9.10.12

Babies got style: ...και οι μαμάδες τους επίσης!



Όταν βρίσκω λίγο ελεύθερο χρόνο, η έρευνα αγοράς στο διαδίκτυο και το online shopping therapy είναι από τις αγαπημένες μου συνήθειες. Και ειδικά το baby shopping therapy. Μπαίνω σε online shops και βγαίνω ή έχοντας αγοράσει κάτι ή έχοντας επεκτείνει τη wish list μου κατά (τουλάχιστον)
ένα ακόμη ενδιαφέρον πράγμα ή πραγματάκι...από τα πολλά που υπάρχουν εκεί έξω. Όλα αυτά τα πανέμορφα πράγματα και πραγματάκια που βρίσκω, δεν μπορώ να τα κρατάω κρυφά. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε δημιούργησα και την ενότητα 'Babies got style' ώστε να μοιράζομαι μαζί σου τα ενδιαφέροντα στυλιστικά μου ευρήματα που έχουν να κάνουν με μωρά και μικρά παιδιά: από πρωτότυπα, όμορφα προϊόντα που ξεχωρίζουν μέχρι θέματα που αφορούν στην μωρουδιακή/ παιδική μόδα και στυλ.

Σήμερα όμως θα κάνω μία μικρή εξαίρεση. Κάνοντας τις προάλλες μία online βόλτα στα μαγαζιά, έπεσα πάνω στη βιτρίνα μίας πολλά υποσχόμενης online boutique. Βλέποντας τη, κόλλησα. Δεν μπόρεσα να αγνοήσω το απόλυτο εύρημα που πέρασε μπροστά από τα μάτια μου, το οποίο (εύρημα) ξύπνησε τη γυναίκα που έχω μέσα μου (λέω "ξύπνησε" γιατί ως νέα μαμά που είμαι, μία νέα μαμά που "τρέχει με 1000", μερικές φορές "κοιμάται" αυτή μου η υπόσταση - η γυναικεία). Και φυσικά μπήκα μέσα χωρίς δεύτερη σκέψη. Και "χάθηκα" σε έναν υπέροχο κόσμο που κάθε γυναίκα θα ήθελε να "χαθεί".
Τσάντες. Πολλές όμορφες τσάντες.

Σήμερα λοιπόν, με αφορμή αυτή μου την ανακάλυψη θα φιλοξενήσω στην ενότητα 'Babies got style' κάτι που δεν αφορά τα μωράκια αλλά τις μαμάδες τους. Θα τιμήσω το απόλυτο γυναικείο αξεσουάρ και στη συνέχεια θα σου αποκαλύψω τον μικρό μου θησαυρό. Γιατί ένα πράγμα δεν πρέπει να ξεχνάμε εμείς οι μαμάδες: ότι εκτός από μαμάδες, είμαστε και γυναίκες!

Η τσάντα, ως απαραίτητο αξεσουάρ κάθε χειραφετημένης και εργαζόμενης (ή μη) γυναίκας, έχει αναχθεί σε φετίχ και σύμβολο θηλυκότητας χάριν στο ενδιαφέρον των οίκων μόδας που συνεχώς τις εξελίσσουν. Συχνά, καθορίζει ολόκληρο το στυλ μίας γυναίκας. Ο Jean-Claude Kaufmann, ο γνωστός γάλλος κοινωνιολόγος και μελετητής, για πολλούς "ο συγγραφέας των ανθρώπινων σχέσεων", γράφει στο νέο του βιβλίο 'Le Sac, un Petit Monde d'Amour' ('Η γυναικεία τσάντα, ένας μικρός ερωτικός κόσμος'):

«…Είναι πολύ σπάνιο για μια γυναίκα να μην έχει τσάντα. Η τσάντα είναι για τη γυναίκα ό,τι είναι για το σαλιγκάρι το καβούκι. Με τη διαφορά ότι ξέρουμε τι υπάρχει μέσα στο καβούκι. Και ότι τα σαλιγκάρια μοιάζουν μεταξύ τους. Υπάρχουν όμως τσάντες μικρές (ίσα ίσα για τα απαραίτητα), μεγάλες (ολόκληρη η ζωή της σε μία τσάντα), σκληρές, μαλακές, που κρατιούνται στον ώμο ή στο χέρι, εμφανώς τακτοποιημένες ή χαώδεις. Τσάντες που προκαλούν εκνευρισμό (όταν το τηλέφωνο παίζει μέσα τους κρυφτό) ή γεννούν κεραυνοβόλο έρωτα και επιδεικνύονται ως τρόπαια αποκαλυπτικά της ταυτότητας της γυναίκας (η τσάντα μου είναι ο εαυτός μου). Σύντομες εκρήξεις μίσους και τρελού έρωτα. Όλες οι συγκινήσεις του κόσμου βρίσκονται σε μία τσάντα...»

Τι γίνεται όμως όταν η γυναίκα εκτός από γυναίκα είναι ταυτόχρονα και νέα μαμά; Μία νέα μαμά που (κατά βάθος) δεν έχει ξεχάσει τη γυναικεία της υπόσταση, που θέλει να αναδεικνύει συνεχώς τη θυλυκότητά της προσθέτοντας στυλ στην καθημερινή της εμφάνιση...που θέλει να φοράει μία τσάντα μοντέρνα, διαφορετική, trendy, που να ταιριάζει με όλα...αλλά ταυτόχρονα να είναι πρακτική και να την εξυπηρετεί στις καθημερινές της εξορμήσεις με το μωρό...να χωράει από πάνες, μπουκαλάκια, θερμός, μέχρι κινητό, κλειδιά, πορτοφόλι, καλλυντικά και όλα τα μικρά εκείνα συμπραγκαλάκια που κάθε μαμά-γυναίκα κουβαλάει μαζί της.
Μία τσάντα που να καθορίζει το στυλ της και να αναδεικνύει την προσωπικότητά της. Μία τσάντα που να φωνάζει από μακριά: "Είμαι μία στυλάτη, μοντέρνα, περιποιημένη, δυναμική μαμά-γυναίκα".

Για αυτή λοιπόν τη νέα μαμά που προσέχει το στυλ και την εμφάνισή της, που θέλει να  δείχνει πάντα προσεγμένη και όμορφη...για εμένα, για την φίλη σου που θέλει να γίνει μαμά, για την αδερφή σου που μόλις γέννησε, για την κουμπαρούλα σου που θα γεννήσει, για εσένα που "Μαμά είσαι και φαίνεσαι!", βρήκα την τέλεια λύση! Τις υπέροχες τσάντες-αλλαξιέρες Pink Lining.

«Σήμερα όλοι θέλουν να πουλάνε τσάντες. Eίναι όμως δύσκολο» αναφέρει η κυρία Prada του γνωστού οίκου μόδας. «Για να αποδεχτείς μια φίρμα, πρέπει αυτή να έχει μια ιστορία πίσω της. Πρέπει να είσαι 100% αξιόπιστος ώστε να δημιουργήσεις μια φήμη χωρίς ημερομηνία λήξης».
Ε λοιπόν, αυτό πιστεύω ότι ισχύει στην περίπτωση της Pink Lining.

Η Pink Lining είναι μία φίρμα με μικρή ιστορία μεν αλλά ενδιαφέρουσα ιστορία δε. Ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2001 από ένα ζευγάρι (την Charlotte & τον Rufus Pearl) κατόπιν παρότρυνσης του δεύτερου να σχεδιάσει και να κατασκευάσει (εξ' ολοκλήρου στο χέρι) η γυναίκα του την πρώτη τσάντα Pink Lining όταν δεν μπορούσε να βρει μία κατάλληλη τσάντα για μια ειδική εκδήλωση. Αυτό ήταν και η αφορμή να στηθεί μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση αρχικά από την γκαρσονιέρα που έμεναν σε μία συνοικία του Λονδίνου. Οι πρώτες τσάντες ραμμένες στο χέρι και στη συνέχεια στη ραπτομηχανή που η μαμά της Charlotte της είχε δώσει χωρίς η δεύτερη αρχικά να έχει ιδέα πώς να τη χειριστεί. Η άνοδος της επιχείρισης ήταν ραγδαία και μέσα σε 6 μήνες η Pink Lining κατάφερε να εδραιωθεί ως μία διεθνής ετικέτα μόδας, 100% αξιόπιστη, που μπορεί να τη βρει κανείς από τα Harrods και άλλα Λονδρέζικα πολυκαταστήματα μέχρι το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και το Τόκυο (και φυσικά το web). Οι τσάντες-αλλαξιέρες Pink Lining έχουν κάνει τόση μεγάλη θραύση που φιλοξενήθηκαν πολύ σύντομα στις βρετανικές Vogue και Tatler και έχουν φορεθεί ακόμη και στις Χρυσές Σφαίρες από celebrity μαμάδες του Χόλυγουντ.

Η σειρά, που εξελίσσεται συνεχώς, είναι εμπνευσμένη και σχεδιασμένη για να ικανοποιήσει τις ανάγκες τις ίδιας της Charlotte και τις απαιτητικές προσδοκίες της. Η Charlotte, ως μητέρα τριών μικρών παιδιών που είναι σήμερα, αντιλαμβάνεται πλήρως τις ανάγκες μιας νέας μητέρας. Για αυτό οι τσάντες-αλλαξιέρες της είναι σχεδιασμένες κατάλληλα ώστε να είναι εκτός από πανέμορφες πάνω από όλα πρακτικές. Όμορφα σχέδια στο εξωτερικό, κρυμμένη πολυτέλεια και έξυπνο και ειδικά μελετημένο εσωτερικό με ροζ πολυτελή φόδρα (εξού και το όνομα pink lining) και ειδικές τσέπες για κινητά/ smart phones, κλειδιά και στυλό. Βρίσκεις ό,τι θέλεις, όποτε θέλεις, χωρίς να ψάχνεις. Χωράει όλη την κινητή προίκα του μωρού και της μαμάς. Και το πιο σημαντικό: Όταν κυκλοφορείς με αυτή την τσάντα, δε χρειάζεται να φοράς άλλη.

Η καινούρια συλλογή φθινόπωρο-χειμώνας 2012 είναι ξεχωριστή. Έξι διαφορετικοί τύποι με πρωτότυπα ονόματα: η γνωστή Yummy Mummy με σύμβολο το cupcake, η Mama et Bebe με σύμβολο το πορτ μπεμπέ, η Blooming Gorgeous με σύμβολο ανθισμένα λουλούδια, η Queensdale με σύμβολο δύο κιόσκια, η Poppins με σύμβολο τα ελαφάκια, η Mini Yummy Mummy για μίνι εξορμήσεις με το μωρό χωρίς πολλά-πολλά συπραγκαλάκια και η Twins για να χωρούν τη φορητή προίκα διδύμων.

Κάθε τύπος βγαίνει σε ποικιλία χρωματικών συνδυασμών και dessin. Συνολικά 31 διαφορετικά σχέδια για να ικανοποιούν τις απαιτήσεις και τις πιο απαιτητικής νέας μαμάς-γυναίκας!

Προσωπικά, ως γνωστή χαζο(κοριτσο)μαμά-γυναίκα που είμαι, έχω μία γνωστή λατρεία σε ο,τιδήποτε ροζ. Για αυτό ξεχώρισα το dessin Apple Tree και αυτό σου το παρουσιάζω εδώ σε όλους τους τύπους:


Yummy Mummy Apple Tree
via http://www.sunnyside.gr/




Mama et Bebe Apple Tree
via http://www.sunnyside.gr/


Blooming Gorgeous Apple Tree
via http://www.sunnyside.gr/

Queensdale Tote Apple Tree
via http://www.sunnyside.gr/

Poppins Bag Apple Tree
via http://www.sunnyside.gr/

Mini Yummy Mummy Apple Tree
via http://www.sunnyside.gr/


Twins Bag Apple Tree
via http://www.sunnyside.gr/
Η συλλογή είναι τόσο μεγάλη που δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις την κατάλληλη για το γούστο και την προσωπικότητά σου. Η συλλογή περιλαμβάνει εκτός από τσάντες αλλαξιέρες και πορτοφόλια, τσάντες ταξιδιού και τσάντες για μπουκαλάκια νερού.
(αν είσαι φίλη της Μαμάς Κουκουβάγιας Βέρας, ενδεχομένως να τις γνωρίζεις ήδη αυτές τις τσάντες, αφού σου έδειξε ήδη τη δική της).

Τα πιο ευχάριστα όμως, τα κράτησα για το τέλος:

[1] Η online boutique που σου έλεγα, βρίσκεται πολύ κοντά σου. Είναι το ελληνικό e-shop Sunny Side, στο οποίο, πίστεψέ με, εκτός από τσάντες θα βρεις και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα και πραγματάκια για τη μαμά-γυναίκα που κρύβεις μέσα σου. Αξίζει μία βόλτα.

[2] Τις επόμενες μέρες σε περιμένει μία έκπληξη. Για αυτό, μείνε συντονισμένη... 



Πηγή 1ης εικόνας

22 σχόλια :

  1. Πολύ όμορφες και γλυκές τσαντούλες!!! Πέρασε από το blog μου έχω ένα βραβείο για σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Βάσω! Χαίρομαι που σου αρέσουν!
      Ευχαριστώ πολύ για το βραβειάκι. Με την πρώτη ευκαιρία θα περάσω να παραλάβω :)

      Διαγραφή
  2. Εκτός από πολύ πρακτικές, αυτές οι τσάντες έχουν μια ξεχωριστή φινέτσα!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αυτό και εμένα μου τράβηξαν την προσοχή :)
      Καλημέρα Αναστασία μου :)

      Διαγραφή
  3. Ειναι πολυ ομορφες.Μου αρεσει που καθε μια εχει διαφορετικη εικονα στο κεντρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαρία μου :) Είναι πολύ ιδιαίτερες αυτές οι diaper bags. Έχουν κάτι το διαφορετικό

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Είναι οι πιο όμορφες diaper bags που κυκλοφορούν! Εσύ το ξέρεις και από πρώτο χέρι :)
      Καλημέρα Βέρα μου!

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Λίτσα :) Είναι όντως τέλειες! Και που να δεις και ολόκληρη τη συλλογή! Και τα άλλα χρώματα και dessin είναι υπέροχα, απλά εγώ έχω μία προτίμηση στο ροζ ως ρομαντική κοριτσομαμά που είμαι :)

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Kathy :)
      Χαίρομαι που το άρθρο βρήκε τόσο θετική ανταπόκριση και που οι τσαντούλες άρεσαν πολύ!

      Διαγραφή
  7. Δεν τις έχω ξαναδεί! Τέλειες!!!

    Μαρία Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαλημέρα και απο εμένα..
    Χαίρομαι που βρεθήκαμε και ελπίζω να τα λέμε συχνά..
    Το ιστολόγιο σου είναι πολύ αξιόλογο και μου αρέσει που βρίσκομαι εδω γιατί μου προκαλεί μια ηρεμία..
    Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου,να είναι χιλιόχρονο και γερό!!
    Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου..
    φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σε ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη στο μπλογκοσπιτάκι μου :)
      Και πάνω από όλα σε ευχαριστώ για την όμορφη ευχή σου!
      Θα τα λέμε συχνά!

      Φιλάκια

      Διαγραφή
  9. Πάρα πολύ όμορφο blog! Φαίνεται ότι έχεις άποψη και γούστο.
    Σε γνώρισα από ένα άλλο blog που έγραψες σχόλιο και μου έκανε εντύπωση το όνομα my lovable baby και ήρθα να το δω από κοντά. Έχεις κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Συνέχισε έτσι. Μπράβο!

    elenitsa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ elenitsa.
      Προσπάθησα να δημιουργήσω ένα όμορφο μπλογκοσπιτάκι που να προκαλεί ηρεμία σε όποιον το επισκέπτεται. Χαίρομαι που αρκετές φίλες (όπως και εσύ σήμερα) μου έχουν γράψει κατά καιρούς πολύ θετικά σχόλια.

      Διαγραφή
  10. Ελπίζω να την πάρεις την Apple Tree σου και να μην μείνεις μόνο στο οφθαλμόλουτρο. Φοβερές οι yummy mummy αλλά για μαμάδες με παιδάκια μέχρι 2,5-3 ετών. Μετά που μεγαλώνουν τα άτιμα δεν χρειάζονται τόσα πολλά πράγματα να κουβαλάμε μαζί....ευτυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο πολύ μου αρέσει η Blooming Gorgeous, αυτή με τα λουλουδάκια. Είναι πολύ casual chic! Και φοριέται άνετα για μία βόλτα στην πόλη, χωρίς να έχεις μαζί το μωρό. Και τη γεμίζεις με τα (άπειρα)συμπραγκαλάκια σου ως μαμά-γυναίκα που είσαι (είμαι).

      Φιλάκιααα

      Διαγραφή
  11. ΤΕΛΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ|!!!!!!!ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts