13.9.12

Babies got style: Παιδικές τσάντες Beatrix. Πρώτες στην προτίμηση των celebrity μαμάδων αλλά...και στην προτίμησή μας!



Τέταρτη ημέρα στον βρεφονηπιακό/ παιδικό σταθμό σήμερα και η μικρή μου φαίνεται να προσαρμόζεται εύκολα. ΚΑΙ παίζει με τα άλλα παιδάκια ΚΑΙ τρώει ΚΑΙ αγκαλίτσες ΚΑΙ φιλάκια δίνει στη βρεφονηπιοκόμο ΚΑΙ δε με επιζητά. Η μαμά βέβαια δυσκολεύεται να
προσαρμοστεί, αλλά η μαμά είναι μεγάλη και θα το ξεπεράσει.
Όπως έγραψα και στο προηγούμενο post "Πώς αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε βρεφονηπιακό/ παιδικό σταθμό", την απόφαση του παιδικού σταθμού την πήραμε την τελευταία στιγμή, μόλις επιστρέψαμε από τις καλοκαιρινές διακοπές, οπότε δεν είχα τον χρόνο να προετοιμαστώ κατάλληλα, ούτε ψυχολογικά αλλά ούτε και πρακτικά.

Τι εννοώ με το "ψυχολογικά": Εννοώ ότι μου ήρθε λίγο απότομο το να αποχωρίζομαι ξαφνικά το παιδί μου για κάποιες (αρκετές) ώρες κάθε μέρα. Ωστόσο, αυτό θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς, ακόμη και αν δεν επιλέγαμε τη λύση του βρεφονηπιακού/ παιδικού σταθμού, αφού έληξε η άδεια μητρότητας και έπρεπε (δυστυχώς) να επιστρέψω στο γραφείο...στο οποίο και θα παραμείνω μέχρι να κερδίσω αυτό το Joker που λέγαμε...

Τι εννοώ με το "πρακτικά": Εννοώ ότι δεν ήξερα ότι η μικρούλα μου (αν και 13 μηνών παιδάκι ή για να είμαι πιο ακριβής...μπεμπάκι) θα έπρεπε να έχει την δική της προσωπική παιδική τσαντούλα η οποία θα περιέχει...όχι βιβλία, όχι τετράδια, όχι μαρκαδόρους, αλλά τα pampers της ημέρας, μία κρέμα συγκάματος, το κυπελλάκι της για νερό και μία αλλαξιά (σε περίπτωση που λερωθεί).

Οπότε, αμέσως μετά την εγγραφή της, η επόμενη κίνηση ήταν η αναζήτηση παιδικής τσάντας αφού και pampers είχαμε, και κρέμα και κυπελλάκι.

Θα μου πείτε, σιγά το ζήτημα. Απλό. Πας σε ένα κατάστημα βρεφικών/ παιδικών ειδών ή σε ένα πολυκατάστημα παιχνιδιών ή στο συνοικιακό βιβλιοπωλείο και αγοράζεις μία.
Έλα όμως που για εμένα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται...

Μιας και αυτή θα είναι η πρώτη τσαντούλα της μικρής μου, η επιλογή της έχει μία ιεροτελεστία. Πρέπει (εγώ θέτω το 'πρέπει' στον εαυτό μου), να ψάξω αρκετά και να βρω κάτι όμορφο, πρωτότυπο, trendy, στυλάτο και πάνω από όλα ασφαλές. Έριξα μία ματιά στην αγορά και διαπίστωσα ότι η αγορά έχει γεμίσει με πάφθηνα μεν παιδικά τσαντάκια αλλά αμφιβόλου ποιότητας δε. Υπάρχουν και τα πιο ακριβά, αλλά δε βρήκα κάποιο που να συνδυάζει τις παραπάνω προϋποθέσεις και να αξίζει και τα λεφτά του.

Μιας που (όσον αφορά στο παιδί μου) τα χρήματα δεν είναι θέμα (καθώς προτιμώ να τα στερηθώ από αλλού), θα πάρω κάτι που να ικανοποιεί τα προαναφερθέντα κριτήρια με σημαντικότερο αυτό της ασφάλειας και ας είναι και λίγο πιο "τσιμπημένο" όσον αφορά στην τιμή. Και αφού έψαξα, έψαξα, έψαξα...βρήκα τις κατάλληλες! Τις τσάντες Beatrix! Πανέμορφες, στυλάτες, εντυπωσιακές, σε διάφορα χρώματα και σχέδια και πάνω από όλα ασφαλείς αφού τα υλικά κατασκευής δεν περιέχουν τοξικές ουσίες που υπάρχουν στα κοινά πλαστικά υλικά όπως φθαλάτες, μόλυβδο και PVC.

Στην Ελλάδα δεν είναι ακόμη ευρέως γνωστές, εκτός και αν είσαι "ψαγμένη" μαμά. Προσωπικά, δε θα με χαρακτήριζα 'ψαγμένη' αλλά 'ψαχτήρι'. Ψάχνω πάρα πολύ...μέχρι να βρω αυτό που θέλω...και όποιος ψάχνει βρίσκει.

Η Beatrix είναι ένα brand με έδρα την Νέα Υόρκη. Ξεκίνησε ως μία μικρή μπίζνα των 3 ατόμων και μέσα σε 10 χρόνια επεκτάθηκε σε 30 Πολιτείες της Αμερικής και σε 32 χώρες. Το brand είναι ευρέως διαδεδομένo στους κύκλους των celebrity μαμάδων. Πολλές μαμάδες του Hollywood όπως οι Katie Holmes, Halle Berry, Meg Ryan, Maggie Gyllenhaal, Marcia Cross, Liv Tyler τις έχουν προτιμήσει. Θα μου πείτε, αυτός δεν είναι λόγος να τις προτιμήσει κανείς. Συμφωνώ. Ούτε celebrity είμαι ούτε ψώνιο. Υπάρχουν άλλοι λόγοι όμως να τις προτιμήσει κανείς και αυτοί είναι οι εξής:

- Είναι από τις πιο trendy παιδικές τσάντες που κυκλοφορούν καθώς εντυπωσιάζουν με τα υπέροχα χρώματα και σχέδιά τους (εγώ πάντως εντυπωσιάστηκα)
- Tα υλικά κατασκευής είναι 100% ασφαλή, καθώς δεν περιέχουν τοξικές ουσίες που υπάρχουν στα κοινά πλαστικά υλικά όπως φθαλάτες, μόλυβδο και PVC (το αναφέρω ξανά αφού είναι το πιο βασικό)
- Τα τσαντάκια κολατσιού (lunch boxes) είναι ειδικά φτιαγμένα (είναι θερμομονωτικά) για να κρατάνε τα τρόφιμα φρέσκα μέχρι την ώρα του φαγητού
- Όλες οι τσάντες είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικό νάυλον για να καθαρίζονται εύκολα
- Πλένονται και στο πλυντήριο
- Στο πίσω μέρος κάθε τσάντας υπάρχει ετικέτα για να γράψετε το όνομα του παιδιού σας
- Κυκλοφορούν σε διάφορους τύπους όπως σακίδια πλάτης για τον παιδικό σταθμό/ νηπιαγωγείο (little kid backpacks), σακίδια πλάτης για το σχολείο (big kid backpacks), τσάντες για το φαγητό (lunch boxes) και παιδικές βαλίτσες με ροδάκια (wheelie bags)
- Φέρουν ντιζαϊνάτους χαρακτήρες βγαλμένους από το ζωικό βασίλειο... αλλά και τη φαντασία
- Μπορείς να κάνεις συνδυασμούς με τον ίδιο χαρακτήρα, αφού οι περισσότεροι χαρακτήρες υπάρχουν σε όλους τους τύπους τσάντας
- Μπορείς να τις συνδυάσεις και με παγουρίνο, αφού τέσσερις χαρακτήρες κυκλοφορούν και σε παγουρίνο

Σήμερα - αύριο θα παραγγείλουμε τη δική μας...απλά δεν ξέρω ποια από όλες να διαλέξω αφού είναι όλες τους φανταστικές.  Όταν την παραλάβουμε πάντως, θα σας γράψω εντυπώσεις!!!

Όλα τα σχέδια και όλους τους τύπους μπορείτε να τα βρείτε στο official website της Beatrix New York: http://www.beatrixny.com

Ακολουθεί όλη η σειρά για το νηπιαγωγείο (little kid backpacks). Το κόστος τους είναι $42.00 δηλαδή περίπου στα €32.00. Τελικά δεν είναι και τόσο τσιμπημένα, αν κρίνω ότι το μέσο κόστος παιδικής τσάντας που βρήκα στην αγορά ήταν γύρω στα 15-20 ευρώ.

Juju, η πασχαλίτσα. Image via http://www.beatrixny.com/

 


Juju, η πασχαλίτσα. Image via http://www.beatrixny.com/

 


Percival, ο δεινόσαυρος. Image via http://www.beatrixny.com/

 


Baxter, ο βροντόσαυρος. Image via http://www.beatrixny.com/

 


Nigel, ο καρχαρίας. Image via http://www.beatrixny.com/

 

Lucas, η φάλαινα. Image via http://www.beatrixny.com/

 

Papar, η κουκουβάγια. Image via http://www.beatrixny.com/

 

Dieter, η μαϊμουδίτσα. Image via http://www.beatrixny.com/

 

Alexander, το ρομποτάκι. Image via http://www.beatrixny.com/

 

Dolce & panna, το παγωτό. Image via http://www.beatrixny.com/

 
Fernando, η αρκούδα. Image via http://www.beatrixny.com/


Rory, το λιονταράκι. Image via http://www.beatrixny.com/

Πηγή 1ης φωτογραφίας

28 σχόλια :

  1. Τις έχω δει, είναι απλές κι ωραίες!
    Τις έχει και το Sunny Side από 37 ευρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τις έχει όλες.
      Πάντως είναι τέλειες! Για μικρά παιδάκια προτιμώ τέτοια σχέδια. Πήξαμε με τις Hello Kitty, τη Dora και τις πριγκίπισσες του Disney...

      Διαγραφή
  2. Μου αρεσουν τα σχεδια τους.Ειναι καταλληλα για την ηλικια τους.Και σιγουρα δεν θα εχουν αλλα κοριτσια την ιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς :) Όπως έγραψα και παραπάνω, για μικρά παιδάκια προτιμώ τέτοια σχέδια. Πήξαμε με τις Hello Kitty, τη Dora και τις πριγκίπισσες του Disney...
      Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, αν δεν είχα ανακαλύψει τις Beatrix, θα επέλεγα μία με τη Minnie Mouse για την ηλικία της μικρής μου :)

      Διαγραφή
  3. Τέλειες είναι!!!

    Μαρία Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, είναι όντως τέλειες! Όσον αφορά στην ενότητα 'Babies got style' παρουσιάζω μόνο τέλειες προτάσεις για μωρά και μικρά παιδάκια :))))))) Αν κάτι δε με εμπνέει δεν το παρουσιάζω. Ψάχνω και βρίσκω τα καλύτερα (κατά τη γνώμη μου πάντα, έτσι;)

      Διαγραφή
  4. ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ! ΤΙΣ ΒΡΙΣΚΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.

    Stacy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου αρέσει πολύ η τσάντα με την μαϊμουδίτσα, τον Dieter. Φαίνεται αγορίστικη, αλλά μπορεί άνετα να τη φορέσει και κοριτσάκι. Και εγώ έψαχνα για το κοριτσάκι μου για την 1η δημοτικού, αλλά τελικά της πήρα μία με την Barbie. Του χρόνου θα προτιμήσουμε Beatrix :) Από ό,τι είδα βγαίνει και σε μεγαλύτερο μέγεθος για τα μεγαλύτερα παιδάκια. Έτσι δεν είναι;

    Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση
    Αντιγόνη (Θεσ/νίκη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αντιγόνη :) Ο Dieter είναι όντως πολύ γλυκός. Λόγω χρώματος (καφέ), θα μπορούσε να θεωρηθεί αγορίστικη. Ωστόσο, μην ξεχνάς ότι το καφέ συνδυάζεται τέλεια με το ροζ και το φούξια (που πολλά κοριτσάκια προτιμούν σε ρούχα) αλλά και γενικά συνδυάζεται με πολλά άλλα χρώματα, καθώς θεωρείται από τα πιο ουδέτερα χρώματα που υπάρχουν.
      Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας βγαίνει σε όλους τους τύπους (little kids backpack, big kids backpack, lunch box και wheelie -> βαλιτσάκι). Οπότε μπορείς να αποκτήσεις όλη τη συλλογή :) Μόνο σε παγουρίνο δε βγαίνει, αλλά δεν πειράζει.

      Διαγραφή
  6. Καταρχήν πολλά συγχαρητήρια για το blog σου. Είναι από τα πιο καλαίσθητα blogs που κυκλοφορούν. Απαλά ήρεμα χρώματα, ταξινομημένο περιεχόμενο. Μην πω για τα κείμενα. Λατρεύω τον τρόπο που γράφεις. Είναι απολαυστικό.
    Ευχαριστούμε και για τις πανέμορφες ιδέες. Σε βρήκα μέσω facebook από μία φίλη που κοινοποιεί συνεχώς αναρτήσεις σου.

    Τα τσαντάκια Beatrix, απλά καταπληκτικά!
    Εγώ ψηφίζω Dolce & panna, το παγωτό. Είναι ό,τι πρέπει για την Ιωάννα μου. Λατρεύει καθετί φούξια και ροζ.

    Και πάλι, ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ααααα, ξέχασα να συστηθώ. Είμαι η Σπυριδούλα και μένω στην Αθήνα. Έχω μία κόρη 7 χρονών, την Ιωάννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπυριδούλα μου, να χαίρεσαι τη μικρούλα σου! Σε ευχαριστώ πολύ για τα τόσο υπέροχα λογάκια σου. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει το blog μου. Συνέχιζε να με διαβάζεις λοιπόν...
      Πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  8. Πάρα πολύ όμορφες οι αλλαγές! Είναι πολύ γλυκό blog! Την λεκτική επαλήθευση να μην είχες μόνο!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Kathy μου!
      Όσο για τη λεκτική επαλήθευση, νομίζω ότι μπαίνει αυτόματα. Αν είναι, θα τη βγάλω. Θα το κοιτάξω τώρα :)

      Διαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ :) Προσπάθησα να το απλοποιήσω αισθητικά και λειτουργικά

      Διαγραφή
  10. Δεν τις ήξερα καθόλου! Τώρα όμως τις έμαθα και θα τις προτιμήσω για τον Σπυράκο μου. Η φαλαινίτσα μου άρεσε πολύ και ως σχέδιο και ως χρώματα. Ευχαριστώ Daeira mommy :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ ψηφίζω Juju πασχαλίτσα.
    Καταπληκτικό το blog σου!!!!!! Μπράβο, συνέχισε έτσι.

    Μαρία Κ.
    Πειραιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμένα ή Juju είναι από τις αγαπημένες μου :)
      Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου! Να είσαι καλά :)

      Διαγραφή
  12. Πολύ όμορφες τσαντούλες!
    Αυτή με το παγωτό μου αρέσει πολύ.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα Daeira mommy, καλή αρχή για το μικρό σου ζουζουνάκι που ξεκίνησε τώρα παιδικό σταθμό! Έκανες την καλύτερη επιλογή. Εκεί θα μάθει πολλά πράγματα, θα έρθει σε επαφή με άλλα παιδάκια, θα αποκτήσει νέες παραστάσεις. Εύχομαι τα καλύτερα!!!
    Οι τσαντούλες είναι φανταστικές!!! Προσωπικά μου αρέσει πολύ αυτή με το παγωτό. Αλλά και η πασχαλίτσα. Και η κουκουβάγια. Και το λιονταράκι. Όλες όλες!!!!!

    Ήθελα ακόμη να σου πω ότι μου αρέσει πολύ το blog σου. Τώρα που σε ανακάλυψα, θα σε διαβάζω.

    Πηνελόπη, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηνελόπη μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
      Χαίρομαι που και εσένα σου αρέσουν οι Beatrix τσαντούλες. Τελικά, είχαν πέραση :)
      Να είσαι καλά. Καλή εβδομάδα εύχομαι :)

      Διαγραφή
  14. Καλησπερα!!!Μια που τις ειδαμε και μια που τη παραγγειλαμε!Εμεις επιλεξαμε τον alexander το ρομποτακι για τον Νικολα μας...Ανυπομωνούνε να τη δουμε απο κοντα!Απιθανα σχεδια!Και φυσικα για τα παιδια μας θελουμε τα καλυτερα,οσο μπορουμε!πολυ πολυ ωραιο blog..!!!
    Μαίρη θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Μαίρη!
      Με γεια η νέα σας τσαντούλα. Εμείς έχουμε 2. Είναι σαν καινούριες, παρά τη χρήση τους :)

      Διαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts