12.4.13

Happy moments: Η κόρη μου η κάουγκερλ (...όπως λέμε καουμπόυ)

Ο μπαμπάς στην κουζίνα ετοιμάζει το γάλα. Σε πρώτο πλάνο οι ανεμώνες, δώρο της Δάειρας στον μπαμπά της.

Κυριακή 24 Μαρτίου, σηκωνόμαστε αργά το πρωί μετά από το οικογενειακό ξενύχτι. Γιόρταζε ο μπαμπάς μας την προηγούμενη και το "διαλύσαμε" περασμένες 2:00 μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή και μεγάλοι (μικρή=Δάειρα). Σχέδια για την Κυριακή δεν είχαμε. Το είχαμε αφήσει τελείως στο φλου.

Ξυπνώντας λοιπόν την Κυριακή αργά το πρωί (ή νωρίς το μεσημέρι - όπως το δει κανείς), "τρώω flash-άκι". Απευθυνόμενη στον μπαμπά μας:
Μαμά: Πάμε στο ράντσο σήμερα;
Μπαμπάς: Που;;;;
Μαμά: Στο 'The Ranch'. Είναι ένα φοβερό μέρος. Το έμαθα από τη Δήμητρα, τη φίλη μου την blogger! Χθες ήταν εκεί. Είχαν πάει οικογενειακώς. Ε, τι λες; Έχει και φοβερή μέρα!
Μπαμπάς: Που είναι αυτό;
Μαμά: Κάπου κοντά στην Κόρινθο. Λοιπόν, έκλεισε. Πάω να τις ξυπνήσω. Αν μπορείς, φτιάξε γάλα της μικρής. Σε δύο ώρες φύγαμε.

Σημ: Εκείνο το τριήμερο είχε έρθει να μας επισκεφτεί η νονά και θεία Νανά. Βασικά την βαφτιστήρα και ανιψιά της ήρθε να δει, αλλά με την ευκαιρία είδε και εμάς. Μιλάμε για πολύ μεγάλη αγάπη μεταξύ Νανάς και Δάειρας. "Η Νανούλα μου" η μία, "η Δαειρούλα μου" η άλλη...

Πρώτα ξυπνάω τη Νανά: Σήκω σήκω. Πάμε εκδρομή! Φεύγουμε σε μισή ώρα (η μισή ώρα ήταν στόχος ανέφικτος και φυσικά μεγάλο ψέμα, ωστόσο
έπρεπε να βάλω deadline σύντομο αν ήθελα η θεία Νανά να σηκωθεί ΑΜΕΣΩΣ. Ειδάλλως, θα γύριζε πλευρό και θα χωνόταν πιο βαθιά στο πάπλωμα και εμένα θα μου έσπαγε τα νεύρα).

Ξυπνάω τη Δάειρα. Κάνουμε την κλασική πρωινή ιεροτελεστία: γάλα, τσίσα και κακά στο γιογιό της μαμάς (έτσι ονομάζει τη λεκάνη της τουαλέττας), αλλαγή πάνας και φρεσκοσιδερωμένα ρουχαλάκια. Και την ώρα που την έντυνα, αρχίζουμε κουβεντούλα...

Μαμά: Που θα πάμε σήμερα; Που θα πάμε σήμερα;
Δάειρα: Τσολείο (=σχολείο)

Μαμά: Όοοοοοοχιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
Δάειρα: Που πάμε μαμούλα;

Μαμά: Θα πάμε κάπου που θα σου αρέσει πολύ! Θα δούμε αλογάκια, προβατάκια, κατσικούλες, ελαφάκια, γουρουνάκια (σημ. αυτά μου τα είχε πει η Δήμητρα)
Δάειρα: Α(=θα) δούμε και κακό λύκο μαμά!

Μαμά: Όοοοοοοχιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι. Δε θα δούμε τον κακό λύκο!
Δάειρα: Όσι (=όχι)! Θα δούμε κακό λύκο!!!!!! Ουά ουά ουάαααααααααααααα
(άρχισε να κλαίει γοερά. Εγώ της το είπα για να μη φοβηθεί, αλλά αυτή γουστάρει τρελά τον κακό τον λύκο από ότι φαίνεται)

Μαμά: Ναι, αγάπη μου. Θα δούμε και τον κακό τον λύκο.
Δάειρα: Ναι! Και τα τια(=τρία) γουουνάκια(=γουρουνάκια) μαμούλα.

Μαμά: Ναι, και τα 3 γουρουνάκια.
Δάειρα: (Φαρδύ χαμόγελο ευτυχίας).

Ετοιμάζω στη χύτρα μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες (το αγαπημένο γεύμα της Δάειρας), ετοιμάζω κολατσιό (σαντουιτσάκια, μπανάνες, αχλάδια, βραστά χωριάτικα αυγουλάκια από τις κότες του παππού), παίρνω μαζί και μία κουβερτούλα για πικ νικ, φωτογραφική μηχανή και την τσάντα-αλλαξιέρα της Δάειρας με το φαγητό της (είχε ήδη γίνει μέχρι να ετοιμάσω το κολατσιό), νερό, μωρομάντηλα, φορητό γιογιο, pampers και backup μία αλλαξιά και μετά από 2,5 ώρες καταφέραμε επιτέλους να φύγουμε από το σπίτι.

Την ώρα που ετοίμαζα το κολατσιό:

Μπαμπάς: Που τα πας όλα αυτά; Τρελάθηκες; Πάμε σε κανένα ταβερνάκι να φάμε σαν άνθρωποι (Άντρες. Τς τς τς. Τι περιμένεις;)
Μαμά: Δεν έχει ταβερνάκια εκεί. Και τα σουβλάκια που πουλάνε, είναι αλογίσια. Μου το είπε η Δήμητρα. Εγώ θα τα πάρω και εσύ φάε φοράδα σουβλιστή σε καλαμάκι.
Μπαμπάς: .....................

(Φυσικά δεν πίστευα ότι τα σουβλάκια είναι αλογίσια. Και η Δήμητρα πλάκα έκανε. Όμως πείτε μου, συγκρίνεται το σπιτικό κολατσιό με το ο,τιδήποτε αγοραστό; Αφήστε που ήθελα να κάνουμε πικ νικ, επιστροφή στη φύση, παιδιά των λουλουδιών και άλλα τέτοια όμορφα...)

Το ράντσο βρίσκεται σε απόσταση 95 km από Αθήνα, σε ένα υπέροχο καταπράσινο μέρος, στην κοιλάδα του Σοφικού Κορινθίας. Η διαδρομή από Αθήνα είναι Αττική οδός, Εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου και όταν δεις την έξοδο προς Επίδαυρο, στρίβεις και ακολουθείς την υπέροχη μέσα στα Πεύκα διαδρομή πάνω από τη θάλασσα (από τις πιο όμορφες διαδρομές που έχω πάει οδικώς). Και μετά από καμιά 25ρια χιλιόμετρα βλέπεις μία διακριτική, ξύλινη, εναρμονισμένη με τον περιβάλλοντα χώρο, σχεδόν αόρατη πινακίδα που σε οδηγεί στο "The Ranch". Αν δεν πας γυρεύοντας, δεν πρόκειται να το πετύχεις εύκολα, καθώς είναι καλά κρυμμένο.

Φτάσαμε στο υπαίθριο πάρκιγκ αργά το μεσημέρι (αφού το αποφασίσαμε να δραπετεύσουμε τελευταία στιγμή, τι περιμένεις;). Ενθουσιάστηκα! Και οι άλλοι ενθουσιάστηκαν. Απλά εγώ έκανα σαν μικρό παιδί. Μόνο κωλοτούμπες δεν έκανα. Ήταν τόσο όμορφο όσο ΔΕΝ το περίμενα. Οι φωτογραφίες το αδικούν. Όλες οι κατασκευές ήταν με φυσικά υλικά. Πέτρα και ξύλο δέσποζαν παντού. Ήταν πάνω από τις προσδοκίες μου. Πραγματικά δεν περίμενα ότι θα αντίκριζα κάτι τόσο όμορφο, τόσο προσεγμένο, τόσο άρρηκτα δεμένο με το περιβάλλον. Ήταν σαν να βρισκόσουν όντως στη Άγρια Δύση, χαμένος σε κάποιο ράντσο της αμερικάνικης επαρχίας (δεν έχω πάει, αλλά έχω δει αρκετά γουέστερν όταν ήμουν μικρή). Η μέρα ήταν ηλιόλουστη, αλλά την είχε την ψύχρα της.






Η Δάειρα σε όλη τη διαδρομή δεν έκλεισε μάτι παρά μονάχα 20 λεπτά πριν παρκάρουμε (κλασικό το φαινόμενο να κοιμάται λίγο πριν φτάσουμε στον προορισμό μας). Οπότε βρήκαμε την ευκαιρία να κάνουμε το πικ νικ μας στα όρθια για να της δώσουμε 20 λεπτάκια ακόμη να κοιμηθεί για να είναι ξεκούραστη αλλά και για να γεμίσουμε λίγο ενέργεια. Οπότε στο 20λεπτο την ξύπνησα και ξεκινήσαμε τη βόλτα.

Η Δάειρα με νονά και μπαμπά, στην πύλη του ράντσου
Είχε αρκετό κόσμο αλλά η έκταση είναι τόσο τεράστια που δεν αισθάνεσαι βαβούρα. Τα τετραγωνικά που σου αναλογούν είναι πάρα πολλά. Έτσι έχεις τον "χώρο" σου να κινηθείς άνετα.




Ο χώρος διαθέτει και εκπαιδευτικό χωριό με αλευρόμυλο, ελαιοτριβείο, τυροκομείο, τσαγκαράδικο, κουρείο, παντοπωλείο, υφαντήριο και σταύλους φυσικά. Ακόμη και ξενώνες για όσους ενδιαφέρονται να διανυχτερεύσουν. Το καλοκαίρι (Ιούνιο έως και Αύγουστο) λειτουργούν παιδικές κατασκηνώσεις και μάλλον το ράντσο κλείνει τις πύλες του στο ευρύ κοινό.




Ο μπαμπάς -μη χάσει- πήγε και αγόρασε δύο καουμπόϊκα καπέλα. Ένα για την κόρη και ένα για την αφεντιά του. Και η μικρή γελαδάρισα, περιφερόταν όλο καμάρι φορώντας την καπελαδούρα της. Η μικρή μου cowgirl είναι τόσο χαρούμενη! Δε χορταίνω να την χαζεύω και να την φωτογραφίζω...





Και όταν βαρεθήκαμε το καπέλο, αλλάξαμε look σε κάτι πιο girly. Και δανείσαμε το καπέλο στη θεία Νανά. Και λέω 'δανείσαμε' γιατί άκουσα καμιά δεκαριά φορές το "είναι δικό μου ατό(=αυτό) μαμά", εννοώντας το καπέλο της. Περνάμε την κτητική φάση. Όλα είναι δικά της. Από το ποτηράκι της μέχρι το αυτοκίνητο της μαμάς και το αυτοκίνητο του μπαμπά.




Περιπλανηθήκαμε για αρκετή ώρα στις εγκαταστάσεις. Ήπιαμε freddo στα όρθια. Δε θέλαμε να χάσουμε ούτε λεπτό από την βόλτα στoν ήλιο. Και κάναμε τόσα μα τόσα πολλά πράγματα εκείνη την ημέρα. Εξερευνήσαμε μία απέραντη έκταση που έκρυβε πολλές μα πολλές εκπλήξεις...


Φωτογραφηθήκαμε...



Σουλατσάραμε (το αριστερό χέρι του μπαμπά και το δεξί χέρι της νονάς κρατάνε freddo. Τον δικό μου τον ακούμπησα για λίγο στο έδαφος για να φωτογραφήσω). Μία από τις πιο αγαπημένες μου φωτογραφίες είναι αυτή με τις σκιές...



Χαζέψαμε τα άλογα αλλά δεν τα καβαλήσαμε. Θέλαμε να απολαύσουμε την εκδρομή μας και όχι να βρεθούμε με κανένα σπασμένο σβέρκο ή πλευρό...





Τα αλογάκια δεν τα πλησιάσαμε σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου γιατί άλλο να τα βλέπεις στα βιβλία και άλλο θεόρατα μπροστά σου! Τα χρειάστηκε η μικρή από το φόβο της. Φάνταζαν γιγάντια μπροστά στα παιδικά της μάτια...



Πήγαμε βόλτα με την άμαξα...



...και περιηγηθήκαμε με το τρενάκι στην "άγρια φύση" γύρω από το ράντσο της "άγριας δύσης"...





Εξερευνήσαμε τη φύση μέσα από υπέροχες διαδρομές περιπάτου που υπήρχαν...



Και όταν κουραστήκαμε να περπατάμε, κάναμε διαλείμματα αγκαλιάς...


Είδαμε τα 3 γουρουνάκια (αγριογούρουνα) και επειδη συνεχώς η μικρή ρωτούσε που είναι ο κακός ο λύκος, της δείξαμε ένα μαύρο κριάρι που ήταν γυρισμένο πισώπλατα και έτσι κάπως ηρέμησε (δεν το φωτογράφησα).



Είδαμε και τον Ρούντολφ του Άγιου Βασίλη...



Χαρήκαμε την ανοιξιάτικη φύση στα καλύτερά της...



Και κάποια στιγμή δοκιμάσαμε πόσο καλά μπορούμε να πετύχουμε φυσικούς στόχους. Η μαμά, η θεία Νανά και ο μπαμπάς. Αλλά τι τα θέλεις, χάλια από στόχο. Να σας πω την αμαρτία μου, τους μη φυσικούς στόχους τους πετυχαίνω πιο εύκολα.



Η μικρή ζήλεψε: "Μαμούλα, θέλω κάνω κι εγώ!" Οπότε έκανε με τη βοήθεια του εκπαιδευτή και...


...τσουπ, πέτυχε διάνα! Το βελάκι χτύπησε κέντρο! Αυτό σημαίνει τύχη του πρωτάρη. Χαχαχα :D


Χορτάσαμε αγκαλίτσες με τον μπαμπά μας (η μαμά χόρτασε αγκαλίτσες με την DSLR της)




Κάναμε κούνιες και τραμπάλα...



...ακόμη και tennis. Αμέ! Έχουμε και στυλ στις βολές και στο σερβίς. Roland Garros σου ερχόμαστε (σε κάτι χρόνια). Anna Kurnikova φοβού τη Δάειρα και ρακέτα φέρουσα (κατά το "Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες")






Και αφού εξουθενωθήκαμε από τις πολλές τις βόλτες, όταν πια άρχισε να δύει ο ήλιος...



...πήγαμε στο saloon για ζεστό τσαγάκι και καφεδάκι και αραλίκι. Βρήκαμε ένα αναπαυτικό καταπεδάκι δίπλα στο τζάκι και το καταλάβαμε (όχι από το 'understand' αλλά από το 'conquer'). Και αράξαμε μέχρι να δύσει ο ήλιος. Και η μικρή "την έβγαλε" με τη Νανά σε μία γειτονική αίθουσα που είχε δραστηριότητες για παιδιά. Και έτσι μπόρεσε να αράξει για λίγο το ζεύγος μαμά-μπαμπά.



Και όταν πια νύχτωσε, πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Χορτασμένοι, εξουθενωμένοι, χαλαρωμένοι, σχεδόν νυσταγμένοι. Μικρή και μεγάλοι.




Ήταν άλλη μία υπέροχη, ξέγνοιαστη μέρα. Να είμαστε καλά, θα ξαναπάμε σίγουρα πολλές φορές ακόμη. Ενθουσιαστήκαμε! Μου έμεινε όμως μία απορία. Άραγε, Δημητρούλα, αν δε σε είχα γνωρίσει, θα μάθαινα ποτέ για αυτό το ράντσο; Υπάρχει εδώ και 14 χρόνια και δεν έτυχε να το ακούσω. Πάντως, όπως και να έχει, σε ευχαριστώ πολύ!

Ασπασία




58 σχόλια :

  1. Είναι φυσικό να μην το ξέρεις. Αυτά τα μαθαίνεις ΑΦΟΥ κάνεις παιδιά. Για όλους το ίδιο ισχύει. Και τώρα μαθαίνεις γι αυτά που είναι "της ηλικίας σας". Και αγνοείς αυτά για τα μεγαλύτερα παιδιά. Μέχρι να χρειαστεί να τα μάθεις... There is a whole new different world out there my friend!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλη/φίλε μου. Έχεις δίκιο σε αυτό που γράφεις. Και πόσα πράγματα έχω να ανακαλύψω ακόμη...

      Διαγραφή
    2. Φίλη, Μαρία, μαμά 2 μεγαλύτερων παιδιών. Που δεν πιστεύει πόσο γρήγορα μεγάλωσαν (κλισέ το ξέρω αλλά αλήθεια 100%)...

      (Είμαι εδώ www.goodliving-happylife.com)

      Διαγραφή
  2. Ενθουσιάστηκα! Τι υπέροχο μέρος είναι αυτό και πόσο ωραία περνάνε τα παιδιά;! Μου έφτιαξαν τη διάθεση οι φωτογραφίες σου!
    Υ.Γ: όταν μεγαλώσει η κουκλίτσα σου, να την γράψεις τέννις! Έχει από τώρα ανυπέρβλητο στυλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και που να το επισκεφτείς Μαριαντίνα μου. Πραγματικά υπέροχο μέρος, χωρίς καμία δόση υπερβολής. Εντυπωσιάστηκα σου λέω!
      Καλημέρα :)

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Ασπασία μου. Περάσατε υπέροχα ε? Έχω πάει αρκετές φορές στο Ράντζο και ως σχολική εκδρομή με τα παιδιά μου, αλλά και μονοήμερη οικογενειακή απόδραση, όπως το κάνατε εσείς. Πραγματικά είναι πολύ όμορφα και θα πήγαινα ξανά ευχαρίστως. Όταν μεγαλώσει λίγο ακόμα η Δάειρα θα μπορεί να δοκιμάσει και ιππασία και άλλες δραστηριότητες. Το καλοκαίρι λειτουργεί ως κατασκήνωση. Μου άρεσε πολύ πάντως όπως το έθεσες στο σύζυγο: σε 2 ώρες φεύγουμε!!!! σαν να σε βλέπω λέμε:)) φαντάζομαι δεν έφερε αντίρρηση!!! Πολλά φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι μόνο δεν έφερε αντίρρηση, αλλά του κίνησε το ενδιαφέρον η ιδέα και ετοιμάστηκε πρώτος από όλους :)
      Καλημέρα Σίνα μου! Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Ξέρεις πόσο χάρηκα εκείνη τη μέρα που μου έστειλες μνμ στο κινητό πως είστε εκεί και περνάτε τέλεια;;; Μ'έκανες πολύ πολύ χαρούμενη!!!
    Έχουμε πάει τρεις φορές στους τελευταίους πέντε μήνες και κάθε φορά περνάμε μαγικά.
    Μπράβο που ετοίμασες κολατσιό από το σπίτι. Όλα καλά του Ράντσου αλλά το φαί δεν τρώγεται! Αν διαβάζει κάποιος υπεύθυνος να το ελέγξει!
    Το καουμπόικο καπέλο είναι όλα τα λεφτά και ειδικά το ροζ που διάλεξε η Δάειρα! Της πάει μούρλια. Στις φωτογραφίες που περπατάει και το έχει επιμελώς ατημέλητα κρεμασμένο στο λαιμό της την χάζευα:)
    Αλλά να μην κάνατε ιππασία;;; Θα ξεπερνούσες σε χάρη και ομορφιά την Αθηνά Ωνάση. Στον τραπεζικό λογαριασμό βέβαια θα έτρωγες τη σκόνη της:))) δεν πειράζει όμως δεν θέλουμε τόσα λεφτά. Δεν φέρνουν αυτά την ευτυχία αλλά αυτές οι όμορφες στιγμές που ζήσατε στο Ράντσο:)
    Άντε να μαζευτούμε να πάμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξεμυαλίστρο Δήμητρα!!!!! Ξεμυαλίστρο Ασπασία!!!!
    Απο τότε που μου είπατε για αυτο το μέρος, το οποίο ούτε εγώ έτυχε να γνωρίζω, θέλω διακαώς να το επισκεφθώ. Μιλάμε μου έχει γίνει έμμονη ιδέα. Είναι η επόμενη απόδραση μας. Ο Παύλος τρελένεται για άλογα κι έχει κάνει ιππασία πολλές φορές. Δεν του αρκούν τα πόνυ θέλει ΑΛΟΓΟ...
    Η κόρη σου είναι μια κούκλα! Να τη χαίρεσαι Ασπασία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Γεωργία μου!
      Να πάτε οπωσδήποτε με τον Παυλίτο. Θα το κ α τ α ε υ χ α ρ ι σ τ η θ ε ί!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Ασπασία μας ξεσηκώνεις! Πρέπει να περάσατε απίθανα, μπράβο! Τι γλύκα που είναι το cowgirl σας! Και για άλλη μια φορά, έβγαλες υπέροχες φωτογραφίες! Σε ευχαριστούμε που τις μοιράστηκες μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου! Έβγαλα πάρα πολλές φωτογραφίες (τριψήφιο το νούμερο), ωστόσο περιορίστηκα μόνο σε αυτές τις 58 για να πάρετε μία ιδέα περί τίνος πρόκειται :)
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Πολύ καλά έκανες και τους ξεσήκωσες!!!!Η Δάειρα θα το καταχάρηκε!!!!
    Μέσα από τις φωτογραφίες σου είδαμε ένα πανέμορφο μέρος!!!!
    Φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ ωραία και το καλοκαίρι εκεί!
    Φιλιά και καλό βράδυ!!!!!!

    υ.γ. Χρόνια πολλά στον μπαμπά σας!!!!
    Λατρεμένες ανεμώνες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Δέσποινα! Η μικρή το καταχάρηκε, όντως, και της υποσχέθηκα ότι θα ξαναπάμε πολλές φορές ακόμη, να είμαστε καλά!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Ασπασία μου,τι υπέποχο μέρος είναι αυτό!Για άλλη μια φορά έδειξες το ταλέντο σου.
    Όλες οι φωτογραφίες που τράβηξες είναι καταπληκτικές και ειδικά η τελευταία είναι αριστουργηματική.Πολύ ευχάριστο περιβάλλον.
    Η μικρή κάουγκερλ, όπως πάντα,έκλεψε την παράσταση!Το απέραντο χαμόγελό της φανέρωνε την απέραντη ευτυχία της που βρισκόταν ανάμεσα σε αγαπημένα πρόσωπα μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον απερίγραπτου κάλλους.Το στυλ που έχει η μελένια μας, όταν κρατάει τη ρακέτα, είναι χαρακτηριστικό!
    Τα ζώα έδιναν μια ιδιαίτερη ζωντάνια σε όλο αυτό το υπέροχο τοπίο παρόλο που έκαναν την όμορφη μικρή μας να νιώθει ανασφάλεια και γι αυτό λούφαξε στην αγκαλιά τού Μπαμπά της όταν βρίσκονταν κοντά της.
    Σας εύχομαι να ζήσετε άπειρες παρόμοιες στιγμές.
    Σας αγαπώ πολύ
    Η Μαμά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μανούλα, την επόμενη φορά που θα ανέβετε Αθήνα με τον μπαμπά, θα πάμε όλοι μαζί!
      Σε αγαπώ πολύ!

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα. Καταπληκτική η ξενάγησή σου. Τελικά κατάλαβα που το ήξερα πριν μου το πείτε. Το είχα σταμπάρει για κατασκήνωση. Οπότε αφού κλείνει μάλλον πρέπει να παμε σύντομα.Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχεις σταμπάρει και δεν έχεις πάει ακόμη; Με την πρώτη ευκαιρία, να πας. Θα μας θυμηθείς (τη Δήμητρα και εμένα)
      :)
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Αχ, υπέροχη η εκδρομή σας και το μέρος φοβερό!
    Η Δάειρα με το τόξο και τη ρακέτα είναι γλύκα! Όχι ότι με το καπέλο πάει πίσω...
    Πάντα έτσι υπέροχα να περνάτε και να έχετε όρεξη για εκδρομές!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχω αφήσει σχόλιο από χτες, που είναι οέο; Σβήσ'το εκείνο και ξαναγράφω λοιπόν.

    Ξέρεις πόσο χαρούμενη με έκανες εκείνη την ημέρα όταν έλαβα το μνμ στο κινητό πως είστε εκεί και περνάτε τέλεια;;;; Αυτή είναι η χαρά του μπλόγκινγκ και της φιλίας, να μοιραζόμαστε τις όμορφες ιδέες και στιγμές μας!! Κι αν δεν το μάθαινες από μένα, κάποια άλλη φίλη θα το μοιραζόταν σίγουρα:)

    Οι φωτογραφίες σας αποδεικνύουν το πόσο μαγικά περάσατε. Η ροζουλένια cowgirl με το επιμελώς ατημέλητο καπελάκι να κρέμεται στο λαιμό της και να απολαμβάνει τη φύση, είναι η πρωταγωνίστρια της ανάρτησης!!! Η μαμά της πρωταγωνίστριας που είναι; Θέλουμε και τη μαμά!!! Είμαι σίγουρη πως αν έκανες ιππασία θα έσκαγε από τη ζήλια της η Αθηνά Ωνάση!!!
    Σας εύχομαι να ζείτε πάντα τόσο χαρούμενες στιγμές και να τις μοιράζεσαι μαζί μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να το σβήσω; Ήταν τόσο όμορφο, που δε μπορούσα να το καταστρέψω. Οπότε το έβγαλα από τον κάδο των ανεπιθύμητων (άγνωστο πώς τρύπωσε εκεί) και το άφησα να υπάρχει :) Βλ. παραπάνω :) Ας μη βιαζόσουν να ξαναγράψεις. Ανυπόμονη, ε ανυπόμονη :)

      Η Αθηνά Ωνάση γιατί να έσκαγε από τη ζήλια της, Δημητρούλα; Από τις αλογοπτώσεις που θα πάθαινα ή από τον τραπεζικό μου λογαριασμό; :) :) :)

      Πάντως, σοβαρά τώρα, σε ευχαριστώ πάαααααααααραααααααα πολύ!!! Το μέρος ήταν πραγματικά υπέροχο και γύρευε πότε θα το ανακάλυπτα αν δε σε γνώριζα. Το φαινόμενο της πεταλούδας...

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  12. τι τέλειο μέρος !! κι εμείς έχουμε κάτι αντίστοιχο εδώ πάνω κι όλο λέμε να πάμε..Και η Δάειρα μια κούκλα!! φτου φτου ομορφιές!! Πάντα έτσι να περνάτε!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εχω μεινει με το στομα ανοιχτο!!!μπηκα και στο σαιτ να δω κι αλλες λεπτομεριες,εν τω μεταξυ πηγαινουμε απο εκεινα τα μερη,λιγο μετα το Σοφικο,στον Κορφο. δεν υπαρχει περιπτωση να μην το επισκεφτουμε ,η μικρη θα ξετρελαθει!!!η Δαειρα ειναι μια γλυκα με το καπελο της!!!φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φταίει αυτή η διακριτική, ξύλινη, εναρμονισμένη με τον περιβάλλοντα χώρο, σχεδόν αόρατη πινακίδα που μάλλον δεν την έχετε πάρει χαμπάρι. Αλλιώς, δεν υπήρχε περίπτωση να μην πηγαίνατε. Πάντως, να πάτε Αλεξάνδρα. Είναι "όλα τα λεφτά".

      Και μιας και μίλησα για χρήματα, ξέχασα να αναφέρω στην ανάρτηση (για τους ενδιαφερόμενους) ότι η είσοδος είναι 6 ευρώ. Η μικρή δεν πλήρωσε (δε θυμάμαι αν ήταν λόγω ηλικίας ή αν τα παιδιά δεν πληρώνουν. Αυτό μου διαφεύγει).
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  14. Kalhspera! Fantastikes oi fotografies sou!Xaroumenh oikogenia me glyko zouzounaki! filakia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό θα πει εξόρμηση! Το μέρος φαίνεται μαγευτικό! Μπράβο στη Δημητρούλα που στο πρότεινε! :)
    Για άλλη μια φορά οι φωτογραφίες σου είναι εκπληκτικές! Δεν έχω λόγια! Η Δάειρα είναι πολύ ζουζούνι! Και φαίνεται να το απολαμβάνει!
    Δεν μας έδειξες καμια φωτογραφία με τους τρεις σας (αν είδα καλά).. Να φανταστώ οτι υπήρξε το γνωστό θέμα "όλες τις φωτογραφίες τις τραβάω εγώ γι' αυτό δε φαίνομαι πουθενά"... Αν ναι, συμπάσχω...
    Να περνάτε πάντα τέτοιες όμορφες στιγμές!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Αθηνούλα!
      Χίλια μπράβο στη Δημητρούλα που το πρότεινε! Δεν το συζητώ!
      Φωτογραφίες από τους 3 μας δε σας έδειξα γιατί ήμουν η ρεπόρτερ της παρέας :)
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  16. Αχ τι μας κάνεις Άσπα μου!! Και έχω όρεξη για εκδρομούλες και τρελαίνομαι για τα άλογα.. Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες αν και έπρεπε να βάλετε και την θεία Νανά να σας τραβήξει τους τρεις σας!! Η ζουζούνα σας με την ρακέτα φοβερή :)
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Κατερίνα μου! Πάντως, και ζευγάρι μια χαρά θα περάσετε αν πάτε :)
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  17. Ρε συ με ενθουσίασες με την ανάρτησή σου. Η μικρή μεγάλωσε πάρα πολύ και τώρα δεν μοιάζει πλέον και με την Αθηνούλα της Βέρας!!! Είναι μεγάλοοοο κορίτσι που πετυχαίνει τους στόχους της (Θεά στην σκοποβολή!!!). Το μόνο που δεν μας είπες είναι τελικά που φάγατε; Η το είπες και δεν το διάβασα.. μπα!! Θα πάμε κι εμείς σίγουρα... αφού πήραμε δύο οκ, μέσα στο Πάσχα που κάθομαι κιόλας είναι ότι πρέπει!!! Καπελίνο, θεία Νανά, μαμά με φωτογραφική παραμάσχαλα και μπαμπάς με Δάειρα παρά μάσχαλα (χιχι) είστε φοβερό τιμ!!! Σας στέλνω την αγάπη μου! Callie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ Κάλη μου, για αυτό το έκανα! Για να σας ενθουσιάσω και να σας ξεσηκώσω :) Να πάτε και εσείς, όσες δεν έχετε πάει :)
      Τελικά (το γράφω στην ανάρτηση) φάγαμε πικ νικ μόλις φτάσαμε και όσο περιμέναμε να ξυπνήσει η Δάειρα που την είχε πάρει ο ύπνος στο αυτοκίνητο :)
      Και εγώ σου στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλιά στο Μελιτάκι σου :)

      Διαγραφή
  18. H κόρη σου δείχνει καταπληκτικό παιδί (από φώτο και από αυτά που σου λέει). μου θύμιζει σκηνικό Χόλλυγουντ λες και θα γυρίσετε ταινία. Μπράβο ο μπαμπάς έκανε και το styling με το καπέλο του. Αν είναι τόσο όμορφα να πάμε και εμείς (οι υπόλοιποι). Μπράβο στη Δήμητρα και σε σένα για την γεμάτη και περιεκτική με εικόνες ανάρτηση. Καλή εβδομάδα. Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είναι καταπληκτικό παιδί! Κουκουβά κουκουβά :) :) :)
      Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννα μου! Καλή εβδομάδα και σε εσένα!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  19. Τέλειες φωτογραφίες και χαίρομαι πολύ που περάσατε τόσο όμορφα !!! Καλή Εβδομάδα να 'χετε και να περνάτε πάντα έτσι :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Άντε να ξεπεταχτεί λίγο και η ζουζούνα νο 2 και εννοείται ότι θα πάμε κι εμείς στο ράντσο!!
    Να' ναι καλά η Δημητρούλα που μας το έμαθε!
    Πρέπει να είναι πάρα πολύ όμορφο μέρος και τέτοια εποχή αξίζει τον κόπο!!
    Πολύ όμορφη απόδραση είχατε!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ερμιόνη μου! Είναι όντως πολύ όμορφο μέρος και πολύ κοντά στην Αθήνα και είναι ό,τι πρέπει για μονοήμερη απόδραση. Ειδικά την άνοιξη είναι πολύ όμορφα γιατί δεν έχει κρύο αλλά ούτε και ζέστη να σε βαράει κατακούτελα.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  21. Τέλειες οι φώτο! Μ αρέσει που η λέτε την κάλη φωτορεπόρτερ αλλά κι εσύ κατά κει πας! Όλα τα κάνατε! Δεν αφήσατε και τίποτα για να όταν...θα μεγαλώσει το παιδί! Kαταπληκτική η πρότασή σου για όταν θα κατέβουμε Αθήνα οικογενειακώς! Πόση ώρα είναι δηλαδή απόσταση;
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφήσαμε, πως δεν αφήσαμε...Την ιππασία!
      Είναι ~ 95 km από την Αθήνα. ~1,5 ώρα δρόμος (γιατί μπαίνεις και για λίγο σε επαρχιακό δίκτυο).

      Φιλιά Κατερίνα!

      Διαγραφή
  22. Καλά..σου το είπα, έχω πειστεί, θα πάμε σίγουρα! Τώρα που θα ανοίξει ο καιρός θα το βάλω στο πρόγραμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Βέρα! Είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει πολύ στην Αθηνά σου :) Θα περάσει πολύ όμορφα!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  23. Μα τί όμορφο μέρος πράγματι! Ότι πρέπει για μια Κυριακάτη βολτούλα, αν είναι καλός και ο καιρός ακόμα καλύτερα :)) Αυτό χαίρομαι αυτή την εποχή, μια απλή βολτούλα έξω στον ήλιο και τη φύση, σε αναζωογονεί πλήρως!
    Και τώρα που είδα τα άλογα και τη μικρή σου -μια γλύκα- θυμήθηκα που έχω μια φωτογραφία μου 2 χρονών να σηκώνω το χέρι και να ταίζω στο στόμα ένα τεράστιο άλογο που μπροστά μου ήταν σαν γίγαντας, μπισκοτάκι !! :) Θυμάμαι ακόμα τη μαμά μου που φώναζε από μακριά, μη καλέ, και αχ το παιδί και διάφορα τέτοια, ενώ ο μπαμπάς μου γελούσε από δίπλα με το άγχος της.

    Φιλάκια Ασπα, καλή εβδομάδα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς οι μαμάδες είμαστε αρκετά αγχωτικές. Είναι μεγάλη αλήθεια. Οι μπαμπάδες είναι πιο χαλαροί :)
      Καλημέρα Lyriel! Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  24. Φαινεται πολύ ωραίο μερος για μικρους και μεγάλους!
    Θα θελα να δοκιμασω το τοξό χα χα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι αυτό που φαίνεται. Είναι ακόμη πιο όμορφο από κοντά!
      Και αν πας, σίγουρα να δοκιμάσεις το σημάδι σου στο τόξο. Είναι πολύ διασκεδαστικό :)
      Καλησπέρα :)

      Διαγραφή
  25. Ασπασία Καλημέρα, τι τέλεια πρόταση για εκδρομή με τα παιδιά,δεν είχα ξανακούσει για αυτό το ράντσο, μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα! Πέρασα μια βόλτα και το ευχαριστήθηκα. Δεν είχα ακούσει ποτέ για το μέρος αυτό. Μου έβαλες ιδέες! Τώρα -εκτός του ότι θέλω να πάμε κι εμείς- σκέφτομαι να προτείνω να το κάνουμε και στο χωριό μου (!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα :) Το χωριό σας είναι κάπου στη Ρούμελη, σωστά; Αν έχετε το κατάλληλο μέρος και τα απαιτούμενα χρήματα ως κοινότητα, γιατί όχι; Πάντως η συγκεκριμένη επένδυση απαιτεί σημαντικό κεφάλαιο αλλά πιστεύω έχει σημαντικό return on investment (να χρησιμοποιήσω και τους όρους σας) σε βάθος χρόνου και με σωστό marketing :)
      Καλό απόγευμα :)

      Διαγραφή
  27. Φοβερές εικόνες Ασπασία! Μαγικό το μέρος.
    Αυτά τα ξαφνικά είναι τα καλύτερα τελικά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα γλυκιά μου! Όντως! Παρόλο που γενικά είμαι άνθρωπος του προγραμματισμού, όσες φορές έχω κάνει κάτι στα ξαφνικά (και είναι αρκετές αυτές οι φορές) τα πέρασα υπέροχα.
      C u on Saturday :)

      Διαγραφή
  28. Άλλο να το διαβάζεις κι άλλο να το βλέπεις...
    Πρέπει να ήταν χορταστική εμπειρία
    είσαι και φοβερή φωτογράφος φυσικά...
    Χαίρομαι που περάσατε τόσο καλά,
    ανυπομονούμε (κι εσείς φαντάζομαι) για την επόμενή σας εκδρομή!!!

    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαρώ μου! Η επόμενη εκδρομή μας θα είναι πολύ σύντομα. Τώρα που άνοιξε ο καιρός, ποιος με πιάνει!!! Δε με κρατάει το σπίτι!
      C u tomorrow :)

      Διαγραφή
  29. Είναι πάρα πολύ όμορφα και μου θύμισες με τις φωτογραφίες πόσο μαγευτήκαμε όταν πρωτοπήγαμε! Η διαδρομή είναι όντως πανέμορφη!
    Επίσης, όταν είχα δει τον χώρο μου είχε φανεί τε λει ος για βαφτιση και γάμο!

    Ένα μειονέκτημα εκτός του φαγητού είναι ότι αν πας σε μέρα που το πάει για βροχή ή έχει βρέξει δεν υπάρχουν δραστηριότητες (π.χ. ιππασία) Εμείς είχαμε παει μια μερα με αρκετη υγρασια και ηταν ερημιά. Εκτός αν έχει αλλάξει αυτό...μακάρι
    Η κόρη σου κούκλα, εσύ γιατί δεν έκανες για λίγο το μοντέλο οεο??? :)
    Αγαπώ τοξοβολία, αγαπώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts