20.3.13

Happy moments: Οι χαρταετοί

Πετάξαμε 2 χαρταετούς. Έναν σε καταγάλανο ουρανό και έναν σε συννεφιασμένο.

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας τελικά τα καταφέραμε και αποδράσαμε. Αποδράσαμε από την πόλη, την καθημερινότητα και...την ίωση που με περιτριγύριζε την τελευταία εβδομάδα και φάνταζε απειλή για αυτήν την προγραμματισμένη μας απόδραση. Η ανθεκτική (όρος του γιατρού)
τραχειοφαρυγγίτιδα, μου είχε προκαλέσει έναν διαβολεμένο βήχα που κόντευε να μου βγάλει τα σωθικά και παράλληλα αισθανόμουν μία τρομερή αδυναμία που δεν ήταν σύμμαχος στην απόφασή μας να φύγουμε. Ευτυχώς άρχισα αμέσως την φαρμακευτική αγωγή και το Σάββατο το πρωί είχα ανακτήσει και δυνάμεις και όρεξη και ετοίμασα τα πράγματά μας και τα γιατροσόφια μου στο άψε-σβήσε ώστε να προλάβουμε να φύγουμε πριν αλλάξουμε γνώμη τόσο εμείς... όσο και η υγεία μου.

Το είχα τόσο πολύ ανάγκη να φύγω για λίγες μέρες, να αλλάξω παραστάσεις, να αναπνεύσω καθαρό αέρα. Η πόλη με τους φρενήρεις ρυθμούς της ώρες-ώρες με εξαντλεί. Όταν συμβαίνει αυτό, χρειάζομαι αναζωογοννητικές "ενέσεις" και ένα ταξιδάκι είναι το καλύτερο γιατρικό. Το ήξερα ότι
το πολύωρο ταξίδι θα ήταν κουραστικό και για τους τρεις μας (περισσότερο για το παιδί) όπως επίσης ήξερα ότι η άφιξη στον προορισμό μας θα μας αποζημίωνε και με το παραπάνω. Ο καθαρός αέρας της εξοχής, το ημιορεινό τοπίο, η ανοιξιάτικη φύση, η γεμάτη αντιθέσεις διαδρομή, και τέλος οι βασιλικές περιποιήσεις από τη γιαγιά, θα ήταν η επιβράβευσή μας. Το τελευταίο μεγάλο ταξίδι με την Δάειρα το κάναμε όταν επιστρέψαμε από τις καλοκαιρινές διακοπές. Τότε ήταν μόλις 12,5 μηνών. Αυτή τη φορά, σε αντίθεση με την προηγούμενη, ήταν πολύ συνεργάσιμη. Ούτε κλάματα, ούτε γκρίνιες, ούτε τίποτα. Καθόταν ήρεμη στο καρεκλάκι της και απολάμβανε τη διαδρομή. Και μαζί της και εμείς, ενώ στο ηχοσύστημα έπαιζαν οι Midnight Choir που είχα καιρό πολύ να ακούσω.

Η έκπληξη του ταξιδιού ήταν το (ημι) χιονισμένο τοπίο που αντικρίσαμε στα μισά της διαδρομής. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Κάναμε μία ολιγόλεπτη στάση για να αγγίξουμε λίγο χιόνι, να παίξουμε χιονοπόλεμο και να αφουγκραστούμε το απόλυτο τίποτα. Απόλυτη ησυχία που διαταράσσονταν μόνο από τον ήχο των ελάχιστων διερχόμενων αυτοκινήτων και από το κλάμα της Δάειρας όταν της έδωσα να αγγίξει μία μικρή χιονόμπαλα: "Κύωσα μαμά. Ουάααααααααααααα".

Υγιεινή παγωνιά, πεντακάθαρος αέρας -τον αισθανόσουν την ώρα που τον ανέπνεες- και ονειρεμένο ορεινό τοπίο. Βέβαια, θα το προτιμούσα ακόμη πιο λευκό, αλλά ας μην είμαι και αχάριστη. Την άνοιξη πηγαίναμε να υποδεχτούμε, όχι τον χειμώνα. Ο τελευταίος της είχε δώσει την σκυτάλη πριν περίπου 3 εβδομάδες, αλλά η κυρία άνοιξη με μεγάλη διστακτικότητα την είχε πάρει. Τα τελευταία εναπομείναντα χιόνια ήταν οι τελευταίες πινελιές του χειμώνα πριν εγκαταλείψει αυτό το ορεινό μέρος. 


Περνώντας από το μοναδικό γεφυράκι της διαδρομής, ξέρουμε ότι σε 30' max, φτάνουμε στον προορισμό μας. Είναι από τα πολλά σημάδια που έχω βάλει ώστε να περνάει πιο γρήγορα η ώρα και να μην είναι βαρετή η διαδρομή.


Όσο πλησιάζαμε στο χωριό, η φύση έβαζε την ανοιξιάτικη φορεσιά της. Πόσο όμορφη είναι η άνοιξη στην εξοχή. Αυτό το πράσινο τοπίο σε γαληνεύει. Αυτή η ησυχία, αυτή η ερημιά δρουν τόσο αναζωογονητικά και συνάμα τόσο χαλαρωτικά...


Οι κάτασπρες μαργαρίτες συνέθεταν ένα πανέμορφο λευκό χαλί στους ελαιώνες. Και σκόρπια εκεί ανάμεσα, αρκετά κίτρινα και ελάχιστα μωβ λουλουδάκια του αγρού έδιναν κάποιες ξεχωριστές πινελιές στο λευκοπράσινο τοπίο. Πόσο πανέμορφη είναι η φύση την άνοιξη!


Αυτή η απλότητα και αυτή η ομορφιά σου ξυπνούν όλες σου τις αισθήσεις: παρατηρείς, αφουγκράζεσαι, μυρίζεις, αγγίζεις, αισθάνεσαι. Το τοπίο σε χαλαρώνει, σε ξεκουράζει, σε αναζωογονεί. Για άλλη μια φορά βλέπεις ότι η απόλυτη ομορφιά βρίσκεται στα απλά, σε αυτά που δεν έχουν υποστεί καμία ανθρώπινη παρέμβαση. Πόσο όμορφο είναι να βλέπεις τους νέους βλαστούς που ξεπετάχτηκαν...


Στην είσοδο του χωριού, ένα κοπάδι από προβατάκια μας αποζημίωσε. Κάναμε μία στάση να τα χαζέψει η Δάειρα και να τα φωτογραφίσει η μαμά. Ο ήχος από τα κουδουνάκια μαγικός. Μου θύμισε τα παιδικά μου καλοκαίρια στο χωριό του δικού μου παππού και της δικής μου γιαγιάς, σε ένα μικρό όμορφο ηπειρώτικο χωριό, ξεχασμένο πλέον από τον χρόνο και τους ανθρώπους (για αυτό το μέρος ίσως γράψω κάποια άλλη φορά).


Μετά από 4 ώρες ταξίδι, φτάσαμε. Το παλιό σπίτι, το πατρικό του παππού (της Δάειρας), δεν υπήρχε πια. Κάτι ήξερα και το απαθανάτισα με τον φωτογραφικό μου φακό σε κάποια από τις τελευταίες μου επισκέψεις. Αυτή τη φορά είχε κατεδαφιστεί. Λίγο οι καταρρακτώδεις βροχές, λίγο η εγκατάλειψη, έπεσε ο μπροστινός τοίχος. Ήρθε και ένας εκσκαφέας και το αποτελείωσε. Η μόνη ανάμνηση πλέον υπάρχει στη μνήμη όσων το έζησαν και στις φωτογραφίες της μαμάς.


Στη θέση του παλιού σπιτιού υπήρχαν μόνο χαλάσματα. Έμειναν μόνο οι 3 μισοί τοίχοι του ισογείου και ένα σφραγισμένο παράθυρο σαν να θέλει να κλείσει τη θέα προς το παρελθόν που κουβαλά αυτό το σπίτι πάνω του. Αναμνήσεις χρόνων.


Στη θέση της έμεινε και η παλιά πέτρινη σκάλα (βλ. φωτογραφία σπιτιού πριν γκρεμιστεί) στην κορυφή της οποίας στάθηκε η Δάειρα με τη βοήθεια του παππού για μία φωτογραφία. Και μόλις αισθάνθηκε ασφαλής, άρχισε να φωνάζει από χαρά. Η απόλυτη απελευθέρωση. Η απόλυτη παιδική αθωότητα και ανεμελιά!


Το σπίτι του παππού και της γιαγιάς βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του χωριού. Η θέα από το πίσω μπαλκόνι, ορατή σε γωνία 180 μοιρών. Όσο δηλαδή βλέπει το μάτι, αλλά δεν πιάνει απόλυτα ο ευρυγώνιος φακός της φωτογραφικής μου. Απέραντο πράσινο. Μετά από βροχή το τοπίο καθαρίζει και η θέα είναι κρύσταλλο. Αν είσαι πολύ τυχερός, μπορεί να τύχει να απολαύσεις ασκήσεις μαχητικών αεροσκαφών στον ορίζοντα. Όταν ο καιρός είναι καλός, εκεί απολαμβάνω το πρωινό μου καφεδάκι. Αυτή τη φορά απολάμβανα το ζεστό μου τσαγάκι παρέα με τους ήχους από τα βελάσματα των προβάτων, το γκάρισμα ενός γαϊδάρου και το γαύγισμα από τα 6 κυνηγόσκυλα του παππού. Το μάτι χάνεται στον ορίζοντα και το αυτί χάνεται στους ήχους της φύσης. Πόσο μου αρέσει να κάθομαι και να χαζεύω...


Όλες τις μέρες ευχαριστήθηκα ύπνους στην κουκέτα μας αγκαλιά με την Δάειρα. Το βράδυ χτυπούσα 11ωρα και το μεσημέρι 2ωρα, υπό την ανοχή της γιαγιάς η οποία (είμαι πολύ τυχερή σε αυτό) είναι πολύ καλή και καθόλου δεν της κακοφάνηκε που τη νύφη της την έπιασε οξεία τεμπελίαση. Πόοοοοοοοοοσο το ευχαριστήθηκα, δε λέγεται! Πόσο μου είχε λείψει τέτοιος ύπνος και τόσος ύπνος! Λίγο ο καθαρός αέρας του βουνού, λίγο η ηρεμία της φύσης, καθιστούσαν τον ύπνο πολύ ποιοτικό. Τα κουδουνάκια από τα προβατάκια, ο κοκκορίκος του παππού και τα γαβγίσματα από τα σκυλάκια ήταν γλυκιές χαλαρωτικές μελωδίες που με νανούριζαν και καθόλου δε με ενοχλούσαν. Τα καλοκαίρια στο ηχητικό σκηνικό προστίθενται και τζιτζίκια.

Το τελευταίο βράδυ όμως ξύπνησα από έναν περίεργο ήχο, κάτι μεταξύ πουλιού και γατιού, που όμοιό του δεν είχα ξανακούσει. Ο άντρας μου με καθησύχασε ότι ήταν μία κουκουβάγια. Αν δε φοβόμουν το σκοτάδι και τις διάφορες ιστορίες ξωτικών που μου έχουν διηγηθεί οι παλιοί σε αυτό το μέρος, ίσως έβγαινα έξω να την αποθανατίσω. Όχι ότι πιστεύω στο Σμερνάκι (τοπικό ξωτικό - λέμε τώρα...), αλλά η νύχτα στην ερημιά πάντα μου προκαλεί φόβο και δέος μαζί. Άσε που νύσταζα και έκανε και κρύο...

 

Την ημέρα ευχαριστηθήκαμε βόλτες στην αυλή παρέα με τις κοτούλες και χαζέψαμε τα νεογέννητα κουνελάκια στη φωλιά τους.


Τα βράδια αράζαμε στην κουζίνα, δίπλα στην ξυλόσομπα και παίζαμε, συζητούσαμε, τρώγαμε. Σε αυτή την κουζίνα έχω φάει τα πιο γκουρμέ πιάτα που έχω φάει ποτέ μαζεμένα. Τι σαλιγκάρια, τι ορτύκια, τι φάσες, τι μπεκάτσες, τι κοτσύφια, τι αγριοπερίστερα, τι τσίχλες, τι αγριογούρουνα, τι λαγούς, τι χέλια, τι ποταμίσια ψάρια...και τι δεν έχω φάει. Όλα κυνηγημένα/ ψαρεμένα από τον παππού και μαγειρεμένα με τις πεντανίστιμες συνταγές της γιαγιάς. Κάθε φορά που πάω στο χωριό χαλάω τη δίαιτά μου.

Η Δάειρα φορούσε όλη μέρα την φούστα της Minnie Mouse, σε βαθμό που την έλιωσε. 


Επειδή η καιρική πρόβλεψη για την Καθαρά Δευτέρα δεν ήταν και η καλύτερη, πετάξαμε τον (πρώτο) χαρταετό μας μία ημέρα πριν που ο καιρός ήταν ηλιόλουστος.

Το πείσμα της Δάειρας μεγάλο. Δεν υπήρχε περίπτωση να φύγουμε εάν δεν κρατούσε μόνη της τον χαρταετό.

Τον 1ο χαρταετό τον πετάξαμε σε καταγάλανο ουρανό

Περπάτησε, έτρεξε, σκόνταψε, έπεσε, λερώθηκε, πέταξε ψηλά! Το καταευχαριστήθηκε (πάντα με την φούστα της Minnie Mouse).


Την επόμενη ημέρα (Καθαρά Δευτέρα) πήγαμε ξανά για πέταγμα χαρταετού. Άλλωστε το πρόσταζε η ημέρα και το πρόσταξε και η κόρη μου "Πάμε πάλι αετό μαμά!" Ο καιρός ήταν μουντός, έριχνε ψιλόβροχο αλλά ευτυχώς δε φαινόταν αστραπές στον ορίζοντα. Αυτή τη φορά επιλέξαμε άλλο σημείο με πιο δυνατό αέρα και διαφορετικό χαρταετό.

Τον 2ο χαρταετό τον πετάξαμε σε συννεφιασμένο ουρανό
Η επιστροφή στο σπίτι μας, στην καθημερινότητά μας (αλλά ευτυχώς)...όχι στην ίωσή μου (την άφησα στα βουνά αυτήν), μας βρήκε το ίδιο βράδυ της Καθαράς Δευτέρας με μία ατελείωτη ουρά στην εθνική οδό, κουρασμένους αλλά τόσο γεμάτους. Είχαμε ένα απολαστικό τριήμερο που δε χωράει σε λίγες φωτογραφίες ούτε σε μία ανάρτηση.


Το επόμενο πρωί δε με ξύπνησε ούτε ο γαϊδαράκος, ούτε ο κοκκορίκος, ούτε τα προβατάκια. Ξύπνησα από το ξυπνητήρι μου, πιασμένη σε όλο μου το κορμί και αρκετά κουρασμένη. Τι σου είναι αυτός ο αέρας του βουνού τελικά...

Καλή Σαρακοστή να έχουμε!

Ασπασία




74 σχόλια :

  1. Μαγικά μαγικά μαγικά περάσατε Ασπασάκι μου!!!!!
    Το σπίτι της γιαγιάς και του παππού ένα "ζεστό" καταφύγιο που σας δέχτηκε με χαρά ώστε να ξεφύγετε απο την βαβούρα της πόλης!!!
    Τα κουνελάκια, η φύση, το σιδερένιο κρεβάτι, τα εδέσματα, η καλοσύνη της πεθερούλας, η φούστα της Δάειρας, ο χαρταετός σας, οι ατέλειωτες ώρες ύπνου, έφτιαξαν ένα πανέμορφο 3ημερο που τόσο χρειαζόσασταν οικογενειακώς!!!
    Η Δάειρα δεν θα ήθελε να φύγει σίγουρα:)
    Να περνάτε πάντα έτσι όμορφα και οικογενειακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τη Δημητρούλα μου! Πουρνό πουρνό βλέπω :)
      Μόλις τελείωσα την ανάρτηση (που ξεκίνησα χθες βράδυ) και πάω να ετοιμαστώ να πάω γραφείο (τι τραβάμε και εμείς οι bloggers).
      Όντως τα περάσαμε πανέμορφα! Θα τα πούμε αργότερα φιλενάδα! Φιλάκια :x

      Διαγραφή
  2. Τι υπέροχο μέρος Ασπασία μου!! Τι καταπληκτικές φωτογραφίες...Έφερες την άνοιξη σήμερα!! Η Δάειρα μια κουκλίτσα!! Τα κοτσιδάκια της με ξετρέλαναν..Τι καλά που μπορέσατε και ξεφύγατε από την πόλη και την καθημερινότητα!! (Εμείς δεν τα καταφέραμε τελικά !!) Και οι περιποιήσεις της πεθερούλας σου σίγουρα σε έκαναν να νιώσεις καλύτερα!!Και του χρόνου!! Καλή Σαρακοστή!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλησιάζει και άλλο τριήμερο Ελπιδάκι! Ίσως αυτό τα καταφέρετε να αποδράσετε.
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Τι ωραία που περάσατε!! Μυρίσαμε και εμείς μαζί σας με τις υπέροχες φωτογραφίες φύση, χωριό, χώμα...Να είστε πάντα καλά και να περνάτε έτσι όμορφα! Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Μαριαντίνα μου! Ανταποδίδω τις ευχές!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Τι ομορφα τοπια που μας εδειξες φανταζομαι ποσο ομορφα περασατε οικογενειακος στην φυση, και εγω λεω φετος το καλοκαιρακι να παμε σε καποιο τετοιο μερος αλλα δεν ξερω που ακομα παντως το σιγουρο ειναι οτι θα φυγουμε για αρκετες μερες ατο εξοχικο!!!!
    Φιλακια πολλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να φύγετε, να ξελαμπικάρετε. Είναι άλλη φάση η εξοχή!
      Φιλιά Έλενα!

      Διαγραφή
  5. Τι όμορφες φωτογραφίες! Τι υπέροχα μέρη...
    Τα περιέγραψες τόσο καλά που νιώθω ότι βρέθηκα και εγώ στην εξοχή!! Αααχ...
    Ελπίζω να ξεφύγουμε και εμείς το ερχόμενο τριήμερο!
    Η Δάειρα κουκλάκι ζωγραφιστό με την στολή της και τα κοτσιδάκια της!!!
    Καλή Σαρακοστή, Ασπασάκι! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αναστασία μου! Εύχομαι να καταφέρετε να "την κάνετε" αυτό το τριήμερο μου μας έρχεται.
      Όσο για τα κοτσιδάκια της κόρης μου, αφού δεν κρατούσε με τίποτα στο κεφάλι της τα αυτιά της Minnie, αποφάσισα να της κάνω κοτσιδάκια :)

      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. καλημερα Ασπασια!!!Καλα κάνατε και πηγατε στην γιαγια και τον παππου!!απο τις φώτογραφιες φαινεται οτι περάσατε τελεια!!κι εμας ο παππους και η γιαγια σε ενα τετοιο μερος με ζωακια μενουν και η Κωνσταντινα μου ξετρελαινεται καθε φορα που παμε!!μια γλυκα η μικρη Δαειρα με τα κοτσιδια και την φουστα της!!αμα πεισματωσουν...αστα!!!καλημερααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Αλεξάνδρα! Άντε, τι κάθεστε εδώ αφού έχετε και εσείς παππούδες στην εξοχή; Ευκαιρία είναι να αλλάξετε παραστάσεις και να αναπνεύσετε καθαρό αέρα :)
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Μαγευτικό το τοπίο!!! Γι'αυτο εξαφανιστηκες.... Και από τις φωτογραφίες εκανες πολύ καλά. Η Μίνυ σου είναι κούκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Μαράκι μου! Εξαφανίστηκα από όλους και όλα. Την πόλη, την καθημερινότητα, την ίωση, το κινητό, το internet :)

      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Μεγάλωσα στην Αθήνα και τα τελευταία 15 χρόνια ζω στην επαρχία. Νιώθω τόσο ευγνωμοσύνη που βλέπω τέτοιες εικόνες καθημερινά, που δεν φαντάζεσαι. Καλά κάνατε που φύγατε, άξιζε η ταλαιπωρία. Οι φωτογραφίες σου καταπληκτικές. Μετέφερες την ησυχία και την γαλήνη του τοπίου. Nα περάσετε υπέροχα και το άλλο τριήμερο... Καλημέρες

    Υ.Γ. Η κόρη σου Φ Ο Β Ε Ρ Η
    Υ.Γ. Θεσπρωτία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το γλυφιτζουράκι μου! Είσαι τυχερή που ζεις στην εξοχή. Εμείς δεν το έχουμε πάρει ακόμη απόφαση. Ευτυχώς όμως δε ζούμε μέσα στην πόλη, είμαστε σε προάστιο αλλά όσο να 'ναι εξοχή δεν το λες.
      Καλό τριήμερο και σε εσάς εύχομαι!

      Υ.Γ. Σε Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω!!!
      Υ.Γ. Πελοπόννησος

      Διαγραφή
  9. Τι όμορφα! Ανέπνευσα κ εγώ μαζί σας! Η μικρή φοβερή με την φουστίτσα της, την ευχαριστήθηκε! Να'στε καλά και να εκδράμετε συχνά! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ίνα μου! Να είστε και εσείς πάντα καλά!

      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  10. Ασπασάκι μου τί όμορφα που περάσατε και μας τα περιέγραψες τόσο ζωντανά!
    Μα δεν είναι μαγικό, πώς ενώ το ταξίδι και η όλη διαδικασία μπορείς να πεις ότι είναι κουραστική, όλα ξαφνικά μοιάζουν τόσο ανέμελα που σε ξεκουράζουν, σε αναζωογονούν, σε γεμίζουν μυρωδιές, εικόνες, καθαρό αέρα και δύναμη, νομίζεις για όλη σου τη ζωή!
    Και θα δεις όσο μεγαλώνει η Δάειρα αυτές οι αποδράσεις θα είναι ακόμα πιο απολαυστικές. Να δεις όταν θα ετοιμάζει και τα πράγματα που θέλει να πάρει μαζί της τί γέλιο θα ρίξεις.
    Καλά η φουστίτσα tutu έγινε τέλεια. Μπράβο χρυσοχέρα!
    Φιλάκια πολλά και υπομονή πλησιάζει το επόμενο 3ημερο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου γλυκιά μου! Όντως τα περάσαμε υπέροχα. Είναι ακριβώς όπως τα λες/ γράφεις. Και η δική σου ανάρτηση μου άφησε μία πολύ όμορφη αίσθηση καθώς τη διάβαζα. Την θέλουμε την εξοχή μας για να έρθουμε στα ίσια μας :)

      Όσο για την tutu, να είσαι καλά εσύ με τις λεπτομερείς οδηγίες σου και με την ιδέα της Minnie Mouse που βρήκα στο blog σου :) Και να είναι καλά και η Μάχη από την οποία πήρα τη δ/νση του μαγαζιού που αγόρασα το κόκκινο και μαύρο τούλι! Και αφού η κόρη μου δεν κρατούσε με τίποτα στο κεφάλι της τα αυτιά της Minnie, αποφάσισα να της κάνω κοτσιδάκια :)

      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  11. Τι τέλεια εκδρομή! Τι τοπίο...ζήλεψα, ζήλεψα, ζήλεψα! Η μικρή τι τρέλα.Είναι πανεμορφη καιτόσο χαρούμενη σε όλες τι ςφωτο΄Λατρεμένη εκείνη που τρέχει σαν μικρός στούμπος με τζιν φούστα μινι μάους και χαρταετό στον αέρα! Η απόλυτηεικόνα παιδικής ευτυχίας! Να είστε πάνατ καλα, να περνάτε τόσο όμορφα κοριτσάκι! Ευχές.Οι ανοιξιάτικες εικόνες σου με ζάλισαν...Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kατερίνα, ζήλεψες εσύ που έχεις την εξοχή στα πόδια σου 24x7x365 ;;;
      Εσύ μας ταξιδεύεις πολύ συχνά μέσα από τις αναρτήσεις σου στην εξοχή...
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και ανταποδίδω!

      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  12. Νταξ φιλενάδα μας τσάκισες κι εσύ κι η κόρη σου και όλο το τοπίο!
    Πάντα τέτοια βρε <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήθελα απλά να σας ταξιδέψω Γεωργία μου. Το έκανα για καλό σκοπό :)

      Να μου φιλήσεις τον Οβελίξ σου!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  13. Ταξιδέψαμε κι εμείς μαζί σου!!!!!Πολύ όμορφες φωτογραφίες,πολύ ωραίο το χωριό και μια κουκλίτσα η Δάειρα !!!
    Περαστίκα!!!!
    φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αχ! Πρασίνισε το μάτι μου! Ξέρεις από το φόντο μου, τι αδυναμία του έχω!! Χαίρομαι τα μάλα που περάσατε τόσο όμορφα. Είμαι σίγουρη ότι το οργάνωσες τόσο τέλεια που δεν υπήρχε περίπτωση να μην είναι απίστευτη εμπειρία!! Φιλιά θαυμασμού, φιλενάδα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρώ μου, δεν οργάνωσα απολύτως τίποτα. Τα ανοργάνωτα είναι και τα καλύτερα ξέρεις...(οργάνωση freak is speaking).
      Όσο για το πράσινο, το καλοκαίρι θα σας γεμίσω γαλάζιο και τυρκουάζ :)

      Φιλάκια :)
      P.S. Αγάπη είναι...να παίρνεις τόσο γλυκά φιλάκια από μία μπλογκοφιλενάδα σου (θυμήθηκα το τελευταίο σου post)

      :)

      Διαγραφή
  15. Ευχαριστήθηκα φωτογραφίες! Και τρελαίνομαι για ανθισμένα χωράφια! Τι πλάκα η Δάειρα με τη φούστα παντού..χεχε, ότι θέλουν μας κάνουν!
    Αφού είχατε γιαγιά να κουζινομαγειρεύει και να σας φροντίζει..ήταν ευκαιρία για χαλάρωση!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευκαιρία δε λες τίποτα Βέρα μου! Τέτοιες ευκαιρίες δε χάνονται!
      (Εντάξει, δεν είμαι και τελείως γαϊδουρίτσα. Έπλυνα και μία φορά τα πιάτα για να την ξεκουράσω)

      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  16. Αχ..σαν να μύρισα και εγώ λίγο πράσινο... :) Τέλειες φώτο! Εμείς ταμπουρωθήκαμε μέσα, συννεφιά και ψύχρα... εντάξει και οτι είμαι εγκυουλα (η υπνηλία και οι αναγούλες πιστοί σύντροφοι έως τώρα) δεν βοηθάει σε εκδρομές και πολλές πολλές μετακινήσεις :) ΖΗΛΕΨΑΑΑΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, εσύ θα φέρεις την άνοιξη από μέσα σου (το μωράκι σου), δεν έχεις ανάγκη την εξοχή για να την νιώσεις :)
      Εύχομαι καλό υπόλοιπο εγκυμοσύνης :)

      Σε φιλώ!
      Και Welcome!

      Διαγραφή
  17. τι ωραια που μας ταξιδεψες μεσα απο τις φωτο! να ξερες ποσο το εχω πεθυμησει να βρεθω σε τετοια μερη! υπεροχα! αν και δεν αναφερεις το μερος, οπουδηποτε και να πας στην Ελλαδιτσα μας θα σε καταπληξει!
    Όλα τα λεφτά όμως ήταν η μικρη σου με την δημιουργια σου! στο ειχα σιγουρο οτι θα τα καταφερνες με την tutu! ευγε και καλη συνεχεια με τα χειρονακτικα αφου εκανες την αρχη!

    υ.γ. βαλε και καμια φωτο με την φατσουλα σου ντε! μια χαρα κοπελα ολο πισω απο το φακο τς τς τς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, δε με βλέπω στα χειρωνακτικά να καταπιάνομαι και πολύ Μάχη μου. Για να την τελειώσω την φουστίτσα, ξενύχτισα. Κολλούσα βούλες στις 3 τα ξημερώματα.
      Να 'σαι καλά που μου είπες ακριβώς που να βρω το τούλι και δεν ταλαιπωρήθηκα :)

      υ.γ. είμαι για τα παρασκήνια εγώ :)

      Διαγραφή
    2. Φιλάκια ξέχασα να σου στείλω. Σματς!

      Διαγραφή
  18. Πόσο ζήλεψα την εκδρομή σας!!
    Μπράβο σας γεμίσατε μπαταρίες,και όμορφες εικόνες από την εξοχή...
    Τα κουνελάκια μου κλέψαν την καρδιά!
    Να σαστε γεροί να ξαναπάτε και του χρόνου...Καλή Σαρακοστή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εκδρομή για λίγους κάνατε παιδιά!
    Τα παιδιά έχουν τόσο πολύ ανάγκη την επαφή με τη φυση και τα ζώα. Σίγουρα της μικρής της έκανε πολλαπλό καλό.

    Η καλύτερη φωτογραφία μακράν είναι αυτή με τη μικρή να κρατάει τον χαρταετό που ανεμίζει!! Όλα τα λεφτά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως, αυτή η photo είναι από τις αγαπημένες μου. Αν βάλει κάτι στόχο η μικρή, θα μας βγάλει την ψυχή μέχρι να το καταφέρει. Αν δεν κρατούσε τον αετό δεν φεύγαμε εκείνη την ημέρα :)

      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  20. Την απόλαυσα πρωί πρωί την ανάρτησή σου και τώρα χρωστάω ένα σχόλιο! Υπέροχη η εκδρομή! Χαίρομαι που περάσατε τόσο όμορφα! Οι φωτογραφίες τόσο υπέροχες μέσα από την απλότητά τους! Και αυτή με τον μπαμπά και την μικρή στον αέρα! Τέλεια! Συγκινήθηκα με αυτές για το παλιό σπίτι που δεν υπάρχει πια! Εύχομαι και του χρόνου!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Κατερίνα μου! Το παλιό σπίτι με στενοχώρησε και εμένα που έφυγε, αλλά έτσι όπως είχε καταντήσει κινδύνευες μην φας κεραμίδι στο κεφάλι όταν περνούσες από κάτω.

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  21. Από Πελοπόννησο είσαι?
    Οι φωτογραφίες είναι τέλειες. Τα προβατάκια τα είδα και αλλού. Στης Μαρίας την ανάρτηση! Είμαι σίγουρη ότι είναι τα ίδια...από εκεί έφυγαν και ήρθαν σε εσένα :))
    Χαίρομαι που πέρασες όμορφα, η κορούλα σου είναι μια γλύκα!! Σου εύχομαι κι άλλες τέτοιες αποδράσεις και σε ευχαριστούμε για την γλύκα που μας μετέφερες μέσα από την πολύ όμορφη και ζεστή περιγραφή που έκανες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα περιέγραψα γλυκά Σίνα μου για να τα θυμάμαι γλυκά μετά από χρόνια που θα τα διαβάζω (αν δεν μας προδώσει ο blogger και δεν μας αφήσει στα κρύα του λουτρού καμία μέρα).

      P.S. Δεν είμαι από Πελοπόννησο. Ο άντρας μου είναι.

      Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. Και εμένα ο Βασίλης από Πελοπόννησο είναι! Και εμείς κάνουμε 4 ώρες να πάμε στο χωριό! Λες να βγούμε κοντοχωριανοί?! χαχα!

      Η φούστα της μικρής όλα τα λεφτα!!! Δεν είχα καταλάβει ότι είναι φτιαγμένη από τα χεράκια της μανούλας της!!! Μπράβο, Ασπασάκι! Σε βλέπω του χρόνου να ξενυχτάς για να κολλάς τα λέπια για την στολή της γοργόνας σου! χαχα! :)

      Διαγραφή
    3. Μη βγούμε και συγγενείς :) Οι άντρες μας δηλαδή. Χαχαχα. Λες;

      By the way, που το ξέρεις ότι του χρόνου θα την ντύσω γοργόνα; Στο μυαλό μου είσαι;;; :)

      Φιλάκια και καλημέρα!

      Διαγραφή
    4. Είδα τις προτιμήσεις σου προς το θαλάσσιο θέμα! :)
      Σοβαρά τώρα, έχεις αποφασίσει από τώρα για την στολή της μικρής σου???
      Είσαι φοβερή!!
      Kαλή και όμορφη μέρα και σε σένα! Φιλιά!

      Διαγραφή
    5. Για τις μπλε/ γαλάζιες κουκουβάγιες λες; Της Αθηνάς; (θαλάσσιο θέμα)

      Όσο για την στολή, η γοργόνα πάντα έπαιζε ως θέμα. Ακόμη και για τη βάφτιση. Αλλά δε βρήκα τότε κάποια καλαίσθητη λαμπάδα γοργόνα που να μου άρεσε και δεν είχα χρόνο να τρέχω και έτσι άλλαξα θέμα και το γύρισα σε νεράϊδα γιατί βρήκα μία ΦΟΒΕΡΗ λαμπάδα νεράϊδα πολύ του γούστου μου! Και έφτιαξα τον νεραϊδόκοσμο τελικά :)
      Οπότε η γοργονίτσα, μου έχει μείνει απωθημένο :)
      Αλλά του χρόνου θα έχει μεγαλώσει οπότε θα έχει και ενδυματολογικές απόψεις και μπορεί να μη γουστάρει να ντυθεί γοργόνα. Χαχαχα!

      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  22. Πολύ ωραία η εκδρομή σας! Γέμισε η μπλογκόσφαιρα καθαρό αέρα και την αναζωογονητική αύρα της ελληνικής επαρχίας! Πάντα έτσι όμορφα να περνάτε!
    Υ.Γ. Η Δαειρα κουκλίτσα με τη φουστίτσα της Μίνι!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου κουταλάκι μου! Σε ευχαριστώ πολύ! Και εσύ να περνάς πάντα όμορφα!

      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  23. Τι ωραίες εικόνες Ασπασάκι!!
    Πόσο όμορφα περάσατε στα αλήθεια! Γέμισε η οθόνη μου υπέροχα τοπία! Η εικόνα της Δάειρας με τη φούστα-Μίνι είναι απλά όλα τα λεφτά!!
    Θέλω κι εγώ ποιοτικό ύπνο και γκουρμέ φαγάκια στην εξοχή!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήγαινε να σε φιλοξενήσει η πεθερά μου :)

      Όποιος δεν έχει το γκουρμέ σπίτι του, πάει στην εξοχή (για εμένα μιλάω). Εσύ τι ανάγκη έχεις καλή μου chef; Θα μου πεις ποιοτικό ύπνο. Έ, για αυτό να πας την εξοχή.

      Φιλάκια! (η τούρτα σου απλά υπέροχη και ας μην συμπαθείς τις τούρτες)

      Διαγραφή
  24. Αχ τι ωραία, τι τέλεια! Πολύ καλά κάνατε που φύγατε! Κι εγώ στο κρεβάτι του πόνου το έβγαλα το τριήμερο και σε καταλαβαίνω απόλυτα. Άτιμη ίωση... με ξέκανε και την κουβαλάω ακόμα! Μακάρι να έπαιρνα τα βουνά, να μου περνούσε κι εμένα...
    Φιλιά και να το επαναλάβετε σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μία μέρα αρχίζει νέο τριήμερο. Εύχομαι αυτή τη φορά να είσαι τελείως καλά για να μπορέσετε να αποδράσετε και εσείς.

      Φιλάκια και γρήγορα περαστικά!

      Διαγραφή
  25. Το ζουζούνι σας είναι για φάγωμα!! Ένιωσα ότι σου έκανε πολύ καλό αυτό το ταξίδι!! Που και που χρειάζονται οι ήρεμες αποδράσεις!Πολλά φιλιά και να περνάτε πάντα όμορφα χωρίς τα άγχη της καθημερινότητας!!


    ΥΓ: Μόλις έκανα αναρτησούλα και μπήκα να δω αν συμπίπτουμε 3/3 χιχι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα! Λες να έχουμε για 3η συνεχή φορά σύμπτωση; Θα αρχίσω να ανησυχώ για αυτή μας την τηλεπάθεια :)

      Φιλιά Κατερίνα!

      Διαγραφή
  26. Είναι σωτήριες κάτι τέτοιες εκδρομές! Η φύση και οι ήσυχοι ρυθμοί της μας δείχνουν
    πως θα έπρεπε να είναι κανονικά η ζωή..
    Οι φωτογραφίες σου είναι υπέροχες και η μικρή πρέπει να χόρτασε εικόνες!
    Τα κουνελάκια είναι τρέλα κουρνιασμένα έτσι όλα μαζί :))
    Άντε, εύχομαι να κάνετε συχνότερα τέτοιες επιδρομές στη φύση, να χορταίνεις ύπνο!!

    Φιλάκια Ασπασάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το μπισκοτάκι :) Αυτό θα κάνω! Όταν θα μου λείπει ύπνος, θα παίρνω τα βουνά για να κοιμηθώ. Χαχαχα!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  27. Τέλειες φωτογραφίες !!! Τα μέρη μου θύμισαν το χωριό του Χρίστου στην Ηλεία που πάμε πάντοτε το καλοκαίρι !!! :-) Αν και μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 09, δεν είναι πλέον το τοπίο το ίδιο :-(

    Χαίρομαι πολύ που περάσατε τόσο όμορφα !!! Έτσι να περνάτε πάντα !!! xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ασπασία μου τί να πρωτοσχολιάσω!...
    Το πανέμορφο κοριτσάκι σου;
    Το μαγευτικό τοπίο;
    Τα γκουρμέ φαγάκια;
    Όλο το ποστ ήταν ένα ταξίδι υπέροχα αποτυπωμένο σε λέξεις, και πραγματικά ταξίδεψα μαζί σας!...
    Βλέπεις εμείς την ίωση την πάθαμε οικογενειακώς το Σαββατοκύριακο!
    Περιμένουμε κι εμείς πώς και πώς το Πάσχα για τριήμερο στο χωριουδάκι μου (Πελοπόνησσο επίσης!).
    Δεν μπορώ να πω ότι η (σχετικά μικρή) πόλη που επέλεξα για να ζήσω με κουράζει, αλλά η απόλυτη φύση είναι πάντα αλλιώς!...
    Πάντα να περνάτε όμορφα!
    Πολλά φιλιά!
    Δήμητρα, Χανιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσείς κρεβατωμένοι; Μα τι γίνεται; Όλος ο κόσμος άρρωστος είναι; Αυτή η ίωση ήταν ίσως η χειρότερη της σεζόν.
      Γρήγορα περαστικά σας εύχομαι Δήμητρα!

      Και εσύ από Πελοπόννησο; Λες να βγείτε συγγενείς με τον άντρα μου; Έχει γούστο...

      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  29. Πόσο ζηλεύω!! Και για την εκδρομή και για το υπέροχο μέρος που πήγατε!! Πάντα έτσι όμορφα να περνάτε, όσο δείχνουν τα χαμόγελα της μικρής σας!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς γυρίζετε όλον το κόσμο τρελοτουριστάκια. Και ζηλεύετε μία εκδρομούλα στην ελληνική ύπαιθρο; Πόσο καιρό έχετε "να την κάνετε" για κάπου; Μάλλον το τρελοτουριστάκι στην κοιλίτσα σου, σας έχει αλλάξει τα σχέδια, αλλά που θα πάει. Όπου να 'ναι θα βγει. Και τότε ποιος σας πιάνει...

      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  30. Πωπω, χόρτασε το μάτι μου όμορφα τοπία! Είσαι ταλέντο στις φωτογραφίες! Λάτρεψα τη Δάειρα επάνω στη σκάλα αλλά και στη φωτογραφία που την πετά ψηλά ο μπαμπάς!
    Καλά η φούστα δεν παίζεται! Και τι πλάκα έχει που τη φοράει παντού, χαχα!

    Πολύ καλά κάνατε και αποδράσατε! Ζήλεψα την ωραία εκδρομή! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Αθηνά. Σπάστηκα λίγο με τη μηχανή να σου πω την αλήθεια, γιατί με εξαίρεση την τελευταία μέρα (που ήταν ήδη μουντός και καιρός και δεν υπήρχε καλός φυσικός φωτισμός) τις υπόλιπες μέρες που είχε ηλιοφάνεια, είχα μία λάθος ρύθμιση στην μηχανή και δεν έχουν βγει καλές όσον αφορά στο φως οι φωτογραφίες. Anyway. Όσο μεγαλώνω μαθαίνω...

      Οι εκδρομές είναι όντως αναζωογοννητικές για όλους μας. Μακάρι να μπορούμε να κάνουμε πιο συχνά τέτοιες βόλτες.

      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  31. Μοναδική Ασπασία μου, είναι εξαιρετική η περιγραφή του τριημέρου.Έχεις αποτυπώσει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο την ομορφιά της φύσης που προφανώς σας χάρισε απλόχερα όλη τη μαγεία της με τα αξαιρετικά τοπία όπου εκτυλίχτηκε όλο το σκηνικό με εσάς πρωταγωνιστές.
    Η μελισσούλα,η μικρή μας Δάειρα,έτρεξε από λουλουδάκι σε λουλουδάκι, για να αναπνεύσει όσο το δυνατόν περισσοτερο καθαρό αέρα και να αποτυπώσει στο μυαλό της όλες αυτές τι μαγευτικές εικόνες που ήταν προφανώς πρωτόγνωρες γι αυτή,αφού τώρα γνωρίζει τον κόσμο.
    Οι φωτογραφίες σας εξαιρετικές και ανεπανάληπτες.Ευτυχώς που έχεις απαθανατίσει με το φωτογραφικό σου ταλέντο το πατρικό σπίτι του πεθερού σου.Εύχομαι η Δήμητρα να είναι πάντα καλά και να σας μαγειρεύει πάντα όλα αυτά τα νόστιμα και ιδιαίτερα φαγητά με τον τρόπο πού μόνο αυτή ξέρει.
    Εύχομαι ακόμη ο Θεός να σας αξιώσει να κάνετε και άλλες πολλές τέτοιες αποδράσεις και να έχετε άπειρες όμορφες οικογενειακές στιγμές στη ζωή σας.
    Ασπασία μου,έχεις ταλέντο όχι μόνο στη φωτγράφιση αλλά και στην περιγραφή,έχειςδηλαδή και λογοτεχνικό ταλέντο.Η περιγραφή σου είναι τόσο ζωντανή που για μια στιγμή συνέλαβα τον εαυτό μου να είμαι και εγώ παρούσα σε όλο το σκηνικό κι ας απείχα πολλά χιλιόμετρα.
    Σας αγαπώ πολύ
    Η μαμά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου μανούλα. Αν δεν παινέψεις εσύ το παιδί σου, ποιος θα το παινέψει; Σε αγαπώ πολύ πολύ πολύυυυυυυυυυυυυυυ (το ξέρεις αυτό, αλλά δεν πειράζει να στο ξαναπώ για εκατομμυριοστή φορά)

      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  32. Ασπασία, πολύ ωραία η ανάρτησή σου και γενικά πολύ ωραίο, με γούστο το blog σου!
    Αναμνήσεις μαγικές για το γλυκό σου κοριτσάκι αλλά και άψογο διάλειμμα για εσάς το τριήμερο!
    Θα τα λέμε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο και σε καλωσορίζω στο σπιτάκι μου! Χαίρομαι που σε γνωρίζω. Θα τα λέμε for sure!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  33. Τι είπες τώρα (να μαι κι εγώ) φυγή, αλλαγή παραστάσεων, καθαρός αέρας, φύση! Είμαι σίγουρη ότι φορτίσατε ευχάριστα τις μπαταρίες και η εβδομάδα κύλησε με πολύ ευχάριστες αναμνήσεις που δεν έχουν καμιά σχέση με τη ζωή στην πόλη. Λέμε κι εμείς να αποδράσουμε (αφθημερόν όμως ...θα δείξει). Μα τι γίνεται με το bloglovin? εχω να δω κι αυτό σύντομα. Μου άρεσε η ροζ/φούξια φώτο που σε αντιπροσωπεύει, so girly! Σε φιλώ και καλό σκ (αναμένουμε φαγητά, να το θυμούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε!!!) ΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γιάννα μου! Φορτιστήκαμε για τα καλά :)
      Μακάρι να καταφέρετε να αποδράσετε και εσείς και να αναζωογονηθείτε. Και μία μονοήμερη εκδρομή αξίζει. Αλλάζεις παραστάσεις.

      P.S. Σχετικά με το bloglovin έψαξα να βρω κάτι που ταιριάζει με τα χρώματα και το ύφος του blog μου ώστε να μην είναι παραφωνία :)

      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  34. Πόσο απόλαυσα την ανάρτησή σου δεν λέγεται... Πήγαμε κι εμείς εκδρομούλα αλλά και εσείς είχατε φοβερό προορισμό. Η φούστα της μικρής όλα τα λεφτά, η δικιά μου ούτε να δει την στολή της δεν ήθελε,χιχι!!! Ανυπομονώ να βρεθούμε όλες μαζί και με τις μικρές μας!!! Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts