5.10.15

Happy moments: 136 δευτερόλεπτα


Τι καλοκαίρι και αυτό το φετινό! Extra large. Extra έντονο. Extra γεμάτο. Πέρασε σχεδόν μια εβδομάδα που έχουμε επιστρέψει στη βάση μας για τα καλά και ακόμη να μπούμε σε μία σειρά. Δεν είναι και εύκολο εδώ που τα λέμε. Τα μικρά έχουν γίνει μικρά θηριάκια μαθημένα τόσους μήνες στην εξοχή και στην απόλυτη ελευθερία, που το διαμέρισμα δεν τα "χωράει". Και πώς να τα χωράει δηλαδή όταν έμαθαν να παίζουν όλη μέρα ξυπόλυτα και ανέμελα στον κήπο με τα χώματα και τα λάστιχα, να τσαλαβουτούν στη θάλασσα, να πλατσουρίζουν σε ποταμάκια, να ξυπνάνε ό,τι ώρα θέλουν, να κοιμούνται όποτε θέλουν και γενικά να υπόκεινται σε χαλαρό πρόγραμμα και σε ακόμη χαλαρότερους κανόνες; Το σχολείο θα μας σώσει :)

Κάπου, κάποτε είχα διαβάσει ότι για κάθε μήνα διακοπών, απαιτείται μία εβδομάδα προσαρμογής. Οπότε, αν κρίνω από τη δική μας τετράμηνη και τρίμηνη απουσία (Μελίβοιας και Δάειρας αντίστοιχα), χρειαζόμαστε σχεδόν ένα μήνα προσαρμογής. Και επειδή η υπομονή δεν είναι από τα βασικά μου προτερήματα, εύχομαι να μπούμε σε μία σειρά σύντομα, γιατί δε γίνεται να προσαρμοζόμαστε μέχρι τα Xmas. Θα φρικάρω η μάνα! Από την άλλη, και εγώ έχασα τους ρυθμούς μου και άντε να τους βρω τώρα. Ακόμη και αυτές εδώ τις αράδες με μεγάλη δυσκολία τις γράφω καθώς δεν μπορώ να καθίσω να συγκεντρωθώ. Το μυαλό μου ταξιδεύει.

Προς το παρόν περιορίζομαι μόνο στα απολύτως απαραίτητα (η to-do λίστα μεγαλώνει επικίνδυνα), βολτάρω πολύ με τα παιδιά όσο ακόμη είναι μέρα και έχει καλό καιρό ώστε να ξεδίνουν, έχω περιορίσει αρκετά την επαφή μου με το internet, τα social media και το blog, έχω καταργήσει την τιβί, έχω αρχίσει να διαβάζω βιβλία, και αν μου μείνει λίγος χρόνος, χαζεύω τις χιλιάδες φωτογραφίες που πάλι τράβηξα. Μέσα σε λίγα λεπτά περνάει όλο το καλοκαίρι μπροστά από τα μάτια μου, αναπολώ και χαμογελώ. Για άλλη μία φορά διαπιστώνω ότι μπορεί η παραμονή σε μία σταθερή βάση/προορισμό διακοπών να είναι χαλαρωτική (με την έννοια της χαλαρότητας που νοείται στη ζωή μιας μάνας ενός 4χρονου και ενός 1,5χρονου), αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με τις εμπειρίες που αποκτάς κάνοντας εκδρομές ή αλλάζοντας προορισμούς. Μπορεί οι συνεχείς μετακινήσεις να επιφέρουν μία ταλαιπωρία λόγω προετοιμασιών before και after (μάζεψε μπαγκάζια, κάνε χιλιόμετρα, άνοιξε μπαγκάζια, ξαναμάζεψε μπαγκάζια, κάνε πάλι χιλιόμετρα, ξαναάνοιξε μπαγκάζια κ.ο.κ.), όμως η εναλλαγή τοπίων, εμπειριών και εικόνων που σου προσφέρουν οι εκδρομές σε επιβραβεύουν και με το παραπάνω. Και αυτό το καλοκαίρι, όπως και το προηγούμενο, ήταν πολύ γενναιόδωρο σε όλα του: χρώματα, εικόνες, εμπειρίες, ανέμελες στιγμές, ελεύθερο χρόνο, διάρκεια, προορισμούς, χιλιόμετρα...αλλά και κούραση! Μπορεί να ξεκουράστηκα "ψυχή τε και πνεύματι", αλλά το κορμάκι μου δεινοπάθησε αφού δε βρήκα ησυχία φέτος :) Πήρα τα βουνά και τα λαγκάδια. Τις λίμνες και τα ποτάμια. Από την Πίνδο στις Άλπεις και τούμπαλιν. ~15.000 σε μόλις 4 μήνες, δεν τα λες και λίγα. Γιατί τόσα έγραψε το κοντέρ από 1η Ιούνη που άρχισαν τα σούρτα-φέρτα μέχρι και τέλος Σεπτέμβρη -πριν μία εβδομάδα δηλαδή- που μαζευτήκαμε στη φωλιά μας.

Είμαι τόσο χορτασμένη από όλα, ΟΛΑ όμως, που στο τέλος αναπόλησα τα πρωτοβρόχια και την επιστροφή στο σπίτι και τα νέα ξεκινήματα και τα νέα πλάνα και την πειθαρχία που κάθε φθινόπωρο επιφέρει.

Τα τελευταία χρόνια, έχω υιοθετήσει μία όμορφη συνήθεια. Δημιουργώ ένα βιντεάκι με κάποιες ενδεικτικές στιγμές από τις χιλιάδες που απαθανατίζω. Το βιντεάκι το "παίζουμε" κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όποτε έχουμε ανάγκη να "θυμηθούμε" και να νοσταλγήσουμε. Το φετινό μας βιντεάκι μόλις το ολοκλήρωσα και αυτή τη φορά σκέφτηκα να το μοιραστώ για πρώτη φορά και μαζί σας :) 136 δευτερόλεπτα από τα 10.108.800 που ζήσαμε.

Εύχομαι να βρω τους ρυθμούς μου σύντομα, οπότε και θα τα ξαναπούμε. Μέχρι τότε, σας φιλώ...και προσεύχομαι να "συνέλθω" σύντομα από τη βαρεμάρα που με διακατέχει. Τελικά πολύ δύσκολη η φθινοπωρινή προσαρμογή...


P.S. Το βιντεάκι δεν περιλαμβάνει σκηνές από τη βάφτιση αλλά και ούτε από το roadtrip μας σε Ιταλία και Ελβετία, αφού για αυτά θα κάνω ξεχωριστό αφιέρωμα κάποια στιγμή. Όταν βρω τους ρυθμούς μου. Το είπαμε :)




20 σχόλια :

  1. Τι υπέροχο βίντεο βρε Ασπασία μου! Να είστε πάντα καλά και να δημιουργείτε υπέροχες αναμνήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφο βίντεο! Να είστε πάντα καλά!Φιλιάαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ γέλασα με τις τσουβαλοδρομιες! Υπέροχο βίντεο, φαντάσου η πραγματικότητα! Πάντα τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απολαυστικότατο το βίντεο!
    Πάρα πολύ καλή δουλειά!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι τελεια ιδεα! Και του χρονου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tι όμορφο βιντεάκι <3
    xo,
    ohmydarlingdeer.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάρα πολύ ωραίο! Πως μεγάλωσαν τα κορίτσια σου Θέε μου! Λοιπόν αυτό με το βιντεάκι μου άρεσε πολύ! Μια φίλη στο camping το έκανε κι αυτή και η ιδέα μου σφηνώθηκε εδώ και καιρό. Αλλά άντε να βρω χρόνο! Που το φτιάχνεις; Είναι ένας ωραίος τρόπος να βάλω κάπου και τα διάφορα βιντεάκια.
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Welcome back Ασπασία μου!! Και η αποτοξίνωση κάνει πάντα καλό !! Χαίρομαι πολύ που μπόρεσες να περάσεις τόσες όμορφες στιγμές με την οικογένειά σου!! Καλή προσαρμογή!! Το βιντεάκι τέλειο! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πανεμορφο βιντεο με μαγευτικα τοπια και πανεμορφα κοριτσια!!!Καλως ηρθατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πανεμορφο βιντεο με μαγευτικα τοπια και πανεμορφα κοριτσια!!!Καλως ηρθατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπέροχο βιντεάκι Ασπασία! Και ποιος θέλει να γυρίσει και να κλειστεί όταν έχει περάσει τόσο καλά?!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλώς ήρθες πίσω στο Blog σου Ασπασία μου, μας έλειψες! Υπέροχο το βίντεο αλλά να σου πω την αλήθεια δεν το χόρτασα καθόλου :) οι φωτογραφίες έτρεχαν πολύ γρήγορα μπρος στα μάτια και δεν μπορούσα να απολαύσω τις υπέροχες φωτογραφίες σου. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Που χάθηκες βρε Ασπασάκι; Σε επιθυμήσαμε!!! Χαίρομαι που τα περάστε τόσο όμορφα. Οι φωτογραφίες σου στο βιντεάκι αποκαλύπτουν ένα ονειρεμένο καλοκαίρι. Πάντα τέτοια!!! Καλημέρα και καλό φθινόπωρο. Φιλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ασπασία το βιντεάκι είναι τέλειο... πόσο ψήλωσε και ομόρφυνε η Δάειρα!!! Και η Μελίβοια ολόκληρο κοριτσάκι πια!!! Τι όμορφες εικόνες.. και 5 λεπτά να το έκανες θα το έβλεπα άνετα! Welcome baaaaack!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν μπορώ να σου περιγράψω ποσο σε "ζήλεψα " τόσο πέρσι αλλά ακόμα περισσότερο φέτος που δεν πήγαμε καν διακοπές για τις τοσο χορταστικές- σχεδόν ατελείωτες φανταζαν στα μάτια μου μετά απο ενα σημείο - διακοπές σας! Πάντα τέτοια εύχομαι φυσικά και ας λείπεις απο εδώ και ας μας λείπεις. Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Welcome back Ασπασάκι!!! Τα κορίτσια σου πολύ κουκλιά!!! Τα μήλα κάτω από τη μηλιά...
    Οι φωτογραφίες σου όπως πάντα πανέμορφες. Λάτρεψα το βιντεάκι. Το είδα ήδη τρεις φορές. Απολαυστικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΠΛΕΟΝ. ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλη προσαρμογή στο Φθινόπωρο ευτυχώς ο καιρος ειναι καλός και βολτάρετε!

    Τελειο το βιντεάκι!!!!!να χαίρεσαι τις κούκλες σου!!!!!παντα ομορφα να περνάτε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts