5.6.15

Delicious healthy: Εξωτικά τρουφάκια με χουρμάδες, αβοκάντο και ινδική καρύδα


Σήμερα σας έχω μία ανάρτηση πολύ διαφορετική από αυτές που με έχετε συνηθίσει. Μία υγιεινή λαχταριστή συνταγή για εξωτικά τρουφάκια με χουρμάδες, αβοκάντο και ινδική καρύδα. Και με αυτήν ανοίγω μία νέα στήλη στο blog που την ονομάζω Delicious Healthy και στην οποία θα παρουσιάζω (όταν και όποτε) γλυκές ή αλμυρές δημιουργίες που θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Η καθημερινή ενασχόλησή μου με την κουζίνα δε σας κρύβω ότι γίνεται από ανάγκη. Επειδή ΠΡΕΠΕΙ να μαγειρέψω γιατί ΠΡΕΠΕΙ κάτι να φάμε. Τις περισσότερες φορές καταφεύγω σε απλές, γρήγορες και δοκιμασμένες λύσεις καθώς ο χρόνος για πειραματισμούς είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Υπάρχουν όμως και οι φορές που μου αρέσουν τα πειράματα.

Μία από αυτές τις φορές λοιπόν ήταν πριν λίγες μέρες όταν μία συνάδελφός μου στο γραφείο γιόρταζε και έφερε να μας κεράσει τρουφάκια. Της ευχήθηκα, αλλά αρνήθηκα ευγενικά να πάρω κέρασμα, καθώς είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να κόψω (επιτέλους) τα γλυκά για κάποιες μέρες μέχρι να φτάσω στα επιθυμητά κιλά. Καλοκαίρι ήρθε, βάφτιση της μπουμπούς πλησιάζει, δεν είμαστε για γλυκές καταχρήσεις.

Όταν όμως η συνάδελφος μου ανέφερε ότι αυτά τα τρουφάκια δεν έχουν ζάχαρη, είπα να δοκιμάσω. Η απουσία ζάχαρης ήταν το άλλοθί μου για την πράξη μου να απλώσω τα χέρια και να δοκιμάσω ένα. Εκστασιάστηκα. Τόσο που της ζήτησα τη συνταγή εκείνη κιόλας τη στιγμή. Βέβαια τα υπόλοιπα υλικά αντικαθιστούν τη ζάχαρη στις θερμίδες, όμως είναι τόσο υγιεινά… τόσο δροσερά… τόσο διαφορετικά… τόσο εξωτικά αυτά τα τρουφάκια, οπότε δεν ένιωσα καμία ενοχή :)

Μόλις τελείωσα τη δουλειά πέρασα από το SM για να προμηθευτώ τα υλικά που μου έλειπαν και τα έφτιαξα την ίδια κιόλας μέρα. Τα βάφτισα μόνη μου «εξωτικά τρουφάκια» λόγω των υλικών και της γεύσης τους.

Τι θα χρειαστείτε:

- 150 gr ωμό αμύγδαλο (το οποίο έχετε προηγουμένως βράσει και αποφλοιώσει)

- 4 κουταλιές σούπας βρώμη

- 8 κουταλιές σούπας σκόνη κακάο (προτίμησα να βάλω Nesquik για να τα φάει και η Δάειρα)

- 180 gr αποξηραμένο χουρμά (τον έχετε μουλιάσει για 20 λεπτά πρώτα και έχετε αφαιρέσει τα κουκούτσια)

- 1 ώριμο αβοκάντο (εννοείται χωρίς φλούδα και χωρίς κουκούτσι - αλλιώς θα κλαίτε το multi σας)

- 2 κουταλιές σούπας μέλι

- 70-80 gr κουβερτούρα (που έχετε προηγουμένως λιώσει σε μπεν μαρί)

- 7 κουταλιές σούπας τρίμμα καρύδας + extra τρίμμα για το εξωτερικό των τρουφακίων

Πώς θα τα φτιάξετε:

ΒΗΜΑ 1:

Βάζετε στο multi μαζί αμύγδαλο + βρώμη + Nesquik και τα θρυμματίζετε/ ανακατεύετε.

ΒΗΜΑ 2:
Προσθέτετε στο multi το χουρμά και ανακατεύετε.

ΒΗΜΑ 3:
Προσθέτετε στο multi το αβοκάντο και ανακατεύετε.

ΒΗΜΑ 4:
Αδειάζετε το περιεχόμενο του multi σε ένα μπολ.

ΒΗΜΑ 5:
Προσθέτετε στο μείγμα του μπολ μέλι + λιωμένη κουβερτούρα + τρίμμα καρύδας και ανακατεύετε με τα χέρια (πλυμένα και καθαρά, έτσι;)

ΒΗΜΑ 6:
Πλάθετε μπαλάκια. Κάθε μπαλάκι που πλάθετε, το κυλάτε πάνω σε μία επιφάνεια στην οποία έχετε απλώσει μπόλικο τρίμμα καρύδας και το βάζετε σε ένα ταπεράκι. Όταν τα φτιάξετε όλα, βάζετε το ταπεράκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να πιάσουν καλή θερμοκρασία και τα απολαμβάνετε μετά δροσερά-δροσερά (εγώ τα είχα συνεχώς στο ψυγείο και από εκεί τσιμπολογούσαμε).

Κλείνετε και τα μάτια, βάζετε και Bob Marley να παίζει στο background και νομίζετε ότι είστε κάπου στην Καραϊβική. Μιλάμε για γεύση άκρως εξωτική!


Ο λόγος που αντικατέστησα το κακάο με το Nesquik είναι για να τα φάει και η Δάειρα, η οποία είναι πολύ δύσκολη σε νέες γεύσεις. Όταν της είπα λοιπόν να δοκιμάσει ένα τρουφάκι επειδή έχει μέσα Nesquik, το δοκίμασε, της άρεσε και πήρε και δεύτερο. Και φυσικά η μάνα πέτυχε το στόχο της αφού κατάφερε να την κάνει να αποφύγει την κλασική σοκολάτα με ένα χειροποίητο τρουφάκι που εκτός από τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά των εξωτικών φρούτων, περιείχε και extra βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία (σίδηρο και ψευδάργυρο) λόγω του Nesquik που είναι βασικό υλικό της συνταγής.

Τις επόμενες μέρες λοιπόν, όποτε μου ζητούσε σοκολάτα, της έλεγα ότι μας τελείωσε και της έδινα ένα τρουφάκι. Και κάπως έτσι τα ~50 τρουφάκια έγιναν άφαντα σε 4 μέρες, αφού βέβαια της παραχωρήσαμε ο μπαμπάς της και εγώ το 1/3 της ποσότητας και τα υπόλοιπα τα τσακίσαμε εμείς. Δίκαιη μοιρασιά! #ΝαΤρωειΗΜαναΚαιΟΠατεραςΚαιΤουΠαιδιουΝαΜηΔινει. Για τέτοια κατάσταση μιλάμε! (η μπουμπού δε γινόταν να δοκιμάσει με τη μία όλα αυτά τα νέα υλικά, καθώς πρέπει να τα εισάγουμε σταδιακά στο διατροφολόγιό της).

Το Nesquik είναι ένα ρόφημα κακάο που έπινα στα παιδικά μου χρόνια και τους τελευταίους μήνες το έχω εισάγει και στο πρωινό της Δάειρας, γιατί ξαφνικά άρχισε να περιορίζει το γάλα οπότε αναζητούσα κάποιον έξυπνο και ταυτόχρονα υγιεινό τρόπο για να το εισάγω στη διατροφή της με την ίδια συχνότητα όπως παλιά. Το Nesquik μου έδωσε τη λύση γιατί εκτός από πεντανόστιμο είναι και πολύ θρεπτικό και ταυτόχρονα βοηθάει στην καλύτερη πνευματική λειτουργία λόγω του σιδήρου και του ψευδαργύρου που περιέχει. Έτσι λοιπόν, το πρωί φτιάχνω στη Δάειρα μία παραλλαγή του γνωστού Nesquik frappe: βάζω σε ένα σέικερ χλιαρό γαλατάκι, 3 κουταλιές γλυκού Nesquik  και 1 κουταλιά μέλι, τα χτυπάω όλα μαζί και τα σερβίρω σε πλαστικό μπουκαλάκι από αυτά που μου είχε κάνει δώρο το Happy Teapot για το πάρτι της μπεμπούλας μας. Κάθε μέρα της βάζω και διαφορετικό καλαμάκι για τσαχπινιά. Άλλοτε με κόκκινες ρίγες, άλλοτε με κίτρινες, άλλοτε με μπλε αστεράκια, άλλοτε με φούξια βούλες, η Δάειρα το βρίσκει εκτός από γευστικό και διασκεδαστικό και το πίνει μονορούφι.


Τώρα μπορεί κάποιοι να σκεφτείτε ότι καλύτερα να πίνει το παιδί σκέτο γάλα χωρίς πρόσθετα σοκολάτας κλπ. Όμως, αν το παιδί σου ξαφνικά αρχίζει να μην πίνει γάλα, και δεδομένου ότι λατρεύει τη σοκολάτα, γιατί να μην προσπαθήσεις να τα συνδυάσεις και τα δύο με μία επιλογή η οποία θα δώσει στο παιδί και κάποια επιπλέον θρεπτικά συστατικά; Άλλο λοιπόν σοκολάτα στο χαρτί, άλλο Nesquik στο γάλα. Μιλάμε για κακάο ενισχυμένο με βιταμίνη C και D, σίδηρο, φευδάργυρο και ασβέστιο, όλα πολύ σημαντικά για την παιδική ανάπτυξη. Δε χρειάζεται να θεωρούμε τα ροφήματα αυτά σαν κάτι απαγορευμένο. Μπορούμε να τα εντάξουμε στο καθημερινό διαιτολόγιο των παιδιών στα πλαίσια μίας ισορροπημένης διατροφής.


Πηγή 1ης και 3ης φωτογραφίας: My Lovable Baby
Πηγή 2ης φωτογραφίας με φοίνικες: ΕΔΩ

Εάν είσαι νέος αναγνώστης και σου αρέσει το My Lovable Baby, πες το μας με ένα Like.

40 σχόλια :

  1. Τι εξωτική συνταγή είναι αυτή; Λιώνω για χουρμάδες και καρύδα!! Πάω σούπερ να αγοράσω τα υλικά να τα φτιάξω. Καλημέρα Ασπασία μου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχάς μας εκπλήσεις με την συνταγή σου! Δυστυχώς εγώ δεν τρώω καρύδα οπότε μάλλον δεν θα την δοκιμάσω. Ωστόσο, το nesquik είναι και στη δική μας ζωή πρωτοστάτης διότι η Μελίτα δεν πίνει λευκό το γάλα της. Και το βάλαμε στη ζωή μας για το λόγο που λες. Από το να το κόψει τελείως, προτιμώ με κακάο!!! Φιλιά. Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ με εκπλήσσω! Δε το φανταζόμουν ποτέ ότι θα μοιραζόμουν μαζί σας συνταγή :)
      Όμως είναι τόσο κολασμένα εξωτικά αυτά τα τρουφάκια που ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας. Μακάρι να σας τα προσέφερα κιόλας. Ίσως άλλαζες γνώμη για την καρύδα. Χεχε :)
      Και εμείς το γάλα μας το πρωί με κακάο και καλαμάκι στο μπουκαλάκι.
      Φιλιά

      Διαγραφή
  3. Ξέρω από τώρα οτι τα τρουφάκια αυτά θα τα ερωτευτεί η πιτσιρικαρία μου! Και είναι πολύ καλή λύση για το καθιερωμένο απογευματινό μας κέρασμα-συνοδευτικό του "καφέ"! Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και από εσένα Μαριάννα αναμένω εντυπώσεις όταν τα φτιάξεις :) Θα με θυμηθείς.
      Και μιας και πίνετε και εσείς Nesquik, τα πιτσιρίκια σου θα τα λατρέψουν.
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  4. Άκρως εξωτική η συνταγή σου Ασπασία μου, πολύ καλά έκανες και την εκτέλεσες την ίδια μέρα! Φαίνονται λαχταριστά, εννοείται ότι κρατώ τη συνταγούλα... εμείς αντί του Nesquik χρησιμοποιούμε Hemo! χιχιχι φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και με Hemo μπορείς να τα φτιάξεις φαντάζομαι. Αλλά δεν υπογράφω κιόλας, μιας και δεν τα έχω δοκιμάσει με αυτό το ρόφημα. Είμαι fan του λαγού και του κουικάρα. Μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια και κάποια πράγματα τα θεωρώ οικογενειακή παράδοση και δεν τα αλλάζω εύκολα. Μικρή έπινα γάλα με Nesquik :)
      Φιλιά Μαρία μου!

      Διαγραφή
  5. Φυσικά και πλένουμε τα χέρια μας πριν πλάσουμε μπαλάκια. Χαχαχα, με έστειλες Ασπασία! Τι πλάκα που έχεις :-))) Buffalo soldier, τρουφάκι κάτω από την ομπρέλα και άγιος ο θεός. Και αν ήμουν κάτω από κανένα φοινικόδεντρο σε καμία jamaica ακόμα καλύτερα :-) Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααχχχ! Και στο Πουέρτο Ρίκο να ήμουν, δε θα με χάλαγε. Αρκεί να άκουγα Bob, να έπινα ένα cocktail σε κούφια καρύδα με καλαμάκι και να τσιμπολογούσα τα homemade exotic truffles μου :) Χαχα. Με ταξίδεψες Μαριλένα! Ονειρεύομαι. Τσίμπα με να ξυπνήσω.

      Διαγραφή
  6. τα τρουφακια νομιζω ειναι οτι πρεπει για απογευματινο σνακ ή δεκατιανο!υγεια,ενεργεια και πανω απο ολα γευση!οσο για το nesquick κοντευω τα 30 και απο μωρο πινω περιπου ενα λιτρο γαλα την ημερα και ακομη στο πρωινο ή το απογευματινο μου βαζω!!!χιχι!προτειμω ενα nesquick cafe απο τον κλασικο!(",)χρυσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα κόψω τους freddo και θα αρχίσω τους nesquik frappe-δες :) Χαχα.
      Καλησπέρα Χρύσα!

      Διαγραφή
  7. Ασπασάκο, δοκίμασα ΜΟΝΟ ΕΝΑ, σε μη εξωτικό περιβάλλον (αν και μου έταξες και άλλα μετά την φωτογράφηση......) και όντως μου άρεσαν πολύ....
    τι να κάνω θα φτιάξω μόνη μου τώρα ,αφού έμεινα με την γλύκα στο στόμα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε όχι και μη εξωτικό περιβάλλον! Αφού κάτω από τον φοίνικα το γεύτηκες :)
      Χαχα, φιλιά!
      Όταν φτιάξεις, φέρε μαζί στην παιδική χαρά για να τεστάρω αν τα πέτυχες :)))))))))))))))))))))

      Διαγραφή
  8. Μπράβο Ασπασία ( και συνάδελφε της Ασπασίας) πολύ νόστιμη και υγιεινή συνταγή !!! Σε ευχαριστούμε ! Καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λατρεύω την καρύδα, οπότε δεν αποκλείεται να τα δοκιμάσω κάποια στιγμή!
    Φαίνονται τόσο λαχταριστά!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα τρουφάκια!
    Χουρμά νομίζω δεν έχω δοκιμάσει ποτέ... καλή ευκαιρία είναι νομίζω, μιας που μου αρέσουν πολύ και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
    Εναλλακτική η συνάδελφος πάντως, μπράβο της που προτίμησε κάτι χειροποίητο και πιο υγιεινό.
    Μου αρέσει πολύ και η τελευταία φωτό :)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φανταστικα τα τρουφακια με υλικα που μου αρεσουν παρα πολυ!! Να κατι τετοια ωμοφαγικα γλυκισματα τα τσακιζω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμείς τα τσακίσαμε χωρίς ενοχές. Χαχα.
      Φιλάκια Χρυσαυγή :)

      Διαγραφή
  12. Και εμένα κάθε πρωί πίνουν Nesquik. Η μόνη συμφωνία που καναμε ειναι το βραδυνο γαλατακι να είναι σκέτο. Οπότε υπαρχει ισορροπία. Η καρύδα δεν ειναι η αδυναμία μου, οι χουρμαδες παλι ειναι. Αν μαλιστα κεράσεις σιγουρα δεν θα πω οχι.χιχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαράκι! Τελικά όπως διαπιστώνω, το Nesquik αρέσει σε πολλά παιδάκια. Είτε στο γλυκό (βλ. τρουφάκι) όπως της Δάειρας, είτε στο γάλα.
      Φιλιά

      Διαγραφή
  13. Εχει αλλάξει κατι στο Νεσκουικ ή ειναι το γνωστο ροφημα γεμάτο ζάχαρη ?
    Δυστυχως το πινα και γω μικρή , μας το φερναν οι θειες απο το εξωτερικό :(
    Κακαο κανω ποτε ποτε στην κορη μου με βιολογικό κακάο χωρις ζάχαρη και χωρις προσθετα .

    Αυτο το γάλα δε που ειναι υποχρεωμένα να πινουν καθε πρωι και βράδυ τα ερμα τα παιδακια , ειναι ελληνική πατέντα και εμμονή . Στην Γερμανια που ζω (και σε αλλες ευρωπαικες χωρες ) κανενα παιδακι ανω του ετους δνε πινει γάλα το βραδυ πριν παει για υπνο . Τρωει βραδινο με την οικογένεια που ειναι και το τελευταιο γευμα της ημέρας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαμπρινή μου καλησπέρα! Θυμάμαι που μου έγραφες σε σχόλιο προηγούμενης ανάρτησής μου ότι αποφεύγεις "οπως ο διάβολος το λιβάνι οτι ειναι "για παιδια". Ο,τι πιο επεξεργασμένο, άχρηστο, γεμάτο κρυμμένες ζάχαρες!" (χρησιμοποιώ ακριβώς τη φράση σου). Το θυμάμαι ότι είσαι της υγιεινής διατροφής γενικά και ό,τι προτιμάς τα βιολογικά.

      Και εγώ επιλέγω όποτε μπορώ βιολογικά προϊόντα όμως δε στηρίζεται η διατροφή μας μόνο σε αυτά. Μακάρι να ζούσαμε σε φάρμα και να είχαμε όλα τα φρούτα, τα λαχανικά, τα αυγά, το κρέας κλπ δική μας παραγωγής, να μη χρησιμοποιούσαμε φυτοφάρμακα κλπ. Όμως και πάλι 100% βιολογικά δε θα ήταν και δε θα είναι ποτέ, καθώς έχει επιβαρυνθεί τόσο πολύ ο υδροφόρος ορίζοντας που και το 100% βιολογικό, δεν υφίσταται. Τις προάλλες είδα σε ένα μεγάλο μανάβικο που επισκέπτομαι βιολογικά καρότα Βοιωτίας και φυσικά με τόσα που έχω ακούσει και διαβάσει, τα απέφυγα. Πόσο βιολογικά μπορεί να είναι τα καρότα που ναι μεν μπορεί να τηρεί ο παραγωγός βασικές αρχές βιολογικής καλλιέργειας, ωστόσο γνωρίζω ότι ποτίζονται από τον Ασωπό που είναι γεμάτος τοξικά απόβλητα; Οπότε και το βιολογικό είναι σχετικό.

      Στο θέμα μας τώρα. Το Nesquik έχει ζάχαρη. Το γράφω και στην ανάρτησή μου. Ποτέ δεν το έκρυψα και ούτε το αρνήθηκα. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι όλα αυτά τα χρόνια (μιας και με ρωτάς). Δεν παρατηρούσα τους πίνακες διατροφικής αξίας παλιότερα. Τώρα όμως που είμαι μαμά και τα παρατηρώ αυτά, το προτιμώ γιατί εκτός από ζάχαρη περιέχει και πρόσθετες βιταμίνες, σίδηρο και ψευδάργυρο. Η Δάειρα γενικά δεν πολυτρώει στο σπίτι. Αφού λοιπόν μπορώ να της προσφέρω κάποια θρεπτικά συστατικά μέσα από ένα ρόφημα που της αρέσει και συνοδεύει το γάλα της, γιατί να μην το κάνω; Άλλωστε η ποσότητα της ζάχαρης που παίρνει μέσω του Nesquik, είναι στα φυσιολογικά επίπεδα βάσει της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας. Και φυσικά το προτιμώ από το να χλαπακιάζει σοκολάτες που παχαίνουν.

      Η σωστή διατροφή, κατά τη γνώμη μου, βρίσκεται στην ισορροπία. Πάρα πολλές τροφές όταν μεταβολίζονται μετατρέπονται σε ζάχαρη. Και το ψωμί έχει ζάχαρη και όχι μόνο έχει ζάχαρη, αλλά μετατρέπεται σε ζάχαρη. Και τα μακαρόνια. Και το ρύζι. Και πάρα μα πάρα πολλές τροφές. Επομένως και να προσπαθείς να την αποφεύγεις, στο σώμα σου θα μπει. Είτε είναι βιολογικής προέλευσης, είτε όχι (γενικά μιλάω).

      Οπότε το θέμα είναι να απολαμβάνουμε και τη ζάχαρη, αλλά με μέτρο. Η χρήση της στο γάλα είτε απευθείας είτε μέσω του Nesquik (μιας και το αναφέρω στη σημερινή μου ανάρτηση) γίνεται με μέτρο. Οπότε, σαν μία μαμά που ενδιαφέρομαι να προσφέρω στα παιδιά μου το καλύτερο, προτίμησα για το παιδί μου ένα ρόφημα που εμπιστεύομαι από όταν ήμουν εγώ νήπιο. Αν της έβαζα μέσα σκέτο κακάο, το γάλα της δε θα το έπινε.

      Προσωπικά δεν έχω καμία εμμονή να πίνει το παιδί μου γάλα. Περισσότερο καλή συνήθεια θα το έλεγα, παρά εμμονή.

      Κλείνοντας, θα ήθελα να σου πω ότι όσο και να θέλουμε να βγάλουμε από τη ζωή μας τη ζάχαρη (γενικά μιλάω), πρακτικά δε γίνεται. Η ποσότητα που επιλέγει ο καθένας μας να καταναλώσει καθώς επίσης και ο τρόπος, διαφέρουν. Το θέμα είναι όλα να γίνονται με μέτρο. Είδα π.χ. ότι στα γενέθλια της μικρής σου έφτιαξες υπέροχες λιχουδιές από τούρτα μέχρι γλυφιτζούρια, παγωτό και λεμονάδα. Και είμαι σίγουρη ότι και άλλες φορές φτιάχνεις γλυκάκια νόστιμα και λιχούδικα. Όλα αυτά με ζάχαρη φυσικά. Εσύ επιλέγεις να την καταναλώνεις έτσι. Εγώ επιλέγω στο γάλα καθώς γλυκά δε φτιάχνω πολύ συχνά. Όλα αυτά τα γράφω με κάθε καλή πρόθεση εννοείται :)

      Δεν έχω σκοπό να σου αλλάξω γνώμη. Άλλωστε, το τι προτιμά ο καθένας για το σπίτι του, τα παιδιά του και τον εαυτό του, είναι προσωπική του υπόθεση. Επειδή όμως εδώ μέσα (στο blog μου εννοώ) μοιράζομαι μαζί σας τις προσωπικές μου επιλογές, εμπειρίες, απόψεις, σκέψεις, ιδέες κλπ, τις στηρίζω κιόλας. Και φυσικά, μου αρέσει ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων και σε ευχαριστώ που με το σχόλιό σου μου έδωσες την αφορμή για γράψω και λίγα πράγματα παραπάνω (αν και το παράκανα).

      Να έχεις μία όμορφη μέρα :) Και πάλι, σε ευχαριστώ για το σχόλιο! Ξέρω ότι ήταν καλοπροαίρετο.

      Ασπασία

      Διαγραφή
    2. Χωρίς καμια διάθεση κολακίας , θελω να σου πω οτι εισαι ενας πολυ ωραιος ανθρωπος .

      Σ΄ευχαριστω που κατάλαβες τον τρόπο μου , δεν ειμαι καμια ξινή με την μαγκούρα απλά απο την ώρα που εγινα και γω μαμα και αλλαξα σε πολλα πραγματα , οδηγηθηκα ακριβως στο συμπερασμα που εγραψες και συ πιο πάνω .

      Οσο για τα βιολογικά μακάρι να χα την οικονομική δυνατοτητα να τρεφομαστε μονο με βιο και δεν εννοω μπισκότα ή χαζομαριτσες αλλα τα φρουτα τα λαχανικά μας και τα κρεατα μας . Αυτα που ειναι βασικα στην διατροφή μας . Το βιολογικό στο κακαο το ειπα μονο και μονο γιατι δεν εχει προσθετα (κατι νιτρικά ή κατι τετοια που διαβαζα στα κοινά κακαο εδω).

      Σαφως και τα παιδια λατρευουν τα γλυκά και φτιάχνω γλυκά στο σπιτι . Προσπαθω να μην εχουν αλευρι και ζάχαρη τουλάχιστον οσα τρωνε στο σπιτι γιατι εκτος σπιτιου δεν μπορω παντα να το ελεγχω . Βαφλες ή κρεπες με μελι και αλευρι αμυγδαλου , παγωτό στιγμης με γιαουρτι χτυπημένο με κατεψυγμένα μπερις , σεικ (χωρις μιλκ! χαχα) με μπανανα και φρουτα του δασους , γρανιτες απο φρεσκα φρουτα , αυτα ειναι γενικα τα γλυκά μας στο σπιτι . Η μικρή αγαπα -οπως και η μαμα- την σοκολάτα , οποτε της φτιάχνω δικά της σοκολατάκια με σοκολάτα 80% και λιγο μελι ή μερέντα με βουτυρο -κακαο- μελι. Της εξηγησα μαλιστα οτι η σοκολάτα ειναι πικρή , δεν ειναι γλυκιά με γαλα . Αν λες οτι σου αρέσει η σοκολάτα , θα πρεπει να τρως την σκέτη σοκολάτα ;) (ειμαι πολυ κακιστρω μανα????)
      Τα γενεθλια τα θεωρω εξαιρεση και κει θα το "καψουμε" λιγο . Παρολα αυτά , κανω οσο πιο υγιεινες επιλογες μπορω , τα φτιάχνω ολα μονη μου ωστε να κλεψω/κοψω ζαχαρες κλπ και δεν γεμιζω τα σακουλακια των παιδιων με ειδη περιπτέρου . Στις πινιατες συνήθως βάζουν καραμελοσοκολατίδια , εγω βαζω σπιτικό ποπ κορν .

      Εγω ειμαι παχύσαρκη , ειμαι σε μια διαιτα χαμηλων υδατανθρακων και 6 μηνες τωρα δεν τρωω ουτε ζαχαρη , ουτε αλευρι , ουτε μακαρονια , ουτε ρυζια , ουτε πατάτες . Επειδη ακριβως ειμαι παχύσαρκη , προσεχω ακομα παρισσοτερο τι τρωνε τα παιδια μου , γιατι βλέπεις δεν έχω τοσο καλα γονιδια να τους κληρονομήσω :)

      Χαιρομαι που στο μπλογκ σου υπάρχει ελευθερία λογου , ανοιγεται συζήτηση και δεν διαγραφονται τα ποστ . Γιατι αυτο δεν ειναι κατι σύνηθες . Μπροστά στο κέρδος , στην δοξα , στην ματαιοδοξία και τον εγωισμό , αλλα μπλογκς διαγράφουν οποιο μυνημα δεν ταιριάζει με τα γραφομενα τους . Μαμαδες που συστήνουν σε αλλους φολοουερς το σουπερ ευκολο κεικ με το ετοιματζιδικο μειγμα και κοκα κολα λαιτ !!!! Χωρις ζάχαρη με 2 υλικά !!! Να τραβας τα μαλλια σου δηλ και να μην μεινει ριζα !!!
      Και τι σε νοιαζει θα μου πεις , κανε δουλεια σου . Σωστά . Ουτε καμια Αγία ειμαι ούτε με εβαλε κανενας αστυνομο στα μπλοκς. Αλλα ετσι ειμαι και που να αλλάξω στα γεράματα ... Αν δω κατι , θα το πω . Αυτο που θελω να αλλαξω ειναι να λεω και τον καλο τον λογο πιο συχνά . Το κανω και στην ζωή μου καθημερινα ! Πως γινετε ομως και παντα με τραβάει σαν τη σφηκα το μελι το αναποδο και γω δεν ξερω :) χαχααχα

      Να σαι καλα Ασπασία , θα τα λεμε εδω και τα καλά και τα κακά (αφου μου δωσες το ελευθερο )

      Διαγραφή
  14. Αχ Ασπασία φαίνονται τέλειοι. Αλλα φαίνονται τόσο τέλειοι που μάλλον θα έτρωγα κανα πιάτο από αυτά τα τρουφακια και θα χανόταν το νόημα της δίαιτας!
    Θα μπει στα αγαπημένα!
    Μαργαρίτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαργαρίτα! Φαίνονται και EINAI τέλεια! Κάποια πράγματα τα απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές. Εγώ τα έτρωγα τρία-τρία. Τι να μου πιαστεί με ένα τόσο δα μικρό τρουφάκι;
      Αυτές είναι καλές θερμίδες. Μακάρι να παίρναμε πάντα τέτοιες :)

      Διαγραφή
  15. Καταρχήν πολύ γουστάρω την διαφορετική σημερινή σου ανάρτηση Ασπασάκι!!! Μιας και ξέρω απο μένα που μαγειρεύω επειδή πρέπει, εκτιμώ πάντα τις γρήγορες, απλές και φυσικά υγιεινές συνταγές!!!!
    Όσο για το nesquik επειδή και ο γιος μου τα τελευταία χρόνια πήγε να κόψει εντελώς το γάλα, υιοθετήσαμε το ρόφημα αυτό που είναι το μόνο που του αρέσει και δέχεται να το πίνει με ευχαρίστηση:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Δημητρούλα! Χαίρομαι που γουστάρεις εναλλακτική ανάρτηση :)
      Επίσης χαίρομαι που τα τέκνα μας έχουν ίδιες διατροφικές συνήθειες :)
      Λες τελικά να γίνουμε όντως συμπεθέρες; Αχαχαχα
      Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα Ασπασία. Με αυτό σου το post μου θύμισες αξέχαστες στιγμές στη Jamaica πριν από 8 χρόνια. Είχαμε πάει εκεί για το μήνα του μέλιτος, αφού περάσαμε πρώτα από τη Νέα Υόρκη. Οι πιο ονειρικές μου διακοπές!! Τις νοστάλγησα τώρα. Να 'σαι καλά που με ταξίδεψες πάλι εκεί με τις αναφορές σου και τα τρουφάκια σου.
    Φιλιά πολλά. Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Βάσω! Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι να ακούω ότι τα ταπεινά, φτωχά μου (σε εμφάνιση), πλούσια (σε γεύση και διατροφική αξία) τρουφάκια σε ταξίδεψαν πολλά χρόνια πριν σε μέρη μαγικά, εξωτικά και ονειρεμένα :)

      Καραϊβική δεν έχω πάει αν και το θέλω πολύ, αλλά φοβάμαι τους τυφώνες. Στις ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ φοβάμαι τα κουνούπια-τίγρεις, στις ΜΑΛΔΙΒΕΣ φομάμαι τα τσουνάμι, στο BALI φομάμαι τις τρομoκρατικές, στα FIJI φοβάμαι τα ηφαίστεια, στα BORA BORA φοβάμαι τις 48+ ώρες ταξίδι.

      Άρα με βλέπω να κάθομαι στα εξωτικά...αυγά μου και να ταξιδεύω με τη φαντασία μου (άντε...το πολύ πολύ με το Google Earth. Κοσμογυρισμένη είμαι με δαύτο) απολαμβάνοντας τα τρουφάκια μου.

      Καλημέρα!!! Σε ευχαριστώ για το σχόλιο :)

      Διαγραφή
  17. Αχ εγώ ανεβάζω αναρτήσεις για bananabread, εσύ για τρουφάκια......εεεε δεν μας βλέπω καλά καλοκαιριάτικα!!!!Παρόλο που δεν μ αρέσει η καρύδα.....δεν ξέρω, αυτά τα περιέγραψες με τέτοιο τρόπο που μπήκα στον πειρασμό....δεν συζητώ για την φωτογραφία...που κοντεύω να μπω στην οθόνη μέσα!!!Χαχα....Φιλιάαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Μια χαρά πάμε :)
      2. Σε λίγο θα έρθω να δω το εναλλακτικό ψωμί σου :)
      3. Απορώ πώς δε σου αρέσει η καρύδα! Δεν είσαι η μόνη. Προσωπικά τρελαίνομαι!!! Περί ορέξεως όμως...
      4. Η περιγραφή μου δεν είναι τίποτα μπροστά στη γευστική δοκιμή.
      5. Άσε τα τρουφάκια μου στην οθόνη. Αν μου τα πάρεις (που θα τα πάρεις αν μπεις μέσα) δε θα τα βλέπουν οι αναγνώστες :)
      6. (Δευτέρα σήμερα, ας ευθυμήσουμε - χεχε)

      Φιλιά

      Διαγραφή
    2. 2. Σε περιμένω!!!
      4. Είμαι σίγουρη!!
      5. Θα τα αφήσω....για πόσο δεν ξέρω!!!
      6.Ναι, ναι,το χρειαζόμαστε...γιατί όπως είπαμε και το πρωί...τσατάλια τα νεύρα!!!

      Διαγραφή
  18. Τα έφτιαξα! Είναι πολύ πολύ ωραία! Το μυστικό σε μικρούς και μεγάλους είναι να μην τους πεις τι έχουν μέσα πριν τα δοκιμάσουν (εκτός βέβαια από το να ρωτήσεις αν κάποιος είναι αλλεργικός σε κάτι!!!)...οι περισσότεροι δεν μπορούν να φανταστούν τα υλικά...ούτε να πιστέψουν ότι έφαγαν αβοκάντο ενώ πχ το σιχαίνονται… και όλοι φυσικά ξετρελάθηκαν !!! Βεβαίως την πείραξα λίγο τη συνταγή…(το συνηθίζω ;-) )…επειδή τα έκανα με κακάο (είμαι σκληροπυρηνική οπότε μακριά από nesquik…) έβαλα 6 κουταλιές για να μη γίνουν πικρά και έβαλα 3 κουταλιές μέλι για τον ίδιο λόγο..αφού ενσωμάτωσα όλα τα υλικά έβαλα για λίγο το μείγμα στο ψυγείο γιατί αλλιώς κόλλαγε στα χέρια (επίσης βοηθάει να τα πλάσεις με γάντια μιας χρήσης ;-) )…το αβοκάντο μου ήταν μεγάλο και βγήκαν πολλά κομμάτια αλλά καταναλώθηκαν σε χρόνο μηδέν! Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή! Καλή επιτυχία σε όποιον τα φτιάξει! βάζω και φώτο αν την βλέπετε! https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205201133721399&set=p.10205201133721399&type=1&theater

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν είναι τέλεια;;;!!! Και εγώ τα "πείραξα" λίγο. Έβαλα λίιιιιγο παραπάνω καρύδα καθώς μου αρέσει πολύ :) και φυσικά την αλλαγή που έκανα στην αρχική συνταγή, που άλλαξα το κακάο με το nesquik. Χαίρομαι που μου έγραψες τις εντυπώσεις σου :)

      Διαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts