22.1.13

Emotions/thoughts: Ένας χρόνος My Lovable Baby και μία ευχή



Πέρισυ, τέτοια ημέρα, έγραφα την πρώτη μου ανάρτηση με τίτλο "Thoughts & emotions: Καλωσορίσματα". Ήμουν μία μαμά σε άδεια εγκυμοσύνης-μητρότητας, κλεισμένη ως επί το πλείστον στο σπίτι και αφοσιωμένη 100% στην φροντίδα της τότε 5,5 μηνών κόρης μου.
Η καθημερινότητά μου περιστρεφόταν γύρω από το τρίπτυχο μαμ, κακά και νάνι της Δάειρας.

O ελάχιστος ελεύθερος χρόνος μου (που ήταν κατά τη διάρκεια του 'νάνι' που προανέφερα) περιστρεφόταν γύρω από τα σκεπάσματα, σε μία προσπάθεια να αναπληρώσω τον χαμένο μου ύπνο ή μαζί με την τροχήλατη καρέκλα του γραφείου μου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης/ ψυχαγωγίας μου μέσω internet (εκείνη την εποχή ήταν που 'έκοψα' την τηλεόραση και κατάλαβα πόσα πολλά κέρδισα από την απουσία της από τη ζωή μου).

Κάθε μέρα ήταν πανομοιότυπη με την προηγούμενη, ωστόσου καθόλου βαρετή. Η διαφορά τους έγκειτο στα νέα επιτεύγματα της μικρής (επιτεύγματα του τύπου: σήμερα έστριψε το κεφάλι της αριστερά-δεξιά, σήμερα γύρισε πλευρό, σήμερα κάθισε στον ποπό, σήμερα κρατήθηκε μόνη της όρθια, κλπ), τα οποία επιτεύγματα πρόσθεταν τις νέες πινελιές στην ήδη πολύχρωμη καθημερινότητά μου την οποία είχε φροντίσει να χρωματίσει η μικρή μου, με την ύπαρξή της και μόνο!

Κατά τα άλλα, όσον αφορά στις υπόλοιπες δραστηριότητες μίας γυναίκας που
βαδίζει μέσα στα πρώτα της άντα (πόσο τα βήματα αυτά πλησιάζουν τα δεύτερα άντα, θα το αφήσω για μυστήριο), οι εκτός σπιτιού δραστηριότητες, εκείνη την περίοδο της ζωής μου, ήταν σχεδόν ανύπαρκτες. Στα μαθήματα φωτογραφίας και yoga πήγαινα με πολλές απουσίες και αρκετές φορές με μεγάλη καθυστέρηση. Μην αναφέρω το ότι ήμουν και συχνά-πυκνά αδιάβαστη.

Όσον αφορά για έναν χαλαρωτικό καφέ με φίλες, ένα ρομαντικό δείπνο με τον σύζυγο ή ένα σινεμαδάκι (έστω με τον εαυτό μου), ούτε λόγος. Έφτιαχνα τον ζεστό cappucino μου, περίμενα το σύζυγο να επιστρέψει το βράδυ για να φάμε μαζί το γεύμα/δείπνο (δύο σε ένα) κάτω από το φως των spots (ευτυχώς έχουν και dimmer για ρύθμιση της έντασης) και αν (λέω ΑΝ) είχα όρεξη (που συνήθως ΔΕΝ είχα), έβλεπα κάποια ταινία στο DVD (όρεξη=μπορούσα να κρατήσω βλέφαρο ανοικτό από τη νύστα).
Και όσο 'απολαμβάναμε' το δείπνο μας (όπως το απολαμβάνει κάποιος που τρέχει να προλάβει το αεροπλάνο - για λόγο που εξηγώ παρακάτω), ήμασταν και οι δύο πάντα σε ετοιμότητα για το πότε θα μας διακόψει το 'ουα' του μωρού, που (ω! Μέρφυ! Μέρφυ!) αυτό τύχαινε σχεδόν πάντα να ακολουθεί την πρώτη μου μπουκιά (αυτός είναι ο λόγος που προανέφερα). Τίποτα δεν μπορούσα να κάνω με 'το πάσο μου'. Όλες μου οι κινήσεις γινόταν σε fast forward mode για να προλάβω να τις κάνω πριν με προλάβει το μωρό.

Η γκαρνταρόμπα μου ήταν αθλητικές φόρμες και φούτερ (τότε έμαθα ότι μπορώ να ζω με 7-8 ρούχα όλα κι όλα και δε χρειάζομαι τα δεκάδες που έχουν τιγκάρει τις ντουλάπες μου). Οι δημόσιες εμφανίσεις μου ήταν με αυτά τα ρούχα (ποιος; εγώ που άλλοτε τα φορούσα μόνο στο μάθημα της yoga), καθώς τα περιττά κιλά που είχαν χτιστεί πάνω μου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είχα καταφέρει ακόμη να τα γκρεμίσω, αφού είχα εντάξει στην καθημερινότητά μου ό,τι σοκολάτες, σιροπιαστά και άλλα γλυκά είχα στερηθεί ούσα έγκυος.

Τότε λοιπόν, εκείνη την περίοδο που μόλις περιέγραψα, ήταν που ήδη διάβαζα κάποια blogs (είπαμε...σε fast forward mode), κυρίως μαμάδων και κυρίως ξένα. Και εκεί, μία μέρα, καθώς τάιζα το μωράκι μου με το μπιμπερό, μου ήρθε επιφοίτηση: να φτιάξω το δικό μου μπλογκ! Η ιδέα πέρασε από το μυαλό μου ως διάτοντας αστέρας μεν, αλλά έμεινε και εγκαταστάθηκε για τα καλά! Ένα blog στο οποίο θα μπορώ να καταγράφω προσωπικές εμπειρίες, ευτυχισμένες στιγμές, προτάσεις για baby style, έξυπνες πρωτότυπες ιδέες, συναισθήματα, σκέψεις...αλλά και διαβάσματα & ακούσματα από διάφορα γραφόμενα και λεγόμενα σχετικά με την υπέροχη φάση της εγκυμοσύνης και την ακόμη πιο υπέροχη φάση της μητρότητας. "Τι έχω να χάσω;" σκέφτηκα. Διεξόδους να ξελαμπικάρω έψαχνα. Και έτσι, άρχισα σιγά σιγά να γράφω για Ό,ΤΙ ζω, Ό,ΤΙ μου έρχεται στο νου και Ό,ΤΙ ενδιαφέρον φτάνει στα μάτια και στα αυτιά μου!

Τελικά αφηνόμενη στην έμπνευση της κάθε ημέρας που με έπιανε ο συγγραφικός μου οίστρος, έπιασα τον εαυτό μου να επενδύω περισσότερο στη φάση της μητρότητας, παρά της εγκυμοσύνης. Τι νόημα είχε να κάθομαι να εξιστορώ ή να αναφέρομαι στο παρελθόν (εγκυμοσύνη) όταν είχα τόσα πολλά να γράψω βιώνοντας το παρόν; (μητρότητα). Άλλωστε, το blog μου το ονόμασα 'My Lovable Baby'. Αν ήταν να έγραφα για την εγκυμοσύνη μου, θα το ονόμαζα μάλλον 'My Lovable Fetus' (fetus=έμβρυο).

Για εμένα το My Lovable Baby είναι το δεύτερο σπιτάκι μου. Είναι ένα εναλλακτικό μέρος να χαλαρώσω, να εκφραστώ, να μοιραστώ, να επικοινωνήσω με τους αγαπημένους μου φίλους. Παλιούς και νέους. Τακτικούς επισκέπτες αλλά και απλά περαστικούς.

Για αυτό προσπάθησα να το φτιάξω όσο πιο λειτουργικό και καλαίσθητο γίνεται, για να δημιουργεί μία αίσθηση ηρεμίας. Αν δε μου αποπνέει εμένα αυτή την αίσθηση ηρεμίας, πώς θα υποδεχτώ (ως φιλόξενη οικοδέσποινα) τους επισκέπτες μου σε ένα 'σπίτι' άβολο και ενδεχομένως κουραστικό; Πώς θα πιείτε το πρωινό σας καφεδάκι ή το απογευματινό τσαγάκι ή το βραδυνό κρασάκι κάνοντάς μου παρέα σε ένα περιβάλλον όχι και τόσο όμορφο;

Για αυτό, η δημιουργία του πέρασε από τα σαράντα κύματα (κάτι σαν το γεφύρι της Άρτας ένα πράγμα...) Από όταν το έχτισα για πρώτη φορά, το γκρέμισα και το ξαναέχτισα αρκετές φορές. Και μετά, κάποια στιγμή σταμάτησα τα γκρεμίσματα και άρχισα τις ανακαινίσεις. Συνεχώς υπήρχε κάτι που δε με ικανοποιούσε. Κάτι που ήθελα να προσθέσω. Κάτι άλλο που ήθελα να αφαιρέσω. Ακόμη και τώρα προσθέτω μία στο τόσο κάποιες μικρές πινελιές, έτσι για αλλαγή, γιατί βαριέμαι τα ίδια και τα ίδια.

Το μωράκι μου ήταν η έμπνευση να το ξεκινήσω αυτό το blog, το μωράκι μου είναι και η έμπνευση να το συνεχίσω!  (εξού και το όνομα 'My Lovable Baby', όπου το 'Lovable' εκτός από το προφανές σημαίνει και  Lo=Lovely, Va=Valuable, Ble=Blessing). Θέλω αυτό το μπλογκ να το αφήσω παρακαταθήκη στην κόρη μου για όταν μεγαλώσει για να δει τι ζούσαμε, πώς σκεφτόταν και τι αισθανόταν η μαμά. Θέλω να αποτυπώσω με λόγια και λίγες φωτογραφίες κάποιες από τις ευτυχισμένες μας στιγμές αλλά και να καταγράψω σκέψεις και συναισθήματα που κατά καιρούς με κατακλύζουν. Αυτές είναι και οι αγαπημένες μου θεματικές κατηγορίες άρθρων, γιατί είναι κατάθεση ψυχής.

Βέβαια μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και άρθρα που ξεφεύγουν από προσωπικά βιώματα και σκέψεις και είναι αυτά που αφορούν σε έξυπνες/ πρωτότυπες ιδέες, 'babies got style' προτάσεις (συνοδευόμενες τις περισσότερες φορές με "ελκυστικούς" διαγωνισμούς) και ενδιαφέροντα πράγματα κοινού ενδιαφέροντος που κατά καιρούς διαβάζω δεξιά-αριστερά. Πολύ λιγότερα βέβαια από τις ιδέες που ξετρυπώνω καθημερινά, από τα ενδιαφέροντα ενημερωτικά άρθρα που διαβάζω συχνά-πυκνά και από τις επιλογές styling που έχω ξεχωρίσει. Άλλωστε για αυτές τις τελευταίες θεματικές κατηγορίες, υπάρχουν φίλες bloggers που το κάνουν πολύ καλύτερα από εμένα.

ΣΗΜΕΡΑ, ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ, με ένα μωράκι 17,5 μηνών και με ακόμη λιγότερο ελεύθερο χρόνο, αφού η άδεια εγκυμοσύνης-μητρότητας έληξε και επέστρεψα (ευτυχώς και παράλληλα δυστυχώς) στην δουλειά, συνεχίζω να γράφω όποτε μπορώ, προσπαθώντας να διατηρήσω τις ισορροπίες μεταξύ των καθημερινών υποχρεώσεων μου ως εργαζόμενη μητέρα και προσπαθώντας το My Lovable Baby να μην στερήσει από το Lovable Baby μου (το παιδί μου δηλαδή), το χρόνο που οφείλω και θέλω να του δώσω.

ΣΗΜΕΡΑ, ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ, κάνοντας τον απολογισμό μου ως blogger, συνειδητοποίησα ότι έχω αποκομίσει μόνο θετικά. Ικανοποίησα την ανάγκη μου να εκφραστώ, να θυμηθώ, να καταγράψω ευτυχισμένες στιγμές με το παιδί μου στο πέρασμα του χρόνου. Στιγμές που θέλω να περιγράψω στο παιδί μου αύριο-μεθαύριο όσο καλύτερα μπορώ. Με λόγια, με εικόνες. Στιγμές που αν δεν τις κατέγραφα ίσως κάποτε κάποιες από αυτές σβηστούν από τον νου. Αισθήματα και σκέψεις που θέλω να μείνουν ζωντανές μέσα από τα γραφόμενά μου.

Θα μου πεις, γιατί γράφεις δημοσίως τότε και δεν κρατάς ένα offline ημερολόγιο; Εύστοχη η ερώτηση. Όταν ξεκίνησα να γράφω, ίσως να μην μπορούσα να δώσω απάντηση. Τώρα όμως έχω απάντηση: κατά το διάστημα αυτού του ενός χρόνου, γνώρισα πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους και έγινα πολύ καλύτερη μητέρα αλλά και άνθρωπος γενικότερα. Θα μου πεις, υπερβολές! Και όμως, δεν υπερβάλλω.

Ξέρεις κάτι; Γνωρίζοντας κάποιον μέσα από τα γραφόμενά του γνωρίζεις τον τρόπο που σκέφτεται, αυτά που αισθάνεται, αυτό που τελικά είναι. Και εκεί κάνεις τις επιλογές σου. Με άλλους ταυτίζεσαι ή αλληλοσυμπληρώνεσαι, ωστόσο για κάποιον λόγο τους έχεις ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους και τους θεωρείς φίλους σου ακόμη και αν δεν τους έχεις συναντήσει ακόμη, ακόμη και αν δεν τους συναντήσεις ποτέ. Με άλλους απλά γουστάρεις να ανταλλάσσεις μία καλημέρα, αλλά γουστάρεις! Άλλους απλά σου αρέσει να τους διαβάζεις και ας μην τους μιλάς ποτέ. Και κάπως έτσι σκέφτονται και αυτοί για εσένα. Και σε γνωρίζουν και τους γνωρίζεις.

Επίσης, το διάστημα αυτό αποκόμισα πολλές ιδέες. Παροτρύνομαι να δοκιμάσω καινούρια πράγματα. Έχω αποκτήσει πολύ ενδιαφέροντα, 'ενδιαφέροντα'! Απλά καθημερινά πράγματα που όμως δίνουν μία διαφορετική νότα στην ζωή μου.

Στο σημείο αυτό θα δανειστώ μία παράγραφο της Άσπας, που εκφράζει ακριβώς αυτό που θέλω να πω:

"Μέσα από το internet, απλοί γονείς σαν κι εμάς μοιραζόμαστε καθημερινά προσωπικές εμπειρίες και  γινόμαστε έτσι εκδότες του δικού μας «περιοδικού» το οποίο τις περισσότερες φορές αποτυπώνει μια πιο αυθεντική εικόνα της ζωής, από αυτήν που παρουσιάζεται στα μέσα.  Νιώθουμε την ανάγκη να γράψουμε τη δική μας ιστορία περιγράφοντας την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι το μεγάλωμα των παιδιών έχει και χαρές και δυσκολίες. Έχει και διασκεδαστικές στιγμές αλλά έχει και στιγμές παράνοιας και τρέλας. Η ζωή σου αλλάζει, αγωνιάς, τρέχεις, πιέζεσαι, κλείνεσαι, χάνεις τον εαυτό σου. Κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για το δύσκολο ρόλο του γονέα. Αν ξέρεις όμως τι να περιμένεις, μπορείς να ανταποκριθείς καλύτερα στον απαιτητικό αυτό νέο ρόλο.
Έτσι μέσα από το blogging και τα social media έχουμε δημιουργήσει φιλίες, ομάδες, κοινότητα. Μιλάμε, διαβάζουμε, αλληλοϋποστηριζόμαστε, αστειευόμαστε, κάνουμε σοβαρές συζητήσεις, ψάχνουμε λύσεις, μοιραζόμαστε links, γνώσεις και  στιγμές."

Το μόνο αρνητικό που υπάρχει είναι ότι μέσα στο ήδη μου φορτωμένο πρόγραμμα ήρθε να προστεθεί άλλη μία "υποχρέωση" αρκετά απαιτητική, αφού το να είσαι ενεργός blogger προϋποθέτει σημαντικό χρόνο από τον χρόνο σου. Μερικές φορές αισθάνομαι τόσο μεγάλη πίεση από όλα αυτά που πρέπει να κάνω σε καθημερινή βάση ως εργαζόμενη μητέρα/ σύζυγος/ γυναίκα λάστιχο, που προβληματίζομαι για το αν θα πρέπει να συνεχίσω να είμαι blogger. Γιατί είναι ένα είδος δέσμευσης. Και εγώ (για όσους δε με ξέρουν) δεν μπορώ τις δεσμεύσεις!

Από την άλλη σκέφτομαι ότι το μπλογκ το ξεκίνησα με έναν σκοπό. Και για αυτό το σκοπό οφείλω να το συνεχίσω. Όσο πάει...(ίσως με πιο σύντομες αναρτήσεις από εδώ και πέρα - υπόσχεση στον εαυτό μου και σε εσάς).

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που επισκέπτεστε συχνά το 'σπιτάκι μου και μου κάνετε συντροφιά με τα σχόλιά σας, όλους εσάς που είστε στην παρέα μου και ας μη μου έχετε 'μιλήσει' ποτέ, καθώς επίσης και όλους εσάς που με τα καλά σας λόγια με ενθαρρύνετε να συνεχίσω αυτό που άρχισα.

Τέλος θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο 'ευχαριστώ' στην κοινότητα Μαμά...δες Μπαμπά...δες που έχουν κοινοποιήσει πάρα πολλά από τα άρθρα μου στη σελίδα τους στο facebook καθώς επίσης και την Ομάδα Μικροί Μεγάλοι που με ανάρτηση αρκετών άρθρων μου στις επιλογές την ημέρας (βλ. εδώ), βοήθησαν το My Lovable Baby να γίνει ευρύτερα γνωστό.

Και αφού τελείωσα το λόγο μου (σαν να ήμουν παραλήπτης χρυσού αγαλματιδίου), σταματώ εδώ για να μη κουράσω περισσότερο (μακρυγόρησα πάλι...) με μία ευχή!

Πηγή φωτογραφίας ΕΔΩ

ΣΗΜΕΡΑ, ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ, σβήνοντας το πρώτο κεράκι του 'My Lovable Baby' κάνω την ευχή να συνεχίσει το παιδί μου να αποτελεί έμπνευση όχι μόνο για αυτό το blog αλλά για τη ζωή μου ολόκληρη!

Ασπασία

P.S. Ευχαριστώ θερμά το Studio L Photography για την ευκαιρία που μου έδωσε για μία εξαιρετική φωτογράφηση μαζί με την κόρη μου, από την οποία είναι και η φωτογραφία του άρθρου (η φωτογράφηση θα αποτελέσει αντικείμενο επόμενης ανάρτησης).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σημ: Τα παρακάτω νούμερα είναι για δική μου χρήση, για να θυμάμαι το status του blog μου στα 1α του γενέθλια:


Μέλη: 218
FB likes: 2.131
Page views: 55.011

Κατηγορίες αναγνωστών του blog:
- 68% των αναγνωστών μου είναι μαμάδες
- 9% είναι εγκυούλες στο 1ο τους παιδί
- 4% είναι εγκυούλες στο 2ο παιδί
- 8% είναι wannabe moms
- 1% δεν επιθυμούν να γίνουν μαμάδες
- 4% ήταν μπαμπάδες, παππούδογιαγιάδες, θείοι & θείες
- 1% αρνήθηκε να δηλώσει τι είναι
(Βάσει ψηφοφορίας που διήρκησε έναν χρόνο και στην οποία συμμετείχαν 236 άτομα)

68 σχόλια :

  1. Να τα εκατοστήσει το blog σου!!!! Να συνεχίσεις να γράφεις τόσο όμορφα και χρήσιμα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά στο blog σου και εύχομαι να εσύ να είσαι πάντα ορεξάτη κα δημιουργική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες στο σπιτάκι μου (αν δεν απατώμαι, δεν έχουμε "ξανασυναντηθεί", έτσι δεν είναι;)

      Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!

      Διαγραφή
  3. Αυτά τα πονηρά για την ηλικία σου για μένα τα γράφεις, το ξέρω:)
    Ασπασάκι Χρόνια Πολλά στο Lovable σπιτάκι σου, που εμένα προσωπικά με κέρδισε από την πρώτη επίσκεψη! Το στυλ του, η απλότητά του, η δική σου γραφή, η προσωπικότητα Δάειρα, ήταν μερικοί από τους λόγους. Είμαι σίγουρη ότι τα καταφέρνεις σε όλους τους ρόλους, αυτόν της μανούλας, της συζύγου, της εργαζόμενης και φυσικά της blogger! Σε βλέπω σε 40 χρόνια από τώρα ως grandma-blogger να μας μιλάς για τα εγγονάκια σου:)
    Όσο για την "ανάγκη" μας να γράφουμε δημόσια τα συναισθήματά μας ή τις εμπειρίες μας, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τα λόγια σου. Μοιράζοντας η κάθεμία τις δικές της ιδέες και σκέψεις ή τις ανακαλύψεις που έκανε στο διαδύκτιο, συμπληρώνει το κενό σε κάποια άλλη μανούλα. Όπως λέει και η καταπληκτική Άσπα "Η ζωή είναι πιο διασκεδαστική όταν τη μοιράζεσαι".
    Σε θεωρώ e-φίλη μου και ελπίζω όταν σε γνωρίσω και από κοντά να διατηρηθεί η μαγεία αυτή όπως και με τις άλλες κοπέλες που έχω ξεχωρίσει! Περιμένω πως κ πως!
    Η φωτογράφιση τα σπάει! Έτοιμη για το Time magazine! Δεν το περίμενα τόσο υπέροχο αποτέλεσμα! Θα μου πεις, μιλάμε για την Ασπασία που οργανώνει και ελέγχει και την παραμικρή λεπτομέρεια:) Περιμένουμε την σχετική ανάρτηση με αγωνία!
    Κλείνω το μακροσκελές σχόλιό μου, με πολλές πολλές ευχές για πολλές πολλές αναρτήσεις, με ανεξάντλητη έμπνευση από την κορούλα σου και....το αδελφάκι της που θα έρθει κάποια στιγμή!!! Τότε πώς θα ονομάσεις το σπιτάκι σου? My Lovable Babies???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τηνε την πέρδικα!!! Δημητρούλα μου γλυκιά, ανυπομονώ να σε γνωρίσω από κοντά!!! Η e-φιλία μας είναι ένας από τους λόγους που με κάνει χαρούμενη μου είμαι blogger. Είσαι μεγάλο μούτρο, πηγή ανεξάντλητης θετικής ενέργειας (όχι amita motion) και μεγάλη χιουμορίστα (αν και σήμερα σε έπιασε το σοβαρό σου). Χαίρομαι πολύ που οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν.

      Φιλάκια πολλά xxx

      Διαγραφή
  4. Πολύ πολύ ωραία! Χρόνια Πολλά λοιπόν στο My Lovable Baby! Να συνεχίσεις όσο μπορείς, έστω με σύντομες αναρτήσεις, έστω πιο αραιά. Θα βγεις κερδισμένη, όπως όλοι μας άλλωστε.. Το blogging με τον σωστό τρόπο μόνο καλά μπορεί να φέρει και είναι και κάτι ολόδικο σου, δημιούργημα σου!
    Συνέχισε λοιπόν να γράφεις, να αποτυπώνεις στιγμές και αναμνήσεις, να μοιράζεσαι! Κι εμείς θα είμαστε εδώ!
    Φιλιά Ασπασία!
    Η φωτογράφηση.. φα-ντα-στι-κή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουκουβαγιούλα μου -έχεις καταλάβει ότι μου αρέσει να σε αποκαλώ έτσι, ε;- και εσένα σε θεωρώ e-φίλη μου και ανυπομονώ να σε γνωρίσω από κοντά. Βy the way, αναμένουμε ενημέρωση για την επίμαχη συνάντηση!!! Που, πότε, dress code...(αστειεύομαι για το τελευταίο).

      Είσαι από τις πρώτες ελληνίδες bloggers που άρχισα να διαβάζω όταν κατοίκισα και εγώ στην μπλογκόσφαιρα :)

      Όσο για την φωτογράφηση, να είσαι καλά εσύ που με ξεσήκωσες!!! Καταπληκτικό το studio αλλά και ο Γιάννης. Κάνει φοβερή δουλειά!!! (αλλά αυτά θα τα πούμε στην σχετική ανάρτηση που θα ανεβάσω προσεχώς).

      Φιλάκια πολλά!!! xxx

      Διαγραφή
  5. Να τα εκατοστείσει το μπλόγκ σου και να το δεις να μεγαλώνει δίπλα στο παιδάκι σου! Η φωτογραφία είναι εκπληκτική!!!

    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά στο δεύτερο μωράκι σου!! Πάντα να το γεμίζεις, και να συντροφεύεις και εμάς, με όμορφες στιγμές και αναμνήσεις! Υπέροχη η φωτογραφία σας!! :)
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νιώθω κι εγώ ότι κέρδισα ένα αγαλματίδιο που διάβασα αυτό το post!
    Ας συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε, να αλληλοϋποστηριζόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι γονείς!
    Χρόνια πολλά στο blog σου. Τα καλύτερα τώρα αρχίζουν!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Aspa μου! Εσύ είσαι βετεράνος και αξίζεις πολλά αγαλματίδια ως έμπειρη σούπερ μαμά και blogger! Αποτελείς παράδειγμα προς μίμηση για εμάς τις νέες μαμάδες που ακόμη μαθαίνουμε και πειραματιζόμαστε στο πως να μεγαλώσουμε σωστά τα παιδιά μας! Παρόλο που δε σου σχολιάζω συχνά, σε διαβάζω ανελλιπώς! Φιλάκια xxx

      Διαγραφή
  8. Ασπασία μου γλυκιά, να τα εκατοστήσει το πανέμορφο και πολύ προσεγμένο μπλογκ σου! Από τότε που με ανακάλυψες και ξεκινήσαμε να τα λέμε, είμαι φανατική θαυμάστριά σου! Πάντα χαίρομαι να διαβάζω τις καλογραμμένες αναρτήσεις σου!
    Ο πρόλογός σου μου θύμισε πολύ τα δικά μου, τότε που κι εγώ ήμουν σπίτι σε άδεια, το Φιφίνι ήταν 3 μηνών και αποφάσισα να φτιάξω το δικό μου blog!
    Η φωτογραφία απίθανη, ανυπομονώ για τη σχετική ανάρτηση!
    Να χαίρεσαι τη ζουζούνα-μούσα σου!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ερμιόνη μου! Σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή και για τα καλά σου λόγια! Παρόλο που σε γνώρισα τους τελευταίους μόνο μήνες, είσαι από τα άτομα που θεωρώ e-φίλες μου και ας μην έχουμε γνωριστεί ποτέ! Είσαι εξαιρετικός άνθρωπος και επαγγελματίας σε αυτό που κάνεις. Και πάνω από όλα μία γλυκιά μανούλα!

      Να μην σταματήσεις αυτό που κάνεις, γιατί το κάνεις τέλεια! Και εσύ ξέρεις ότι είμαι φανατική θαυμάστριά σου και δε χάνω ανάρτησή σου.

      Να χαίρεσαι τα κοριτσάκια σου!
      Φιλάκια xxx

      Διαγραφή
  9. Χρόνια πολλά πολλά πολλά ακόμη! όλα αυτά που γράφεις θα μπορούσα να τα είχα γράψει κι εγώ.Είσαι στο μυαλό μου...Σκέψεις άλλοτε σκόρπιες κι άλλοτε με πλήρη επίγνωση.Ομως το αποτέλεσμα υπέροχο.Ενα μέσο επικοινωνίας φωτεινό κι ανοιχτό σε όλους! Η φβτογραφία με την κόρη σου μαγική.Είστε όμορφες, όμορφες, όμορφες...Συγχαρητήρια για αυτό τον χρόνο, πολλές ευχές για τον επόμενο κι είμαι σίγουρη πως η ευχή τσου θα βγει αληθινή!!!Καλημέρα mama

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου! Όταν το παιδί σου είναι η έμπνευσή σου, μπορείς να κάνεις απλά...θαύματα! Και εμένα η κόρη μου, μου ξεδίπλωσε έναν υπέροχο εσωτερικό κόσμο που αγνοούσα το πόσο όμορφος είναι. Τα συναισθήματα που έχω βιώσει ως μάνα, δεν τα έχω αισθανθεί ποτέ! Νιώθω πλήρης, γεμάτη, μοναδική. Μοναδική για το παιδί μου και αυτό για μένα είναι το σύμπαν μου ολόκληρο.

      (σόλαρα πάλι)

      Καλημέρα :)

      Διαγραφή
  10. Να τα εκατοστήσει το blog σου και να χαίρεσαι την οικογένεια σου!! Σου εύχομαι να έχεις πάντα το ίδιο κέφι ΄έτσι ώστε να συνεχίσεις με την ίδια διάθεση που ξεκίνησες!! είμαστε πάντα από δίπλα σου!!!φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σε γνωρίζω :) Καλώς ήρθες στο σπιτάκι μου! Σε ευχαριστώ πολύ για τα ενθαρρυντικά λόγια σου.

      Φιλάκια και καλημέρα :)

      Διαγραφή
  11. χρόνια πολλά στο δημιούργημα σου Ασπασία μου!! Εύχομαι να έχεις πάντα ευχάριστα να μοιράζεσαι μαζί μας!! Η φωτογραφία ..απλά υπέροχη!! πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ελπίδα μου! Χαίρομαι πολύ που ούσα blogger σας έχω γνωρίσει όλες εσάς τις φανταστικές μπλογκοφιλενάδες μου που κάθε μία συμπληρώνει με τον δικό της τρόπο τον "κύκλο" μου. Και επίσης χαίρομαι που αυτός ο κύκλος διευρύνεται συνεχώς με νέα ενδιαφέροντα πρόσωπα που γνωρίζω μέσα από τα γραφόμενά τους.

      Και εσύ να συνεχίσεις να blog-άρεις γιατί το blog σου είναι ανεκτίμητος θησαυρός για το μικρό σου Νικόλα που θα τα διαβάζει όλα αυτά μετά από χρόνια.

      Φιλάκια και καλημέρα :)

      Διαγραφή
  12. να τα χιλιασει το blog σου!!!η ευχη σου ειναι πολυ συγκινητικη..!!!!καλη συνεχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά γλυκιά μου Craftland! Και εσύ keep blogging & creating!!!

      Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  13. να τα εκατοστησει το υπεροχο μπλογκακι σου!
    ειμαι σιγουρη οτι τα στατιστικα θα αυξηθουν ακομα περισσοτερο γιατι το μπλογκ ειναι καταπληκτικο...εμοιασε αλλωστε στην καταπληκτικη τοξοτινα κατοχο του!

    πολλα φιλια και ειμαι σιγουρη οτι θα μας κρατας παντα με τις πολλες υπεροχες αναρτησεις!

    υ.γ. το photo shooting απλα τελειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ θηρίο, που το ξέρεις ότι είμαι τοξοτίνα; Σου το είχα πει και δε θυμάμαι;

      Σε ευχαριστώ γλυκιά μου φιλεναδίτσα για τα καλά σου λόγια και για την ευχή :) Όταν έχω φίλες σαν και εσένα να μου λένε τόσο καλά λογάκια και να με αγαπάνε :) πώς να μη συνεχίσω να blog-άρω; Άσε που είστε και πολύ καλή επιρροή αφού έχω μάθει ένα σωρό πράγματα από όταν άρχισα να "σας κάνω παρέα".

      Φιλάκια και keep blogging φιλενάδα xxx

      Διαγραφή
    2. xaxaxxaxaaxa
      μαλλον κοντα στα δευτερα -αντα εισαι γιατι αρχιζεις και ξεχνας αχαχααχαχαχα

      εχεις γενεθλια λιγες μερες μετα απο εμενα που επισης ειμαι τοξοτινα! σε ειχε ''μαρτυρησει'' το fb και σου ειχα ευχηθει εκει και το θυμαμαι!
      για τα υπολοιπα που εγραψες απλα...κοκκινιζω.

      πολλα πολλα σμουτς!

      Διαγραφή
  14. Χρόνια πολλά!!!Τι όμορφη η φωτογραφία σας! Σου εύχομαι να συνεχίσεις να γράφεις και να αποκτήσεις ακόμα περισσότερες εμπειρίες για να γίνεσαι όλο και καλύτερη μανούλα!Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Μαράκι! Όσο και να ακούγεται υπερβολικό, η παρέα μαζί σας με έχει βοηθήσει στο να γίνω καλύτερη μανούλα! Μαθαίνω τόσα πολλά από εσάς!

      Keep blogging! Φιλάκια και καλημέρα :)

      Διαγραφή
  15. Τι τεράστια ανάρτηση είναι αυτή! Όλα τα είπες τίποτε δεν άφησες! Η φωτογράφιση είναι απίθανη! Στην αρχή νόμιζα πως ήταν δική σου, μετά λέω αποκλείεται μάλλον την βρήκε στο ίντερνετ! Μετά όταν κοίταξα καλύτερα ..κατάλαβα! Το blog σου είναι γλυκύτατο! Συνέχισε έτσι! Κι όπου πάει όπως λέμε όλοι μας!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Kathy μου :) Η αλήθεια είναι ότι όταν καταπιάνομαι με ένα θέμα, το εξαντλώ. Όταν ολοκλήρωσα τη σύνταξη της ανάρτησης, συνειδητοποίησα ότι όντως είναι πολύ μεγάλη. Από τη μία σκέφτηκα να κόψω πράγματα, από την άλλη όμως όλα όσα έγραψα ήταν πράγματα που ήθελα να πω. Τίποτα δεν ήθελα να αφήσω εκτός από τα πρώτα μας "γενέθλια". Οπότε περιορίστηκα μόνο σε αναδιατυπώσεις φράσεων προς εξοικονόμηση (τελικά) μόνο κάποιων δεκάδων λέξεων :)

      Και το δικό σας σπιτάκι είναι υπέροχο. Γεμάτο υπέροχες ιδέες κάθε είδους! Μου αρέσει να σας επισκέπτομαι και να "κλέβω" ιδέες :)

      Φιλάκια πολλά xxx

      Διαγραφή
  16. Η φωτογραφία είναι υπέροχη! Όπως είναι και το μπλογκοσπιτάκι σου! Εύχομαι να συνεχίσεις να γράφεις και να μοιράζεσαι μαζί μας τις στιγμές που βιώνεις με το αγγελούδι σου! Χρόνια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ κουταλάκι μου! Και το δικό σου σπιτάκι είναι υπέροχο. Ένα σπιτάκι γεμάτο υπέροχες μυρωδιές από τις γευστικές σου δημιουργίες τις οποίες συντροφεύουν πάντα οι υπέροχες φωτογραφίες σου! Πολύ χαίρομαι που σε ανακάλυψα!

      (Εσείς οι food bloggers θα με κάνετε φοβερή μαγείρισσα)

      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  17. Ασπασάκι μου χρόνια πολλά στο σπιτάκι σου!
    Να συνεχίσεις έτσι με την ίδια θέρμη να γράφεις και να μοιράζεσαι μαζί μας στιγμές και όμορφες ιδέες. Ως μαμά έχω νιώσει πολλά από αυτά που περιέγραψες και έχω καταλάβει τελικά, ότι η μητρότητα δίνει σε όλες μας μια δύναμη απίστευτη. Μια ενέργεια που θέλουμε να τη μοιραστούμε. Είναι σαν να ξαναγεννιόμαστε ξαφνικά και να θέλουμε να το δείξουμε σε όλο τον κόσμο!
    Είναι πραγματικά υπέροχο να bloggάρεις και να ανοίγεσαι σε ανθρώπους που δεν γνώριζες ως τώρα, που δεν ξέρεις καν αν θα τους αρέσει αυτό που μοιράζεσαι μαζί τους. Άνθρωποι που γίνονται πραγματικά φίλοι σου έστω κι αν δεν τον έχεις συνατήσει ποτέ. Γιατί οι φίλοι είναι αυτοί που σου λένε τη γνώμη τους, που σε κάνουν να χαμογελάς, που νοιάζεσαι για τα σχόλια τους που θέλεις κάθε μέρα να τους "βλέπεις" και να τους "ακούς". Όσο για την ευχή σου είναι σίγουρο ότι η μικρούλα σου θα σε εμπνέει για πολλά χρόνια ακόμα.
    Λάτρεψα τη φωτογραφία σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς είναι Θεανούλα! Ξαναγεννιόμαστε και θέλουμε να το φωνάξουμε και δε μας νοιάζει τίποτα!

      Ξέρεις ότι είσαι και εσύ μία από τις μπλογκοφιλενάδες μου που μου αρέσει να συχνάζω στο σπιτάκι τους, έτσι δεν είναι; Το σπιτάκι σου είναι πολύ ζεστό και φιλόξενο. Έχω μάθει πολλά από εσένα. Όποτε και να περάσω, θα βρω κάποια ιδέα που θα με συναρπάσει.

      Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
    2. Το ξέρω Ασπασία μου, το εκτιμώ πολύ και γίνομαι ακόμα πιο χαρούμενη γιατί η παρέα μας μεγαλώνει και γίνεται ακόμα πιο γλυκιά και ζεστή μέρα με μέρα. Καλή συνέχεια και στην επόμενη συνάντηση (με παιδιά) θα είμαι μέσα I promise!

      Διαγραφή
  18. Ασπασία είστε φοβερές μαμά και κόρη... Φανταστική φωτογραφία..! Και ο δικός μου λόγος που ξεκίνησα αυτό το blog είναι ακριβώς για να αφήσω παρακαταθήκη στα ζουζούνια μου... Είναι τρομερό, το φαντάζεσαι πόσο όμορφα θα νιώθουν για τα δικά τους επιτευγματα; Κι όταν ακριβώς βιώνουν το τρόπο που νιώθαμε όσο αυτά μεγάλωναν; Μπράβο σου... Εύχομαι ο κόσμος σας να χρωματίζεται από τα πιο φωτεινά χρώματα και αυτό το ΄΄σπιτάκι΄΄ σου να έχει ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Να ζεις, να ζείτε... την κάθε στιγμή σας! Βενέτία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Βενετία μου! Ανταποδίδω την υπέροχη ευχή σου! Να χαίρεσαι τα ζουζούνια σου και να είναι πάντα καλά. Να μην λείψει ποτέ το χαμόγελο από τα χείλη τους. Το χαμόγελο της ευτυχίας και της χαράς!

      Φιλάκια πολλά xxx

      Διαγραφή
  19. Όλγα ΧατζηχρίστουΤετάρτη, 23 Ιανουαρίου, 2013

    Χρόνια πολλά και από εμένα!
    Χρόνια καλά, δημιουργικά, γεμάτα έμπνευση και απολαύσεις!
    Κι εγώ παλιότερα θα αναρωτιόμουν γιατί κάποιος να κάνει blog και να μην κρατά ημερολόγιο στο συρτάρι του ... Τον τελευταίο καιρό όμως (και ειδικά με τη συνεργασία μου με το μικροίΜεγάλοι) ένιωσα σε βάθος την τεράστια διαφορά - αν και δεν έχω προσωπικό blog (ίσως αργότερα) έχω γνωρίσει ανθρώπους που δεν έχω δει ακόμη από κοντά, ωστόσο εκτιμώ βαθύτατα και νιώθω ότι έχουμε ένα ιδιαίτερο δέσιμο, πολλά κοινά και ανοίγονται συνεχώς νέοι δρόμοι! Νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες, διαφορετικές απόψεις, πλούτος πραγματικά!
    Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ και να με υπολογίζεις στους σταθερούς επισκέπτες!
    φιλικά,
    Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Όλγα! Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου και για τις ευχές! Σε έχω "συναντήσει" στο υπέροχο άρθρο σου που είχαν φιλοξενήσει οι Μαμά...δες Μπαμπά...δες "Δεν είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα". Ο λόγος σου κοφτερός, ευθύς, ειλικρινής. Μου άρεσε πάρα πολύ αυτό το άρθρο σου. Σου είχα αφήσει και σχόλιο, θυμάμαι :)

      Το να ανταλάσσεις ιδέες, σκέψεις, απόψεις, είναι όντως μεγάλος πλούτος!

      Φιλιά!
      Ασπασία

      Διαγραφή
  20. Σου εύχομαι,θαυμάσια Ασπασία μου,να συνεχίζεις να γράφεις με τον ίδιο γλαφυρό και μοναδικό τρόπο.Πάντα θα σε παροτρύνει το μητρικό ένστικτο και θα βρίσκεις χρόνο εφ'όσον έχεις υποσχεθεί στον εαυτό σου ότι τα γραφόμενά σου αποτελούν παρακαταθήκη για το αγγελικό σου πλασματάκι που σου χαρίζει τόση ευτυχία!Πάντα θα σου δίνει δύναμη η αιθέρια ύπαρξη για να ανταποκριθείς στις τόσες υποχρεώσεις που απαιτεί η ζωή μας!
    Είθε η καρδιά σου να πλημμυρίζει πάντα από αγάπη και από όλα αυτά τα υπέροχα συναισθήματα που γεννιούνται από την ύπαρξη στη ζωή σου της Δάειρας που έχει πλούσιο συναισθηματικό κόσμο και πολλά χαρίσματα.
    Η μοναδική Δάειρα με την τόση γλυκιά θωριά της,τον πλούσιο ψυχικό της κόσμο και το σπινθηροβόλο βλέμμα της πάντα θα είναι ο οίστρος για σένα που θα σε εμπνέει και θα σε καθοδηγεί όλο σε μεγαλύτερες δημιουργίες.
    Από τα βάθη της ψυχής μου σου εύχομαι δύναμη και φώτιση να συνεχίσεις να γράφεις τις εμπειρίες σου και ό,τι άλλο επιθυμείς να παρουσιάσεις στην ιστοσελίδα σου.Είμαι περήφανη για το συγγραφικό σου ταλέντο.
    Με πολλή πολλή αγάπη
    Η γιαγιά Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μανούλα μου γλυκιά, πολύ με συγκίνησες! Οι ευχές σου είναι ό,τι καλύτερη ευχή μπορεί να μου δώσει άνθρωπος, αφού είναι ευχή της μάνας και πιάνει πάντα!

      Όσο για το συγγραφικό μου ταλέντο, τελικά φαίνεται ότι δεν πήγε στράφι η επιμονή σου (ως φιλόλογος) στην έκθεση :)

      Σε αγαπώ πολύ!
      Είμαι περήφανη που είσαι μαμά μου!

      Ασπασία

      Διαγραφή
    2. Υπέροχη κορούλα από μια υπέροχη μανούλα! Τίποτα δεν είναι τυχαίο σ'αυτή τη ζωή! Να είστε πάντα έτσι αγαπημένες και περήφανες η μια για την άλλη οι τρεις γενιές γυναικών....γιαγιά Χι-τί-να, μαμά Α-πα-σία και εγγονούλα Δάειρα:)

      Διαγραφή
  21. Καλοτάξιδο το blog! Να συνεχίσεις να γράφεις για όσο καιρό σε ευχαριστεί και όχι επειδή έχει γίνει "υποχρέωση"! Να χαίρεσαι και τη μικρούλα σου!!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ τρελοτουρίστρια! Και εσύ να συνεχίζεις να ταξιδεύεις και να μας μεταφέρεις στα υπέροχα μέρη που επισκέπτεσαι με εικόνες και λέξεις (αχ, να ήξερες πόσο σε ζηλεύω σε αυτό το θέμα!!! Έχω να κάνω ταξιδάκι 2 χρόνια και μου έχει λείψει πολύ)

      Φιλάκια xxx

      Διαγραφή
  22. Γλυκιά μου, lovable, Ασπασία, δεν θα μπορούσα να μην σου ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου να βγει η ευχή σου αληθινή!!! Κατάφερες όντως να δημιουργήσεις ένα αξιαγάπητο blog με μια ποικιλία θεμάτων γύρω από το παιδί κι εμείς να χαιρόμαστε να σε επισκεπτόμαστε. Να σε ευχαριστήσω κι εγώ με την σειρά μου για τις επισκέψεις σου στο δικό μας σπιτάκι και για τα μακροσκελή και πάντα απολαυστικά σχόλιά σου. Οσο για την φωτογράφιση... δεν έχω λόγια. Λατρεύω τις φώτος του L Studio! Σε φιλώ γλυκά!!! Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Callie μου, όπως έγραψα και στην αδερφούλα σου, το σπιτάκι σας είναι υπέροχο. Γεμάτο υπέροχες ιδέες κάθε είδους! Μου αρέσει να σας επισκέπτομαι και να "κλέβω" ιδέες :)

      Είστε από τα ιστολόγια που επισκέπτομαι τακτικά, ακόμη και αν δεν αφήνω πάντα σχόλιο, αφού πολλές φορές σας διαβάζω μέσω κινητού. Έχετε μεγάλη θεματολογία, καταπιάνεστε με πολλά θέματα και τα πάτε σε όλα εξίσου πάρα πολύ καλά! Είστε μαμάδες χρυσοχέρες (με όλη τη σημασία της λέξης)!

      Σε ευχαριστώ πολύ που ήρθες στο σπιτάκι μου να μου ευχηθείς!
      Φιλάκια πολλά xxx

      Διαγραφή
  23. Πέρασε ένας χρόνος και κοίτα τι άφησε πίσω του, το status τα λέει όλα... Συνέχισε Ασπασία, όσο και όποτε μπορείς, καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γεωργία μου! Το status είναι ασήμαντο μπροστά σε όλα αυτά που κέρδισα όλον αυτό το χρόνο ούσα blogger. Και σε προσωπικό επίπεδο αλλά και από άποψη νέων γνωριμιών με άτομα που εκτιμώ και χαίρομαι που βρέθηκαν στο δρόμο μου.

      Και εσύ συνέχισε αυτό που ξεκίνησες μαζί με τη Μαίρη, γιατί είναι έργο ζωής! Και εμείς όποτε μπορούμε θα σας στηρίζουμε. Χίλια μπράβο για την πρωτοβουλία!

      Ασπασία

      Διαγραφή
  24. Ασπασία μου γλυκιά, καλημέρα! Διάβασα το ποστ σου αμέσως μόλις το ανέβασες, αλλά δίνω μάθημα αύριο και δεν βρήκα χρόνο να σου σχολιάσω!
    Καταρχήν, χρόνια πολλά στο My Lovable Baby! Είναι από τα πιο όμορφα blogs που απολαμβάνω να επισκέπτομαι, τόσο για την αισθητική του όσο και για το περιεχόμενό του και την αξιαγάπητη οικοδέσποινα του! Να μην σταματήσεις να γράφεις! Θα χάσεις κι εσύ, θα χάσουμε και όλοι εμείς!
    Νιώθω πολύ τυχερή που σε γνώρισα, κι ακόμα κι αν είναι οι εμπειρίες μας τόσο ασύμβατες (εννοώ πως εγώ δεν έχω καμία σχέση ακόμα με τη μητρότητα), παράλληλα είναι και τόσο συμβατές, γιατί στη δική σου προσωπικότητα βλέπω χαρακτηριστικά δικά μου! Όπως είπε και η Δήμητρα, σε συγκαταλέγω κι εγώ στις e- φίλες μου κι ελπίζω να γνωριστούμε και από κοντά!

    Χμμ, δεν ξέρω τι να πρωτογράψω... Θέλω να σου πω κι ένα ευχαριστώ, που με βοήθησες τόσες φορές στο δικό ου ξεκίνημα, γράφοντας φανταστικές αναρτήσεις για μένα και φιλοξενώντας το Craftaholic στο δικό σου blog!

    Η φωτογράφιση είναι απλά καταπληκτική, όντως βγαλμένη από περιοδικό! Είστε και οι δύο κούκλες!!! Και η δουλειά του φωτογράφου αξίζει πολλά μπράβο!

    Αυτά τα λίγα... Συνέχισε να μας εντυπωσιάζεις, να μας συγκινείς, να ας κάνεις να γελάμε, να μας ενημερώνεις, να μας κρατάς συντροφιά!

    Καλημέρα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τη μικρούλα της e-παρέας μου :) Γλυκιά μου Αθηνά, σε ευχαριστώ πολύ για όλα αυτά τα όμορφα πράγματα που γράφεις για εμένα. Σε ευχαριστώ πολύ και για την ευχή!

      Ξέρεις ότι έχεις την αμέριστη συμπάθειά μου από την πρώτη στιγμή που σε γνώρισα. Είσαι πολύ μικρότερή μου (ή να το θέσω διαφορετικά: είμαι πολύ μεγαλύτερή σου) και όμως αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει κανένα gap μεταξύ μας. Τα διαφορετικά βιώματα και η διαφορετική φάση στην οποία βρισκόμαστε (εσύ φοιτήτρια, εγώ μαμά) δεν παίζουν κανένα ρόλο.

      Δεν έτυχε να γνωρίσω ποτέ μου άτομο τόσο μικρό και τόσο δημιουργικό. Να συνεχίσεις αυτό που κάνεις, γιατί το κάνεις τέλεια!

      Καλή επιτυχία εύχομαι στο αυριανό σου μάθημα. Με το καλό να πάρεις και το πτυχίο σου! Είμαι σίγουρη ότι τα παιδάκια/ μαθητές σου, θα σε λατρέψουν. Εκπέμπεις πολλή θετική ενέργεια!

      Φιλάκια πολλά xxx

      Διαγραφή
  25. Παρόλο που δεν είμαι μαμά , μου αρέσει το μπλοκ σου... ΚΑι αυτή είναι η επιτυχία του. Οτι διαβάζεται από όλους. Να συνεχίσεις με την ίδια όρεξη και την ίδια έμπνευση.

    Στο σχόλια είδα ότι ειστε εσεις στη φωτογραφία. Τη πέρασα για διαφημιστική φωτογραφία.Μοντέλα και οι δυο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Χριστίνα :) Χαίρομαι που είσαι και εσύ στην παρέα σε αυτή την πρώτη επέτειο του blog μου. Όλη η καλή παρέα μαζεύτηκε σε αυτή την ανάρτηση :)

      Όσο για τη photo, όταν ακτινοβολείς από ευτυχία, ομορφαίνεις :)

      Φιλάκια xxx

      Διαγραφή
  26. Ευχές για ότι κάνεις και είναι σημαντικό στη ζωή σου. Να ξέρεις ότι σε παρακολουθώ αν και δεν είμαι στο club των μαμάδων. Ένα είναι σίγουρο πως "το'χεις" και καλό θα είναι να το συνεχίσεις γιατί όποιος πέσει επάνω σου, σε ξανα αναζητά! Σούπερ φωτογράφηση! Αναμένω να τα πούμε και από κοντά. Φιλικά,Γιάννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου κρυφή αναγνώστρια :)
      Αν δεν είναι ενθαρρυντικά αυτά τα λόγια που μου γράφεις, τότε τι είναι; Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι που πολύ συχνά διευρύνεται ο κύκλος των αναγνωστών του My Lovable Baby και της παρέας μου.

      Φιλικά,
      Ασπασία

      P.S. Αν είσαι στη συνάντηση της Βέρας, τότε θα τα πούμε από κοντά :)

      Διαγραφή
  27. Γλυκές ευχές και απο μένα για τα γενέθλια του blog σου, εύχομαι να συνεχίσεις να γράφεις για πολλά πολλά χρόνια!
    Εχεις δίκιο ότι το blogging απαιτεί αρκετό χρόνο απο την ζωή μας για μένα όμως είναι και το καταφύγιο μου, κάπου που μπορώ να δημιουργώ, να κάνω και να γράφω πράγματα που μου αρέσουν.
    Φιλιά πολλά και πάλι πολλές ευχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Eri! Δεν έτυχε να "συναντηθούμε" ξανά. Χαίρομαι που σε γνωρίζω :)

      Από τη στιγμή που ο χρόνος που αφιερώνουμε στο blog είναι κάτι που μας "γεμίζει", δεν είναι χαμένος χρόνος. Έτσι σκέφτομαι και εγώ και βρίσκω πάντα τον τρόπο να τα "χωρέσω" όλα στην καθημερινότητά μου. Και το blog μου, και τα υπόλοιπα χόμπυ μου και τις υποχρεώσεις :)

      Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά μου κάνει εντύπωση που αργήσαμε να βρεθούμε, ελπίζω να τα λέμε συχνά! Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια στο blog. :)

      Διαγραφή
  28. Καλησπέρα! Πολλές ευχές και από εμένα για τα γενέθλια του blog σου. Ο ένας χρόνος να γίνουν πολλά έτη! Θα συμφωνήσω μαζί σου σε πολλά από όσα έγραψες. Για τον χρόνο που αφιερώνουν οι bloggers, για την δέσμευση, για το πόσες φορές σκέφτηκες να σταματήσεις, για το όσο πάει.. Η φωτογράφιση υπέροχη, αλλά ο φωτογράφος είχε καλό υλικό!!
    Καλό σου βράδυ και καλή συνέχεια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Sheena (υπέροχο σπάνιο όνομα - από που βγαίνει;)
      Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο, για τα καλά σου λόγια και για την όμορφη ευχή σου!
      Είναι η πρώτη φορά που μιλάμε. Έτυχε να γνωρίσω το σπιτάκι σου πριν από λίγες μέρες, όταν σου είχα αφήσει τα πρώτα μου σχόλια. Είναι γεμάτο πανέμορφες ιδέες!

      Να έχεις μία υπέροχη Παρασκευή :) Πιστεύω θα τα λέμε συχνά!

      Φιλάκια
      Ασπασία

      Διαγραφή
  29. Χρόνια πολλά για το blog σου..πάντα όμορφα πράγματα να μας δείχνεις και να μας λες..!
    ...να σου πω ότι δεν συμπαθώ πολύ τις μεγάλες αναρτήσεις...όμως εδώ την διάβασα ως το τέλος με χαρά , ένιωσα ότι μιλάς από την ψυχή σου και μας λες πράγματα που πράγματι αισθάνεσαι...ευχή μου να συνεχίσεις έτσι...!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ράνια :) Και εγώ δε συμπαθώ τις μεγάλες αναρτήσεις, αλλά κάθε φορά ξεφεύγω :) Θα το διορθώσω. Το έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου και στην μπλογκοπαρέα μου :)

      Σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή που μου αφήνεις με αφορμή τα πρώτα γενέθλια του My Lovable Baby. Σε ευχαριστώ και για τα ενθαρρυντικά λόγια σου να συνεχίσω αυτό που κάνω.

      Φιλάκια
      Ασπασία

      Διαγραφή
  30. Πρώτη φορά που έρχομαι στο μπλογκ σου και πέφτω πάνω στα γενέθλια :) Τι χαρά !
    Μου αρέσει πολύ ο χώρος σου και η διάθεση σου με φτιάχνει.
    Και έχεις και τη δική μου ώρα εκεί στο πλάι ;)
    Χρόνια πολλά λοιπόν Μy lovable baby, σε ακόμα περισσότερες αναρτήσεις και περισσότερη έμπνευση !
    Καλή εβδομάδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Lyriel (τέτοια ώρα εσύ θα κοιμάσαι λογικά).
      Καλώς ήρθες στο ηλεκτρονικό μου σπιτάκι! Σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή και για τα καλά σου λόγια :) Είναι πολύ όμορφο με το που ανοίγεις το laptop σου να πέφτεις πάνω σε ένα τόσο όμορφο σχόλιο. Σου φτιάχνει τη μέρα :)

      Και εσύ να συνεχίσεις αυτό που κάνεις γιατί μας ταξιδεύεις σε ονειρεμένα μέρη που θα ήθελα κάποτε να επισκεφτώ. Μέσα από τη δική σου οπτική, γνωρίζω μία άλλη Αμερική, διαφορετική από αυτή που έχω συνηθίσει στις ταινίες (δυστυχώς δεν έχω διασχίσει ακόμη τον Ατλαντικό).

      Επίσης, μου αρέσει πολύ η αισθητική σου. Και χαίρομαι να γνωρίζω ανθρώπους που έχουν καλό γούστο :)

      Σαν κάτι τελευταίο έχω να παρατηρήσω ότι έχουμε κοινούς μπλογκογνωστούς και κοινούς μπλογκοφίλους :) Τελικά εμείς οι bloggers είμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα.

      Καλή εβδομάδα!
      Ασπασία

      Διαγραφή
  31. Χρόνια και ημέρες τόσες όσες, σε γεμίζουν σε καλύπτουν σε χαλαρώνουν και σε ανανεώνουν.
    Σημασία έχει να μην γίνεται μια κατάσταση πιεστική δεσμευτική και υποχρωτική....βαρύς ο ρόλος
    σου έτσι όπως τον θέτεις, αλλά απο την άλλη εσύ βάζεις τους όρους τα μέτρα και τα σταθμά.
    Μάλλον έχεις τεθεί σε κούρσα ταχύτητος ολυμπιονικών και έφτασε η ώρα του ντοπαρίσματος
    γιατί διαφορετικά δεν πάει.
    ΣΥΜΒΟΥΛΗ:χαλάρωσε ξαδερφούλα, γιατι ξέρω ότι μάλλον έχεις φτάσει στα όρια σου και
    ζήτας απ'ολους μας άφεση γι'αυτο.(δεν έχω δίκιο?)
    πάρε τον χρόνο σου και "then keep walking!"
    πολλα φιλάκια.
    (να τα λεμε και λίγο στο προσωπικό όμως, και επιμένω,παμε και για κανένα ποτάκι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα! Καλημέρα :) Πώς με πιάνεις!!!

      Ναι λοιπόν, μέσα είμαι. Για το πότε και το που, θα συνεννοηθούμε εκτός blog. Φιλάκια

      Διαγραφή
  32. Ασπασούλα, Χρόνια πολλά μέσα από την καρδιά μου!
    Είσαι μοναδική στον τρόπο που γράφεις και γεμάτη όμορφες ιδέες!
    Χαίρομαι πολύ να σε επισκέπτομαι, αλλά και να διαβάζω τα σχόλιά σου στο δικό μου σπιτάκι! Είσαι πάντα απολαυστική! Σε ευχαριστώ!

    Ανυπομονώ πολύ να δω και τις υπόλοιπες φωτογραφίες! Κρίνοντας από την πρώτη φωτό είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό! Είσαι μια κούκλα και η μικρή Δάειρα επίσης!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ γλυκιά μου!!!!!!!!!! Με συγκίνησες με τα τόσο όμορφα λογάκια που μου γράφεις.
      Κοκκινίζω κιόλας :) <--κόκκινη χαμογελαστή φατσούλα

      Δεν ξέρω αν έμαθες για τη συνάντηση που ετοιμάζουμε! Θα χαιρόμουν πολύ αν κατάφερνες να έρθεις! Θα σου στείλω e-mail.

      Φιλάκια. Σμουτς!

      Διαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts