτε θα μπορούσα να χαρακτηριστώ ιδιαίτερα ρομαντική, αλλά όταν αντίκρισα αυτό το σκηνικό, δε γινόταν να μην το "αιχμαλωτίσω" στον φακό μου.

Τις υπόλοιπες αναρτήσεις μου για το Hi-5 Photo Game, θα τις βρείτε εδώ:

Hi-5 Photo game: Τα 5 "ισόβια δεσμά" μου (Week #1)
Hi-5 Photo game: Σας έδειξα τι διαβάζω; (Week #2)
Hi-5 Photo game: Γεύσεις μετά μουσικής (Weeks #3 & #4)

Βραβειάκι
Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω την Dora από το blog Prettypartyideas.blogspot.gr η οποία μου χάρισε βραβειάκι. Επειδή μου έχει ζητηθεί να απαντήσω σε 5 ερωτήματα τα οποία έχω ήδη απαντήσει, δε θα περιαυτολογήσω γράφοντας τα ίδια και τα ίδια και σας παραπέμπω στην τελευταία μου μικρή μπουγάδα, δηλαδή ΕΔΩ.

To blog της Doras το ανακάλυψα πρόσφατα και προτείνει μία πληθώρα όμορφων και ιδιαίτερων ιδεών για πάρτυ. Αξίζει να το επισκεφτείτε. Θα εντυπωσιαστείτε. Απλά ανεβάζει τόσο συχνά ανάρτηση που κυριολεκτικά, δεν την προλαβαίνω. Ωστόσο, ξέρω που θα ψάξω ιδέες για το επόμενο πάρτυ μας ;)

Ασπασία

35 σχόλια :

  1. Υπεροχη δουλεια πολλα πολλα μπραβο, μου αρεσε ιδιαίτερη η φωτος της βροχής απλα μαγική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουαου! Εντυπωσιάστηκα με τις φωτογραφίες, έχεις ταλέντο! Ιδίως η δεύτερη είναι φοβερή, είναι πολύ δύσκολο να πιστέψεις ότι δεν έχει υποστεί επεξεργασία. Πολλά συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι φωτογραφίες υπέροχες!!!
    Η καθεμιά ξεχωριστη και τόσο ιδιαίτερη!!!
    Το τυρκουαζ της θάλασσας μου έκλεψε την καρδια!!!
    Σε φιλώ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολες μια και μια οι φωτογραφίες σου! άλλη απόκοσμη, άλλη εξωπραγματική, άλλη ρομαντική... δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση που φιλοξενήθηκαν σε έκθεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι όλες μαγευτικές. Αποπνέουν όλες ένα μυστήριο, μια μαγεία, μια ηρεμία.
    Αυτή με το γεφυράκι νομίζω την έχεις συμπεριλάβει σε κάποια σου ανάρτηση; Είναι τέλεια.
    Σπιναλόγκα...φαντάζομαι πόσο δέος θα ένιωσες όταν βρέθηκες εκεί. Το ίδιο που θα σε επισκέφθηκε όταν είδες τις φωτογραφίες σου να παρουσιάζονται σε έκθεση.
    Συγχαρητήρια για το βραβείο σου. Το γνωρίζω το blog της Δώρας και διαβάζω όλες μα όλες τις αναρτήσεις της. Χρωστάω και εγώ ανάρτηση για βραβεία!! Καλά που μου το θύμισες.
    Όσο για τις μαύρες τρύπες, κάνεις πολύ καλά και τις "ασπρίζεις" τα ΣΚ γιατί είναι πλανεύτρες οι άτιμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με μάγεψαν οι φωτογραφίες σου!!!
    Τις ζήλεψα όλες, μα περισσότερο ζήλεψα τη μηχανή σου..χαχα!!
    να είσαι καλά να μας δείχνεις τόσο όμορφες φωτογραφίες!!!!
    Θέλω κι άλλες!!
    Συγχαρητήρια για το βραβείο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι όλες φανταστικές! Έχουμε ακριβώς τις ίδιες φωτό από Σπιναλόγκα, το ίδιο καλοκαίρι! Και η τελευταία ονειρεμένη!
    Μπράβο για το καλό μάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ουαου!!!
    οι φωτογραφιες σου είναι καταπληκτικές!!!!

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλες είναι μια και μια!!!!!
    Μου άρεσε πολύ η δεύτερη ,καταπληκτικά χρώματα!!!!Και η τελευταία με το ηλιοβασίλεμα
    Τελικά βρυκολακιάσατε;;:))))))
    Συγχαρητήρια για το βραβείο σου!!!! Έχεις δίκιο για την Δώρα δεν την προλαβαίνουμε!!!!
    Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απίθανες!!! Είναι φανταστικές όλες σου οι φωτογραφίες!!! Τι να πω! Πανέμορφες!!! Πολλά μπράβο!!!
    Φιλιά!!!
    Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ασπασία μου τι όμορφες φωτό!!! Χρειάζομαι επειγόντως μαθήματα φωτογραφίας. Αναλαμβάνεις???Μου άρεσε και η παραπομπή για την "μαύρη τρύπα"!!!
    Μπράβο και για το βραβειάκι. Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. όλες υπέροχες!!! Αλλά αυτή στο ποτάμι είναι η αγαπημένη μου!!! πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. όλες έιναι υπέροχες!!!πραγματικά ΄το έχεις!!! πολλά μπράβο!!! μου άρεσε η πρώτη ,μιλάμε...εσύ δεν έβγαλες φωτογραφίες!! Εκανες Ποιηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλλιτεχνική φλέβα έχεις! Ασπασάκι την έβγαλες λάδι σήμερα...
    Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου κι ειδικά η πρώτη είναι όλα τα λεφτά, στην αρχή νόμιζα πως τα μαλλιά της είχαν πάρει φωτιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μου αρέσουν γενικά οι φωτογραφίες με ανθρώπους μέσα παρά τα σκέτα τοπία. Όμως αυτές που διάλεξες να μας δείξεις είναι μαγευτικές, ειδικά αυτή με το γεφυράκι.. σαν ζωγραφιά του Μονέ είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δύσκολα πιστευει κάποιος ότι η δευτερη φωτό δεν έχει υποστεί επεξεργασία!! Είναι ονειρική και εσύ φοβερή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έχεις ταλέντο!! Φοβερές φωτογραφίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτή η φώτο με την λίμνη είναι πραγματικά ζωγραφικός πίνακας! ΥΠΕΡΟΧΗ!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έχω πάθει πλάκα με τις φωτογραφίες σου! Σίγουρα δεν είσαι επαγγελματίας?? Και εγώ έχω κόλλημα με τις φωτογραφίες αλλά ποτέ δεν έχω τραβήξει κάτι τόσο υπέροχο! Ειδικά η δεύτερη με μάγεψε... Την κοιτούσα για ώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συγχαρητήρια! Υπέροχες είναι όλες! Η πρώτη είναι καταπληκτική!

    (να σου πω επίσης ότι πήγα πάνω κάτω στην ανάρτηση 5-6 φορές σίγουρη ότι είναι 4 οι φωτογραφίες και όχι 5, την 6η φορά αντελήφθην ότι η 3η και 4η είναι μαζί- Δευτέρα πρωί υπολειτουργώ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η δεύτερη φωτογραφία είναι σαν πίνακας! Αν δεν μας έλεγες το αντίθετο, θα έπαιρνα όρκο πως είναι προϊόν επεξεργασίας! Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Υπέροχη αυτή της ανηψιάς σου και ακόμα πιο μαγευτική αυτή στο ποτάμι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λάτρεψα την πρώτη φωτογραφία! Πολύ ατμοσφαιρική και η ανιψιά σου είναι τόσο εκφραστική!
    Καλά κάνεις και το ΣΚ κλειδώνεις pc και κινητό! Το ίδιο κάνω κι εγώ και πολύ το χαίρομαι!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μα πραγματικά αν κάτι με τράβηξε στο blog σου είναι η αισθητική! Δεν φανταζόμουνα, σε καμία περίπτωση, ότι όλο αυτό έρχεται και αγκαλιάζει με την αγάπη σου για την φωτογραφία. Τι να πώ...όλες οι φωτογραφίες σου, διαλεκτές μια προς μια. Καλή εβδομάδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συγχαρητήρια Ασπασία μου!!!
    Μαγευτικές, ξεχωριστές, ατμοσφαιρικές κι πολύ "ταξιδιάρικες" οι φωτογραφίες σου!
    keep on shooting!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλά Ασπασία, είναι η μια καλύτερη από την άλλη! Τι υπέροχες φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είδα τις φωτογραφίες σου από την πρώτη μέρα που έκανες την ανάρτηση (όπως πάντα άλλωστε μπαίνω και σε διαβάζω αμέσως) αλλά ξαναγύρισα τώρα για να σου αφήσω μηνυματάκι.
    Τις είδα όλες πολύ προσεκτικά και χωρίς να είμαι γνώστης πιστεύω ότι η 2η και η 3η είναι αριστουργήματα. Αυτή όμως που πραγματικά με καθηλώνει και δεν μπορώ να τραβήξω το βλέμμα μου από πάνω της είναι η 1η. Απόκοσμη μου μοιάζει και η κούκλα ανηψιά σου σαν αυτά τα παιδάκια που παίζουν σε κάτι ταινίες όπου πρωταγωνιστούν παιδιά που έχουν το χάρισμα!!! ΦΟΒΕΡΗ έκφραση, καταπληκτικός φωτισμός. Μπράβο Ασπασάκι! Στην επόμενη συνάντηση θα κάνεις εσύ τον φωτογράφο οκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πωπω τι να πω! Πανέμορφες όλες Ασπασία! Το έχεις το μάτι με τις φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ασπασια συγχαρητηρια για τα βραβεια σου!!για τι φωτο τι να πω;πετυχαινεις με τον φακο σου φοβερες στιγμες...το φως,η βροχη,ο ηλιος...μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Υπεροχες φωτο, ιδιως η #4 με την παλια καρεκλα, εκπληκτικη! Ο φωτισμος και η συλληψη, μπραβο! Περιμενω με ανυπομονησια και τις επομενες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σας ευχαριστώ όλες και καθεμία ξεχωριστά για τα πολύ όμορφα σχόλια που μου αφήσατε. Με τόσο όμορφα σχόλια, με ενθαρρύνετε να συνεχίσω το αγαπημένο μου χόμπυ, τη φωτογραφία.

    Να έχετε μία υπέροχη μέρα!
    Σας φιλώ
    Ασπασία ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Είναι όλες φοβερές! Αγαπημένη μου η δεύτερη,
    σαν παλιό καρτ ποστάλ!
    Φιλιά Ασπασάκι πολυτάλαντο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ασπασία μου, είσαι πραγματικά πολύ ταλαντούχα!
    Τί υπέροχες φωτογραφίες!...
    Η μια πιο όμορφη από την άλλη!
    Έχω κι εγώ dslr (και άπειρες φωτογραφίες με την μικρή μου, ιδίως από τους πρώτους μήνες!), και λατρεύω τη φωτοράφιση, ωστόσο δεν θεωρώ ότι υπάγεται στα ταλέντα μου, απλά φωτογραφίζω κι ό,τι βγει.
    Μπράβο σου!
    Α, συγχαρητήρια και για όσα ανέφερες στο προηγούμενο ποστ, είμαι σίγουρη ότι θα είσαι καταπληκτική!
    Πολλά φιλιά,
    Δήμητρα, Χανιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πολύ ωραίες φωτογραφίες, συγχαρητήρια:)
    Κοίτα να δεις σύμπτωση μόλις έγραφα για τις μαύρες τρύπες στο τελευταίο post μου (baby Einstein) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εκπληκτικές οι φωτογραφίες. Εγώ πάντως λατρεύω το ηλιοβασίλεμα. ΜΑκάρι να είχα χρόνο να το απολαυσω περισσοτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts