1.6.12

Babies got style: Την κούκλα Blythe την ξέρετε; Εγώ μόλις τη γνώρισα και ξετρελάθηκα!



To στυλ δεν έχει να κάνει μόνο με τα ρούχα και τα αξεσουάρ. Όταν μιλάμε για παιδιά, έχει να κάνει και με τα παιχνίδια τους. Για αυτό και το συγκεκριμένο post το κατέταξα στην κατηγορία baby styling όπου με το 'baby' αναφέρομαι στο μωρό, στο νήπιο, στο παιδί γενικότερα. Και όσον αφορά
στο παιδικό στυλ, πάντα ψάχνω, βρίσκω και σας παρουσιάζω ο,τιδήποτε μου κάνει εντύπωση. Όχι ό,τι και ό,τι... 

Την κούκλα Blythe την ξέρετε; Εγώ μόλις τη γνώρισα και δε σας κρύβω ότι ξ ε τ ρ ε λ ά θ η κ α !!! Παρά το μεγάλο της κεφάλι, είναι πάρα πολύ όμορφη και στυλάτη. Θα μου πείτε πως λέω (γράφω) τα αυτονόητα τώρα. Κούκλα και άσχημη γίνεται; Δε γίνεται. Απλά η Blythe είναι το κάτι διαφορετικό. Και έχει 'κάτι' το διαφορετικό. Είναι η πιο trendy vintage κούκλα που κυκλοφορεί. Το ξέρω, το ξέρω...το 'trendy' ουδεμία σχέση έχει με το 'vintage' αλλά επιτρέψτε μου να τα συσχετίσω στην περίπτωση αυτή.

Η συγκεκριμένη κούκλα έχει τρομερή φωτογένεια. Αποτελεί ένα πολύ ευφάνταστο θέμα για φωτογράφηση σε διαφορετικές πόζες, υπό διαφορετικές οπτικές γωνίες και σε διαφορετικά backgrounds.


Έχει σίγουρα μία θέση στο δωμάτιο της μπεμπούλας μου αλλά και στο σπίτι μου γενικότερα, αφού ως δεινή ερασιτέχνης φωτογράφος που είμαι λέω να πειραματιστώ φωτογραφίζοντάς την. Το πρόβλημα είναι ότι μου αρέσουν πολλές εκδοχές της και δεν ξέρω ποια από όλες να πρωτοδιαλέξω. Είναι και αρκετά τσιμπημένη η τιμή της. Κυκλοφορούν 'φτωχές' εκδόσεις της με 12-20 € ωστόσο για να πάρεις μία καλή πρέπει να "σκάσεις" γύρω στα 100 ευρωπουλάκια (τόσο τη βρήκα σε ένα γιαπωνέζικο on-line store) και αν θέλεις να πάρεις κάποιο συλλεκτικό κομμάτι, τότε η αξία της υπερβαίνει τα 300 €!!!

Πριν σας δείξω το πόσο φωτογενής είναι, θα σας πω λίγο το ιστορικό της για να μαθαίνετε κιόλας!

Η κούκλα κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1972 από την εταιρία Kenner. Η αρχική Blythe (γνωστή σήμερα ως "vintage") παρήχθη μόνο για ένα έτος και στη συνέχεια αποσύρθηκε λόγω 'φτωχών' πωλήσεων. Για 28 χρόνια, την αγόραζαν κυρίως συλλέκτες κούκλας. Στα τέλη του 2000 έκανε την επιστροφή της στην Ιαπωνία όταν "πρωταγωνίστησε" σε ένα διαφημιστικό για ένα εμπορικό κέντρο. Την επομένη κιόλας έγινε χαμός από πωλήσεις σε Ιαπωνία αλλά και στην Ασία γενικότερα και το 2001 η κατασκευάστρια εταιρία προέβη στο σχεδιασμό μίας νέας εμπορικής έκδοσης της κούκλας. Από τότε και μέχρι σήμερα έχουν λανσαριστεί περισσότερες από 100 εκδόσεις της. Η τελευταία έκδοση έχει το όνομα «Petite Blythe» ή χαϊδευτικά "Pucci". 

Είναι απλά υπέροχη. Θαυμάστε την!


Δεν είναι όντως υπέροχη; Εσάς, ποια από όλες σας άρεσε; 
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Blythe, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το επίσημο site της.

Πηγή φωτογραφιών

10 σχόλια :

  1. Η κοκκινομάλα με τις φακίδες! Και τι φοβερά ντυσίματα! Μάλλον είναι για πιο μεγάλα κορίτσια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη που θα στο πω αλλά εμένα με φόβισαν λιγάκι... αυτά τα μάτια είναι λίγο τρομαχτικά. Δεν θέλω να σε ξενερώσω αλλά εγώ δεν θα την αγοράσω,χιχι! Σε φιλώ. Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα! Κούκλα είναι, δεν τρώει! Αλλά, καταλαβαίνω Anthomelaki μου. Γούστα είναι αυτά!

      Διαγραφή
  3. Και μένα μου αρέσει η κοκκινομάλλα με τις φακίδες και τα γαλάζια ματάκια μα και η πρώτη που μου θυμίζει Γαλλίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο λατρεμένη αυτή η κούκλα; ποσο;;;;
    Btw, σε ψηφισα στο Top blogs ;)Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts