4.1.13

Happy moments: Η φετινή Πρωτοχρονιά ήταν μαγική! Και γεμάτη μικρές εκπλήξεις ★



Η φετινή Πρωτοχρονιά ήταν γεμάτη εκπλήξεις! Μικρές ευχάριστες εκπλήξεις ★ που έδωσαν μία διαφορετική νότα χαράς και πρόσθεσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στην πολυχρωμία των δύο αυτών ημερών (παραμονή και ανήμερα). Έγιναν τόσα πολλά, αισθάνθηκα τόσα πολλά, που θα μπορούσα να
γράφω με τις ώρες! Θα αναφερθώ όμως στα highlights των δύο ημερών, αυτά που όσα δεν έγιναν φωτογραφίες, έγιναν ευχάριστες αναμνήσεις. Αναμνήσεις που όλοι μας θα φέρνουμε στο νου χρόνια μετά και που η Δάειρα εύχομαι να διαβάζει στις σελίδες αυτού εδώ του ιστολογίου...

Και οι δύο μέρες ήταν γεμάτες, από νωρίς το πρωί μέχρι περασμένα μεσάνυχτα! Από τρία διαφορετικά σημεία της Ευρώπης, στα οποία πέρασαν τα Χριστούγεννα, κατέφθασαν οι άλλοι παππούδες (παππούς Μίμης & γιαγιά Χιτίνα), οι θείοι Πίπης & Νένα (η οποία από προχθές μετονομάστηκε σε θεία Ένα) και η θεία & νονά Νανά, για να περάσουμε μαζί την Πρωτοχρονιά!

Η υποδοχή όλων γινόταν από τη Δάειρα, η οποία εμφανιζόταν πρώτη στην εξώπορτα φορώντας
έναν κόκκινο σκούφο του Άγιου Βασίλη που της είχε πλέξει η γιαγιά Τούα και της είχε φέρει τα Χριστούγεννα. Η χαρά της όταν τους αντίκρυζε, απερίγραπτη. Σφιχτές αγκαλιές για ολόκληρα λεπτά. Άλλωστε, είχε κάτι μήνες να τους δει και της είχαν λείψει.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Για τα παιδιά που θα έρχονταν για τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, γέμισα σακουλάκια με διάφορες σοκολάτες (μεταξύ των οποίων και μικρούς Άγιους Βασίληδες), για να τους τα χαρίσει η ίδια η Δάειρα. Τα σακουλάκια τα έδεσα με λευκό κορδόνι και πάνω τους κόλλησα ένα χριστουγεννιάτικο αυτοκόλλητο. Όταν τα έφτιαχνα, δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο θα ενθουσιάζονταν οι αποδέκτες τους (Έκπληξη για τα παιδιά, που ενθουσιάστηκαν πιο πολύ με τις σοκολάτες από ό,τι με τα χρήματα)

(Την ιδέα την πήρα από την Βέρα, η οποία γέμισε πλαστικά ποτηράκια με διάφορα ζαχαρωτά και τα έδωσε στα παιδιά που πήγαν στο σπίτι της για τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα).



Την ημέρα της παραμονής, η μαμά με τη γιαγιά "χώθηκαν" από νωρίς στην κουζίνα. Το σπίτι μύρισε λιωμένη σοκολάτα, βούτυρο, βανίλια και φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι (από το περιβόλι του παππού). Φτιάξαμε σοκολατάκια, μπισκοτάκια, μπισκότο για τον Άγιο Βασίλη και βασιλόπιτα, η οποία αυτή τη φορά δεν ήταν στρογγυλή αλλά είχε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, αφού ήθελα να εγκαινιάσω την καινούρια φόρμα σιλικόνης που αγόρασα (Έκπληξη για όλους, που περίμεναν να δουν μία στρογγυλή βασιλόπιτα και μόλις αντίκρισαν το δέντρο το πέρασαν για κέικ).
Το δέντρο φυσικά στολίστηκε με πολύχρωμα στολίδια (=smarties) και καλύφθηκε με μπόλικο χιόνι (=ζάχαρη άχνη).



Στη συνέχεια, η μαμά επιμελήθηκε το αμπαλάζ των δώρων, που ήταν πάλι με οικολογικό ανακυκλωμένο χαρτί, αλλά αυτή τη φορά το θέμα δεν ήταν χριστουγεννιάτικο δεντράκι (όπως στα χριστουγεννιάτικα δώρα) αλλά χιόνι. Μία μεγάλη χιονονιφάδα ζωγραφισμένη με πορτοκαλί λαδομπογιά στόλιζε κάθε δωράκι και ένας χιονάνθρωπος φτιαγμένος με μεγάλες λευκές ξύλινες χάντρες κρεμόταν από την απόληξη του λευκού κερωμένου κορδονιού που ήταν τυλιγμένο γύρω από κάθε δώρο (Έκπληξη για όλους).



Τα δώρα παρέμειναν κρυμμένα, μέχρι το πρωί της Πρωτοχρονιάς, όπου τοποθετήθηκαν (ξανά) στο τζάκι από τον "Άγιο Βασίλη", ο οποίος φέτος ήρθε στο σπίτι μας δύο φορές! Και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά! Αυτή τη φορά όμως με πολύ πιο μαγικό τρόπο...(εξηγώ παρακάτω)

Το πρωί της παραμονής (δηλαδή την τελευταία στιγμή, ως συνήθως) βγήκε ο μπαμπάς για να ψωνίσει το δώρο της μαμάς. Επιστρέφοντας στο σπίτι, εκτός από το δώρο της μαμάς είχε μαζί του και μία αρκετά μεγάλη σακούλα η οποία περιείχε μία στολή του Άγιου Βασίλη και ένα κουδουνάκι. Ο μπαμπάς είχε τη φαεινή ιδέα η άφιξη του Άγιου Βασίλη στο σπίτι μας αυτή τη φορά να είναι πιο "ζωντανή", πιο αληθοφανής, από ότι τα Χριστούγεννα...(Έκπληξη για τη μαμά, που δεν περίμενε να έχει ο μπαμπάς αυτή την υπέροχη ιδέα).

Το βράδυ της παραμονής καθίσαμε όλη η οικογένεια (μαμά, μπαμπάς, Δάειρα, παππούς, γιαγιά, θείοι και νονά) γύρω από το αναμμένο (με κεριά) τζάκι, είπαμε ιστορίες, γελάσαμε, παίξαμε, φάγαμε χειροποίητη πίτσα της γιαγιάς Χιτίνας και ήπιαμε σπιτικό κρασί φτιαγμένο από τον άλλον παππού, τον Κίκο. Η Δάειρα ήπιε νε-ό (=νερό). Και κάπως έτσι πέρασαν κάτι ώρες, πάρα πολύ ευχάριστα...

Πέντε λεπτά πριν μπει ο καινούριος χρόνος, κλείσαμε τα φώτα (ακόμη και του δέντρου) και αναμένοντας στο ημίφως που δημιουργούσαν τα φώτα του δρόμου, υποδεχτήκαμε τον καινούριο χρόνο μετρώντας αντίστροφα...5-4-3-2-1 και αναφωνίζοντας όλοι μαζί, ταυτόχρονα (πλην της Δάειρας) "ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!"

Και εκείνη τη στιγμή, άναψαν όλα τα φώτα, μπήκε μουσική στο φουλ και αναφωνήσαμε ξανά όλοι μαζί για μια ακόμη φορά "ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!", το οποίο συνοδεύτηκε από αγκαλιές, φιλιά και ένα δυνατό "ΧΟΝΙΑΑΑ!!!" από την ενθουσιασμένη (από τα φώτα, τις φωνές, τη μουσική και γενικά την όλη ατμόσφαιρα) Δάειρα! Ήταν τόσο χαρούμενη και ευτυχισμένη εκείνη τη στιγμή που τα ματάκια της έλαμπαν και ένα φαρδύ χαμόγελο "εγκαταστάθηκε" για αρκετή ώρα στο πρόσωπό της.

Και αυτό το:
- "Καλή Χρονιάαα!!!!!!" (όλων)
- "Χονιάαα!!!!!" (της Δάειρας)
ανταλλάχθηκε για καμιά 10ρια φορές, με τεντωμένα τα χέρια ψηλά (όπως το "όοοολλλλεεεε") (Έκπληξη για όλους, που δεν περιμέναμε η Δάειρα να είχε αυτή την αντίδραση)...μέχρι που το κοριτσάκι μου βαρέθηκε.

Στη συνέχεια κόψαμε τη βασιλόπιτα και το φλουρί κέρδισε η θεία Ένα. Εύχομαι το 2013 να της φέρει ό,τι επιθυμεί περισσότερο!

Μετά, είχαμε κανονίσει το σκηνικό με τον Άγιο Βασίλη! Η μαμά μαζί με τη Δάειρα αφού πήγαν και ακούμπησαν (για 2η φορά φέτος) στο τζάκι μία κούπα με γκά-λα (=γάλα) και ένα πιατάκι με ένα μεγάλο πι-κό-το (=μπισκότο) σοκολάτας για τον Άγιο Βασίλη, καληνύχτισαν όλη την υπόλοιπη οικογένεια και πήγαν για ύπνο. Την ώρα που η μαμά έβαζε τις πυτζάμες στην Δάειρα, ο θείος Πίπης μεταμφιεζόταν σε Άγιο Βασίλη.

Μαμά (Μ): Τώρα θα πάμε για νάνι, γιατί όπου να'ναι θα έρθει ο Άγιος Βασίλης να μας φέρει τα δωράκια μας. Δεν πρέπει να μας βρει ξύπνιες.

Η Δάειρα ανοίγει τα χέρια της προς τα πάνω και λέει σιγά:

Δάειρα (Δ): Μαμάλος! (=μεγάλος), κακός!
Μ: Αγάπη μου, δεν είναι κακός ο Άγιος Βασίλης. Μας αγαπάει. Μας φέρνει δώρα.
Δ: Μαμάλος! (=μεγάλος)
Μ: Ναι, είναι μεγάλος, αλλά ο μπαμπάς είναι πιο μεγάλος.

Και εκεί κατάλαβε ότι ο μπαμπάς της είναι πιο δυνατός από τον Άγιο Βασίλη, αισθάνθηκε (μάλλον) ασφάλεια και χαμογέλασε.

Μετά, ακούγεται ένα καμπανάκι, που μας αποσπά την προσοχή.

Μ: Σσσσ. Κάτι ακούω. Ένα καμπανάκι. Μάλλον ήρθε ο Άγιος Βασίλης...

Η Δάειρα μένει με το στόμα ανοικτό.

Μ: Θέλεις να πάμε να δούμε; Αλλά θα κάνουμε ησυχία, για να μη μας δει.
Δ: Ναι (ένα 'Ναι' κοφτό, γεμάτο απορία και έκπληξη μαζί)

Παίρνει η μαμά τη Δάειρα στα χέρια και πάνε προς στο καθιστικό. Σιγά-σιγά, για να μην τις πάρει χαμπάρι ο Άγιος Βασίλης.

Ανοίγουμε σιγά-σιγά την πόρτα του διαδρόμου. Μπαίνουμε στο χώρου του καθιστικού. Ημίφως και απόλυτη ησυχία. Δεν ακουγόταν 'κιχ'. Το μοναδικό φως που υπήρχε, ερχόταν από τα κεριά που ήταν αναμμένα στο τζάκι και τα φωτάκια του δέντρου. Και εκεί, μπροστά στο τζάκι, ο Άγιος Βασίλης σκυμμένος και γονατιστός, έτρωγε το κουλουράκι του και έπινε από την κούπα γάλα (Έκπληξη για τη Δάειρα, που δεν περίμενε να έρθει ο Άγιος Βασίλης στο σπίτι μας).

Όλο το σκηνικό, η όλη ατμόσφαιρα, η απόλυτη ησυχία...ήταν όλα τόσο μαγικά που βούρκωσα από συγκίνηση. Μαζί με το παιδί μου, ίσως περισσότερο εγώ - σαν μικρό παιδί, ζούσα αυτό το παραμύθι. Φάνταζε τόσο αληθινό!

Η φωτογραφία είναι στιγμιότυπο από το βίντεο που τραβούσε η θεία Ένα
Το παιδί μου είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό. Παρατηρούσε τον Άγιο Βασίλη άφωνο. Άναυδο!
Και μετά από 1 περίπου λεπτό, ένα εκκωφαντικό κλάμα που μου τρύπησε τα αυτιά, διατάραξε την απόλυτη ησυχία: "Μαμάαα, αγκαλιάαα". Και γατζώθηκε πάνω μου. Και τότε άρχισαν να ξεπροβάλλουν o μπαμπάς από την κουζίνα, η θεία & νονά Νανά πίσω από την κουρτίνα και οι υπόλοιποι από τις κρυψώνες τους. Η θεία Ένα, κρυμμένη πίσω από το βάζο με τους σχοίνους, έχει απαθανατίσει όλο το σκηνικό σε βίντεο. Και μόλις τους είδε ηρέμησε και τότε αποχωρήσαμε από το καθιστικό, ενώ ο Άγιος Βασίλης σκυφτός, συνέχισε να τρώει το μπισκοτάκι του (δεν αποκαλύφθηκε ο θείος Πίπης για να μη χαλάσουμε την μαγεία).

Τελικά μήπως η μαμά (Μ) το είχε αυτό ανάγκη περισσότερο από την Δάειρα (Δ); Μήπως το παιδί μου τρόμαξε από τη θέα ενός αγνώστου με κόκκινα ρούχα και γενειάδα στο σπίτι μας; Μήπως τον Άγιο Βασίλη τελικά τον θέλουμε περισσότερο εμείς οι μεγάλοι και λιγότερο τα παιδιά;

Διάφορες σκέψεις περιστρέφονταν στο μυαλό μου καθώς αποικοίμιζα το κοριτσάκι μου ξαπλωμένο στην αγκαλιά μου...

Μ: O Άγιος Βασίλης έφυγε με τα ελαφάκια, πέρα, μακριά. Πολύ μακριά...
Δ: Λου-ντο-φ;
M: Ναι, έφυγαν μαζί με τον Ρούντολφ! Πολύ μακριά!
Δ: Μα-κι-ά....

...και αποκοιμήθηκε.

Πρωτοχρονιά

Το επόμενο πρωί, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, η κούπα και το φλυτζάνι άδειασαν και το τζάκι γέμισε με δώρα. Πολλά δώρα! Δώρα από όλους προς όλους. Τα οποία περίμεναν καρτερικά να ανοικτούν "στην ώρα τους", δηλαδή μετά το φαγητό.

Η γιαγιά επιμελούνταν το μενού της ημέρας: χωριάτικο κόκκορα (από τα πάτρια εδάφη) γεμιστό με σταφίδες, κουκουνάρια, κάστανα & ρύζι, χοιρινό τηγανιά, χωριάτικο λουκάνικο με πράσο και πορτοκάλι (παραγγελία στον κρεοπώλη της γειτονιάς), πατάτες baby ψητές με λιωμένη philadelphia, τρία διαφορετικά τυριά για ορεκτικά και σαλάτες πράσινες.

Η μαμά επιμελούνταν τη διακόσμηση του γιορτινού τραπεζιού...

Και όλοι οι υπόλοιποι έκαναν το baby sitting αλλά και λίγο από όλα (βοηθούσαν, έρχονταν γύρω-γύρω παρεμποδίζοντας το έργο της μαμάς, φιλοσοφούσαν, περίμεναν...)

Η διακόσμηση του τραπεζιού της Πρωτοχρονιάς κινήθηκε στις αποχρώσεις του λευκού και του πορτοκαλί.

Πορτοκαλί λεπτές κορδέλες έδεναν με φιόγκο στην πλάτη κάθε καρέκλας της τραπεζαρίας.
Λευκό κεντημένο τραπεζομάντηλο στρώθηκε στο τραπέζι και λευκές ασορτί υφασμάτινες πετσέτες τοποθετήθηκαν μπροστά από κάθε πιάτο.



Μία χιονισμένη σύνθεση τοποθετήθηκε στο κέντρο του τραπεζιού. Αποτελούνταν από κουκουνάρια και πορτοκάλια "κεντημένα" με γαρύφαλλα, όλα τοποθετημένα πάνω σε (και πασπαλισμένα με) χιόνι (=χοντρό αλάτι). Στο κέντρο αναμμένο ένα αρωματικό κεράκι βανίλιας γέμισε το σπίτι με γλυκές μυρωδιές. Δίπλα σε κάθε πιάτο, ένα σακουλάκι με χειροποίητα σοκολατάκια (αυτά που είχαμε φτιάξει την παραμονή μαμά και γιαγιά) δεμένο φιόγκο με την ίδια λεπτή πορτοκαλί κορδέλα, δωράκι για κάθε έναν από εμάς για να έχουμε μια γλυκιά νέα χρονιά!



Τέλος, τα καθιερωμένα πλέον καρτελάκια της μαμάς, υποδείκνυαν τη θέση του καθενός και εύχονταν "Καλή Χρονιά"!



Αφού πρόλαβε η μαμά να βγάλει φωτογραφίες, το τραπέζι γέμισε με πιατέλες, κρασί...και κόσμο! Η πρόποση του παππού για "Καλή Χρονιά γεμάτη υγεία", συνοδεύτηκε με τσούγκρισμα των ποτηριών και ολοκληρώθηκε από τη Δάειρα, η οποία σήκωσε και αυτή το πλαστικό ποτηράκι που έπινε νερό και αναφώνησε "Χονιάαα!!! Υ-χ-εία!!!" (Δε σταματά κάθε μέρα να με εκπλήσσει αυτό το παιδί!!!)



Αφού φάγαμε και ήπιαμε με την ησυχία μας, μετά οι άντρες και η Δάειρα πήγαν για σιέστα. Και μόλις σηκώθηκαν όλοι από τα κρεβάτια, φτιάξαμε ζεστό αχνιστό καφέ και τσάι με μπαχάρια (η Δάειρα ήπιε μανταρινάδα) και ανοίξαμε τα δώρα. Διαδικασία που κράτησε πάνω από δύο ώρες, αφού την απολαύσαμε και με το παραπάνω.

Η αρχή έγινε με το δώρο της θείας & νονάς Νανάς (η οποία είναι πολύ ανυπόμονη), που για να το πάρει έπρεπε να περάσει μία "δοκιμασία". Έπρεπε να παίξει το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού: 11 χαρτάκια (=11 γρίφοι) ήταν κρυμμένα σε 11 διαφορετικά σημεία του σπιτιού και η λύση του κάθε γρίφου υποδείκνυε τη θέση του επόμενου, κ.ο.κ., μέχρι να φτάσει στην κρυψώνα που ήταν κρυμμένο το δώρο της (Έκπληξη για όλους και περισσότερο για τη θεία και νονά Νανά, που το διασκέδασαν με την ψυχή τους).

Οι κανόνες απλοί: δε θα είχε καμία βοήθεια από τους υπόλοιπους (εκτός και αν τη ζητούσε) και δε θα έκανε το σπίτι μύλο, ψάχνοντας τα κρυμμένα χαρτάκια.

Ρίξαμε πολύ γέλιο.Τους γρίφους αυτοσχεδίασε η μαμά λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Δε θα κουράσω με όλους τους γρίφους, θα αναφέρω μόνο δύο, ενδεικτικά:

Γρίφος 1: Αντικείμενο κυλινδρικό, μυθολογίας τέρας, κατάπιε μέσα του το μυστικό!
Γρίφος 2: Δέρμα τεντωμένο, φοράει λευκό μανδύα, και έχει κρυμμένο το μυστικό!

Τελικά η θεία Νανά, βρήκε το δώρο της χωρίς καμία βοήθεια.

Στη συνέχεια έγινε η ανταλλαγή των δώρων. Η Δάειρα άρχισε να παίρνει τα δώρα από το τζάκι (τα οποία εμπλουτίστηκαν με τα δώρα όλων των παππούδων και θείων - δεν έχω βγάλει σχετική φωτογραφία) και να τα δίνει σε όποιον αυτή ήθελε. Αφού μοίρασε από ένα μόνο δώρο στον καθέναν μας, άρχισε να γεμίζει με δώρα τη θεία Νανά και τον θείο Πίπη, στους οποίους και μοίρασε όλα τα υπόλοιπα (η αγάπη και ο βήχας δεν κρύβονται). Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι για  τον εαυτό της δεν κράτησε ούτε ένα, ακόμη και όταν η μαμά της έλεγε ότι "αυτό, είναι για την Δάειρα".



Και εκείνη τη στιγμή, μόλις ολοκλήρωσε το μοίρασμα, χτύπησε η πόρτα. Ήταν οι γονείς του Σ. και του Ν. που μένουν στο από πάνω διαμέρισμα, οι οποίοι έφεραν στην Δάειρα ένα δωράκι για την Πρωτοχρονιά. (Έκπληξη ).

Αφού η Δάειρα μοίρασε όλα τα δώρα, μετά αυτά βρήκαν το δρόμο τους για τους τελικούς παραλήπτες και ανοίχτηκαν ένα-ένα. Όλα τα δώρα υπέροχα! Πράγματα που μόνο ανάγκη δεν έχουμε, αλλά τα δωρίζουμε και τα λαμβάνουμε "για το καλό", για να μοιράσουμε στιγμιαία χαρά, για να πάρουμε στιγμιαία χαρά, για να δείξουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον μας (αν και υπάρχουν και άλλοι τρόποι), για να γεμίσουμε τις ντουλάπες και τα ντουλάπια μας. Τι συνήθεια και αυτή!

Τα δώρα της γιαγιάς και του παππού προς όλους εμάς ήταν προσωπικές ευχετήριες κάρτες γεμάτες λόγια αγάπης, μητρικές και πατρικές ευχές (που πάντα πιάνουν) και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό προς τον καθένα (Έκπληξη για όλα εμάς τα μεγάλα παιδιά: μαμά, μπαμπά, θείους)

Δε θα αναφερθώ στα δώρα των υπολοίπων αλλά και ούτε και σε όλα τα δώρα της Δάειρας. Θα πω μόνο ότι στο σπίτι μας φέτος έκανε επιδρομή η διάσημη ποντικίνα. Η θεία & νονά Νανά της έφερε από το Λονδίνο (όπου πέρασε τα Χριστούγεννα) μία minnie τσάντα με διάφορα καλούδια με τη minnie mouse (την τσάντα του Sport Billy τη θυμάσαι; Έ, κάτι τέτοιο. Έβγαζες, έβγαζες, έβγαζες...και τελειωμό δεν είχαν). (Έκπληξη για τη Δάειρα που ξετρελάθηκε βλέποντας το αγαπημένο της ποντικάκι να έχει γεμίσει το τραπέζι του καθιστικού. Δεν ήξερε τι να πρωτοπάρει).
Στο τέλος βγήκαν όλα αυτά...



...πλην της minnie Άγιος Βασίλης, που προϋπήρχε (θυμάσαι; Αυτή που είχε στολίσει η Δάειρα με γιρλάντα).

Και αυτή η μέρα ήταν πολύ γεμάτη! Ζήσαμε κάθε λεπτό της. Μακάρι όλες οι μέρες να ήταν έτσι! Γελάσαμε με την ψυχή μας, περάσαμε πανέμορφα και κουρασμένες πια μαμά και Δάειρα αποχώρησαμε για νάνι, όταν πίσω οι υπόλοιποι έστησαν τσόχα για Black jack (μόνο με μάρκες - μη μας διαβάζει και κανένα ΣΔΟΕ) ενώ η γιαγιά Χιτίνα σιγύριζε την κουζίνα.

Πέφτοντας στο κρεβάτι, άνοιξα το κινητό μου (το οποίο είχα εγκαταλείψει τις τελευταίες 3 μέρες αφόρτιστο). Αρκετές ευχές και μηνύματα. 'Ενα από αυτά, ένα μήνυμα που έλαβα από τη μαμά του 8μηνου μωρού, το οποίο μου το είχε στείλει το πρωί εκείνης της ημέρας:

"Καλημέρα. Εύχομαι το καινούριο έτος να σου φέρει υγεία, χαρά, ευτυχία και πολύ χρήμα. Να χαίρεσαι την οικογένειά σου. Σε ευχαριστώ για τα καλά που έδωσες στο παιδάκι μου"
(Αυτή η τελευταία φράση, ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξητης ημέρας και με έκανε να αισθανθώ πολύ "γεμάτη").

Κλείνοντας, εύχομαι να έχουμε όλοι μας μία νέα χρονιά πολύ καλύτερη από την προηγούμενη, γεμάτη υγεία και πολλή πολλή αγάπη!
Να ζήσουμε πολλές ευτυχισμένες στιγμές, να είμαστε δημιουργικοί και να μη λείψει ποτέ το χαμόγελο από τα χείλη μας!
Να δώσουμε πολύ και ποιοτικό χρόνο στα παιδιά μας και να φροντίζουμε να τα βλέπουμε πάντα χαρούμενα και ευτυχισμένα!
Να γεμίσουμε θετική ενέργεια για τη ζωή και να μην παραλείπουμε να κάνουμε θετικές σκέψεις!
Να φροντίσουμε να περνάμε κάθε μέρα όπως και τις γιορτές. Δηλαδή ανέμελα, χωρίς άγχος, γεμάτοι κέφι και πολλές (ευχάριστες) εκπλήξεις!

Με αυτές τις ειλικρινείς ευχές προς όλους μας, υποδέχομαι το 2013...

...καθώς επίσης και με ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προς όλους εσάς που μου κρατήσατε συντροφιά το 2012 στο μπλογκοσπιτάκι μου, μέσα από τα σχόλιά σας!

Ασπασία




22 σχόλια :

  1. Σαν αυτόπτης μάρτυρας ομολογώ ότι ήταν όλα ΥΠΕΡΟΧΑ!Άψογα οργανωμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια!!!Μπράβο,μπράβο,μπράβο!
    Μετά από μια έντονη βδομάδα στην Αγγλία,με περίμενε ένα ζεστό σπίτι,σπιτικό φαγητό και το πιο σημαντικό τα πιο αγαπημένα μου πρόσωπα και η λατρεμένη μου Δαειρούλα!Τι άλλο θέλει κανείς από τη ζωή!Η απόλυτη ευτυχία!Εύχομαι να περάσουμε και άλλες πολλές τέτοιες βραδιές στο μέλλον!!!

    Καλή & τυχερή "χονιααά"
    Θεία & νονά ΝΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι όμορφα που περάσατε, οικογενειακά και ζεστά! Και του χρόνου να ξαναγιορτάσετε έτσι αγαπημένα!
    Καλά,το αμπαλάζ σου σκίζει! Οικολογικό και μίνιμαλ!
    Και η Μίνυ φανταστική! Εμείς είμαστε κολλημένες με το Μίκυ προς το παρόν..
    Πάμε γερά, για ένα 2013 καλύτερο για όλους μας!
    Πολλές ευχές και φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χορταστική ανάρτηση!
    Με ενθουσίασε ο στολισμός (όταν μάλιστα έχεις την γιαγιά στη κουζίνα μπορείς να μεγαλουργήσεις!) αλλά φαντάζομαι τον προετοίμαζες μέρες πριν!
    Επίσης μου άρεσε το δώρο της νονάς και τα χειροποίητα περιτυλίγματα των δώρων και τα σοκολατάκια για τους καλεσμένους. Όλα πολύ προσεγμένα!
    Τα δωρακια για τα κάλαντα τους τρελάνανε ε! Από πέρυσι που το έχουμε κάνει με την αδερφή μου τα παιδιά έχουν ενθουσιαστεί! Φέτος τους ετοιμάσαμε καραμελάκια σε συσκευασία καραμέλας και την Πρωτοχρονιά τους κερνούσα και μπισκότα χιονονιφάδες! Μαζί με χρήματα βέβαια για να μην έχω παράπονα! Μαζί με την Βέρα κολλήσαμε κι εσένα με το χριστουγεννιάτικο μπαξίσι!
    Καλή χρονιά
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι μαγική πρωτοχρονιά και τι τύχη να δείτε και τον Άγιο Βασίλη, έτσι να ναι όμορφη όλη η χρονιά σας. Να χαίρεσαι ην οικογένειά σου, υγεία και χαμόγελα. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτα ειναι δηλαδη τα highlights???
    Περασατε υπεροχα οπως βλεπω, συσσωμη η φαμιλια με κεντρικο παρονομαστη την Δάειρα η οποια με την αναλογη καρεκλα, δεσποζε στην κεφαλη του τραπεζιου!!
    Το αμπλαζ σου σικ κ οικολοζίκ συγχρονως. Τα δωρακια για τα καλαντα φανταστικουλια! Ελεγα να τα κανω κι εγω, δεν προλαβα! Τα δωρα της τρελονονας σας τσαχπινικα και μοδατα. Το art de la table ανταξιο της Μεγαλης Βρετανιας(οχι οτι το εχω δει, αλλα φανταζομαι καπως ετσι θα ειναι). Μια ερωτηση φιλενας...το υπεροχο σας τζακι γιατι δεν το εχετε αναψει; Το βλεπω πεντακαθαρο:)
    Καλη χιονια λοιπον!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, εύχομαι ότι ευχήθηκες να βγεί αληθινό για όλες τις μανούλες! Περάσατε τέλεια! Πολλά φιλιά στη Δάειρα, φαίνεται να το καταδιασκέδαζε! Βικτώρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. υπέροχα όλα Ασπασία μου!! καλή χρονιά γεμάτη αγάπη και υγεία!! Να είναι το σπίτι σας τόσο γεμάτο όσο η καρδιά σας !!πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΩΠΩ ΑΝΑΡΤΗΣΑΡΑ!!
    τελεια τα περασατε, τελεια! και ειναι πασιφανες και απο το γραπτο και απο τις φωτο!
    να στε παντα καλα, να εχετε μια εξισου τελεια χρονια και ολα σας τα ονειρα να πραγματοποιηθουν!
    χρονια πολλα και καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή χρονιά και πάλι Ασπασία... Τρομερή και πάλι η διακόσμηση του τραπεζιού αλλά και ο τρόπος που ζήσατε το ΄΄όνειρο΄΄ του Άι - Βασίλη... Εύχομαι να πραγματοποιηθεί εξολοκλήρου η ευχή της μαμάς εκείνης που βοήθησες, είναι η πιο αλήθινη όλων μας... Να ζεις, να ζείτε, να χαιρόσαστε..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. για αλλη μια φορα θα σου πω οτι εισαι φοβερη!!!απολαμβανω να σε διαβαζω κ να βλεπω τις φωτογραφιες σου@!!!πολυ συγκινηθηκα με την περιγραφη με τον Αι Βασιλη!!!να ειστε παντα καλα κ να δημιουργεις απιστευτα πραγματα!!!Αλεξανδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν έχω λόγια!! Ήταν όλα τόσο όμορφα!! Απολαυστική ανάρτηση και ως προς το περιεχόμενο και ως προς τις φωτογραφίες!!

    Καλή χρονιά εύχομαι από καρδιάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι τέλεια που τα ετοίμασες όλα! Πολλά πολλά μπράβο! Παίρνεις το φετινό όσκαρ επάξια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και του χρόνου κοριτσάκι να τα κάνεις όλα ακόμα πιο όμορφα και να χαρείτε ακόμα πιο πολύ με τη μικρή σου πριγκιπισσούλα. Φαντάζομαι την έκπληξή της με τον Άγιο Βασίλη!
    Πάντως είναι σίγουρο ότι πιο πολύ εμείς ενθουσιαζόμαστε και συγκινούμαστε με κάτι τέτοια παρά τα πολύ μικρά παιδιά.
    Και πάλι να έχεις μια υπέροχη χρονιά.
    Φιλί μεγάλο στη Δάειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλως σε βρήκα! Τι όμορφες στιγμές! Και του χρόνου με υγεία ευχμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαμά Ασπασία τι υπέροχα όλα... Μπράβο σου... Η διακόσμηση του τραπεζιού και το αμπαλάζ φανταστικά... Μα πιο υπέροχα όλων η μικρή σας Δάειρα κι ο τρόπος που μεγαλώνει... Καλή Χρονιά να έχετε, γεμάτη από χαμόγελα!

    Βασίλης - Βενετία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλή Χρονιά! Ό,τι επιθυμείς και να χαίρεσαι την όμορφη κορούλα σου. Αφού είχα διαβάσει το post σου, έτυχε να "πέσω" πάνω στο παρακάτω και μου θύμησε το περιστατικό με την αντίδραση της Δάειρας όταν είδε τον Άγιο Βασίλη. Στο παραθέτω γιατί εξηγεί κάπως την αντίδραση αυτή :

    "Αν και εμφανίζεται με διαφορετικούς βαθμούς έντασης, ανάλογα με το ταμπεραμέντο και τα προσωπικά βιώματα του κάθε παιδιού, σχεδόν όλα τα παιδιά παρουσιάζουν μια περίοδο ανησυχίας για τα άγνωστα άτομα ("φόβος προς τα ξένα πρόσωπα"). Για παράδειγμα, το πρόσωπο ενός κλόουν, του Άγιου-Βασίλη, ενός πυροσβέστη με στολή ή μια μάσκα μπορεί να αποτελεί τρομακτική εμπειρία για ένα παιδί αυτής της ηλικίας, το οποίο ταράζεται, όταν δεν βλέπει κάποιο οικείο πρόσωπο στο περιβάλλον."

    Read more: http://mammaelpress.blogspot.com/2010/05/2.html#ixzz2HIx158LI

    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλώς σε βρήκα! Καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία και αγάπη!!
    Πολύ ωραία ανάρτηση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απαντήσεις
    1. @ ALL OF YOU: Αγαπημένες μου μπλογκοφίλες, παλιές και νέες, σας ευχαριστώ ΟΛΕΣ και καθεμία ξεχωριστά για τις υπέροχες ευχές σας! Σας εύχομαι να έχετε μία καλή νέα χρονιά γεμάτη υγεία (το α και το ω), αμέτρητη αγάπη, άπειρες ευτυχισμένες στιγμές, πολύ κέφι για τη ζωή και πολλή δημιουργικότητα!

      @ Tante Kiki, @ elena: Καλώς ήρθατε στο σπιτάκι μου! Εύχομαι "να τα λέμε" συχνά :)

      @ Σοφία: Σε ευχαριστώ πολύ! Διάβασα τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

      @ Dimitra: Δημητρούλα, μήπως υπερβάλλεις λιγάκι; Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που μου ανεβάζεις το ηθικό, αλλά το τραπέζι μου ουδεμία σχέση έχει αυτά της Μεγάλης Βρετάνιας :) Όσο για το τζάκι, το ανάβω! Με κεριά! (από τη μία η κουρτίνα, από την άλλη το έπιπλο της TV, καθιστούν το άναμα με καυσόξυλα επικίνδυνο έως απαγορευτικό).

      @ kathycallie: Η ιδέα με τα δωράκια με τα κάλαντα μου άρεσε τόσο πολύ, που θα την καθιερώσω. Το θέμα είναι ότι έχουν περιοριστεί πολύ οι παρέες που λένε τα κάλαντα και το έθιμο τείνει να εκλείψει. Όσο για τον στολισμό, αν εννοείς τον Xmas στολισμό του σπιτιού, τον ετοίμαζα 3 εβδομάδες (λόγω έλλειψης χρόνου). Αν εννοείς τον στολισμό του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού, τον ετοίμασα το πρωί εκείνης της ημέρας. Δεν ήταν τίποτα δύσκολο. Έφτιαξα το centerpiece, έστησα τα σερβίτσια και έδεσα τα σακουλάκια με τα σοκολατάκια (που είχα φτιάξει από την προηγούμενη).

      @ Μαμά Κουκουβάγια Βέρα: Όταν συναντηθούν Αθηνά και Δάειρα θα κρατούν στο χέρι τον Μίκυ και τη Μίνυ αντίστοιχα, για αναγνώριση :)

      @ Νονά και θεία Νανά: Στο χέρι μας είναι να μαζευόμαστε σύσσωμη η οικογένεια συχνότερα και να τα περνάμε σούπερ!

      Διαγραφή
  19. Καλή χρονιά με υγεια αγάπη και πολύ πολύ χαρά!!!!!
    Υπέροχα που τα εκανες όλα πολύ πολύ ομορφη ατμόσφαιρα!!!!!
    Πολλά πολλά ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έφη:
    εύχομαι ξαδερφούλα και του χρόνου να έχεις κοντά τους δικούς σου ανθρώπους,
    για να γεμίζουν το ζεστό σκηνικό του σπιτιού σου που με μεγάλη φροντίδα και θέρμη ετοίμασες.
    Τα σπίτια μας γεμίζουν μόνο με ανθρώπους, χωρίς την παρουσία τους, ακόμα και τα πιο όμορφα σκηνικά είναι κενά.
    Οι δικοί μας και ιδιαίτερα τα παιδιά μας είναι που μας δίνουν την δύναμη
    να συνεχίζουμε , να ελπίζουμε, να ονειρευόμαστε και να δημιουργούμε.
    Καλή Χρονιά, να είμαστε καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλέ εσύ είσαι δικιά μου! Πολύ μου άρεσε η διακόσμηση και τα δωράκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts