30.11.12

Happy moments: 10 πουλάκια φτάσανε με ένα μικρό τρενάκι και παντοφλάκια λάβαμε σε υπέροχο κουτάκι! Και τα μπισκοτάκια μας!



Πριν από κάτι μέρες παραλάβαμε δύο δεματάκια που περιμέναμε με ανυπομονησία. Το πρώτο δεματάκι ήρθε από μία φίλη μου, η οποία είναι γνωστή για τα χειροποίητα αριστουργήματα που φτιάχνει από τσόχα: πουλάκια διαφόρων ειδών μεταξύ των οποίων και κουκουβάγιες ξύπνιες,
κοιμισμένες ακόμη και κουκουβάγιες-ταράνδους, πιγκουίνους, τρενάκια, μπαμπούσκες...και η λίστα μεγάλη. Για την φίλη μου αυτή σου μίλησα πρώτη φορά (αν θυμάμαι καλά) στο άρθρο "Happy moments: Στο σπίτι μας ήρθαν κουκάγιες", τότε που λάβαμε τις πρώτες μας δύο υπέροχες κουκάγιες (κατά την Δάειρα).

Αυτή τη φορά μας έστειλε
δέκα πανέμορφα τσόχινα πουλάκια σε αποχρώσεις που ταιριάζουν με το δωμάτιο της Δάειρας. Δεν το έχω αναφέρει ξανά, αλλά το δωμάτιό μας είναι γεμάτο πουλάκια. Στους τοίχους, στην κουρτίνα, στο ένα και μοναδικό ράφι που υπάρχει...δηλαδή παντού! Τώρα σε όλο αυτό το σμήνος, προστέθηκα και άλλα 10 και μάλιστα σε 3D έκδοση!

Η φίλη μου μας επιφύλασσε και μία έκπληξη όμως! Είχε ράψει έναν σάκο με ένα τρενάκι (στον οποίο μέσα έβαλε τα πουλάκια) και πάνω σε αυτόν είχε κεντήσει το όνομα της Δάειρας. Τι γλυκό! Οπότε τα πουλάκια μας κατέφθασαν με τρένο! (δηλαδή...τρενάτα).

Η χαρά της Δάειρας μεγάλη. Αρχικά τα επεξεργάστηκε και στη συνέχεια έπαιξε μαζί τους. Και φυσικά η μαμά φρόντισε να απαθανατίσει τις στιγμές σκαρφαλωμένη στον καναπέ του καθιστικού μας (οι φωτογραφικές λήψεις έγιναν -από ότι βλέπεις- από ψηλά).


Το δεύτερο δεματάκι ήταν από την Αναστασία, την οποία σίγουρα γνωρίζεις αφού την ξέρει όλη η μπλογκογειτονιά. Αν όμως είσαι από τους ελαχιστότατους που δεν έτυχε να την γνωρίσουν ακόμη, θα σου την γνωρίσω εγώ :)

Η Αναστασία είναι μια γλυκιά μαμά 3 παιδιών (εκ των οποίων τα 2 είναι δίδυμα μωρά - οπότε καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό από άποψη κούρασης/ χρόνου...) και παρόλα αυτά, βρίσκει και τον χρόνο και τη διάθεση να δημιουργεί θαύματα με την ραπτομηχανή της...αλλά και όχι μόνο. Αν περάσεις μία βόλτα από το 'σπιτάκι' της θα ανακαλύψεις ότι φτιάχνει από παντοφλάκια, μέχρι σχολικές τσάντες, μέχρι νεσεσέρ, μέχρι κεραλοιφή, μέχρι πανέμορφα αρωματικά λεβάντας, μέχρι αποκριάτικες στολές για το μεγάλο της ζουζούνι...ακόμη και τούρτες φτιάχνει που θα ζήλευε επαγγελματίας ζαχαροπλάστης. Και όχι, δεν υπερβάλλω! Ό,τι της κατέβει στο νου, το φτιάχνει! Και το φτιάχνει τέλεια! Δηλαδή μιλάμε για μαμά χρυσοχέρα με όλη τη σημασία της λέξης!!!

Η ίδια, όταν συστήνεται στο blog της, γράφει "...είμαι μαμά 3 αγοριών...οπότε βρίσκω το χρόνο να ασχολούμαι με πολλά πράγματα" (εγώ ένα παιδί έχω και τρέχω και δεν φτάνω...)

Η Αναστασία λοιπόν, μας έστειλε δώρο υφασμάτινα παντοφλάκια που τα έφτιαξε για τα πατουσάκια της Δάειρας. Το δωράκι το περιμέναμε, δεν ήταν έκπληξη, αφού η Αναστασία μου είχε ζητήσει να επιλέξω το ύφασμα από ένα πλήθος πολύ όμορφων υφασμάτων. Ωστόσο, όταν ανοίξαμε το δέμα, μας περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη. Ή μήπως δύο; Ένα πολύ όμορφο υφασμάτινο νεσεσέρ και όλα αυτά μέσα σε ένα χαρούμενο Χριστουγεννιάτικο κουτάκι.

Η Δάειρα άνοιξε μόνη της το κουτί, τα έβγαλε από μέσα και μου ζήτησε να της τα φορέσω. Πόσο πολύ καμάρωνε, δε λέγεται! Ιδού τα ντοκουμέντα:


Και μετά, αφού πήρε όλα της τα δωράκια στο γραφείο και αφού έπαιξε αρκετά μαζί τους, άρχισε να μεταφέρει ένα-ένα τα πουλάκια από το κουτάκι στο νεσεσέρ (βλ. παρακάτω photo), ώσπου τελικά φυλάκισε όλα τα πουλάκια μέσα στο νεσεσέρ και στη συνέχεια έβαλε το νεσεσέρ μέσα στο κουτάκι και το έκλεισε. Δηλαδή μιλάμε για κανονικό Αλκατράζ. Τα πουλάκια δε δραπετεύουν με τίποτα!


Αν δε γνωρίζεις την Αναστασία, σου δείχνω παρακάτω ένα μικρό δείγμα της φανταστικής δουλειάς που κάνει. Αν θέλεις να τη γνωρίσεις περισσότερο, τότε πρέπει να την επισκεφτείς στο 'σπιτάκι' της.

Το κολάζ το δημιούργησα με φωτογραφίες που πήρα από το blog της Αναστασίας, με την άδειά της φυσικά
Κορίτσια, σας ευχαριστώ και πάλι! Και συνεχίστε την φανταστική δουλειά που κάνετε!

Έχω όμως και κάτι άλλο να μοιραστώ σήμερα. Θυμάσαι που σου είχα πει ότι το προηγούμενο Σάββατο ψήσαμε Χριστουγεννιάτικα σοκολατομπισκοτάκια (αυτά της Ελπίδας) και ότι πέτυχαν στην γεύση αλλά όχι τόσο στο σχήμα; Και ότι θα σου έδειχνα φωτογραφίες σε άλλη ανάρτηση;

Voila!!!


Δεν βρήκα κουπ πατ αστέρι, αλλά στρογγυλά και καρδούλες. Αυτά λοιπόν είναι τα καρδουλένια και στρογγυλά μπισκοτάκια μας!

Ασπασία

15 σχόλια :

  1. Όλα είναι τόσο μα τόσο όμορφα!
    Υπέροχα δωράκια και πεντανόστιμα μπισκοτάκια!
    Φιλιά πολλά Ασπασία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να 'μαι κι εγώ!! Αχ τι ωραίες φωτογραφίες είναι αυτές! Τέλειο το μικρό ζουζούνι σου! Και πόσο χαίρομαι που της άρεσαν τα πουλάκια μου!!! :)
    Οι τελευταίες φωτογραφίες με το νεσεσέρ είναι απολαυστικές, χαχα!
    Φιλάκια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να πρωτοσχολιάσω....Την κουκλίτσα κόρη σου που θέλω να της ζουπήξω τα μάγουλα και να την φιλάω επειδή είναι το δικό σου παιδί? Τις ΥΠΕΡΟΧΕΣ φωτογραφίες σου? (βλέπω τα μαθήματα πιάνουν τόπο). Τα καταπληκτικά σοκολατομπισκοτάκια? (βλέπω ο "πόλεμός" μας επίσης πιάνει τόπο). Πάει, έφυγες πολύ μπροστά, δεν σε φτάνω ούτε με Ferrari κυρία μου!
    Η Αθηνά είναι φοβερή και θα την επισκέπτομαι εφεξής. Όσο για την Αναστασία, τι να πω....είναι πραγματικά χρυσοχέρα, πολύ καλό παιδί και συγρόνως τυχερή που την λατρεύουν 4 αγόρια! Περιμένω και εγώ τα παντοφλάκια για τα παιδιά μου και βλεπω την δικιά σου τώρα και ζηλέυω!!! Γειά σου Ασπασάκι με τις φωτογραφίες σου που σκίζουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα μπισκοτάκια φαίνονται πεντανόστιμα!
    και το μωράκι σου είναι ΚΟΥΚΛΑΚΙ! έλιωσα με τα λουλουδάτα παπουτσάκια που φοράει.. <3
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υπεροχα ολα! και οι φωτο και τα δωρακια σας και τα μπισκοτακια σας! βεβαια αφου τα δωρακια ηταν απο την Ανασταστια και την Αθηνουλα δεν περιμενα τιποτα λιγοτερο!
    να στε καλα να τα χαρειτε και να λαμβανετε παντα ομορφα δωρα και αγαπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι όμορφα!! Τι όμορφα που είναι όλα!! Πάντα τυχεροί να είστε και να λαμβάνετε δώρα!

    Όσο για τα μπισκότα σου, δεν ξέρω από εμφάνιση πως είναι αλλά από γεύση πιστεύω οτι σκίζουν!!

    Πάντα τέτοια Ασπασία!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφα τα δωράκια που πήρατε!!! Ψυχήηη μου τα κατευχαριστήθηκε η μικρούλα απ'οτι βλέπω!!! να είστε καλά!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αααα, Ασπασία!!!
    Τι κουκλίτσα είναι αυτή?! Έχει τα τέλεια μαγουλάκια για ζούλιγμα!

    Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν τα παντοφλάκια, αλλά και το μικρό δωράκι-έκπληξη (εμ, δεν θα άφηνα παραπονεμένη τη μαμά)!!! Εύχομαι να τα χαρείτε!

    Τα πουλάκια της Αθηνάς υπέροχα και πάλι! Όσο για τα μπισκότα, ακόμα μυρίζει ο τόπος από τότε που τα έψησες!!! χεχε! Φαίνονται πολυυυυυυυύ λαχταριστά!

    Φιλάκια πολλά!

    Υγ Με έχεις αφήσει άφωνη με την περιγραφή... ούτε super woman να ήμουν! χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τι ωραια αναρτηση, τι ωραια δωρα κ τ πισκοτα φαινονται λαχταριστα μ ανοιξες την ορεξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. όλα υπέροχα!!! Ευχαριστώ και για την αναφορά Ασπασία μου!! Η Δάειρα μια κουκλίτσα!!! πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ όμορφα όλα !
    Να το χαίρεσαι το γλυκό σου κοριτσάκι,
    καλή συνέχεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ τέλεια όλα τα καλούδια που παρέλαβες! Τα κορίτσια φτιάχνουν φανταστικά πράγματα!

    ΥΓ. Πολύ μάγουλο βρε παιδάκι μου! Κάπως έτσι ήμουν κι εγώ μικρή! Γλύκα είναι το ζουζούνι σου!

    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτά τα μπισκότα έχουν γίνει διάσημα!
    Τέλεια τα δωράκια σας..καλώς σας βρήκα μαμά και κόρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts