7.11.12

Smart ideas: Πως θα σου φαινόταν αν, αντί να πας το σπίτι σου στην εξοχή, έφερνες την εξοχή στο σπίτι σου; Ένα ηχητικό, αλλιώτικο δωράκι


Αλήθεια, έχεις ποτέ σκεφτεί πόσο όμορφο θα ήταν να ζεις σε ένα σπίτι στο βουνό, στο δάσος, στην εξοχή γενικότερα...να ακούς κάθε μέρα δεκάδες πουλάκια να κελαηδούν, γάργαρα νερά να κελαρύζουν στο διπλανό ρυάκι, βατραχάκια, τζιτζικάκια...
(Αναφέρομαι σε εσένα/ εμένα που δεν έχουμε την τύχη  να έχουμε αυτό το σκηνικό έξω από την πόρτα μας - οι τυχεροί/ ές της παρέας που βιώνετε κάθε μέρα το παραπάνω σκηνικό, απλά αγνοήστε αυτή μου την ανάρτηση. Δεν είναι για εσάς. Είναι για όλους τους άλλους/ εμάς)

Πως θα σου φαινόταν λοιπόν αν, αντί να πας το σπίτι σου στην εξοχή, έφερνες την εξοχή στο σπίτι σου; 

Σήμερα λοιπόν, σου έχω μία έκπληξη. Ένα δώρο αλλιώτικο από τα άλλα! Ένα δώρο που δεν το βλέπεις, δεν το αγγίζεις, αλλά
το αφουγκράζεσαι. Ένα δώρο ηχητικό!

Ανακάλυψα ένα website με φυσικούς ήχους που μπορούν να παίζουν επ' άπειρον (δηλαδή μέχρι να σου κοπεί το ρεύμα ή το internet) ή να παίζουν για όσο χρόνο ρυθμίσεις εσύ τον timer.

Οι ήχοι περιλαμβάνουν μελωδικά πτηνά, τζιτζίκια, βατράχια, ρυάκια, κύματα, βροχή, καταιγίδα, αέρα, φωτιά στο τζάκι...αλλά και φασαριόζικους ήχους για όσους δεν αντέχουν και πολύ την ηρεμία του σπιτιού τους και θα ήθελαν να βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, σε ένα πολυσύχναστο καφέ, δίπλα σε αεροδρόμιο ή ράγες τρένου και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς (αν και αυτό το δεύτερο σκέλος - δηλ. οι φασαριόζικοι ήχοι - προσωπικά δε με αφορούν και δεν είναι η αφορμή για να σου αποκαλύψω αυτή μου την ανακάλυψη).

Σήμερα έχεις όρεξη να ακούσεις πουλάκια και βατράχια; Ή μήπως τζιτζίκια; Ή προτιμάς να χουχουλιάσεις στο κρεβάτι σου, να βάλεις φωτιά να καίει στο τζάκι και να ακούς τη βροχή; Μήπως προτιμάς να ακούς τα κύματα της θάλασσας; Όλα τα έχει ο μπαξές!

Με το που μπεις στο συγκεκριμένο website, θα βρεις ένα Relaxing Music Sound Mixer για να ρυθμίσεις τι ήχους θέλεις να ακούς ταυτόχρονα και σε τι ένταση τον καθένα αλλά και όλους μαζί.

O Sound Mixer φαίνεται έτσι:

Μπορείς να επιλέξεις να ακούς ταυτόχρονα μέχρι και 5 διαφορετικούς ήχους. Πατάς εκεί που γράφει 'Pick Sound' και ανοίγει το παρακάτω παράθυρο, στο οποίο επιλέγεις έναν ήχο. Π.χ. εγώ επέλεξα εδώ το 'Bird Song'.

Μόλις επιλέξεις τον ήχο που θέλεις, επιστρέφεις αυτόματα στην προηγούμενη οθόνη (βλ. παρακάτω) όπου μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση του ήχου ή/και να επιλέξεις άλλον ήχο.

Κατά αυτόν τον τρόπο μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Ξάπλωσε στον καναπέ, κλείσε τα μάτια, αφουγκράσου και ταξίδεψε νοερά στο περιβάλλον που εσύ έχεις  δημιουργήσει.

Πάρε αγκαλιά το παιδάκι σου και χουχούλιασε κάτω από το πάπλωμα υπό τον ήχο βροχής, αέρα και φωτιάς που καίει στο τζάκι, και διάβασέ του παραμύθια. Αφού ο χειμώνας δε λέει να έρθει φέτος, μήπως να τον φέρεις εσύ στο σπίτι σου;

Άναψε κεριά και αφέσου σε μία χαλαρωτική βουτιά στην μπανιέρα και άσε έξω να γίνεται χαλασμός από την καταιγίδα.

Ή απλά συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις, ακούγοντας πουλάκια να κελαηδούν δίπλα σε τρεχούμενα νερά. Πίστεψέ με, είναι πολύ χαλαρωτικό. Εγώ αυτή τη στιγμή αυτά ακούω.

Από το συγκεκριμένο site μπορείς, αν θέλεις, ακόμη και να αγοράσεις ήχους σε πολύ λογικές τιμές. Εγώ π.χ. είχα αγοράσει τον ήχο Spring morning (διάρκειας 1 ώρας για $3,99) για να τον βάλω ηχητικό background στο party/ γεύμα που διοργανώσαμε για τη βάπτιση της Δάειρας (αν είχα εκεί πρόσβαση στο internet, δε θα χρειαζόταν να τον αγοράσω. Απλά θα έμπαινα στο website).

Το mp3 έπαιζε από το ηχοσύστημα του DJ κατά τη διάρκεια προσέλευσης των καλεσμένων στον χώρο αλλά και κατά τη διάρκεια του φαγητού. Οι καλεσμένοι μας και εμείς, απολαύσαμε το φαγητό μας σε μία άκρως χαλαρωτική ατμόσφαιρα σε έναν παραμυθένιο νεραϊδόκοσμο που δημιούργησα όχι μόνο οπτικά (με την κατάλληλη διακόσμηση) αλλά και ηχητικά (ήχους από τρεχούμενα νερά και μελωδικά πτηνά).

Όλο αυτό το οπτικό και ακουστικό υλικό συνιστούσε μία εξωτική πανδαισία. Δε σου κρύβω ότι οι καλεσμένοι μας όταν ήρθαν στον νεραϊδόκοσμο, έψαχναν να βρουν τα πουλιά και το ρυάκι που κελάρυζε. Το γεγονός ότι τα νόμιζαν για αληθινά, έκανε το σκηνικό ακόμη πιο μαγικό. (Βλ. ανάρτηση "Happy moments: Ένα νεραϊδένιο όνομα για τη μικρή μου νεράιδα...").

Αναμένω να πειραματιστείς με τους δικούς σου ήχους και να μου πεις εντυπώσεις. Σου άρεσε το ηχητικό δωράκι μου; Αναμένω το σχόλιό σου κάτω από αυτήν την ανάρτηση :) Αααααα............ξέχασα κάτι πολύ σημαντικό!!! Το site που σου λέω, θα το βρεις εδώ:  www.soundsleeping.com

Και στο link: http://www.soundsleeping.com/mp3downloads.php μπορείς να κατεβάσεις με ένα μικρό αντίτιμο, το mp3 με τους ήχους που προτιμάς μεταξύ των: Stormy Night, Evening Bonfire, By the sea και το Spring Morning που είχα αγοράσει και εγώ για τη βάφτισή μας :)

Happy relaxing!

Εάν είσαι νέος αναγνώστης και σου αρέσει το My Lovable Baby, πες το μας με ένα Like. Η Δάειρα, η μπεμπούλα και εγώ, σε ευχαριστούμε και σου στέλνουμε από ένα φιλάκι :)

17 σχόλια :

  1. Δεν το κατεβάζεις! Απλά μπαίνεις μέσα και το χρησιμοποιείς όσο είσαι online :)
    Happy relaxing!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα ωραία και καλά, αλλά σε ποια διευθυνση είναι αυτό το προγραμματάκι? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το είδα στο τέλος ήταν, χαχα! Πάω να ακούσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, τι πλάκα που έχει! Παίζω τώρα και κάνω συνδυασμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν επανέρχομαι. Αν και δεν είμαι fan του χειμώνα διάλεξα τους ήχους atmosphere και rain.
    Ένα σου λέω: Είμαι αλλού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τελειοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α, πάω να το δω! Να το ακούσω μάλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελειο δωρο και μαλιστα σε ολους μας. Ευχαριστουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χωρίς μουσική δεν ζούμε στο σπίτι μας! Συνήθως έχουμε ραδιόφωνο ή Cd αλλά μετά την πρότασή σου Ασπασία θα το δοκιμάσουμε και αυτό. Έχουν βέβαια τα παιδιά, ένα παιχνίδι που μας είχαν φέρει δώρο όταν γεννήθηκε ο γιός μου, που έμπαινε στην κούνια τους και τώρα στο κεββάτι το έχουμε, που έχει ήχους από κύματα, πουλάκια, θρόισμα φύλλων κλπ και το βάζουμε κάθε βράδυ για να τους πάρει ο ύπνος. Το λατρεύουμε αυτό το δώρο. Σ'ευχαριστούμε και για αυτή την ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts